Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok és egyre (24 db)

33 hetes vagyok és egy pár napja minden lépésnél nagyon fáj a szeméremcsontom. Ez természetes ilyen korán?

Legjobb válasz: Ha legközelebb jársz dokinál említsd meg neki. De reméljük semmi gond csak egyszerûen úgy fekszik,hogy nyomja a csontot és azt érzed.

Ha legközelebb jársz dokinál említsd meg neki. De reméljük semmi gond csak egyszerûen úgy fekszik, hogy nyomja a csontot és azt érzed.
Igen , ez természetes! Nálam is ugyanez volt, meg a barátnõmnél is aki már a 3-at szülte. Ahogy egyre nagyobb a bab nyomja a csoontodat, csinálja magának a helyet. Ne idegeskedj ez teljesen természetes! Ez még erõsödni fog egy kicsit a szülésig de így normális!!!!! Dia (6 hónapos baba anyukája)
Nekem 23 hetesen kezdodott es egyre rosszabb. Doki latott, "gyogymod" nincs, mert fajdalomcsillapitot olyan dozisba es annyi ideig nem szedhetunk, ami ezen segitene. Ki kell tartani, ami nehez, mert mar santitok a bal labamra es meg csak 27 hetes vagyok. Kitartas!
én is azon nõttem fel... nem hiszem hogy ártana neki, a magam módján én is normális lettem :)
hát ez kétféle reakciót válthat ki a gyerekben: vagy fellázad ellened és csakazértsem szereti majd a rock zenét, vagy õ is azt fog hallgatni:D én tartottam a családi hagyományt és punk/rock vonalon mozogtam világ életemben...de hát nálunk az lett volna az igazi lázadás ha mozartot hallgatok...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :D én is reménykedek benne hogy nem lesz süket a gyerek :D az apja rapper, én meg semmilyen stílusú, de csak zúzós zenét hallgatok... arra is kíváncsi leszek, hogy õ mit fog szeretni :)
Soha nem hallgattam komolyzenét, viszont a kislányom megismeri azokat a számokat, amiket a terhesség utolsó heteiben hallgattam, és nagyon figyel olyankor, pedig abban is bõven akadt rockzene... :)
Én se szeretem a komolyzenét, sokszor megy rockzene, két egészséges gyerekem van :)
A kérdező hozzászólása: UTOLSÓ :DDD elképzeltem a szituációt :DD köszi a válaszokat :)
Szia! Én 8 hónapos terhesen beültem éjszakai elõadásra és megnéztem az Alien-t. A gyerekem szereti a thrillert. :o) És nem lett idegbeteg. :o) A rock-ot is szereti, bár én terhesen még inkább Pink Floyd-ot hallgattam. Ha hangos a babának a zene, akzt jelzi. :o)
Nem hiszem , hogy árt neki, mi is rockzenét hallgatunk, reméljük õ is azt fogja kedvelni, kíváncsi vagyok
Rengeteg kutatás bizonyította már, hogy árt a gyereknek a heves indulatokat kiváltó zene. Viselkedésbeli problémákhoz vezethet.

33 hetes vagyok és azt vettem észre, h délelőtt alig moccan a babám, délután meg egyfolytában ugrabugrál. Kb. hányat moccan a babóca egy aktívabb félórában?

Nem számolom a csuklást, meg a remegést, de nekem még így is soknak t?nik. Volt, h 92-t számoltam. Rosszul csinálhatom? Mennyi a normális?

Legjobb válasz: Ha ilyen eleven lesz kint is a babád, ha nagyobbacska lesz, visszasírod majd az idõt, amíg odabent volt.:)

Ha ilyen eleven lesz kint is a babád, ha nagyobbacska lesz, visszasírod majd az idõt, amíg odabent volt.:)
Szerintem nincs olyan hogy "normális". Azt tudom hogy 12 óra alatt 10-nek meg kell lennie. Na nálad ez megvan, úgyhogy nyugodj meg.:) Örülj neki hogy ilyen kis aktív, mert nemsokára mert nem tud majd ennyit mocorogni. Legalábbis nekem is nagyon aktív volt a 34.hétig, aztán mostmár inkább csak kidugja itt-ott valamilyét meg csuklik.:) Szóval amennyire lehet még élvezd az ugrabugrálását, mert utána jön a "szenvedés".:) ) Üdv. 36 hetes kismami


Én egy 18 éves lány vagyok és az elsö terhességemet élem, 33 hetes vagyok jelenleg, pár éjszaka ota fáj, görcsöl a hasam ez csak 10-15 percig tart és utánna el mulik. Szoval akkor várhatom már nem soká a szülést?

És még az h félek h nem veszem észre h jön a baba és h elfojt a magzat vizem mivel h ugy vettem észre h vizelet tartási problémáim vannak a terhesség követöen és ha szivárog a magzat viz azt h veszem észre? köszönöm a választ,

Legjobb válasz: 33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival,de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom,hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam,hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt

33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival, de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom, hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam, hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt
szia, nekem azt mondta a védönöm hogy ha ilyen fäjäsaim vannak akkor vegyek a meleg de nem forro fürdöt es utäna elmulik ha nem azert fäj hoyg elindul a szülés, a magzat vizet hogy veszed eszre hmm nekem az anyosom meselte ö sokat järt wc-re es igy folyt el neki de van akinek meg egyböl zuty es minden tiszta viz, de ha meg szivärog akkor azt eszre lehet venni mert ´hamar lesz nedves a fehernemüd egyebkent is a magazatviznek nincs szaga ättetszömint a viz de ha zöldes vagy barnäs es fura szaga van akkor azonnal orvos meg akkor is ha verezgetsz!
h h h h h szivesen, h h :) XD h h h
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ hasznos volt. Voltam nögyogyásznál, védönönél és emlitettem nekik és monták h szeggyem a magnebé 6-ot eddig is szettem de most többet veszek be és nem mulik el esténként a fájdalmak. A fájdalmak pedig ojanok h nem tudok mozogni csak egyhejben feküdni nem tudoki fel kelni igy a fürdés sem megoldható felhuzom a lábaimat és 10-15 peren belül el mulik.
En is szedtem a magne B 6-ot. Sogornomnek keményedett a hasa, én nem tudom, hogy az milyen. De szerintem ilyesmi, mint amit leírtál. Es ne aggodj! Nekem a szulés a magzatvíz elfolyásával kezdodott. Mindha vederrel ontotték volna a vizet, ugyhogy ezt nem lehet osszetéveszteni a vizelettartási problémákkal. Ugy is fogod tudni, hogy már a baba ki akar jonni, oszton. En a végén olyan nagy voltam, hogy csak gurultam. A férjem huzott ki az ágybol. Végulis természetes uton megszultem a 4490 grammos lányomat. Pihenj sokat! 1 éves kislány anyukája
Ez jóslófájás, "gyakorol" a méhed a szülésre. Ha lesz benne rendszer és erõsödnek a fájások, az jelzi majd a szülés közeledtét. Ha szivárog a magzatvíz, azt is észre fogod venni, ha elfolyik azt meg fõleg. Azért jó lenne, ha többet pihennél már.

Napról napra egyre jobban feszeget a babám. Szinte érzem ahogyan nő és egyre kisebb neki a hely. Butaság, vagy lehetséges? 33 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Szia. Nem butaság. Nekem már egy hete más mozgást szinte nem is végez, csak feszegetí magát neki a pocakomnak, meg a gyomromnak, bordáimnak. Bizony már picike a hely neki, és nem tud olyanokat bulizni odabent, mint elõtte. Ráadásul a feje beilleszkedett, és néha olyan mintha furakodna ott lent. Kitartás, boldog babavárást az utolsó hetekre. 37 hetes pocis.

Szia. Nem butaság. Nekem már egy hete más mozgást szinte nem is végez, csak feszegetí magát neki a pocakomnak, meg a gyomromnak, bordáimnak. Bizony már picike a hely neki, és nem tud olyanokat bulizni odabent, mint elõtte. Ráadásul a feje beilleszkedett, és néha olyan mintha furakodna ott lent. Kitartás, boldog babavárást az utolsó hetekre. 37 hetes pocis.
Jól érzed, tényleg kevesebb neki a hely odabent. Én is kábé ennyi idõs terhes voltam, amikor úgy nekifeszítette a buksiját (a 35. hétig faros volt) a hasfalamnak a bordáimnál, hogy komolyan azt éreztem, kiszakad. Utána meg a popsiját nyomogatta oda. Most is szokta, de mivel már 39 hetes vagyok és leszállt a hasam, nem érzem olyan erõsnek a feszítést. Tényleg kellemetlen tud lenni, de egy kis simogatással arrébb tudod noszogatni, ha fáj. :) Kellemes babavárást! :)
Szerintem ez teljesen normális, hisz egyre kisebb a helye, egyre jobban érzed õt.
én is 33 hetes vagyok de nem vettem észre hogy feszeget.talán csak erõsebb a rúgása és ennyi.amúgy pici hasim van, remélem tényleg egy normál alkatú bébike van a pocimban.
A kérdező hozzászólása: Köszike! Nekem már most koponyafekvésû, és ha simizni kezdem a popsiját még jobban nekifeszül, nyomja magát. Aztán pár perc múlva érzem, ahogy lassan elernyed és akkor szundi van egy ideig. Olyan édes! :)
A kérdező hozzászólása: Igen.

33 hetes kismama vagyok és egy napja kevesebbet mozog a bébim, mozog de alig érzem. Másnál is volt így? Még evés után sem lendül be, ahogy szokott.

Legjobb válasz: Pont reggel irtam ki egy ilyen kérdést,én 36 hetes vagyok,érzem de nagyon keveset...lehet hogy az idõ,helyszûke...

Pont reggel irtam ki egy ilyen kérdést, én 36 hetes vagyok, érzem de nagyon keveset...lehet hogy az idõ, helyszûke...
Szia!Az én babám sem akar ma mozogni, sõt már ez a harmadik nap, hogy nem olyan aktív mint szokott.Nekem azt mondták a front miatt van.
Sziasztok! Hát ugy néz ki ez a dolog is mindenkinél változó lehet! Az én babám a 36 fokos melegekben volt nagyon lusti, most hogy ilyen idõk lettek, teljesen beindult! Amikor sokat pörög, akkor tudom hogy esõ lesz, ez már csak tapasztalat! Boldog babavárást! 30+3 heteske

33 hetes terhes vagyok és egyre jobban félek mindentől. Normálisak a félelmeim?

Tervezett baba a miénk(els?),de most félek,hogy jól fogok-e csinálni mindent,képes leszek-e rá.Mit fogok kezdeni egy babával,mekkora felel?sséggel tartozunk egy életen át érte,és hogy megsz?nik az eddigi magánéletünk.

Legjobb válasz: Lehet, érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, és vele beszélgetni a félelmeidrõl.

Lehet, érdemes lenne felkeresned egy pszichológust, és vele beszélgetni a félelmeidrõl.
Szia! Én megmondom neked õszintén, hogy mikor terhes voltam nekem is voltak félelmeim, amik ugyanígy sírásig fajultak. Ugyan ez volt a szitu, hogy csak sírtam, és nem tudtam megmondani a páromnak miért. Akkor õ a sokadik alkalom után kiborult, és közölte velem, hogy hagyjam abba, mert nem hogy nekem, de a picinek sem teszek ezzel jót. És láttam rajta mennyire aggódik érte/m. És akkor határoztam el, hogy tényleg nem foglalkozom semmivel, hisz nõk milliói terhesek és lesznek majd anyák, mások is megoldják, én is meg fogom tudni oldani. A balesetes dologgal kapcsolatban meg annyit, hogy ez valószínûleg a terhesség miatt van, vagyis, hogy tudat alatt attól félsz szerintem, hogy egyedül maradsz a picivel, és nem lesz apukája. (Én ezt onnan gondolom, hogy voltak nekem is ilyen, sõt olyan álmom is volt vagy 2 héten keresztül 2 naponta valaki meghalt a szeretteim közül) Már én is kezdtem azon gondolkodni, hogy elmegyek valamilyen dokihoz de aztán szerencsére elmúltak. A legjobb amit tehetsz, megpróbálsz úgy csinálni, mintha nem is gondoltál volna vagy álmodtál volna ilyet. Tudom ez nem a legjobb alkalom (tekintve hogy terhes vagy), de elmondom én mikor azt álmodtam (kicsit durva lesz), hogy a húgom a 3. emeletrõl hátraszaltózik (a részletet nem mondom) sírva keltem fel azt sem tudtam hirtelen mit csináljak, szó szerint levegõt nem tudtam venni. Ilyenkor a legjobb, ha a babára gondolsz, hogy vajon õrá hogy hat ha most ezzel foglalkozol. Reggel felhívtam anyumat, hogy minden rendben van e és megkértem nagyon nagyon vigyázzon rá. Tehát hívd fel a párod bármikor ha úgy gondolod, hogy megnyugszol ha hallod a hangját. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, csak meg szerettelek volna nyugtatni. Gondolj mindig arra hogy a babának egy kiegyensúlyozott mamira van szüksége. Most neked kell erõsnek lenned, és legyõzni a félelmeidet!! Remélem tudtam segíteni Boldog babavárást, és nyugodt éjszakákat kívánok!!

33 hetes terhes vagyok és egyre jobban félek a szüléstől! Mit tegyek, hogy megnyugodjak?

Legjobb válasz: Relaxálj, beszélgess más terhesekkel és kisgyerekesekkel és fõleg a pároddal! Kerüld a szüléses rémtörténeteket és a kéretlen jótanácsadókat! Hidd el, a baba érzi, ha félsz és azt nem akarod, ugye? Simogasd a pocakodat és gondolatban beszélj hozzá, nyugtasd meg és merítsetek erõt egymásból. Hidd el, nincs semmi ijesztõ a szülésben. Kellemetlen tud lenni a fájás, de meg is fogsz könnyebbülni, hogy itt az idõ. Én mindkét gyerekemnél arra koncentráltam, hogy ez ahhoz visz közelebb, hogy végre megérinthessem a várva-várt babámat. A mai orvostudomány mellett nincs mitõl tartanod egy szövõdménymentes terhesség altt/után. Minden rendben lesz, utólag csak a szép dolgokra fogsz emlékezni! Itt is mindenki drukkol! Könnyû szülést!

Relaxálj, beszélgess más terhesekkel és kisgyerekesekkel és fõleg a pároddal! Kerüld a szüléses rémtörténeteket és a kéretlen jótanácsadókat! Hidd el, a baba érzi, ha félsz és azt nem akarod, ugye? Simogasd a pocakodat és gondolatban beszélj hozzá, nyugtasd meg és merítsetek erõt egymásból. Hidd el, nincs semmi ijesztõ a szülésben. Kellemetlen tud lenni a fájás, de meg is fogsz könnyebbülni, hogy itt az idõ. Én mindkét gyerekemnél arra koncentráltam, hogy ez ahhoz visz közelebb, hogy végre megérinthessem a várva-várt babámat. A mai orvostudomány mellett nincs mitõl tartanod egy szövõdménymentes terhesség altt/után. Minden rendben lesz, utólag csak a szép dolgokra fogsz emlékezni! Itt is mindenki drukkol! Könnyû szülést!
Szia. Èn is 33hetes vagyok.Én nem félek.Tölem mindíg a párom kérdezi, de mondom neki, hogy mindennel tisztában vagyok, és nem félek. Próbálj több helyen utánna nézni, hogyan zajlik a szülés, beszélgess róla.Készülj rá, mint az iskolában az órára.Legyél tudatában azzal, hogy fájni fog, de a babádat akezedben tarthatod.Ez pótolni fog minden fa´jdalomért.Nekem növérem mondta.Ráadásul én egyedül leszek a szüle´snél, max a férjem lessz ott, "ha nem dolgozik, és odaér", mert külföldön élünk, a család pedig Magyar országon. Úgy hogy ne félj, mert a félelem leblokkolhatja majd a szülést segítö tolo fa´jásokat.ezt a szülésznömondta. Készülj lelkileg, pszihikailag, és minden rendben lessz.
Remélem még nem késtem el a én válaszommal.Neket most 5 hónapos a kisfiam, és azt mondta akkor a barátnõm, hogy az egész egy csodálatos utazás aminek a végén ott vár a kisbabám. Így is lett! Minden percét élvezem az anyaságnak, és nem mondom, hogy nem emlékszem a szülés fájdalmára, de az biztos, hogy MAGÉRTE. Sok sikert!
[link]
A nejem Maltofer-t szedett vashiányra.
Szia mennyire lett alacsony? Mert nekem is egy hete kell szednem tablettát rá
A kérdező hozzászólása: Éppen hogy csak a határérték alatt van, de azért jó lenne valami, csak nem tudom hogy az FLP közül melyiket kellene szedni.
Nekem 97 lett az érték, és a normális 120 felett kezdodik.Nekem az orvos irt ki tablettát ( Sorbifer Durules)de én nem magyarországi vagyok. Neked az orvos nem irt ki semmit? 3-as voltam
A kérdező hozzászólása: Maltofert szedek, csak kíváncsi lettem volna hogy a Foreveres termékek közül melyik lenne jó.
Ezekben biztos: Kids, Nature Min, Daily, Vitolize Women's.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves írjon már valaki...:(
Az hogy a lepény másodfokban érett még önmagában nem jelet gondot. Ha a baba szépen fejlõdik akkor rendesen megy a tápanyagutánpótlás. Még szinte teljesen zárva vagy bár önmagában ez sem jelent semmit a húgomnál teljesen zárt méhszáj mellett indult el a szülés. Én a helyedben nem paráznék az adatokon, inkább lazíts, élvezd ki a babvárás csodás pillanatait, ha eddig minden rendben volt, felesleges aggódnod. Inkább pihenj, töltõdj fel nagy szükséged lesz az erõdre és a kitartásodra a szüléskor és a csöppség gondozása során. Egy kétgyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Az orvosom azt mondta, hogy ha a 36hetes uh-on már 3.fokban lesz érett a lepény, befektet, és a 37.en megindítja a szülést...:(
Nekem az a fura, hogy az elsõ egyes után nulla van, aztán megint egy...valahogy nem sikerül összeraknom a képet...ha 1100 akkor értem...egyébként nem túl fényes értékek, bár a belsõ méhszáj még zárt teljesen, viszont a méhnyakad erõsen meg van rövidülve.. Pihenj sokat, ezalatt a fekvést értem, vigyázz magadra. Egyébként a 37. hét már nem hangzik annyira vészesen, unokatesóm 36.hétre szült 3 kg-os teljesen egészséges babát, egy perccel sem voltak tovább kórházban, mintha idõre jött volna. Próbálj megnyugodni, az idegeskedés csak árthat (tudom itt össze- vissza beszélni sokkal könnyebb, mint benne lenni abban a szituban, de kis relaxálás jót tehet!)
én 36. hétig húztam ilyen adatokkal mint a tiéd!!! sok sikert.jó egézséget kivánok a kis babaádnak és természetesen nekedis !!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!