Találatok a következő kifejezésre: 34 hetes 2 (39 db)

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

34 hetes vagyok 2 hete hogy voltam a fogadot orvosomnál és megnézet uh és azt monta hogy kezd leválni a méhlepény de nem kell megijedni. Nagy lehet a baj? Vagy csak én hiszem azt?

ma amikor voltam tanácsadáson az ottnai orvos lebaszot azt monta hogy ha kezd leválni a méhlepény akkor azonal császározi kell. Most nem tudom hogy mit is tegyek vagy kinek higyek

Legjobb válasz: H az UH-on azt látták hogy még nincs baj, nem kell azonnal szülni és haza is engedtek akkor szerinetm nyugodj meg. Nem tudom milyen doki mondta a tanácsadáson, talán rtg szemû, vagy belédlátó, de ne ijedj meg! Még az is lehet, hogy te értettél félre valamit és nem leválni kezdett a lepény, hanem csak megérni, lehasználódni..stb. Az ultrahang nem hazudik! És a fogadott dokidnak hidd el mindegy hogy te 34, 36, 40 hetesen szülsz-e, csak nála ted különben ugrik a lóvé! Szóval nopara, pihi, és ne idegeskedj! Fõleg ha mocorog és ficánkol a picikéd!

H az UH-on azt látták hogy még nincs baj, nem kell azonnal szülni és haza is engedtek akkor szerinetm nyugodj meg. Nem tudom milyen doki mondta a tanácsadáson, talán rtg szemû, vagy belédlátó, de ne ijedj meg! Még az is lehet, hogy te értettél félre valamit és nem leválni kezdett a lepény, hanem csak megérni, lehasználódni..stb. Az ultrahang nem hazudik! És a fogadott dokidnak hidd el mindegy hogy te 34, 36, 40 hetesen szülsz-e, csak nála ted különben ugrik a lóvé! Szóval nopara, pihi, és ne idegeskedj! Fõleg ha mocorog és ficánkol a picikéd!

34 hetes kismami vagyok és a szegedi klinikán szeretnék szülni, de nem szegedi vagyok, viszont 2 héttel elöbb be kell feküdnöm. Ez milyen anyagi vonzattal jár?

Legjobb válasz: szia! 34+2 vagyok...én 120 km-re lakom szegedtõl,de mivel 1 éve költöztünk én is visszajárok és ott is fogok szülni!igaz,hogy én júni közepén már anyósomékhoz megyek,õk pedig 10 km-re laknak szegedtõl,így elvileg nem kell befeküdnöm,bár lhet egyszerûbb lenne..szerintem nincs semmi anyagi vonzata,legalábbis én így gondolom......lehet,hogy egyszerre leszünk bent?..

szia! 34+2 vagyok...én 120 km-re lakom szegedtõl, de mivel 1 éve költöztünk én is visszajárok és ott is fogok szülni!igaz, hogy én júni közepén már anyósomékhoz megyek, õk pedig 10 km-re laknak szegedtõl, így elvileg nem kell befeküdnöm, bár lhet egyszerûbb lenne..szerintem nincs semmi anyagi vonzata, legalábbis én így gondolom......lehet, hogy egyszerre leszünk bent?..
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ:) Lehet tényleg együtt leszünk bent:) Felvesszük majd a kapcsolatot?Üdv.:Keresztesiné Anita

34 hetesen elutaznátok 170km-re, 2, 5órás útra 3napig?

A férjemet szeretném meglepni karácsonyra egy 3 napos wellness pihivel,de sajnos messze van 170km-t kellene utazni,ami 2,5 órás út lenne. Már többször voltunk ebben a hotelben és nagyon megtetszett nekünk,de ami közelebb van az elég gyenge ugyanannyi pénzért. Nem tudom mit csináljak,mert január 3-5 ig mennénk(akkor leszek 34hetes) és ha nagy lesz a hó,még az is akadály. Lefoglaljam vagy ne?

Legjobb válasz: Én elmennék...Mi anyóshoz megyünk karácsonyra,szintén 2,5 óra út..Akkor 36 hetes leszek..(ráadásul már a második lesz)Viszem magammal minden leletemet,kiskönyvemet,ha esetleg ott jönne rám a szülhetnék(bár én ezt elsõ perctõl így csinálom,ha utazunk)

Én elmennék...Mi anyóshoz megyünk karácsonyra, szintén 2, 5 óra út..Akkor 36 hetes leszek..(ráadásul már a második lesz)Viszem magammal minden leletemet, kiskönyvemet, ha esetleg ott jönne rám a szülhetnék(bár én ezt elsõ perctõl így csinálom, ha utazunk)
Simán elutaznék jövõ héten wellnesezni, nem lenne gond :) ) Érezd jól magad, nagyon meleg vízbe ne menj, sok pihi csodát tesz veled meglátod! 33 hkm
Hat ez nem nagy tav...ha nincs ho...es mondjuk 2. trimeszterig. De. Ha beall valahol a dugo mert ugye ez M.o. es neadjisten bentrekedtek....
A kérdező hozzászólása: Nekünk is 2. baba :) Csak ez a hotel annyira jó, ráadásul teljes mértékben gyermekbarát és hatalmas játszóház van benne, ami nem utolsó szempont egy 4, 5 éves gyereknél :) Nem tudom, mennék is meg félek is :)
Én nem mennék.
Én ennyi idõsen (34-35 hetesen) második babával megyek - ugyan nem wellnesselni, hanem anyósékhoz Karácsonykor, de az is 230 km. :) Wellness még jobb lenne :) Mondjuk ez megyeszékhely, nem igazán aggódom, kórház van bõven. Ez a terv legalábbis, ha olyan iszonyat hó van aznap vagy azt jósolják, akkor nem indulunk max el. (De akkor a 2 éves gyerekemet se vinném amúgy sem).
Szerintem is nyugodtan, de figyeld elõtte az idõjárás jelentést. Ha olyan havat és hófúvást jósolnak, mint amilyen idén március 15 környékén volt, akkor lehet, hogy én sem indulnék el.

34 hetes vagyok van egy 2, 5 éves fiam és nulla segítségem férjem reggel megy este jön egésznap szaladgálok a nagy után - volt még valaki így?

és időre szülte a másodikat? hogy bírtátok? én már nagyon nehezen ...köszi mindenkinek előre is

Legjobb válasz: Ugyanez volt, csak 1,5 éves. Ráadásul 2 hónapig beteg volt. Autóval ingáztam 50 km-eket 36 hetesen. 39 héten született meg a kicsi.

Ugyanez volt, csak 1, 5 éves. Ráadásul 2 hónapig beteg volt. Autóval ingáztam 50 km-eket 36 hetesen. 39 héten született meg a kicsi.
Szia! én még csak 15 hetes vagyok, dolgozom, a 2 éves fiam bölcsõdében.Már fárasztó, hogy folyamatosan rosszul vagyok, a munkahelyen öklendezem a kórház-szagtól, otthon a kisfiam rámtapad, szinte semmire nincs energiám.Még van egy kamasz lányom is, szerencsére vele nincs semmi baj.Én most azt várom, hogy tudjak táppénzre menni, és hogy elmúljon a rosszullét.de félek, milyen lesz a kis korkülönbség miatt, különösen, hogy a fiam 2 emberes baba volt. Azért vállaltunk még egy gyereket, mert szeretjük a gyerekeket, és szerintem a kis korkülönbségnek megvannak az elõnyei, ezért vállaljuk a fáradtságot, kezdeti nehézségeket.Minden jót, meglátod rendbe jönnek a dolgok idõvel!!
4.valaszolo vagyok Nekem nem megerolteto, mi igy terveztuk 3gyereket kis korkulonbseggel, igaz a pici kicsit korabban jott a tervezettnel, de egyaltalan nem banjuk. Az meg, hogy tartok tole, hogy fogom birni a vegere, nagy pocakkal teljesen normalis, de barhogy is lesz megoldjuk, igyekszem pozitivan hozzaalni. :) Mikor az ikreket vartam sokkal jobban feltem mi lesz, hogy lesz, hiszen elso babaknak ikrek, nekem nem volt semmi tapasztalatom, se segitsegem, de azt is megoldottam, es ugy gondolom mostmar van eleg tapasztalatom, menni fog 3kicsivel is. Nekunk igy tokeletes ahogy van, egy cseppet sem banom, hogy csak 1.5ev lesz kozottuk.
Bennem is ez a kérdés fogalmazódott meg, ami az utolsó válaszolóban.Ha tudja valaki hogy nincs semmi segítség, ismeri a saját határait, akkor miért vállal ilyen kis korkülönbséggel gyereket.Nem bántásnak szánom, csak kíváncsi vagyok.Nekem is 2.5 éves, és még csak most érzem hogy talán jöhetne egy tesóka, de egy ideig ha rajtunk múlik nem fog, pedig a férjem is többet tud itthon lenni, van mama is, szóval ez nem lenne akadály.A fiam elég nehéz eset minden téren, nehéz, problémás volt a terhességem is, várunk még egy kicsit.
Most biztos le leszek pontozva, de nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság. Ha ennyire megerõltetõ az életetek, miért vállaltatok még egy gyereket? Írta itt valaki, hogy el se tudja képzelni, hogy lesz, ha majd meglesz a kistesó... Erre miért nem gondoltok a gyerekek tervezésekor? Vagy mindenkinek csak "besikerült" a baba?
Nekem 14honaposak az iker fiaim, es 22hetes vagyok a tesoval. Nekem sincs semmi segitsegem, kulfoldon lakunk, nagyon tavol a csaladtol, parom egesz nap dolgozik, ejszaka er haza. Egyelore jol birom, de mar most felek tole mi lesz a vegere, vagy ha esetleg bentfognak a korhazban, mert sajnos nem problemamentes terhesseg.
Nekem 13 hónapos a "nagy" és 22 hetes terhes vagyok, de sokszor nagyon elegem van ebbõl a helyzetbõl. A férjem dolgozik egész nap, sokszor hétvégén is, nagyszülõk nem nagyon jönnek. Nem is tudom mi lesz velünk nyáron (augusztus végére vagyok kiírva). És az még hagyja ám, de mi lesz velünk ha megszületik a kistesó?????? :O
nálunk 17 hónap van köztük, amikor 36 hetesen bekerültem toxikózissal a kórházba, rögtön mindenki meg tudta oldani, hogy vigyázzon néhány napot a nagyra, addig pedig csak én voltam vele 8-21-22-ig, amíg a párom haza nem ért. 38 hetesen meg kellett indítani a szülést, így én addig húztam, de a baba nem akart még kibújni, ha nincs toxikózis, biztos vagyok benne, hogy végig bent marad.
A kérdező hozzászólása: és hogy bírtad? én már totál kivagyok fáj mindenem és már szegény nagyhoz is tök türelmetlen vagyok:( ezt nagyon szégyellem....a játszótéren is csak szaladok utána...
A kérdező hozzászólása: tudom fura de mi is így terveztük csak valahogyan így a végére elfáradtam attól nem tartok mi lesz utána mert már az ad egy kis erõt, hogy nem leszek a mozgásomban korlátozva

34 hetes vagyok. Teljesen fent a has köldököm felett fügőlegesen a mellem köztig nagyon éles, szuró fájdalom van 1-2 percig, ha oldalt fekszek. Nyomja a babuci?

3 hete -4-szer fordult el?.ugy gondolom ? nyomja a bordámat is szokta,elégé ki tudja nyomni magát ilyenkor az egész hasam feszül és fáj.Mit egyek v. szedjek hányinger ellen,eddig nem volt gond ez is kb. 3 hete van,csak már rég magnézium citrátot szedek,nem magneB6-ot.

Legjobb válasz: Ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Én is a 34. hetet taposom, nálunk is ez megy, pláne, mióta befordult a pici, a lábacskáit nagyon ügyesen tudja benavigálni a gyomorszájamba. A nõvére még rosszabb volt, akkoriban egyik pillanatban teljesen jól voltam, a következõben meg visszaköszönt a vacsora... Nem tudtam ellene semmit tenni, ezen a magnézium se segít - gondolj arra, hogy már nem sok van a végéig, ezt már fél lábon is kibírjuk. :-)

Ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Én is a 34. hetet taposom, nálunk is ez megy, pláne, mióta befordult a pici, a lábacskáit nagyon ügyesen tudja benavigálni a gyomorszájamba. A nõvére még rosszabb volt, akkoriban egyik pillanatban teljesen jól voltam, a következõben meg visszaköszönt a vacsora... Nem tudtam ellene semmit tenni, ezen a magnézium se segít - gondolj arra, hogy már nem sok van a végéig, ezt már fél lábon is kibírjuk. :-)
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtatást, csak kicsit megilyesztett, hogy annyira megfájdult a hasam.Gondolok rátok, minden rendben legyen.

34 hetes vagyok 2 naja fáj a a szemérem csontom ha ilyenkor tágulunk akkor a mészáj is tágul nekem nyitva van c2111 még tágulhat?

Legjobb válasz: Ez nem igaz, nincs osszefugges a szemeremcsonti fajdalom es a mehszaj nyilasa kozott. 2 napja hajnalban rohantunk az gyeletre, mert majs megorultem a szemerecsonti fajdalomtol, es 23 hetes terhesen bepanikoltam, h nyilik a mehszaj, v vmi ilyesmi. Ott megvizsgaltak, mehszaj tokeletesen zart, es megnyugtattak, h a szemeremcsonti fajdalom NEM a mehszaj, hanem a medence-csipo izuletel eltavolodasat, nyilasat jelenti. Roppant kellemetlen, nekem mar most van, alig birok jarni, de vigasztal, konnyu szules elebe nezek,mert az izuletek mar most keszulnek.

Ez nem igaz, nincs osszefugges a szemeremcsonti fajdalom es a mehszaj nyilasa kozott. 2 napja hajnalban rohantunk az gyeletre, mert majs megorultem a szemerecsonti fajdalomtol, es 23 hetes terhesen bepanikoltam, h nyilik a mehszaj, v vmi ilyesmi. Ott megvizsgaltak, mehszaj tokeletesen zart, es megnyugtattak, h a szemeremcsonti fajdalom NEM a mehszaj, hanem a medence-csipo izuletel eltavolodasat, nyilasat jelenti. Roppant kellemetlen, nekem mar most van, alig birok jarni, de vigasztal, konnyu szules elebe nezek, mert az izuletek mar most keszulnek.

Babám combcsontja 34 hetesen csupán 60 mm! 18 hetesen korának megfelelő, 29 hetesen 2-3 mm-rel kisebb volt, most meg már 5 mm-rel. Nagy lehet a baj, mitől lehet? A többi adat korának megfelelő.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.

Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.
Ha nagy lenne a baj, akkor a dokid mondta volna. Az UH csak becsüli az adatokat, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora neki. Mivel nem szólt, gondolom, hogy ez a méretek a +/- 10 napnak teljesen megfelelnek.
ti milyen "magasak " vagytok?mert pl, ez alacsony babára is utalhat, nem kell egybõl megijedni. az orvosok nem titkolóznak, szólna ha baj lenne.
Mi pl. nagyon magasak vagyunk(az egesz familia), en pl 182ct, es a dokim szerint magas csajszi lessz a lanyom mert tobb mint 2 hettel nagyobb a combcsonthossza.A dokid tenyleg szolna ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Utolsó válaszoló, megnyugtattál :)

Magnéziumot meddig szedjem szerintetek? Uh alapján 34 hetes mensi alapján 36 hetes pocakos vagyok? Mi baj lehet ha 2-3 nap mulva abbahagynám?

Legjobb válasz: A mensi alapján számított 36. héten abba hagyhatod a magnéziumot. Az ultrahang súly meg más egyéb alapján számít kort, de mindig a menstruáció az irányadó és az alapján számolják a heteket.

A mensi alapján számított 36. héten abba hagyhatod a magnéziumot. Az ultrahang súly meg más egyéb alapján számít kort, de mindig a menstruáció az irányadó és az alapján számolják a heteket.
Az biztos, hogy attól, hogy tovább szeded nem lesz semmi bajod, én egész végig szedtem, a szülés napján is kettesével. Viszont van egy ismerõsöm, aki abbahagyta, másnap megszült... Második terhességénél abbahagyta, másnap megszült... Lehet, hogy nincs összefüggés, csak véletlen egybeesés volt. Racionálisan végiggondolva, azért annyira nem erõs a hatása, hogy bármit elindíthatna.
Mensi szerint 36. hétbe léptem, és a szülésznõm azt mondta, hogy most már ne szedjem a magnéziumot. Egyébiránt elnyomhatja az érzeteket, most már nem kell ijedezni a haskeményedésektõl.
34-36. hét körül abba kell hagyni. Attól függ, hogy miért szeded, ha nagyon ki vagy nyílva akkor a 36. héten, ha csak néha feszült a poci és ezért szedted, akkor már a 34. héten el lehet hagyni. Én nem mertem abbahagyni az elsõvel, mert veszélyeztett terhes voltam a 38. hétig. Túl is hordtam a babát, és 5 napig szülés elõtt már a kórház vendégszeretetét élveztem.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok nyitva csak megrövidült a méhnyakam!a keményedések miatt szedtem mert rengeteget keményedtem
OK, nekem ugyanez volt, teljesen elsimult méhszáj, de zárt, végül nekem inditani kellett a szülést 8 nap túlhordással. Felezd az adagod pár napra, utána meg hagyd el a magnéziumot szerintem, mostmár lassan kellenek is a jósló fájások! Mekkora súlyra amúgy a babád? Mert a kora szerint már érett a szülésre.
A kérdező hozzászólása: sziasztok!most voltam dokinál és még 34 hetesnek mondta a babát!a sulya pedig 2.400 gramm
És a magnéziumot kérdezted? 36. hétig lehet szedni, de utána nem érdemes.Ezek szerint, Te még 2 hétig szedheted.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!