Találatok a következő kifejezésre: 34. hétben az orvosom (14 db)

34. héten átlagosnál több magzatviz. Küldött valakit, valamilyen vizsgálatra tovább az orvosa? Hová és mit csináltak?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. Engem is a SOTE-ra küldtek tovább. A megadott telefonszámon jelentkeztem idõpontért, teljesen ledöbbentek, hogy mit akarok én ott már 34 hetesen és komolyan mondom-e hogy ezért küldtek oda. Majd azt mondták, hogy a várados ambulancián jelentkezzek jövö héten valamelyik nap a beutalommal és majd eldöntik mi legyen velem.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Engem is a SOTE-ra küldtek tovább. A megadott telefonszámon jelentkeztem idõpontért, teljesen ledöbbentek, hogy mit akarok én ott már 34 hetesen és komolyan mondom-e hogy ezért küldtek oda. Majd azt mondták, hogy a várados ambulancián jelentkezzek jövö héten valamelyik nap a beutalommal és majd eldöntik mi legyen velem.
SOTE-ra küldött Hajdú Júliához szív uh-ra, aztán kiderült, hogy mindenki másképp értelmezi a magzatvíz mennyiségét, szerint meg nem is volt sok. Azóta már 1 éves a babánk, teljesen egészséges.
Engem Debrecenbe küldtek tovább, meg voltam 4D-n is, és mindenhol megállapították, hogy valóban több az átlagosnál. Nagyon alaposan uh-ozták a babát, de semmi rendellenességet nem találtak, különösen a kicsi gyomrát nézték, de semmi baj nem volt szerencsére. Egyszerûen csak sok volt és kész. Tudom, könnyû mondani, de ne aggódj feleslegesen (mint én annak idején...), uh-n kimutatnák, ha valami baj volna. 2 éves kislány anyukája

A 34. héten 2100 volt a méhszáj értékem. Azóta nem vizsgált orvos, most vagyok a 36. hét végén. Ha szeretkezünk és már jobban nyitva vagyok az gond lehet?

Milyen gyakran nézik a méhszájértéket, mert a 36.héten csak ctg volt.

Legjobb válasz: Ha nincs fogadott dokid, akkor szinte semikor. Legalább is nekem soha nem néztk. Szeretkezzetek nyugodtan ha az orvos nem mondta, hogy nem lehet.

Ha nincs fogadott dokid, akkor szinte semikor. Legalább is nekem soha nem néztk. Szeretkezzetek nyugodtan ha az orvos nem mondta, hogy nem lehet.
Nekem volt fogadott dokim, de õ a 36. héttõl szándékosan nem szokta nézni, csak ha valami probléma van, nehogy még véletlenül is beindítson valamit, amit nem kellene.
A kérdező hozzászólása: és a szeretkezés sem indíthat be semmit?

Ma voltam 32. heti UH-n és azt mondta az orvos, hogy nagyobb a baba így majdnem 34 hetesnek írt Jártatok így ti is? MOst akkor előbb jön majd 2 héttel vagy csak nagy baba lesz?

Legjobb válasz: Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...

Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...
mekkora adatokat mért??
nem valószínû hogy elõbb fog jönni csak nagyobb baba lesz.Nekem is nagyobbnak mérték az utolsó trimeszterben , és egy gyönyörû 4050 g-os babám született a 39.hétre.:)
Az én kislányomat is nagyobbra mondták, 2 héttel... Na, ehhez képest a 39. héten született 2950g és 50cm volt:) Úgyhogy nem biztos, hogy elõbb jön, d az sem, hogy nagyobb lesz.:)
A kisfiamnál 37.hétben mondta az orvos, szülésérett bármikor kibujhat, ennek ellenére 42.héten császároztak.
Sziasztok Nekem már 2x javította át a Dr a szülés várható idõpontját igy Szept közepéröl Szept elejére ugrottunk kb 2.5 héttel nagyobb mint ½kéne½ az elsõ számítás alapján.Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok , hogy milessz mert tervezett császárom lessz és így még azt is átjavította Szept elsõ hetére. Örömteli babavárást midenkinek. 31-hetes km
A kérdező hozzászólása: sziasztok én sztkba járok és a nagy Uh-ra meg a Dél-Pestibe és az sztks orvos kért flowmetriát, de Az uh s doki csak ezeket az adatokat mérte meg Ac, 287 mm Th, 69 mm, Fl, 59 mm, Jó szívmüködés, hátsó falon tapadt lepény, általános mennyiségû magzatvízt Ez nem kevés?????? Se súly se Bpd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Mindenkinek problémamentes terhességet!! Könnyû szülést!!


34. héten átlagosnál több magzatviz. Küldött valakit, valamilyen vizsgálatra tovább az orvosa? Hová és mit csináltak?

Legjobb válasz: Á, tavaly engem is ezzel izélgettek, kontroll uh volt, ill. én privát elmentem egy helyre ahol direkt radiológus szakorvos uh-zott, hogy megnyugodjak. Nyelõcsõ- ill. veseelégtelenség, rtikán szívprobléma áll a háttérben, de a szonográfus azt mondta, az esetek 75%-ában ki sem derül, mi az ok, csak ez van és kész. Nekem a 39. héten született a makk egészséges fiam 3640grammal és 55 centivel.

Á, tavaly engem is ezzel izélgettek, kontroll uh volt, ill. én privát elmentem egy helyre ahol direkt radiológus szakorvos uh-zott, hogy megnyugodjak. Nyelõcsõ- ill. veseelégtelenség, rtikán szívprobléma áll a háttérben, de a szonográfus azt mondta, az esetek 75%-ában ki sem derül, mi az ok, csak ez van és kész. Nekem a 39. héten született a makk egészséges fiam 3640grammal és 55 centivel.
Te kérdezted ezt néhány napja is? Akkor megint leírom, hogy egészségesen született a fiam a diagnózis után, csak ijesztgetésre volt jó.
Nekem is sok volt, csak annyi történt, hogy a 37-ik héten megszültem, mert megrepedt a burok. Semmi baja a kislányomnak.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Mikortól volt több a magzatvízed? Küldözgettek többször ctg-re meg uh-ra? Be kellett feküdnöd?
30-ik heti uh-on még normális volt, a 36-ik hetin már azt mondták több az átlagosnál. Egyébként befektettek, de nem ezért, hanem mert rossz volt a májfunkcióm. Szülés után kezdett helyreállni. Azt nem tudom volt-e összefüggés a magzatvíz, és a májfunkció között.

34. héten 2000g-ra becsülték a babám súlyát. Az orvosom szerint egy héttel kisebb, és beakar fektetni a kórházba, mert valami infúzióról kapok stb. Szerintetek nem túlzás? Hasonló eset? Jól megijesztett.

Legjobb válasz: talán csak ti se vagytok óriásiak bár tényleg kicsi de lehet hogy csak a lepény van elöregedve. tüdõérlelõt akar adni hogy ha nem hizik megcsászározzon? az az igazság hogy ahhoz hogy válaszolni tudjunk kicsit többet kéne tudni.. a másik meg az hogy miért nem a dokit kérdezed.... Miért szükséges? mit akar adni? mekkorának kellene lennie? mit jósol / mi a véleménye? ilyesmit biztosan nem harapja le a fejed..

talán csak ti se vagytok óriásiak bár tényleg kicsi de lehet hogy csak a lepény van elöregedve. tüdõérlelõt akar adni hogy ha nem hizik megcsászározzon? az az igazság hogy ahhoz hogy válaszolni tudjunk kicsit többet kéne tudni.. a másik meg az hogy miért nem a dokit kérdezed.... Miért szükséges? mit akar adni? mekkorának kellene lennie? mit jósol / mi a véleménye? ilyesmit biztosan nem harapja le a fejed..
Az ultrahangos súlybecslés sosem pontos, de ezzel az orvosod is tisztában van szerintem. Az egy hét eltérésbõl sem szoktak ügyet csinálni. Nekem is volt, hogy fiatalabbnak mérték egyik ultrahangon, aztán a következõn meg már 1 héttel idõsebbnek, nem egyformán és egyenletes ütemben fejlõdnek a babák. Ennek ellenére mégis hallgass az orvosodra, nyilván nem ok nélkül akar befektetni a dokid. Az a biztos, ha még egyszer rákérdezel, hogy magyarázza el, pontosan milyen kezelésre van szükséged. Mi itt csak találgatni tudunk, és ez rajtad nem hiszem, hogy segít. (Lehet, hogy pl. neked van szükséged arra az infúzióra, és nem is a babának)
1 hét miatt nem lenne gond , szerintem ennél bõvebb a probléma, hogy be akar fektetni. Az 1. hsz jól írja, hiszen a dokid ismer, õ tudja pontosan elmagyarázni. Lehet , nagyon öregszik a lepény, és ez is baj. De az is lehet, hogy genetikailag kicsi a baba, viszont azért megfigyelésre szorul, nehogy gond legyen.Ezt innen mi nem tudjuk megmondani, csak az orvos.
Engem is befektettek mert kicsi a súlya kemény 4 napra amikor rá jöttek hogy jól fejlõdik csak vagy le van maradva vagy elszámoltak.De végülis 3650grammal született.Nem kell mit adni a mérésre.Sõtegyik szobatársam 5 hétig feküdt mert kicsi a súlya a babának(38hetesen is 2400-at mértek)de 38 hetesen 3500grammal szült.' kg-ot tévedtek.Úgy-hogy nyugi, nem mindig pontos a mérés.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Nincs elöregedve, szép állapotban van. Minden teljesen normális. A baba súlya kevés... De olvastam hogy valakinek 1700g-ra becsülték és azt mondja hogy a normálba még belefér... Akkor nekem miért nem normál? 10nap alatt 500g-ot hízott a 32.héten. Írt fel valami gyógyszert, de elég rossz tõle a közérzetem:( Nem csak a súly kisebb hanem minden mért adat is, de arányosan kissebb mint a súlya.Kb 2mmkülömbségek vannak a "normáltól"amit olvastam.
Teljesen normális... nekem is kicsi volt és végül idõre!- 39+6-ra született 2580 gr/48 cm lett .. õ is kicsi. nem is [email protected] a dokik.
ne aggódj, az sem baj ha kicsi, majd itt kint úgyis nöni fog!:) Nekem 32 hetesen 1500 g volt a kicsi, most nem tudom mennyi de erre is azt mondta a dokim, hogy teljesen normális. Szóval ne aggódj!:) 36 hetes

7+1 hetesen már láthat szívhangot az orvos, ha 34 napos volt a cilkusom? Vagy várjam inkább meg a 8. hetet, az a biztos.

Dilemmába vagyok, hogy mikor menjek el?sz?r orvoshoz. Mivel nem normál 28 napos volt a ciklusom, ezért még plusz 1 hetet gondolom rá kell számolni. És hiába 7 hetes terhesnek számítók, mivel kés?bb történik minden, az igaziból még csk 6 hét. Szerintetek? 7 vagy 8. héten menjek? Csak bedilizek még 2 hetet várni:)

Legjobb válasz: Nekem 33 napos volt a ciklusom, pontosan tudom mikor fogant. 6+2 naposan már volt pulzálás! De ha nincs semmi panaszod és türelmes típus vagy, ráérsz még menni, elég 1 hét múlva. Én türelmetlen voltam, de nálunk már volt akkor is. De ha elmész és még nincs, akkor sincs gond, visszahív és akkor már tuti lesz! Gratulálok! 7 hetes baba anyukája

Nekem 33 napos volt a ciklusom, pontosan tudom mikor fogant. 6+2 naposan már volt pulzálás! De ha nincs semmi panaszod és türelmes típus vagy, ráérsz még menni, elég 1 hét múlva. Én türelmetlen voltam, de nálunk már volt akkor is. De ha elmész és még nincs, akkor sincs gond, visszahív és akkor már tuti lesz! Gratulálok! 7 hetes baba anyukája
Szerintem, ha már nem bírod tovább, nyugodtan menj el. Én is korán mentem, 1 hét mensi késés után. Vissza kellett mennem 1 hétre rá és akkor már látszott a szívmûködés. Én azért is mentem, hogy jó helyen van-e a beágyazódás, nem-e méhenkívüli esetleg a terhességem.
Szerintem is menj nyugodtan. Nekem 35 napos volt a ciklusom és én is 6+2 voltam amikor mentem orvoshoz és már látszott, hogy pulzál a szíve. Elõtte sajnos nekem is volt egy elhalt terhességem a 9. héten. Ami meglepõ, hogy eddig azt mondták végig, hogy megfelel a mérete a korának, pedig én is azt hittem, hogy egy héttel kisebb, mert nekem sem 28 napos volt a ciklusom. Kíváncsi vagygok, hogy most mekkora lesz majd, hétfõn megyek uh-ra. 18 km
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem megyek, mert nem bírnék ki még egy hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, ezt természetesen tudom. Csak a második válaszoló azt írta, hogy neki 33 napos volt a ciklusa, ponosan tudja, hogy mikor fogant és 6+2 naposan már volt szívhang. És az ahhoz képest elég korai, ezért kérdeztem tõle, hátha én nem jól gondolom.
nekem 28naposak a ciklusaim, és a 6.héten már volt szívhang. szerintem már elmehetsz most!!! én nagyon kész voltam, amíg nem látott doki. menj nyugodtan! :-)
Az elsõ vagyok, az utolsó mensi dátumát szokták figyelembe venni. Sok terhességi kalkulátor van, pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nem vagyok türelmes. :) Volt egy elhalt terhességem, valószínû ez is közrejátszik, hogy mindent rendben akarok tudni. Utolsó kérdezõhöz: te az utolsó mensi elsõ napjához képest voltál 6+2 naposan, vagy a fogantatástól számítva?
A kérdező hozzászólása: Akkor most te is megerõsítettél a menetelben. Teljesen úgy gondoltam, ha csúszik egy hetet a ciklus, akkor az az uh-on is úgy van, de akkor ez mégsem. De jó! Remélem nálam is minden rendben lesz! Sok sikert mindenkinek!

Szed valaki Magnesi citrici nevű készítményt? Nekem ezt írta elő az orvos a MagneB6 helyett és azt mondta, hogy a 34. hétig ezt kell szednem! Írjatok véleményt róla!

Legjobb válasz: Szia! 20.héttõl tértem át a Magnesii Citrisire a Magne B 6 helyett!És garantálom neked hogy Sokkal jobb!! Keményedés miatt kaptam de azóta rendbe jöttem! Szedd nyugodtan JOBB! Mennyi idõs vagy? Én 26 hetes.Boldog babavárást:)!

Szia! 20.héttõl tértem át a Magnesii Citrisire a Magne B 6 helyett!És garantálom neked hogy Sokkal jobb!! Keményedés miatt kaptam de azóta rendbe jöttem! Szedd nyugodtan JOBB! Mennyi idõs vagy? Én 26 hetes.Boldog babavárást:) !
Én a 18.héttõl szedem 3*2-t naponta, szintén keményedésre.?Most vagyok 32 hetes. A legjobb készítmény az összes közûl:) )
Szia! Úgyszintén keményedés miatt kellett váltanom Magne B6-ról magnesire de azóta csak a pörgõs napjaimon keményedem, akkor sem sokszor. Sokkal jobb és receptre felíratva szinte ingyen van, ami nem mellékes. 28km.
Szia én is azt szedem a 16. héttõl, és nekem bevált, még nem tudom milyen a keményedés.23 hetes vagyok.Ja és 3*2 szedek.Feloldom teában, mert máshogy nem tudom lenyelni.
Utolsó elõttit kérdezném, h ki írta fel neked receptre?Mert a háziorvos nekem nem tudta felírni.
Pont én is ezt akartam kérdezni.Fel lehet iratni?? Hát jó lenne mert sok fogy belõle épp ma is vennem kellett! És valóban a legjobb:) !

34. hétben lévő k. mama vagyok. Két és fél hete közölte az orvosom, hogy nyitott a külső méhszáj és kb. ennyi ideje érzek mensi szerű "fájásokat". Mennyi időm lehet még szülésig?

Legjobb válasz: szia hát én ugyan még zárva vagyok, de már több mint egy hónapja vannak joslófájásaim és még mindig egyben vagyunk :D 39hetes kismama sok boldogságot

szia hát én ugyan még zárva vagyok, de már több mint egy hónapja vannak joslófájásaim és még mindig egyben vagyunk :D 39hetes kismama sok boldogságot
Nekem a 36. héttõl nyitva van a méhszájam három ujjnyira, és még mindig itthon vagyunk :-D 38 hetes vagyok
nem hiszem, hogy a pihenéstõl nagyobb lesz a baba. ezt még soha nem hallottam.
Írd le a bab mééreteit.Mi az hogy kissebb???Ha 2 és fél kiló körül van az már nem kicsi.
Nõvéremnek 35 hetesen 2300g, és nem mondta neki a doki, hogy kicsi, és feküdjön. Nekem a fiúk 36 hetesen 3 kg, illetve 3300 g voltak.
Szia szerintem, az nagy hülyeség hogy a pihenéstõl fog nõni a baba.Meg nem minden baba egyforma nagyságú.Lehet hogy a te babád az utolsó 4 hétben fog legtöbbet hízni és nõni.Nekem is mindig más mondnak, elõsször hogy kicsi a baba, most meg áttlagnál felüli a méretei.Sokszor téved az UH.Ezen nem kell aggódni!!!Mi sem vagyunk egyformák.Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, az hatásosabb mint a pihenés.Boldog babavárást!!!33hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: BPD 80 mm, Tad 83mm, FL 62 mm, de a súlya az nincs rajta a leleten. Szóval kicsit megijedtem!
http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt nézd meg a méreteket, szerintem egyáltalán nincs nagy eltérés.hogy a sok pihenéstõl pedig nõne a gyerek, ilyet még én sem hallottam. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt is megnézheted ne aggódj további boldog babavárással teli heteket é s boldog babázást

34. hétben vagyok, az orvosom külföldön van 3 hétig. Erős sárgás folyásom van, de nem ég, nem fáj, stb. Roppant félek, hogy véletlenül bejut a bébihez és fertőzést okoz. Van okom az ijedtségre, vagy például észlelném, ha szivárogna a magzatvíz?

2 hete vizsgált, akkor zárt volt a méhszáj.Köszönöm a válaszokat, el?re is!

Legjobb válasz: A magzatvíz ettõl nem fog szivárogni, ettõl ne félj. A terhességet sem fogja beindítani. De a sárgás szin általában valami fertõzésre utal, jó lenne, ha felkeresnél egy másik dokit aki megnéz, és elmondaná mit kell tenned. Lehet semmit, és az akkor megnyugtat, ha meg kell valami, azt felírja.

A magzatvíz ettõl nem fog szivárogni, ettõl ne félj. A terhességet sem fogja beindítani. De a sárgás szin általában valami fertõzésre utal, jó lenne, ha felkeresnél egy másik dokit aki megnéz, és elmondaná mit kell tenned. Lehet semmit, és az akkor megnyugtat, ha meg kell valami, azt felírja.
Használj a biztonság kedvéért Canesten kombit!
Én is hasonló végett aggódok.Én még csak 30 hetes vagyok.tök sárgás lett a folyásom.Voltam a dokimnál 3 hete is, és akkor is szóltam neki errõl, és most a héten ismét szólam neki errõl.Õ mindig megvizsgál, és ennyi..Azt mondja semmi fertõzésre utaló tünetem nincs, ezért nem is ad rá semmit...Én meg eggyre jobban aggódok ez végett.
Nekem folyamatosan sárga folyásom van, már hónapok óta kezelve vagyok, persze nem folyamatosan, csak felír valamit és nem múlik el.Elvileg a sárga szín bacira utal, persze az jó he nem ég, .de ne törõdj bele, keress egy másik orvost addig, nem lesz baj, mi is nagyon jól vagyunk remélem így is marad. A babának nem lesz baja, csak nézesd inkább meg magad.
De bizony ha mégis vmi fertõzés, akkor az ha kezeletlen marad hetekig akkor nagy az esély rá hogy az bejuthat a bébihez(zárt méhszájon át is), és fertõzést okozhat.Attól meg már bizony elkezdhet szivárogni a magzatvíz, bár az általában nem tiszta átlátszó magzatvíz, hanem barnás, vagy sötét.És ehez elég akár 1-2-3 hét.Én az elõzõ terhességemnél pontosan így jártam...Mivel nem lett idõben kezelve a fertõzés, ez így sorban történt ahogy leírtam..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!