Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok! Napok óta (6 db)

33 hetes kismama vagyok! Napok óta nagyon fáj a forgócsontom, ez a terhesség miatt van?

Néha alig bírok kikelni az ágyból annyira fáj!Ez mostmár szülésig így lessz?

Legjobb válasz: Szia! Akkor ez valószínû azért van-nekem 1 hónapja fáj, néha sírni tudnék amikor lépek v. éppen az ágyból kell kimásznom. Azt hittem valami más bajom van, de így "megnyugodtam" egy cseppet (jövõhéten orvoshoz akartam menni vele). Kitartás, Neked már nem sok van:)) Én még csak 21 hetes vagyok:(((

Szia! Akkor ez valószínû azért van-nekem 1 hónapja fáj, néha sírni tudnék amikor lépek v. éppen az ágyból kell kimásznom. Azt hittem valami más bajom van, de így "megnyugodtam" egy cseppet (jövõhéten orvoshoz akartam menni vele). Kitartás, Neked már nem sok van:) ) Én még csak 21 hetes vagyok:(((
Nekem is a terhességem utolsó 3 hetében nagyon fájt a forgócsontom és a keresztcsontom. Én akkor érdeklõdtem reumatológus orvosnál, hogy mint lehet ezzel csinálni, de nem foglalkoztak velem, azt mondták, hogy a terhesség miatt van és majd szülés után elmúlik. Így az utolsó hónapot sántikálva töltöttem. Ez a fájdalom a szülés után egy hétig szinte még erõsebb volt (hüvelyi szülés volt), aztán szép lassan magától, kezelés nélkül elmúlt, szülés után 3-4 hét múlva szûnt meg teljesen. Így saját tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy sajnos nálad sem fog javulni a helyzet a szülésig, de utána biztos rendbejössz. Kitartás!
Igen, attól van, és nagy esély van arra, hogy a szülésig így is marad. Próbálj minél többet feküdni.

33 hetes vagyok elég sokszor keményedik a hasam. Ez jel? Orvos Béres Magne B6 ot javasolt 3X1et de a papíron napi 1X1 ajánlott, mennyit szedjek? Autóval 1 óra az út a kórházig, mikor érdemes elindulni, ha milyen időközönként jönnek majd a fájások?

Legjobb válasz: A keményedés nem minden esetben jelent szülés megindulást.Ha a doki azt mondta a b6 ra,hogy hármat szedj, de a papíron egy van, és kétségeid vannak a 3-mal,szedj 2-t. Reggel 1, este1. Én is így szedem. Ha a keményedések rendszeres idõközönként jönnek, és nem enyhûlnek pihenésre, akkor nem árt ha elindulsz.Pláne ha messze van a kórház.

A keményedés nem minden esetben jelent szülés megindulást.Ha a doki azt mondta a b6 ra, hogy hármat szedj, de a papíron egy van, és kétségeid vannak a 3-mal, szedj 2-t. Reggel 1, este1. Én is így szedem. Ha a keményedések rendszeres idõközönként jönnek, és nem enyhûlnek pihenésre, akkor nem árt ha elindulsz.Pláne ha messze van a kórház.
Szerintem úgy szedd ahogy a dokid javasolta. Én a magneB6-ot 3*2 vel szedem és még így is keményedek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindkettõtöknek de a keményedésem hálistennek nem jár fájással is csak napjában többször elõfordul!

Mindjárt megjön érzésem van már napok óta alul! Ez normális? 33+4 hetes kismama vagyok!

Ez mellett még fáj a derekam is és nagyon sokat feszít a kis pocaklakó plussz elég sokat keményedik is!!!

Legjobb válasz: Én kereken 33 hetes vagyok és ugyanezeket érzem:) Normálisnak normális, csak már nekünk kényelmetlen a dolog:) Bár azért tartok a koraszüléstõl picit, hisz a nagyobbik fiam 36 hétre született, 33 hetesen már voltam kórházban vele visszatartáson.A kisebbik fiamat még túl is hordtem 4 nappal.Bár vele is az utolsó 1-2 hónap már ilyen volt.Most elvileg 38 hetesen szülök (progis császár), hát remélem a fiatalember is úgy gondolja bent :) Hanyadik baba?

Én kereken 33 hetes vagyok és ugyanezeket érzem:) Normálisnak normális, csak már nekünk kényelmetlen a dolog:) Bár azért tartok a koraszüléstõl picit, hisz a nagyobbik fiam 36 hétre született, 33 hetesen már voltam kórházban vele visszatartáson.A kisebbik fiamat még túl is hordtem 4 nappal.Bár vele is az utolsó 1-2 hónap már ilyen volt.Most elvileg 38 hetesen szülök (progis császár), hát remélem a fiatalember is úgy gondolja bent :) Hanyadik baba?
A kérdező hozzászólása: 2.-ik baba, de az elsõnél semmi problémám nem volt!!!!


33 hetes kismama vagyok (második terhesség). Tegnap óta megállás nélkül egyfolytában mozog a babám, éjjel-nappal. Mitől lehet? A front? Vagy valami nem tetszik neki?

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok, nekem is az elmúlt napokban mocorgósabb volt a bébikém :) szerintem biztos a front is közrejátszott. Mondjuk nekem szokott kisebb szüneteket tartani (gondolom akkor alszik éppen) de amúgy most kis mocorgós... ha nem idegeskedsz, vagy nem eszel csípõset meg jól érzed magad, szerintem csak a front lehet az állandó mozgás mögött... vagy csak éppen helyezkedik, h neki hogy kényelmes :)

Én is 33 hetes vagyok, nekem is az elmúlt napokban mocorgósabb volt a bébikém :) szerintem biztos a front is közrejátszott. Mondjuk nekem szokott kisebb szüneteket tartani (gondolom akkor alszik éppen) de amúgy most kis mocorgós... ha nem idegeskedsz, vagy nem eszel csípõset meg jól érzed magad, szerintem csak a front lehet az állandó mozgás mögött... vagy csak éppen helyezkedik, h neki hogy kényelmes :)
Én 31 hetes vagyok, és napok óta úgy érzem az oldalamon fog kijönni, nagyon sokat mocorog. Mondta a doki is, mert csütörtökön nézett uhltrahanggal, de minden rendben van, ugyhogy ti se aggódjatok. Biztos, hogy az idõváltozás.
:S Ugyanez!! Mult hét péntek óta már majd megbolondulok! SZinte úgy érzem kijön a köldökömön. 32.hétben vagyok én is. Iszonyat amit produkál ez a bébi!! de legalább nem vagyok egyedül- BOCS!!! :)

Ma egész nap fáj, görcsölget a hasam ott lent a petefészkemnél. Jósló lehet vagy a baba nyom valamit? Ti hogy vagytok? 33 hetes kismami

Legjobb válasz: Szia! Szerintem menj el dokihoz, ezek lehetnek méhösszehúzódások! A doki a méhszáj állapotából már látja, ha esetleg idõ elõtt beindulna a szülés.Ha idõben mész, meg tudják állítani. Nekem is voltak hasonló tüneteim, de én akkor még csak 19 hetes voltam. kaptam egy kúra magnéziumot, és azóta is injekciót kapok minden héten. Hol jobban fájdogál, hol kevésbé, de eddig még egyben vagyunk! Sok pihi, kevés stressz! 30 hetes kismami

Szia! Szerintem menj el dokihoz, ezek lehetnek méhösszehúzódások! A doki a méhszáj állapotából már látja, ha esetleg idõ elõtt beindulna a szülés.Ha idõben mész, meg tudják állítani. Nekem is voltak hasonló tüneteim, de én akkor még csak 19 hetes voltam. kaptam egy kúra magnéziumot, és azóta is injekciót kapok minden héten. Hol jobban fájdogál, hol kevésbé, de eddig még egyben vagyunk! Sok pihi, kevés stressz! 30 hetes kismami

33 hetes terhes vagyok és folyamatosan kemény a hasam /nem a néha keményedés/ minek a jele ez? /Picit izgulok/ Nehéz vele aludni, mozogni és nehezebbnek tűnik. Napok óta érzem.

Olvastam, hogy lehet a fronttól is, abból van is most elég bőven. Magne B6-ot szedem folyamatosan, most naponta több szemet is beveszek és pihenek is napközben. A baba továbbra is aktív. Ez a feszülés esetleg lehet a növekedése miatt is?

Legjobb válasz: Nem tudom, nekem a 29. héten keményedett sokat, akkor magnézium infúzió lett volna a megoldás, de mire eldöntöttük, hogy bemegyünk, megszûnt. Én ránézetnék, de ha folyamatosan kemény, és emellett nem fáj, akkor nem hiszem, hogy gond. Plusz nekem ugye az a néha-keményedés volt akkor, ilyen folyamatosan kemény érzésem akkor volt, mikor befordult, aztán mikor megszoktam az új fekvését, elmúlt. De én megnézetném a helyedben. 31 hkm

Nem tudom, nekem a 29. héten keményedett sokat, akkor magnézium infúzió lett volna a megoldás, de mire eldöntöttük, hogy bemegyünk, megszûnt. Én ránézetnék, de ha folyamatosan kemény, és emellett nem fáj, akkor nem hiszem, hogy gond. Plusz nekem ugye az a néha-keményedés volt akkor, ilyen folyamatosan kemény érzésem akkor volt, mikor befordult, aztán mikor megszoktam az új fekvését, elmúlt. De én megnézetném a helyedben. 31 hkm
Szia! Ezt a kismamablogból másoltam. Engem megnyugtatott teljesen. (Szintén 33 hetes, ugyanebben a cipõben): "A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztõ lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmû. Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerûen ismétlõdik. A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlõdnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elõ ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is. Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztõ lehet, de tudnod kell, hogy általában külsõ körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Délután úgyis jelenésem van a védõnõnél, remélem Õ is megnyugtat.
Nem akarlak megijeszteni, de nekem 35 hetesen volt ez. A vége egy hét kórház, 33 óra infúzió, tüdõérlelö. De végül 38 hetesen szültem. Azt mondták hogy simán nyithatja a méhszájat, és sanszos a koraszülés. Én a helyedben a dokidat hívnám vagy mennék hozzá. Inkább mint a védõnõhöz! Vigyázz nehogy baj legyen!
A kérdező hozzászólása: A méhszájam zárt vagyis 6 napja voltam a dokinál és minden oké volt. A védõhõhöz pedig eleve mennem kellett. De már jobb is a pocim, de figyelek nagyon, sokat pihenek. Persze ha bármi van újra, rögtön hívom a dokim. Köszi!
Szia! Én is 33 hetes terhes vagyok annyi különbséggel, hogy én a 31. héten bekerültem kórházba mert beindult a szülés a front miatt. Itthonra a dokim aki genetikus a Magne B6-ot nem javasolta, a Béres magne b6-ól pedig ment a hasam. Most Magnézium citrátot szedek 3x1-et amibe egy szemben van 500 mg. Ugye a magnézium izomlazító. Lehet kevesebbet is szedni de a front miatt ha kell még a reggeli és az ebéd között is beveszek egy felet. Én ezt tudom ajánlani mert ez jó és a hasad se megy tõle. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/tabletta_ma.. És persze rengeteg pihenés!!!!!! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de már megvan a kisbabám! :) 39, 5 hetesen született, teljesen egészségesen. Most már több mint 5 hetes. :) A magne B6 a 36. hétig javasolt, aztán a málnalevél teára váltottam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!