Találatok a következő kifejezésre: 33hetes vagyok mondta az (2 db)

33hetes vagyok azt mondta az orvos az ultrahag alapján, 2kg 30dkg-os a babám. Ez normális suly én soknak gondolom, mennyit fog még nőni szülésig?

Lehet valahogy befolyásolni a sulynövekedését?Nem szeretnék császárral szülni mert nagy a baba.

Legjobb válasz: Nekem 34 hetesen 2500-2600g-ot mondott két hét múlva meg 3100 g-ot. Súlynövekedést nem lehet befolyásolni, és is reménykedem, hogy elmért és nem is lesz nagy baba, mert sem szeretnék császárt. 37 hetes kismama Sok szerencsét!

Nekem 34 hetesen 2500-2600g-ot mondott két hét múlva meg 3100 g-ot. Súlynövekedést nem lehet befolyásolni, és is reménykedem, hogy elmért és nem is lesz nagy baba, mert sem szeretnék császárt. 37 hetes kismama Sok szerencsét!
Szerintem ez normális súly, egyébként pedig a súlyt csak becsülik, sokszor elég nagy eltérés van a szüléskori és a becsült súly közt. Ne aggódj!
Ne aggódj a súlya miatt és valóban nem tudod befolyásolni. És attól még, hogy esetleg nagy a baba nem lesz feltétlenül császár a vége. A súlyát pedig valóban csak becsülni lehet, valakinek egészen pontosan meg saccolja a gép, de hallottam én már majdnem egy kg-os eltérést is.

33hetes terhes vagyok oriás pocakkal, többen kérdezték hogy ikreket várok e? Utolso Uh-n a méretek szerint 2nappal későbbre mondták a szülést mint eddig akkor azt jelentheti hogy mégsem oriási a babám nem? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nekem mindig 2 héttel(!) mérik nagyobbnak.A 2 nap az szinte semmi.Ha 1-2-3 héttel nagyobb akkor lenne nagy baba.nekem a 32 hetes uh-n mértek 2160grammot, a 36 hetesen pedig 3210et.Szóval valószínû, hogy 4 kiló körüli lesz a fiam.Amúgy a babák a 32.hétig szinte egyforma ütemben fejlõdnek, utána már kijön a genetika.A szülést pedig nálunk 2 nap miatt nem szokták elõrehozni.Mármint az idõpontot.Üdv:37hetes+4napos kismama

Nekem mindig 2 héttel(!) mérik nagyobbnak.A 2 nap az szinte semmi.Ha 1-2-3 héttel nagyobb akkor lenne nagy baba.nekem a 32 hetes uh-n mértek 2160grammot, a 36 hetesen pedig 3210et.Szóval valószínû, hogy 4 kiló körüli lesz a fiam.Amúgy a babák a 32.hétig szinte egyforma ütemben fejlõdnek, utána már kijön a genetika.A szülést pedig nálunk 2 nap miatt nem szokták elõrehozni.Mármint az idõpontot.Üdv:37hetes+4napos kismama
A kérdező hozzászólása: lehet nem volltam érthetõ, bocs, tehát az a helyzet hogy mindenki azzal ilyesztget hogy oriasi babám lesz és nem fogom tudni megszülni, na de 2hete voltam Uh-n és a méretek alapján ugye amit a gép kiir 2nappal "kissebb" volt a babám mint eddig, tudom hogy a két nap az semmi, ezzel csak arra akartam célozni hogy ha hatalmas baba lenne akkor a méretei nagyobbak lennének mint kellene nem?
Nekem is óriás pocakom volt, mindenki gratulált az ikrekhez (?), 40+3-ra született (mondjuk az utolsó 1 hétben már olyan voltam, mint egy víziló, menni sem bírtam.)3100 gramm, és 54 centi.4 óra alatt meglett.Ráadásul hízni sem híztam olyan sokat (13 kg.) és mégis nagy volt a pocakom.Ne aggódj, egyébként, ha nagy a babád, az sem azt jelenti, hogy nem fogod tudni megszülni.Unokatesóm 3 hete szült simán, fél óra alatt egy 4100 grammos 57 centis babát.Igaz széles csípõje volt...
Nekem egyáltalán nem volt nagy pocakom, mint másnak 7 hónaposan akkora voltam a 42. héten. 4100 gr. volt a fiam, hatalmas fejjel :) 172 cm vagyok és elég vékony testalkatú, bár a csípõm nem annyira kicsi. Sztem a has mérete nem mutatja hogy mekkora lesz...
Hatalmas pocakom volt és egy viszonylag pici baba volt benne. 3kg, 50cm, 33cm buksi. A mostani terhességemnél is mondta a doki, hogy jó nagy hasam van, meg a baba sem lesz kicsi, de én már csak akkor hiszem el, ha látom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!