Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes szabad (7 db)

Fenistilgellel 33 hetes terhesen szabad a hasat kenni? Viszketes miatt?

Legjobb válasz: Milyen viszketés? Meg csípett a szúnyog? Olvasd el a betegtályékoztatót és meg tudod! H olyan viszketésre gondolsz ami azért van mert nõl a hasadd arra nem jó a szúnyog csípés elleni krém vannak kimondottan erre alkalmas krémek. pl, a Rossmann-ba

Milyen viszketés? Meg csípett a szúnyog? Olvasd el a betegtályékoztatót és meg tudod! H olyan viszketésre gondolsz ami azért van mert nõl a hasadd arra nem jó a szúnyog csípés elleni krém vannak kimondottan erre alkalmas krémek. pl, a Rossmann-ba
A kérdező hozzászólása: igen de kicsit vakartam es bepirosodott es viszket, akkor se jo?
Ne..
A kérdező hozzászólása: Mi ne ?
olvasd már el a betegtájékoztatót oda le van írva h. lehet...... [link]

33 hetes terhesen szabad-lehet még vízszintesen aludni?

Én éjszaka még így alszom, az oldalaimra fordulva. Nincs megemelve a párnám,csak a nagypárnán két kispárna a fejem alatt,így alszom nagyon jókat. Néha a hátamra fekszem kinyújtózni,de az alvás már így nem megy,csak oldalt. Meddig ajánlott a vízszintes alvás? Tudtok err?l valamit mondani? Nekem így még nagyon jó aludni.

Legjobb válasz: Én végig úgy aludtam, ahogyan kényelmes volt. Ha nem szédülsz, ha jól érzed magad akkor akár a hasadon is alhatsz (:)) volt egy ismerõsöm aki végig tudott a hasán aludni, ne kérdezd hogyan. Nekem egyedül az nem volt jó, ha teljesen vízszintesen a hátamon feküdtem, de ha így alakult akkor éjjel felkeltem rá, hogy rossz. Örülj neki, hogy van még kényelmes póz és használd ki pár hét és mindenhogyan rossz lesz aludni.

Én végig úgy aludtam, ahogyan kényelmes volt. Ha nem szédülsz, ha jól érzed magad akkor akár a hasadon is alhatsz (:) ) volt egy ismerõsöm aki végig tudott a hasán aludni, ne kérdezd hogyan. Nekem egyedül az nem volt jó, ha teljesen vízszintesen a hátamon feküdtem, de ha így alakult akkor éjjel felkeltem rá, hogy rossz. Örülj neki, hogy van még kényelmes póz és használd ki pár hét és mindenhogyan rossz lesz aludni.
Errõl még én sem hallottam. Én végig vízszintesen aludtam. A hátamra viszont más nem feküdtem, mert úgy alig kaptam levegõt.
Arról még nem hallottam, hogy nem lehet vízszintesen aludni. :) Én is úgy vagyok vele, hogy ahogy kényelmes, úgy aludj. Én hason aludtam sokáig, mostmár úgy, hogy a lábam felrakom a szopipárnára, így nem nyomódik a pocim. Vagy a hátamon néha. De teljesen az oldalamon én nem tudok, úgy nem jó. Egyébként azt olvastam, hogy a legidálisabb, ha a bal oldaladon fekszel, mert így nyom a legkevésbé a baba fontos ideget.
Úgy aludj ahogy neked kényelmes! A kedves kérdezõ szerintem arra gondol, mikor írják a kismamák, hogy már csak ülve tudnak aludni úgy nyomja a baba a szerveit. Nem muszáj ülve aludni, ha tudsz vízszintesen is. Én spec. soha nem tudnék ülve, de még félig ülve sem aludni. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mentek a zöldecskék!

33 hetes terhes vagyok, a dokim szabin szerintetek? SOS!

33+4 hetes terhes vagyok. Utoljára ultrahangon 31+3 hetesen voltam a kórházban. a dokimnál 27 hetesen. Tehát vizsgálaton is csak 27 hetesen voltam utoljára. Most akartam menni hozzá a héten, de csak 3 hét múlvára tudtak időpontot adni mert most szabin van, utána meg márc 15 miatt nem rendel. Ami miatt aggódom hogy a kórházban az uh-n 31 hetesen II. fokú volt a méhlepény. Aggódom, hogyha csak 3 hét múlva tud doki megnézni, nem lesz túl öreg a méhlepény? Azt mondták a kórházban ha túl gyorsan öregedik akkor meg kell indítani a szülést mert nem tudja ellátni a babát. Mire újra dokihoz tudok menni 37 hetes leszek kb. Nem lesz gond addig?

Legjobb válasz: Hát én simán mennék másik dokihoz!

Hát én simán mennék másik dokihoz!
Én is elmennék egy másik dokihoz addig! Vagy sztk-s rendelésre, és megkérném nézzenek meg.
A 32. hétben II-es lepénnyel semmi gond, de ha aggaszt, nézesd meg mással.
Én a hétvégén voltam a dokimnál. Pont aznap töltöttem a 32 hetet. Nekem is II. érettségû a lepényem. Nekem azt mondta, hogy ez elég gyakran elõfordul, de 3 hét múlva újra rá kell néznie, nehogy a tápanyag ne jusson el addig a picihez. Tehát a 35. héten megnézi. Szerintem ne aggódj, de ha a 35-36. hétig nem kapsz idõpontot, akkor menj másik orvoshoz. Egyébként a védõnõd nem tudna egy idõpontot rendezni a kórházba (mondjuk valami kamu ürüggyel). Én úgy tudom, hogy a kórházban a terheskönyvvel bármikor készítenek UH-t, mondjuk ha kevesebb mozgást tapasztalsz.
A dokidnak nincs helyettesítõ orvosa? Nekem múltkor pont a 18 hetes UH-ra készültem, amikor hívtak elõtte egy nappal, hogy másik dokihoz kell mennem, mert az enyém nem lesz kb 2 hétig... Szóval én tuti elmennék egy másik dokihoz, vagy meg kérdezném, ki a helyettesítõje?

3100-as méhszájjal szabad házas életet élni? 33 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem a dokid mondta volna, ha nem lehetne. Szerintem lehet, de ez csak az én véleményem. Nehogy miattam legyen valami baj. Ez annyit jelent, hogy a külsõ méhszáj kcisit nyílik. De semmi gond. Még így is lehet, hogy ugyanez lesz a helyzet veled szülés elõtt egy nappal is.

Szerintem a dokid mondta volna, ha nem lehetne. Szerintem lehet, de ez csak az én véleményem. Nehogy miattam legyen valami baj. Ez annyit jelent, hogy a külsõ méhszáj kcisit nyílik. De semmi gond. Még így is lehet, hogy ugyanez lesz a helyzet veled szülés elõtt egy nappal is.
Lehet. Igaza van az elsõnek. Csak a külsõ méhszáj nyílik, gond az lenne, ha a belsõ is nyitva lenne.
Bár én még csak 16 hetes vagyok, de nekem ezzel az értékkel azt mondta a dokim, hogy felejtsem el a hancúrozásokat apával. Nem merek kockáztatni.

33 hetes vagyok.1 hete, főleg esténként fürdés után viszket a hüvelyem és csiklóm, napközben elég sok folyásom van, néha darabos. Dokim szabin, félek hogy baja esik a babának, pedig vigyázok, nem megyek közös wc-re, strandra, sehova. Mivel kezeljem?

Legjobb válasz: Sztem neten keresgélj tájékoztatókat a gyógyszerekrõl. Én a Canesten kombit mondanám, de terhesen nem tudom hogy lehet-e használni (mert tuti hogy ez gombás fertõzés). De ha neten rákersel a papírjára ott meg tudod nézni. Tuti hogy fent van,m ert én már találkoztam vele. Ha ezt nem lehet keress rá neten másfajtákra. Ha vény nélküli nincs másik, akkor csak abban bízhatsz, hogy jó fej lesz a gyógyszertáros, hátha kiadja ha elmondod mi van. ...Vagy ideiglenesen másik dokihoz elmész. Nekem ennyi jutott eszembe.

Sztem neten keresgélj tájékoztatókat a gyógyszerekrõl. Én a Canesten kombit mondanám, de terhesen nem tudom hogy lehet-e használni (mert tuti hogy ez gombás fertõzés). De ha neten rákersel a papírjára ott meg tudod nézni. Tuti hogy fent van, m ert én már találkoztam vele. Ha ezt nem lehet keress rá neten másfajtákra. Ha vény nélküli nincs másik, akkor csak abban bízhatsz, hogy jó fej lesz a gyógyszertáros, hátha kiadja ha elmondod mi van. ...Vagy ideiglenesen másik dokihoz elmész. Nekem ennyi jutott eszembe.
Az orvosom mondta, ha bõvebb a folyás, és viszketés is van, akkor az gombás fertõzésre utal, és canestennel nyugodtan kenheted várandósan is. Nekem is a canesten kombit javasolta. 33 hetes kismami
Szia. A krém nem elég, lehet kapni kombit is, de hüvelytabit is külön. Nekem a dokim azt mondta, nem szívesen ír fel komolyabbat, párszor kellett. A krém megelõzésre is jó. Sajnos gombához ilyenkor nem feltétlenül kell sehova menni. A viszonyok kedvezõek nekik. Próbálj kevesebb édeset enni és szellõs ruhában járni. Nem tudom, felismered e, hogy gomba biztosan. (Én már igen, de mert a terhesség alatt többször volt). Ha nem, a helyedben elmennék addig máshoz, hogy nézzen meg, biztosan gomba e és nem más, sosem tudhatod. Idõben kezelt fertõzés nem okoz bajt, de elhanyagolttal adódhat probléma.

Hányadik héttől célszerű óvszert használni szeretkezéskor? Síikosítót szabad használni terhesség alatt? 33 hetes kismami vagyok...

Legjobb válasz: Síkosítót lehet használni terhesség alatt. Gondolom a spermiumok szülés megindító hatása miatt kérdezted az óvszert?! Azt mondják az utolsó hetekben nem célszerû szexuális életet élni...

Síkosítót lehet használni terhesség alatt. Gondolom a spermiumok szülés megindító hatása miatt kérdezted az óvszert?! Azt mondják az utolsó hetekben nem célszerû szexuális életet élni...
Szia. Miért akarsz óvszert használni? Ha szabad a szex akkor az szabad gumi nélkül is, ha meg elvagytok tiltva, mert esetleg nyitott a méhszáj, akkor meg gumival se szabad. Én úgy tudom, hogy nem ajánlott a síkositó terhesség alatt, de ebben nem vagyok egészen biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem akarok óvszert használni, de elõvigyázatosságból fogunk (mert a sprmiumban an valami olyan anyag, ami beindíthatja a szülés)....csak azt nem tudom, h mikortól kell ez a fokozott elõvigyázatosság!
Az utolsó 4 hétben nem szokták javasolni, de rengetegen élnek nemi életet végig, és még sehol nem hallottam, hogy ez indította volna be a szülést, úgyhogy nem kell félned. Nekem akkor már szimpibb megoldás, ha nem belém élvez a párom, de én nem fogok ettõl félni.
Csak akkor kell ekkora elõvigyázatosság, ha már volt koraszülésed, vetélésed. Egészséges várandósság alatt nem kell ettõl félni. Csak akkor indíthatja be a szülést ha az napokon belül egyébként is beindulna. Ha minden rendben van élvezzétek a gondtalan együttlétet amíg lehet! Majorné Zsuzsa dúla
Nem igazán értem, miért akarsz óvszert használni! A spermák nem indítják be a szülést, ha az amúgy nem akarna még megindulni magától. Ha viszont amúgy is beindulna, csak nyersz vele, mert az ondónak méhszájérlelõ hatása van, szóval neked segít.
Síkosítót ne használj, mert az vérbõséget okoz. A terhesség utolsó 4-6. hetéig lehet nyugodtan szeretkezni ahogy a kismamának jól esik és kényelmes. A szex pedig az utolsó hetekben is csak azért van megtiltva, mert az orgazmus méhösszehúzódást vált ki és megindíthatja a szülést. A spermium pedig tényleg "megindítja" a szülést, csak nem a terhesség során, hanem még elõtte :D Morzsa

33 hetes terhesen szabad Reparon kúpot és/vagy kenőcsöt használni aranyérre?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a dokit, gyógyszerészt, vagy nézd meg a papírját-akár neten is-. De valamit biztos lehet, hisz a terhességnek velejárója az aranyér, de én nem ismerem egyik szert sem.

Kérdezd meg a dokit, gyógyszerészt, vagy nézd meg a papírját-akár neten is-. De valamit biztos lehet, hisz a terhességnek velejárója az aranyér, de én nem ismerem egyik szert sem.
Én már egy ideje használom a kenõcsöt, bevallom, túl sokat nem ér, a dokim szerint, majd a szülés után fog jobban segíteni.Én is szenvedek tõle. Egy 38 hetes mami
Tegnap volt nállam a védönõ, megkérdeztem én is hogy lehet e használni azt mondta lehet.A papírra az van írva hogy nem.üdv 20hetes kismami
Nekem is kijött az aranyerem a terhesség alatt, és használtam rá a Reparon kenõcsöt, semmi baja nem lett a babámnak. Persze elõtte megkérdeztem a gyógyszerészt, õ ajánlotta.
Kamillás ülõfürdõ és Reparon kúp estére. Mindkettõt wc-zés és tisztûlkodás után. Én még vízzel ki is mosom elõtte, hogy nem maradjon széklen a végbélben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!