Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes két (17 db)

34 hetes vagyok és az utóbbi két hétben nem híztam. Ez normális?

Eddig összesen 7 kg-nál járok!

Legjobb válasz: Én is 34 hetes vagyok, az utóbbi egy hónapban nem híztam. :) 5 kiló plusznál járok, a baba végig két héttel nagyobb a menstruáció szerinti koránál, most is: lassan 2,5 kg, és 47 cm. :) Normális, örülj neki! :)

Én is 34 hetes vagyok, az utóbbi egy hónapban nem híztam. :) 5 kiló plusznál járok, a baba végig két héttel nagyobb a menstruáció szerinti koránál, most is: lassan 2, 5 kg, és 47 cm. :) Normális, örülj neki! :)
Kb ennyi idõs terhesen heti 1 kg-t híztam.Kb a 36-37. héttõl nem híztam semmit a hasam mégis nõtt.Összesen 13 kg híztam. Szerintem normális.A baba úgyis "elveszi" ami neki kell.
szerintem igen en en kb a 34 hettol semmit nem hiztam es volt egy olyan honap hogy meg 1 kiloval kevesebb is voltam
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Csak fura, hogy a baba csak nõ én meg nem :)
Nyugi, a végefele már lelassul a hízás. A 34. hétig felszedtem 12 kilót, 36-ra fogytam egyet. Az orvos szerint ez teljesen rendben van a baba nõ - nincs ok aggodalomra. Pedig rendesen eszem, sõt, bevezettem a napi sütit, mert iszonyatos szénhidrát-éhségem van. De gondold meg, mennyi energia fogy azzal, hogy a baba benned nõ-hízik, miközben gyakorlatilag minden élettevékenysége a te szervezeteden keresztül történik meg!
A kérdező hozzászólása: Mondjuk nekem most nem igazán van étvágyam. Kevesebbet eszek, mint eddig. De ezt annak tudom be, hogy kevesebb a hely a gyomornak.

32 hetes terhes vagyok, de az ultrahang szerint már 34 hetes terhes. Akkor most hamarabb is szülök két héttel? De a méhlepény még csak 1. fokban érett! Akkor most mikor szülök?

Legjobb válasz: A korai uh-ok, a 12 hetes vagy amit elõtte mértek, akkor teljesen megfelelt a korának? Mert ha igen, akkor nem feltétlenül szülsz hamarabb. Csak annyi, hogy nagy a baba. Barátnõmnek is úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy jó nagy a baba, és hamarabbra hozta a kiírt napot, de a baba nemhogy hamarabb jött volna, még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. Szóval nem biztos, hogy hamarabb szülsz.

A korai uh-ok, a 12 hetes vagy amit elõtte mértek, akkor teljesen megfelelt a korának? Mert ha igen, akkor nem feltétlenül szülsz hamarabb. Csak annyi, hogy nagy a baba. Barátnõmnek is úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy jó nagy a baba, és hamarabbra hozta a kiírt napot, de a baba nemhogy hamarabb jött volna, még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. Szóval nem biztos, hogy hamarabb szülsz.
A 12. Hétig módosítanak módosítanak szülési idõpontot, addig egyformán nõnek a babák. Utànna az marad a szülés kiírt napja, amit az elején beírtak, mert innentõl kezdve alkati kérdés, hogy kisebb vagy nagyobb az átlagnál a baba. Ha valakinek kisebb a baba Int amit az ultrahang mutat, azért nem fog késõbb szülni 1-2 héttel, neki kisebb lesz a babája! Akinek meg nagyon. A babája nem fog hamarabb jönni, nagyobb súlyú baba lesz! Akinek 4, 5 kilóval születik a babája, akkor annak meg kellett volna születnie 34 hetesen, mikor 3, 5 kiló volt? Vagy aki 2, 8 kg-áll születik, annak még bent kellene maradnia 3-4 hétig? Érted mit mondok? Genetika, a babád jól hízik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, de egyáltalán nem nyugodtam meg, mert a babám már most 2500 gramm és 34 cm, bpd 88. Óriás baba lesz???
Az én kisfiamat a 33. héten becsülték 3300 grammra, akkor annyit mondott az orvos, hogy 2 héttel nagyobbnak tûnik a koránál, de nem módosították abszolút a dátumot, visszarendeltek 2 héttel késõbb, akkor visszább fogott a növekedésbõl a babám. Annyit mondott az orvos, hogy szép nagy baba lesz. Megkérdezte tõlem és a páromtól, hogy mi mekkora súllyal születtünk, az alapján mondta, hogy mi sem születtünk kis súllyal, az alatt nem fog születni. Egyébként 38. héten szültem 3960 grammal a fiamat.:)
Nálunk ugyanez volt, csak a súlyát 2300-ra becsülték. Teljesen felesleges ezen paráznod, mert a súlybecslés csak BECSLÉS, abszolút nem biztos, hogy pontos lesz! A szülés elõtti napon a fiamat már 3950 g-ra becsülték (40+3-on), ehhez képest másnap született meg 3460-al. Vagyis a becslés bõven tévedett, pedig túl is hordtam.

Segítség! 32 hetes km vagyok, ma voltam UH-on és azt mondták hogy két héttel nagyobb a baba, tehát ő 34 hetes, a méretei: BPD:87 mm; AC: 312 mm; FL: 61mm, normális ez? A múlt héten hagytam abba az Elevit szedését, lehet a vitamin miatt ilyen nagy?

Legjobb válasz: Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.

Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.
16.33-as vagyok. A 34 negyedik héten mondták 33 hetesnek. Ez kimaradt az elejébõl.
Szia! Ezen ne izgulj, örülj neki, hogy ilyen jól fejlõdik a babád. Az én babókám is nagyobb a kelleténél, de én örülök. Hidd el, a 37. hét körül már örülni fogsz, hogy jól fejlett, mert talán akkor elõbb is kibújik majd:)
Szerintem sem kell aggódnod, a babád méretei teljesen normálisak! Egyébként is 10% eltérés lehet a valós és a uh által becsült adatok között! Nekem a 40.héten az uh vizsgálaton 2700g-ot mondott a babámra a nõci, rá 12órára 3000g-os babám született, pedig nem is ettem semmit közben!
Pedig 17:22-nek igaza van. Az UH csak egy becslést ad, ami 10%-ban eltérhet a valóságtól lefelé is, meg felfelé is, és ez teljesen normális és gyakori. Sõt, többet mondok: az eddig legnagyobb becslési hiba 2, 5 kiló volt! (Nyilván ez egyedi és egyszeri eset.)
Vitamintól NEM NÕ ÓRIÁSBÉBI. Nem tudom, ki terjeszti ezt a marhaságot. A te babád nagyobbra nõtt az átlagnál, valószínûleg genetikusan ilyen.
És miért nem tõlük kérdezted meg hogy ez baj-e?
Hány grammra becsülték?
Szia! Ez tényleg genetika, én nem szedtem vitaminokat, nagyon vékony vagyok. A második leányzómat 56 kilóval szültem és 4 kiló lett, senki nem nézte volna ki belõlem, mert pici hasam volt. Most várom a 3. babát, a 30 hetes uh eredményei: BPD: 82 mm, AC: 285, FL: 61 mm, becsült súlya 1930 gramm. A fej és haskörfogat szerint 33 hetesnek felel meg és én 30 hetesen voltam. Én is kérdeztem, hogy ez igy oké? Az mondta a doki, hogy minden rendben, de hatalmas a bébi. Most is csak 56 kiló vagyok, viszont hatalmas a pocakom, a dokim is azt mondta, hogy a hasam méretébõl gondolta, hogy nem lesz egy törpe a baba. És tényleg nem szedtem vitamint. És még csak nem is foganhatott elõbb, mert a párom éppen félidõben ért haza külföldrõl. Szerintem ez nálad is teljesen normális. Kicsit nagyobb bébire számíthatsz. De még az is lehet, hogy az uh se teljesen pontos. Könnyû szülést kívánok neked is! 35 hetes km.
En ugyanilyen adatokkal 38+1-re szultem, 3600gr-os babat!Szamithatsz ra h kesobb is jo nagy lesz(6hosan 9500gr volt). Viszont tenyleg nem a vitaminoktol fugg, hanem genetika, ahogy mar irtak elottem.
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolónak meg köszönöm a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak írnám, hogy megkérdeztem, de nem nyugtatott meg a válaszuk.Amit meg te írtál az meg nem válasz a kérdésre!!!
A kérdező hozzászólása: 2450 gr-ra.

34 hetes kismama vagyok. Kb. két hete a hasam alján és a hüvelyemben nyilalást, szúrkálást érzek. Normális ez? Nyílhat a méhszáj?

Legjobb válasz: szia,én is érzek ilyen és van amikor annyira fáj már este hogy alig tudok kimenni pisilni,bár én már egy kicsit ki vagyok nyilva egy ujjnyira. 37 hetes kismama.

szia, én is érzek ilyen és van amikor annyira fáj már este hogy alig tudok kimenni pisilni, bár én már egy kicsit ki vagyok nyilva egy ujjnyira. 37 hetes kismama.
Ez nem a méhszáj tágulását jelzni, csak simán jóslófájások. Nekem is 32 hetes korom óta van. Azért van, mert a baba már nehéz, lent van, fõleg ha nem fekszel, és nyomja lefele a dolgokat, ezért fáj a has alja, a hüvely, néh a végbél is, és a szeméremdomb. Szurkál , feszül, izomláz jellegü fájdalom. Semmi vész, ne izgulj, én 36 hetesen is egyben vagyok m ég:-)

34 hetes vagyok és ma éreztem először mensi szerű görcsöt, de csak gyengén és csak egy-két percre. Naponta hány ilyen görcs számít jóslófájásnak? Kétszer éreztem ma.

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más...ha jóslófájások voltak akkor a napok múlásával egyre erõsebben és sûrûbben fogod érezni õket.

Ez mindenkinél más...ha jóslófájások voltak akkor a napok múlásával egyre erõsebben és sûrûbben fogod érezni õket.

34 hetes vagyok és két napja érzem hogy valami szivárog ez szagtalan víz szerű valami fájásokat nem érzek a baba rendesen mozog. Vasárnap jöttem haza a korházból fájásaim voltak a méhszájam egy ujjnyira nyitott. Lehet magzatvíz?

Legjobb válasz: az is lehet hogy az!én elmennék a dokihoz!de lehet sima folyásod is!nézesd meg mert ha szivárog könnyen bejuthat valami fertõzés a babához!

az is lehet hogy az!én elmennék a dokihoz!de lehet sima folyásod is!nézesd meg mert ha szivárog könnyen bejuthat valami fertõzés a babához!
Lehet igen, remélem már a kórházban vagy :)
Én már az elsõ napon bementem volna...remélem már ott vagy!3 gyerekes
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat még az nap bementem és egy hetet bent voltam még egyben vagyok de a magzatvíz menyiségem kevesebb az átlagnál így hetente kell uh-ra járjak

Normális ha 34 hetesen néha megkeményedik a hasam? És ha két hete semmit sem híztam, sőt pár dekát fogytam?

Legjobb válasz: szia semmi bajod sincsen ne aggódj a keményedések egyre gyakoribbak lesznek így a vége felé és a hízásról annyit hogy én semmit se híztam az egész terhességem alatt sõt képzeld el hogy én 100 kgról kezdtem és 85 kilósan jöttem ki a kórházból bombaformában pedig nagyon hízékony alkat vagyok a terhesség kifejezetten jót tett nekem nem elõírás hogy hízzunk bár könnyû ezt mondani aki kívánós lesz. szóval ne aggódj a kilók miatt !!

szia semmi bajod sincsen ne aggódj a keményedések egyre gyakoribbak lesznek így a vége felé és a hízásról annyit hogy én semmit se híztam az egész terhességem alatt sõt képzeld el hogy én 100 kgról kezdtem és 85 kilósan jöttem ki a kórházból bombaformában pedig nagyon hízékony alkat vagyok a terhesség kifejezetten jót tett nekem nem elõírás hogy hízzunk bár könnyû ezt mondani aki kívánós lesz. szóval ne aggódj a kilók miatt !!
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval. Ezek már jóslófájások, amik elõkészítik a méhed és méhszájad a szülésre. Innem azért még van egy kicsi hátra, nem fog holnap kipttyanni a baba :) Anyukám is kevesebb volt a terhessége végén, mint azelõtt és én szép súllyal születtem ám. Jó egészséget nektek!

34 hetes vagyok, és két napja hasmenésem van. Ez árthat a babának?

igazábol már 5 napja nem olyan jo a székletem, de nem okozott semilyen problémát... de most már második napja vizes hasmenésem van (bocsánat, hogy ilyen részletesen irom) nem sok, napi kétszer kb.

Legjobb válasz: Igazán a babára semmilyen hatással nincs a hasmenés, rá nézve a kiszáradás, folyadékhiány a veszélyes. Ha csak 2-3 napig tart, akkor diétával fõtt burgonya, fõtt rizs, pirítós), folyadék-utánpótlással (legalább 2 dl folyadék minden hasmenés után)jól lehet kezelni. Ne szedj semmilyen hasfogót, mert az a jó, ha minél elõbb kiürül a szervezetedbõl, aminek ki kell. Ha azonban 2-3 napnál tovább tart, akkor mindenképpen dokihoz kell menned!!!!

Igazán a babára semmilyen hatással nincs a hasmenés, rá nézve a kiszáradás, folyadékhiány a veszélyes. Ha csak 2-3 napig tart, akkor diétával fõtt burgonya, fõtt rizs, pirítós), folyadék-utánpótlással (legalább 2 dl folyadék minden hasmenés után)jól lehet kezelni. Ne szedj semmilyen hasfogót, mert az a jó, ha minél elõbb kiürül a szervezetedbõl, aminek ki kell. Ha azonban 2-3 napnál tovább tart, akkor mindenképpen dokihoz kell menned!!!!
Elõzõ vagyok: Még annyi jutott eszembe, hogy a vitamin-túladagolás is okozhat hasmenést + mostanában van ilyen hasmenõs, hányós járvány is. Egy pár nap diétát mindenképpen tartani kell, még ha a tünetek el is múltak. Találtam ehhez oldalt http://www.terhesseg.com/hasmenes_terhesseg http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
Hú, nekem nemrég 2 hétig tartott, a végén már injekciót és gyógyszereket is kaptam, na attól meg hánytam sorozatban. A hányásra kapott gyógyszerektõl utána meg újra ment a hasam. Egy hétig diétáztam, valamennyit fogytam is. De a babának nem lett baja és igazából nem is kívántam mást mint pirítóst, teát. Szerencsére elmúlt. Az orvos szerint akkor rossz a babának ha erõs görcsökkel jár. Nekem az elsõ két nap volt ilyen görcsölõs, utána csak simán ment a hasam. Remélem te hamarabb rendbe jössz és gyógyszer nélkül. Igyál sok folyadékot és diéta :)
A kérdező hozzászólása: ja azt még elfelejtettem irni, hogy görcseim nincsenek közben.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a váleszodat, nagyon kedves vagy!

34 hetes vagyok és két napja olyat vettem észre, hogy a bal karom furán érzem, mintha zsibbadna meg fáj. Valakivel volt hasonló?

Legjobb válasz: Ezt már írtad valamelyik nap, ugye? Nem említetted az orvosodnak? Mármint a házidokinak elõször!

Ezt már írtad valamelyik nap, ugye? Nem említetted az orvosodnak? Mármint a házidokinak elõször!
Nekem mar vagy a 30.hettol zsibbad, nem is tudom pontosan.Mindenki azt mondja normalis jelenseg a terhessegnel, valoszinu a vizesedes miatt van.Te vizesedsz?
Nekem a 20. héten kezdett zsibbadni mindkét karom, aztán végig megmaradt, csak a szülés után múlt el. Én brutális mértékben vizesedtem, valószínûleg nálad is attól van, de orvosnak azért említsd meg.
A kérdező hozzászólása: sziasztok. Nem én írtam múltkor! Még idáig nem vizesedem vagyis nem vettem észre még. Vérnyomásom így is alacsony a súlyommal sincs úgy gond. De nem mondanám, hogy zsibbad csak olyan fura érzés mintha zsibbadna de mégse. Nem tudom mihez hasonlítani de remélem nincs semmi baj. Majd hétfõn megemlítem az orvosomnak.Mindenkinek jó egészséget kívánok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!