Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok ma (33 db)

33 hetes vagyok. Ma voltam UH a baba szépen fejlődik és már 2400g-os, viszont több a magzatviz az átlagosnál. Az nagygond?

Legjobb válasz: azt mondják, hogy a tehesség vége felé már nem genetikai problémákra utal, hanem inkább pl a magas vércukor szintre. Nekem is a vége felé lett több a magzatvíz és mint kiderült akkor épp 8,2 volt a cukrom (7,9 ig jó). Ha az orvos nem mondott külön semmit, akkor max annyi, hoyg jól lehet majd látni az uh-n, mert a több vízben jobban látszik a baba. További gondtalan babavárást kívánok!

azt mondják, hogy a tehesség vége felé már nem genetikai problémákra utal, hanem inkább pl a magas vércukor szintre. Nekem is a vége felé lett több a magzatvíz és mint kiderült akkor épp 8, 2 volt a cukrom (7, 9 ig jó). Ha az orvos nem mondott külön semmit, akkor max annyi, hoyg jól lehet majd látni az uh-n, mert a több vízben jobban látszik a baba. További gondtalan babavárást kívánok!
Nekem is több volt a magzatvizem az elõzõ babánál, magas volt a cukrom.Kivizsgáltak, uh, stb, nem volt semmi baj.Csak a 8, 2-es cukor szint.Nem mindeig ad reális értéket ez a magzatvíz mennyiségi vizsgálat.

33 hetes vagyok ma nagyon elkezdett fájni a medence csontom ez jelenthet valamit? A babom aktivan mocorog. Lehet hogy korábban érkezik?

Legjobb válasz: Szia!Én a 30.héttõl folyamatosan küzdök ezzel a fájdalommal.Ilyenkor a csontok tágulnak,igaz kicsit fájdalmas.Én fõleg éjszaka érzem,aludni is alig tudok.Napközben is elõfordul,hogy meg kell állnom,mert fokozódik a fájdalom.Ne aggódj,ez teljesen normális,vigasztalás képpen mondom,hogy ez rosszabb lesz.Én most taposom a 36.hetem,de már nehézkes.De gondolj mindig arra,hogy nemsokára a kezedben tarthatod a te kis gyönyörû babádat,s akkor minden fájdalom enyhül.Nekem is ez a vigasz,hogy nemsokára vége!!!Boldog babavárást kívánok neked!

Szia!Én a 30.héttõl folyamatosan küzdök ezzel a fájdalommal.Ilyenkor a csontok tágulnak, igaz kicsit fájdalmas.Én fõleg éjszaka érzem, aludni is alig tudok.Napközben is elõfordul, hogy meg kell állnom, mert fokozódik a fájdalom.Ne aggódj, ez teljesen normális, vigasztalás képpen mondom, hogy ez rosszabb lesz.Én most taposom a 36.hetem, de már nehézkes.De gondolj mindig arra, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a te kis gyönyörû babádat, s akkor minden fájdalom enyhül.Nekem is ez a vigasz, hogy nemsokára vége!!!Boldog babavárást kívánok neked!

33 hetes vagyok egy igencsak aktív, izgő-mozgó pocaklakóval. Ma mégis alig-alig érzem, hogy megmoccanna (remélem, amit éreztem, az nem csak a képzeletem játéka)!Normális, ha be van ma lassulva a babám?

Állítólag ma kett?s fronthatás van, ezt érzi ? is?

Legjobb válasz: szia! Én 22 hetes vagyok, de már 3 hete nekem is nagyon aktív a bébim. Ma még én sem nagyon éreztem, biztos érzik õk is a változást. Nyugodj meg,biztos nincs baj,ha már ketten érezzük így.

szia! Én 22 hetes vagyok, de már 3 hete nekem is nagyon aktív a bébim. Ma még én sem nagyon éreztem, biztos érzik õk is a változást. Nyugodj meg, biztos nincs baj, ha már ketten érezzük így.
Szia! De jó, hogy kérdezted! Egésznap ezen izgultam, hogy miért nem mocorog amikor már két hete érzem és mindennap nagyon aktív, ma meg mintha nem is mozdult volna meg....Ezek szerint a front lehet, van akinél aktívabb van akinél lustább:-)))Ne izguljunk szerintem:-)
35. hetes mami vagyok, nálunk is ez a helyzet, reggel még kirúgta az oldalam, azóta meg csak egy két kis mocorgás
Most, hogy így mondod, az enyém is alig mozgott ma, talán egyszer-kétszer csak. Jól is teszi, szívem szerint én is aludnék egész nap ilyen rossz idõben :) Ne aggódj!! MInden jót, 28 hetes kismami
Szia! 26 hetes vagyok, ma még csak egyszer éreztem a kiscsibémet, de engem is a frász kerülget ilyenkor, hiszen eddig olyan kis aktív volt.... Ne aggódjunk szerintem, nincs semmi baj, biztos ez a fura idõjárás okozza az inaktivítás. Boldog BABAvárást!
Kettõs front ide-oda, az én pocaklakóm le sem áll egész nap:) ) 24 hetes kismama
Szia! Nekem is elég aktív a kisbabám, de tegnap óta alig mozog. Én is megijedtem, de ha másnak is így van, akkor picit megnyugodtam. 23 hetes kismami
Nálunk is aktívoskodik ma a bébikém!
Szia! Egy ideig én is próbáltam összefüggést keresni a frontok, és a mocorgás között. Mára (14 hét tapasztalata)azt kell hogy mondjam a mi esetünkben ez nem jön be. Vannak napok, és fõleg éjszakák, mikor "szétrúgja" nyuszikám a pocakom, és van olyan is, mikor a falat kaparom az aggódástól olyan kis lusta. A lényeg, hogy egy pici jelet legalább adjon! Ha nagyon aggódom, akkor kicsit "provokálni" szoktam õt. Biztos neked is van olyan testhelyzet ami miatt aktívabb a szokásosnál! 32 hetes pocakos
Szia! Lehet, hogy mi vagyunk rosszul összerakva, de az én Csöppségem ma mozog többet az átlagosnál. Eddig csak felkelés után mocorgott meg lefekvés elõtt, ma meg reggel óta folyamatosan. :)

Ma meg tegnap olyan keveset mozgott a babám, élénkebb szokott lenni. Annyira tudok aggódni! 33 hetes vagyok. Nálatok van ilyen korszak a babánál? De lehetséges az időjárás miatt is? Úgy tudom rájuk is hatással van a front.

Legjobb válasz: Ugyanígy voltam én is a 33. héten, én is annyira megijedtem, de szerintem csak a front zavart be nála. Egy- két nap múlva már ugyanolyan izgága volt. Üdv:36 hetes

Ugyanígy voltam én is a 33. héten, én is annyira megijedtem, de szerintem csak a front zavart be nála. Egy- két nap múlva már ugyanolyan izgága volt. Üdv:36 hetes
én ma voltam nst-n, és 2 órába telt, mire felkelt! 36 hetes!
Én még csak 26 hetes vagyok de ma egész délelõtt lapított a drágám...eddig ilyet nem csinált, komolyan kezdtem aggódni mikor rákezdett, azóta is nyomja:D sztem ez a hidegfront... boldog babavárást mindenkinek:D
Nekem is volt ilyen, én olyankor egy kicsit megrázom a pocakom és akkor egy kicsit mozgolódik.A rázás nem árt neki, NST-n is ezt szokták csinálni ha belustul akkor megrázzák a pocakom és akkor mozog egy kicsit.Igaz mostanában már nincs ilyen probléma nálam úgy látszik vissza jött az aktív idõszaka a babának:) ) Üdv 38 hetes km

33 hetes vagyok, és ma reggeltől, minden 2 óránként 10 perces kisebb görcseim voltam. Lehet szülés első jelei?

A hasam 6 órahosszáig kemény volt.Most délutántól már megszüntek a görcsök,de kisebb hasmenésem van.Voltam szerdán orvosnál de ? mindent rendben talált (zárt a méhszájam is).A második babámat várom és,pot az az érzés mint szülés el?tt.Nagyon megvagyok ilyedve,lehet hamarossan megszületik a babám?Azóta nagy nyomást érzek a szeméremcsont felett. Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Ugyanígy voltam a negyedik lányommal. Az orvosodat mindenképp hívd fel. Õ majd meg mondja mi a teendõ! Nekem feküdnöm kellett, kaptam gyógyszert, és kihúztuk a 37. hétig! Ne idegeskedj, mert az is csak árt! Sok sikert! 25.hetes kismama

Szia! Ugyanígy voltam a negyedik lányommal. Az orvosodat mindenképp hívd fel. Õ majd meg mondja mi a teendõ! Nekem feküdnöm kellett, kaptam gyógyszert, és kihúztuk a 37. hétig! Ne idegeskedj, mert az is csak árt! Sok sikert! 25.hetes kismama
Azonnal hivd az orvosodat!!!!! O megmondja, mi a teendo!
A kérdező hozzászólása: Nemrég beszéltem egy ismerõs orvossal, azt mondta hogy a Magne b6 szedését emeljem 2-rõl 6-ra.És ha nem jönnek a fájások 30percenkénd addig fölösleges is bárhová mennem.Hát ezért szeretném a mások véleményét is tudni, mert sajnos az orvosom nem beszámítható.De ha visszatérnek a görcsök rögtön megyek korházba.kb 1 órája vettem be 2 magne b6-ot.Lehet hogy attól mult el a görcs?Köszike a válaszokat.
Egyetértek az elõttem szólókkal, azonnal hívdd az orvosodat!!!!
A béres magnezium+b6 nagyobb dozisú, ha huzamosabban sok mg-t kell szedj, ez ok-bb sztem ( legalábbis nekem)! Biztos ami biztos, ha dili a doki, akár ügyeletre is mehetsz! vagy az sztk-ba barkihez....ma ugyis munkanapvan...Örülnék, ha majd írnál, h mi lett Veletek!
SZIA, NEKEM IS IGY VOLT ÉS AZ ORVOSOM MEGEMELTE 4×2-RE ÉS REGGEL MEG ESTE KIS KONYAKOT IS KELL INNOM, IGY IS SZOKTAM PICIT GÖRCSÖLNI, DE MÁR NEM ANNYIT MINT ELÖTTE, 35 HETES KISMAMA VAGYOK, ÉS KINYILT A MÉHSZÁJAM 32 HETESEN, AKKOR MAJDNEM MEG IS SZÜLTEM, ÉS KORHÁZBA INFUZION VOLTAM 12 ORÁN ÁT, HOGY NE SZÜLJEK MEG, SOK-SOK PIHENÉS ÉS KIS KONYAK, MEG A MAGNE B6, HALGASS RÁM, JOT FOG TENNI.
Én csak érdeklõdni szeretnék, hogy a konyak mire kell? Nem ítélem el a dolgot, biztos van oka, hogy elrendelte az orvost, de miért?
A kérdező hozzászólása: Ma este mégis bementem az ügyeletre.Nem kell bentmardnom a korházba, mert az orvos szerint jóslófájásaim voltak a méhszáj teljessen zárt.Azt ajálotta az orvos hogy térjek átt Béres magnéziumra, vagy ha maradok a réginél akkor napi 6 vegyek be belõle.Az mondta az orvos hogy ez annak a jele ezek a fájások hogy a baba lassan készülõdik kibujni, max 4 hetem lehet még az orvos szerint.Köszönöm a válaszokat.
miért tettél volna.
A kérdező hozzászólása: hat mert koffein van benne. ahogy a kavet is tiltjak a colat is a tea is ebbe tartozik.
Semmi rosszat nem tettél. Max. picit pörgött a babád, de ha ezt kívántad és ez esett jól, kedves egészségedre. Egyébként a bolti teákban elenyészõ a koffein, még ha fekete tea, akkor is. Az otthon fõzötteknél a fekete tea tartalmaz nagyobb mennyiséggel, de azért messze van a kávé és a kóla koffeintartalmától az is. 30 hkm
Kedves 3-as nem értek veled egyet. Engem a tea sokkal jobban élénkít mint a kávé. Sok kávét iszom, de a terhesség alatt visszafogtam magam nagyon, ill. koffeinmentes kávét ittam. Fekete teát egyáltalán nem ittam, de gyümölcsteát nyugodtan lehet.
Én terehsség alatt napi minimum 3liter fekete teát ittam meg szinte minden nap, de volt olyan, hogy 4 litert is.
Ha nem rendszeres, biztos nem lesz baja tõle. Igyál inkább gyümölcsteát. Az otthon fõzött fekete teában sok a koffein, a boltiakat nem ismerem, az már nálam a túl mû kategória.

Betöltött 33 hetes vagyok, szerdán kezdtem el a 34. hetet. A panaszom az, hogy tegnap este menzi szerű görcseim voltak, ma meg szúrkál és nyilalgat a hasam köldök résznél. Ez normális? Nálatok is van ilyen ennyi idős terhesen?

Els? babám,sajna még nem tudom mi a normális vagy nem normális.

Legjobb válasz: Ha nem erõsebb, mint egy normál menstruációs fájdalom, akkor normális. Ha olyan erõs, hogy kiegyenesedni nem tudsz, tehát rendes "görcs", akkor az probléma lehet. Nehéz választ adni, mert nem tudni, ki mit ért "görcs" alatt, van aki az enyhe fájdalomra is azt mondja, hogy "görcsöl".

Ha nem erõsebb, mint egy normál menstruációs fájdalom, akkor normális. Ha olyan erõs, hogy kiegyenesedni nem tudsz, tehát rendes "görcs", akkor az probléma lehet. Nehéz választ adni, mert nem tudni, ki mit ért "görcs" alatt, van aki az enyhe fájdalomra is azt mondja, hogy "görcsöl".
Én is elsõ babámat várom, és pont ebben a helyzetben vagyok. 34+4 hkm.Nekem is ilyen panaszaim vannak, tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy ez normális ilyenkor, elõkészül a szervezet a szülésre.Nekem még a hüvelyembe is nyillalik sokszor, eléggé kellemetlen.Annyit mondott hogy pihenjek és ne erõltessem magam és nyugodjak meg! :D Ugyhogy szerintem te se aggódj emiatt. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: óó akkor lehet nálam is ez a helyzet. a baba mocorog rendesen, ezzel nincs baj! azt nem írtam, hogy a méhszájam 2100.esetleg a baba nyomna ennyire? mit értek én fájdalom alatt? háát elviselhetõ de néha akkorát belenyilal, hogy elfelejtek levegõt venni.a tegnapi görcs meg nem volt rosszabb egy menzinél, bár én mikor megjön eléggé szenvedek elsõ nap, be kellett vennem mindig egy cataflam-ot, hogy kiszedje mert az algoflex m nem hatott.akkor talán még normális.remélem nem nyíltam tovább, szerdán megyek a nõdokimhoz.magne b6-ot már abbahagytam mert azt tanácsolták már a vége felé nem kell szedni.
A kérdező hozzászólása: ja, bocsi, neked is boldog babavárást! :) és persze babázást!
Magne B6-ot betöltött 36-ig lehet szedni, az én dokim 37-ig engedte. A nyilallás az persze hogy erõs, de az semmi bajt nem jelent azon túl, hogy marha kellemetlen. Mozog a babád és eltalál egy ideget. Így szerintem rendben vagy. elsõ
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm :)

Baj van? Sos! Ma délelőtt pisilésnél vettem észre, hogy egy picivel nagyobb nedves folt van a bugyimon, mint a folyástól általában! Ugye ez nem magzatvíz szivárgás, még csak 33 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj, nekem is ilyen volt az utolsó hetekben. A 40+2 napra szültem, úgy hogy elment a magzatvíz, és addig nem szivárgott semmi. Könnyû szülést, és jó babázást!

Szia! Szerintem ne aggódj, nekem is ilyen volt az utolsó hetekben. A 40+2 napra szültem, úgy hogy elment a magzatvíz, és addig nem szivárgott semmi. Könnyû szülést, és jó babázást!
Nekem is hetek óta ez van, de az uh szerint a magzatvizem meg több lett, úgyhogy bizit minden oké. 39 hetes km
Nálam is ez van. :) 34 h.
Ez természetes a vége felé. Nekem ez a 4. terhességem, de még néha engem is "megijeszt", hogy ugye nem magazatvíz?! Korábbi terhességeknél 1-2 ilyen alkalommal voltam bent a klinikán, de persze sosem magzatvíz volt. Mostmár nem megyek emiatt ügyeletre, mert tudom, hogy ilyenkkor már sokszor bõ, vízszerû a folyás. Bár minden szülésemnél úgy repesztették a burkot, ezért nem vagyok tapasztalt etéren, de szerintem, ha a víz folyik, az egyértelmû... 34 hetes km
én is 33 hetes vagyok és nálam is ez van...
nekem is kb 30 hetesen kezdett el átlátszó folyás lenni, semmi baj ez elõfordul 38 hkm

Magzatvíz lehetett? 33 hetes vagyok és ma reggel mikor felkeltem, és még mielött eljutottam volna a wc-ig elkezdett vmi folynbi belőlem.

Nem volt olyan sok de azért rendesen végigszaladt a lábaimon. Kb annyi volt mint egy pisilés(úgy tudom a magzatvíz az sok). Ezután elmentem wc-re és rendesen pisiltem. Vagy lehet hogy a magzatvíz szivárog? Még sosem törtönt velem ilyen.

Legjobb válasz: én nem várnék a te helyedben.valami folyt a lábadon és csak az orvos tudja megállapítani hogy mégis mi!nézesd meg magad!

én nem várnék a te helyedben.valami folyt a lábadon és csak az orvos tudja megállapítani hogy mégis mi!nézesd meg magad!
Nekem úgyan ez volt a 25 hétben. Hogy kizárhasd a magzatburokrepedést irány az orvos. Ha nem görcsölsz, és nem fáj semmid, és már nem is szivárogsz akkor fertõzést kaptál. Amit Canestenkúppal kezelnek. Nekem 2 napig kórházban kellett lennem megfigyelésen, ami nem volt indokolt, mert aki elöszõr megnézet nem volt túl alapos. Mindenesetre írány a doki, és ne izgulj, minden rendben lesz.
Szia! Nincs jobb tanácsom, mint az hogy máris zuhanyozz le langyos vízbe és azonnal irány az orvos. Ez nem túlzott aggodalom a részemrõl, hidd el. Ha szivárog a magzatvíz az nem játék! És 33 hetesen nagyon fontos, hogy még maradjon benn a Pocaklakó:) Ha a fent említett eset van akkor infúzióval még tartható ez az állapot.Még nagyon fontos minden nap a manócskának. Ne stresszelj!Csak menj máris. Ha magánorvosod van és nem rendel épp most akkor is hívddföl.Megmondja mi a teendõ. Drukkolok, hogy vaklárma legyen. Kriszti
szia, ha a magzatvíz folyik az folyik....igen az sok. nekem elfolyott.szerintem 4-5óráig biztos tartott. viszont szivároghat is.állítólag.de az orvosom erre mindig azt mondta, ha elkezdi , nem hagyja abba. azért hogy nyugtasd meg magad, nézesd meg orvossal. sok boldogságot 4hónapos kisfiú anyukája
szia! tessék ma elmenni orvoshoz, ezzel nem szabad játszani, föleg ennyi idös terhesen!nekem a kiirt nap elött egy nappal , reggel kezdödött, estig huztam és még akkor el is inditották a szülést és le is csesztek, hogy miért csak akkor mentem, komoly fertözést szedhet össze a baba. ha több betét átázik pár ora alatt és ülésböl állásba történö mozdulásnál ugy érzed ömlik azonnal menjél, de én a helyedben megnézetném ma mindenképp.
na, hogy vagytok?

33 hetes vagyok, és tegnap is meg ma is rettenetesen felhúztam magam, és sírógörcsöt kaptam. Ártottam a drágámnak?

Rendesen olyan voltam mint egy idegbeteg.Nem tudom mit?l van,mert én ez el?tt soha nem voltam ilyen,de most minden felhúz.Tudom,hogy nem szabadna idegeskednem,de nem tudok ellene csinálni semmit.VAnnak ilyen kitöréseim.És akkor kapok észhez,mikor a picikém elkezd nagyon kapálózni bennem.Én ezel?tt tök nyugis voltam,soha nem lehetett felhúzni,most meg kész idegbeteg vagyok.Mit?l van ez?Ártottam ezzel az én kicsi életemnek?

Legjobb válasz: Próbálj meg megnyugodni egy kicsit, bár tudom ez nehéz. Dolgoznak benned a hormonok rendesen. Velem is ez volt.

Próbálj meg megnyugodni egy kicsit, bár tudom ez nehéz. Dolgoznak benned a hormonok rendesen. Velem is ez volt.
A kérdező hozzászólása: Tudom sajnos.De ettõl nem lesz baja?Gondolok itt arra, hogy mindenki azt mondja, hogy ha idegeskedik az anyuka, akkor az kihat a picire, és nem fog rendesen kifejlõdni valamilye, vagy az idegrendszere nemolyan lesz mint kéne.Nagyon félek, hisz szegényem olyan kiszolgáltatott.Semmirõl nem tehet, én meg ilyen kis hülye hárpia vagyok, és õ issza meg a levét.Pedig mindennél jobban imádom.
Szerintem nem ártottál, de mindenképp találj vmi elfoglaltságot magadnak amin levezetheted, megelõzheted ezt a kitörést. Hosszabb távon azért biztos nem jó. Párszor azért elmegy. De fõ a nyugalom akármilyen nehéz is. Én is voltam így ezzel, le kell valamivel foglalni magad. Menj sétálni, vásárolni, nézelõdni, barátnõhöz vagy bárhova ami eltereli a figyelmed. Lehet majd szülés után is megmarad ez, vagy újra elõjön többször is idõszakonként, ezért is jó ha rájössz hogy tudod kezelni.
Én írtam az elõbb. Én is sokat idegeskedtem és idegesítettem a környezetemet a terhesség alatt. Néha alig tudtam lenyugodni. De mára már 6 hetes a babám és szemmel láthatóan semmi baja nincs.Nem is az a sírós sõt mostanában nagyon sokat mosolyog már. Szóval ne aggódj meglátod nagyon aranyos lesz. Jó babázást elõre is!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a megnyugtató szavakat!Aranyosak vagytok, és szívbõl gratulálok a kisbabádhoz!Nekem az a legnagyobb baj, hogy sokszor el is kiálltom magam, és akkor a drágám elkezd kapálózni, és akkor térek csak sajnos észhez hogy mit is csinálok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!