Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes Már egy (13 db)

Felelőtlenség a röntgen 34 hetesen? Már egy hónapja fáj a fogam, arcüregem, fülem, a fogorvos kocogtatással talált egy lyukas fogat. Amit gyökérkezelt, de a fájás nem múlik.

Sötétben tapogatózunk, én meg nem bírok aludni a fül fájástól. A fogdoki meg nem akar ugye röntgent csinálni. Lehetne belőlemég baj? Vagy csak az első 3-6 hónapban?

Legjobb válasz: Erre egy orvos tudna igazán megbízható választ adni kérdezd meg a nõgyógyászod feltétlenül, én amit itt írnak arra nem adnék.Én azt hallottam, hogy a röntgent messzirõl kerülni kell terhesség alatt.Anyósom röntgenes és õ is azt mondta.

Erre egy orvos tudna igazán megbízható választ adni kérdezd meg a nõgyógyászod feltétlenül, én amit itt írnak arra nem adnék.Én azt hallottam, hogy a röntgent messzirõl kerülni kell terhesség alatt.Anyósom röntgenes és õ is azt mondta.
a gyökérkezelést befejezte? az is lehet, azért fáj, mert még menned kell, és nem múlik. én nagyon paráznék a röntgentõl, nem azt mondom, hogy ne csináltasd meg, de én szerintem elõbb húzatnám ki a fogam:)
Az 1-es tökéletesen írta, az egész terhesség alatt tilos a röntgen. Én a SOTE-re jártam fogászatra, még a beleegyezésemre sem vállalták. Az olyan maszek cégekrõl meg ne is beszéljünk, akik mégis megcsinálják... Nem csak az arcra sugároz a röntgen, s a köpeny nem véd teljesen. Fájdalomcsillapítót viszont szedhetsz, sajnos ezt a pár hetet már ki kell bírni.
12-es félted a babád és azért nem mész el fogorvoshoz? A fájdalom és a gyogyszer rosszabb a babának mint a kezelés. ha te szenvedsz õ is szenved ezt azért vedd figyelembe!
Azért fáj a füled is, mert van egy háromágú ideg, aminek az összekapcsolódási pontja a halántékodnál van. Trigeminus a neve. Egyik ág megy fel a homlokod irányába, másik a szemed magasságába, harmadik az állkapcsog felé. A fogfájást ezért érezheted a halántékodnál, fülednél, fejed búbján.
Én 29 hetes terhes vagyok mégsem merem bevállalni a fogorvost, marad a fájdalomcsillapító, féltem a picit!
De már törölte is a választ :) )
Na igen, ez azért elég ciki :) De mindegy, a kérdezõ úgyis le tudja szûrni ebbõl a lényeget. Nekem nem lenne pofám ehhez.
Kedves NaturaDENT-es PR-es! Ezt eléggé benézted :) Megjelent a neved is.. Ezek után furán hangzik, hogy "valahol ott van a.. környékén" :) ))
Szia! Biztosan van valami más módszer is rá. Egyébként biztosan a fogad az? Azt mondod a füled fáj, ami tényleg lehet rossz fogtól, de fülfájást elég sok minden okozhat. A röntgent kerüld el, várandósan ez tilos. A helyedben elmennék egy fül orr gégészhez.
Én voltam egy olyan maszek dokinál, aki nem kocogtatással kereste meg a fájó fogat, hanem szárazjéggel. Rányomta a fogamra és elég gyorsan meglett, hogy melyik az érzékeny és fájdalmas fog.
Ismerem az érzést :(. Nekem rettenetesen rossz fogaim vannak, és az elmúlt idõszakban 2 olyan fogam is volt, ahol ilyen-olyan okokból konstans fájdalmam volt, gyökérkezelt az orvos, és még úgy sem múlt el. Rettenetes kín volt, nem kívánom senkinek. Nekem végül mindkettõt kihúzták. Nagyon sajnálom persze a fogaimat, és állandó dilemma, hogy fogom pótoltatni õket (mert az egyik hiány elég látványos, és baromira zavar), de iszonyatosan megkönnyebbültem, mikor kihúzták õket. Valami embertelen fájdalom volt... Lehet ebben az esetben neked is "be kellene áldoznod" azt a fogat. Az biztos nem tesz jót a babának, ha állandóan fájdalomcsillapítókon élsz meg stresszben vagy. Jobbulást!
Én a páromat kísértem el maszek fogorvoshoz, (38 hetesen). Még a váróban is átültetett messzebb a rötgentõl, nehogy ártson nekem.Nem véletlen, h a fogorvosod nem vállalta...
A fogröntgen elég pici területen történik, minimális adaggal. Ezt egy normális fogorvosnak tudnia kell(ene) Kérdezd meg a nõdokidat is!!! De szerintem sokkal nagyobb bajt, fertõzést lehet összeszedni egy kezeletlen fog miatt, begyullad, érzésteleníteni, esetleg mûteni kell, antibiotikum kúra, szövõdmény...
12-es vok, nekem csak letört a fogam és érzékeny olykor persze fáj, de nincs pénzem maszek dokira a fogadott nõdoki mellett, aki meg szakrendelésen van fogdoki, vele nincsenek jó tapasztalataim...

Kb a 31 héttől vizesedek, most vagyunk a 34 hetesek és most már egyre erőteljesebb a vizesedés. Lehet inni csalánteát? Hatásos a hethesség alatt? Mennyit lehet egy nap inni belölle?

Legjobb válasz: Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.

Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.
Szia!Én 28 hetes vagyok, és már vizesedek.A védõnõm tanácsára kipróbáltam a zöld teát, és nekem egész jól bevált.Próbáld ki hátha segít valamennyit.Még az is jó ha egy kicsit felpócolod a lábad.remélem tudtam segíteni.Jó babavárást.

34 hetes vagyok. Már egy hete érzem, hogy nőtt a hasam megint, de közben nagyon kemény. Nem érzek fájdalmakat és sokat pihenek. Mindenki azt mondja, hogy nagyon lent van már a pocim és minden órásnak nézek ki. Ez lehet, hogy már a szülés előjele?

Legjobb válasz: Regen azt mondtak,de En meg nem tapasztaltam magamon,h akinek nagyon lemegy a pocija annak nagyon kozel van a szules. Nagyon boldog babavarast,es nagyon konnyu es gyonyoru szulest kivanok neked 18 hetes kismama

Regen azt mondtak, de En meg nem tapasztaltam magamon, h akinek nagyon lemegy a pocija annak nagyon kozel van a szules. Nagyon boldog babavarast, es nagyon konnyu es gyonyoru szulest kivanok neked 18 hetes kismama
Nekem is mindig ezt mondták, valójában sosem volt "fenn" a hasam, egyébként imádtam a jósolgató, mindenttudor emberkéket, leglább elszórakoztak valamivel, nem kell adni semmit sem ezekre sztem... Egy családtag pl megnézett hátulról, és közölte, lányom lesz. Mondtam, tudom, UH-n már látszott :D


Miért van az hogy már 17 éves korom óta nagyon szerettem volna már egy kisbabát, most meg itt vagyok 34 hetesen és rádöbbentem hogy úristen minek, hova még ilyenkor 21 évesen?

Félek mindent?l, hogy mi hogyan lesz, hogyan fogom tudni felnevelni stb. KÉpes leszek e rá, hogy anyának érezzem magam?!

Legjobb válasz: Ez azért van, mert lélekben inkább gyerek vagy még, félsz a felelõsségvállalástól, a hirtelen nyakadba szakadó újtól, változástól. Nem csoda, a XXI. században sokkal késõbb érik meg az ember a felnõtt szerepre a neveltetés és kultúra hatására. Nem vagy ezzel egyedül, sokkal idõsebbeket is elkap a lámpaláz. :)

Ez azért van, mert lélekben inkább gyerek vagy még, félsz a felelõsségvállalástól, a hirtelen nyakadba szakadó újtól, változástól. Nem csoda, a XXI. században sokkal késõbb érik meg az ember a felnõtt szerepre a neveltetés és kultúra hatására. Nem vagy ezzel egyedül, sokkal idõsebbeket is elkap a lámpaláz. :)
Kicsit utólag, de azért irok én is ide! Be se töltöttem a 19 évet amikor állapotos maradtam.Nagyon szerettem volna babát mindig is!Fiatal anyuka szerettem volna lenni!És hát az leszek.24 hetes vagyok és 4-5 hetes voltam amikor betöltöttem a 19-et.Persze bennem is felmerülnek ezek a kérdések, hogy hogy lesz tovább, stb, stb...De reménykedek benne hogy minden jön a maga idejében!És menni fog a dolog!!!Ne aggódj, Neked is menni fog!!
Én 38 évesen tudtam elõször szülni, és én nagyon bánom, hogy nem sikerült korábban, mert már egy óvodáscsoportot összehozhattam volna. :D Imádom a gyerekeket!!!
Szia. Én 20éves 27hetes kismama vagyok. Néha én is kétségbeesem, van hogy egy egész napig is ezen gondolkozom hogy mekkora idióta vagyok. De ez csak az idõ kis részében történik, mert most épp az az érzésem van hogy nem bírok várni még 3hónapot hogy ittlegyen velem az én kicsikém :-) kb 16éves korom óta vágyom babára és tudom hogy soha nem fogom megbánni hogy Õ itt lesz nekem. Én azt tapasztalom hogy azok az anyák akik 30éves korukig vagy tovább várnak jobban megbánják hogy nem vállalták korábban
Ezen nagyon sokan átesünk ilyenkor. Ne aggódj az érzéseid, félelmeid miatt! Nagy változás ez a család életében, normáliska a kételyek, szorongásos percek. De majd meglátod, ha megszületik, mindent tudni fogsz. Érezni fogod, mit kell tenned. És semmi kincsért nem adnád a babádat! :) ) Ne aggódj! Jó anyuka leszel!
21 eves 13 hetes kismama vagyok:) ) kislany korom ota csaladot szeretnek 2-3 gyerekkel. Ez volt az almom :) ) neha nekem is eszembe jut, hogy vege az eddigi eletemnek, nincs tobb szorakozas, nincs tobb felelotlen kaland, csak a parom van, aki nemsokara a ferjem es a poocakomban egy 7 cm-es kis csoda:) )) Biztos, hogy velem is lesz ilyen, hogy megijedek, de en meg nem erzem mozogni, meg a pocakom sem no latvanyosan. De ez normalis:) ) es mindennel erosebbek az anyai osztonok :) ) tudni fogsz/fogunk mindent:) ) Boldog babavarast es konnyu szulest!!!:) )
sztem minden felelõsségteljes kismama átesik ezen, akárhány éves. én 19 voltam, mikor született az elsõ gyerekem, rettegtem.. de a legjobb dolog a világon :) belejössz mindenbe idõvel. most 10 éves a lányom és most jön a tesó... most is félek, hogy mi lesz hogy lesz stb.
Én 33 vagyok, most várom az elsõ babánkat. Mindannyian különbözõek vagyunk. Én ezektõl nem félek, szerintem mindenünk megvan, ami egy gyerek felneveléséhez kell: biztonságos anyagi és családi háttér, szakmailag sikeres voltam, nem hiányzik a babán kívül semmi más az életünkbõl. Nekem ilyen gondolataim nem voltak, csak annyi, hogy te jó ég, nem sokára anya leszek. Minden elismerésem azoknak, akik fiatalon vállalnak babát, én biztosan nem fogom megbánni, el nem tudnám képzelni, hogy 10-12 éves legyen most a gyerekem. Nekünk ez így teljesen jó. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, látom elég sokan szülünk fiatalon:) Valamely képest megnyugtattatok:) Egyébként kislányunk lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek:)

34 hetes terhes vagyok, első babám. Mostanában állandóan fáradt vagyok, vagyis álmos. Reggel felkelek és 2 óra múlva már aludnék. Vasat szedek már 3 hónapja, meg egy csomó vitamint a kezdetektől. Nem értem akkor miért lehet. Más is volt így?

Készül már a szervezetem a szülésre vagy mi lehet?

Legjobb válasz: Szia egyszerûen jelez a szervezeted, hogy állj...pihenj sokat mert szükséged van rá és terhesen ez természetes, hogy fáradt vagy...pihenni, pihenni, pihenni...utána úgy sem lesz rá idõd! :)

Szia egyszerûen jelez a szervezeted, hogy állj...pihenj sokat mert szükséged van rá és terhesen ez természetes, hogy fáradt vagy...pihenni, pihenni, pihenni...utána úgy sem lesz rá idõd! :)
igen, itt az ideje lassítanod :) mostmár csak magaddal és a születendõ piciddel törõdj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Normális, hogy fáradt vagy, hiszen a terhesség vége felé jársz. Pihenj, amennyit csak tudsz!
Szia! Én 35 hetes vagyok, kb 2 hete érzem ugyanazt amit te. Nem rég vettünk lakást, és felújítás volt, 2 hete végeztünk azt gondoltam az fárasztott ki, de már volt idõm azt kipihenni. Este 8-kor már alszom, de mikor reggel felkelek, pár óra múlva már újra aludni tudnék. Nekem is megfordult a fejemben, hogy ez a szülés elõjele, de remélem még pár hetet kihúzunk! Hogy állsz a készülõdéssel, babaszoba, kórházi pakk, összeraktad már?
A kérdező hozzászólása: Szia!Gratulálok a babához:) Látom akkor nem vagyok egyedül ezzel a fáradtsággal.A ruhákat kimostam, babaszoba kész, már csak a pelenkát kell megvennünk, meg a babaápoló szereket a gyógyszertárból.Nem akartam az utolsó pillanatra hagyni ezeket, elég elõvigyázatos vagyok mindenben.

34 hetes vagyok és egy hónapja eszméletlen erőtlen és gyenge vagyok.100 méter után már rosszul vagyok. Hogy fogok így szülni?

Voltam teljes kivizsgáláson és nincs vashiányom, jó a cukrom, a vérnyomásom is. A pulzusom magas. 100 körül van. Nehezen kapok leveg?t, dehát ez a baba miatt van.

Legjobb válasz: Ne aggódj! Úgy vagyunk kitalálva, hogy menni fog. Az normális, hogy a vége fele már ilyen "gyenge" az ember lánya. A szülésnél az adrenalin mindent megold, akkor majd minden erõtartalékod mozgósítja a szervezeted. Kitartás! És fel a fejjel!

Ne aggódj! Úgy vagyunk kitalálva, hogy menni fog. Az normális, hogy a vége fele már ilyen "gyenge" az ember lánya. A szülésnél az adrenalin mindent megold, akkor majd minden erõtartalékod mozgósítja a szervezeted. Kitartás! És fel a fejjel!
Szia! Szerintem ez nem normális, hogy ennyire rosszul legyél ilyen korán. Valami okának kell lennie. 32 hetes kismama
Én 31. hetes terhes vagyok, veszélyeztetett. Így semmit nem csinálhatok, napi 10 perc séta, semmi több. Még autóba sem ülhetek. Nekem is ez volt a félelmem, de az orvosom megnyugtatott, hogy majd õ segít, és hogy lesz erõm ne aggodjak, legfeljebb jól elfáradok. Remélem így lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. igazából nálam minden rendben van, egyedül szapora a szívem, tachycardiám van, de tegnap írt fel a nõgyógyászom gyógyszert. Most abban bízom, ez majd segíteni fog.

Mit lehet érezni akkor, amikor a baba feje már nyomja a méhszájat? Hányadik héttől érezhető? Egy 34 hetes

Legjobb válasz: Én egyszer sem éreztem, pedig a doki mindig mondta, hogy már lenn van a feje és beilleszkedett... Mivel még ott is van magzatvíz, szerintem nem feltétlen érezhetõ, bár ismerõsök panaszkodtak arról, hogy szúrkáló érzést éreznek arrafelé...

Én egyszer sem éreztem, pedig a doki mindig mondta, hogy már lenn van a feje és beilleszkedett... Mivel még ott is van magzatvíz, szerintem nem feltétlen érezhetõ, bár ismerõsök panaszkodtak arról, hogy szúrkáló érzést éreznek arrafelé...
Szia! Én szintén 34 hetes vagyok. Nekem a múlt héten fordult lefelé a gyerek. Én éreztem. Olyan fura mozgásokat végzet, és valahogy úgy éreztem, mintha több helye lenne a gyomromnak utána. Meg picit látszik is a hasamon. Lejjebb van. Aztán múlt hét pénteken voltam dokinál, és mondta is hogy befordult a szülõcsatornairányába. Csak maradjon úgy. Ja, és néha szúrkáló érzésem is van, igen. LENT. Na az nem kellemes. Boldog babavárást! 34 hetes kismama

Egyfolytában olyan érzésem van mintha pisilnék, és tartanom kell a húgyhólyagomat. Mármost elég kellemetlen 34 hetes vagyok és ez már így megy egy ideje. Ez normális?

Igazából használok már egy ideje tisztasági betétet, hogy az ilyen kis csurranások arra menjenek, de ezeket sem veszem észre. Olyan 3 óránként járok pisilni de nagyon keveset. Viszont egyfolytában érzem hogy mindjárt elpisilem magam, és ezért tartogatom, viszont ha meg elmegyek a wc-re akkor meg sehol semmi. Ez normális?

Legjobb válasz: Baba nyomja a hólyagodat, nekem is volt ilyen az elsõnél. Jó pár hétig feküdt úgy, nem volt jó érzés. Tényleg olyan érzésem volt folyamatosan, hogy mindjárt bepisilek, pedig teljesen üres volt a hólyagom.

Baba nyomja a hólyagodat, nekem is volt ilyen az elsõnél. Jó pár hétig feküdt úgy, nem volt jó érzés. Tényleg olyan érzésem volt folyamatosan, hogy mindjárt bepisilek, pedig teljesen üres volt a hólyagom.
Igen normális, mert nyomja a hólyagodat. Emlékszem nekem is ilyen volt. Bárhová mentem mindenhol azt lestem elõször, hogy hol a wc. Sokszor rohantam mert majd bepisiltem és aztán meg csak pár csepp jött. Kész röhej..
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a válaszokat. Szóval akkor ez már végig ilyen lesz míg meg születik babóka?! Hát ez nem valami jó! :(

34 hetes kismamák . A ti babátok is sokat mocorog? Az enyém már egy órája fészkelődik.

Legjobb válasz: Nekem vmikor egész nap kisebb megszakitásokkal. Volt olyan hogy 3 órán keresztül is. De fõleg délután meg éjszaka szokott mocorogni.

Nekem vmikor egész nap kisebb megszakitásokkal. Volt olyan hogy 3 órán keresztül is. De fõleg délután meg éjszaka szokott mocorogni.
Rengeteget. Mintha beakadna a bordaimba. Vagy nyujtozkodik eppen, es akkor fent is, lent is nyom
Fura, mert nekem kb. egy hete nem olyan aktív már. Meg is ijedtem, de az orvos mondta, hogy minden rendben van. Mostanában csak helyezkedik, de már nem rúgja ki a ház oldalát, és nagyon finomak lettek a mozgásai.

34 hetes kismama vagyok és napok óta borzalmasan ég éjjelenként a gyomrom. Már sokszor fel is ébredek rá. Mit csináljak hogy ne égjen? Mit ne egyek? És mit ne igyak?

Legjobb válasz: Rennie. Terhesek is szedhetik. A tej is jó, de csak rövid távon, mert hosszú távon az is savat termel.

Rennie. Terhesek is szedhetik. A tej is jó, de csak rövid távon, mert hosszú távon az is savat termel.
Állítólag ajó hideg tej éjszaka segít az ilyen problémákon. próbálj meg kicsit ülve aludni, amennyire kényelmes neked.
Inkább próbálj meg tejet inni - az sokszor segit. Viszont semmiféle szénsavas nem tesz jót - a szóda vagy ásványviz se.
Én 36 hetes vagyok és ugyan ez a gondom. Ma például nem aludtam 02:00-tól fél 7.ig, amíg ki nem nyitott a bolt. Vettem tejet( nekem langyosan jött be), kakaónak csináltam meg így tudtam aludni egy kicsit. Azt mondják a szódabikarbóna jó rá ( egy kiskanálnyi egy dl vízbe), nekem nem hatott, de sokaknak használ. A szénsavasakat üdítõket kerüld.
Szia! Nekem is a tej segített.
Egyetek mandulát az is jó.
A rennie nekem semmit nem használt, én szódabikarbónázok szinte minden nap , az elõzõ terhességemnél is és most is nagyon ég a gyomrom is meg a torkom is.ja és szinte kopasz volt a lányom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!