Találatok a következő kifejezésre: 34 hetesen ha (69 db)

Iszonyatosan fáj a fogam. Ellátnak még 34 hetesen, ha a beavatkozás is nagy fájdalommal jár?

Tavaly év elején kezd?dött,akkor jártam rendszeres kezelésre,de derék bántalmak miatt nem bírtam járni.Így megbeszéltem a dokival,ha jobban leszek megye.De közben terhes is lettem és az els? négy hónapban még az ágyból is alig tudtam kikelni,mert a sok hányástól legyengültem,utána meg nem mentem,mert nem fájt.De most kiesett a tömés és szörnyen fáj.meg is vagyok fázva nagyon,ha jól tudom így nem látnak el,de ha meggyógyulok megcsinálják az amúgy is fájdalmas beavatkozást így 34 hetesen?

Legjobb válasz: Vigyázz vele! Mindenféleképp menj el, csináltasd meg, mert sokkal nagyobb baj is lehet belõle. Hozzám nem nagyon akart nyúlni a fogorvosom, valószínûleg ezért kellett a 37. héten megcsászározni!!! Tényleg menj el, nem játék!!!

Vigyázz vele! Mindenféleképp menj el, csináltasd meg, mert sokkal nagyobb baj is lehet belõle. Hozzám nem nagyon akart nyúlni a fogorvosom, valószínûleg ezért kellett a 37. héten megcsászározni!!! Tényleg menj el, nem játék!!!
Ha kapsz érzéstelenítõt, akkor nem fáj! Biztos ellátnak, mert így nem maradhat! Azzal sokkal jobban ártasz magadnak!
Szia! Én igaz fiatalabb vagyok mint te én csak 22 hetes vagyok és ma voltam fogorvosnál mert volt a fogamon egy pici lyuk! De ugyanugy adott érzéstelenitöt és betömte igaz nekem a furás fájt egy kicsit, mert be volt gyulladva az inyem de megcsinálta! Van még egy fogam amit be kell tömetni de sztem menj el ne halogasd biztos hogy be fogják tömni:) !
Menj el nyugodtan, nincs fájdalmas beavatkozás a fogorvosnál. Bármit csinlá, úgy is ad érzéstelenítõt, ha pedig fáj, akkor szólj neki, s még ad érzéstelenítõt, az nem árt, mert csak helyileg hat. Nekem mondjuk a terhesség elején, olyan 14 hetesen elkezdett nõni a bölcsességfogam, s nem volt helye, kihúzni nem akarta a doki mert hogy épp fog, csak bele nõtt az álkapcsomba, ezért leégette a fölötte lévõ ínyt. Nem fájt, na jó, néha kicsit, de mikor felszisszentem, márt kaptam is még injekciót. Mondjuk utánna itthon csillagokat láttam mikor kiment az érzéstelenítõ, + még szájzárat is kaptam, de 4 nap alatt rendbe jöttem a sok kamillával való öblögetéstõl, s egy szem fájdalomcsillapítót sem vettem be. Szóval ennél csak jobb lesz neked is, mint amit most élsz át, mert ha fáj , az fáj. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: csak az a baj, hogy annak idején is kaptam két érzéstelenítõt.Akkor is el volt zsibbadva mindenem, de az nagyon fájt mikor csinálta a gyökérkezelést.fájt mikor tisztította és ezt a doki sem értette miért.szóval nagyon félek, de leghamarabb hétfõ reggel tudok menni dokihoz.addig meg "szenvedek", mert még az is rossz, ha nyelvem véletlenül hozzá ér.algopirint vettem be, de nem használt semmit.

34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?

Legjobb válasz: Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )

Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Nem lenne baja a babának, mert jó esély van ilyen kicsi terheségi korban szüllõteknek külvilág túlélésre. Koraszülõtt lenne, meg kicsi lenne a súlya, tovább maradna barátnõd kórházba a kicsi inkubátorba.
koraszülött baba sérülhet, de 34 hetesen elég kicsi az esélye..
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdõérlelõt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne. Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Betöltött 34 hetesen már valószínûleg nem lesz semmi baja (betöltött 36 hétnél meg már nem is számít koraszülöttnek). Kórházban általában sikeres a visszatartás, ne aggódjatok. de akkor sincs nagy gond, ha megszületik a pici.
Kislányomat a 34. héten szültem természetes úton. Sajna 1 hónapig volt kórházba, mert a szülés következtében elég sok probléma kialakult nála, ami nem történt volna meg, ha még 1-2 hetet kihúzok, mert akkor már nagyobb lett volna és õ is tudott volna segíteni a kitolásnál. De most már jól van, szépen fejlõdik. Nagyon profik voltak a NIC-en az orvosok. Hogy miben más egy koraszülött baba? Nem tudok erre válaszolni, mert nincs összehasonlítási alapom.
34 hetesen elég nagy a valószínûsége hogy jósló :)
sztem is az nekem is van néha...36hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Akkor ez normális és nem kell megijedni?

Lehetnek jósló fájásaim 34 hetesen? Nem sokáig tarott (kb.1-1, 5 óra), de a szokásos méhkeményedéseimtől fájdalmasabb volt. Ha az, nem korai még? Szedem a napi egy béres magnéziumot.

Legjobb válasz: Szia, nekem volt már, a 33-34. hét környékén, több órán át tartott, meg is ijedtem, hogy baj van, de aztán elmúltak. Nem tudom, hogy korainak számít-e, én azért nem lepõdtem meg annyira, mert koraszülés gyanús vagyok:( 36 hetes kismami

Szia, nekem volt már, a 33-34. hét környékén, több órán át tartott, meg is ijedtem, hogy baj van, de aztán elmúltak. Nem tudom, hogy korainak számít-e, én azért nem lepõdtem meg annyira, mert koraszülés gyanús vagyok:( 36 hetes kismami
Szia! Nekem ilyenkor még nem voltak (az utolsó hónapban jelentkeztek csak), s amikor voltak is, azok sem tartottak 1- 1, 5 óráig. De ettõl függetlenül lehet, hogy ez adottság kérdése is. Én mindenesetre megkérdezném a nõgyógyászom vagy a kiválasztott szülésznõt ez ügyben! Aztán jól megnyugodnék! :) ) Békés, örömteli babavárást! 6 hós mami :) )
Szia én feküdtem kórházban olyan kismamával akinek 32. héten megindult a szülés gyógyszereket kapott hogy megálitsák a szülést, aztán mégis meg született a baba a 38. héten adig 3-szor indult meg neki a szülés.

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

34 hetes vagyok. Teljesen fent a has köldököm felett fügőlegesen a mellem köztig nagyon éles, szuró fájdalom van 1-2 percig, ha oldalt fekszek. Nyomja a babuci?

3 hete -4-szer fordult el?.ugy gondolom ? nyomja a bordámat is szokta,elégé ki tudja nyomni magát ilyenkor az egész hasam feszül és fáj.Mit egyek v. szedjek hányinger ellen,eddig nem volt gond ez is kb. 3 hete van,csak már rég magnézium citrátot szedek,nem magneB6-ot.

Legjobb válasz: Ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Én is a 34. hetet taposom, nálunk is ez megy, pláne, mióta befordult a pici, a lábacskáit nagyon ügyesen tudja benavigálni a gyomorszájamba. A nõvére még rosszabb volt, akkoriban egyik pillanatban teljesen jól voltam, a következõben meg visszaköszönt a vacsora... Nem tudtam ellene semmit tenni, ezen a magnézium se segít - gondolj arra, hogy már nem sok van a végéig, ezt már fél lábon is kibírjuk. :-)

Ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Én is a 34. hetet taposom, nálunk is ez megy, pláne, mióta befordult a pici, a lábacskáit nagyon ügyesen tudja benavigálni a gyomorszájamba. A nõvére még rosszabb volt, akkoriban egyik pillanatban teljesen jól voltam, a következõben meg visszaköszönt a vacsora... Nem tudtam ellene semmit tenni, ezen a magnézium se segít - gondolj arra, hogy már nem sok van a végéig, ezt már fél lábon is kibírjuk. :-)
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtatást, csak kicsit megilyesztett, hogy annyira megfájdult a hasam.Gondolok rátok, minden rendben legyen.

Lehet baj abból, ha 34 hetesen kezdem inni a málnalevél teát?

Első babámnál 36 hetesen kezdtem inni a málnalevél teát és szedni a cicicifuga és caullophyllum homeopátisá golyókat, 41 hétre született a babám, akkor is csak indítással. Most 34. hétben vagyok, de UH szerint 2 héttel idősebb lehet a baba, szóval lehet, hogy már 36 hetes vagyok. Úgyhogy arra gondoltam, elkezdeném most inni/szedni a teát/golyókat, viszont nem tudom, hogy ha csak nagy a baba, és valóban 34 hetes vagyok, akkor nem okoz-e gondot a málnalevél tea (a homeós golyókról megkérdeztem homeopata orvost, azt mondta azok biztos nem).

Legjobb válasz: Nem okoz gondot. Attol meg nemfog hamarabb megszuletni . Ha nemlehetne inni terhessen akkor meg rá lenne irva :) De gondolom lehet mert 36 .hetesen is azt ittad. Szoval ha attol félsz ,hogy koraszulés lessz miatta ,attol nefélj :)

Nem okoz gondot. Attol meg nemfog hamarabb megszuletni . Ha nemlehetne inni terhessen akkor meg rá lenne irva :) De gondolom lehet mert 36 .hetesen is azt ittad. Szoval ha attol félsz , hogy koraszulés lessz miatta , attol nefélj :)
A kérdező hozzászólása: Hát kifejezetten koraszüléstõl nem félek, mert 2 hetet már csak kihúznék teával is :) ), a méhszájam 2000-es szóval zárt, nincs is nagyon lent a baba, csak attól félek, nehogy ártson a babának az, hogy esetleg 7 héten keresztül ittam (ha megint 41-ig mennénk vagy tovább).
Ja igen ...azt nemtudom mennyi ideig lehet inni ...bocsi :)
Én azt olvastam valahol hogy 34 héttõl iható illetve a homeos bogyok is attól szedhetõk.

34 hetes vagyok miért görcsöl a hasam (mensi szerü) ha nagyvécéznem kell?

Legjobb válasz: Lehet hogy keményedik a hasad. Ennyi hetesen már nem gond. Gondolom méhösszehúzódásod van. Fáj is? Mert ha nem, akkor szerintem semmi gond ezzel, ha fáj, akkor talán megér egy dokit.

Lehet hogy keményedik a hasad. Ennyi hetesen már nem gond. Gondolom méhösszehúzódásod van. Fáj is? Mert ha nem, akkor szerintem semmi gond ezzel, ha fáj, akkor talán megér egy dokit.
A kérdező hozzászólása: Szokott keményedni az egyàltalàn nem fàj ...de ez a mensi szerü nagyon..
én is így voltam tegnap délután, meg este. Majd meg bolondultam. Kipróbáltam a meleg vizes fürdõt, meg bekaptam 2 magnéziumot és lefeküdtem pihenni. Este 10 fele éreztem, hogy már jobb és tudok mozogni, forgolódni az ágyban fájdalom nélkül. A keményedéseim nekem sem szoktak fájni. De ez megijesztett, pedig már a 3.gyerek. 33 hkm
A kérdező hozzászólása: és az elözöeknél nem volt ilyen érzésed??
csak az utolsó hétben, az elsõvel, de nem a pocim fájt. De õ 39 hétre született, a másodikkal meg a 41. héten indítottak. Mind a kettõnél a derekam szakadt le. Így nekem is új volt ez az erõs görcs a pocakomban.

Normális az, ha a terhesség vége felé állandó éhségérzet gyötör? Főleg az édeset kívánom.34. hetes vagyok.

Ti hogyan próbáljátok meg leküzdeni? Mert egész nap nem nasizhatok.

Legjobb válasz: Ne is mondd...ugyan ez van velem is. Nálam 36 hetesen kezdõdött,és azóta is tart. Állandóan éhes vagyok.Mindig csak ennék,de még akkor is ha jóllaktam. :D Fõként édességet kívánok.Csokit,sütit,kekszet,pudingot. De megmondom õszintén tanácsot nem nagyon tudok adni,mert én meg is eszem amit kívánok. De hátha feldob,hogy nem vagy vele egyedül :))) 38+5 hkm

Ne is mondd...ugyan ez van velem is. Nálam 36 hetesen kezdõdött, és azóta is tart. Állandóan éhes vagyok.Mindig csak ennék, de még akkor is ha jóllaktam. :D Fõként édességet kívánok.Csokit, sütit, kekszet, pudingot. De megmondom õszintén tanácsot nem nagyon tudok adni, mert én meg is eszem amit kívánok. De hátha feldob, hogy nem vagy vele egyedül :) )) 38+5 hkm
Akkor most már hárman biztos vagyunk igy ezzel:) én 31hkm vagyok és eddig alig birtam enni, de kb egy hete ugy kelek h éhes vagyok és még este le nem fekszek egyfojtában birnák enni.próbálok gyümölcsöt enni inkább, mást nem tudok én sem mondani
Én az elején is így voltam pár hétig, meg most pár hete tért vissza újra. Igaz most nem minden nap, de sûrûn van, hogy eszem és eszem és mégis éhségérzetem van. Igyekszem keveseket és sûrûn enni. Most vagyunk a 39.hétben.

Ha még csak 34 hetes vagyok, de teljesen lement már a hasam nagy baj ha esetleg korábban érkezik?

Ilyenkor már kifejl?dtek "teljesen"? Még nem voltak fájások csak valahogy érzem, hogy hamarosan eljön az id?.

Legjobb válasz: Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak,amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).

Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak, amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).
Ha esetleg most születne meg akkor sem lenne probléma, mert ilyen idõsen már elég jól tudnak az újszülöttek alkalmazkodni a külvilághoz. Ettõl függetlenül az, hogy már nagyon lent van a pocid még nem jelenti azt, hogy a közeljövõben várható a baba. Mármint annyival korábban nem fog jönni, hogy problémát okozzon. Picit gondolom inkubátorba teszik majd, meg tovább marad majd a kórházban, de attól még nem lesz baja.
Nem lenne baj, ha most megszületne, de még azért inkább ne, "dumcsizd meg vele", hogy még nincs itt az idõ. Ahol szülök megkérdeztem, hogy hová viszik a babát, meg hogy smint, ha koraszülött lenne, azt mondták, hogy a SOTE-ra, de 34 héttõl már nem viszik sehová, mert akkor már Õk is el tudják látni, és akkor már nincs gond. Amúgy nekem is lenn van a pocim már 2 hete, mindenki mondja, aztán mégis egyben vagyunk még... Jó egészséget! 37 hetes km.
36 héttõl nem koraszülött, csak a súly legyen meg 2500g! Nélunk 11 napot bent tartják ha még nincs ennyi a súlya még az idõben születetteket is! Én 37 hétre szültem 2810 g-mal 10/10 apgarral, teljesen egészséges kislányt!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorító szavakat! Nagyon bízom benne, hogy még egy jó pár hétig bent marad! :D Köszönöm Nektek!
Szia Nekem 34 hetesen teljesen lent volt...szinte a terdem verdeste :) A 42.heten szultem Nyugalom, es elvezd az utolso heteket
Szia én 35 hetes vagyok uh szerint már 36 is elmúltam. Nekem is mondták a héten hogy nagyon lent van de fel se vettem viszont ma már én is láttam és érzem is. Még egy két hetet maradhatna de ha most akarna kijönni akkor már nem hiszem hogy gond lenne. Én is úgy tudom hogy ilyenkor már csak a súlyuk nõ de nem vagyok doki:) de hátha bent marad még neked egy kicsit:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!