Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok és nem (46 db)

Én 33 hetes vagyok és nem tudom milyen bugyi lenne jó a kórházba. A sima bugyi gondolom nem, hanem valami francia szabású? Amibe jó a nagy betét.

Legjobb válasz: szia. én vettem ilyen eldobhato egyszer használatos bugyikat. pl a brendonban lehet venni - én ott vettem anno. én nagyon jo hasznát vettem :)

szia. én vettem ilyen eldobhato egyszer használatos bugyikat. pl a brendonban lehet venni - én ott vettem anno. én nagyon jo hasznát vettem :)
Nálam a francia bugyi vált be. 2 db-os tenát pár száz forintért kapsz, de lehet venni olyat is, amiben már eleve benne van a betét is (molimed pants 12 db kb. 2500 ft)Ez is franciabugyi. Árban nagyjából ugyanott lesz, hiszen a sima bugyiba is kell betétet venni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: hol lehet kapni amibe már betét is van? Gyógyszertárba?
Én eldobható Tena bugyit vettem, bele való betéttel. Az eleve betétes bugyit nagyon drágának találtam. Remélem jó lesz, a bugyi egyébként egy rövidnadrágra hasonlít. Szerintem jól meg tudja majd fogni a betét.
2. vagyok. Találkoztam már vele több patikában is, de neten is tudsz rendelni, írd be a google-ba a nevét, több online áruházat is kidob

33 hetes vagyok és még szerencsére nem jelentek meg terhességi csíkok rajtam.... Van esély rá, hogy ez így is marad?

Legjobb válasz: én is 33 hetes vagyok és rajtam sincs egy darab sem. Remélem így marad. De hallottam már olyat is, hogy valakin nem volt és amikor megszült, a megnyúlt bõr miatt kialakult egy-kettõ, ami megmaradt, de elhalványult. Hát nem tudom....

én is 33 hetes vagyok és rajtam sincs egy darab sem. Remélem így marad. De hallottam már olyat is, hogy valakin nem volt és amikor megszült, a megnyúlt bõr miatt kialakult egy-kettõ, ami megmaradt, de elhalványult. Hát nem tudom....
Én is 33 hetes vagyok, és eddig csak pár nagyon halvány csík volt a mellem oldalán, de fényképen nem is látam, olyan halvány. A pocimat, combomat, fenekemet rendszeresen ellenõriztetem férjemmel, mert én már nem látom:-) És tegnap felfedezett pár darab pár centis igen halvány csíkot mindkét csípõmön. De én is bíztam benne, hogy megúszom. De ha nem, nem, ez ezzel jár, én elfogadom:-) És férjem imádja, ha egy nõn látszik, hogy már szült:-))
szia nõvéremnek se lett, mindennap kente ahányszór csak tudta.nem muszály terhességi krémmel, csak valami testápolóval azért legyen ápólva.én a 25.hetemben vagyok, eddig semmi, remélem marad is :D további boldog babavárással töltött heteket
nekem sincs egy se pedig már 37hetes vagyok. azt mondták h még lehet szülés után mert lehet h most ahogy tágult nem viselte meg a nyulás a bõrömet mert kentem 1000rel de ahogy kijön a baba utánna nem olyan fokozatossan megy le a has hanem elég hirtelen és ha azt nem tudja követni a bõr akkor is csikozódhat. de kenni fogom akkor is és remélem nem lesz! tedd te is ezt!!!
Szia. Esély mindig van, hogy így marad...Az utolsó 3 hétben jönnek ki igazán. Ráadásul az sem mérvadó, hogy pl. az én ismerõsöm az elsõ babájával semmi csíkot nem szerzett. 2 év múlva szülte a másodikat és végig kente magát, de nyugodt is volt mert az elsõnél sem jött ki és úgy is genetika kérdése, van aki csíkosodós fajta van aki nem. Hát nem jött be neki...Úgy be csíkosodott mint a sicc és ráadásul még kevesebbet is hízott mint az elsõvel. Szóval csak reménykedhetünk. Én már nem tudom minek a függvénye. Én is kenem reggel-délben-este.Hátha... 27 hetes kismami
Szia! Nekem sem volt. Viszont amikor megszültem, akkor tiszta csíkos lett a hasam.:( Mára halványodott valamennyit, de nem tünt el teljesen.
Szia! Rajtam a 34. héten még nem volt egy darab sem. Aztén jöttek szépen sorban elõszer oldalt majd a köldököm környékén. Most 38 hetes vagyok és van egy pár darab szinte napról napra ki jön 1 újabb. Én is azt hittem, hogy megúszom de sajna nem. Pedig egész végig kentem magam.
Nekem a hasamon sosem jöttek elõ a csíkok, viszont a cicimen szülés után jöttek ki, amikor megérkezett a sok tej. Nem számítottam rá kicsit sem, és talán jó lett volna, ha valamivel kenegetem... most már 17 hónappal az esemény után szépen kivilágosodtak :)
Szia! Én holnap töltöm a 34-et, eddig rajtam sincs, (csak a cicimen), de az utolsó hónapban még elég sokat nõ a baba, és olvastam , hogy volt akinek a 38. héten jöttek ki! :-( Csak reménykedhetünk! További szép heteket!
Nem akarlak kiábrándítani , de rajtam csak a szülés után látszódott, hogy csíkos lett a hasam, mikor még feszült akkor nem volt látható, de lehet, hogy csak én nem vettem észre.Amugy ez örökletes dolog, ha anyukádnak nincs akkor várhatóan neked sem lesz.
Én 32 hetes vagyok, eddig nincsenek csíkjaim. Tényleg szerencse kérdése az egész, nem nagyon lehet mit írni, csak az ember a tapasztalatát. Én bízom benne, hogy nem leszek, Anyukám sem volt, így ha genetika, akkor lehet, hogy én sem leszek.... :)

33 hetes vagyok és a mai ultrahangon azt mondták hogy minimális a magzatviz, és a placenta 2-es stádiumú. Eddig semmi gond nem volt. Van ok ijedelemre? Mármint hogy előbb jön a baboca?

Legjobb válasz: A lepény 2-es stádium a 33. hétben normálisnak számít. Annyit jelent, hogy mivel már mészcsíkok keletkeztek rajta, érdemes jobban odafigyelni, hogy mit eszel/iszol, milyen levegõt szívsz, mert már nem tudja úgy megszûrni a méreganyagokat mintha még mindig nullás lenne. A magzatvíz mennyiségére jobban oda kell figyelni, nem küldött el a dokid további vizsgálatokra???

A lepény 2-es stádium a 33. hétben normálisnak számít. Annyit jelent, hogy mivel már mészcsíkok keletkeztek rajta, érdemes jobban odafigyelni, hogy mit eszel/iszol, milyen levegõt szívsz, mert már nem tudja úgy megszûrni a méreganyagokat mintha még mindig nullás lenne. A magzatvíz mennyiségére jobban oda kell figyelni, nem küldött el a dokid további vizsgálatokra???
A kérdező hozzászólása: ....nem küldött el annyit mondott hogy hetente nézni kell a magzatvizet nehogy kényszertartás lépjen fel. izgulok mert annyit vártunk erre a babára!


33 hetes vagyok és már nagyon félek a szüléstől. Mi lesz ha nem jutok el a kórházba és út közbe kipottyan a babám vagy ha nagyon fog fájni, mert sajnos nincsen fogadott dokim. Csak én tartok ennyire a szüléstől?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg,nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne,ha csak úgy kipottyanna az a baba:):)A kórházat gondolom Te ismered,hogy milyenek a dokik,biztos oka volt ha nem fogadtál,biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom,hogy nem lesz fájdalmas,de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan,és ne rettegve.Minden jót,könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.

Elõször is nyugodj meg, nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne, ha csak úgy kipottyanna az a baba:) :) A kórházat gondolom Te ismered, hogy milyenek a dokik, biztos oka volt ha nem fogadtál, biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom, hogy nem lesz fájdalmas, de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan, és ne rettegve.Minden jót, könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.
Ne aggódj, ez azért kicsit hosszadalmasabb folyamat annál, hogy csak úgy "kipottyanjon útközben".Azt nem tudom garantálni, hogy nem fog nagyon fájni, de ha lelkileg erõs maradsz és nem hagyod el magad, úgy könnyebb átvészelni.Nem a dokin múlik a dolog, mert a fogadott orvosban is lehet nagyon csalódni.Ne hagyatkozz másra, légy erõs és kitartó, ez a fontos. Sok sikert!
Biztos, hogy nem pottyan ki út közben, mert az elõjelek már jóval elõbb elkezdõdnek. Az elsõ szolíd fájásoktól több órád van még a baba megérkezéséig, de azért tervezzétek el, hogy hogy is fogsz bemenni: valaki bevisz kocsival? A szüléstõl mindenki fél, az a pár óra elég rossz, de túl van rajta az ember, és utána már örül a babájának. Az apás szülés segíthet a feszültség oldásában.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek...de én akkor is parázok 1 kicsit:)

33 hetes vagyok, és nekem még semmi jóslófájásom, vagy szülésre "előkészítő" jelem nem volt. Ez gond lehet, vagy lehet hogy túl fogom hordani a drágaságomat?

A 32.heti uh-n II.fokban érett volt a méhlepényem.

Legjobb válasz: Örülj neki ha ennyi dõsen még nincs jóslófájásod. Korai is lenne. Semmi sem törvényszerû, sem az hogy korábban szülsz sem az hogy túlhordod. Majd jön ha úgy gondolja elég volt odabent és jönni akar.

Örülj neki ha ennyi dõsen még nincs jóslófájásod. Korai is lenne. Semmi sem törvényszerû, sem az hogy korábban szülsz sem az hogy túlhordod. Majd jön ha úgy gondolja elég volt odabent és jönni akar.
Én a 38. hétben járok és még semmi...valakinek csak a szülés elõtti napon jelentkeznek fájások, és valakinek akkor sem. Nem lehet következtetni igazából a baba érkezésére ebbõl, mert nem egyforma a szervezetünk.
én is azon nõttem fel... nem hiszem hogy ártana neki, a magam módján én is normális lettem :)
hát ez kétféle reakciót válthat ki a gyerekben: vagy fellázad ellened és csakazértsem szereti majd a rock zenét, vagy õ is azt fog hallgatni:D én tartottam a családi hagyományt és punk/rock vonalon mozogtam világ életemben...de hát nálunk az lett volna az igazi lázadás ha mozartot hallgatok...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :D én is reménykedek benne hogy nem lesz süket a gyerek :D az apja rapper, én meg semmilyen stílusú, de csak zúzós zenét hallgatok... arra is kíváncsi leszek, hogy õ mit fog szeretni :)
Soha nem hallgattam komolyzenét, viszont a kislányom megismeri azokat a számokat, amiket a terhesség utolsó heteiben hallgattam, és nagyon figyel olyankor, pedig abban is bõven akadt rockzene... :)
Én se szeretem a komolyzenét, sokszor megy rockzene, két egészséges gyerekem van :)
A kérdező hozzászólása: UTOLSÓ :DDD elképzeltem a szituációt :DD köszi a válaszokat :)
Szia! Én 8 hónapos terhesen beültem éjszakai elõadásra és megnéztem az Alien-t. A gyerekem szereti a thrillert. :o) És nem lett idegbeteg. :o) A rock-ot is szereti, bár én terhesen még inkább Pink Floyd-ot hallgattam. Ha hangos a babának a zene, akzt jelzi. :o)
Nem hiszem , hogy árt neki, mi is rockzenét hallgatunk, reméljük õ is azt fogja kedvelni, kíváncsi vagyok
Rengeteg kutatás bizonyította már, hogy árt a gyereknek a heves indulatokat kiváltó zene. Viselkedésbeli problémákhoz vezethet.

33 hetes vagyok és nagyon megfáztam. A babának nem lehet baja? Emiatt nem lehet koraszülés ugye?

ocsi lehet túlzásba viszem csak aggódom...

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj!!Nem lesz semmi baja a babának.Én úgy kezdtem a terhességem hogy a 12. héten jól megfáztam és persze mikor szülni kellett akkor is megvoltam fázva.Isteni volt.

Szia!Ne aggódj!!Nem lesz semmi baja a babának.Én úgy kezdtem a terhességem hogy a 12. héten jól megfáztam és persze mikor szülni kellett akkor is megvoltam fázva.Isteni volt.
A kérdező hozzászólása: köszi
Facsarj ki egy citrom levét és öntsd bele. Bár ezt nem mindenhol engedik meg, de egy próbát megér.
Nekem nem volt rossz meginni.Én is citromosan ittam, de ea gyomrom nem bírta, és fél óra múlva kijött. Ezért kellett mennem új beutalóért.Szerencsére nem kellett még egyszer meginnom.Mivel éhgyomorra már levették a vért, még ebéd és vacsi után vissza kellett mennem vérvételre.
Nem attól fél a kérdezõ ha jól értem, hogy rossza az íze, hanem attól hogy nehogy beájuljon. Én is rosszul voltam, majden elájultam.
Egyébként én nem is értem, miért paráztatják épp ezzel egymást a kismamák. Mármint azzal, hogy mennyire borzasztó meginni ezt a löttyöt. Semmivel sem rosszabb, mint egy vérvételen részt venni pl., fõleg ha arra gondolsz, hogy a babáért teszed. Én is megittam, egy citrom levét tettem bele. Nem azt mondom, hogy finom, de azt SEM hogy extrém módon kibírhatatlanul borzasztó. Miért félnek ettõl ennyien ilyen nagyon?
Ne bíztassatok! :( Nekem az elsõ ilyen vizsgálatom lesz, szintén Tatabányán. Eddig is tartottam tõle, de most sem nyugtattatok meg :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tatabányai kórházról van szó, és itt már pár éve nincs zsömle és tej variáció. Sajnos. Pedig az finom :) Azért kell megcsináltatnom újra, mert egyrészt az elsõ eredményem a doki szerint hülyeség, másrészt kiderült, hogy a bébi már 3 kg-os. 36 heti méreteknek felel meg. Az orvosom szerint ez nem játék.De hát inkább legyen még egy vizsgálat. Kibírható. Meg aztán az elsõ kisfiam is 4, 5 kg volt. Megpróbálom ezt a citromos dolgot. Lehet hogy jó lesz. Bár gusztustalan ez a lötty, úgy ahogy van. :)
ne egy kis citromot hanem rakhatsz bele nyugodtan egy egészet ha kisebb ha nagyobb akkor több mint a felét.nekem igy olyan volt mint egy tömény limonádé.én megbírtam inni nem volt semmi bajom töle.nehezebb volt kivárni azt a két órát éhen:) kitartás.36 h kismama
szia! nekem egy hete kellett megcsináltatni, én vittem magammal citromos vizet, sok citromot öntöttem a vízbe, és így olyan volt, mint egy kicsit gejjre sikerült limonádé! nálatok nem lehet kiváltani zsömlével meg tejjel? amikor voltam volt ott 2 kismama, asszem 32-33 hetesek voltak, és nekik már azt kellett megenni... az elsõt a cukros löttyel csináltatták nekik, most meg kajálniuk kellett!!! miért kell újból megcsináltatnod? magas lett az eredmény?
jajj ne is mondd, az kegyetlen... igen , esetleg egy kis citromlével lehet jobbítani, de csodát ne várj attól se! kitartás!!
Ott ahova jársz csak cukros víz van?! Akkor nem nagyon tudod elkerülni. Azt szokták mondani h nyomd tele citrommal, úgy elviselhetõbb:-) Nekem csak annyit mondtak h reggelizzek egy zsemlét és tejet.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy nem az íze miatt vagyok kiborulva. Mert kibírható. Csak a múltkori alkalommal is majdnem behánytam. És emiatt szeretném csak elviselhetõvé tenni. És igen, az ájulás is beletartozik a dologba, mert alapból vérszegény vagyok, és alacsony vérnyomású. És ugye itt reggel a kávé is kimarad. Persze nem leszek ott egyedül, de attól még nehéz lesz így kibírni. Magát a vérvételt simán kibírom, de ami szörnyû, az szörnyû. Köszi a válaszokat.

33 hetes vagyok, és a múlt héten nagyjából megvettem mindent a babónak, ezen a héten tervezem hogy kimosom kivasalom, és elteszem őket. Megvan a kiságy meg a szekrény is, el tudom tenni. Nem korai még ez?

most még van energiám ezzel foglalkozni, kés?bb félek már nem lesz. Ti mikor csináltátok? El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem korai, sõt, éppen idõben! Ahogy írtad, nem tudhatod, késõbb mnnyi energiád lesz...Illetve azt sem tudhatod, a babád mikor kívánkozik a kinti világba...Ne feledkezz meg a kórházi csomagról sem, ideje azt is készíteni! Boldog babavárást!

Szerintem egyáltalán nem korai, sõt, éppen idõben! Ahogy írtad, nem tudhatod, késõbb mnnyi energiád lesz...Illetve azt sem tudhatod, a babád mikor kívánkozik a kinti világba...Ne feledkezz meg a kórházi csomagról sem, ideje azt is készíteni! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: én már 2 hónapja nem dogozhatok, mert ápolónõ vagyok és az ugye napi 12 ór fizikai munka...ez az álláspont is jó amit írtál, mert tényleg nem lesz olyan friss a babaruha már...csak nekem sajnos gerincsérvem van, és nem mozgos a fájdalomtól valami könnyen..én azért akarok túllenni ezeken, mert az orvos is mondta hogy ez már csak rosszabb lesz (a hátam) és gyógyszert nem mer ajánlani mer erõs fájdalomcsillapítók:(.
Én a 32. hétben vagyok és két-három hét múlva kezdem el. A babaágyat és társait is a 35. hét környékén fogjuk összerakni, illetve a babakocsit kitakarítani (használtan vettük). Én eddig dolgoztam, illetve az elmúlt három hétben nyaraltam, sem idõm, sem kedvem nem volt hozzá. Én vásárolni sem igazán szeretek, úgyhogy a babacuccok 80%-át a múlt hét egyik délutánján vettük meg. Én épp azért hanyagolom a mosást, vasalást és bepakolást az utolsó hetekre, mert akkor már nem lesz erõm mást csinálni, lehet, hogy a lakást sem fogom elhagyni, én pedig úgy érzem, hogy a babaruhák ki és bepakolása a mosógépbe, valamint a vasalás (amit ülve is tudok csinálni) nem olyan megterhelõ fizikailag, hogy ne bírjam megcsinálni késõbb. Most még kirándulgatunk, sétálgatok a városban, találkozom ismerõsökkel, barátokkal és élvezem azt, hogy még van energiám és idõm erre, nem szeretném ezeket a heteket az itthon végezhetõ babaholmi rendezgetésre pazarolni. Arra az esetre, ha mégis korábban jön a baba, kimosok néhány holmit, a legkisebbeket. A kiságyra meg úgysem lesz egyenlõre szükség, mert ha Isten ments ennyivel korábban jönne, akkor sajnos úgyis a kórházban töltené az elsõ heteket, addig lenne idõnk itthon összekészíteni mindent. Én azt sem tartom jónak, hogy ha hetekig (vagy akár másfél-két hónapig) állnak a babaruhák a szekrényben. Igaz, hogy ott nem porosodnak, de messzirõl sem lesznek már frissek, mire valóban a babára lehet adni, szóval ha most kimosnék és 40 hétre születne a baba, akkor így is úgy is kezdhetném kiöblíteni õket ismét, hogy frissek legyenek. De ki-hogy érzi, én így állok ehhez, nem akarom elkapkodni a dolgot és okosan akarom beosztani az idõmet, mert nem akarok az utolsó 4-5 hétben itthon ülni a tv elõtt és unatkozni azzal a tudattal, hogy menni már nem bírok sehova, csinálni meg már nincs mit, mert mindent összekészítettem...
Szerintem nem korai, a végén már úgyis fáradékonyabb leszel. Meg ha esetleg hamarabb szülsz, akkor már nem kell ezen aggódnod. Az elsõ babámat én 3 héttel hamarabb szültem, és örültem, hogy mindent megcsináltam otthon.
Szerintem, ha már megvan minden nyugodtan nekiláthatsz a dolgoknak.Kb ennyi idõs voltam én is amikor berendeztük a kis birodalmát, 35 hetesen be kellett feküdnöm a kórházba, ugyhogy örültünk, hogy már minden a helyén van.
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki és miért pontozott le...nekem hasznosak voltak a válaszok, arra voltam kíváncsi hogy ki kb mikor rakta össze a holmikat, meg ne korai e, abban igazad van hogy az emberek manapság már nem toleránsak. ettõl most függet lenül én meg voltam elégedve a válaszokkal. köszönöm mindenkinek.
Szia! Nekünk is megvan már minden és én pont ma kezdtem kimosni a kisruhákta!Én is úgy voltam vele, hogy inkább most elkezdek mindent megcsinálni amíg van rá energiám!Így szép kényelmesen végzek mindennel!Szerintem nem korai, mindenki máskor kezdi el! 30 hetes pocis
Kettõvel ezelõtti válaszoló vagyok. Ha úgy érzed, hogy késõbb nem fog menni a betegséged miatt, akkor kezd el. Ez úgysem mások véleményétõl függ, nem attól, hogy ki mit mond neked ezen az oldalon, igazából a kommentedbõl az jön le, hogy már eldöntötted, nem befolyásoltak az itt kapott válaszok. Azt azért hozzátenném, hogy nem értem, miért lettem lepontozva. A kérdés nem olyan jellegû volt, hogy 2*2 mennyi, a kérdésre nem csak egy jó válasz van, hanem sok relatív, ami elsõsorban személyiségtõl és hozzáállástól függ. Van akinek a huszas hetekben jó, van akinek a harmincas elején, van akinek meg a szülés elõtt négy-öt héttel (nem hiszem, hogy csak én tartoznék ebbe a csoportba egyedül). Kicsit borzasztónak tartom, hogy ennyire képtelenek az emberek elfogadni egy sajátjuktól eltérõ, de NEM ROSSZ álláspontot.
Ugyan, pont jó az idõ ezekre a dolgokra! Én is ekkor mostam-vasaltam ki a rucikat. Most a 39. hétben járunk és frissek a ruhák még mindig. Na, meg ilyen hatalmas pocakkal már nem tudnék annyit vasalni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! egyébként a kórház csomagomat tegnap raktam pont össze, sose lehet tudni..:) Boldog babavárást nektek!!

33 hetes vagyok és már 2 napja alig alszok valamit. A bal és a jobb hasam alja néha nagyon fáj.hányingerem is van, és érzem hogy keményedik a hasam is (nem egész nap). Mitől lehetnek ezek a tünetek?

22hetesen bevarrták a méhfalat mert nyitva voltam és azóta szedema magnéziumot de ugy érzem mintha a alig lenne helye a babámnak.

Legjobb válasz: Szia! Én a helyedben orvossal beszélnék!!! Nem tudok ebben segíteni mert én még az elején járok jobb ha szólsz dokinak azért is gondolom ezt mert bevarrták a méhfalad.

Szia! Én a helyedben orvossal beszélnék!!! Nem tudok ebben segíteni mert én még az elején járok jobb ha szólsz dokinak azért is gondolom ezt mert bevarrták a méhfalad.
Akeményedésekre szerintem szedj még több Magnéziumot, lehet, hogy estleg más lazító hatású gyógyszer is kellene. Szerintem menj el az orvosodhoz, mert lehet, hogy többet kell pihenned, feküdnöd. Azért is jó lenne, ha konzultálnál az orvossal, mert a méhszájat is ellenõrzi. Gondolom ezt értetted alatta és nem méhfalat. Szép és nyugodt babavárást! 24 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!