Találatok a következő kifejezésre: 34. hetet betöltöttem (4 db)

34. hetet betöltöttem, és még szinte semmit nem nőttek a melleim. Előtejnek sincs semmi nyoma. Mennyit fog nőni szoptatáskor a mellem?

Átlagos a méretük, 75/C kosarast szoktam hordani. Vettem ma szoptatós melltartót, mert már a kórházi csomagot igencsak ideje összeállítanom, tovább nem várhattam. Picikét nagyobb, tehát valamennyit nőhet bele. Mennyit nőtt nektek az utolsó hetekben, illetve szoptatáskor?

Legjobb válasz: Tejbelövelléskor biztosan nõ valamennyit, de hogy mennyit az nem kiszámítható. Általánosságban azt szokták mondani, hogy akinek terhesen jól megnõ, annak szoptatáskor már nem sokkal jobban, és akinek terhesen nem nõ, annak utána drasztikusabban. Én háromszor szültem és mindháromszor más volt.

Tejbelövelléskor biztosan nõ valamennyit, de hogy mennyit az nem kiszámítható. Általánosságban azt szokták mondani, hogy akinek terhesen jól megnõ, annak szoptatáskor már nem sokkal jobban, és akinek terhesen nem nõ, annak utána drasztikusabban. Én háromszor szültem és mindháromszor más volt.
Nekem minimálisan nõtt terhesség alatt, csak a nagyon szivacsos melltartóim lettek kicsik, a többit végig hordtam, és szülés után is csak kicsit nõttek meg mikor belövellt a tej, s pár hét múlva ez is megszûnt...
Nem nõttek semmit terhesség alatt, és nem nõttek semmit a szoptatáskor sem. 2 hétig volt csak minimális tejem, úgyhogy gondolom nem is nagyon volt mitõl nõnie.
Terhesség elõtt csak sportmelltartót hordtam, még az A-s kosár is nagy volt, terhesség végére (8-9. hónap) jó lett az A-s kosarú (de csak felpróbáltam, minek venni 2 hónapra), szoptatás alatt simán kellett volna a B-s, de akkor is a sportmelltartóra szavaztam, kényelmesebb. Szóval szoptatás alatt nagyon megnõttek, nem is az elején hanem amikor már 1 cicibõl 200-240 ml-t szopizott, az nem kis térfogat... Az elsõ 1-2 hónapban amíg nem evett olyan sokat a baba, még nem volt olyan vészes, de késõbb akár 2 számmal is nagyobb lehet a melled, fõleg amikor tele van.
Én annyira a legvégére hagytam a melltartó vásárlását, hogy mikor szülés után hazaengedtek akkor vettünk. Nem nõttek a melleim semmit a terhesség alatt, igy vettem egy 85B, aztán másnap akkorák lettek hogy nem hittem el hogy ilyen lehetséges. Kicsi lett a melltartó vettem egy 90C-t, most 5 hetes a babám megint kell egy számmal nagyobbat vennem. Rengeteg tejem van, remélem nagyobb már nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor teljesen kiszámíthatatlan. Köszi mindenkinek a válaszokat.

Ha a 34 hetet is betöltöttem, de még teljesen zárt vagyok, akkor elvileg a kiírt napig is végigvihetem?

A n?vérem ekkor már nyitva volt valamelyest, s?t már a 31-32. hétt?l. El?bb is szült két héttel.

Legjobb válasz: Elvileg igen. Persze a méhszáj bármikor kinyílhat, tehát az, hogy most zárt, nem azt jelenti, hogy nem nyílhat ki:)) Egyébként ha a külsõ méhszáj nyitva is van, akkor se biztos, hogy hamarabb szülsz, akár túl is hordhatod a babát. Én az elsõ babámmal végig zárt voltam (a szülés elõtti napon vizsgált az orvos) és a 39. héten, 1 délután alatt nyílt ki a méhszáj, majd meg is szültem. Most a 4. babámmal már a 30. héten nyitva volt a külsõ és most a 38. héten, másfél héttel a kiírt idõpont elõtt szültem:), ami teljesen normális idõ.. Minden jót! Boldog babavárást!!!

Elvileg igen. Persze a méhszáj bármikor kinyílhat, tehát az, hogy most zárt, nem azt jelenti, hogy nem nyílhat ki:) ) Egyébként ha a külsõ méhszáj nyitva is van, akkor se biztos, hogy hamarabb szülsz, akár túl is hordhatod a babát. Én az elsõ babámmal végig zárt voltam (a szülés elõtti napon vizsgált az orvos) és a 39. héten, 1 délután alatt nyílt ki a méhszáj, majd meg is szültem. Most a 4. babámmal már a 30. héten nyitva volt a külsõ és most a 38. héten, másfél héttel a kiírt idõpont elõtt szültem:) , ami teljesen normális idõ.. Minden jót! Boldog babavárást!!!
Én teljesen végig zárt voltam. 24.-én este ügyeletre bementem hogy magas a vérnyomásom, s fájok, de teljesen zárt voltam, azt mondta a doki ez még nem szülés. Hazamentünk, s hajnalban rámjöttek a fájások, amik 10 percesek voltak, délben mikor bementünk a kórházba már 2 újjnyira kinyiltam, s este 9-re megszültem. Aznapra voltam kiírva, szóval végig kihúzhatod, akár túl is hordhatod. Állítólag akkor kezdessz el kinyílni, ha fájdogál a hasad.

Betöltöttem a 34. hetet! Nagyon félek a szűléstől! Normális dolog ez?

Legjobb válasz: Hát nekem is már majdnem minden a bõröndben van. Még hálóinget kell vennem 2 db ot, mert még csak kettõt vettem, meg Wc ülõkét, és steril vattát, aztán a többi már megvan:)A szoba kész a picinek?

A kérdező hozzászólása: Én március 9-re vagyok kiírva! Berettyóújfaluban fogok szülni! 99% az esély hogy császároznak!
Hát nekem is már majdnem minden a bõröndben van. Még hálóinget kell vennem 2 db ot, mert még csak kettõt vettem, meg Wc ülõkét, és steril vattát, aztán a többi már megvan:) A szoba kész a picinek?
Szerintem az lenne abnormális, ha nem félnél. Természetes, hogy félünk az ismeretlentõl, de tudj meg minél többet a szülésrõl, és nézz szembe vele. Ezen túl kell esni, sõt, nem is szabad úgy felfogni, mint egy kötelezõen elvégzendõ feladatot, hanem készülj rá úgy, hogy életed egyik legnehezebb de legcsodásabb élménye vár rád. Ha felkészült vagy, azzal a tudattal mehetsz be a kórházba hogy nem érhet meglepetés. Ez talán segít.
Keress rá erre a kérdésre. Mert ez nem tudom már hanyadik ilyen...
A kérdező hozzászólása: Szia! Tulajdonképpen én is ettõl félek! Már nekem régen össze van pakolva mindenem! :) És neked?
Valóban annyi rémhír terjed a szülésrõl, hogy az lenne a csoda, ha valaki nem félne. Jól írta az elõzõ válaszoló: nézz szembe vele. És ne túlélni akard, hanem átélni. Ha nagyon félsz, nagyon ideges vagy, akkor a tágulás is nehezen megy és elhúzódhat a szülés, ami miatt akár császár is lehet. Hagyd, hogy sodorjanak az események, bízz az orvosodban, magadban és a babádban! Még pár hét és kezedben tarthatod a kisbabádat! Gondolj szüléskor arra, hogy Neki segítesz, hogy világra jöjjön és könnyítsd meg Neki ezt az utat azzal, hogy nem görcsölsz, hanem próbálj ellazulni, így hamarabb kitágulsz és megszülethet! Az elsõnél én is nagyon féltem és nagyon elhúzódott. A másodiknál már tudtam mire számíthatok, sikerült egy nagyszerû orvost választani és a vajúdáskor igyekeztem nagyon elengedni magam. Mire beértünk a kórházba, már majdnem eltûnt a méhszáj, pedig nem húztuk az idõt otthon.
Én szerdán töltöm a 34. hetet én is félek a szüléstõl vagyis inkább attól hogy minden rendben legyen és semmi komplikáció ne legyen. Te hogy érzed magad? Készülõdéssel hogy állsz?
Hát akkor ti már jó idõben elkezdtétek a készülõdést!:) Kisfiú lesz! Nekünk a héten jön meg a szobabútor! De amúgy már minden más megvan, ki lett festve, szõnyegpadlózva, bordûr fent van, már vettem képeket a falra, még egy két apróság kell. De már nem igazán élvezem a bevásárlásokat mert nagyon hamar elfáradok. Ugyhogy a maradék egy két dolgot szerintem rendelni fogom a netrõl. Néztem hogy a Brendonból 5 nap alatt kihozzák ingyen! Neked fiú vagy lány lesz?
A kérdező hozzászólása: Nekem kislány lesz! Mikorra vagy kiírva? Hol fogsz szûlni? Azért csináltuk meg a babaszobát, mert úgy volt hogy be kell feküdnöm a kórházba és szerettem volna rendben látni! De szerencsére nem úgy alakult! :)
Én 35, 1 hetes vagyok, de nem félek a szüléstõl. a természetestõl. a császártól rettegek :(
Ha választani kell, akkor én is százszor inkább a császártól rettegek mint a természetes szüléstõl. Persze amiatt is izgulok, hogy minden rendben menjen, igen, a komplikációktól én is félek. A fájdalmakat sem várom, de sajna nem lehet azokat kihagyni.
Március 11.re vagyok kiírva. Esztergomban fogok szülni! TE?
A kérdező hozzászólása: A szobát már kb 4 hónapja megcsináltuk! :) Nektek hogy áll? Kislány vagy kisfiú lesz a babó?


34. hetet már betöltöttem. Olyan szinten dagadnak az ujjaim és a lábam, hogy reggelre elzsibbadnak és alig bírom mozgatni őket. normális ez? Ja, a vérnyomásom teljesen jó! Valaki tud valamit erről?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen tüneteim vannak. A doki és a védõdnõ szerint is normális ilyenkor. Ne aggódj, de azért említsd meg tanácsadáson. Vízhajtónak jó a kamilla tea, és a sómentes diéta (egy napig), vagy a gyümölcsnap: délig csak alma, utána lehet egy kis fehérje, pl joghurt, vagy natúr fõtt hús, de csak mértékkel. De csak egy napig!

Nekem is ilyen tüneteim vannak. A doki és a védõdnõ szerint is normális ilyenkor. Ne aggódj, de azért említsd meg tanácsadáson. Vízhajtónak jó a kamilla tea, és a sómentes diéta (egy napig), vagy a gyümölcsnap: délig csak alma, utána lehet egy kis fehérje, pl joghurt, vagy natúr fõtt hús, de csak mértékkel. De csak egy napig!
Tegnap kiprobáltam a petrezsejem zöldet.Elrágtam egy csomaggal(fisset) és nagyon szépen lement rólam a víz.Kamillateát ittam mellé.1 héten 2x meg fogom ismételni.Sok sikert 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Kellemes babavárást!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!