Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes vagyok! Napok (47 db)

33 hetes vagyok, nagyon leszállt a hasam, sokat fáj a derekam és napi 5-6-szor keményedem. Szerintetek még kihúzom pár hétig? Még nagyon nem kellene szülnöm. Védőnő szerint nagyon sok fekvés.

Legjobb válasz: Simán ki. De amikor csak teheted, pihenj. Én 37-38 hetes vagyok, most épp leültem 5 percre a házunk két szintjének teljes takarítása közben. De egész terhességem alatt pörögtem, dolgoztam, házimunkáztam, építkeztem, magnéziumot nem szedtem, se mást, mégis kihúztam idáig. És még húzom is :)

Simán ki. De amikor csak teheted, pihenj. Én 37-38 hetes vagyok, most épp leültem 5 percre a házunk két szintjének teljes takarítása közben. De egész terhességem alatt pörögtem, dolgoztam, házimunkáztam, építkeztem, magnéziumot nem szedtem, se mást, mégis kihúztam idáig. És még húzom is :)
Azt doki mondta, hogy leszállt a hasad? Egyébként második babával nekem 3 héttel szülés elõtt ereszkedett le. Tényleg pihenj! A keményedés szerintem nem vészesen sok, én a 20. héttõl keményedtem rendszeresen. 38-ig bírtuk. Nektek is ezt kívánom!
A kérdező hozzászólása: A védõnõm mondta. Meglátott és egybõl mondta. Magnéziumot szedem 3X2-õt.

Napról napra egyre jobban feszeget a babám. Szinte érzem ahogyan nő és egyre kisebb neki a hely. Butaság, vagy lehetséges? 33 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Szia. Nem butaság. Nekem már egy hete más mozgást szinte nem is végez, csak feszegetí magát neki a pocakomnak, meg a gyomromnak, bordáimnak. Bizony már picike a hely neki, és nem tud olyanokat bulizni odabent, mint elõtte. Ráadásul a feje beilleszkedett, és néha olyan mintha furakodna ott lent. Kitartás, boldog babavárást az utolsó hetekre. 37 hetes pocis.

Szia. Nem butaság. Nekem már egy hete más mozgást szinte nem is végez, csak feszegetí magát neki a pocakomnak, meg a gyomromnak, bordáimnak. Bizony már picike a hely neki, és nem tud olyanokat bulizni odabent, mint elõtte. Ráadásul a feje beilleszkedett, és néha olyan mintha furakodna ott lent. Kitartás, boldog babavárást az utolsó hetekre. 37 hetes pocis.
Jól érzed, tényleg kevesebb neki a hely odabent. Én is kábé ennyi idõs terhes voltam, amikor úgy nekifeszítette a buksiját (a 35. hétig faros volt) a hasfalamnak a bordáimnál, hogy komolyan azt éreztem, kiszakad. Utána meg a popsiját nyomogatta oda. Most is szokta, de mivel már 39 hetes vagyok és leszállt a hasam, nem érzem olyan erõsnek a feszítést. Tényleg kellemetlen tud lenni, de egy kis simogatással arrébb tudod noszogatni, ha fáj. :) Kellemes babavárást! :)
Szerintem ez teljesen normális, hisz egyre kisebb a helye, egyre jobban érzed õt.
én is 33 hetes vagyok de nem vettem észre hogy feszeget.talán csak erõsebb a rúgása és ennyi.amúgy pici hasim van, remélem tényleg egy normál alkatú bébike van a pocimban.
A kérdező hozzászólása: Köszike! Nekem már most koponyafekvésû, és ha simizni kezdem a popsiját még jobban nekifeszül, nyomja magát. Aztán pár perc múlva érzem, ahogy lassan elernyed és akkor szundi van egy ideig. Olyan édes! :)
A kérdező hozzászólása: Igen.

33 hetes vagyok.3 napja rengeteget mocorog a babám, és sokkal fáradékonyabb vagyok mint eddig. Ez ugye nem jelenti azt hogy előbb fogok szülni?

Csak mert azt olvastam hogy a vége felé már egyre kevesebbet mocorognak a babák, vagy ez se törvényszer?? Ez is mindenkinél más?

Legjobb válasz: Szia! Ettõl nem fogsz hamarabb szülni, és nem törvényszerû, hogy kevesebbet mocorog. Bár nekem pl. kevesebbet mocorog, de ez kb. egy hete van így, és már csak néhány napom van a kiírt idõpontig. Szóval, ha le is lassul, valószínûleg csak napokkal szülés elõtt.

Szia! Ettõl nem fogsz hamarabb szülni, és nem törvényszerû, hogy kevesebbet mocorog. Bár nekem pl. kevesebbet mocorog, de ez kb. egy hete van így, és már csak néhány napom van a kiírt idõpontig. Szóval, ha le is lassul, valószínûleg csak napokkal szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Ja jó, köszi szépen!:)


33 hetes vagyok, a napokban enyhe mensi szerű érzésem van, ezek már jóslók?

Amit még kérdezni szeretnék, hogy ett?l kinyílhat a méhszáj?

Legjobb válasz: Jóslók már vannak ilyenkorra általában. Nekem 20 hetes voltam mikor elõször éreztem és akkor sok pihenésre intettek hogy nehogy meginduljon a szülés mert kinyílhat a méhszáj

Jóslók már vannak ilyenkorra általában. Nekem 20 hetes voltam mikor elõször éreztem és akkor sok pihenésre intettek hogy nehogy meginduljon a szülés mert kinyílhat a méhszáj
Lehetnek jóslók is, de nálam pl. a nagy idõjárásváltozások (frontok) is okoztak ilyet többször is. 34 hetes kismama

33 hetes vagyok, a babám pár napja már nem mozog annyit mint eddig. Aggodjam ez miatt? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: A helye egyre kisebb szegénynek,ne várd hogy ugyanúgy rúgkapál,mint eddig.Mit jelent hogy kevesebbet,mindig bejelentkezik, de nem olyan aktív? Lehet a frontok is zavarják,ezek a babaák azt is megérzik a pocakban,ne keseredj,biztos hogy nincs baj,van amikor egy egész napot alig érezni,aztán másnap reggel bejelentkezik.Persze ha alig érzed,azért dokinak említsd meg, figyelgesd,noszogathatod is,helyzetváltoztatással,hasad megmozgatásával,pl kérd meg a párod picit lökdösse meg finoman a hasad,meglátod beindul.

A helye egyre kisebb szegénynek, ne várd hogy ugyanúgy rúgkapál, mint eddig.Mit jelent hogy kevesebbet, mindig bejelentkezik, de nem olyan aktív? Lehet a frontok is zavarják, ezek a babaák azt is megérzik a pocakban, ne keseredj, biztos hogy nincs baj, van amikor egy egész napot alig érezni, aztán másnap reggel bejelentkezik.Persze ha alig érzed, azért dokinak említsd meg, figyelgesd, noszogathatod is, helyzetváltoztatással, hasad megmozgatásával, pl kérd meg a párod picit lökdösse meg finoman a hasad, meglátod beindul.
Nem biztos hogy alszik, csak nem fér el úgy mint eddig, és nem tud akkorákat rúgni.ha mindig jelentkezik az jó, semmi baj.Ilyenkor a végére ez teljesen normális.Ha meg front van, akkor jól be is alszik.Boldog babavárást!(1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Igen mindig bejelentkezik, aztán pár órát nem is érzem. Már nem olyan aktiv lehet hogy többet alszik?
Szia! azért beszélj az orvosoddal, hogy nézzen meg uh-on. Valószínû minden rendben, de okozhatja a kevesebb mozgást az is, hogy pl. a lepény nem teljesen jól mûködik, s így a baba oxigénellátása nem megfelelõ. Egy ultrahang nem ártana. Boldog babavárást!

Mi van velem? 33 hetes vagyok és a mai nap egész nap alszok. Fáradt vagyok nincs se kedvem se erőm semmihez. De a babám is le van lassúlva.

Lehetséges csak a frontok miatt?

Legjobb válasz: meglehet, hogy a frontok okoznak neked kellemetlenséget, de ha jól esik, akkor miért ne pihennél. :)

meglehet, hogy a frontok okoznak neked kellemetlenséget, de ha jól esik, akkor miért ne pihennél. :)
Én kb 3-4hete csinálom ezt folyamatosan, igaz éjjel nem alszok szinte semmit de nappal végig aludnék ha lehetne.39hetes kismama..nekem is lassu a babám nappal inkább este indul be.

33 hetes vagyok. Voltam nődokinál hétfőn. Felírt nekem a folyásomra clion 100-at napi 1 kell este használnom . De mióta használom még csúnyább lett a folyásom . Darabos . Lehet így tisztít?

Legjobb válasz: Lehet.mikor kúpot kellett használnom,eleinte szinte maga a kúp folyt vissza,utána pár napra rá javult.számits rá hogy nem 100%ig szívódik fel,és hát vhol távoznia kell.eleinte még folyás mellett ami idõvel csökken.

Lehet.mikor kúpot kellett használnom, eleinte szinte maga a kúp folyt vissza, utána pár napra rá javult.számits rá hogy nem 100%ig szívódik fel, és hát vhol távoznia kell.eleinte még folyás mellett ami idõvel csökken.
Egyetértek, az a kúp maradéka lesz :)
A kérdező hozzászólása: Pffú akkor ez elég gáz .. Én meg már azt , hogy ennyire nagy folyásom van, mert ilyen sárgás darabkák vannak.Remélem akkor használ tényleg . Köszönöm a válaszokat.

33 hetes vagyok és már 2 napja alig alszok valamit. A bal és a jobb hasam alja néha nagyon fáj.hányingerem is van, és érzem hogy keményedik a hasam is (nem egész nap). Mitől lehetnek ezek a tünetek?

22hetesen bevarrták a méhfalat mert nyitva voltam és azóta szedema magnéziumot de ugy érzem mintha a alig lenne helye a babámnak.

Legjobb válasz: Szia! Én a helyedben orvossal beszélnék!!! Nem tudok ebben segíteni mert én még az elején járok jobb ha szólsz dokinak azért is gondolom ezt mert bevarrták a méhfalad.

Szia! Én a helyedben orvossal beszélnék!!! Nem tudok ebben segíteni mert én még az elején járok jobb ha szólsz dokinak azért is gondolom ezt mert bevarrták a méhfalad.
Akeményedésekre szerintem szedj még több Magnéziumot, lehet, hogy estleg más lazító hatású gyógyszer is kellene. Szerintem menj el az orvosodhoz, mert lehet, hogy többet kell pihenned, feküdnöd. Azért is jó lenne, ha konzultálnál az orvossal, mert a méhszájat is ellenõrzi. Gondolom ezt értetted alatta és nem méhfalat. Szép és nyugodt babavárást! 24 hetes kismama

33 hetes vagyok már 20 kilót híztam éjjel nappal édességet eszek. Nem bírom megállni?

ugye nem lesz baja a babámnak?segítsetek lécci aggódom csak az édeset kívánom semmi normális kaját:( nem fog meghalni vagy ilyesmi ..

Legjobb válasz: Nem a legideálisabb.Próbáld megállni,a gyerekedért(és Magadért).Nem,nem fog meghalni.Orvos,védõnõ nem mondott semmit?Azért nem lenne jó,ha valami cukorprobléma adódna(a picinél,vagy Nálad).

Nem a legideálisabb.Próbáld megállni, a gyerekedért(és Magadért).Nem, nem fog meghalni.Orvos, védõnõ nem mondott semmit?Azért nem lenne jó, ha valami cukorprobléma adódna(a picinél, vagy Nálad).
Én két dologra gondoltam, amikor kívántam az édességet: a babám egészsége. Ez általában elég volt :-) Ha mégsem, belegondoltam milyen szar lesz azon kattogni, hogy a férjem mikor keres szebbet-vékonyabbat. Sajnos a közvetlen környezetemben volt ilyen :-( Nem szabad mindent a hormonokra fogni :-(
azon kívül, hogy dundi babád lesz, valószínûleg anyagcserezavarral, és te is elhízol, és majd szenvedni fogsz, semmi. de ha valakinek annyi önuralma van csak, mint egy bagzó nyúlnak.... egyed akkor! hízzál még 10 kilót!!! remélem azért fogászatra elmész!
Egyszerûen meg kell állni... Emberek vagyunk, nem ösztönbõl élõ állatok... Tudom mirõl beszélek, ugyanis inzulinrezisztens vagyok, és mivel a babavárás 14. hetétõl nem szedhetem az erre való gyógyszereimet, aminek egyenes úton az a következménye, hogy lényegében ölni tudnék az édességért. De van egy férjem, aki orvosként ezer meg ezer olyan esettel találkozott már, ahol cukoranyagcsere-zavarhoz vezetett a mértéktelen édességfalás, valamint makroszóm, hatalmas babákhoz, akik alig tudták szabályozni az elsõ napokban anyuka irgalmatlan inzulinszintjérõl leválva a saját cukorszintjüket. Ezért tudom megállni... Gondolj erre. Természetesen nem fog meghalni, sõt, az is lehet, hogy meg sem érzi, de próbáljuk elkerülni szerintem az elkerülhetõ veszélyforrásokat. És ha ennyire az édeset kívánod, érdemes volna mérni a cukorszintedet, a terhesség ugyanis fiziológiásan inzulinrezisztens állapot, a cukorérték gyakran padlóra nyomódik. Ennek azonban nem az édességfalás a terápiája. Létezik önuralom, próbáld gyakorolni. 37 hetes km
Nyugi, en ugyanigy voltam, hiztam is 28 kg-ot es jelentem van egy 4 honapos, gyonyoru kisfiam es 0 kg sulyfeleslegem.Nem mondom hogy mi vagyunk a kovetendo pelda, de ne aggodj, ettol nem lesz baja a babadnak, maximum te fogsz megszenvedni szules utan a plusz kilokkal :-S Boldog babavarast!
Szegeny kerdezo szerintem pont nem az alpari, kioktato valaszokra volt kivancsi...elso vagyok, a 28 kg-ot hizo...en nem tudtam megallni, pedig tisztaban voltam vele hogy nem jo (kozepiskolaban tanitok biologiat).Egyszeruen fizikailag voltam rosszul....Igy ettem, hozzateszem nem otthon szultem, kismamat b...ogatni a sulya miatt csak otthon szokas...Engem egyetlen egyszer nem allitott a merlegre a vedono es nem idegesekedtem meg azon is, hogy valamelyik szuper kismama nalam kevesebbet hizott.Egy darab terhessegi csikom nem lett, a kisfiam 3400 g-al szuletett, nem oriasbebi es egeszseges mint a makk.Sot meg a ferjem is velem maradt.Hangsulyozom megegyszer, tudom nem ez a kovetendo pelda, de ezert valakit leszolni, lenezo modorban valaszolni(foleg nev es arc nelkul) azert meg sem kene...Kedves kerdezo, Neked kivanok tovabbra is kitartast, boldog perceket a harmadik babucidhoz:-)
Utolsó: a sok hízás nem jó, és nem kifogásokat kellene keresni, hanem egyszerûen megállni a kajálást. Hidd el, én is meg tudnám enni a csokit, édességet, sütiket, mégsem teszem, mert nem szabad. És nem kifogásokat gyártva tömöm magam, hanem szem elõtt tartom, hogy mi a jó a babámnak.
Attól, hogy nem tudtad megállni (28 kg-ot hízó kismama), nem kel azt a képet vetítened bárki elé, hogy ez jól van így. Mivel 8 éve szoktam le a dohányzásról minden segítség nélkül egyik napról a másikra, én ehhez tudnám hasonlítani: hidd el, csak akaraterõ kérdése. Én is magamba tudnék tömni édességet, ha megkívánom, meg is teszem, de mértékkel! És ezen van a hangsúly, nem azon, hogy meg kellene vonni magunktól bármit is, de ha csokit kívánok, eszek 2-3 kockát pl. Ha valaki felteszi itt a kérdését, azért tisztában lehet azzal, fõleg egy ilyen kérdés esetén, hogy fog kapni hideget-meleget. Én agrármérnök vagyok, és ha bioszt tanítasz, megérted a párhuzamot, hogy pl tejelõ szarvasmarhánál a takarmányozás a vemhesség utolsó 2 hónapjában, de fokozottan az utolsó 3 hétben határozza meg nagy mértékben az ellés lefolyását, a boci életképességét, és a tehén majdnem 1 éves tejtermelését... Kint más a rendszer, itt sokkal többet foglalkoznak a kismamák egészségével, néha túl sokat is, de nálunk a kicsit más életmódot folytatnak az emberek és jobban benne vannak a táplálkozási problémákból adódó gondok: cukorbetegség, toxémia stb. 30 hetes kismama
Kedves 14-es, az orvosférjes vagyok, mi pl. azért nem vagyunk még külföldön a férjemmel mert tudja, és én is tudom, hogy mennyivel jobb a magyar terhesgondozás, mint az európai átlag... A kismama súlya NAGYON fontos, 28 kilót hízni nem jó, és igenis veszélyes. Az, hogy ezt neked nem nézték a legkevésbé sem említhetõ pozitívumként. A leküzdhetetlen édességvágy pedig cukoranyagcsere-zavarra utalHat, ahogy már írtam én is és más is, és kivizsgálandó.
A kérdező hozzászólása: ú én sajnálom, hogy így elmérgesedett ez a kérdés azóta próbálom megállni és sikerül is csak ne veszekedjünk...:)
A 11. válaszoló vagyok. Kicsit utána olvastam a dolognak, és azt találtam, hogy lehet magnézium és C-vitamin hiány is. Nem csak és kizárólag cukoranyagcsere zavar, persze ez is lehet az oka, de gondolom ez a terheléses cukor vizsgálaton kiderült volna, vagy gyanús lett volna valami. Írtad, hogy amúgy meg csontkollekció vagy. Lehet, hogy a szervezeted raktározni akar a szoptatás idejére, ezért kívánod a szénhidrátokat. Végülis így vagyunk kitalálva, csak most már nem kell raktározni, mert mindig minden táplálék elérhetõ. Kár, hogy ezt a szervezetünk még nem tanulta meg...
Olyan nincs, hogy nem bírod megállni. Gondolj a babádra :) Ha ennyire kívánod az édeset, érdemes lenne egy cukrot nézni nálad, hogy minden rendben van-e.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek annak is aki kedvesen válaszolt meg annak is aki nem harmadik gyerek az elsõ kettõvel is sokat híztam, igaz ott nem volt édesség...ott sós volt:) )) szülés után 4 hónappal már visszamentem az eredeti 58 kilómra a férjem nem szól semmit azt mondja legalább van mit fogni õ utálja, hogy alapban csontkollekció vagyok... köszi mindenkinek
Én is kb. így voltam a terhességem végefelé, de mondjuk szerencsére ettem mást is. (Hála a férjemnek!) Próbálj viszont egészségeset is becsempészni az édességek közé. Pl. keverj gyümölcsjoghurtba túrót, banánt törj össze túróval és zabpehellyel, reszelt almához keverj darált diót. Néha egyél aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat is. Nekem kifejezetten mogyorós csokira volt étvágyam (sõt, ez a mai napig megmaradt), szerencsére igazi mogyoróval tudom húzni az idõt a csokiig. Valaki írta a gyümölcsöket, hogy arra van szüksége a szervezetednek, ilyenkor szerintem sokkal vidámabb sokfélét összekeverni, beletenni mazsolát, pirított diót, mogyorót - ez is van olyan édes, mint az igazi édesség. És az is lehet, hogy szomjas vagy, néha én is édességet kívánok, pedig valójában szomjas vagyok. Fel a fejjel, próbálj kicsit trükközni!
Mikor volt idõ annyit felszedni? Mert nekem az elsõ 3 hónap csak minuszokat okozott, a második 3-ban ....na akkor kiegyenlítettem és a harmadik 3 hónapban nem volt hely a hasamban ételre. 8 kg-ot híztam a terhességgel és amikor kijöttem a korházból annyi voltam mint a terhességem elsõ napján. Én reggelire paradicsomot, uborkát, sajtot ettem házikenyérrel és répalevet ittam vagy mézes teát. Ebédre a krumplipüré husival na nem kívánod??? Almalé...narancslé
Hány éves vagy ?van férjed? nem szól rád? Összevissza fog repedezni a bõröd...ha majd lefogysz minden lógni fog. Ha ez neked nem számít akkor ne sírj majd ha a férjed megcsal esetleg elhagy gyerekestõl.... Ha édességet kívánsz, akkor valószínû gyümölcs hiányzik a szervezetednek.Egyél gyümölcsöt.
Szerintem olyan nincs, hogy valamit nem lehet megállni. A gyereknek sem a töménytelen szénhidrátra van szüksége, hanem fehérjére és vitaminokra ásványi anyagokra. Soha nem fogom megérteni, miért nem lehet legalább ezt a 9 hónapot tudatosan és egészségesen táplálkozva eltölteni. Így tettem, mégis epehomokom lett és diétáznom kell, édesség helyett joghurtot és gyümölcsöt eszem, mindennap húst és párolt zöldséget vagy salátát. Csak az nem tud odafigyelni, aki nem akar, nem beszélve arról, hogy nem jó a babának. 7 kg-ot híztam a 30. hétig, minden eredményem tökéletes, még így is. 30 hetes kismama
(A 20 kg pedig rengeteg, és nem azért rengeteg, mert nem leszel csinos, hanem mert az utolsó heteket szerintem tuti megkeseríti. Én 7 kilót híztam, baba elõtt és most is tök átlag testalkatú vagyok. De a pocakomtól így is nehéz a mozgás így, két héttel a szülés elõtt, ha plusz 13 kg lenne még ehhez, én nem tudom, hogy hogyan tudnék mozogni. Tehát már csak ezért is érdemes visszafogni.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy:) próbálom megállni de annyira kívánom:(
A kérdező hozzászólása: lehet neked van igazad kedves utolsó az a durva, hogy annyira nem látszik rajtam, olyan mintha most lennék átlagos alkatú..tényleg nagyon sovány vagyok amúgy és normál esetben sosem eszem édeset mert nem kívánom lehet most raktároz valóban

33 hetes vagyok egy hete menszi fajdalmam van a derekamban minden nap egypar oraig tart. Ez joslo vagy vesem, normalis mar a fajdalom?

Legjobb válasz: A védõnõd nem tudod megkérdezni? Nekem azt mondta, hogy akár hétvégén is hívhatom, ha kérdésem lenne.

A védõnõd nem tudod megkérdezni? Nekem azt mondta, hogy akár hétvégén is hívhatom, ha kérdésem lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!