Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok. A védőnő tegnap (2 db)

34 hetes terhes vagyok. A védőnő tegnap azt mondta, hogy hamarosan számíthatok a babóra, mert a lányok álltalában hamarabb jönnek mint a fiúk. Ez igaz?

Ja és azt is mondta,hogy az els? baba mindig az apára hasonlít?Err?l mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Sok kislány született a családban,aki nem akart idõben kibújni,sztem ettõl nem kell félni, jön ha akar.A másik dologhoz nem tudok szólni, bár ez is olyan, a génektõl függ.

Sok kislány született a családban, aki nem akart idõben kibújni, sztem ettõl nem kell félni, jön ha akar.A másik dologhoz nem tudok szólni, bár ez is olyan, a génektõl függ.
Szerintem nem annyira általános dolog ez. Anyukám mesélte, hogy én két hetet még ráhúztam annak idején, öcsém meg idõre jött. A fiam is egy héttel korábban jött :) Az elsõ gyerek sokszor tényleg jobban hasonlít az apára, bár ha jobban belegondolsz, akkor több dologban hasonlíthat egy gyerek a szüleire. Az én fiam születése pillanatában tiszta apja volt, mostmár annyira nem, inkább a nagyijára hasonlít, a szeme tisztára olyan. Meg öcsémre is hasonlít, az apjára szerintem már alig (4 hónapos). Én elsõ gyerek voltam, küsõre tiszta anyám vagyok, de a belsõ tulajdonságaimat egy az egybe apámtól örököltem. Szóval szerintem egy egyerekben mindkét szülõbõl van bõven, a hasonlóság nem csak a külsõ dolgokban merül ki, nameg egy nagy adag önálló személyisége is van, nem csak egy mix.
erre a legjobb példa a bnõm, aki 36ik hétre született, és a legjobb ellenpélda én volnék, én 39ik hétre és 4ik napra.
jah a kérdés másik részét nem láttam. nekem most született elsõ babám, és ha egy évig nem csinálnék róla képet az se lenne baj mert tiszta olyan mint én, most kezdjük a grimaszaiba felfedezni az apát. szerintem ez se igaz
A szobánkban feködt egy fiatal anyuka aki az elsõ gyermekét szülte. A kislány annyira hasonlított az anyukájára, mintha klónozták volna. És nekem a fiam a 37. héten, a lányom a 38. héten született. Nõvérem pedig a 42. hét végén :)
A lanyomat 6 nappal hordtam tul.. amugy kikopott apja :) )
Hát szerintem a kérdés elsö fele hülyeség, mármint ez nem függ attól, hogy lány vagy fiú.A baba akkor jön álltalában amikor Õ fel van rá készülve.De egyébként az Én lányom a kiírt idöpont elött 3 nappal jött, szóval bent volt 40.hétig.De kicsit jobban hasonlított apjára akkor aztán 1-2 hónap és szinte teljesen megváltozott akkor már nagymama és nagypapa volt(persze csak külsöre)!!!Hát szerintem mindenki más így nálatok is másképpen lesz!!!! Sok síkert!

9. hetes, 34 é kismama vagyok, első gyermek, fogalmam sincs semmiről. Tegnap a nőgyógyász mondta, keressem fel a védőnőt, így is tettem, akivel július (7. hó! ) 18. tudtunk időpontot egyeztetni, amikor már 14-15 hetes terhes leszek. Nem késő ez?

Akkor kapok kiskönyvet, akkor fogunk először találkozni. Nem lesz ebből probléma? Mire kell az a kiskönyv? Mi van benne? Addigra már a 12. heti vizsgálaton is túl leszek.

Legjobb válasz: A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj

A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj
Ha ez megnyugtat, akkor én holnap megyek elõször a védõnõhöz 16. hetesen. Szóval szerintem nem vagy elkésve. Amúgy én is a 20. kerületben lakok. :-)
Én 9. héten kaptam kiskönyvet, de a nõgyógyászom még soha nem írt bele! Az elsõ alkalommal a védõnõ írta bele az elsõ laboradatokat, úgy adta át. Azóta nekem csak a fogorvos pecsételt bele. A háziorvos is fog majd , õ azt modnta, hogy ált. a nõgyógyászok a végén írnak, pecsételnek bele. Soha nem kérték tõlem a kiskönyvet, a fogorvosnál is én kértem meg az orvost, hogy pecsételjen és írjon bele. Szóval emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy az ember annyira szeretné már, hogy kiskönyve legyen. Én is be voltam sózva, mert már 7 hetesen jelentkeztem a védõnõnél, de azt mondta, hogy akkor menjek, ha már lesznek leleteim. 7 hetesen még nem voltak...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor úgy látszik, mindenhol másképp van. Ebben a kései idõpontban benne van a védõnéni 2 heti szabadsága, és h én váltott mûszakban dolgozom. Nekem csak akkor jó ha du-os vagyok. A beutalók megvannak, azt a nõgyógyász adta. Amúgy Bp. 20. ker-ben lakom.
Nekem azt mondta a doki (ma voltam), hogy a védõnõhöz a laborlelettel menjek még a 12. hét elõtt. 2, 5 hét múlva megyek a 12. heti uh-ra. Hát remélem nálunk hamarabb ad idõpontot a védõnõ...Hol laksz, ahol ilyen sokára adnak? (Egyik barátnõm, 16 hetesen ment a védõnõhöz, nem volt semmi gond belõle neki.)
Nálunk mindenki 12. hét után kap kiskönyvet. Hisz a terhesgondozást nõgyógyász végzi, õ ad beutalokat, stb.
Én elõször a 6ikon, másodiknál a 9ik héten voltam. Nálunk is mindenhol kérik a kiskönyvet! Abban benne vannak a pecsétek, ha a dokihoz mész , beleírja, hogy hány hetes a terhesség, minden rendben van-e kell-e gyógyzser! Védõnõ beleírja a súlyt, vérnyomást! A legelején benne van az utolsó menstruáció, apa neve, védekezés módja, elérhetõségek!
Nem tudom, nálunk pl már vinni kellett elsõ vérvételre a kiskönyvet, azt kérték csak el a laborban, sõt 12. heti UH-on is. Nem értem, miért csak a 15. héten kapod meg, de gondolom baj nem lesz belõle.
hát passz. Nekem pl vérvételekre a beutalót a védõnõ adta, és az volt a 12. héten, meg nálunk amúgy is úgy van labor, hogy leadod a papírjaidat, meg a kiskönyvet. Ha a beutalókat megkapod máshonnan, késõbb majd beírnak mindent a kiskönyvedbe, amit kell. Hívd fel a védõnõt, kérdezd meg. Nem fogja leharapni a fejed :)
Szia én a X kerben lakom és 6! hetesen kaptam a kiskönyvet..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!