Találatok a következő kifejezésre: 34 hétben és (93 db)

Normálisak 34 hét és egy naposan a következő adatok: BPD: 89 mm, FL: 67mm, AC: 277 mm? Nem nagy a feje?

Azt mondták egy kicsit nagy, és emiatt nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Ne aggódj! A fiammal amikor terhes voltam, nekem is mondták, de nálunk ez "családi" vonás. Annyi történt csak, hogy nem fordult be és mivel nagy súllyal született, császár lett a vége.

Ne aggódj! A fiammal amikor terhes voltam, nekem is mondták, de nálunk ez "családi" vonás. Annyi történt csak, hogy nem fordult be és mivel nagy súllyal született, császár lett a vége.

34. hét után milyen változásokra számíthatok még? Mikortól mozog keveset a baba? Az enyém állandóan rugkapál, és csuklik.34 h km

Mennyi hízás, pocinövés, egyéb tünetek??

Legjobb válasz: 36 hetes vagyok a 34 hét óta már 5 cm-ert nõtt a hasam,továbbra is hízok,sokat mozog és csuklik a baba.Gyakrabban vizesedik a lábam és a kezem.Fáradtabb is vagyok.

36 hetes vagyok a 34 hét óta már 5 cm-ert nõtt a hasam, továbbra is hízok, sokat mozog és csuklik a baba.Gyakrabban vizesedik a lábam és a kezem.Fáradtabb is vagyok.
Szia én is 34hetes vagyok nekem is csuklik sokat meg rug-kapál is:) de vannak napok már amikor nem olyan aktív de olvastam is hogy ilyenkor átalusszák a nap 90%át.Nekem rohantak a kilók eddig de most megállt az elõzõ gyermekeimnél is ilyen tájt állt meg:) Te nem tudom hogy vagy vele de nekem már az éjjelek nagyon rosszak nagyon sokat fent vagyok meg a derekam is nagyon fáj:( Boldog babvárást:)

Van e esély a koraszülésre, ? Ha az első kisbabám koraszülött volt. Jelenleg 30 hetes terhes vagyok és félek, mivel az első 34. hétre született és 2 nap után meghalt.27 hetessen felvettem a tüdőérlelő inyekciót.

Legjobb válasz: Kislányom a 34. hétre született 2320 gr-al és nem volt semmi baja. Pár napig inkubátorba volt és a 9. nap vihettem haza. Valószínûleg a teherbe esés elõtti méhszák konizációs mûtét miatt volt a koraszülés. Én viszont annyira féltem újra babát vállalni, hogy 7 évet vártam a következõvel, aki a 39. héten látott napvilágot. Viszont végig a terhesség alatt programoztam be magamnak a 39-es számot. Most a 3. babánkat várom, de a félelem nem múlt el. Kívánom ,hogy akkor szülj, amikor már itt van az ideje!

Kislányom a 34. hétre született 2320 gr-al és nem volt semmi baja. Pár napig inkubátorba volt és a 9. nap vihettem haza. Valószínûleg a teherbe esés elõtti méhszák konizációs mûtét miatt volt a koraszülés. Én viszont annyira féltem újra babát vállalni, hogy 7 évet vártam a következõvel, aki a 39. héten látott napvilágot. Viszont végig a terhesség alatt programoztam be magamnak a 39-es számot. Most a 3. babánkat várom, de a félelem nem múlt el. Kívánom , hogy akkor szülj, amikor már itt van az ideje!
Nagyon sajnálom , ami az elsõ babáddal történt.Ha nem genetikai háttere volt a koraszülésnek, akkor nem valószínû h ez a babád is elõbb érkezik.Anno mondtak vmit, h miért történt, v kivizsgáltak?Feküdj sokat, pihenj, szedj Elevitet.Mit jelent h felvetted a tüdõérlelõt, megkaptad v csak szeretnéd felvetni az ötletet az orvosnak h megkapd?
Nem törvényszerû, attól függ mi volt a baj!
Minden terhesség más.Nem biztos, hogy koraszülött lesz a második is, ha minden rendben veled, és sokat pihensz, nem lesz baj.én az elsõt 33.hétre szültem, a másodikat 1 nappal túlhordtam.Mondjuk a 2.-nál majdnem végig szinte feküdtem a 25.héttõl, mert akkor 1 hét kórház volt görcsölés miatt.De a méhszájam végig zárva maradt.Ne idegeskedj, minden rendben lesz!
Nekem az elsõ 30.hétre született, a második pedig kiírt elõtt 2 nappal.Második terhességemnél folyamatosan elkellet látni a 12 kg-os, 18 hónapos fiamat.Sajnálom ami az elsõ babáddal történt.A második terhességemet végig imádkoztam, csak nehogy koraszülés legyen megint.Én pozitív példa vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segitettek nekem. Nem volt semmi magyarázat az elsõ koraszülésre, csak azt mondták hogy, a baba tüdeje nem volt kifejlõdve.Igen már felvettem a tûdõérlelõ inyekciót a 27.héten.
Ne aggódj, minden terhesség más. Most biztos, nem lesz semmi gond, erre gondolj. Azért szerintem az elsõ babánál más gond is volt, hogy nem fejlõdött ki addigra annyira a tüdeje, mert 34. hétnél már életben szoktak maradni. A kórházban a szobatársaim között 2 anyukának is 29. hétre született a babája, és túlélték, persze több hétig intenzíven voltak. De ha most kapsz már tüdõérlelõt, akkor biztos nem lesz ilyen probléma, pihenj sokat.
Én nem tudok semmi konkrétat írni, csak szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen! Érdekelnek engem is a válaszok, mert az én fiam 35. héten született. Szerencsére vele minden rendben, de félek, hogy a következõ terhességem hogy végzõdne! Nálunk sem tudta megmondani az orvosom, hogy vajon miért indult be egy hónappal hamarabb a szülés. Még nem tervezzük a következõ babát, a kicsi most 9 hónapos, de ha belegondolok, hogy megint koraszülött lehet, és esetleg valami baj is lehet, akkor egyáltalán nem is szeretnék... De azért látod vannak itt pozitív példák is, úgyhogy bízz benne, hogy most nem lesz semmi probléma!

34. hetet töltöm holnap. Alig kapok levegőt és mindig szomjas vagyok, ezt betudom a gyógyszer mellékhatásaként amit visszatartásra kell szednem. Ha megszületne a baba már erős lenne a tüdeje az élethez?

Nem biztos, hogy megindul, de sokat fájok is és már nagyon rosszul vagyok..nemtudok semmit csinálni, és feleslegesnek kövérnek érzem magam.

Legjobb válasz: Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.

Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.
Szia! Ha visszatartó gyógyszert szedsz akkor valószínûleg kapsz tüdõérlelõt is. Ezért szinte biztos, hogy elég érett a baba tüdeje. De még ráér megszületni. NE érezd magad se feleslegesnek, se kövérnek. A kismamák szépek, kívánatosak, és ez is csak egy ideiglenes állapot, nem leszel örök életedre kismama. Inkább élvezd a szép pillanatokat. üdv. Csilla
Szia! Én is kaptam a második terhességemnél tüdõérlelõt és visszatartó infúziót, meg gyógyszereket a 31. héttõl kezdve, de szerencsére a 40. héten született. Én is meg voltam ijedve. De ne idegeskedj mert az csak árt a babucinak. Sok sikert a babucihoz. Csilla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Egy ismerõsöm babája 34.hétre született, 3 napot volt inkubátorban, és már 2 éves és teljesen egészséges, semmi baja!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A múltkor bent voltam a kórházban infúzióra, abba kaptam tüdõérlelõt, most meg gyógyszerezek.. Nagyon örülök a babának, mert 2, 5 év után jött a drága, és élvezem is hogy bent van és mocorog, csak már lehet annyira félek, hogy minden bajomat duplán érzem. Csak kihúzom pár hétig. Nektek is jó babaéveket!

34. hét után lévő kismamák Nektek milyen fájdalmaitok vannak? Nem tudom, hogy mi a normális és mi nem.

Ma éjszaka arra ébredtem, hogy olyan, mintha karmolás lenne a hüvelyemben. Nem folytonos az érzés, de érzem többször is.

Legjobb válasz: A hétvégén én is betöltöttema 34 hetet. Többször észlelek alhasi fájdalmat, enyhe menstruációszerû görcsöket. Ilyen fura hüvelyi dolog nálam is volt, de csak egyszer, egyik este. Ha sokáig talpon vagyok, alaposan bekeményedik a hasam, elég aggasztó számomra. Én nagyon bízom benne, hogy még legalább 4 hétig nem szülök, jó helye van ott benn a kisbabónak. Mire vagy pontosan kiírva? Kisfiú vagy kislány? Neve? Nekünk kislány lesz és a neve még vitás, emiatt nem tudok pontosat írni. Minden jót neked!

A hétvégén én is betöltöttema 34 hetet. Többször észlelek alhasi fájdalmat, enyhe menstruációszerû görcsöket. Ilyen fura hüvelyi dolog nálam is volt, de csak egyszer, egyik este. Ha sokáig talpon vagyok, alaposan bekeményedik a hasam, elég aggasztó számomra. Én nagyon bízom benne, hogy még legalább 4 hétig nem szülök, jó helye van ott benn a kisbabónak. Mire vagy pontosan kiírva? Kisfiú vagy kislány? Neve? Nekünk kislány lesz és a neve még vitás, emiatt nem tudok pontosat írni. Minden jót neked!
Szia!Én is pontosan így voltam(vagyok), a 34 héttõl szurkálást, furcsa fájdalmat érzek néha.Voltam dokinál, és megnyugtatott.Akkor azt hittem lassan mehetek szülni, nagyon megijedtem én is.Most 36 hetes vagyok, és örülök, hogy még egyenlõre minden ok.Kitartást neked!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Április 30ra vagyok kiírva. Kisfiam lesz, a neve pedig Levente. :-) Én is nagyon remélem, hogy még legalább 1 hónapig a pocimban marad. Te hol szülsz? És Neked is minden jót, könnyû szülést!
Mi is április 30-ra vagyunk kiírva Vincével. Nekem a hüvelyem még nem jelezget, de a szemérem csontom, az már borzastóan fáj éjjelente, ha fordulok, illetve állva nehéz a nadrágot felhzni, mmert ha emelem a lábam, majd szétszakadok. Úgy tudom ez ilyenkor normális. Készül a szervezet a szülésre, lágyul a"kijárat". Keményedni az utóbbi 2 hétben nem keményedtem csak vagy 2-szer. Már nem dolgozom mert elõtte viszont volt ilyen gond, és a méhszáj Cx2000-es volt. Pihenés , meg 3*2 Magne B6, illetve ha nagyon feszít, akkor egy fél konyak. A ti babátok is hiperaktív? Gondolom kihasználja, hogy még van helye.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, elég sokat mozog Levi. Bár most már nem annyira a rugdosás a jellemzõ, inkább kinyomni szereti magát és keresztbe fordulni, na ekkor nem sok levegõ jut nekem. Nálatok mi a helyzet?

34 hetet töltöttem és még 5 kg-ot sem híztam?

A a baba sulyát a multhéten és 2650grammra tippelte az orvos. Mindenkinek nagyobb a pocakja mint az enyém. Még valakinek félidősen is. 3 hét alatt egy dekát sem híztam. Mindenki azzal idegesít, hogy mit fogok szülni ha hasam sincsen. Pedig terhességem előtt hatalmas étvágyam volt, mióta kismama vagyok meg sosem vagyok éhes, csak azért eszek, mert lelkiismeret furdalásom van a baba miatt. Van/volt valaki így mint én?

Legjobb válasz: Szia! 34 hetet toltom szerdan, es eddig 2,5 kilot hiztam. Neha visszafogyok fel-1 kilot, nem is ertem. Kevesebbet eszem mint nem terhesen, de azert eszem. Viszont nekem a pocakom eleg nagy, es a babat is 32 hetesen 2500 g ra saccoltak. Szoval o no, tulzottan is. De a te babad is jo nagy ha 33 hetesen 2650 g volt. En is pont ugy vagyok mint te, terhesseg elott jo etvagyam volt, terhesen meg meg egy igazi jot nem ettem. Rajtam latszik, h hatarozottan fogytam, csak a nagy hasam van, de fenekem, combom, mindenem lefogyott. Neha aggodok, mert azert nem ez az altalanos.

Szia! 34 hetet toltom szerdan, es eddig 2, 5 kilot hiztam. Neha visszafogyok fel-1 kilot, nem is ertem. Kevesebbet eszem mint nem terhesen, de azert eszem. Viszont nekem a pocakom eleg nagy, es a babat is 32 hetesen 2500 g ra saccoltak. Szoval o no, tulzottan is. De a te babad is jo nagy ha 33 hetesen 2650 g volt. En is pont ugy vagyok mint te, terhesseg elott jo etvagyam volt, terhesen meg meg egy igazi jot nem ettem. Rajtam latszik, h hatarozottan fogytam, csak a nagy hasam van, de fenekem, combom, mindenem lefogyott. Neha aggodok, mert azert nem ez az altalanos.
Örülj neki! Én elõzõ babámnál felszedtem 17kg-ot és hatalmas pocim volt és a végén nagyon nehézkes és rossz közérzettel voltam. Most 14 hetes vagyok és eddig semmit nem híztam sõt 9kg-ot fogytam mert nincs étvágyam abszolút. De én örülök neki, mert szerintem így könnyebb lesz a vége felé. A babád úgyis normál súlyú, úgyhogy ne aggódj, nem kell minden kismamának akkorára hízni, mint a ház.
Ez jó. Én 40+1napra szültem és csak 4, 5kg-ot híztam. Ebbõl a gyerek volt 3800 gramm. (Na akkor??)
Örülj neki! Ebben semmi kóros nincs, legalább nem kell fogyóznod szülés után. Én eleve nagy túlsúllyal kezdtem a terhességet, de hálistennek én is csak 5 kg-ot híztam összesen, igaz 34 hétre szültem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! nagyon köszi a válaszokat! Elsõ válaszoló!: szórol -szóra mintha rolam írtad volna! Örülök én neki, mert tényleg a bab suja egész jó ahhoz képest. De én is ugy érzem mintha máshonnan meg ment volna ale a pocakom meg egy kicsivel nagyobb lett. Én 65 kg voltam mikor teherbe estem, kicsit már husisnak éreztem magam a 170cm magassághoz. mert elõtte 2, 5 évig kaptam egy csomó hormonkezelést és ebben volt 2 sikertelen lombik. És ez idõ alatt híztam 10 kg-ot. Ezért fura a mostani hejzet nekem. Kezdem azt gondolni, hogy a kisfiam egy kis vasgyuró lesz , mert az UH-n minig nagyon kis husos pofit látunk. Már a 24 hetes 4D-n is olyan kis igazi babás arca volt. Boldog babavárást mindenkinek. És köszi a bíztatást!

34. héten átlagosnál több magzatviz. Küldött valakit, valamilyen vizsgálatra tovább az orvosa? Hová és mit csináltak?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. Engem is a SOTE-ra küldtek tovább. A megadott telefonszámon jelentkeztem idõpontért, teljesen ledöbbentek, hogy mit akarok én ott már 34 hetesen és komolyan mondom-e hogy ezért küldtek oda. Majd azt mondták, hogy a várados ambulancián jelentkezzek jövö héten valamelyik nap a beutalommal és majd eldöntik mi legyen velem.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Engem is a SOTE-ra küldtek tovább. A megadott telefonszámon jelentkeztem idõpontért, teljesen ledöbbentek, hogy mit akarok én ott már 34 hetesen és komolyan mondom-e hogy ezért küldtek oda. Majd azt mondták, hogy a várados ambulancián jelentkezzek jövö héten valamelyik nap a beutalommal és majd eldöntik mi legyen velem.
SOTE-ra küldött Hajdú Júliához szív uh-ra, aztán kiderült, hogy mindenki másképp értelmezi a magzatvíz mennyiségét, szerint meg nem is volt sok. Azóta már 1 éves a babánk, teljesen egészséges.
Engem Debrecenbe küldtek tovább, meg voltam 4D-n is, és mindenhol megállapították, hogy valóban több az átlagosnál. Nagyon alaposan uh-ozták a babát, de semmi rendellenességet nem találtak, különösen a kicsi gyomrát nézték, de semmi baj nem volt szerencsére. Egyszerûen csak sok volt és kész. Tudom, könnyû mondani, de ne aggódj feleslegesen (mint én annak idején...), uh-n kimutatnák, ha valami baj volna. 2 éves kislány anyukája

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

34. hétben vagyok és nyomást, fájdalmat érzek a köldökömnél. Ez a baba? Kicsit ki is gömbölyödik a köldököm, valaki azt mondta lehet sérv.

Legjobb válasz: én 24 hetes vagyok,nekem már most kifele áll sajnos.És igen ez a sérv :(Nem kellemes... Amúgy szerintem 34 hetesen már el lehet különíteni mi az ami a baba. Ha sérved van akkor a köldököd dudorodik ki(nekem legalábbis)Sõt ha köhögök tüsszentek vagy ilyesmi akkor még jobban kijön.De önmagában az enyém nem fáj.

én 24 hetes vagyok, nekem már most kifele áll sajnos.És igen ez a sérv :(Nem kellemes... Amúgy szerintem 34 hetesen már el lehet különíteni mi az ami a baba. Ha sérved van akkor a köldököd dudorodik ki(nekem legalábbis)Sõt ha köhögök tüsszentek vagy ilyesmi akkor még jobban kijön.De önmagában az enyém nem fáj.

34 hétben járok, tegnap kiderült hogy ki vagyok nyilva, és hogy készül kifele a kisfiam. Erősen véreztem a vizsgálat után. Feküdnöm kell sokat, és gyógyszert szedni. Nagy baj lehet ha már most megszületik?

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz baj akkor sem ha még is úgy dönt hogy kijön. De ne görcsölj rajta az csak rosszabb. Mit mondtak ez mitõl lehet? Te észre vettél valamit? Szintén 34 hetes pocis

Szerintem nem lesz baj akkor sem ha még is úgy dönt hogy kijön. De ne görcsölj rajta az csak rosszabb. Mit mondtak ez mitõl lehet? Te észre vettél valamit? Szintén 34 hetes pocis
Abba gondolj bele, hogy már a 28.héttõl jó esélyei vannak a kisbaboknak!Szerintem minden ok lenne, ha most jönne, de ha 1-2 hétig még bennt tudod tartani pihenéssel, akkor már lehet koraszülött se lesz, persze ez sok mindentõl függ, súly stb... Sok sikert, könnyû szülést!
Szia! Egy kedves ismerõsömnek 32 hétre született babája 1 hete, mert magas lett a vérnyomása és sehogy sem tudták levinni. Császárral született, 42 cm és 1650g. Ha eléri a 2, 5 kg-ot, akkor hazamehetnek a kórházból. Egyébként a kislánnyal is és az anyuéjával is minden rendben van! Már infúziót sem kap, csak híznia és erõsödnie kell.. Csak a jóra gondolj! Nem lesz semmi gond, csak pozitívan! :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Az elsõ válaszadómnak irom: azt vettem észre hogy alul szét akar szakadni mindenem, és erõsen bekeményedek pisilés után. Sejtettem hogy kinyiltam ezért mentem orvoshoz.
sokat pihenj még 2 hetete kell kibirnotok utánne megszületehetik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!