Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok. El (11 db)

Pár napja a melegtől el kezdtett vizesedni a lábfejem, ami ma reggelre nem ment vissza és ugyanolyan dagadt maradt. Normális ez az állapot? 34 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen, így a vége felé normális, próbálj meg minél többet pihenni, polcold fel a lábaidat, és figyelj oda a vérnyomásodra, ha az is elkezdene magas lenni, akkor mindenképpen szólj az orvosodnak, mert akár baj is lehet belõle. Jó babavárást, könnyû szülést Neked!

Igen, így a vége felé normális, próbálj meg minél többet pihenni, polcold fel a lábaidat, és figyelj oda a vérnyomásodra, ha az is elkezdene magas lenni, akkor mindenképpen szólj az orvosodnak, mert akár baj is lehet belõle. Jó babavárást, könnyû szülést Neked!
Szia! Pihenjél, lábakat felocikolni.Engem ezzel a tünettel 36hetesen befektettek a kórházba. Boldog babavárást és könnyü szülést kívánok neked!
Én is 34-35 hetes vagyok és 3-4 napja vizesedek. Gyorsan vérnyomást mértem 2 nap is egymás után, de a béka feneke alatt volt mindkétszer...mint mindig :) Ez a meleg.. Viszont ma reggel a férjem is azt mondta, hogy a szám meg az orrom is vastagabb.. Lehet, hogy hamarosan jön a baba? :)
Én 23 hetes vagyok, de már 3 hete vizesedik a lábam. De nekem fáj is, és furcsa erek jöttek ki alábszáramon--pedig pihentetem, amikor tudom... Lehet ez a meleg is tesz rá egy lapáttal...
Sajnos normális. Nekem a 36. hét körül kezdett vizesedni, és a szülés után egy pár napig tetõzött... szóval ne lepõdj meg Te se, ha esetleg szülés után rosszabb lesz. Olyan másfél hét múlva viszont mintha elvágták volna, semmi vizesedés nem volt.

34 hetes terhes vagyok, az este zuhanyoztam, azota erzem, hogy el van zsibbadva a hasam, de nem az egesz csak a koldokomtol felfele. Vajon mi lehet az oka, lehet tul meleg volt a viz? Elore is koszi mindenkinek:D

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen a fiamnál (elsõ terhesség) késõbb jelentkezett olyan 35-36 hetesen, most a kislányomat várom már most van ilyen néha 33 hetes vagyok. A dokim szerint ez csak azért van mert ahogy nyúlik, tágul a bõr, az izom, a kötöszövet ott ilyen érzékkiesés keletkezhet és ettõl van ez a zsibongó, zsibbadó érzés. Nekem enélkül is van olyan néha hogyha az ujjamat végig húzom a pocimon akkor a köldököm körül pl. sokkal kevésbé érzem az érintést mint máshol.. Ezek ilyen fura dolgok, de szülés után mikor már nem feszül a has akkor megszünik.

Nekem is volt ilyen a fiamnál (elsõ terhesség) késõbb jelentkezett olyan 35-36 hetesen, most a kislányomat várom már most van ilyen néha 33 hetes vagyok. A dokim szerint ez csak azért van mert ahogy nyúlik, tágul a bõr, az izom, a kötöszövet ott ilyen érzékkiesés keletkezhet és ettõl van ez a zsibongó, zsibbadó érzés. Nekem enélkül is van olyan néha hogyha az ujjamat végig húzom a pocimon akkor a köldököm körül pl. sokkal kevésbé érzem az érintést mint máshol.. Ezek ilyen fura dolgok, de szülés után mikor már nem feszül a has akkor megszünik.
Ezt a kérdést inkább a terhesség témakörnél kellene feltenni. (szerintem ott többen tudnak segíteni)

34 hetes kismama vagyok. Más is így van ezzel? Egyre jobban félek mindentől. Szüléstől, a babát hogy látom el utána, mit felejtek el megvenni stb.

Legjobb válasz: Én 36 hetes vagyok4Avlószínûleg elsõ babások vagytok!Én is ugyanígy éreztem mint ti , mikor a lányomat vártam anno! Higgyétek el minden olyan természetesen fog jönni, hogy csak ámultok magatokon!Az anyai ösztön a legerõsebb dolog a világon! Egy tanácsot adnék viszont!Ha megszületik a baba, utána írja ki a doki a popsikrémet, fürdetõkrémet, stb-t!Ha rám halgattok kiíratjátok elõbb, és megveszitek, mert ha pl szombati napon engednek haza benneteket majd a kórházból egy gyógyszertár sem fogja vállalni a krém kikeverését!Tapasztalat! És én pl megvettem már a köldökhintõport, szaliciles alkoholt, mellre a bórvizet, kamillát is!Ezekre mind szükség lesz, de nem babával kell majd rohangálni utánunk!

Én 36 hetes vagyok4Avlószínûleg elsõ babások vagytok!Én is ugyanígy éreztem mint ti , mikor a lányomat vártam anno! Higgyétek el minden olyan természetesen fog jönni, hogy csak ámultok magatokon!Az anyai ösztön a legerõsebb dolog a világon! Egy tanácsot adnék viszont!Ha megszületik a baba, utána írja ki a doki a popsikrémet, fürdetõkrémet, stb-t!Ha rám halgattok kiíratjátok elõbb, és megveszitek, mert ha pl szombati napon engednek haza benneteket majd a kórházból egy gyógyszertár sem fogja vállalni a krém kikeverését!Tapasztalat! És én pl megvettem már a köldökhintõport, szaliciles alkoholt, mellre a bórvizet, kamillát is!Ezekre mind szükség lesz, de nem babával kell majd rohangálni utánunk!
Én is így voltam ezzel, állandóan azon járt az eszem, hogy valahogy úgyis megszületik, a kórházban segítenek, aztán hazahozzuk, betesszük az ágyba..eddig értem, de aztán?? Végül minden ment magától, ha mégsem akkor kérdeztem, védõnõt, orvost, anyukámat, stb. Most a második babát várom (még az elején vagyok), de már megint agyalok..hazahozzuk és hogyan is lesz két gyerekkel, egy kicsivel meg egy picivel? De igazából tudom, hogy úgyis lesz valahogy, legfeljebb néha kiborulok.
Én 22 éves vagyok és egy 8 hós kislány anyukája. Én a fiatal korom miatt mégjobban aggódtam. És persze jobban szerettem volna bizonyítani mindenkinek és magamnak is, hogy nagyon jó anya leszek. Mondhatom, eddíg sikerült! :) Nekem az elsõ pillanattól jött minden magától. A szülésnél próbáltam arra gondolni, hogy a manónak jobban fáj mint nekem. És ez sokat segített azon, hogy ne kínlódjunk hosszú órákig. Illetve a 36. héttõl ittam a málna levél teát. És én csak ajánlani tudom!!! Az elsõ két hétben az anyukám és a párom nagyon sokat segítettek! Szerintem ez fontos! Pedig én nem is voltam rossz állapotban!
Én 31 hetes vagyok, de nekem is hasonló gondolataim vannak, hogy majd hogy zajlik a szülés - minden rendben lesz-e, stb-stb., hogy fogok majd szoptatni, vagy hogy fogom meg a picit, pelenkázás...stb. Szokták mondani hogy jó jel ha fél az anyuka, mert akkor neki jobban fog majd menni a dolog, mint azoknak akik állatira magabiztosak... Hát reméljük igaz az állítás. :) Biztos jó anyuka leszel, ha aggódsz amiatt hogy fogod ellátni a picit. A szüléstõl pedig mindenki fél szerintem, hiszen félünk egy egyszerû fogászati kezeléstõl is... a szülés pedig jócskán nehezebb és fájdalmasabb... :) Könnyû szülést kívánok Neked!
Elsõ babát várjuk, 4 hetem van szülésig. Én nem a baba ellátásától félek, azt gondolom, utánaolvastam éppen eleget és ott van az anyai ösztön is. Persze minden baba más és más :) Plusz anyukám itt lesz velünk, Õ segít. Én magától a szüléstõl félek, sõt, szinte rettegek. Nekem ez a legnagyobb problémám :( Ezen próbálok úrrá lenni és lelkileg felkészülni.

A nyákdugó eltávozása milyen idősen jön el? Én 34 hetes és 5 napos vagyok. Ma olyan sárgás barnás nyákos valami távozott, elég sok. Lehet már ilyen idősen ilyen? Tulajdonképen kinek mikor ment el és mennyivel a szülés előtt megy el?

Én nagyon megijedtem. Meg el?tte is volt már olyan er?s fehér folyásom és ez majdnem mindennapos dolog nálam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak sima folyás volt,nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi,de ahhoz tudom hasonlítani,csak nem annyira szilárd,de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után,hajnali 2kor,éreztem mensis görcsöket,de nem tudtam hogy azok már fájások,mert nem fájt nagyon,csak mikor a dokival beszéltem,és mondta hogy mérjem az idõt,na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások,reggel 8kor mentem be a korházba,majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés,tapétatépés,stb :) Na hát pont nem volt ilyen,azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást,és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)

Szia! Szerintem csak sima folyás volt, nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi, de ahhoz tudom hasonlítani, csak nem annyira szilárd, de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után, hajnali 2kor, éreztem mensis görcsöket, de nem tudtam hogy azok már fájások, mert nem fájt nagyon, csak mikor a dokival beszéltem, és mondta hogy mérjem az idõt, na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások, reggel 8kor mentem be a korházba, majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés, tapétatépés, stb :) Na hát pont nem volt ilyen, azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást, és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)
Nekem szülés elõtt kb. fél nappal ment el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. valószínû túl reagálom a dolgokat csak az elsõ babám várom. Nagyon aggódó típus vagyok.Végül is még van idõm csak annyi mindent hallani. Amúgy meg köszönöm a válaszokat. Szép napot kívánok nektek.

34+6 hetesek vagyunk. Szülés elött hány nappal kezd el keveset mozogni a baba?

2100-as méhszájjal lehet egyszer-kétszer még kádban fürdeni?

Legjobb válasz: Szia, én 39 hetes vagyok, és egészen idáig nagyon aktív volt a babám. Mostanában, vagyis kb 1 hete már inkább csak bögdös. :) Nekem 2111 a méhszájam, a doki azt mondta, hogy éljünk nemi életet nyugodtan, és nagyon ritkán fürdök is. 1 héten 1x. de csak 5 percig, és nem forró vízben.

Szia, én 39 hetes vagyok, és egészen idáig nagyon aktív volt a babám. Mostanában, vagyis kb 1 hete már inkább csak bögdös. :) Nekem 2111 a méhszájam, a doki azt mondta, hogy éljünk nemi életet nyugodtan, és nagyon ritkán fürdök is. 1 héten 1x. de csak 5 percig, és nem forró vízben.
Nekem vajúdás alatt is teljesen aktív volt, mintha nem is történt volna semmi két fájás között egy-egy bulit lenyomott.:)
Szia! Én 40+2hétre szültem, elötte 3 napig éjjel-nappal mocorgott a kisfiam. A szülés napján viszont alig mozdult valamit. Én nem tudtam, hogy nyitva vagyok-e, mert sosem nézték, így végig fürödtem, mielõtt a kórházba indultunk akkor is a kádba ültem (állni nem is tudtam volna a fájdalomtól), és a kórházban mondták, hogy 7cm-re ki vagyok nyílva. Semmi bajunk nem lett belõle. Az ember nyilván tisztán tartja a kádját, így nem kap semmi fertõzést, amikor fürdik. 2hetes baba anyucija

34 hetes kismami vagyok. Sajnos májfoltos az arcom. Szülés után mennyi idővel tünnek el a foltok?

Legjobb válasz: A májfoltok elhalványulnak, de nem minden esetben tûnnek el sajnos. napsütésben pedig kimondottan elõjöhetnek. Tanácsolom ezzel kapcsolatban, ha javulást nem tapasztalsz keress fel közelibõrgyógyászt, tudnak segíteni.

A májfoltok elhalványulnak, de nem minden esetben tûnnek el sajnos. napsütésben pedig kimondottan elõjöhetnek. Tanácsolom ezzel kapcsolatban, ha javulást nem tapasztalsz keress fel közelibõrgyógyászt, tudnak segíteni.
Én is úgy tudom, hogy a májfoltok nem tûnnek el, max. halványulnak. :-(
3 éves lesz a fiam, és sajnos 2 fél centis átmérõjû májfoltot "kaptam" a terhesség alatt az arcomra. Azóta sem múlik, sõt napozáskor szépen bebarnul :/ ez van.. meg egy gyönyörû Gyermekem! ;)

34 hetes terhes vagyok, és nagyon begyulladt az ínyem. Voltam dokinál, valószínű, hogy holnap ki kell húzni. Mennyi idővel múlik el a gyulladás?

Kaptam öblögetöt,meg krémet,de annyira fáj,hogy alig bírok rágni.Attól,hogy kihu´zzák a fogam,hogyan múlik el az ínygyulladás???

Legjobb válasz: Valószínûleg az innyed ,már a meglévõ gyulladt góc-gyökér miatt van begyulladva,mert ezek csatlakoznak egymáshoz.Ha eltávolítják a gyulladt fogat pár nap múlva lelohad a gyulladás és rendbe jön.Ne kockáztass,mert egy gyulladt dolog árthat a babának.És jár el rendszeresen fogkõleszedésre,mert az is okoz ínygyulladást.

Valószínûleg az innyed , már a meglévõ gyulladt góc-gyökér miatt van begyulladva, mert ezek csatlakoznak egymáshoz.Ha eltávolítják a gyulladt fogat pár nap múlva lelohad a gyulladás és rendbe jön.Ne kockáztass, mert egy gyulladt dolog árthat a babának.És jár el rendszeresen fogkõleszedésre, mert az is okoz ínygyulladást.
Ne aggódj, utána néhány nap alatt elmúlik. Öblögetni kell majd valószínû. Kitartás!

34 hetes terhes vagyok. El lehet kezdeni vagy érdemes elkezdeni már most használni a mellvédő krémet?

Legjobb válasz: szia, Ez attól függ, hogy melyikre gondolsz. Ha a csíkok ellen akarsz küzdeni, akkor mindenképpen használd, hogy a bõröd felkészülhessen a térfogat-változásokra. Bimbóvédõ krémet, meg csak akkor használj, ha az elsõ szopinál kisebesedik. De ajánlom rá, magát az anyatejet és azt, hogy minél többet érje a levegõ. Egy-két nap alatt megtanulod helyesen tartani a babát és nem fog sebesedni. Sok szerencsét a csíkok ellen, és könnyû szülést kívánok. Gratula a babához.

szia, Ez attól függ, hogy melyikre gondolsz. Ha a csíkok ellen akarsz küzdeni, akkor mindenképpen használd, hogy a bõröd felkészülhessen a térfogat-változásokra. Bimbóvédõ krémet, meg csak akkor használj, ha az elsõ szopinál kisebesedik. De ajánlom rá, magát az anyatejet és azt, hogy minél többet érje a levegõ. Egy-két nap alatt megtanulod helyesen tartani a babát és nem fog sebesedni. Sok szerencsét a csíkok ellen, és könnyû szülést kívánok. Gratula a babához.
A bõr megereszkedését gátló krémet használd nyugodtan, már korábban is lehet. Én bevallom, egyszerû testápolóval kentem, és a hasamat is, tökéletesen bevált. Bimbóvédõ krémet meg szerintem ráérsz akkor venni, ha tényleg szükség van rá. Jó babavárást!

Betöltött 33 hetes vagyok, szerdán kezdtem el a 34. hetet. A panaszom az, hogy tegnap este menzi szerű görcseim voltak, ma meg szúrkál és nyilalgat a hasam köldök résznél. Ez normális? Nálatok is van ilyen ennyi idős terhesen?

Els? babám,sajna még nem tudom mi a normális vagy nem normális.

Legjobb válasz: Ha nem erõsebb, mint egy normál menstruációs fájdalom, akkor normális. Ha olyan erõs, hogy kiegyenesedni nem tudsz, tehát rendes "görcs", akkor az probléma lehet. Nehéz választ adni, mert nem tudni, ki mit ért "görcs" alatt, van aki az enyhe fájdalomra is azt mondja, hogy "görcsöl".

Ha nem erõsebb, mint egy normál menstruációs fájdalom, akkor normális. Ha olyan erõs, hogy kiegyenesedni nem tudsz, tehát rendes "görcs", akkor az probléma lehet. Nehéz választ adni, mert nem tudni, ki mit ért "görcs" alatt, van aki az enyhe fájdalomra is azt mondja, hogy "görcsöl".
Én is elsõ babámat várom, és pont ebben a helyzetben vagyok. 34+4 hkm.Nekem is ilyen panaszaim vannak, tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy ez normális ilyenkor, elõkészül a szervezet a szülésre.Nekem még a hüvelyembe is nyillalik sokszor, eléggé kellemetlen.Annyit mondott hogy pihenjek és ne erõltessem magam és nyugodjak meg! :D Ugyhogy szerintem te se aggódj emiatt. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: óó akkor lehet nálam is ez a helyzet. a baba mocorog rendesen, ezzel nincs baj! azt nem írtam, hogy a méhszájam 2100.esetleg a baba nyomna ennyire? mit értek én fájdalom alatt? háát elviselhetõ de néha akkorát belenyilal, hogy elfelejtek levegõt venni.a tegnapi görcs meg nem volt rosszabb egy menzinél, bár én mikor megjön eléggé szenvedek elsõ nap, be kellett vennem mindig egy cataflam-ot, hogy kiszedje mert az algoflex m nem hatott.akkor talán még normális.remélem nem nyíltam tovább, szerdán megyek a nõdokimhoz.magne b6-ot már abbahagytam mert azt tanácsolták már a vége felé nem kell szedni.
A kérdező hozzászólása: ja, bocsi, neked is boldog babavárást! :) és persze babázást!
Magne B6-ot betöltött 36-ig lehet szedni, az én dokim 37-ig engedte. A nyilallás az persze hogy erõs, de az semmi bajt nem jelent azon túl, hogy marha kellemetlen. Mozog a babád és eltalál egy ideget. Így szerintem rendben vagy. elsõ
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm :)

12 hetes Ikres kismama vagyok, és 34 éves. El szeretnék menni az Istenhegyi Magánklinikára. Van valamilyen tapasztalatotok?

Legjobb válasz: kombinált teszten ott voltam, nagyon normálisak voltak. Viszont elég késõn tudtuk meg, hogy el kellene oda mennünk, úgyhogy alig kaptunk idõpontot, szóval idõben kell velük egyeztetni

kombinált teszten ott voltam, nagyon normálisak voltak. Viszont elég késõn tudtuk meg, hogy el kellene oda mennünk, úgyhogy alig kaptunk idõpontot, szóval idõben kell velük egyeztetni
Szuper orvosok, mi Bátorfi doktornál voltunk, nagyon ajánlom!!!!!
A kérdező hozzászólása: Én is úgy jártam mint ti, mert még csak most kértem idõpontot, és már majdnem nem is adtak, de azért sikerült kérni 30.-ára.Már nagyon várom hogy elmenjek, mert ikreket várunk és aggódok miattuk hogy minden rendben legyen.Köszi a választ, szép napot!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy mi melyik orvoshoz kerülünk, biztos szuper mindegyik, már várom hogy menjünk, és remélem rendben lesz minden.Köszi a választ, szép napot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!