Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes 2 hete (14 db)

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

36 hetes kismama vagyok. Szerintetek normális ha 2 hét alatt 34. hétről a 36. hétre csak 20dkg-ot híztam? 58 kg- val kezdtem és most 68, 2 kg vagyok?

Legjobb válasz: valószínû hogy a babád hízott csak és te nem!:) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Én 57.2 kg-val kezdtem és most 30 hetesen vagyok 63kg..Pedig napjában többször is eszem és nem is keveset.. A kislányommal sem híztam sokat,9 kilót..

valószínû hogy a babád hízott csak és te nem!:) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Én 57.2 kg-val kezdtem és most 30 hetesen vagyok 63kg..Pedig napjában többször is eszem és nem is keveset.. A kislányommal sem híztam sokat, 9 kilót..
Nem gond, az is lehet, hogy fogytál. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt hittem, hogy még az utolsó másfél hónapban hízom sokat. Örülök, hogy nem:)
szia.igen ez normális.nekem is volt hogy csak 20 dekát híztam a terhesség alatt.még viccelõdtünk is mert mondtam a védõnõnek ha nem reggeliztem volna akkor még ennyit se mért volna.én 47kilóval kezdtem a terhességet és 53kilóval mentem szülni.pedig ettem amit megkívántam, csak ilyen tipus vagyok

34 hetes vagyok 2 hete hogy voltam a fogadot orvosomnál és megnézet uh és azt monta hogy kezd leválni a méhlepény de nem kell megijedni. Nagy lehet a baj? Vagy csak én hiszem azt?

ma amikor voltam tanácsadáson az ottnai orvos lebaszot azt monta hogy ha kezd leválni a méhlepény akkor azonal császározi kell. Most nem tudom hogy mit is tegyek vagy kinek higyek

Legjobb válasz: H az UH-on azt látták hogy még nincs baj, nem kell azonnal szülni és haza is engedtek akkor szerinetm nyugodj meg. Nem tudom milyen doki mondta a tanácsadáson, talán rtg szemû, vagy belédlátó, de ne ijedj meg! Még az is lehet, hogy te értettél félre valamit és nem leválni kezdett a lepény, hanem csak megérni, lehasználódni..stb. Az ultrahang nem hazudik! És a fogadott dokidnak hidd el mindegy hogy te 34, 36, 40 hetesen szülsz-e, csak nála ted különben ugrik a lóvé! Szóval nopara, pihi, és ne idegeskedj! Fõleg ha mocorog és ficánkol a picikéd!

H az UH-on azt látták hogy még nincs baj, nem kell azonnal szülni és haza is engedtek akkor szerinetm nyugodj meg. Nem tudom milyen doki mondta a tanácsadáson, talán rtg szemû, vagy belédlátó, de ne ijedj meg! Még az is lehet, hogy te értettél félre valamit és nem leválni kezdett a lepény, hanem csak megérni, lehasználódni..stb. Az ultrahang nem hazudik! És a fogadott dokidnak hidd el mindegy hogy te 34, 36, 40 hetesen szülsz-e, csak nála ted különben ugrik a lóvé! Szóval nopara, pihi, és ne idegeskedj! Fõleg ha mocorog és ficánkol a picikéd!


34 hetes kismami vagyok és a szegedi klinikán szeretnék szülni, de nem szegedi vagyok, viszont 2 héttel elöbb be kell feküdnöm. Ez milyen anyagi vonzattal jár?

Legjobb válasz: szia! 34+2 vagyok...én 120 km-re lakom szegedtõl,de mivel 1 éve költöztünk én is visszajárok és ott is fogok szülni!igaz,hogy én júni közepén már anyósomékhoz megyek,õk pedig 10 km-re laknak szegedtõl,így elvileg nem kell befeküdnöm,bár lhet egyszerûbb lenne..szerintem nincs semmi anyagi vonzata,legalábbis én így gondolom......lehet,hogy egyszerre leszünk bent?..

szia! 34+2 vagyok...én 120 km-re lakom szegedtõl, de mivel 1 éve költöztünk én is visszajárok és ott is fogok szülni!igaz, hogy én júni közepén már anyósomékhoz megyek, õk pedig 10 km-re laknak szegedtõl, így elvileg nem kell befeküdnöm, bár lhet egyszerûbb lenne..szerintem nincs semmi anyagi vonzata, legalábbis én így gondolom......lehet, hogy egyszerre leszünk bent?..
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ:) Lehet tényleg együtt leszünk bent:) Felvesszük majd a kapcsolatot?Üdv.:Keresztesiné Anita

Ma voltam 32. heti UH-n és azt mondta az orvos, hogy nagyobb a baba így majdnem 34 hetesnek írt Jártatok így ti is? MOst akkor előbb jön majd 2 héttel vagy csak nagy baba lesz?

Legjobb válasz: Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...

Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...
mekkora adatokat mért??
nem valószínû hogy elõbb fog jönni csak nagyobb baba lesz.Nekem is nagyobbnak mérték az utolsó trimeszterben , és egy gyönyörû 4050 g-os babám született a 39.hétre.:)
Az én kislányomat is nagyobbra mondták, 2 héttel... Na, ehhez képest a 39. héten született 2950g és 50cm volt:) Úgyhogy nem biztos, hogy elõbb jön, d az sem, hogy nagyobb lesz.:)
A kisfiamnál 37.hétben mondta az orvos, szülésérett bármikor kibujhat, ennek ellenére 42.héten császároztak.
Sziasztok Nekem már 2x javította át a Dr a szülés várható idõpontját igy Szept közepéröl Szept elejére ugrottunk kb 2.5 héttel nagyobb mint ½kéne½ az elsõ számítás alapján.Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok , hogy milessz mert tervezett császárom lessz és így még azt is átjavította Szept elsõ hetére. Örömteli babavárást midenkinek. 31-hetes km
A kérdező hozzászólása: sziasztok én sztkba járok és a nagy Uh-ra meg a Dél-Pestibe és az sztks orvos kért flowmetriát, de Az uh s doki csak ezeket az adatokat mérte meg Ac, 287 mm Th, 69 mm, Fl, 59 mm, Jó szívmüködés, hátsó falon tapadt lepény, általános mennyiségû magzatvízt Ez nem kevés?????? Se súly se Bpd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Mindenkinek problémamentes terhességet!! Könnyû szülést!!
Már nem sokat kell kihúznotok egyben! Még 2-3hét és megszülethet a pici, addig is pihenj sokat!
N
Bocsi az elõzõért.Na szóval:Nyugi, nem lesz semmi gond.Még 2 hetet kell kibírni, de szerintem simán húzhatjátok tovább is, csak pihengessél.
2 hét... ne terheld túl magad karácsonykor, pihenj, amennyit csak tudsz! NEm olya hosszú idõ, meg ilyenkor gyorsabban is repül. Van segítséged?
A kérdező hozzászólása: Van, igen. A férjem sokat segít. Köszönöm a válaszokat, kicsit nyugodtabb vagyok. Egy picit.
Szia. Leírom az én esetem, hátha ez megnyugtat.32 hetesen lett a méhszáj értékem 2111.Be is akart a doki fektetni, de megbeszéltük hogy otthon fekszem a 36. hétig felemelt ággyal.Így is történt, csak a legszükségesebbek miatt keltem fel az ágyból.Nehéz egy hónap volt, ráadásul kint kánikula, nyár.De megtehettem, mivel elsõ baba volt.Aztán ahogy betöltöttem a 36. hetet, felodódott a tilalom, és felkelhettem.Nem is pihentem utána már, jöttem, mentem.Aztán sajna a 37.héten be kellett feküdnöm a kórházba(egyéb okok miatt), na akkor meg azt vártam mikor születik már a babám, olyan rossz volt a kórház.De hiába lécsõztem, hiába sétáltam sokat, nem indult magától a szülésem, indítani kellett.Csak azt akarom ebbõl kihozni, hogy én is rettegtem a koraszüléstõl, és a végén majdnem túl is hordtam.Azért sok pihenés, de egyáltalán nem biztos hogy hamarabb jön a baba, ezért.
Szia! Nekem 29 hetesen volt 1111, 32 hetesen pedig már rosszabb, feküdtem a 36.hétig, de csak simán nem felemelt lábbal, és a 38. hét végén született meg a kisfiam (hidegfront volt aznap). Úgyhogy ne aggódj, simán kihúzhatod, csak ne terheld magad túl. Boldog Karácsonyt!! Egy majdnem 4 hós kisherceg anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok!

34 hetes vagyok ihatom a málnalevélteát, vagy várjak még 1-2 hetet?

Legjobb válasz: várj még legalább 2-3 hetet.

várj még legalább 2-3 hetet.
Szerintem legalább egy hetet még várj. Én a 36. hétben vagyok és egy hete iszom, illetve akkor kezdtem a homeós bogyót is, de azért, mert a szülésznõm azt mondta, hogy korábban kezdjem el egy héttel, mint szokás. A babám nagy, illetve a terhességem is elõrehaladott, engem valószínûleg elszámoltak, illetve korábban volt peteérésem. Egyébként csak 35-36. héten szabad elkezdeni inni.
A baba tüdeje kb a 36. hét végére érik be, tehát várj, mert ha neked gyorsan hat a tea, akkor nehogy baj legyen!!
A 36. héttõl szabad inni.
Úgy tudom én is, hogy betöltött 36. héttõl lehet inni napi 1-2 csészével reggel vagy este. Szóval vagy reggel 1 csésze vagy este 1csésze vagy reggel és este 1 csésze. Vagy a Caulophyllum ch5 homeopátiás gyógyszer.

A védőnőm 2 hét múlva szeretne adni babakelengye listát, normális ez? Addigra már 34 hetes leszek.

Nem akartam neki mondani hogy már megvan minden szinte.:) Azt is hozzá tette hogy lassan lehet berendezni a gyerekszobát, na de már nálunk az is kész van 3 hete.:) Ezek tényleg azt hiszik hogy majd az utolsó hónapba rendezzük be a babaszobát meg akkor veszünk meg mindent? Nagyon meglep?dtem rajta.

Legjobb válasz: Nekem semmi ilyet nem adott, de tényleg meg lehet kicsit buggyanva, ha azt hiszi, hogy egy hónap alatt fogod megcsinálni az egészet. Sõt, hát milyen sokan szülnek már 36 hetesen... Nekem nem adott a védõnõ semmit, csak mindig kérdezgette, hogy elkezdtem-e már vásárolni. Én mindent apránként vettem meg. De amúgy a mi védõnõnk se normális, az is mindent az utolsó pillanatra hagy.

Nekem semmi ilyet nem adott, de tényleg meg lehet kicsit buggyanva, ha azt hiszi, hogy egy hónap alatt fogod megcsinálni az egészet. Sõt, hát milyen sokan szülnek már 36 hetesen... Nekem nem adott a védõnõ semmit, csak mindig kérdezgette, hogy elkezdtem-e már vásárolni. Én mindent apránként vettem meg. De amúgy a mi védõnõnk se normális, az is mindent az utolsó pillanatra hagy.
Én is a 32. héten kaptam, addigra már jó sok minden megvolt. Nem nekik kell nagy hassal járkálni, meg nem nekik kell egyszerre kiadni az összeget. Gondold el, akinek nincs nete, vagy tapasztalata, segítsége, hogy utánajárjon mi kell a babának, annak az utolsó percre marad minden, ami már kész tortúra.
én a huszadik hétben nyomom a védonom orra ala a listat, hogy mit hagytam ki, vagy mi felesleges.. 30. hetre remelhetoleg minden meglesz. velem a parom viccelõdött, hogy majd a 35. heten elkezdjuk osszeallitani, hogy mi kell, és majd az utolsó napon megveszunk mindent, de õ viccnek szanta.. 35. heten nem kicsit, hanem NAGYON késõ!
Szia! Hát elég érdekes védõnõd van, hál'istenenk nem mindegyik ilyen, az én védõnõm nagyon rendes, eddig még nincs rá panaszom.
A kérdező hozzászólása: Alapvetõen nincs vele gondom. Meg a netrõl nézegettem a listát, csak azért elõbb is eszébe juthatott volna a dolog. Mondjuk én nem kérdeztem de ha tudom hogy akar adni ilyen listát akkor azt veszem alapul. Bár a neten így is mindent megtaláltam mi kell mi nem kell.
Van, aki nem is kap, szóval inkább örülj annak, hogy segít neked ezzel. :)
A http://www.mamanet.hu oldalon megtudod nézni.
Nem tudom, tényleg így van-e, de mielõtt nagyon megijednél, nagyon sok esetben az Uh alapján is lehetnek tévedések, rgyik ismerõsömnek szülés elõtt azt mondták Uh alapján pici baba lesz, alig több mint két kiló, erre 3 kg felett szült rá egy napra.Járj utána, ha kell több dokival is beszélj, vagy 4D UH is elmehetsz, a lényeg, ne rettegj elõre, tévedtek már orvosok is.Minden jót.
Szia! Megnéztem neked az egyik oldalon a tól-ig értékeket és a 34. héten 60-69mm között van a norm. érték. Én azt gondolom, hogy néhány mm a gép simán tévedhet, de ha nem, az a 2-3mm olyan kicsi eltérés ha csak a vonalzon megnézzük. Én remélem, hogy minden rendben lesz!
Én 66 és 59 méretet találtam egy táblázatban, tehát nem vészes a különbség. Lehet a babád "lelassult" kicsit, és késõbb még behozza:-) Nem te lennél az elsõ ilyen. nem egy ismerõsöm volt, akit végigstresszeltek, hgy kicsi a babája, meg nem nõl, és egészséges, meglepõen nagy babát szültek. Ha megnyugtat, menj el máshoz is, vagy 4Dre, de ne félj, nem lesz baj.) Csak nyugi, mert ha ideges vagy, neked és a babának sem jó!
Szia én az utolsó 1 hónapban valami oknál fogva viszafejlõdtem kis sujjal születtem de idõbe azóta makk egésséges vagyok kiskoromba lágyéksérvel mõtöttek ne izgulj nem lesz semmi baj
Mi lett veletek? Írj pár sort légyszi!

34 hetes vagyok, és 2-3 hete visszatérő hasmeéesem van. Ez kihat a baba sulyára/fejlődésére?

Nem tudom mi okozza mar. Talan mintha a tejtermekek fogyasztasa utan rosszabb lenne. Sok folyadekot iszom. Mar dietaztam is, akkor jobb lett. Azt hittem elmult de vissza-vissza ter. Ugye nem von el tapanyagot a babatol? :(

Legjobb válasz: Nekem a 22. hét körül volt hasonló. Széklettenyésztésen voltam, diétáztam. Diéta után egy kicsit nekem is jobb lett, de aztán ugyanúgy visszatért. Nálam végül arra következtettek, hogy a magnéium okozza. Viszont a háziorvosom felhívta a figyelmemet, hogy ilyenkor a tejre is érzékenyebbek a kismamák. Azt ajánlotta, hogy szójakészítményeket igyak tej helyett. Rám ez biztos nem volt érvényes, mert én nem szeretem a tejet, nem szoktam inni, csak nagy ritkán kakaót. Lehet, hogy neked pont ez a tejérzékenység zavar be? Nem hat ki a baba súlyára, a nõgyógyászom annyit mondott, hogy a koraszülés inkább az, amit elõidézhet, ezért szükséges minél elõbb megtalálni a megoldást.

Nekem a 22. hét körül volt hasonló. Széklettenyésztésen voltam, diétáztam. Diéta után egy kicsit nekem is jobb lett, de aztán ugyanúgy visszatért. Nálam végül arra következtettek, hogy a magnéium okozza. Viszont a háziorvosom felhívta a figyelmemet, hogy ilyenkor a tejre is érzékenyebbek a kismamák. Azt ajánlotta, hogy szójakészítményeket igyak tej helyett. Rám ez biztos nem volt érvényes, mert én nem szeretem a tejet, nem szoktam inni, csak nagy ritkán kakaót. Lehet, hogy neked pont ez a tejérzékenység zavar be? Nem hat ki a baba súlyára, a nõgyógyászom annyit mondott, hogy a koraszülés inkább az, amit elõidézhet, ezért szükséges minél elõbb megtalálni a megoldást.
Nekem is szinte állandóan volt, sok vizsgálat után azt mondták, szimplán irritálja a beleimet a baba mozgása. 38 hetesen 3500 grammal született és ma is elég strapabíró kisgyerek :) Ha szerinted a tejtermékek okozzák nálad, akkor kerüld õket. Ha aggódsz, helyette igyál heti párszor egy kalciumot vagy egyél sok olajos magvat.
Nekem is már 1 hónapja van. Lehet tejtõl, magnéziumtól, vastól. Normafloret szoktam inni, az elég jól rendbe teszi.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek! Sokat segitettetek! Nem tudtam hogy a tejre megerzekenyebbnek lehet lenni. Regen ha tobbet ittam egyszerre, akkor volt ugyanez. De most kis mennnyisegtol is. A magneziumot meg egy hetig kell szednep napi 4-et. Ennyit meg remelem kibirunk. De a normafloret kiprobalom es a tobb magot.. Megegyszer nagyon koszonom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!