Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok és egyre jobban (5 db)

33 hetes terhes vagyok és egyre jobban félek mindentől. Normálisak a félelmeim?

Tervezett baba a miénk(els?),de most félek,hogy jól fogok-e csinálni mindent,képes leszek-e rá.Mit fogok kezdeni egy babával,mekkora felel?sséggel tartozunk egy életen át érte,és hogy megsz?nik az eddigi magánéletünk.

Legjobb válasz: Lehet, érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, és vele beszélgetni a félelmeidrõl.

Lehet, érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, és vele beszélgetni a félelmeidrõl.
Szia! Én megmondom neked õszintén, hogy mikor terhes voltam nekem is voltak félelmeim, amik ugyanígy sírásig fajultak. Ugyan ez volt a szitu, hogy csak sírtam, és nem tudtam megmondani a páromnak miért. Akkor õ a sokadik alkalom után kiborult, és közölte velem, hogy hagyjam abba, mert nem hogy nekem, de a picinek sem teszek ezzel jót. És láttam rajta mennyire aggódik érte/m. És akkor határoztam el, hogy tényleg nem foglalkozom semmivel, hisz nõk milliói terhesek és lesznek majd anyák, mások is megoldják, én is meg fogom tudni oldani. A balesetes dologgal kapcsolatban meg annyit, hogy ez valószínûleg a terhesség miatt van, vagyis, hogy tudat alatt attól félsz szerintem, hogy egyedül maradsz a picivel, és nem lesz apukája. (Én ezt onnan gondolom, hogy voltak nekem is ilyen, sõt olyan álmom is volt vagy 2 héten keresztül 2 naponta valaki meghalt a szeretteim közül) Már én is kezdtem azon gondolkodni, hogy elmegyek valamilyen dokihoz de aztán szerencsére elmúltak. A legjobb amit tehetsz, megpróbálsz úgy csinálni, mintha nem is gondoltál volna vagy álmodtál volna ilyet. Tudom ez nem a legjobb alkalom (tekintve hogy terhes vagy), de elmondom én mikor azt álmodtam (kicsit durva lesz), hogy a húgom a 3. emeletrõl hátraszaltózik (a részletet nem mondom) sírva keltem fel azt sem tudtam hirtelen mit csináljak, szó szerint levegõt nem tudtam venni. Ilyenkor a legjobb, ha a babára gondolsz, hogy vajon õrá hogy hat ha most ezzel foglalkozol. Reggel felhívtam anyumat, hogy minden rendben van e és megkértem nagyon nagyon vigyázzon rá. Tehát hívd fel a párod bármikor ha úgy gondolod, hogy megnyugszol ha hallod a hangját. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, csak meg szerettelek volna nyugtatni. Gondolj mindig arra hogy a babának egy kiegyensúlyozott mamira van szüksége. Most neked kell erõsnek lenned, és legyõzni a félelmeidet!! Remélem tudtam segíteni Boldog babavárást, és nyugodt éjszakákat kívánok!!

33 hetes terhes vagyok és egyre jobban félek a szüléstől! Mit tegyek, hogy megnyugodjak?

Legjobb válasz: Relaxálj, beszélgess más terhesekkel és kisgyerekesekkel és fõleg a pároddal! Kerüld a szüléses rémtörténeteket és a kéretlen jótanácsadókat! Hidd el, a baba érzi, ha félsz és azt nem akarod, ugye? Simogasd a pocakodat és gondolatban beszélj hozzá, nyugtasd meg és merítsetek erõt egymásból. Hidd el, nincs semmi ijesztõ a szülésben. Kellemetlen tud lenni a fájás, de meg is fogsz könnyebbülni, hogy itt az idõ. Én mindkét gyerekemnél arra koncentráltam, hogy ez ahhoz visz közelebb, hogy végre megérinthessem a várva-várt babámat. A mai orvostudomány mellett nincs mitõl tartanod egy szövõdménymentes terhesség altt/után. Minden rendben lesz, utólag csak a szép dolgokra fogsz emlékezni! Itt is mindenki drukkol! Könnyû szülést!

Relaxálj, beszélgess más terhesekkel és kisgyerekesekkel és fõleg a pároddal! Kerüld a szüléses rémtörténeteket és a kéretlen jótanácsadókat! Hidd el, a baba érzi, ha félsz és azt nem akarod, ugye? Simogasd a pocakodat és gondolatban beszélj hozzá, nyugtasd meg és merítsetek erõt egymásból. Hidd el, nincs semmi ijesztõ a szülésben. Kellemetlen tud lenni a fájás, de meg is fogsz könnyebbülni, hogy itt az idõ. Én mindkét gyerekemnél arra koncentráltam, hogy ez ahhoz visz közelebb, hogy végre megérinthessem a várva-várt babámat. A mai orvostudomány mellett nincs mitõl tartanod egy szövõdménymentes terhesség altt/után. Minden rendben lesz, utólag csak a szép dolgokra fogsz emlékezni! Itt is mindenki drukkol! Könnyû szülést!
Szia. Èn is 33hetes vagyok.Én nem félek.Tölem mindíg a párom kérdezi, de mondom neki, hogy mindennel tisztában vagyok, és nem félek. Próbálj több helyen utánna nézni, hogyan zajlik a szülés, beszélgess róla.Készülj rá, mint az iskolában az órára.Legyél tudatában azzal, hogy fájni fog, de a babádat akezedben tarthatod.Ez pótolni fog minden fa´jdalomért.Nekem növérem mondta.Ráadásul én egyedül leszek a szüle´snél, max a férjem lessz ott, "ha nem dolgozik, és odaér", mert külföldön élünk, a család pedig Magyar országon. Úgy hogy ne félj, mert a félelem leblokkolhatja majd a szülést segítö tolo fa´jásokat.ezt a szülésznömondta. Készülj lelkileg, pszihikailag, és minden rendben lessz.
Remélem még nem késtem el a én válaszommal.Neket most 5 hónapos a kisfiam, és azt mondta akkor a barátnõm, hogy az egész egy csodálatos utazás aminek a végén ott vár a kisbabám. Így is lett! Minden percét élvezem az anyaságnak, és nem mondom, hogy nem emlékszem a szülés fájdalmára, de az biztos, hogy MAGÉRTE. Sok sikert!

Napról napra egyre jobban feszeget a babám. Szinte érzem ahogyan nő és egyre kisebb neki a hely. Butaság, vagy lehetséges? 33 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Szia. Nem butaság. Nekem már egy hete más mozgást szinte nem is végez, csak feszegetí magát neki a pocakomnak, meg a gyomromnak, bordáimnak. Bizony már picike a hely neki, és nem tud olyanokat bulizni odabent, mint elõtte. Ráadásul a feje beilleszkedett, és néha olyan mintha furakodna ott lent. Kitartás, boldog babavárást az utolsó hetekre. 37 hetes pocis.

Szia. Nem butaság. Nekem már egy hete más mozgást szinte nem is végez, csak feszegetí magát neki a pocakomnak, meg a gyomromnak, bordáimnak. Bizony már picike a hely neki, és nem tud olyanokat bulizni odabent, mint elõtte. Ráadásul a feje beilleszkedett, és néha olyan mintha furakodna ott lent. Kitartás, boldog babavárást az utolsó hetekre. 37 hetes pocis.
Jól érzed, tényleg kevesebb neki a hely odabent. Én is kábé ennyi idõs terhes voltam, amikor úgy nekifeszítette a buksiját (a 35. hétig faros volt) a hasfalamnak a bordáimnál, hogy komolyan azt éreztem, kiszakad. Utána meg a popsiját nyomogatta oda. Most is szokta, de mivel már 39 hetes vagyok és leszállt a hasam, nem érzem olyan erõsnek a feszítést. Tényleg kellemetlen tud lenni, de egy kis simogatással arrébb tudod noszogatni, ha fáj. :) Kellemes babavárást! :)
Szerintem ez teljesen normális, hisz egyre kisebb a helye, egyre jobban érzed õt.
én is 33 hetes vagyok de nem vettem észre hogy feszeget.talán csak erõsebb a rúgása és ennyi.amúgy pici hasim van, remélem tényleg egy normál alkatú bébike van a pocimban.
A kérdező hozzászólása: Köszike! Nekem már most koponyafekvésû, és ha simizni kezdem a popsiját még jobban nekifeszül, nyomja magát. Aztán pár perc múlva érzem, ahogy lassan elernyed és akkor szundi van egy ideig. Olyan édes! :)
A kérdező hozzászólása: Igen.


33 hetes kismama vagyok. Mostanában egyre jobban fulladok, akár ülök akár fekszem. A lábam nagyon vizesedik és egyre gyakrabban rossz a közérzetem. Ezek ugye nem a koraszülésnek az esetleges jelei?

aggódom mert tegnap este picit görcsölt a pocim.eddig nem volt semmi baj a terhességem alatt.fulladás ellen melyik testhelyzet a legjobb?

Legjobb válasz: A babád egyre nagyobb,nincsen annyi heje,aze´rt nehezebb a le´gzésed.A tarta´sod legye mindíg egyenes,mint "aki karót nyelt."ha alszol,próbálj oldalt feküdni.Nekem attól jobb,és a babának is jobb a keringe´se.Ha a görcsölés nem mu´lik,keresd fel a zorvosodat.Szedsz magnéziumot??Lehet,hogy az a gond.De beszélj erröl a dokiddal. 37 hetes kismama.

A babád egyre nagyobb, nincsen annyi heje, aze´rt nehezebb a le´gzésed.A tarta´sod legye mindíg egyenes, mint "aki karót nyelt."ha alszol, próbálj oldalt feküdni.Nekem attól jobb, és a babának is jobb a keringe´se.Ha a görcsölés nem mu´lik, keresd fel a zorvosodat.Szedsz magnéziumot??Lehet, hogy az a gond.De beszélj erröl a dokiddal. 37 hetes kismama.
persze hogy szülhetsz. Mert mit mondott a dokid?
Szia!Nekem is volt viszerem a szemérem ajkamon és nagyon kidudorodott mint neked!Januárban született meg a kisfiam természetes úton!:-)attól féltem hogy a nyomásoktól a szülés közben elpattan de hála semmi nem történt!a szülés után kb.2héttel még a nyomát sem láttam!teljesen eltünt!:-)Szerintem szülhetsz természetes úton az orvos ugyis figyel hogy ne történjen semmi baj!:-) Boldog babavárást és szép, emlékezetes szülést kívánok!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!