Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok. Kb (13 db)

34. hetes vagyok, kb 3 napja naponta többször is föleg délután és esti órákban, mensi szerű fájásaim vannak, de ugyanúgy még a combombbol is kimegy az erő. És a csontjaim is iszonyúan fájnak ott lennt. Ez utalhat valamire?

Hamarabbi szülés, vagy könnyebb :), vagy nehezebb....:(

Legjobb válasz: Szia.Szerintem csak kezd beilleszkedni a baba és tágulni a medencéd felkészül a szervezet a szülésre.Kicsit korai lenne még szûlni úgy hogy pihenny sokat .Ebben a melegben elõfordulhat vaklárma de szülés is úgy hogy pihengess.

Szia.Szerintem csak kezd beilleszkedni a baba és tágulni a medencéd felkészül a szervezet a szülésre.Kicsit korai lenne még szûlni úgy hogy pihenny sokat .Ebben a melegben elõfordulhat vaklárma de szülés is úgy hogy pihengess.

Másnak is extra érzékenyek lettek a fogai terhesség alatt? Ez a terhesség miatt van? 34 hetes vagyok, és kb.1 hónapja hidegre, édesre, és fogmosáskor majdnem megpusztulok, annyira érzékeny.

Évek óta sensodyne-t használok, mert alapvet?en is érzékenyek, de most kibírhatatlan, és a fogkrém sem használ semmit.

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt a fogkrémet használom már nagyon régóta, de nálam is ugyan így van, hogy még ez sem segít, nekem is nagyon érzékenyek a fogaim amióta babát várok. Én elkezdtem Calcium Sandozt inni, hogy nehogy elromoljanak a fogaim, sajna többet nem igazán tudok én se tenni például a fogínyvérzéssel sem. 28 hetes

Szia! Én is ezt a fogkrémet használom már nagyon régóta, de nálam is ugyan így van, hogy még ez sem segít, nekem is nagyon érzékenyek a fogaim amióta babát várok. Én elkezdtem Calcium Sandozt inni, hogy nehogy elromoljanak a fogaim, sajna többet nem igazán tudok én se tenni például a fogínyvérzéssel sem. 28 hetes
Szia!Én is így vagyok/voltam ezzel, és én is sensodyne-t(zöldet) használtam már a terhesség elõtt is, de terhesen nem használt...az elején sajnos rengetegszer kellett fogorvoshoz járnom, gyökérkezelés, meg vagy 10fogamat betömték..:S, így mivel nemhasznált, kipróbáltam az elmexet, abból is a zöldet, és nagyonjó, egyáltalán nemérzékenyek a fogaim, nem vérzik..stb, még a fagyit is tudom harapni, pedig azt soha nemtudtam mert belehasított.Ha gondolod próbáld ki, nekem nagyon bevált, mindennap használom, persze nem mindenki egyforma, lehet neked ez nemjön majd be, de reméljük:) (36h)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom akkor az elmex-et, hátha...

Kb. egy órája nagyobb mennyiségű barnás elszíneződésű ) foltot tapasztaltam a tisztasági betétemen. Nem tudom meg kellene ijednem, vagy nem? A picúr nagyon aktív, nem görcsölök, nincsenek fájásaim sem.34 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Mindenképpen mutasd meg magad orvosnak. Lehet fenyegetõ koraszülés akár, de egy fertõzés, gyulladás is. Innen senki nem tud érdemi tanácsot adni, fordulj szakemberhez. A barnás folyás nem természetes a terhesség semmilyen szakaszában. Üdv.

Szia! Mindenképpen mutasd meg magad orvosnak. Lehet fenyegetõ koraszülés akár, de egy fertõzés, gyulladás is. Innen senki nem tud érdemi tanácsot adni, fordulj szakemberhez. A barnás folyás nem természetes a terhesség semmilyen szakaszában. Üdv.
Szerintem ne ijedj meg, de azonnal menj orvoshoz! Ha jól vagy és a picit is érzed, baj nem lehet. Talán egy kis vérzés volt valahol, ami most távozik. De doki mindenféleképp lásson!
Szia! Nem ijesztgetni akarlak, de 2 hete nekem is így kezdõdött a szülésem. Tágulási vérzésem volt, attól lett nekem is a bugyimon a barna folt. 3cm-re nyílt ki a méhszájam akkor. Voltál orvosnál??
Nekem a második babó elõtt volt ilyen, már a falat kapartam, komolyan, de még 3 hétig benn csücsült a drágám. :-)

34 hetes vagyok, és szúr a hasam alja középen kb 5 napja. Az orvosi vizsgálat után pedig már barna folyásom is van másfél napja. Lehet ettől valami baja a babának?

A dokim másfél napja nézte és zárva volt a méhszáj, a szúráshoz nem tudott érdemben hozzászólni. A barnázás miatt felhívtam és azt mondta hogy a vizsgálattól van. Viszont azóta sem akar sz?nni. Mit tegyek??? Mi lesz a babámmal???

Legjobb válasz: Másik doki? Ultrahang?

Másik doki? Ultrahang?
Mellesleg mondjuk meg kellene nyugodnod mert nem hiszem hogy jót tesz az idegeskedés...
A vizsgálat miatt elvileg nem barnázhatnál. A leírt tünetek alapján akár méhlepény-probléma is lehet, nézesd meg azonnal. (Kórház, UH)
Szerintem légy erõszakos a dokiddal, ha le akar építeni, és ha nem akarsz másikhoz menni. A barátnõm is így járt és nagy szerencse, hogy nem hagyta annyiba. Hazaküldték pihenni, de õ megint visszament és egybõl vitték a mûtõbe, mert jobban megvizsgálták, mint elõzõ nap.
Elõzõ hozzászóló vagyok. És most neki 3 és fél éves, egészséges kisfia van. Õ is 34-35 hét körül szült.
Nekem is van a 34. héttõl barnás folyásom, azóta hetente néznek, össze-vissza vizsgálgattak, és mivel semmit nem találtak, egyelõre békén hagynak, de csak rövid pórázon. Most már nem lenne koraszülött, így nyugodt vagyok, de az én dokim nem vette soha félvállról az idegeskedésem, és inkább 10 helyre beutalt meg soron kívül megnézett.
A kérdező hozzászólása: Félreértetek, az én dokim sem vette fél vállról, mert mikor voltam nála megvizsgált, és uh-t is csinált. Valószínû, hogy feltûnt volna neki hogy valami nagyobb gond van. Egyébként 2 napig volt ez a barnázás és utána elmúlt szerencsére, úgyhogy valószínû hogy tényleg a vizsgálattól volt. Most már megnyugodtam. Kórházban eddig már 2X feküdtem különbözõ túl óvatoskodás miatt és ha nem muszáj, most már nem szeretnék, csak szülni menni oda.

Anyukák! Mekkora egy újszülött talpa kb? Ma voltam uh-n és azt mondta a hölgy h nagy a baba lába.7 cm és most vagyok 34 hetes.

Köszi annak aki ír!:)

Legjobb válasz: Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.

Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.
A kérdező hozzászólása: akkor nem tudom h miért mért többször is h jól látja e?!:) köszi h írtál!
Nekunk 27 hetesen azt mondtak, hogy 5, 6 cm a talpa. Szerintem nem nagy a 7 cm.
Én úgy irigyellek benneteket, nekem nem mértek talpméretet soha UH-n.... Igaz, azóta már élõben méregethetem itthon... :)
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó! én sima uh-n voltam és nem is kellett vna mérnie de azt mondta h ezt nem tudja szó nélkül hagyni..annyira szembetûnõ volt..mert h olyan nagy:) de akkor ezek szerint mégsem nagy..
A kérdező hozzászólása: jaa és kedves utolsó mekkorát mértél születéskor?:D
nekem a 3 hónapos babámnak 10 centi a talpa és már sokat nõtt, szóval ezek alapján a 7 cm elég sok valóban, de nem hiszem hogy ez probléma, nagyobb bajotok ne legyen :)

Kb a 31 héttől vizesedek, most vagyunk a 34 hetesek és most már egyre erőteljesebb a vizesedés. Lehet inni csalánteát? Hatásos a hethesség alatt? Mennyit lehet egy nap inni belölle?

Legjobb válasz: Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.

Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.
Szia!Én 28 hetes vagyok, és már vizesedek.A védõnõm tanácsára kipróbáltam a zöld teát, és nekem egész jól bevált.Próbáld ki hátha segít valamennyit.Még az is jó ha egy kicsit felpócolod a lábad.remélem tudtam segíteni.Jó babavárást.

34 hetes kismama vagyok. Kb. két hete a hasam alján és a hüvelyemben nyilalást, szúrkálást érzek. Normális ez? Nyílhat a méhszáj?

Legjobb válasz: szia,én is érzek ilyen és van amikor annyira fáj már este hogy alig tudok kimenni pisilni,bár én már egy kicsit ki vagyok nyilva egy ujjnyira. 37 hetes kismama.

szia, én is érzek ilyen és van amikor annyira fáj már este hogy alig tudok kimenni pisilni, bár én már egy kicsit ki vagyok nyilva egy ujjnyira. 37 hetes kismama.
Ez nem a méhszáj tágulását jelzni, csak simán jóslófájások. Nekem is 32 hetes korom óta van. Azért van, mert a baba már nehéz, lent van, fõleg ha nem fekszel, és nyomja lefele a dolgokat, ezért fáj a has alja, a hüvely, néh a végbél is, és a szeméremdomb. Szurkál , feszül, izomláz jellegü fájdalom. Semmi vész, ne izgulj, én 36 hetesen is egyben vagyok m ég:-)

34 hetes kismami vagyok, azt hallottam, hogy a vajúdás 6-tól akkár 12 vagy még több óráig is eltarthat. A kitolási szak is órákig tart vagy az nem olyan hosszú? Tudom, hogy ez is mindenkinél változó de kb. mennyi időben?

Legjobb válasz: Igazából alkati kérdés. Elsõ babánál nem ritka a 12 órás vajudás, maga a kitolási szak az olyan fél óra lehet. Én az elsõ fiammal 7 órát vajudtam ( oxitocinos infúzió mellett )35 perc alatt születettt meg, a második fiammal 4 órát vajudtam ( spontán )és 10 perc alatt megszületett.

Igazából alkati kérdés. Elsõ babánál nem ritka a 12 órás vajudás, maga a kitolási szak az olyan fél óra lehet. Én az elsõ fiammal 7 órát vajudtam ( oxitocinos infúzió mellett )35 perc alatt születettt meg, a második fiammal 4 órát vajudtam ( spontán )és 10 perc alatt megszületett.
4 hónapja született a kisfiam, elsõ baba.Éjfélkor elfolyt a magzatvizem, 1-kor mentem be a szülõszobára 3-perces fájásokkal.Fél ötkor jöttek az elsõ tolófájások, de csak fél 6-kor kezdhettem el nyomni, a kisfiam 6 óra 10-kor született meg.Azt az egy órát, amíg vissza kellett tartanom a babát, azt nem kívánom senkinek.
A lányom most 16 éves, este 8 körül értünk a kórházba, 9.20-ra meg is volt. Kb. 1 órát vajúdtam, az borzasztó volt, aztán pik-pakk megszületett, mint ahogyan más is irta "egy nagy wc-zés" érzése. És minden fájdalom elmúlik, hatalmas boldogság:) . Másnap reggel elájultam, annyira éhes, szomjas voltam. Most viszek enni inni:)
Nekem kb.20perces volt.
Én reggel fél hétkor éreztem az elsõ fájást, 10-kor már a kórházban voltam, fent a szülõágyon és délután 3-ra lett meg a kisfiam. A kitolási szak nekem másfél óra (!) volt, mert beleakadt a köldökzsinórba, és a válla is elakadt egy kicsit, de kipiszkálták :) A vajúdás nem volt olyan borzasztó, csak inkább az benne a rossz, hogy nem tudsz csinálni semmit, a kitolás eléggé fájdalmas volt nekem, de szerencsére már túl vagyok rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad velem a te törörténeted!
Azért írok, hogy gyors szülésre is legyen példa. Elsõ szülésemnél bent voltam akórházba 9 körül felküldtek a szülõszobára, 11-kor még vígan beszélgettem a párommal, délbe még a vérnyomásomat mérték enyhe fájások mellett. 12után 10 perccel jött a szülésznõ, hogy miért hallja a hangomat még nem tarthatunk ott, de azért megvizsgál már látta a fiam fejét, fél egykor már üvöltött is. Második szülésemnél hajnal 4-kor keltem, hogy elment a magzatvíz fél 5 körül ért hozzánk a mentõ 2 perces kibírható fájásokkal indultunk. 6 óra 5-kor kezdõdtek a tolófájások 6 óra 15-kor már sírt a kisfiam. A méhlepényt nekem mind a kétszer a doki nyomta ki pár percel késõbb. Könnyû szülépst kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Vannak azért jó példák is! Sõt nagyon jó és könnyû szülések. Az elsõ gyermekem nehezebben született, mert nem voltak fájásaim és nem tudtam mikor kell nyomni. A másodiknál szintén nem voltak fájásaim, pedig teljesen kitágultam. Kaptam egy fájáserõsítõ injekciót, amitõl jöttek a fájások. Na nem túl sok. összesen három, majd rögtön jött a tolófájás. A harmadikra megszületett a lányom. Ez így összesen 20!! perc volt. Tehát az összes fájdalom 20 percig tartott!! Azután kb. 1 órát szopott az újszülött kislányom. Szóval én ilyen szülést kívánok neked! Mert ilyen is van. Sok boldogságot!
4. vagyok és egyáltalán nem kérdeztél butaságot. Az elõttem szóló mindent leírt ami fontos én is így szültem, bár nekem a lepényt a doki "kinyomta" ami egyáltalán nem fájt, inkább csodálatos megkönnyebbülés volt. A szembecsukás az nagyon nagyon fontos, én csak 1x felejtettem nyitva, a dokim azonnal szólt is és mégis nagyon bevérzett a szemem. A légzés is nagyon fontos csináld úgy ahogy elõttem leírták és akkor nem lesz gond!
Szia! 7 hetes kisfiammal elsõ szülõként 27 órát vajúdtam, 16-ot fájdalomcsillapítás nélkül, a maradékot epidurális érzéstelenítéssel. Persze ez az átlagot tekintve extrém hosszú (azért alakult így, mert a Törpe feje kicsit megbicsakolva ékelõdött be); nekem azt mondta a nõdokim, hogy egy elsõ szülés átlagosan 16 óra. A kitolás kb. háromnegyed - egy órát tartott. Szép és könnyû szülést neked, és ha adhatok egy tanácsot, nyugodtan kérj fájdalomcsillapítást, gátmetszést vagy aminek szükségét érzed, a lényeg, hogy neked és a babádnak a legjobb legyen :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors ls kielégitõ válaszokat! Tudom, hogy buta kérdés volt de mindenhol csak a vajúdáshoz meg a lepény megszüléséhez irnak idõpontot a kitolási szakaszhoz nem és engem ez is érdekel, hogy mire számítsak. Mégeszer köszönöm!
Én 12 órát vajúdtam, a kitolás kb. fél óra és egy óra között volt, majd egy órán keresztül varrtak mert kívül belül szétszakadtam. Nagyon nagy fájdalmaim voltak de semmiféle érzéstelenítõt nem kértem. És ha mégegyszer átélhetném akkor is így szülnkék, mert lehet, hogy iszonyú fájdalom, de mindent megér az élmény és a kisbabád amikor azonnal megfoghatod! Akkor mindent elfelejtesz és semmi sem számít csak a babucika. Gyors és fájdalommentes szülést és csodálatos, egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája.
Nekem az elsõ gyermekem indított volt 2, 5 óra vajúdás után kb.30 perc kitolási szakasz.A kicsi fiam most 12 hetes õ 4, 5 óra vajúdás után 15 perc alatt megvolt, nekem is mint az elõzõ válaszolónak a másodikat már nem kellett indítani.
Nagyon változó. Van ismerõsöm, aki elsõ babával 38(!) órát vajúdott, én 7-et. A kitolási szak nekem kb. 1 óra lehetett, de hallottam hosszabbról is, ez sok mindentõl függ. Rövidebb is lehet. Még ugyanannál a nõnél is nagyon különbözõek a szülések, ha többször szül, szóval nem lehet tudni elõre.
nekem 9 óra volt a magzatvíz elfolyásától a felsírásig, elsõ babám. Mivel nehezen tágultam, infúzióztak és alig vártam a kitolást, az utolsó félórában már erõs tolófájásaim voltak, végül attól kezdve, hogy már nyomhattam, 8 perc volt. Szerintem a lényeg, hogy hang nélkül, csukott szemmel, haspréssel és "pisilõsen" nyomj, szóval ne úgy, mintha kakilnál, ezek picit más izmok. Igy talán elkerülöd az aranyeret is.

34 hetes kismama vagyok nagyon levertnek érzem magam egész terhességek jól viseltem, de kb. egy hete van ilyen érzésem ez a szülést jelenti vagy mit?

Legjobb válasz: Nem, nem jelenti a szülést. Ha teheted pihenj sokat, illetve ülj ki a napra, amikor nem tûz olyan erõsen. De, ha úgy érzed, hogy ez komolyabb annál, mint amit ki lehetne aludni, akkor keress fel egy szakembert, mert létezik terhesség alatti depresszió is.

Nem, nem jelenti a szülést. Ha teheted pihenj sokat, illetve ülj ki a napra, amikor nem tûz olyan erõsen. De, ha úgy érzed, hogy ez komolyabb annál, mint amit ki lehetne aludni, akkor keress fel egy szakembert, mert létezik terhesség alatti depresszió is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ de annyira azért nem komoly csak egész terhesség alatt minden rendben volt most meg furcsa :)
Ha nem olyan gáz, a napsütés tényleg sokat segíthet, hisz hangulatjavító, egyébként meg pihenj, de ha inkább az emberek hiányoznak, akkor meg menj közéjük.
A 3.trimeszter sokmindenkinél okoz levertséget, mert azonkívül h kenyelmetlen minden téren (alvás, mozgás...stb) kimerítõ is nagyon! Ez elsõ olvasatra normális, és ahogy az elõttem szóló írta, ha úgy érzed, h a rosszkedvet ndm tudod kipihenni, kérdezz meg egy dokit v védõnõt! Jó egészséget! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!