Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok, mit lehet (22 db)

34+1 hetes vagyok, mi lehet ez?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Valószínû jóslók, illetve még azért elég sokat szed magára a pici, ami folyamatosan terheli a méhedet tartó izmokat, a derekadat és mindenedet. Ez okozhatja azt, amit érzel. És ne aggódj, az, hogy elvékonyodott a méhszáj még nem jelenti feltétlenül azt, hogy ennyivel korábban szeretne kibújni a kicsikéd.

Valószínû jóslók, illetve még azért elég sokat szed magára a pici, ami folyamatosan terheli a méhedet tartó izmokat, a derekadat és mindenedet. Ez okozhatja azt, amit érzel. És ne aggódj, az, hogy elvékonyodott a méhszáj még nem jelenti feltétlenül azt, hogy ennyivel korábban szeretne kibújni a kicsikéd.
34+5 hetes vagyok, nekem 6-a óta leszakad a derekam, fájásaim vannak folyamatosan, de persze rendszertelenül. Én elmentem már orvoshoz is, mondta, hogy kinyiltam egy ujjnyira, nagyon lenn a baba feje. Szedjek magne b6-ot és sokat pihenjek. Azóta eltelt 10 nap, ugyanezeket érzem nap mint nap egyszer erõsebben, néha gyengébben. Szerintem ezek normálisak és nem jelenti azt, hogy elõbb fogunk szülni. Mondjuk nekem a dokim azt mondta, hogy a 40 hétig tuti nem húzom ki, de én egyébként a 3. babát várom, úgyhogy már nem sok lehet tényleg. Csak még egy 2 hétért imádkozom. Szorítok neked is, hogy húzd ki!!! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam, én is 34+5 vagyok :-) De nekem elsõ baba! Én is nagyon bízom benne, hogy még 2-3 hétig kihúzom, bár nekem nem mondott olyat az orvos, hogy elõbb jönne, csak valahogy úgy érzem, de azért jó lenne 37-38. hétig egyben maradni! Már nagyon közel van!

34. hetes terhes vagyok. Mi lehet ez?

Akarmit eszem szinte rogton kijon belolem, hasmenes formajaban. Mondjuk nem banom mert korabban e teren gondjaim voltak, pont emiatt keresem az okat.

Legjobb válasz: Nem tudom mi lehet a dolog oka, de nem árt, ha megemlíted egy orvosnak is, nehogy valami fertõzés legyen ennek az oka... Jobbulást! :o)

Nem tudom mi lehet a dolog oka, de nem árt, ha megemlíted egy orvosnak is, nehogy valami fertõzés legyen ennek az oka... Jobbulást! :o)
Ez nem hallatszik valami jól, dokihoz jó lenne vele elmenni vagy vérképet csináltatni...
Ha pár nap alatt nem múlik el, feltétlenül szólj a dokidnak! Jobbulást!

A jóslófájásokat mihez lehet hasonlitani? Nekem sosem fájt görcsölt mikor megjött a menszeszem, igy nem tudom milyen érzés lehet, a derékfájás jelezheti? 34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem igen, nem biztos, hogy te mesi szerû fájdalmat fogsz tapasztalni. Biztos nem egyformán éljük meg én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. A mesi szerû görcs az többször is elõfordul fõleg ha kevesebbet pihenek, de az csak elég rövid idõ, ilyenkor a hasam alja fájdogál, de nem vészes. Josló fájásnál a hátam is fáj, a hátamból elõre sugárzik a hasamba, fõleg az aljára és gyakran a lábaimra is a fájdalom. Nem annyira "györcs" hanem másként fáj. Ilyenkor elkezd keményedni a hasam is, van úgy hogy azt érzem, minha egy övet húznának meg a pocakom körül. Megmozdulni is nehéz, fõleg ülni rossz. Ilyenkor pihi és melegvíz és megszûnik. Sajnos már hetek óta ez megy, orvos szerint normális, baba meg sehol :( 39 h km

Szerintem igen, nem biztos, hogy te mesi szerû fájdalmat fogsz tapasztalni. Biztos nem egyformán éljük meg én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. A mesi szerû görcs az többször is elõfordul fõleg ha kevesebbet pihenek, de az csak elég rövid idõ, ilyenkor a hasam alja fájdogál, de nem vészes. Josló fájásnál a hátam is fáj, a hátamból elõre sugárzik a hasamba, fõleg az aljára és gyakran a lábaimra is a fájdalom. Nem annyira "györcs" hanem másként fáj. Ilyenkor elkezd keményedni a hasam is, van úgy hogy azt érzem, minha egy övet húznának meg a pocakom körül. Megmozdulni is nehéz, fõleg ülni rossz. Ilyenkor pihi és melegvíz és megszûnik. Sajnos már hetek óta ez megy, orvos szerint normális, baba meg sehol :( 39 h km
Szia! Én ugyanígy jártam. Elfolyt a magzatvíz, bementem a kórházba, de nem fájt semmim. Mondta a szülésznõ menstruációs görcshöz hasonlót érzek-e? Én meg megkérdeztem, hogy az milyen, nekem nem szokott olyan lenni:) De tapasztalatból mondom (hátha hasonló típusok vagyunk) észre fogod venni, ha "úgy" fáj, nem igen lehet összetéveszteni semmivel. És nekem is a hátam kezdett iszonyúan fájni és keményedett a hasam. Kb az elõtt 4 órával kezdtem fájásokat érezni, hogy kibújt a fiam, de terhesen nem voltak jósló fájásaim.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, végül is még idõben vagyok, csak ezen gondolkodtam, mert mostanában sokat fája derekam és a hátam is.

34-hetes vagyok 1-2napja átlátszó nyákos valami van a wc-papiron pisilés után vajon mi lehet ez?

Legjobb válasz: Vagy nyákdugó darabokban,de én inkább progeszteronra gondolnék,nekem végig volt a terhességem alatt.

Vagy nyákdugó darabokban, de én inkább progeszteronra gondolnék, nekem végig volt a terhességem alatt.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod

34 hetes vagyok és az éjjel furcsa méhösszehúzódásaim voltak, mi lehet ez?

Még nem éreztem ilyet és nagyon furcsa volt, de a hasam nem fájt és görcs sem volt csak ez az összehúzódás fél percenként.Nem olyan mint a keményedés mert ezt teljesen belül éreztem.

Legjobb válasz: Nekem is ez a gondom és azt mondták ez már jóslófájás.Ne aggódj nem mindig jelentkezik és meg lehet szokni.

Nekem is ez a gondom és azt mondták ez már jóslófájás.Ne aggódj nem mindig jelentkezik és meg lehet szokni.
33h vagyok és már egy idelye nekem is vannak kisseb összehúzodásaim és én is ugy tudom hogy ez normális. jó baba várást!!:)
A vége felé rengeteg ilyen lesz, hozzá fogsz szokni, szinte fel sem tûnik majd, csak ha már görcsök is lesznek.

34 hetes kismama vagyok, mit lehet tenni a vizesedés csökkentése érdekében?

A lábaimon és az ujjaimon vettem észre, hogy már nagyon felpüffedtek (már szinte fájó módon).

Legjobb válasz: Jó lenne megmutatni védõnõnek vagy dokinak, nehogy ödéma legyen, mert az nem jó. Amúgy csak annyit tudnék mondani, hogy próbáld mozgatni maszírozni, és felpolcolni.A doki-védõnõ bizti tud jobban mondani:-) (hallottam, hogy a kígyóuborka hajtja a vizet, de a védõnõm meg azt mondta, egyáltalán ne egyek uborkát...kérdezz rá!)

Jó lenne megmutatni védõnõnek vagy dokinak, nehogy ödéma legyen, mert az nem jó. Amúgy csak annyit tudnék mondani, hogy próbáld mozgatni maszírozni, és felpolcolni.A doki-védõnõ bizti tud jobban mondani:-) (hallottam, hogy a kígyóuborka hajtja a vizet, de a védõnõm meg azt mondta, egyáltalán ne egyek uborkát...kérdezz rá!)
Szia! Szerintem amennyira tudod csökkentsd a sóbevitelt, mert az nagyon megköti a vizet! Kérdezz rá a védõnõtõl, vagy az orvostól, mit lehetne még tenni.
kérdezd meg a dokidat szerintem is. nem ritka eset. nekem a 36. héten teljesen levitte a vizet egy kis termálozás hévizen, bár nem ezért mentünk, csak pihenni. Szerintem a Lukácsban is olyan termál van ami hajtja a vizet :) viszont a 34. héten, hogy lehet-e még úsznoda, azt a dokitól kell megkérdezned.
Szia. Járok kismama tornára, ott azt mondták, hogy jót tesz ilyenkor, ha naponta a bokád és a csuklód is forgatod, szépen óvatosan, szóval kis köröket írsz le vele. Pl. lefekszel hanyatt, felhúzod kicsit mindkét lábad, talpad lazán a talajnon, az egyik lábad keresztbe teszed a másikon, és szépen kis köröket írsz le. Én is csinálgatom, jót tesz a vénáknak is. Remélem neked is bejön.
Nekem a kamilla tea fogyasztása vált be, mert az vízhajtó hatású, de nem káros sem Neked, sem a Babának. Naponat 2 liter hatásos, ja és a védõnõm azt ajánlotta, hogy tartsak gyümölcsnapot: délig csak alma, utána csak fehérje, pl: natúr joghurt túróval, este egy kis fõtthús. Pihenés közben polcold fel párnákkal a lábaid! Ne ülj sokat, inkább sétálj és feküdj!!!
fûszer, só kilõve, kevesebb folyadékbevitel! Mozgás (napi egy óra séta) Boldog babavárást!

34 hetes vagyok megyek a wcre pisilni már reggel ota amikor töröm ki ilyen naracssárga szinü a papir, vizelet tiszta! Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Menj be az ügyeletre gyorsan, mert vérzel valahonnan! Nézzenek meg!

Menj be az ügyeletre gyorsan, mert vérzel valahonnan! Nézzenek meg!
A kérdező hozzászólása: tegnap voltam méhszáj vizsgálaton
Az tegnap volt, ma meg ma van.... Orvoshoz mennék....34 hetesen még koraszülött lenne...Hívd fel a kórházat, az a minimum.
Lehet a tegnapi vizsgalattol. Ilyenkor nagyon verbo a mehszaj es a huvely is. Nekem is volt ennyi idosen, a doki semmi jelentoseget nem tulajdonitott neki, el is mult. Persze, ha megkerdezel egy dokit, abbol nem lesz bajod. De en ugy gondolom, semmi ok az aggodalomra.

34 hetes terhes vagyok, mostanság elég sürün érzem hogy bekeményedik a hasam . Mi lehet ez?

lehet valami gond...mert még csak 2 hét mulva megyek dokihozz.vagy tegyem minél el?bb::__???

Legjobb válasz: Nincs semmi gond. A méhed összehúzódik, gyakorol a szülésre. Persze, az nem jó még ilyenkor, ha túl sûrûn keményedsz. Valószínûleg többet kellene pihenned. Szedsz magnéziumot? Igazából azt csak a 36. hét végéig szedheted, tehát ha nem az sem gond. Ha keményedsz, próbálj meg pihenni, testhelyzetet váltani. Ha túl sûrû lenne, inkább hívd fel az orvosodat. De nyugodj meg, nekem 18 hetes korom óta vannak méhösszehûzódásaim, és szedem a magnéziumot (magnézium-citrátot), és mindent csak szép lassan csinálgatok meg, igyekszem pihenni, és már én is 34 hetes vagyok.

Nincs semmi gond. A méhed összehúzódik, gyakorol a szülésre. Persze, az nem jó még ilyenkor, ha túl sûrûn keményedsz. Valószínûleg többet kellene pihenned. Szedsz magnéziumot? Igazából azt csak a 36. hét végéig szedheted, tehát ha nem az sem gond. Ha keményedsz, próbálj meg pihenni, testhelyzetet váltani. Ha túl sûrû lenne, inkább hívd fel az orvosodat. De nyugodj meg, nekem 18 hetes korom óta vannak méhösszehûzódásaim, és szedem a magnéziumot (magnézium-citrátot), és mindent csak szép lassan csinálgatok meg, igyekszem pihenni, és már én is 34 hetes vagyok.
Ezek már joslófájások, nekem is kb ilyenkor kezdõdtek. Semmi gond ezzel, ez jó jel!! Készül a babó az új életre. Amíg nem fáj nincs gond. Pihenj ha sokat feszül, nem lesz gond. Max hívdd fel, de õ is ezt fogja mondani. 38 hetes kismama

Baj lehet? 34 hetes terhes vagyok holnap megyek dokihoz de péntek óta nem éreztem a picurkámat mozogni vagy csak alig nagyon ideges vagyok hogy erre a doki mit mond! Valakinek volt hasonló elvileg 10szer kell érezni naponta hogy mozog.

Legjobb válasz: szia! ne aggódj,semmi baj!egyre szûkebb neki a házikó. 34 hetes vagyok én is ,nem óriás a babám ezért õ meg túlságosan aktív.nem vagyunk egyformák.

szia! ne aggódj, semmi baj!egyre szûkebb neki a házikó. 34 hetes vagyok én is , nem óriás a babám ezért õ meg túlságosan aktív.nem vagyunk egyformák.
Ennek a kérdésnek örülök, hogy feltetted, mert én is megnyugodtam kicsit bár én még csak 33 hetes vagyok, de az én babám sem nagyon aktivizálja magát 2-3 napja, nagyon csöndben van. Már én is kezdtem megijedni annak ellenére, hogy szinte minden héten járok uh-ra.

34 hetes terhes vagyok, az este zuhanyoztam, azota erzem, hogy el van zsibbadva a hasam, de nem az egesz csak a koldokomtol felfele. Vajon mi lehet az oka, lehet tul meleg volt a viz? Elore is koszi mindenkinek:D

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen a fiamnál (elsõ terhesség) késõbb jelentkezett olyan 35-36 hetesen, most a kislányomat várom már most van ilyen néha 33 hetes vagyok. A dokim szerint ez csak azért van mert ahogy nyúlik, tágul a bõr, az izom, a kötöszövet ott ilyen érzékkiesés keletkezhet és ettõl van ez a zsibongó, zsibbadó érzés. Nekem enélkül is van olyan néha hogyha az ujjamat végig húzom a pocimon akkor a köldököm körül pl. sokkal kevésbé érzem az érintést mint máshol.. Ezek ilyen fura dolgok, de szülés után mikor már nem feszül a has akkor megszünik.

Nekem is volt ilyen a fiamnál (elsõ terhesség) késõbb jelentkezett olyan 35-36 hetesen, most a kislányomat várom már most van ilyen néha 33 hetes vagyok. A dokim szerint ez csak azért van mert ahogy nyúlik, tágul a bõr, az izom, a kötöszövet ott ilyen érzékkiesés keletkezhet és ettõl van ez a zsibongó, zsibbadó érzés. Nekem enélkül is van olyan néha hogyha az ujjamat végig húzom a pocimon akkor a köldököm körül pl. sokkal kevésbé érzem az érintést mint máshol.. Ezek ilyen fura dolgok, de szülés után mikor már nem feszül a has akkor megszünik.
Ezt a kérdést inkább a terhesség témakörnél kellene feltenni. (szerintem ott többen tudnak segíteni)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!