Találatok a következő kifejezésre: 33. hetes vagyok. A (280 db)

33 hetes vagyok. A méhszájam 2210. Kismama akinek ennyi idősen ennyi volt, meddig bírta? Mekkora volt a baba ennyi idősen?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Nekem 30 hetesen volt 2100, szigorú fekvés, csak pisilni keltem fel, 33 v 34 hetes UH-n doki a frászt hozta rám hogy 36. hétig nagyon jó lenne ha kibírnám, de elég valószínû hogy jönni fog a kisfiam.Most 39+3 napos vagyok, méhszáj ugyanennyi, semmi jóslófájás, sztem picit túl is fogom hordani:) Úgyhogy ne aggódj, nem feltétlenül jelenti azt h koraszülött lesz a babád.Sajna az akkori méretekre nem emlékszem.

Ne aggódj! Nekem 30 hetesen volt 2100, szigorú fekvés, csak pisilni keltem fel, 33 v 34 hetes UH-n doki a frászt hozta rám hogy 36. hétig nagyon jó lenne ha kibírnám, de elég valószínû hogy jönni fog a kisfiam.Most 39+3 napos vagyok, méhszáj ugyanennyi, semmi jóslófájás, sztem picit túl is fogom hordani:) Úgyhogy ne aggódj, nem feltétlenül jelenti azt h koraszülött lesz a babád.Sajna az akkori méretekre nem emlékszem.
Szia! Én 28 hetes vagyok és a méhszájam 2100 semmi különöset nem xsinálok pihenek, de nem fekszem, mert lehetetlen a gyerek miatt. :-)) Ne félj van aki még túl is hordja. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A pihenést nem mindíg tudom megoldani mert van egy 3, 5 éves kisfiam meg 15 hónapos kislányom.Remélem még egy kicsit kihúzom. Boldog baba várást.

33 hetes vagyok, a napokban enyhe mensi szerű érzésem van, ezek már jóslók?

Amit még kérdezni szeretnék, hogy ett?l kinyílhat a méhszáj?

Legjobb válasz: Jóslók már vannak ilyenkorra általában. Nekem 20 hetes voltam mikor elõször éreztem és akkor sok pihenésre intettek hogy nehogy meginduljon a szülés mert kinyílhat a méhszáj

Jóslók már vannak ilyenkorra általában. Nekem 20 hetes voltam mikor elõször éreztem és akkor sok pihenésre intettek hogy nehogy meginduljon a szülés mert kinyílhat a méhszáj
Lehetnek jóslók is, de nálam pl. a nagy idõjárásváltozások (frontok) is okoztak ilyet többször is. 34 hetes kismama

33 hetes vagyok. A pulzusom néha 100 fölött van, álltalában 90-95. Kardiológusnál voltam ott picit gyorsabban vert. Betaloc zok-ot javasolt. Eddig semmit nem szedtem. Elkezdjem? Kismamának meddig normális a pulzusszám?

Legjobb válasz: Hello. 35 hetes vagyok. Nekem kezdettõl fogva magas a pulzusom. Tegnap 112-es volt. Nekem is mondták a Betalokot, de nem kezdtem el. Szerintem felesleges. Amúgyis minden kismamának magasabb a pulzusszáma, hiszen megnövekedett a vérmennyiségünk és a szívünkre is terhet ró a várandósság. Én a második gyerkõcömet várom és az elsõvel is magas volt a pulzusom, de akkor sem szedtem semmit. Boldog babavárást!

Hello. 35 hetes vagyok. Nekem kezdettõl fogva magas a pulzusom. Tegnap 112-es volt. Nekem is mondták a Betalokot, de nem kezdtem el. Szerintem felesleges. Amúgyis minden kismamának magasabb a pulzusszáma, hiszen megnövekedett a vérmennyiségünk és a szívünkre is terhet ró a várandósság. Én a második gyerkõcömet várom és az elsõvel is magas volt a pulzusom, de akkor sem szedtem semmit. Boldog babavárást!
Nekem alacsony a vérnyomásom, viszont többször is nagyon magas lesz a pulzusom (az eddigi legmagasabb 117 volt). Én az orvosomat és a védõnõt is megkérdeztem errõl és mindketten (egymástól függetlenül) azt mondták, hogy ez terhesség idején teljesen normális és csak akkor kell vele foglalkozni, ha már 130-140 fölött van. Szerintem vagy beszélj egy másik dokival is, vagy kérdezd meg a gyógyszert ajánlót, hogy pontosan miért is kellene szedned! Boldog és gondtalan babavárást! 30 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszoka. Azt már hallottam, hogy 130-140 között már veszélyes, csak azt túl magasnak gondoltam. Nektetk is boldog baba várást és minden jót kívánok. Az ikres kismamának külön gratulálok.
Én szedtem Betaloc-ot emiatt, de én éreztem is a heves szívdobogást, nem éreztem jól magam, azt hittem szívrohamot kapok. Ha nincsenek panaszaid, szerintem ne szedd, inkább kérdezz rá a nõgyógyásznál!

33 hetes vagyok, a baba sulya 2240g, ez jo?

Legjobb válasz: szia szerintem jó, nekem 36hetesen volt 2700gr.ilyenkor elméletuileg 30-40dgk-t is hízhat egy alatt. boldog babavárást,39hetes kismama

szia szerintem jó, nekem 36hetesen volt 2700gr.ilyenkor elméletuileg 30-40dgk-t is hízhat egy alatt. boldog babavárást, 39hetes kismama
31+1 naposan nekem 1754 gramm volt, szerintem jó
Az én fiam 32 hetesen megszületett, korababa lett. Születése elõtt egy nappal voltam UH-n, ott a becsült súlya 2105 gr volt, másnap a tényleges 1940 gr. Egyszóval tökéletes a babád súlya.:)
Nekem 32 hetesen 2140 gr. volt. 39 hetesen 3505 gr. és végül napra pontosan, 3750 gr-mal született a "kis" fiam. Úgyhogy készülj fel, nem lesz kicsi bébi. Boldog babóvárást.
Szia!A lányom a 38.hétre született 2800grammal!Teljesen jó a súlya, ne aggódj!!Jó baba várást!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!!!!

33 hetes vagyok a nyakamon kijött egy pár futószemölcs, nagyon idegesit, egyrészt csúnya, másrészt beleakad nyakláncba stb. , lehet csinálni vele a terhesség alatt valamit?

Legjobb válasz: Most voltam dokinál ugyan ezzel. 38. hétben vagyok. Nekem azt mondták, hogy menjek vissza ha megszültem, de lehet hogy elmúlik magától. Ja, meg még azt, hogy a nyaklánc tovább terjeszti. (azt le is vettem) Kitartás, tudom mennyire bosszantó.

Most voltam dokinál ugyan ezzel. 38. hétben vagyok. Nekem azt mondták, hogy menjek vissza ha megszültem, de lehet hogy elmúlik magától. Ja, meg még azt, hogy a nyaklánc tovább terjeszti. (azt le is vettem) Kitartás, tudom mennyire bosszantó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

33 hetes vagyok, a SOTE I-en fogok szülni, legalábbis elméletben, mert annyi rosszat olvastam már erről a klinikáról, hogy igazán meg vagyok ijedve. Más kórházak szülészetei milyenek?

Legjobb válasz: Én is az Istvánban szültem,bababarát,a szülésznõk,csecsemõs nõvérek rendesek,felkészültek,nekem is pozitív emlékeim vannak.2 gyerekes anyuka

Én is az Istvánban szültem, bababarát, a szülésznõk, csecsemõs nõvérek rendesek, felkészültek, nekem is pozitív emlékeim vannak.2 gyerekes anyuka
Szintén az István kórházban szültem, 8 hete. Csak ajánlani tudom én is. Mindenki kedves volt, és a csecsemõs nõvérek elõtt külön meghajlok. hk
Szia, én a SOTE I-en szültem császárral. Szerintem ne félj tõle, az itteni orvosok az ország legjobbjai között vannak. Az egészségetek szempontjából a lehetõ legjobb kezekben leszel. A körülmények olyanok amilyenek, de túl lehet élni és optimális esetben csak pár napról van szó. Ha esetleg mégis a SOTE mellett döntesz és vannak kérdéseid nyugodtan írj privát üzenetet, szívesen segítek. 3 hónapos baba anyukája
Szia!Én is a sote-n szültem 4 hónapja.Nekem nem volt fogadott orvosom és szülésznõm sem mégis én úgy érzem hogy a lehetõ legjobb ellátásban részesültem.Az + hogy a csecsemõsök milyenek azzal ne foglalkozz.Velem is nagyon szemetek voltak, de 4 ágyas szobában voltunk és a lányok nagyon sokat segítettek.Amíg a picik aludtak, meg este amikor már nem volt látogató jókat beszélgettünk.Én az orvosok miatt a következõ kisbabámat is ott szeretném a világra hozni.
Szia. Én is a SOTE-n szültem és maximálisan meg voltam elégedve. Az orvosom nagyon rendes volt (fogadott) és a szülésznõ is rengeteget segített, pedig Õ nem volt fogadott. Nekem a csecsemõsökkel sem volt semmi bajom, kedvesek voltak Õk is. Ha jön a második babám szintén ott szeretnék szülni. Ajánlom neked. Ne félj tõle, hiszen mindenki másként éli ezt meg. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát! A párom is azt mondja, az a lényeg, hogy biztonságban legyünk a babával, a többivel meg ne foglalkozzam.
az istván nagyon jó, nekem csupa pozitív élmény
Én is ott fogok szülni . Csak a legjobbakat hallottam errõl a klinikáról, az orvosgárdája messze a legjobb. A másik pedig, hogy felszereltségben is. Ezt egy egykori ott dolgozó orvos barátnõmtõl tudom, hogy éjjel amikor ügyeletes volt, akkor szinte minden kórházból ide irányították át a betegeket emiatt. Szóval tényleg jó kezekben leszel, nyugi. Tényleg van fogadott orvosod?

33 hetes vagyok, a babám pár napja már nem mozog annyit mint eddig. Aggodjam ez miatt? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: A helye egyre kisebb szegénynek,ne várd hogy ugyanúgy rúgkapál,mint eddig.Mit jelent hogy kevesebbet,mindig bejelentkezik, de nem olyan aktív? Lehet a frontok is zavarják,ezek a babaák azt is megérzik a pocakban,ne keseredj,biztos hogy nincs baj,van amikor egy egész napot alig érezni,aztán másnap reggel bejelentkezik.Persze ha alig érzed,azért dokinak említsd meg, figyelgesd,noszogathatod is,helyzetváltoztatással,hasad megmozgatásával,pl kérd meg a párod picit lökdösse meg finoman a hasad,meglátod beindul.

A helye egyre kisebb szegénynek, ne várd hogy ugyanúgy rúgkapál, mint eddig.Mit jelent hogy kevesebbet, mindig bejelentkezik, de nem olyan aktív? Lehet a frontok is zavarják, ezek a babaák azt is megérzik a pocakban, ne keseredj, biztos hogy nincs baj, van amikor egy egész napot alig érezni, aztán másnap reggel bejelentkezik.Persze ha alig érzed, azért dokinak említsd meg, figyelgesd, noszogathatod is, helyzetváltoztatással, hasad megmozgatásával, pl kérd meg a párod picit lökdösse meg finoman a hasad, meglátod beindul.
Nem biztos hogy alszik, csak nem fér el úgy mint eddig, és nem tud akkorákat rúgni.ha mindig jelentkezik az jó, semmi baj.Ilyenkor a végére ez teljesen normális.Ha meg front van, akkor jól be is alszik.Boldog babavárást!(1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Igen mindig bejelentkezik, aztán pár órát nem is érzem. Már nem olyan aktiv lehet hogy többet alszik?
Szia! azért beszélj az orvosoddal, hogy nézzen meg uh-on. Valószínû minden rendben, de okozhatja a kevesebb mozgást az is, hogy pl. a lepény nem teljesen jól mûködik, s így a baba oxigénellátása nem megfelelõ. Egy ultrahang nem ártana. Boldog babavárást!

Olyan furcsán érzem ma magam. Fáj egy picit a poci, olyan furcsa érzés, időnként nyilalgat, szúrkál.33 hetesek vagyunk a babuvan Mi lehet ez? Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Nekem is volt párszor ilyen érzésem a terhesség alatt. Én utólag mindig az idõre fogtam, mikor ilyen frontos nyavalya van, kicsit lelombozza az embert, és tud különbözõ tüneteket produkálni. Szerintem semmi baj, ne félj, nyugodj meg:-)Hamar elmúlik

Nekem is volt párszor ilyen érzésem a terhesség alatt. Én utólag mindig az idõre fogtam, mikor ilyen frontos nyavalya van, kicsit lelombozza az embert, és tud különbözõ tüneteket produkálni. Szerintem semmi baj, ne félj, nyugodj meg:-)Hamar elmúlik

33 hetes vagyok, a gyerek apjával épp most rúgtuk végleg össze a port. nagyon kiborultam. ilyenkor a kislányom odabent is szomorú, ha én az vagyok?

nincs étvágyam sem, mit tegyek????

Legjobb válasz: A babád érzi a hangulatodat, de fizikálisan nem ártasz neki. A baba "elveszi" ami kell neki, attól ne félj , hogy õ kárt szenved. De nem is értem, hogy hogy lehet ilyenkor egy kapcsolatnak vége, hisz ez egy csoda. De gondolom nyomós okotok volt erre. Nehéz, de próbálj megnyugodni, menj társaságba, beszélj a gondolataidról és ne gondolkodj, ne morfondírozz. Gondolj a babádra.

A babád érzi a hangulatodat, de fizikálisan nem ártasz neki. A baba "elveszi" ami kell neki, attól ne félj , hogy õ kárt szenved. De nem is értem, hogy hogy lehet ilyenkor egy kapcsolatnak vége, hisz ez egy csoda. De gondolom nyomós okotok volt erre. Nehéz, de próbálj megnyugodni, menj társaságba, beszélj a gondolataidról és ne gondolkodj, ne morfondírozz. Gondolj a babádra.
Teljesen átérzem a problémádat, én is terhes voltam, amikor olyannyira elmérgesedett a kapcsolatunk, hogy esély sem volt rá, hogy valaha is egy család legyünk. Azóta is külön vagyunk, már fél éves a fiam. Nem is leszünk már együtt, az biztos, nem is akarom. De a kisfiamnak nem lett semmi baja, pedig idegeskedtem eleget. Sõt, lehet, hogy sokan elítélnek, de egyszer még egy cigit is elszívtam, amikor véglegesen összevesztünk, utána le kellett nyugodnom valahogy, és csak ezt a szegényes módszert találtam rá. Szóval a terhességem maga volt a pokol, egy merõ idegesség az egész. De ehhez képest szép, egészséges kisfiam született, mosolygós, kiegyensúlyozott, nem nyûgös, nagyon nyugodt, vidám kisbaba volt már az elejétõl. Ha gondolod, írj privit, amúgy is nagyon szeretnék hasonló helyzetben lévõ kismamákkal, anyukákkal megismerkedni, van több ismerõsöm, akik ebben a cipõben járnak, tartjuk egymásban a lelket, tanácsokat adunk egymásnak, szóval nagyon szívesen segítek neked bármiben, csak írj bátran!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, így a babaszempontból nyugodtabb lettem! :)
Nekem annyiból jobb a helyzetem, hogy kispapa a legelején megmondta hogy nem kér a gyerekbõl. Illúzióim nem voltak, egyedülálló anyuka leszek, persze gyerekkel meg úgyse fogok kelleni már másnak. Nem baj, a kispapának is azt mondtam, hogy jobb apa nélkül, mint rossz apával. A végén azért egy hónapja beszéltünk két órát és önként megvette a babakocsit. Ha elég önálló vagy, nem lesz problémád, mindent meg lehet oldani. Ha csináltok klubot, nekem is írjatok! Olyan egyedül tudom néha érezni én is magam. Amit legfontosabbként tudok tanácsolni: NEHOGY ELHAGYD MAGAD! tessék B vitaminokazt szedni, omega3 és 6 tartalmú dolgokat enni. Egy csomó mindent csak problémának hiszel (esetleg megoldhatatlannak) pedig ha a terhesség elõtti önmagad lennél és használnád a kis fejededet, könnyedén túlteszed magad mindenen. Ha debreceni vagy, viszek Neked finom kajcsit, hogy egyél. Üdv. 32 hetes kismami
Olyan jó látni, hogy tudnak itt kedvesek is lenni a kismamák ha baj van :) Sokszor olyan csúnyán összeszólalkoznak, aztán meg milyen normális tud lenni mindenki :) Lányok, segítsünk egymásnak, én már tapasztaltam, hogy nagyon sokat számít ez egy egyedülálló anyukának az egész napi stressz után. Írj nekem is bátran, ha Pécsi vagy, akkor meg én viszek neked enni, hogy ne hagyd el magad!
A kérdező hozzászólása: jaaaj csajok! annyira hálás vagyok nektek minden szóért, hogy lemondani nem tudom! KÖSZÖNÖM! :) az apukával igyekszem mihamarabb lezárni a dolgainkat (közös ház stb), munkám van, visszavárnak, lakni is tudok hol, úgyhogy azért akkora baj nincs, csak megvisel ez az egész, mert hittem, hogy ez valami nagyon szép lehet :((((. puszi nektek
A kérdező hozzászólása: Légyszíves írjon már valaki...:(
Az hogy a lepény másodfokban érett még önmagában nem jelet gondot. Ha a baba szépen fejlõdik akkor rendesen megy a tápanyagutánpótlás. Még szinte teljesen zárva vagy bár önmagában ez sem jelent semmit a húgomnál teljesen zárt méhszáj mellett indult el a szülés. Én a helyedben nem paráznék az adatokon, inkább lazíts, élvezd ki a babvárás csodás pillanatait, ha eddig minden rendben volt, felesleges aggódnod. Inkább pihenj, töltõdj fel nagy szükséged lesz az erõdre és a kitartásodra a szüléskor és a csöppség gondozása során. Egy kétgyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Az orvosom azt mondta, hogy ha a 36hetes uh-on már 3.fokban lesz érett a lepény, befektet, és a 37.en megindítja a szülést...:(
Nekem az a fura, hogy az elsõ egyes után nulla van, aztán megint egy...valahogy nem sikerül összeraknom a képet...ha 1100 akkor értem...egyébként nem túl fényes értékek, bár a belsõ méhszáj még zárt teljesen, viszont a méhnyakad erõsen meg van rövidülve.. Pihenj sokat, ezalatt a fekvést értem, vigyázz magadra. Egyébként a 37. hét már nem hangzik annyira vészesen, unokatesóm 36.hétre szült 3 kg-os teljesen egészséges babát, egy perccel sem voltak tovább kórházban, mintha idõre jött volna. Próbálj megnyugodni, az idegeskedés csak árthat (tudom itt össze- vissza beszélni sokkal könnyebb, mint benne lenni abban a szituban, de kis relaxálás jót tehet!)
én 36. hétig húztam ilyen adatokkal mint a tiéd!!! sok sikert.jó egézséget kivánok a kis babaádnak és természetesen nekedis !!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!