Találatok a következő kifejezésre: 34. hetes kb (15 db)

Anyukák! Mekkora egy újszülött talpa kb? Ma voltam uh-n és azt mondta a hölgy h nagy a baba lába.7 cm és most vagyok 34 hetes.

Köszi annak aki ír!:)

Legjobb válasz: Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.

Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.
A kérdező hozzászólása: akkor nem tudom h miért mért többször is h jól látja e?!:) köszi h írtál!
Nekunk 27 hetesen azt mondtak, hogy 5, 6 cm a talpa. Szerintem nem nagy a 7 cm.
Én úgy irigyellek benneteket, nekem nem mértek talpméretet soha UH-n.... Igaz, azóta már élõben méregethetem itthon... :)
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó! én sima uh-n voltam és nem is kellett vna mérnie de azt mondta h ezt nem tudja szó nélkül hagyni..annyira szembetûnõ volt..mert h olyan nagy:) de akkor ezek szerint mégsem nagy..
A kérdező hozzászólása: jaa és kedves utolsó mekkorát mértél születéskor?:D
nekem a 3 hónapos babámnak 10 centi a talpa és már sokat nõtt, szóval ezek alapján a 7 cm elég sok valóban, de nem hiszem hogy ez probléma, nagyobb bajotok ne legyen :)

Lehetnek jósló fájásaim 34 hetesen? Nem sokáig tarott (kb.1-1, 5 óra), de a szokásos méhkeményedéseimtől fájdalmasabb volt. Ha az, nem korai még? Szedem a napi egy béres magnéziumot.

Legjobb válasz: Szia, nekem volt már, a 33-34. hét környékén, több órán át tartott, meg is ijedtem, hogy baj van, de aztán elmúltak. Nem tudom, hogy korainak számít-e, én azért nem lepõdtem meg annyira, mert koraszülés gyanús vagyok:( 36 hetes kismami

Szia, nekem volt már, a 33-34. hét környékén, több órán át tartott, meg is ijedtem, hogy baj van, de aztán elmúltak. Nem tudom, hogy korainak számít-e, én azért nem lepõdtem meg annyira, mert koraszülés gyanús vagyok:( 36 hetes kismami
Szia! Nekem ilyenkor még nem voltak (az utolsó hónapban jelentkeztek csak), s amikor voltak is, azok sem tartottak 1- 1, 5 óráig. De ettõl függetlenül lehet, hogy ez adottság kérdése is. Én mindenesetre megkérdezném a nõgyógyászom vagy a kiválasztott szülésznõt ez ügyben! Aztán jól megnyugodnék! :) ) Békés, örömteli babavárást! 6 hós mami :) )
Szia én feküdtem kórházban olyan kismamával akinek 32. héten megindult a szülés gyógyszereket kapott hogy megálitsák a szülést, aztán mégis meg született a baba a 38. héten adig 3-szor indult meg neki a szülés.

Kb a 31 héttől vizesedek, most vagyunk a 34 hetesek és most már egyre erőteljesebb a vizesedés. Lehet inni csalánteát? Hatásos a hethesség alatt? Mennyit lehet egy nap inni belölle?

Legjobb válasz: Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.

Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.
Szia!Én 28 hetes vagyok, és már vizesedek.A védõnõm tanácsára kipróbáltam a zöld teát, és nekem egész jól bevált.Próbáld ki hátha segít valamennyit.Még az is jó ha egy kicsit felpócolod a lábad.remélem tudtam segíteni.Jó babavárást.

Másnak is extra érzékenyek lettek a fogai terhesség alatt? Ez a terhesség miatt van? 34 hetes vagyok, és kb.1 hónapja hidegre, édesre, és fogmosáskor majdnem megpusztulok, annyira érzékeny.

Évek óta sensodyne-t használok, mert alapvet?en is érzékenyek, de most kibírhatatlan, és a fogkrém sem használ semmit.

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt a fogkrémet használom már nagyon régóta, de nálam is ugyan így van, hogy még ez sem segít, nekem is nagyon érzékenyek a fogaim amióta babát várok. Én elkezdtem Calcium Sandozt inni, hogy nehogy elromoljanak a fogaim, sajna többet nem igazán tudok én se tenni például a fogínyvérzéssel sem. 28 hetes

Szia! Én is ezt a fogkrémet használom már nagyon régóta, de nálam is ugyan így van, hogy még ez sem segít, nekem is nagyon érzékenyek a fogaim amióta babát várok. Én elkezdtem Calcium Sandozt inni, hogy nehogy elromoljanak a fogaim, sajna többet nem igazán tudok én se tenni például a fogínyvérzéssel sem. 28 hetes
Szia!Én is így vagyok/voltam ezzel, és én is sensodyne-t(zöldet) használtam már a terhesség elõtt is, de terhesen nem használt...az elején sajnos rengetegszer kellett fogorvoshoz járnom, gyökérkezelés, meg vagy 10fogamat betömték..:S, így mivel nemhasznált, kipróbáltam az elmexet, abból is a zöldet, és nagyonjó, egyáltalán nemérzékenyek a fogaim, nem vérzik..stb, még a fagyit is tudom harapni, pedig azt soha nemtudtam mert belehasított.Ha gondolod próbáld ki, nekem nagyon bevált, mindennap használom, persze nem mindenki egyforma, lehet neked ez nemjön majd be, de reméljük:) (36h)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom akkor az elmex-et, hátha...

34 hetes kismama vagyok. Kb. két hete a hasam alján és a hüvelyemben nyilalást, szúrkálást érzek. Normális ez? Nyílhat a méhszáj?

Legjobb válasz: szia,én is érzek ilyen és van amikor annyira fáj már este hogy alig tudok kimenni pisilni,bár én már egy kicsit ki vagyok nyilva egy ujjnyira. 37 hetes kismama.

szia, én is érzek ilyen és van amikor annyira fáj már este hogy alig tudok kimenni pisilni, bár én már egy kicsit ki vagyok nyilva egy ujjnyira. 37 hetes kismama.
Ez nem a méhszáj tágulását jelzni, csak simán jóslófájások. Nekem is 32 hetes korom óta van. Azért van, mert a baba már nehéz, lent van, fõleg ha nem fekszel, és nyomja lefele a dolgokat, ezért fáj a has alja, a hüvely, néh a végbél is, és a szeméremdomb. Szurkál , feszül, izomláz jellegü fájdalom. Semmi vész, ne izgulj, én 36 hetesen is egyben vagyok m ég:-)

34 hetes kismama vagyok nagyon levertnek érzem magam egész terhességek jól viseltem, de kb. egy hete van ilyen érzésem ez a szülést jelenti vagy mit?

Legjobb válasz: Nem, nem jelenti a szülést. Ha teheted pihenj sokat, illetve ülj ki a napra, amikor nem tûz olyan erõsen. De, ha úgy érzed, hogy ez komolyabb annál, mint amit ki lehetne aludni, akkor keress fel egy szakembert, mert létezik terhesség alatti depresszió is.

Nem, nem jelenti a szülést. Ha teheted pihenj sokat, illetve ülj ki a napra, amikor nem tûz olyan erõsen. De, ha úgy érzed, hogy ez komolyabb annál, mint amit ki lehetne aludni, akkor keress fel egy szakembert, mert létezik terhesség alatti depresszió is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ de annyira azért nem komoly csak egész terhesség alatt minden rendben volt most meg furcsa :)
Ha nem olyan gáz, a napsütés tényleg sokat segíthet, hisz hangulatjavító, egyébként meg pihenj, de ha inkább az emberek hiányoznak, akkor meg menj közéjük.
A 3.trimeszter sokmindenkinél okoz levertséget, mert azonkívül h kenyelmetlen minden téren (alvás, mozgás...stb) kimerítõ is nagyon! Ez elsõ olvasatra normális, és ahogy az elõttem szóló írta, ha úgy érzed, h a rosszkedvet ndm tudod kipihenni, kérdezz meg egy dokit v védõnõt! Jó egészséget! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
ne aggódj. ezzel a 40. hétig is "kihúzhatod"
Igen, bármeddig. Nem jelent semmit.

34 hetes kismama vagyok eddig még nem történt ilyen de most egyszerűen nem tudom tartani a vizeletem egyáltalán! Azt halottam hogy nyomja a baba de nálam kb.5 percenként előfordul hogy bepisilek. Esetleg valakinek valami jó tanács?

Legjobb válasz: Szegény :( Tudom, milyen, és szülés után voltam így pár hétig. Nagy betét, sûrû cserével, nekem ez volt, ami még valahogy segített. Volt, hogy hiába siettem én is a wc felé...

Szegény :( Tudom, milyen, és szülés után voltam így pár hétig. Nagy betét, sûrû cserével, nekem ez volt, ami még valahogy segített. Volt, hogy hiába siettem én is a wc felé...
Intimtornával javítható
Sajnálom, szintén zenész. Én a tena ladyben hiszek. :) Amúgy szülés után intim torna, vagy nagyon extrém esetben mûtét.
Kezd el összeszorítani a hüvelyed és elengedni, mintha pisit tartanál vissza. Ezt csináld meg, én 100-at szoktam és javult tõle. Szülésznõm azt mondta, h a szülésnél is jól fog jönni!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat !
Nekem a második babó elõtt volt ilyen, már a falat kapartam, komolyan, de még 3 hétig benn csücsült a drágám. :-)

34 hetes vagyok, és szúr a hasam alja középen kb 5 napja. Az orvosi vizsgálat után pedig már barna folyásom is van másfél napja. Lehet ettől valami baja a babának?

A dokim másfél napja nézte és zárva volt a méhszáj, a szúráshoz nem tudott érdemben hozzászólni. A barnázás miatt felhívtam és azt mondta hogy a vizsgálattól van. Viszont azóta sem akar sz?nni. Mit tegyek??? Mi lesz a babámmal???

Legjobb válasz: Másik doki? Ultrahang?

Másik doki? Ultrahang?
Mellesleg mondjuk meg kellene nyugodnod mert nem hiszem hogy jót tesz az idegeskedés...
A vizsgálat miatt elvileg nem barnázhatnál. A leírt tünetek alapján akár méhlepény-probléma is lehet, nézesd meg azonnal. (Kórház, UH)
Szerintem légy erõszakos a dokiddal, ha le akar építeni, és ha nem akarsz másikhoz menni. A barátnõm is így járt és nagy szerencse, hogy nem hagyta annyiba. Hazaküldték pihenni, de õ megint visszament és egybõl vitték a mûtõbe, mert jobban megvizsgálták, mint elõzõ nap.
Elõzõ hozzászóló vagyok. És most neki 3 és fél éves, egészséges kisfia van. Õ is 34-35 hét körül szült.
Nekem is van a 34. héttõl barnás folyásom, azóta hetente néznek, össze-vissza vizsgálgattak, és mivel semmit nem találtak, egyelõre békén hagynak, de csak rövid pórázon. Most már nem lenne koraszülött, így nyugodt vagyok, de az én dokim nem vette soha félvállról az idegeskedésem, és inkább 10 helyre beutalt meg soron kívül megnézett.
A kérdező hozzászólása: Félreértetek, az én dokim sem vette fél vállról, mert mikor voltam nála megvizsgált, és uh-t is csinált. Valószínû, hogy feltûnt volna neki hogy valami nagyobb gond van. Egyébként 2 napig volt ez a barnázás és utána elmúlt szerencsére, úgyhogy valószínû hogy tényleg a vizsgálattól volt. Most már megnyugodtam. Kórházban eddig már 2X feküdtem különbözõ túl óvatoskodás miatt és ha nem muszáj, most már nem szeretnék, csak szülni menni oda.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!