Találatok a következő kifejezésre: 34 hetesen nagyon nehezen (6 db)

34 hetes km vagyok es mar reg ota nagyon faj a labam, kenem diclofenac gellel, ezt ajanlotta az orvos, de mar magamnak nagyon nehezen kenem a labam a parom szokta kenni de van hogy o is faradt szegeny, ti hogy vagytok ezzel, kinek mi hasznal?

Legjobb válasz: Szia Én egy 31 hetes kismama vagyok és veszélyeztettet terhes. A vizesedet,eres lábam miatt. Nekem a dokim Rutascorbin tabletta szedését ajánlotta és én még a vadgesztegenye krémet használom ami bevált és hatásos azóta nem igazán fáj a lábam. Remélem tudtam segíteni:) Próbáld ki hát ha segít neked is. További jó babvárást!

Szia Én egy 31 hetes kismama vagyok és veszélyeztettet terhes. A vizesedet, eres lábam miatt. Nekem a dokim Rutascorbin tabletta szedését ajánlotta és én még a vadgesztegenye krémet használom ami bevált és hatásos azóta nem igazán fáj a lábam. Remélem tudtam segíteni:) Próbáld ki hát ha segít neked is. További jó babvárást!
Nekem is szörnyû láb és derékfájásom volt, nekem segített pluszba még a napi többszöri állottvizes lábfürdõ, nagyon kellemes! egy kis jódozott tengerisót is nyugodtan tegyél bele, csodákat mûvel. Étkezésben viszont kerüld a sót, mert megköti a vizet, a lábadon is!
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat:) az en dokim azt mondta, hogy valoszinu, hogy nyom egy ideget, mert csak olyankor erzem, hogy nagyon faj amikor fekszem, ha elotte viszont setalok vagy ki vagyok faradva, akkor nem erzem es hamar elalszom olyankor, hogy nehogyelkezdjen ismet fajni)

Én 34 hetes vagyok dec 23-ra vagyok kiírvaa 3. babám várom és nagyon nehezen bírom már ti hogy viselitek a terhességet? Ki várja még karácsonyra a babát?

Legjobb válasz: A kolleganõm elsõ babáját várja,dec 28ra van kiírva,de reméli meg lesz karácsonyra.:) Õ még nagyon jól bírja, nagyon fel van dobva,élvez minden pillanatot,még dolgozik-azt mondja nem marad otthon,mert unatkozna,majd ha meglesz a bébi. Kitartás neked!

A kolleganõm elsõ babáját várja, dec 28ra van kiírva, de reméli meg lesz karácsonyra.:) Õ még nagyon jól bírja, nagyon fel van dobva, élvez minden pillanatot, még dolgozik-azt mondja nem marad otthon, mert unatkozna, majd ha meglesz a bébi. Kitartás neked!
Volt osztálytársam december 26.-ra várja!!!
Én dec. 17-re vagyok kiírva, úgyhogy nagyon remélem, hogy a karácsonyt már együtt töltjük otthon! Nekünk elsõ babánk lesz és még nagyon jól bírom, szerencsére eddig elkerültek a kellemetlenségek! De két gyerek mellett elhiszem, hogy nehezen viseled, nem lehet könnyû! De kitartás :)
A kérdező hozzászólása: a 2 fiú már nagy 13 és 11 évesek ennyi év után olyan mintha most várnám az elsõ babám
én is karácsonyra várom, de legkésõbb dec.19-én szülünk:) progis császárral. Nagyon nehéz már, van egy 21 hónapos fiam itthon. Rettenetesen ég a gyomrom, éjszaka fenn voltam, mert azt hittem, összehányom magam:( A fiammal csak este égett a gyomrom, ezzel a kiscsajjal meg egész áldott nap. Már nem nagyon bírok semmit, mikor viszont kedvem volna, nem tudom, nem érzem, hol a határ például cipekedésben. Már várom a végét. Egyébként minden nap pánikolok, hogy még a 38 hetet sem fogom kibírni (a fiam ennyire született), vam egy olyan rossz érzésem, hogy hamarabb fog jönni a kiscsaj.
én a másodikat várom és dec 20-ra vagyok kiírva valamikor elég jól viselem de valamikor nagyon várom már hogy túl legyek rajta fõleg olyankor amikor este szinte nem alszok semmit mert ígyse jó úgyse jó itt fáj ott fáj itt nyom ott nyom meg ilyenek
Én dec 27-re vagyok kiírva, szintén 3. baba. Én jól bírom a terhességet, semmi panaszom egy kis gyomorégést leszámítva. Azért már nagyon várom a szülést, és hogy újra babázzunk... A nagyobbik lányom 4 éves múlt október végén, a kisebbik decemberben lesz 2. És a harmadik is lány :D
Én is két kicsi mellett várom a harmadikat- bár én február közepére. 3 és másfél évesek a fiuk és a harmadik is fiu! :) Nem mondanám könnyûnek, fárasztó, de örülök, hogy így van! :)

34 hetes terhes vagyok, és van egy 2 éves fiam. Nagyon nehezen bírom fizikailag és mostmár idegileg is. Fáj a hasam és a kiabálástól a sírásig mindent produkálok. Normális ez, vagy csak gyenge vagyok?

Egyébként veszélyeztetett vagyok, volt egy vérzésem még 16 hetesen, azzal kórházban voltam sokat, elvileg fekszem és nem emelhetek. Gyakorlatilag a bölcsis fiam 4. hete velem van( beteg ), nyilván nem fekszem és emelek is. gyerkõc a dackorszaka elején..mindenre nemeet mond, és elkezdett kevesebbet aludni.

Legjobb válasz: Na pont ezért nem értem hova sietni a kistestvérrel. Már a kisfiadnak sem tudtál megadni mindent, kórház miatt otthon sem voltál, bölcsibe adtad, ha megszületik a testvér meg pláne nem fogsz tudni ráfigyelni. Megéri?

Na pont ezért nem értem hova sietni a kistestvérrel. Már a kisfiadnak sem tudtál megadni mindent, kórház miatt otthon sem voltál, bölcsibe adtad, ha megszületik a testvér meg pláne nem fogsz tudni ráfigyelni. Megéri?
Szerintem teljesen normális, hogy ki vagy bukva. Tényleg sok ez így együtt. Ja és azoknak üzenném, hogy nem kell ítélkezni senki fölött, hogy ki mikor vállal 2. gyereket: nem mindenki olyan szerencsés, hogy kiválassza a fogantatás idõpontját. Ez még a jobbik eset, hogy korán jött. Mások örülnének ennek....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudom, min mész keresztül, én is veszélyeztetett terhes voltam, az elsõ három hónapot végig kellett feküdnöm. Közben ott a két és fél éves gyerek, ráadásul nyár volt... Elõször is, normális és nem normális. Érzékeny vagy, félted a babát, készülnél az érkezésére, a babaholmit rendezni kellene, de ott a nagyocska, aki hiányzik, akivel játszani kellene, foglalkozni... Amik nekem nagyon beváltak: naponta többször pihenõt tartani. Reggel feltettem a kaját (semmi bonyolult), utána leültem egy órát (egy bögre tea, teázzatok együtt a kicsivel). Ezt a fiamra szántam, játszottunk, olyan játékokat, amik nem kívántak mozgást. Könyveket nézegettünk, vannak matricás könyvek (ezeket imádja, fél-1 órákat is eltöltünk vele), vagy pakolósat játszottunk (én megraktam a traktor utánfutóját dominókkal, õ elvitte a kanapé másik végébe és vissza). Volt, hogy youtube-on mesét néztünk, én feküdtem, õ mellettem ült és együtt néztük. A nagy csiklandozós birkózásokat átvette a férjem. :) Bár, látszott a gyereken, hogy hiányzik neki az anyai dögönyözés, de megértette, hogy most nem lehet. Volt, hogy elvittük játszóházba, ott aztán tombolhatott. A férjem gyakran vitte magával boltba, ide-oda, mindig magyarázott neki, hogy milyen nagy segítség, milyen ügyes, mennyire büszkék vagyunk rá stb. Ha fetreng a padlón, hagyd ott, semmi baja nem lesz. Tudom, hogy nagyon nehéz mindig türelmesnek, nyugodtnak lenni, de a fiad a te viselkedésedre reagál így. Ha teheted, hívj segítséget, akár fizess egy takarítónõnek, biztos akad a környéken olyan, aki elvállalja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, aki vette a fáradtságot és átgondoltan válaszolt! Segített!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 34 hetes vagyok én is, a lányom 2 éves lesz. értelmes lány, minden érdekli, az is amit én csinálok, így nem feltétlen azt kell csinálnunk amit õ szeretne, pl. a minap õ is pakolta száradni a kistesó holmikat..õt is fel kell vennem, viszont megérti hogy a hasamra vigyázni kell, és magától mondogatni szokta, hogy "nem szabad ugrálni most rajta"...mindig is olyan voltam vele, hogy mindent elmagyaráztam, bevontam abba amit épp csináltam, és többnyire megérti, mit miért kell ill.nem szabad.. elmondása szerint vára a babát, sõt, neki is van sírós áték baba, amit ringat mint a nagyok, cumit ad neki stb.. az elmúlt hetekben én vigyáztam keresztfiamra 3 éves, rettentõ eleven..persze fogy az ember türelme, de nem szabad a gyereken kitölteni. mély levegõ, pohár vizet inni, vagy picit kimenni levegõzni, esetleg olyankor kivinni a gyereket is, friss levegõ neki is jót tesz. hetek óta keményedek, leszakad a hasam, derekam, de a gyerek ebbõl semmit nem vesz észre. Kérdezõ, keress olyan elfoglaltságot, ami nem megterhelõ, földöl ülõs legózás, labdázás vagy bármi, beszélgess a gyerekeddel sokat, ha azt szeretné hogy vedd fel, de nincs rá nyomós oka, akkor csak ülj le mellé.
Kedves kérdezõ!Ne foglalkozz az olyan válaszokkal akik leszeretnék húzni az önbecsülésed!Igenis JÓ ANYA vagy!!!Az hogy kimered mondani a hibáidat, mersz segítséget kérni, az mind nagyon jó dolog!Sokan vannak akik nem mernek, nem tudnak segítséget, tanácsot kérni!Az hogy te ezt le merted írni, tanácsot mertél kérni, igenis dicsérni való!Terhesség alatt nagyon dolgoznak a hormonok a kismamákban.Fõleg ha van még 1 vagy 2 esetleg több gyermek is akirõl gondoskodni kell, plusz a párjuk.Nem kis feladat!Össze fogtok csiszolódni, meglátod!A kisfiaddal próbálj meg sokat beszélgetni!Boldog babavárást a hátralevõ hetekre!
Ne kiabálj vele, azt a sírásoddal nem oldod meg. Szegény kisgyerek nem tehet a ti döntéseitekrõl. Azt pedig minden babát vállalónak tudnia kell és nyilván te is tudtad, hogy nem mindegyik terhesség problémamentes, fel kell készülni minden körülményre. Ez a felelõs gyermekvállalás.
Na, látod kedves kérdezõ!Jönnek az ilyen "felelõs gyermekvállalók"mint az elöttem hozzászóló!Vicces!!! :) Ha-ha-ha! :D
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm a bíztatást annak akit megillet! És megint bebizonyosodott, hogy itt a legtöbben tökéletesek, vagyis sosem kiabálnak a gyerekükkel, sem senkivel, mindig minden körülmények között tökéletes anyaként és háziasszonyként tudnak és képesek viselkedni, és legfõképp felelõs szülõk. Mindez feljogosítja õket arra, hogy ne segítséget nyújtsanak, hanem ítélkezzenek. Mindig felmerül bennem mikor ilyesmit olvasok akár másnál is, hogy mi viszi rá ezeket az embereket a rosszindulatra? De nem akarok találgatni... Üdvözlöm õket és köszi! (Azért sarkítok, mert aki így nyilatkozott az mind sarkított velem szemben is.) Az ötleteket egyébként köszönöm. Bár némelyik a teljes tehetetlenséget és ötlettelenséget feltételezi rólam, dehát mindegy. Köszi mindenkinek! A kérdést lezárom!
Nem olvastam végig a válaszokat, inkább leírom én mit gondolok. Nem, ez így nem normális. Én 35 hetes kismama vagyok és van egy 2 és fél éves lányom. Egész nap itthon van velem, nem bölcsis. Soha nem ordítozok vele, pláne nem bõgök elõtte. Érzem kevesebb a türelmem, de magamban próbálom elintézni a dolgokat és higgadtan viselkedni. Aláírom, szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy jó gyermekem van, de ha Te így viselkedsz mit vársz egy 2 évestõl? Esetleg segítséget nem tudsz kérni? Nekem szinte minden nap délelõttönként itt van a tesóm, játszanak kinn az udvaron a gyerekkel. Addig én pár dolgot elvégzek, fõzök, aztán bejönnek, ebéd és alszik délután. Utána együtt játszunk és késõbb már apa is hazajön.
Kedves Beszólogatós! Nem mindenki úgy képzeli el az életét hogy szül egy gyereket, otthon dekkol 3 évet, majd dolgozik 1 évet (persze ha annyi idõre visszaveszik) és megint szül egy gyereket és otthon dekkol 3 évet. Én legalábbis nem így szerettem volna, és SZERENCSÉRE hamar összejött a második baba, így kb 3, 5-4 mozgalmasnak mondható évet töltök itthon, de nem is bírnék többet mert hiányzik a munka, a pörgés. Biztos vagyok benne hogy mindkettõt 100%-ig el fogom tudni látni, de tényleg a terhesség vége macerás. De azt meg kisebb-nagyobb nehézségekkel már ki lehet bírni. Azt a szituációt pedig, amibe a kérdezõ került, nem lehetett elõre kiszámolni, senki sem tehet róla. Az életben annyi váratlan fordulat történhet, pl valaki gyereket vállal, és szülés elõtt a férj elveszíti a munkáját. Rájuk is azt mondod hogy felelõtlenek?
A kérdező hozzászólása: Csak még annyi, anélkül, hogy magyarázkodásba kezdenék. Nem a gyerek kora, betegsége, vagy dackorszaka a legnagyobb baj, hanem hogy veszélyeztetett vagyok, nem emelhetném fel, és fáj a hasam. Ez utóbbi nem azért zavar mert fáj, hanem mert nem szeretnék újra kórházba kerülni esetleg egy koraszülött gyerekkel, vagy bármi más miatt. Tehát nem a beteg gyerekkel üvöltök, mert fáraszt, hanem a tehetetlenség akaszt ki, hogy a dacoló gyerekem állandóan a földre fekszik ha nem az történik amit akar, és fel kell emelnem. És azért sírok, mert sajnálom hogy kiabáltam vele, meg egyáltalán fáradt vagyok rohadtul. Na mégiscsak magyarázkodtam. ez van.
A kérdező hozzászólása: Megfogtad a lényeget! Ez volt a kérdés? Vagy csak találtál valakit akit méltathatsz? Hát köszi! Sokat segítettél!
Most õszintén, kiabálsz a beteg kisfiaddal és sírsz, nem, ez nem normális, gyenge vagy. Ezért írtam, hogy nem kellett volna elkapkodni, és akkor kiegyensúlyozott anuykát kapna mindkét gyerek. De így..
Nyugodtan lepontozhatod, majd biztos lesz olyan , számodra hasznos válasz is, hogy NORMÁLIS, te JÓ anya vagy, a 2 éves kisfiadnak kellene megértõbbnek lenni.
Ez így elég nehéz idõszak, hasonló cipõben járok én is, csak nem vagyok veszélyeztetett (1 hétre az voltam, de szerencsére mondták hogy mégsem, de az az 1 hét maga volt a pokol mert a gyerek még jobban hisztizett mert nem tudtam vele eleget foglalkozni). Remélem hamar meggyógyul a fiad és tudsz valamennyit pihenni is, akkor biztos kevésbé leszel stresszes. Én abban a hétben leültettem a tv elé, és sajnos annyi elég volt neki hogy nagyon rászokott, azóta sokszor megy a hiszti a tv miatt, de szerencsére hamar el tudom terelni a figyelmét. De átmenetileg megoldást jelenthet. A beszólogató válaszolót pedig nem értem. Mikor vállaljon az ember második gyereket? Amikor az elsõ már betegen is önellátó? Nem mindenki szeretne 8-10 év korkülönbséggel szülni... (30 hkm és 20 hónapos kisfiú anyukája)
Ez olyan, amit csak az érthet meg, aki keresztülment rajta, pl.én. Sajnos szüés után sokkal rosszabb lesz, most még a hormonok, utána a hihetetlen fáradtság + dackorszak + féltékenység...nem lesz könnyû a köv . kb. 1 év...lehet, h nem normális, viszont nem egyedi és nagyon emberi, ami most van. Amúgy meg én sem tudtam, mire vállalkozom, tesót szerettünk volna kis korkülönbséggel és egyátalán nem hittem, h elsõre összejön. Hát de. Viszont jó látni, ahogy kezdenek összenõni!
Nyilván a 20 hónapos gyerek, 34 hkm csak ezt a végletet látja, gyorsan letudni a gyerekvállalást, vagy 10 év múlva. Nem, szerintem ha a nagytestvér 4-5 éves , nem pedig 2, könnyebb a gyereknek is (mindkettõnek) és anyának is. JA és miért kéne "összenõni", hogy ne neked kelljen velük foglalkozni, hanem egymást szórakoztassák el? Szerintem meg minden gyermek megérdemli a figyelmet, pláne abban a korban, amikor csak az édesanyja jelenti neki a világot. 5 évesen már nagy és okos a gyerek, szobatiszta, meg tud fürdeni felügyelet mellett, felöltözik, kibont egy joghurtot. VAN idõ a másik gyermekre is, ahogy rá is volt annak idején
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) Jobban van már, csak nekem meg a cumira szokott nagyon rá, és pont ez a veszekedés tárgya. Nem szeretném ha egész nap a szájában lógna. A beszólogatós hozzászóló meg nyilván nem tudja mit beszél, de nem is mennék bele ennél jobban, mert nem a korkülönbségrõl akartam vitát nyitni.
De, nyilván tudom mirõl beszélek, de akkor is az lesz a véleményem hogy türelmetlen, felelõtlen "anya" vagy.
11. vagyok. Aki azt állítja hogy soha életében nem kiabált rá a gyerekére az hazudik, vagy nem õ neveli hanem átpasszolja másnak. Kivéve persze ha egy pár hónapos babáról van szó, de az meg nem tudja hogy milyen egy 2 éves. Nekem birkatürelmem van, de párszor már hangzott el hangosabb szó amikor szándékosan olyat csinált a gyerek amirõl tudta hogy nem szabad és elõtte vagy 200-szor elmondtam neki. Olyan anyuka nincs aki megússza másfél-2 éves korig kiabálás nélkül.

34 hetes kismamák nektek is van olyan hogy pisilés után nagyon szúródik fáj alul/belül úgy hogy még lépni is nehezen tudtok? Mitől van ez?

Csak pár másodpercig tart de van hogy meg kell állnom mert alig tudok lépni?El?z? babámnál nem emlékszem hogy lett volna ilyen.Császárral szültem mert semmit nem tágultam így bízom benne hogy most sem a méhszáj nyílik!Szerintetek akkor mi nyúlnak a méhszalagok?

Legjobb válasz: Igen, a szalagokat terheli a hólyag ürülése. Gyakori jelenség, de csak negatív vizeletvizsgálat után lehet erre fogni, mert a másik lehetõség, a méh nyomása miatti pangó vizelet okozta gyulladás.

Igen, a szalagokat terheli a hólyag ürülése. Gyakori jelenség, de csak negatív vizeletvizsgálat után lehet erre fogni, mert a másik lehetõség, a méh nyomása miatti pangó vizelet okozta gyulladás.
én még csak 13hetes vagyok de én is érzek illyet általában akkor ha sokáig vagy sok pisit tartogatok. görcsben van a holyagom meg szúr
A kérdező hozzászólása: Nekem azóta jobb lett kicsit ittam kamillateát meg a nõgyógyászom azt mondta használjak el egy 3 db Canesten kúpot.Tegnap viszont újra kezdõdött én gyanítom hogy felfázás lesz!Így kedden rendel a háziorvosom ott kezdek nála és meglátjuk!Azóta voltam nõgyógyásznál semmi gond nincs méhszáj zárt!

34 hetes pocis vagyok. A mellbimbóm befelé fordul, (nagyon ritkán, nehezen, kis időre emelkedik ki). Használhatok már most bimbó kiemelőt, az jó rá? Vagy mi lenne jó?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudok konkrét választ, csak azt tanácsolom, hogy a védõnõddel konzultálj az ügyben, õ biztosan fog tudni segíteni! :D

Szia! Nem tudok konkrét választ, csak azt tanácsolom, hogy a védõnõddel konzultálj az ügyben, õ biztosan fog tudni segíteni! :D
Szia! Szerintem használd nyugodtan. Bababoltokban kapni ilyent és nem is olyan költséges!
szia nekem és a nõvéremnek is befeléforduló mellbimbónk van, kiemelõt most már nem szabad használni, azt csak a babajelentkezése elõtt lehet, egy rossz hírem van, egyikünknek sem sierült szoptatni, a nõvéremnek csak 2 hónapig nagy szenvedések árán mert állandóan kisebesedett neki, én pedig fejte így 4 hónapig csak tejet kapott, de a második lányomnál már 19 hónapig szoptattam, A 4 HÓNPI FEJÉS MEGHOZTA GYÜMÖLCSÉT ÉS Õ MÁR VIGAN SZOPIZOTT DE EL LEHET KERÜLNI VAGYIS SEGIT EGY KICSIT HA SZOPIZÁÉS ELÕTT A MELLSZÍVÓVAL EGY KISCSIT MEGSZIVATOD ÉS UTÁNA TESZED MELLERE A KICSIT, CSAK NAGYON FIGYELJ RÁ HOGY HELYESEN TEDD MELLRE, EZ A LEGFONTOSABB AZ AVENTOS MELLSZÍVÓ NAGYON JÓ
AZÉRT NEM LEHET MOST HASZNÁLNI MERT BEINDÍTHATJA A SZÜLÉST, EZTAZ ORVOS ÉS A VÉDÕNÕ MONDTÁK
Szia! Ez természetes, gondold el mennyi hely van odabent!
Szia! Én is ezzel küzdök, pedig még "csak" 31. hetes vagyok. Nálam sajna a gyomor körüli szorítás egész nap elõfordul, Biztos, hogy olyan nagy a baba, ahogy fészkelõdik, fordul ezzel okoz nekünk kellemetlen pillanatokat! Kitartást kívánok neked és boldog babavárást!
Egy 2 kilós baba van a hasadban, mitõl ne lenne normális:-) Ilyenkor már annyira fent van a baba, hogy nyomja a gyomrot, és a tüdõt. Egyél sokszor keveset, attól jobb lehet és pihenj. Nemsokára lejjebbszáll a baba, akkor majd megint könnyebben kapsz levegõt.-) Kitartás, már nincs olyan sok vissza.-))
Szia! Ez a terhességi reflux.Ha nem javul menj el orvoshoz és kérj savcsökkentõt, különben tönkremehet a gyomrod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!