Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok, már (65 db)

34 hetes vagyok. Már egy hete érzem, hogy nőtt a hasam megint, de közben nagyon kemény. Nem érzek fájdalmakat és sokat pihenek. Mindenki azt mondja, hogy nagyon lent van már a pocim és minden órásnak nézek ki. Ez lehet, hogy már a szülés előjele?

Legjobb válasz: Regen azt mondtak,de En meg nem tapasztaltam magamon,h akinek nagyon lemegy a pocija annak nagyon kozel van a szules. Nagyon boldog babavarast,es nagyon konnyu es gyonyoru szulest kivanok neked 18 hetes kismama

Regen azt mondtak, de En meg nem tapasztaltam magamon, h akinek nagyon lemegy a pocija annak nagyon kozel van a szules. Nagyon boldog babavarast, es nagyon konnyu es gyonyoru szulest kivanok neked 18 hetes kismama
Nekem is mindig ezt mondták, valójában sosem volt "fenn" a hasam, egyébként imádtam a jósolgató, mindenttudor emberkéket, leglább elszórakoztak valamivel, nem kell adni semmit sem ezekre sztem... Egy családtag pl megnézett hátulról, és közölte, lányom lesz. Mondtam, tudom, UH-n már látszott :D

34 hetes vagyok. Már készítgetem a kelengyét. Miből mennyit, és mit vigyek magammal a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Úgy vettem észre,hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!

Szia! Úgy vettem észre, hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!
http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 Ez egy alap lista, de számtalan ilyet találsz még a neten. Ha a két hálóing helyett 3-4 viszel az sem baj, én naponta küldtem haza legalább egyet.
Haloingek amennyit tudsz, en szerettem mindig frissben, tisztaban lenni. BETET!!! Jo sokat, nagy meretut, bugyikat sokat, nagyokat, hogy konnyen tudd a betetet cserelni, ne szoritson sehol. Papucs, torolkozo zuhanyozni egy alulra tisztalkodni. Piperecucc. Evoeszkoz nekunk kellett a korhazba. Erteket ne vigyel, nehogy ellopjak. Ami esetleg majd meg kell, szulok, parod beviszi. Furdokopeny. Haloing, bugyi, betet sok!!! A tobbi normalis mennyiseg.
Kérdezd meg a kórházat, mert van ahol pelenkát kérnek, van ahol ruhát, van ahol semmit.Én, amikor NSTre kezdtem járni a 36. héttõl, akkor "felszaladtam" a szülészetre és ott mindent elmondtak részletesen. Ha az érdekel, h magadnak mit, akkor írj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
34 hetesen elég nagy a valószínûsége hogy jósló :)
sztem is az nekem is van néha...36hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Akkor ez normális és nem kell megijedni?

Terhességi depresszionak számit ha állandóan sirhatnékom van? Igazábol nem tudom h miért csak rámjön a sirás! már egyszer volt ilyen ugy a 20 hét körül most megint igy ébredtem 34 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ez depresszió, szerintem a hormonok játszanak velünk kismamákkal, na meg ez a fránya idõjárás sem a legjobb nekünk és a pocaklakóknak. Velem is elõfordul a sírhanék, ha rám már valki is egy kicsit csúnyábban néz vagy nem úgy szól elsírom magam, pedig senki nem akar megbántani, csak most sokkal érzékenyebb vagyok. Nyugodj meg, pihenjés, menj ki a friss levegõre és sokkal jobb lesz, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:9

Nem hiszem, hogy ez depresszió, szerintem a hormonok játszanak velünk kismamákkal, na meg ez a fránya idõjárás sem a legjobb nekünk és a pocaklakóknak. Velem is elõfordul a sírhanék, ha rám már valki is egy kicsit csúnyábban néz vagy nem úgy szól elsírom magam, pedig senki nem akar megbántani, csak most sokkal érzékenyebb vagyok. Nyugodj meg, pihenjés, menj ki a friss levegõre és sokkal jobb lesz, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:9
Nem gondolnám, hogy depresszió, de szörnyû! 19 hetes vagyok, de már saját magamat is idegesítem, nemhogy a környezetemet!
Szerintem sem depresszió :o) Nálam is ez van, még csak 8 hetes múltam... De nálam ez a mensi elõtt 2 héttel is így volt mindig. Megláttam egy koldust az utcán bõgtem, meglátok egy beteg állatot bõgök, hiányzik az anyukám bõgök, soha még csak anyukám nyomába sem fogok érni, mert nála jobb anya a világon nincs és nem is lesz bõgök... és most abba is hagyom a felsorolást, mert bõgök.... Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatást!!! :)

34 hetes vagyok, háton már rég nem tudok feküdni, mert a baba nyom, kényelmetlen (káprázik a szemem, ájulás környékez, mert vmi eret nyom ilyenkor), de már ülve is ezt érzem. Érezett valaki hasonlót? Mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Szia! Én 35 hetes vagyok, háton én sem tudok néhány mp-nél tovább feküdni ugyanezen okok miatt. Néha ülve vagy állva is olyasmit érzek, hogy hirtelen elhagy minden erõm. Mintha az agyamhoz kevés vér jutna... sajnos nem tudom, lehet-e tenni ellene valamit. Nekem egy idõ után elmúlik. Pár hét múlva biztosan megszûnnek ezek a kellemetlenségek :-)

Szia! Én 35 hetes vagyok, háton én sem tudok néhány mp-nél tovább feküdni ugyanezen okok miatt. Néha ülve vagy állva is olyasmit érzek, hogy hirtelen elhagy minden erõm. Mintha az agyamhoz kevés vér jutna... sajnos nem tudom, lehet-e tenni ellene valamit. Nekem egy idõ után elmúlik. Pár hét múlva biztosan megszûnnek ezek a kellemetlenségek :-)
szia! amikor én a ma már 5 hónapos kisfiammal voltam terhes úgyan így voltam. Mentünk 4D-s ultrahangra, vizsgált a nõci, engem meg már az ájulás környékezett, szóltam neki. Azt mondta, hogy forduljak oldalra mert így vmit nyom a baba. rögtön jobban lettem. Igazából én nem nagyon tudtam ellene tenni. Már nincs sok hátra, kitartást:)
szia, A hasi aortát nyomja a baba, ez egy fõ verõér. Oldal feküldj, akkor talán jobb lesz.
Szia! Én is 34 hetes terhes vagyok, én 2 hete tapasztaltam ugyanezt. Sajnos csak annyit tudsz tenni, hogy valamelyik oldaladra fekszel. Nekem sajnos ez csak a jobb oldalamon sikerül, mert ha a bal oldalra fekszem, ugyanezt tapasztalom. Kitartás, tényleg nincs sok hátra! Boldog babavárást!
Szia, Én 35 hetes vagyok, gond nélkül fekszem a hátamon. Talán még jobban is esik mint az oldalamon, viszont olvastam, hogy nem igazán ajánlott már ilyenkor, mert a baba súlya okozhat károkat. Pl: aranyeret, derékfájást stb. Tehát nagyon kicsit használom én is már ki ezt a lehetõséget. Nekem a hasonfekvés az ami nagyon hiányzik, de ezt a pár hetet már kibirjuk ;)

Milyen baj érheti a babámat 34 hetesen? Ugye már semmiféle magzatelhalás vagy vetélés nem léphet fel?

Legjobb válasz: Nyilván õ is tudja hogy lehet baj, különben nem agyalna ezen, de most komolyan le kell írni, hogy igen az én babám is x hetesen halt meg? Nem lehetne esetleg megnyugtatni a kérdezõt, hogy igen, lehet baj, de nagyon ritka, és nem érdemes ezért aggódni. Vagy azzal hogy leírjátok hogy igen az enyém, ismerõsömé, rokonomé meghalt, talán elértek vagy segítetek valamit? Komolyan nem értem ezt a hozzááláást. HA én aggódok aggódjon más is?

Nyilván õ is tudja hogy lehet baj, különben nem agyalna ezen, de most komolyan le kell írni, hogy igen az én babám is x hetesen halt meg? Nem lehetne esetleg megnyugtatni a kérdezõt, hogy igen, lehet baj, de nagyon ritka, és nem érdemes ezért aggódni. Vagy azzal hogy leírjátok hogy igen az enyém, ismerõsömé, rokonomé meghalt, talán elértek vagy segítetek valamit? Komolyan nem értem ezt a hozzááláást. HA én aggódok aggódjon más is?
Ilyenekre nem szabad gondolni, problémák felléphetnek, de nem akkora eséllyel, mint az elsõ 12 hétben! Elõfordulhat, hogy a köldökzsinór a nyakára tekeredik, a méhlepény súlyos elmeszesedése> nem táplálja a babát!
Ne foglalkozz ilyenekkel.
Pontosan mire gondolsz? Állítólag mivel szinte teljesen kifejlett sok baj amár nem lehet, azért vigyázni kell, mert pl. beütheted a hasadat...balesetek...
Szerintem töröld ezt a kérdést, ne foglalkozz ilyenekre, mert még a végén bevonzod. Csak pozitívan szabad mindenhez hozzáállni, fõleg egy baba érkezéséhez.
mert ez is az élethez tartozik. Az élet nem csak jó dolgokból áll, és a legnagyobb hülyeség homokba dugni a fejünket, mert azt gondoljuk akkor nem érhet baj.
Kedves válaszolók! Nagyon sajnálom azt akivel ilyen történt, de mi a francért kell rémítgetni más kismamákat? Ennyi erõvel persze hogy bármikor érheti baj. Ha megszületett akkor is, meg 5-6-20-40 évesen is. De nagyon pici az esélye hogy pont az utolsó terhességi hetekben. Kérdezõ! Ismétlem, ne agyalj ilyeneken, mert be fogsz golyózni.
Bármi elõfordulhat. Nekem a 39+4-en a pocakomban halt meg a babám. -> nem tudják miért.
tesómnak a 36. héten halt meg a babája, nem tudják miért
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) boldog babavárást
Fura ez az oldal, van olyan kérdés, amelyre a kérdezõ (tisztán látszik), hogy megnyugtatást várna, azokat tuti, hogy halálra rémítik. Aki meg tényleg olyat kérdez, ami már nem a fórumra, hanem a dokira, kórházra tartozna, azt meg nyugtatgatják. Legalábbis én már többször megfigyeltem ezt és többször le lettem pontozva az ellentétes véleményem miatt. Kedves kérdezõ! Persze-persze bármikor, bármi történhet, de ennyi idõsen már ne aggódj ilyeneken. Minden rendben van, nemsokára szülni fogsz és a kezedben tarthatod a babád. Csak erre gondolj. Én is mindig várom a hetek múlását, hogy egyre nagyobb és erõsebb legyen a kisfiam. Én még csak a 26. hétben vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nekem az, hogy aztirjátok minimális az esély, sokat segit. És ezt komolyan irom. És ha más szerint hülyeség a kérdésem, ne válaszoljon rá. Minek van ez az oldal, ha nem tehetek fel olyan kérdést, ami foglalkoztat?
akkor nem kell hülyeségeket kérdezni. mindenki tudja hogy mindig van minimális esély rá
A kérdező hozzászólása: Ahogy közeledek a végéhez egyre jobban és jobban féltem öt.
okoskák itt mki leírja a tapasztalatát.ha neki meghalt a babája sajnálatosan akkor azt írja.ez a tapasztalata.ezért kár lehurrogni, h megnyugtatást vár csak.ilyenkor már kicsi rá az esély, h lesz vmi baj, de istenem anyák leszünk vagyunk innentõl kezdve aggódás lesz csak, h felsír e mikor megszületik, bölcsõhalál, elesett eltörte e kezét, lázas, vajon hazaér e a suliból, elmegy buliba elrabolják e, elmegy astrandra ugye nem fullad bele és stb.mindig legyél pozitív, h nemsokára a karodban tarthatod és makk egészséges a babucid.

34 hetes vagyok és egy hónapja eszméletlen erőtlen és gyenge vagyok.100 méter után már rosszul vagyok. Hogy fogok így szülni?

Voltam teljes kivizsgáláson és nincs vashiányom, jó a cukrom, a vérnyomásom is. A pulzusom magas. 100 körül van. Nehezen kapok leveg?t, dehát ez a baba miatt van.

Legjobb válasz: Ne aggódj! Úgy vagyunk kitalálva, hogy menni fog. Az normális, hogy a vége fele már ilyen "gyenge" az ember lánya. A szülésnél az adrenalin mindent megold, akkor majd minden erõtartalékod mozgósítja a szervezeted. Kitartás! És fel a fejjel!

Ne aggódj! Úgy vagyunk kitalálva, hogy menni fog. Az normális, hogy a vége fele már ilyen "gyenge" az ember lánya. A szülésnél az adrenalin mindent megold, akkor majd minden erõtartalékod mozgósítja a szervezeted. Kitartás! És fel a fejjel!
Szia! Szerintem ez nem normális, hogy ennyire rosszul legyél ilyen korán. Valami okának kell lennie. 32 hetes kismama
Én 31. hetes terhes vagyok, veszélyeztetett. Így semmit nem csinálhatok, napi 10 perc séta, semmi több. Még autóba sem ülhetek. Nekem is ez volt a félelmem, de az orvosom megnyugtatott, hogy majd õ segít, és hogy lesz erõm ne aggodjak, legfeljebb jól elfáradok. Remélem így lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. igazából nálam minden rendben van, egyedül szapora a szívem, tachycardiám van, de tegnap írt fel a nõgyógyászom gyógyszert. Most abban bízom, ez majd segíteni fog.

Ha még csak 34 hetes vagyok, de teljesen lement már a hasam nagy baj ha esetleg korábban érkezik?

Ilyenkor már kifejl?dtek "teljesen"? Még nem voltak fájások csak valahogy érzem, hogy hamarosan eljön az id?.

Legjobb válasz: Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak,amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).

Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak, amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).
Ha esetleg most születne meg akkor sem lenne probléma, mert ilyen idõsen már elég jól tudnak az újszülöttek alkalmazkodni a külvilághoz. Ettõl függetlenül az, hogy már nagyon lent van a pocid még nem jelenti azt, hogy a közeljövõben várható a baba. Mármint annyival korábban nem fog jönni, hogy problémát okozzon. Picit gondolom inkubátorba teszik majd, meg tovább marad majd a kórházban, de attól még nem lesz baja.
Nem lenne baj, ha most megszületne, de még azért inkább ne, "dumcsizd meg vele", hogy még nincs itt az idõ. Ahol szülök megkérdeztem, hogy hová viszik a babát, meg hogy smint, ha koraszülött lenne, azt mondták, hogy a SOTE-ra, de 34 héttõl már nem viszik sehová, mert akkor már Õk is el tudják látni, és akkor már nincs gond. Amúgy nekem is lenn van a pocim már 2 hete, mindenki mondja, aztán mégis egyben vagyunk még... Jó egészséget! 37 hetes km.
36 héttõl nem koraszülött, csak a súly legyen meg 2500g! Nélunk 11 napot bent tartják ha még nincs ennyi a súlya még az idõben születetteket is! Én 37 hétre szültem 2810 g-mal 10/10 apgarral, teljesen egészséges kislányt!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorító szavakat! Nagyon bízom benne, hogy még egy jó pár hétig bent marad! :D Köszönöm Nektek!
Szia Nekem 34 hetesen teljesen lent volt...szinte a terdem verdeste :) A 42.heten szultem Nyugalom, es elvezd az utolso heteket
Szia én 35 hetes vagyok uh szerint már 36 is elmúltam. Nekem is mondták a héten hogy nagyon lent van de fel se vettem viszont ma már én is láttam és érzem is. Még egy két hetet maradhatna de ha most akarna kijönni akkor már nem hiszem hogy gond lenne. Én is úgy tudom hogy ilyenkor már csak a súlyuk nõ de nem vagyok doki:) de hátha bent marad még neked egy kicsit:)

Elkezdtem nagyon csíkozódni a pocakomon, pedig kenem a hasam, sőt már pár hete van hogy napi kétszer. Mit tehetek ellene? Olivaolajjal is és bébylove csíkok elleni olajjal is.34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Gondolom, hogy zavar téged, sajnos én is a babylove olajat használom, de nekem ajánlották még a körömvirág krémet is. Azt még nem próbáltam. 29 hetes kismama

Gondolom, hogy zavar téged, sajnos én is a babylove olajat használom, de nekem ajánlották még a körömvirág krémet is. Azt még nem próbáltam. 29 hetes kismama
Semmit. Ez alkati kérdés sajna. Kár rá a sok drága krém... Én pl semmivel nem kentem, és nincs csíkom..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Természetesen úgy vagyok vele, hogy a baba mindent megér, de azért ha elkerülhetem úgy vagyok vele, megteszek mindent amit lehet. Akkor úgy néz ki mást nem tehetek. Boldog babavárást Nektek!

Hány kilós babát engednek még "hagyományos" módon megszülni? 34 hetes vagyok, és már most 2kg-os a pocaklakóm.

Legjobb válasz: Szia. Az nem sok. Még kb másfél kilót fog hízni, akkor lesz 3,5 kiló, azt simán meg lehet szülni. A barátnõm pici, törékeny alkatú, 160 cm-vel, és 58 kilóval szült 4 kilós babát. Minden jót! 38 hetes kismama.

Szia. Az nem sok. Még kb másfél kilót fog hízni, akkor lesz 3, 5 kiló, azt simán meg lehet szülni. A barátnõm pici, törékeny alkatú, 160 cm-vel, és 58 kilóval szült 4 kilós babát. Minden jót! 38 hetes kismama.
34 hetesen többnyire 2 kg-osak már a babák. Amúgy semmi köze ehhez a súlyhoz, hanem a lényeg az, hogy a dokid úgy látja-e világra tudod-e hozni, stb.
Igazából a medencéd méretétõl függ (a baba méretein kívül), hogy mikor mondják azt: ebbõl császár lesz. Nekem az elsõ babámnál a csípõmnél lévõ 2 csont távolságát mérték, majd a védõnõ egy táblázat alapján azt mondta: határeset. A babának elsõsorban nem a súlya a döntõ, sokkal inkább a fej- illetve haskörfogat, hiszen egy babának lehet pl. azért nagy a súlya, mert hosszú, vagy nagyobb a csonttömege (fiúknak eleve nagyobb mint lánybabáknak). A has mérete meg nem igazán utal a baba méretére. Sógornõm velem egy magas, iszonyat nagy hasa volt és ugyanúgy 3 és fél kiló skislányt szült mint én. Szóval szerintem ne aggódj! :) További jó babavárást!
Eddig tényleg nem számít a babád óriásbébinek, nem kell aggódnod! Nekem 31 hetesen volt 2 kiló és annyit tett hozzá az orvos, hogy ne számítsak apró babára, mert mi is magasak vagyunk a párommal, de nem rémisztgetett a császár lehetõségével. A 38. hétben vagyok, nagy a baba, de még mindig természetes szülést tervezünk. A szülésznõ egyébként azt mondta, hogy általában nem a baba nagy súlya miatt döntenek idõnként a császár mellett, nem az a lényeg, hogy milyen hosszú a baba, vagy milyen "vaskos" a teste, hanem az, hogy mekkora a fejkörfogata és hogy megfelelõen beilleszkedett-e. Ha a feje kifér, akkor már a többi részének is kifér.
A szülés módja nem csak a baba méretétõl függ! A barátnõm 4, 5 kg-os lánya természetes úton született, nem egészen 2 óra alatt (elsõ gyerek). Befolyásolja természetesen a baba helyzete, a tágulás, a vajúdás alatt a baba szívhangja stb. Ezekrõl szerintem a szülésznõk és a védõnõk szívesen beszélgetnek veled! Sok sikert!
34.hetben a baba körülbelül 2250 grammot nyom.
Nyugi! Tuti nem elefánt lesz kiszúrták volna már az ormányát :D (csak vicceltem) Mekkora a pocakod centiben?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon nagynak tartják a pocakomat, már olyanokat kérdeztek, hogy ikreket várok-e. Kicsit megilyedtem. :) Nehogy elefántot szüljek... :)
A kérdező hozzászólása: jelenleg 120cm a körtérfogata. :P Mondjuk sokat híztam a babával. úgyhogy ideálisan szerintem a felesleget leszámítva olyan 115cm lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Meglátjuk mi lesz... Mindenkinek szép napot! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!