Találatok a következő kifejezésre: 34. hétben az (75 db)

34. hét után milyen változásokra számíthatok még? Mikortól mozog keveset a baba? Az enyém állandóan rugkapál, és csuklik.34 h km

Mennyi hízás, pocinövés, egyéb tünetek??

Legjobb válasz: 36 hetes vagyok a 34 hét óta már 5 cm-ert nõtt a hasam,továbbra is hízok,sokat mozog és csuklik a baba.Gyakrabban vizesedik a lábam és a kezem.Fáradtabb is vagyok.

36 hetes vagyok a 34 hét óta már 5 cm-ert nõtt a hasam, továbbra is hízok, sokat mozog és csuklik a baba.Gyakrabban vizesedik a lábam és a kezem.Fáradtabb is vagyok.
Szia én is 34hetes vagyok nekem is csuklik sokat meg rug-kapál is:) de vannak napok már amikor nem olyan aktív de olvastam is hogy ilyenkor átalusszák a nap 90%át.Nekem rohantak a kilók eddig de most megállt az elõzõ gyermekeimnél is ilyen tájt állt meg:) Te nem tudom hogy vagy vele de nekem már az éjjelek nagyon rosszak nagyon sokat fent vagyok meg a derekam is nagyon fáj:( Boldog babvárást:)

34. hetet töltöm holnap. Alig kapok levegőt és mindig szomjas vagyok, ezt betudom a gyógyszer mellékhatásaként amit visszatartásra kell szednem. Ha megszületne a baba már erős lenne a tüdeje az élethez?

Nem biztos, hogy megindul, de sokat fájok is és már nagyon rosszul vagyok..nemtudok semmit csinálni, és feleslegesnek kövérnek érzem magam.

Legjobb válasz: Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.

Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.
Szia! Ha visszatartó gyógyszert szedsz akkor valószínûleg kapsz tüdõérlelõt is. Ezért szinte biztos, hogy elég érett a baba tüdeje. De még ráér megszületni. NE érezd magad se feleslegesnek, se kövérnek. A kismamák szépek, kívánatosak, és ez is csak egy ideiglenes állapot, nem leszel örök életedre kismama. Inkább élvezd a szép pillanatokat. üdv. Csilla
Szia! Én is kaptam a második terhességemnél tüdõérlelõt és visszatartó infúziót, meg gyógyszereket a 31. héttõl kezdve, de szerencsére a 40. héten született. Én is meg voltam ijedve. De ne idegeskedj mert az csak árt a babucinak. Sok sikert a babucihoz. Csilla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Egy ismerõsöm babája 34.hétre született, 3 napot volt inkubátorban, és már 2 éves és teljesen egészséges, semmi baja!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A múltkor bent voltam a kórházban infúzióra, abba kaptam tüdõérlelõt, most meg gyógyszerezek.. Nagyon örülök a babának, mert 2, 5 év után jött a drága, és élvezem is hogy bent van és mocorog, csak már lehet annyira félek, hogy minden bajomat duplán érzem. Csak kihúzom pár hétig. Nektek is jó babaéveket!

Van e esély a koraszülésre, ? Ha az első kisbabám koraszülött volt. Jelenleg 30 hetes terhes vagyok és félek, mivel az első 34. hétre született és 2 nap után meghalt.27 hetessen felvettem a tüdőérlelő inyekciót.

Legjobb válasz: Kislányom a 34. hétre született 2320 gr-al és nem volt semmi baja. Pár napig inkubátorba volt és a 9. nap vihettem haza. Valószínûleg a teherbe esés elõtti méhszák konizációs mûtét miatt volt a koraszülés. Én viszont annyira féltem újra babát vállalni, hogy 7 évet vártam a következõvel, aki a 39. héten látott napvilágot. Viszont végig a terhesség alatt programoztam be magamnak a 39-es számot. Most a 3. babánkat várom, de a félelem nem múlt el. Kívánom ,hogy akkor szülj, amikor már itt van az ideje!

Kislányom a 34. hétre született 2320 gr-al és nem volt semmi baja. Pár napig inkubátorba volt és a 9. nap vihettem haza. Valószínûleg a teherbe esés elõtti méhszák konizációs mûtét miatt volt a koraszülés. Én viszont annyira féltem újra babát vállalni, hogy 7 évet vártam a következõvel, aki a 39. héten látott napvilágot. Viszont végig a terhesség alatt programoztam be magamnak a 39-es számot. Most a 3. babánkat várom, de a félelem nem múlt el. Kívánom , hogy akkor szülj, amikor már itt van az ideje!
Nagyon sajnálom , ami az elsõ babáddal történt.Ha nem genetikai háttere volt a koraszülésnek, akkor nem valószínû h ez a babád is elõbb érkezik.Anno mondtak vmit, h miért történt, v kivizsgáltak?Feküdj sokat, pihenj, szedj Elevitet.Mit jelent h felvetted a tüdõérlelõt, megkaptad v csak szeretnéd felvetni az ötletet az orvosnak h megkapd?
Nem törvényszerû, attól függ mi volt a baj!
Minden terhesség más.Nem biztos, hogy koraszülött lesz a második is, ha minden rendben veled, és sokat pihensz, nem lesz baj.én az elsõt 33.hétre szültem, a másodikat 1 nappal túlhordtam.Mondjuk a 2.-nál majdnem végig szinte feküdtem a 25.héttõl, mert akkor 1 hét kórház volt görcsölés miatt.De a méhszájam végig zárva maradt.Ne idegeskedj, minden rendben lesz!
Nekem az elsõ 30.hétre született, a második pedig kiírt elõtt 2 nappal.Második terhességemnél folyamatosan elkellet látni a 12 kg-os, 18 hónapos fiamat.Sajnálom ami az elsõ babáddal történt.A második terhességemet végig imádkoztam, csak nehogy koraszülés legyen megint.Én pozitív példa vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segitettek nekem. Nem volt semmi magyarázat az elsõ koraszülésre, csak azt mondták hogy, a baba tüdeje nem volt kifejlõdve.Igen már felvettem a tûdõérlelõ inyekciót a 27.héten.
Ne aggódj, minden terhesség más. Most biztos, nem lesz semmi gond, erre gondolj. Azért szerintem az elsõ babánál más gond is volt, hogy nem fejlõdött ki addigra annyira a tüdeje, mert 34. hétnél már életben szoktak maradni. A kórházban a szobatársaim között 2 anyukának is 29. hétre született a babája, és túlélték, persze több hétig intenzíven voltak. De ha most kapsz már tüdõérlelõt, akkor biztos nem lesz ilyen probléma, pihenj sokat.
Én nem tudok semmi konkrétat írni, csak szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen! Érdekelnek engem is a válaszok, mert az én fiam 35. héten született. Szerencsére vele minden rendben, de félek, hogy a következõ terhességem hogy végzõdne! Nálunk sem tudta megmondani az orvosom, hogy vajon miért indult be egy hónappal hamarabb a szülés. Még nem tervezzük a következõ babát, a kicsi most 9 hónapos, de ha belegondolok, hogy megint koraszülött lehet, és esetleg valami baj is lehet, akkor egyáltalán nem is szeretnék... De azért látod vannak itt pozitív példák is, úgyhogy bízz benne, hogy most nem lesz semmi probléma!

Ma léptem bele a 34 hétbe de aggódom hogy ki tudom-e hordani végig a babóm mert ez az eredményem c3210, volt már aki ijen eredménnyel ki tudta hordani legalább a 38 dik hétig? Üdv mindenkinek.

Legjobb válasz: Nekem nem volt ilyen eredménym, viszont a 34.hétre szültem. És most ott alszik a kiságyba a gyönyörû, makk egészséges pici hercegem. Lényeg, hgoy ne idegeskedj, pihenj rengeteget. Nyugi, ha a doki nem fektetett be akkor még bizti van idõ!

Nekem nem volt ilyen eredménym, viszont a 34.hétre szültem. És most ott alszik a kiságyba a gyönyörû, makk egészséges pici hercegem. Lényeg, hgoy ne idegeskedj, pihenj rengeteget. Nyugi, ha a doki nem fektetett be akkor még bizti van idõ!
Én 35hétre szültem, igaz ikreket, de nem volt velük semmi gond.1napig voltak inkubátorba, azóta is velem vannak és nagyon szépen fejlõdnek. Ha a doki nem mondott rá semmit akkor nyugi, pihenj sokat és kitartás. Nem lesz baj!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Üdv mindenkinek.

34. héten átlagosnál több magzatviz. Küldött valakit, valamilyen vizsgálatra tovább az orvosa? Hová és mit csináltak?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. Engem is a SOTE-ra küldtek tovább. A megadott telefonszámon jelentkeztem idõpontért, teljesen ledöbbentek, hogy mit akarok én ott már 34 hetesen és komolyan mondom-e hogy ezért küldtek oda. Majd azt mondták, hogy a várados ambulancián jelentkezzek jövö héten valamelyik nap a beutalommal és majd eldöntik mi legyen velem.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Engem is a SOTE-ra küldtek tovább. A megadott telefonszámon jelentkeztem idõpontért, teljesen ledöbbentek, hogy mit akarok én ott már 34 hetesen és komolyan mondom-e hogy ezért küldtek oda. Majd azt mondták, hogy a várados ambulancián jelentkezzek jövö héten valamelyik nap a beutalommal és majd eldöntik mi legyen velem.
SOTE-ra küldött Hajdú Júliához szív uh-ra, aztán kiderült, hogy mindenki másképp értelmezi a magzatvíz mennyiségét, szerint meg nem is volt sok. Azóta már 1 éves a babánk, teljesen egészséges.
Engem Debrecenbe küldtek tovább, meg voltam 4D-n is, és mindenhol megállapították, hogy valóban több az átlagosnál. Nagyon alaposan uh-ozták a babát, de semmi rendellenességet nem találtak, különösen a kicsi gyomrát nézték, de semmi baj nem volt szerencsére. Egyszerûen csak sok volt és kész. Tudom, könnyû mondani, de ne aggódj feleslegesen (mint én annak idején...), uh-n kimutatnák, ha valami baj volna. 2 éves kislány anyukája

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

Nagyon gyengén, de néha-néha fájdogál az alhasam. Nemkorai még ez a 34. héten?

F?ként reggelente, vagy éjjel érzem.

Legjobb válasz: Szia! Én is a 34. hétben vagyok és pár napja én is észrevettem ezt.Nem tom mitõl lehet én arra dongoltam h a baba feje már nyomja a dolgolkat ott lent.Sztm ha nincs görcs vagy ilyesmi akkor nincs gond.

Szia! Én is a 34. hétben vagyok és pár napja én is észrevettem ezt.Nem tom mitõl lehet én arra dongoltam h a baba feje már nyomja a dolgolkat ott lent.Sztm ha nincs görcs vagy ilyesmi akkor nincs gond.
Nekem is dettó ez van, szedek magnéziumot 3x1-et.Anyukám nõgyógyász mellett asszisztens és õ mondta hogy ezek már jóslófájások, de ugye ez még semmit nem jelent.Én is fõleg éjjel meg hajnalban érzem.Ekkor meg amúgy is ágyban vagyunk nem igaz?Ja és nem állandóan, pl ezen a héten még nem volt de múlt héten szinte minden éjjel is gyakran nappal is.34 hetes+4napos km

Doki szerint most a 33. héten vagyok, az uh alapján pedig már a 34. héten. Számít a szülésnél egy hét eltérés? Változik a dátum?

Legjobb válasz: A 12. hétig lehet tökéletesen megállapítani ultrahang alapján a baba korát. Utána már egyedileg fejlõdnek attól függõen, hogy milyen géneket kapott tõletek :-) Én tudtam a fogantatást, a 18. hétig tökéletesen stimmelt, utána pedig már elõfordult az uh alapján + 2 hét is. Idõre született, és nagy baba.

A 12. hétig lehet tökéletesen megállapítani ultrahang alapján a baba korát. Utána már egyedileg fejlõdnek attól függõen, hogy milyen géneket kapott tõletek :-) Én tudtam a fogantatást, a 18. hétig tökéletesen stimmelt, utána pedig már elõfordult az uh alapján + 2 hét is. Idõre született, és nagy baba.
Én 36 héttõl, folyamatosan 36 hetes maradtam uh alapján.... Kiírás elõtt 1 nappal császároztak meg, mert a vizsgáló orvos közölte, hogy a baba hetek óta nem fejlõdik. Sajnos igaza volt, szerencsére a kis súlyon kívül más baja nem lett.
Nekem mindig azt mondták, hogy az utolsó hetekben hízik a baba. Minden vizsgálat alapján kihozott a gép egy szülési idõpontot. Az jött be, amit a 4D-s vizsgálaton jósoltak.
szülésnél: egy hét alatt is nõhet a baba. dátum: igazándiból ha Te nem tudod mikor fogant pontosan az ut. vérzés dátuma alapján számolják az meg nem mindig pont két héttel volt a fogantatás elött.. szóval kapásból tévedésre adhat okot. a 12. hét után már nem nagyon változtatnak a kiirás dátumán legfeljebb a baba érettebb.. nem gond.
én uh alapján a 35. héten már meg kellett volna szülnöm:) Az uh csak a baba méretaibõl számol súlyt és várható születési idõt!De a mensis számít igazán, fõleg ha tudod azt is hogy mikor fogant a baba!Én tudtam és mondtam a dokinak, hogy jól számolt õ és nme a gép! Én 39+4 hétre szültem , de 61 centis kislányt!
Nálam pont fordítva volt. Kisebb volt a baba mint az átlag. 3 kg alatti lett a lányom de idöben szültem, a 38. hét végén. Szerintem a méretek nem nagyon változtatnak az idöponton :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Igazándiból "mindegy" mikor akar kijönni, mert lehet, h császár lesz õ is, mint a fiam (nem tágultam). Csak kíváncsi voltam, hátha azokra a hetekre ne tervezzek hosszabb kiruccanást.... :) Minden jót. Üdv

34. hétben vagyok és nyomást, fájdalmat érzek a köldökömnél. Ez a baba? Kicsit ki is gömbölyödik a köldököm, valaki azt mondta lehet sérv.

Legjobb válasz: én 24 hetes vagyok,nekem már most kifele áll sajnos.És igen ez a sérv :(Nem kellemes... Amúgy szerintem 34 hetesen már el lehet különíteni mi az ami a baba. Ha sérved van akkor a köldököd dudorodik ki(nekem legalábbis)Sõt ha köhögök tüsszentek vagy ilyesmi akkor még jobban kijön.De önmagában az enyém nem fáj.

én 24 hetes vagyok, nekem már most kifele áll sajnos.És igen ez a sérv :(Nem kellemes... Amúgy szerintem 34 hetesen már el lehet különíteni mi az ami a baba. Ha sérved van akkor a köldököd dudorodik ki(nekem legalábbis)Sõt ha köhögök tüsszentek vagy ilyesmi akkor még jobban kijön.De önmagában az enyém nem fáj.

34 hétben vagyok és megszűnt az ujjaimban a duzzadás, vizesedés, lehetséges ez, vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj feleslegesen!Ez is alkati dolog.Én is 34 hetes kismama vagyok de én eddig még nem vizesedtem! Bár nekem elsõ baba!Én sem vagyok 100% biztos mindenben!

Szerintem ne aggódj feleslegesen!Ez is alkati dolog.Én is 34 hetes kismama vagyok de én eddig még nem vizesedtem! Bár nekem elsõ baba!Én sem vagyok 100% biztos mindenben!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!