Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok milyen (20 db)

33. hetes vagyok. Milyenek a jósló fájások? Elég sokat keményedik a pocim.

Legjobb válasz: ilyenkor teljesen normàlis hogy keményedik a pocakod sokszor:).valoszinü ez nem joslofàjàs,ugyhogy ne ijedj meg.az pedig hogy milyen...?nem tudok vàlaszt adni,mert én progizott csäszärral szültem

ilyenkor teljesen normàlis hogy keményedik a pocakod sokszor:) .valoszinü ez nem joslofàjàs, ugyhogy ne ijedj meg.az pedig hogy milyen...?nem tudok vàlaszt adni, mert én progizott csäszärral szültem
Szia!A has keményedése az ún. Braxton-Hicks féle öszehúzódások, amik a szülés elõtt néhány héttel korábban érezhetõek, így készül a méh a szülésre.Ezek helyzetváltoztatásra(állás helyett ülés) és pihenésre megszünnek.A jósló fájás ahhoz hasonló érzés, mint amikor készül megjönni a vérzésed, az alhas fáj, esetleg a derék felé is kisugárzik.
A kérdező hozzászólása: Félek, hogy ez még túl korai a 33. héten. Bár igaz anno én is 8 hónapra, a hugom meg 7hónap 1 hétre bújt ki. Lehet, hogy õ sem fog várni?
Nekem a 32. héttõl voltak jósló fájásaim, bár ritkán.Ennek ellenére 11 nap túlhordással császárral lett meg a kisbabám.Amig a szülõszobán vártam az nst semmi fájástevékenységet nem jelzett.A lényeg, hogy sokat pihenj és ne idegeskedj.Ebbõl még nem lehet elõre látni mikor indul meg a szülés.

33 hetes vagyok, milyen vizsgálatok lesznek még?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy a betöltött 35. hét után, tehát 36-tól minden héten ctg. Az elsõnél streptococcus szûrés. A 36. héten vérkép, vizelet. a 38. ultrahang.

Nekem azt mondták, hogy a betöltött 35. hét után, tehát 36-tól minden héten ctg. Az elsõnél streptococcus szûrés. A 36. héten vérkép, vizelet. a 38. ultrahang.
Még egy teljes vérkép ill vércsoport vizsgálat lesz ha az még nem volt! Hüvelyváladékmintavétel, 36.héttõl Nst! Méhszájat nézik majd sûrûbben , magzati szívhag eééenörzések, védõnõnél 2 hetente vége felé hetente a szokásos vizsgálatok. szerintem kb ennyi. 33+2 hetes kismama

33 hetes vagyok milyen vizsgalatok varnak meg ram es a babara?

Legjobb válasz: Rád nõdoki-vizsgáaltok amivel ellenõrzi a méh állapotát. ( nyilik-e a méhszáj, áll- e a burok...stb)kettõtökre nemsokára az NST-k sora, a babára még ultrahang. Ja és nekem szülés elõtt 2 héttel (36) még egy vérvétel is volt, vérképet néztek. Azt hiszem ennyi csak.

Rád nõdoki-vizsgáaltok amivel ellenõrzi a méh állapotát. ( nyilik-e a méhszáj, áll- e a burok...stb)kettõtökre nemsokára az NST-k sora, a babára még ultrahang. Ja és nekem szülés elõtt 2 héttel (36) még egy vérvétel is volt, vérképet néztek. Azt hiszem ennyi csak.
Én is a 33 hétben járo, nemrég tettem fel én is ezt a kérdést. Idemásolom neked a válaszokat. 36 hetesenn kellesz menned egy utolsó vérvételre. 35 hetes kortól Nst-re hetente, és szintén 36 hetesen kenetvételre is menni kell. +8 hetesen pedig egy utolsó ultrahang lesz esedékes! Boldpg babavárást. nekem 32.héten volt az utolsó vérvétel. 36.héten volt hüvelykenetvétel (STD laborba), 36.héttõl volt nst hetente 38 héttõl heti 2*, az utolso ultrahang 36.héten van, akkor van orvosi vizsgálat is és a 39.héten szintén van orvosi vizsgálat tovább nem tom mert a 39. hét végén szültem Nekem is a 32. héten volt az utolsó vérvételem, majd a 36. héten kenetet vettek, és ezen a héten volt az utolsó uh és az elsõ ctg. Azóta egyszer voltam ctg-n, most 37 hetes vagyok. Ha jól tudom innentõl csak ctg, aztán irány a szülõszoba... Minden jót!

A méhlepény érettségét ultrahangos vizsgálattal állapítják meg? Nekem még nem mondták, hogy milyen pedig már 33 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen ultrahanggal nézik meg.Nekem sem mondták még a 39.héten sem .Az ultrahangos lapon sem volt rajta. Úgy tudom akkor írják rá,hogyha érett valamilyen fokon. Örülj neki,mert még nincs rajta addig rendesen ellátja a kicsit. 33 hetesen még korai lenne. Ne izgulj minden rendben van!

Igen ultrahanggal nézik meg.Nekem sem mondták még a 39.héten sem .Az ultrahangos lapon sem volt rajta. Úgy tudom akkor írják rá, hogyha érett valamilyen fokon. Örülj neki, mert még nincs rajta addig rendesen ellátja a kicsit. 33 hetesen még korai lenne. Ne izgulj minden rendben van!

Homeopátiás szerek segítségével szült kismamák milyen készítményeket javasoltok a szülés megkönnyítésére és mikortól, milyen adagban? 33 hetes vagyok.

Legjobb válasz: én csak málnalevél teát ittam 36 héttõl egy litert töményen ízesítés nélkül naponta....37 hetesen szültem könnyen

én csak málnalevél teát ittam 36 héttõl egy litert töményen ízesítés nélkül naponta....37 hetesen szültem könnyen
A kérdező hozzászólása: Én is kipróbálom, már hallottam róla, de sokan emlegetnek homeós bogyókat is, csak annyi féle verzió van, hogy úgy gondoltam, aki tapasztalt ezen a téren, inkább õt kérdezem.Köszi a választ!
nekem igy kellett szednem. 37. hét hétközap cimicifuga, vasárnap arnica. 38.hét hétköznap caullophyllum, vasárnap arnica. 39 hét hétköznap ha van már josló fájás akkor caullophyllum, ha nincs akkor cimicifuga. vasárnap arnica. napi 5 golyó. szûlésfelkészitõ tanfolyamon mondták, hogy igy kell. plusz málnalevél tea. Szülés megindulása esetén arnica 5 golyó, kitolási szak kezdetén és szülés után is arnica 5-5 golyó.Én a 37 hét péntekjén kezdtem el szedni, meg inni és hétfõn már meg is lett a babám. 10 centire kitágultam, anélkül, hogy fájásaim lettek volna. egyedül a derekam fájt. könnyû szülést.

33 hetes vagyok, a SOTE I-en fogok szülni, legalábbis elméletben, mert annyi rosszat olvastam már erről a klinikáról, hogy igazán meg vagyok ijedve. Más kórházak szülészetei milyenek?

Legjobb válasz: Én is az Istvánban szültem,bababarát,a szülésznõk,csecsemõs nõvérek rendesek,felkészültek,nekem is pozitív emlékeim vannak.2 gyerekes anyuka

Én is az Istvánban szültem, bababarát, a szülésznõk, csecsemõs nõvérek rendesek, felkészültek, nekem is pozitív emlékeim vannak.2 gyerekes anyuka
Szintén az István kórházban szültem, 8 hete. Csak ajánlani tudom én is. Mindenki kedves volt, és a csecsemõs nõvérek elõtt külön meghajlok. hk
Szia, én a SOTE I-en szültem császárral. Szerintem ne félj tõle, az itteni orvosok az ország legjobbjai között vannak. Az egészségetek szempontjából a lehetõ legjobb kezekben leszel. A körülmények olyanok amilyenek, de túl lehet élni és optimális esetben csak pár napról van szó. Ha esetleg mégis a SOTE mellett döntesz és vannak kérdéseid nyugodtan írj privát üzenetet, szívesen segítek. 3 hónapos baba anyukája
Szia!Én is a sote-n szültem 4 hónapja.Nekem nem volt fogadott orvosom és szülésznõm sem mégis én úgy érzem hogy a lehetõ legjobb ellátásban részesültem.Az + hogy a csecsemõsök milyenek azzal ne foglalkozz.Velem is nagyon szemetek voltak, de 4 ágyas szobában voltunk és a lányok nagyon sokat segítettek.Amíg a picik aludtak, meg este amikor már nem volt látogató jókat beszélgettünk.Én az orvosok miatt a következõ kisbabámat is ott szeretném a világra hozni.
Szia. Én is a SOTE-n szültem és maximálisan meg voltam elégedve. Az orvosom nagyon rendes volt (fogadott) és a szülésznõ is rengeteget segített, pedig Õ nem volt fogadott. Nekem a csecsemõsökkel sem volt semmi bajom, kedvesek voltak Õk is. Ha jön a második babám szintén ott szeretnék szülni. Ajánlom neked. Ne félj tõle, hiszen mindenki másként éli ezt meg. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát! A párom is azt mondja, az a lényeg, hogy biztonságban legyünk a babával, a többivel meg ne foglalkozzam.
az istván nagyon jó, nekem csupa pozitív élmény
Én is ott fogok szülni . Csak a legjobbakat hallottam errõl a klinikáról, az orvosgárdája messze a legjobb. A másik pedig, hogy felszereltségben is. Ezt egy egykori ott dolgozó orvos barátnõmtõl tudom, hogy éjjel amikor ügyeletes volt, akkor szinte minden kórházból ide irányították át a betegeket emiatt. Szóval tényleg jó kezekben leszel, nyugi. Tényleg van fogadott orvosod?

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

Én 33 hetes vagyok és nem tudom milyen bugyi lenne jó a kórházba. A sima bugyi gondolom nem, hanem valami francia szabású? Amibe jó a nagy betét.

Legjobb válasz: szia. én vettem ilyen eldobhato egyszer használatos bugyikat. pl a brendonban lehet venni - én ott vettem anno. én nagyon jo hasznát vettem :)

szia. én vettem ilyen eldobhato egyszer használatos bugyikat. pl a brendonban lehet venni - én ott vettem anno. én nagyon jo hasznát vettem :)
Nálam a francia bugyi vált be. 2 db-os tenát pár száz forintért kapsz, de lehet venni olyat is, amiben már eleve benne van a betét is (molimed pants 12 db kb. 2500 ft)Ez is franciabugyi. Árban nagyjából ugyanott lesz, hiszen a sima bugyiba is kell betétet venni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: hol lehet kapni amibe már betét is van? Gyógyszertárba?
Én eldobható Tena bugyit vettem, bele való betéttel. Az eleve betétes bugyit nagyon drágának találtam. Remélem jó lesz, a bugyi egyébként egy rövidnadrágra hasonlít. Szerintem jól meg tudja majd fogni a betét.
2. vagyok. Találkoztam már vele több patikában is, de neten is tudsz rendelni, írd be a google-ba a nevét, több online áruházat is kidob

Most voltam a 3. laboron. (33 hetes vagyok), kell még vérvételre mennem? Milyen vizsgálatok vannak még hátra?

Legjobb válasz: A 36. héttõl Nst-re kell járnod hetente egyszer és lesz még uh-os és hüvelyi vizsgálat is, amikor a méhszájadat nézik meg.

A 36. héttõl Nst-re kell járnod hetente egyszer és lesz még uh-os és hüvelyi vizsgálat is, amikor a méhszájadat nézik meg.
Bocs, azt kifelejtettem, hogy nekem a 38. héten még volt egy vérvételem. De arra Nst után küldtek el és az istenért nem mondták meg, miért kellett, szóval az szerintem már nem a kötelezõk közé tartozott.
Az elõzõeken túl meg még szûrnek a 36. hét környékén streptococcus bacira is. A 38. heti vérvétel meg szerintem csak azért kell, hogy friss eredményt vihess magaddal a kórházba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

33 hetes vagyok elég sokszor keményedik a hasam. Ez jel? Orvos Béres Magne B6 ot javasolt 3X1et de a papíron napi 1X1 ajánlott, mennyit szedjek? Autóval 1 óra az út a kórházig, mikor érdemes elindulni, ha milyen időközönként jönnek majd a fájások?

Legjobb válasz: A keményedés nem minden esetben jelent szülés megindulást.Ha a doki azt mondta a b6 ra,hogy hármat szedj, de a papíron egy van, és kétségeid vannak a 3-mal,szedj 2-t. Reggel 1, este1. Én is így szedem. Ha a keményedések rendszeres idõközönként jönnek, és nem enyhûlnek pihenésre, akkor nem árt ha elindulsz.Pláne ha messze van a kórház.

A keményedés nem minden esetben jelent szülés megindulást.Ha a doki azt mondta a b6 ra, hogy hármat szedj, de a papíron egy van, és kétségeid vannak a 3-mal, szedj 2-t. Reggel 1, este1. Én is így szedem. Ha a keményedések rendszeres idõközönként jönnek, és nem enyhûlnek pihenésre, akkor nem árt ha elindulsz.Pláne ha messze van a kórház.
Szerintem úgy szedd ahogy a dokid javasolta. Én a magneB6-ot 3*2 vel szedem és még így is keményedek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindkettõtöknek de a keményedésem hálistennek nem jár fájással is csak napjában többször elõfordul!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!