Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok, mennyire ártalmas (2 db)

Tegnap kiderült hogy az egyik ismerős mumpszos. Mennyi az esélyem hogy elkaptam? 34 hetes vagyok, lappangási időalatt is fertőz? Babámra ártalmas? Nagyon parázok!

Legjobb válasz: Szia!Ha voltál már mumpszos akkor van a szervezetedben elég ellenanyag te és babád számára.A mumpsz cseppferetõzéssel terjed és már a kialakult gyulladás elõtt is fertõz , és akkor is ha már az illetõ jól van elmúltak a tünetek.2002-ben még nem volt adat arra ,hogy a magzatra ártalmas lenne.Azóta , hogy mi változott nemtudom.Lappangási idõ alatt is fertõz.Még egyszer mondom,ha voltál mumpszos akkor már védett vagy és a szervezeted megvédi a picit.Beszélj a nõdokiddal ha tudsz.Hívd fel.31 hetes km.

Szia!Ha voltál már mumpszos akkor van a szervezetedben elég ellenanyag te és babád számára.A mumpsz cseppferetõzéssel terjed és már a kialakult gyulladás elõtt is fertõz , és akkor is ha már az illetõ jól van elmúltak a tünetek.2002-ben még nem volt adat arra , hogy a magzatra ártalmas lenne.Azóta , hogy mi változott nemtudom.Lappangási idõ alatt is fertõz.Még egyszer mondom, ha voltál mumpszos akkor már védett vagy és a szervezeted megvédi a picit.Beszélj a nõdokiddal ha tudsz.Hívd fel.31 hetes km.
Szia! Hivd fel a dokidat és mindenképpen vele beszéld meg!Lehet elküld vérvételre vagy valami vizsgálatra! Jó egészséget és bizakodj, hogy nem fertõzõdtél meg!

34 hetes kismama vagyok, mennyire ártalmas a nagyon erős köhögésem a babának?

Már 1 hete tart ez a virusos torokgyulladás, amihez rettenetes ugató köhögés társul, eddig azt mondta a körzeti (múlt héten), hogy kamilla, hársfa tea, c vitamin + én vettem ilyen stodal nev? szirupot, de nem enyhültek a tünetek, s?t!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!