Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes ma (38 db)

A "szakirodalom" alapján 34-35 hetes lehetsz ezekkel az adatokkal.

Anyukák! Mekkora egy újszülött talpa kb? Ma voltam uh-n és azt mondta a hölgy h nagy a baba lába.7 cm és most vagyok 34 hetes.

Köszi annak aki ír!:)

Legjobb válasz: Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.

Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.
A kérdező hozzászólása: akkor nem tudom h miért mért többször is h jól látja e?!:) köszi h írtál!
Nekunk 27 hetesen azt mondtak, hogy 5, 6 cm a talpa. Szerintem nem nagy a 7 cm.
Én úgy irigyellek benneteket, nekem nem mértek talpméretet soha UH-n.... Igaz, azóta már élõben méregethetem itthon... :)
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó! én sima uh-n voltam és nem is kellett vna mérnie de azt mondta h ezt nem tudja szó nélkül hagyni..annyira szembetûnõ volt..mert h olyan nagy:) de akkor ezek szerint mégsem nagy..
A kérdező hozzászólása: jaa és kedves utolsó mekkorát mértél születéskor?:D
nekem a 3 hónapos babámnak 10 centi a talpa és már sokat nõtt, szóval ezek alapján a 7 cm elég sok valóban, de nem hiszem hogy ez probléma, nagyobb bajotok ne legyen :)

34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?

Legjobb válasz: Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )

Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Nem lenne baja a babának, mert jó esély van ilyen kicsi terheségi korban szüllõteknek külvilág túlélésre. Koraszülõtt lenne, meg kicsi lenne a súlya, tovább maradna barátnõd kórházba a kicsi inkubátorba.
koraszülött baba sérülhet, de 34 hetesen elég kicsi az esélye..
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdõérlelõt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne. Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Betöltött 34 hetesen már valószínûleg nem lesz semmi baja (betöltött 36 hétnél meg már nem is számít koraszülöttnek). Kórházban általában sikeres a visszatartás, ne aggódjatok. de akkor sincs nagy gond, ha megszületik a pici.
Kislányomat a 34. héten szültem természetes úton. Sajna 1 hónapig volt kórházba, mert a szülés következtében elég sok probléma kialakult nála, ami nem történt volna meg, ha még 1-2 hetet kihúzok, mert akkor már nagyobb lett volna és õ is tudott volna segíteni a kitolásnál. De most már jól van, szépen fejlõdik. Nagyon profik voltak a NIC-en az orvosok. Hogy miben más egy koraszülött baba? Nem tudok erre válaszolni, mert nincs összehasonlítási alapom.

Milyen a jóslófájás? Ki mikor érezte először! 34 hetes vagyok ma, de én még nem éreztem! Legalábbis nem hiszem!

Legjobb válasz: szia én 30 hetes vagyok. és pont ma kérdeztem a védönöt. azt mondta a 36 hétig nem is kéne érezni álltalában az után jelentkezik. mást nem mondott gondoltam megosztom veled és én is kiváncsian várom mit irnak a tapasztaltabbak.

szia én 30 hetes vagyok. és pont ma kérdeztem a védönöt. azt mondta a 36 hétig nem is kéne érezni álltalában az után jelentkezik. mást nem mondott gondoltam megosztom veled és én is kiváncsian várom mit irnak a tapasztaltabbak.
en erzem mar reg de most igazabol eroteljesebben!Tiszta ugyanaz mintha megakarna jonni de nem olyan nagy eroseggel faj legalabbis nekem(labam bezsibbad, derek, meg has gorcs picike) 36+3hetes Boldog babavarast!
Én a 32+33. héten éreztem elõször. Tisztára olyan mintha meg akarna jönni, de annyira nem görcsöl, nem fáj. Viszont hányinger, hõhullám az volt, meg a hasam alja is kicsit "fájt", vagy inkább úgy mondanám, éreztem. Nem vészes egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: oké:) köszönöm a válaszodat!
nekem nem is voltak jóslófájásaim. Amikor betöltöttem a 40. hetet akkor kezdõdtek a fájások, de elõtte nem is éreztem semmit.
Én 37+4 vagyok, de nincsenek fájásaim. Kérdeztem a védõnõt, és azt mondta, hogy nem mindenkinek vannak. A méhszájam viszont már teljesen nyitva van, ennek nagyon örülök.

Segítség! 32 hetes km vagyok, ma voltam UH-on és azt mondták hogy két héttel nagyobb a baba, tehát ő 34 hetes, a méretei: BPD:87 mm; AC: 312 mm; FL: 61mm, normális ez? A múlt héten hagytam abba az Elevit szedését, lehet a vitamin miatt ilyen nagy?

Legjobb válasz: Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.

Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.
16.33-as vagyok. A 34 negyedik héten mondták 33 hetesnek. Ez kimaradt az elejébõl.
Szia! Ezen ne izgulj, örülj neki, hogy ilyen jól fejlõdik a babád. Az én babókám is nagyobb a kelleténél, de én örülök. Hidd el, a 37. hét körül már örülni fogsz, hogy jól fejlett, mert talán akkor elõbb is kibújik majd:)
Szerintem sem kell aggódnod, a babád méretei teljesen normálisak! Egyébként is 10% eltérés lehet a valós és a uh által becsült adatok között! Nekem a 40.héten az uh vizsgálaton 2700g-ot mondott a babámra a nõci, rá 12órára 3000g-os babám született, pedig nem is ettem semmit közben!
Pedig 17:22-nek igaza van. Az UH csak egy becslést ad, ami 10%-ban eltérhet a valóságtól lefelé is, meg felfelé is, és ez teljesen normális és gyakori. Sõt, többet mondok: az eddig legnagyobb becslési hiba 2, 5 kiló volt! (Nyilván ez egyedi és egyszeri eset.)
Vitamintól NEM NÕ ÓRIÁSBÉBI. Nem tudom, ki terjeszti ezt a marhaságot. A te babád nagyobbra nõtt az átlagnál, valószínûleg genetikusan ilyen.
És miért nem tõlük kérdezted meg hogy ez baj-e?
Hány grammra becsülték?
Szia! Ez tényleg genetika, én nem szedtem vitaminokat, nagyon vékony vagyok. A második leányzómat 56 kilóval szültem és 4 kiló lett, senki nem nézte volna ki belõlem, mert pici hasam volt. Most várom a 3. babát, a 30 hetes uh eredményei: BPD: 82 mm, AC: 285, FL: 61 mm, becsült súlya 1930 gramm. A fej és haskörfogat szerint 33 hetesnek felel meg és én 30 hetesen voltam. Én is kérdeztem, hogy ez igy oké? Az mondta a doki, hogy minden rendben, de hatalmas a bébi. Most is csak 56 kiló vagyok, viszont hatalmas a pocakom, a dokim is azt mondta, hogy a hasam méretébõl gondolta, hogy nem lesz egy törpe a baba. És tényleg nem szedtem vitamint. És még csak nem is foganhatott elõbb, mert a párom éppen félidõben ért haza külföldrõl. Szerintem ez nálad is teljesen normális. Kicsit nagyobb bébire számíthatsz. De még az is lehet, hogy az uh se teljesen pontos. Könnyû szülést kívánok neked is! 35 hetes km.
En ugyanilyen adatokkal 38+1-re szultem, 3600gr-os babat!Szamithatsz ra h kesobb is jo nagy lesz(6hosan 9500gr volt). Viszont tenyleg nem a vitaminoktol fugg, hanem genetika, ahogy mar irtak elottem.
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolónak meg köszönöm a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak írnám, hogy megkérdeztem, de nem nyugtatott meg a válaszuk.Amit meg te írtál az meg nem válasz a kérdésre!!!
A kérdező hozzászólása: 2450 gr-ra.

Ma nektek is lustibb a pocaklakótok? 34 hetes kismami

Legjobb válasz: Szia. Ma vagyok 35/0 napos, de nekem nem lustabb ma a pottomke, egesz nap ereztem, most a delutani pihinel aludt o is velunk. :)

Szia. Ma vagyok 35/0 napos, de nekem nem lustabb ma a pottomke, egesz nap ereztem, most a delutani pihinel aludt o is velunk. :)
nekem lustibb a drága :) szerintem az idõt érzi õ is. 34hkm
Az enyém ugyan már hónapok óta kint van, de ma kb. kétszer annyit aludt, mint szokott. :)
Nekem is lusti ma, feltûnõen. Zavar is. :) Reggel volt egy aktívabb idõszak, illetve késõ délután, de ennél lényegesebben aktív szokott lenni a kisasszony. 34+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Az én kicsi fiam is alig mocorgott ma, kicsit ijesztõ.De remélem csak a bolond idõ miatt van.
Nekem a második babó elõtt volt ilyen, már a falat kapartam, komolyan, de még 3 hétig benn csücsült a drágám. :-)

A nyákdugó eltávozása milyen idősen jön el? Én 34 hetes és 5 napos vagyok. Ma olyan sárgás barnás nyákos valami távozott, elég sok. Lehet már ilyen idősen ilyen? Tulajdonképen kinek mikor ment el és mennyivel a szülés előtt megy el?

Én nagyon megijedtem. Meg el?tte is volt már olyan er?s fehér folyásom és ez majdnem mindennapos dolog nálam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak sima folyás volt,nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi,de ahhoz tudom hasonlítani,csak nem annyira szilárd,de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után,hajnali 2kor,éreztem mensis görcsöket,de nem tudtam hogy azok már fájások,mert nem fájt nagyon,csak mikor a dokival beszéltem,és mondta hogy mérjem az idõt,na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások,reggel 8kor mentem be a korházba,majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés,tapétatépés,stb :) Na hát pont nem volt ilyen,azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást,és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)

Szia! Szerintem csak sima folyás volt, nekem elég egyérteelmû volt mert olyan volt látszatra mint egy zselés szalon cukor már bocsi, de ahhoz tudom hasonlítani, csak nem annyira szilárd, de semmiképpen nem folyt szét.Nekem 3 nappal a túl hordás után, hajnali 2kor, éreztem mensis görcsöket, de nem tudtam hogy azok már fájások, mert nem fájt nagyon, csak mikor a dokival beszéltem, és mondta hogy mérjem az idõt, na akkor tudatosult bennem hogy 2 perces fájások, reggel 8kor mentem be a korházba, majd fél 2kor meg lett a lányom.azt hittem a fájások olyanok mint a filmekben! Üvöltés, tapétatépés, stb :) Na hát pont nem volt ilyen, azért sem hittem hogy ebbõl szülés lesz! :) Kitartást, és könnyû szülést!! Én a 2.-al vagyok 14 hetes pocis! :)
Nekem szülés elõtt kb. fél nappal ment el.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. valószínû túl reagálom a dolgokat csak az elsõ babám várom. Nagyon aggódó típus vagyok.Végül is még van idõm csak annyi mindent hallani. Amúgy meg köszönöm a válaszokat. Szép napot kívánok nektek.

Ma reggel mindkét lábam begörcsölt egyszerre, de nagyon, pedig szedem a magne B6- ot, igaz naponta 2x1-et.34 hetes pocakos vagyok, emelnem kéne a darabszámon, vagy mit tegyek? Nagyon rossz érzés volt. Mostpedig ha lábra állok még mindíg érzem.

Legjobb válasz: Nyugodtan szedj 3x2 szemet, a magnéziumnak csak jótékony hatása van, nem lehet túladagolni. Arra figyelj, hogy már csak 2 hétig szedheted. Minden jót! 35 hetes kismama.

Nyugodtan szedj 3x2 szemet, a magnéziumnak csak jótékony hatása van, nem lehet túladagolni. Arra figyelj, hogy már csak 2 hétig szedheted. Minden jót! 35 hetes kismama.
Nekem is rendszeresen van lábgörcsöm. A dokim azt mondta, hogy erre kevés a magneB6, ilyenkor igyál meg gyorsan egy kalcium pezsgõtablettát is. Én már eleve úgy fekszem le este aludni, hogy az éjjeliszekrényre oda van készítve egy pohár víz, mellette a kálcium tabletta és a magneB6. Ha lábgörcsre ébredek, akkor megpróbálom kinyújtani a lábamat, lábujjaimat magam felé húzom, gyorsan megcsinálom az innivalót, beveszem, megiszom és viszonylag gyorsan el is múlik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat arik vagytok.!

Ma reggel öltözködés közben valami vízszerű dolog folydogált ki belőlem, olyan 6 csepp, végigfolyt a lábamon.Mi lehetett ez? 34. hetes vagyok

Múlt héten a dokim mondta,hogy a baba nem a kiírt id?re fog jönni, hanem el?bb, de jó lenne,ha bent lenne még 2 hétig.A hasam görcsölgetett eddig is jópár hete már,ezután a vízszer? dolog távozása után sem er?södtek a görcsök,vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: ja,és a héten összeszedtem egy ferõzést is,a gyógyszert ma még szednem kell rá,utána már nem.A fretõzésnek lehet ehez köze?

A kérdező hozzászólása: ja, és a héten összeszedtem egy ferõzést is, a gyógyszert ma még szednem kell rá, utána már nem.A fretõzésnek lehet ehez köze?
Ha kicsit nyálkás és barna volt az csak a nyákdúgo lehetett. Szerintem hívd fel a dokidat. Egy 2-hónapos baba anyuája.
Az elsõ válaszoló vagyok. Nem a nyákdugó nem lehet ilyen, amit leírtál az a magzatvizre hasonlit ami szivárogni is szokot ezért kellene bemenned a korházba nehogy baj legyen!
Ha magzatvíz lenne, azóta is szivárognia kéne. Nekem is volt az utolsó héten igen híg, sok folyásom, azt hittem víz. A doki megnézte, nem az volt. És akkor mondta õ is és a nõvér is, hogy ha a magzatvíz szivárog, akkor az szivárog, nem marad abba. De persze mindenképp jobb lenne, ha a doki megnézne, biztos ami biztos. És amúgy nem tudom miért ijesztgetnek azzal, hogy elõbb fogsz szülni? Ne éld ebbe bele magad, és igenis, minél tovább húzd ki. Én 29 hetesen voltam visszatartáson, és utána még 2X , és túlhordtam 8 napot!! Szóval kitartás, nem lesz ebbõl még szülés:-))
Nem tudom hüvelytablettát szedsz-e a fertõzésre, én azt kaptam, és nekem is folyt másnap ugyanilyen híg valami, olyan mennyiség, hogy végigfolyt a lábamon. Nem minden alkalommal, egy-két nap fordult elõ. Gondolom, ahogy feloldódik a tabi, termelõdik hozzá egy kis plusz folyadék, de ez már egyeltalán nem biztos hogy így van, a lényeg hogy ha hüvelytablettád van ezért lehet a folyás. De biztosat valóban a doki mondhat.
a magzatvíz ha már egyszer elkezdene így kifolyni az nem hagyná abba. az hogy nincsenek fájásaid egyébként nem jelent semmit. nekem elfolyott a magzatvízem és rá 6-7órara indultak meg a fájások. nem hinném, hogy a magzatvízed szivárog, de nem vagyunk orvosok, és mivel még nem kellenne szülnöd ( de, ha mégis , már nem lenne semmi baj, életképes, szép babát hoznál világra)nézesd meg magad dokival. sok sikert, és még min.3-4hét boldog babavárást 11hetes kisfiú anyukája
Szia! Szerintem mindenképp hívd fel a dokidat vagy menj el a legközelebbi terhesambulanciára, mert ha esetleg mégis a magzatvíz szivárogna, az nagyon komoly dolog!!!! Inkább egyszer menj be feleslegesen, mint hogy bármi baja is legyen a babádnak!
A kérdező hozzászólása: nem tudom mire vélni a dolgot.Ez reggel 9 körül történt, pár csepp, nagyon nem is néztem, hogy milyen.De inkább vízszerû volt, vagy a nyákdugó is lehet ilyen?Azóta sincs semmi, nem fáj a hasam sem jobban, a bab is mocorog rendesen és csuklik sokat.A baj az, hogy nagyon messze lakunk a kórháztól és az ügyelettõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!