Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes vagyok, azt hallottam, (2 db)

34 hetes vagyok. Pár hete ekcémás lett a kezem és Elocomos kevert krémet kaptam rá. Árthatott ez a babának? Most hallottam, hogy azt nem is nagyon lehetett volna. Igaz ez?

Legjobb válasz: Most várom a 2.babát. 10 hetes vagyok, 8 hetesen voltam dokinál, direkt rákérdeztem az Elocomra és minden gyógyszerre, ugyanis van 1-2 ekcémás foltom, amit a kisfiam Elocomjával (higított) szoktam bekenni. Azt mnodta, nyugodtan. Eszeveszetten úgysem kenem.

Most várom a 2.babát. 10 hetes vagyok, 8 hetesen voltam dokinál, direkt rákérdeztem az Elocomra és minden gyógyszerre, ugyanis van 1-2 ekcémás foltom, amit a kisfiam Elocomjával (higított) szoktam bekenni. Azt mnodta, nyugodtan. Eszeveszetten úgysem kenem.
Nekem elég komoly bõr problémám volt és én arra kaptam elocomos krémet de csak szigoruan 2 hétig használhattam mert olyan erõs.Mondjuk ha keverve van lehet h gyengébb.Én terhessen nem merném használni mert teli van szteroidokkal.:(
Mikor terhes voltam az elsõ babámmal én is ekcémás lettem az utolsó két hónapban. Nekem bevált a Halicar nevû homeopátiás kenõcs, ez recept nélkül lehet kapni és várandósan is lehet nyugodtan használni. Az Elocom krém szteroidos, én inkább mást keresnék. Egyébként nekem a szülés után szinte azonnal elmúlt az ekcémám, ilyenkor csak az a félõ hogy majd a baba is hajlamos lehet az ekcémára, ezért fokozottabban ügyelni kell a táplálására, ami inkább anyatej legyen mint tápszer. Nekem egyébként mindig fürdés után jött ki és kiderült, hogy a vízben lévõ klórtól, és a kisfiamnak is kijött másfél évesen szintén a fürdés után a víztõl. Azóta csak gyógyszertári fürdetõt használunk és a Halicar krémet ami nála is bevált, ezzel kordában tartható. Az a baj, hogy annak kellene utána menni kinél mitõl jön ki az ekcéma, de sajna ezt a dokik nagyon ritkán találják meg.
Szia! Én is ekcémás vagyok sajnos. Most a 2. terhességemnél jobban kijött. Én az elocomos, kevert krémet használom, az orvosom azt mondta, h ezt lehet mert nagyon gyenge.
utolsó vagyok még az jutott az eszembe h mosdókenõcsöt is használok és ha ha nem felejtem el, h azzal mossam meg a kezem, ne a szappannal, akkor napokig nem is kell használnom a kevert kenõcsöt.

34 hetes kismami vagyok, azt hallottam, hogy a vajúdás 6-tól akkár 12 vagy még több óráig is eltarthat. A kitolási szak is órákig tart vagy az nem olyan hosszú? Tudom, hogy ez is mindenkinél változó de kb. mennyi időben?

Legjobb válasz: Igazából alkati kérdés. Elsõ babánál nem ritka a 12 órás vajudás, maga a kitolási szak az olyan fél óra lehet. Én az elsõ fiammal 7 órát vajudtam ( oxitocinos infúzió mellett )35 perc alatt születettt meg, a második fiammal 4 órát vajudtam ( spontán )és 10 perc alatt megszületett.

Igazából alkati kérdés. Elsõ babánál nem ritka a 12 órás vajudás, maga a kitolási szak az olyan fél óra lehet. Én az elsõ fiammal 7 órát vajudtam ( oxitocinos infúzió mellett )35 perc alatt születettt meg, a második fiammal 4 órát vajudtam ( spontán )és 10 perc alatt megszületett.
4 hónapja született a kisfiam, elsõ baba.Éjfélkor elfolyt a magzatvizem, 1-kor mentem be a szülõszobára 3-perces fájásokkal.Fél ötkor jöttek az elsõ tolófájások, de csak fél 6-kor kezdhettem el nyomni, a kisfiam 6 óra 10-kor született meg.Azt az egy órát, amíg vissza kellett tartanom a babát, azt nem kívánom senkinek.
A lányom most 16 éves, este 8 körül értünk a kórházba, 9.20-ra meg is volt. Kb. 1 órát vajúdtam, az borzasztó volt, aztán pik-pakk megszületett, mint ahogyan más is irta "egy nagy wc-zés" érzése. És minden fájdalom elmúlik, hatalmas boldogság:) . Másnap reggel elájultam, annyira éhes, szomjas voltam. Most viszek enni inni:)
Nekem kb.20perces volt.
Én reggel fél hétkor éreztem az elsõ fájást, 10-kor már a kórházban voltam, fent a szülõágyon és délután 3-ra lett meg a kisfiam. A kitolási szak nekem másfél óra (!) volt, mert beleakadt a köldökzsinórba, és a válla is elakadt egy kicsit, de kipiszkálták :) A vajúdás nem volt olyan borzasztó, csak inkább az benne a rossz, hogy nem tudsz csinálni semmit, a kitolás eléggé fájdalmas volt nekem, de szerencsére már túl vagyok rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad velem a te törörténeted!
Azért írok, hogy gyors szülésre is legyen példa. Elsõ szülésemnél bent voltam akórházba 9 körül felküldtek a szülõszobára, 11-kor még vígan beszélgettem a párommal, délbe még a vérnyomásomat mérték enyhe fájások mellett. 12után 10 perccel jött a szülésznõ, hogy miért hallja a hangomat még nem tarthatunk ott, de azért megvizsgál már látta a fiam fejét, fél egykor már üvöltött is. Második szülésemnél hajnal 4-kor keltem, hogy elment a magzatvíz fél 5 körül ért hozzánk a mentõ 2 perces kibírható fájásokkal indultunk. 6 óra 5-kor kezdõdtek a tolófájások 6 óra 15-kor már sírt a kisfiam. A méhlepényt nekem mind a kétszer a doki nyomta ki pár percel késõbb. Könnyû szülépst kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Vannak azért jó példák is! Sõt nagyon jó és könnyû szülések. Az elsõ gyermekem nehezebben született, mert nem voltak fájásaim és nem tudtam mikor kell nyomni. A másodiknál szintén nem voltak fájásaim, pedig teljesen kitágultam. Kaptam egy fájáserõsítõ injekciót, amitõl jöttek a fájások. Na nem túl sok. összesen három, majd rögtön jött a tolófájás. A harmadikra megszületett a lányom. Ez így összesen 20!! perc volt. Tehát az összes fájdalom 20 percig tartott!! Azután kb. 1 órát szopott az újszülött kislányom. Szóval én ilyen szülést kívánok neked! Mert ilyen is van. Sok boldogságot!
4. vagyok és egyáltalán nem kérdeztél butaságot. Az elõttem szóló mindent leírt ami fontos én is így szültem, bár nekem a lepényt a doki "kinyomta" ami egyáltalán nem fájt, inkább csodálatos megkönnyebbülés volt. A szembecsukás az nagyon nagyon fontos, én csak 1x felejtettem nyitva, a dokim azonnal szólt is és mégis nagyon bevérzett a szemem. A légzés is nagyon fontos csináld úgy ahogy elõttem leírták és akkor nem lesz gond!
Szia! 7 hetes kisfiammal elsõ szülõként 27 órát vajúdtam, 16-ot fájdalomcsillapítás nélkül, a maradékot epidurális érzéstelenítéssel. Persze ez az átlagot tekintve extrém hosszú (azért alakult így, mert a Törpe feje kicsit megbicsakolva ékelõdött be); nekem azt mondta a nõdokim, hogy egy elsõ szülés átlagosan 16 óra. A kitolás kb. háromnegyed - egy órát tartott. Szép és könnyû szülést neked, és ha adhatok egy tanácsot, nyugodtan kérj fájdalomcsillapítást, gátmetszést vagy aminek szükségét érzed, a lényeg, hogy neked és a babádnak a legjobb legyen :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors ls kielégitõ válaszokat! Tudom, hogy buta kérdés volt de mindenhol csak a vajúdáshoz meg a lepény megszüléséhez irnak idõpontot a kitolási szakaszhoz nem és engem ez is érdekel, hogy mire számítsak. Mégeszer köszönöm!
Én 12 órát vajúdtam, a kitolás kb. fél óra és egy óra között volt, majd egy órán keresztül varrtak mert kívül belül szétszakadtam. Nagyon nagy fájdalmaim voltak de semmiféle érzéstelenítõt nem kértem. És ha mégegyszer átélhetném akkor is így szülnkék, mert lehet, hogy iszonyú fájdalom, de mindent megér az élmény és a kisbabád amikor azonnal megfoghatod! Akkor mindent elfelejtesz és semmi sem számít csak a babucika. Gyors és fájdalommentes szülést és csodálatos, egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája.
Nekem az elsõ gyermekem indított volt 2, 5 óra vajúdás után kb.30 perc kitolási szakasz.A kicsi fiam most 12 hetes õ 4, 5 óra vajúdás után 15 perc alatt megvolt, nekem is mint az elõzõ válaszolónak a másodikat már nem kellett indítani.
Nagyon változó. Van ismerõsöm, aki elsõ babával 38(!) órát vajúdott, én 7-et. A kitolási szak nekem kb. 1 óra lehetett, de hallottam hosszabbról is, ez sok mindentõl függ. Rövidebb is lehet. Még ugyanannál a nõnél is nagyon különbözõek a szülések, ha többször szül, szóval nem lehet tudni elõre.
nekem 9 óra volt a magzatvíz elfolyásától a felsírásig, elsõ babám. Mivel nehezen tágultam, infúzióztak és alig vártam a kitolást, az utolsó félórában már erõs tolófájásaim voltak, végül attól kezdve, hogy már nyomhattam, 8 perc volt. Szerintem a lényeg, hogy hang nélkül, csukott szemmel, haspréssel és "pisilõsen" nyomj, szóval ne úgy, mintha kakilnál, ezek picit más izmok. Igy talán elkerülöd az aranyeret is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!