Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes nem (142 db)

35 hetes UH-on a fejet 37 hetesnek mérték, a combcsontot viszont csak 33 hetesnek. Nem túl nagy az eltérés?

Persze a doki azt mondja belefér, de engem aggaszt. NYugtassatok meg! Valakinek hasonló adatokkal született már meg a kisbabája? Kiegyenlít?dik kés?bb ez a különbség?

Legjobb válasz: Nálunk is kb 2 héttel kisebb a combcsont a terhességi korhoz képest, de az orvosom azt mondta, hogy a csontosodás miatt van, és hogy az alsó csontok van akinél lassabban nõnek, de ha minden más jó, akkor ez egyáltalán nem jelent problémát. Szóval Neked sincs okod aggódni. És amúgy is, az UH is sokszor téved 1-2-3 mm-t. Boldog babavárást! 33 hetes kismama

Nálunk is kb 2 héttel kisebb a combcsont a terhességi korhoz képest, de az orvosom azt mondta, hogy a csontosodás miatt van, és hogy az alsó csontok van akinél lassabban nõnek, de ha minden más jó, akkor ez egyáltalán nem jelent problémát. Szóval Neked sincs okod aggódni. És amúgy is, az UH is sokszor téved 1-2-3 mm-t. Boldog babavárást! 33 hetes kismama

Normális dolog az hogy utoljára akkor vizsgált meg a doki amikor megállapitotta a terhességet? hüvelyváladékot levette 28 hetesen, utánna volt ultrahang 33 hetesen. nem szokták nézni a méhszájat hogy mennyire van kitágulva? most vagyok 34 hetes.

Legjobb válasz: Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt,meg szokta kérdezni,hogy hogy vagyok,mit érzek,a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle,õ semmit nem kérdezett,csak benyult aztán kész,minden rendeben...)Jó babavárást!

Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt, meg szokta kérdezni, hogy hogy vagyok, mit érzek, a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle, õ semmit nem kérdezett, csak benyult aztán kész, minden rendeben...)Jó babavárást!
Szia! Ha jól emlékszem 36. héttõl nézegette nálam. Szerintem , ha nincs panaszod, azért nem néz elõbb. Nyugi!:) U.i.:Azért, ha nagyon zavar, szólj neki, hogy nézze meg, hogy megnyugodj!
Szia.Nálunk havonta vizsgált a doki a terhestanácsadáson.Meg min 6 hetente uh.
Dokitól függ... engem mindig megvizsgált, mert keményedett a hasam sokat, így muszáj volt ellenõrizni.
Szia, Nekem a 18. héttõl nézi a méhszájat, h ogy nyitva van-e megnéz UH-val kérdezget és ennyi.Szerintem azért nem ártana tudnod, hogy nem vagy-e nyitva mert akkor fürdeni sem szabad.Addig meg úgyis burokban van a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nincs különösebben problémám, csak kiváncsi voltam mert többen irták hogy vizsgálja õket a doki, nézi a méhszájat koraibb terhességben.

33 hetesen nem korai még a jóslófájás?

Menszi szer? fájdalmaim vannak és a derekam is fáj, de még csak enyhén. Nem korai ez még?

Legjobb válasz: Nem, nekem is akörül volt az elsõ, talán a 34. hét elején jött egy erõsebb, pont bevásároltunk. Minden bajom lett, hõhullám, menses szerû fájás pocaknál, deréknál... aztán pár perc múlva jobb lett...

Nem, nekem is akörül volt az elsõ, talán a 34. hét elején jött egy erõsebb, pont bevásároltunk. Minden bajom lett, hõhullám, menses szerû fájás pocaknál, deréknál... aztán pár perc múlva jobb lett...
Nekem is 34.héttõl vannak jóslóim, és még mindig egybe vagyok már 38+5hetesen. Nyugi húzhatod még így sokáig.
31 hetes koromtól voltak jóslók, idõre szültem :)

33 hetes terhesen kisebb nagyobb mensi-szerû görcseim vannak. Bajt jelent? Pihenni nem tudok, itt a két "nagy " gyerekem, plusz háztartás. Magnerotot vettem be.

Legjobb válasz: nem tudom, hogy 33 hetesen mit jelent, mert én még csak a 21-ben vagyok, de nekem az elejétõl vannak ilyenek, néha annyira erõsen, hogy felkelni sem tudok. 4 magnézumot írt fel a doki/nap, és azt mondták, ha a szívhang rendben van, nem társul hozzá vérzés, továbbá a nõgyógyász megállapítja, hogy a méhszáj nem kezdett el kinyílni, akkor vszínûleg semmi baj nincs, csak nõ a méh. gondolom, a 33. héten pláne tud nõni, hiszen akkor kezdenek el leginkább súlyban is gyarapodni a babák.

nem tudom, hogy 33 hetesen mit jelent, mert én még csak a 21-ben vagyok, de nekem az elejétõl vannak ilyenek, néha annyira erõsen, hogy felkelni sem tudok. 4 magnézumot írt fel a doki/nap, és azt mondták, ha a szívhang rendben van, nem társul hozzá vérzés, továbbá a nõgyógyász megállapítja, hogy a méhszáj nem kezdett el kinyílni, akkor vszínûleg semmi baj nincs, csak nõ a méh. gondolom, a 33. héten pláne tud nõni, hiszen akkor kezdenek el leginkább súlyban is gyarapodni a babák.
Én 1 hete szültem, és szerintem nem baj a 33 héten mensi görcs, készül a szervezet, de csak ennyi. MAgnerot teljesen jó, de majd 36. héttõl nem lehet szedni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos tervezett császár lesz, mert az elsõ kettõ császáros volt:( gondolom akkor végig szedhetem a magnerotot. Néha nagyon megijedek nem akarom, hogy korababa legyen.
Én 30hetes vagyok, nekem is sokszor van meg akar jönni érzés és szurkálás, de ameddig nem erös görcs és nem vérzel addig nincs baj. Van mikor egész nap ez van, de van, hogy egy hétig elö sem jön.A frontok is befolyásolják, ami mostanában szinte minden nap van és bent minden készül a szülésre.én 3x2 Magnerotot szedek és amennyit tudok pihenek, igaz nekünk elsö baba lesz, de attól még itt van a háztartás.
A kérdező hozzászólása: szia 4.! A 30. hét szinte ugyanaz mint a 33.:) kicsit még pingvin szerûbb leszel, de kb ennyi. Ma pl egész nap émelyegtem, szédültem, és ma combomig nyilaló fájdalmat éreztem, néha már alig bírok vezetni úgy érzem. Emelni fogom a magnézium mennyiségét. Nem is merem a várost elhagyni.
4-es vagyok. Én sem megyek ki ha nem muszáj.Annyira fáj a derekam, hogy alig tudok felkelni.A baba kinyomja magát majd szét szakad a hasam és olyan mintha valaki belülröl nyulkálna a hüvelyembe, valami borzalom.Nem is tudom mi lesz velem késöbb. A babának megvettetek már mindent?

33 hetes kismamák! Nektek milyen súlyú a babátok? A BPD értékünk 83 mm, de nálunk (Tiszafüreden) nem mondják meg a hozzávetőleges súlyt. Csak jó lenne tudni, körül-belül mennyi lehet már.

Legjobb válasz: Szia! Mi is 33 hetesek vagyunk,de az UH 31 hetesen volt. Akkori méretei a Fiunknak a következõk : Bpd: 85 mm AC:312 mm HC:303 mm FL:57 mm OFD:105 mm Hum:56 mm,Becsült súlya: 2490 g. Jelzem ez 2 hete volt,pontosan a 31. héten.És állítólag nagy baba,mert átlagosan a 34 hetesek szoktak ekkorák lenni.Elszámolva nem vagyok,mert percre pontosan tudjuk mikor fogant. :)

Szia! Mi is 33 hetesek vagyunk, de az UH 31 hetesen volt. Akkori méretei a Fiunknak a következõk : Bpd: 85 mm AC:312 mm HC:303 mm FL:57 mm OFD:105 mm Hum:56 mm, Becsült súlya: 2490 g. Jelzem ez 2 hete volt, pontosan a 31. héten.És állítólag nagy baba, mert átlagosan a 34 hetesek szoktak ekkorák lenni.Elszámolva nem vagyok, mert percre pontosan tudjuk mikor fogant. :)
33+1 heti uh adataim, ami 32+2 hetesnek felel meg (nem lesz nagy babám) BPD: 83, 2 HC: 297, 0 FL: 60, 3 AC: 269, 7 A becsült súly: 1783 g. Ezeken az oldalakon tudsz számolgatni: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe..
33 hetesen kisfiamnak Bpd-je:84mm volt, becsült súlya pedig 2570 gramm. 40 hétre született 4100 grammal. De szerintem csak a Bpd alapján nem tudsz következtetni arra, hogy mekkora lessz. Kicsi fejû gyerek is lehet nagy súlyú, és nagy fejû is 2 kg.Ezt a dokim mondta az elsõ fiamnál, 10 éve, mert a BPD-je 2-3 héttel, mindig kisebb volt. Túlhordás után született meg 3600 grammal, pici, arányos kis fejjel.

33 hetes kismama vagyok elmentem fogfájással a fogaszászatra. A fogászaton kihúzták a fogam kaptam inekciot is. Ugye ettől nem lehet baja a babának?

Legjobb válasz: 33 hetes terhességet ha nem mondod is észrevesznek. Az orvos pontosan tudja, mit adhat ilyenkor és mit nem, ne aggódj.

33 hetes terhességet ha nem mondod is észrevesznek. Az orvos pontosan tudja, mit adhat ilyenkor és mit nem, ne aggódj.
Nincs baj. A lidokain helyileg hat. 28 heten nekem is volt egy foghuzasom. Eddig minden rendben van:) ) 37hkm
7 hónapos terhesen húzták ki a fogamat, kaptam injekciót is, már akkor mondta a fogorvos, hogy ettõl a babának nem lesz semmi baja. Most már 1, 5 éves :-))

33 hetes terhes vagyok félrekezelték a fogam de amíg nem szülök meg nem húzzák ki. senki, alévot szedtem fogfájásra mivel gyógyszer érzékeny vagyok, bevehetek most is?

Legjobb válasz: Nekem is volt egy csúnya fogam ami tiszta genny volt,szenvedtem vele 2 hetet mire elmentek vele dokihoz,akkor én is 33 hetes terhes voltam ikreimmel és 2 hétig jártam gyökérkezelésre,én kiakartam húzatni de õ megakarta menteni,neked miért nem húzzák ki???... még ez több mit egy hónap szenvedés

Nekem is volt egy csúnya fogam ami tiszta genny volt, szenvedtem vele 2 hetet mire elmentek vele dokihoz, akkor én is 33 hetes terhes voltam ikreimmel és 2 hétig jártam gyökérkezelésre, én kiakartam húzatni de õ megakarta menteni, neked miért nem húzzák ki???... még ez több mit egy hónap szenvedés
Nekem a nõgyógyászom a panadolt javasolta, ha nagyon fájna a fejem azt bevehetem. Szerintem csak egy féllel kezdj és ha nem elég akkor vedd be a másik felét.
A kérdező hozzászólása: Kéne valakit keritni! Adig ha beveszek egy alévot baj lesz belõle? Vagy panadolt vehetek be?
Szerintem ha megteheted akkor menjél magán orvoshoz. Mert mire a szülésre oda kerülsz akkor meg pont kifogsz fáradni, mert gondolom pihenni sem nagyon tudsz. Nagy pocak+ fogfájás.
A kérdező hozzászólása: megkérdeztem a nõdokim a körzetit a másik fogorvost de senki nem javasol semmit, már elegem van pont a végénél szurnak ki velem? ha beveszek egy szem alévot mi baja lehet a babának me a neten nem találok semmit.
Naja szerintem is rosszabb ilyenkor antibiotikumozni , miért nem kérdezel meg másik orvost mit tehetnél??!!Csak van valami megoldás, hát így elég húzós lesz még kivárni a szülést...
A kérdező hozzászólása: és most mit tegyek igy leni nem lehet?antibiotikumot akarnak adni de a nem ertõsebb mit a fájdalom csillapíto?az alévtól mi baja lehet a babának?
2-es vagyok, tudom, nekem migrénemre csak az vált be de terhesen nem szedhettem :( Szerencsére csak egyik terhességemnél jött elõ migrénes rohamom, a másiknál valamiért nem.
A kérdező hozzászólása: na ez az nem értem mért nem huzzák kis a doki nõ fél a fájdalom hatására ne hogy beinduljon a szülés! mert nekem a gyökérkezelés is irtóra fájt pég adtak injekciot!és nem toom mit tegyek mert irtóra fáj! de mivel gyogyszer érzékeny vagyok és csak alévot szedhetek de azt meg nem merek igy patt helyzet!pég az is jo fogfájásra és gyuladáscsökkentõ!
Én úgy tudom az aleve az olyan mint az advil meg az ibustár, tehát ibuprofén, amit meg nem lehet terhesen szedni.
De szegénynek ez is csak ideig óráig fog hatni...

Én egy 18 éves lány vagyok és az elsö terhességemet élem, 33 hetes vagyok jelenleg, pár éjszaka ota fáj, görcsöl a hasam ez csak 10-15 percig tart és utánna el mulik. Szoval akkor várhatom már nem soká a szülést?

És még az h félek h nem veszem észre h jön a baba és h elfojt a magzat vizem mivel h ugy vettem észre h vizelet tartási problémáim vannak a terhesség követöen és ha szivárog a magzat viz azt h veszem észre? köszönöm a választ,

Legjobb válasz: 33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival,de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom,hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam,hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt

33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival, de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom, hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam, hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt
szia, nekem azt mondta a védönöm hogy ha ilyen fäjäsaim vannak akkor vegyek a meleg de nem forro fürdöt es utäna elmulik ha nem azert fäj hoyg elindul a szülés, a magzat vizet hogy veszed eszre hmm nekem az anyosom meselte ö sokat järt wc-re es igy folyt el neki de van akinek meg egyböl zuty es minden tiszta viz, de ha meg szivärog akkor azt eszre lehet venni mert ´hamar lesz nedves a fehernemüd egyebkent is a magazatviznek nincs szaga ättetszömint a viz de ha zöldes vagy barnäs es fura szaga van akkor azonnal orvos meg akkor is ha verezgetsz!
h h h h h szivesen, h h :) XD h h h
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ hasznos volt. Voltam nögyogyásznál, védönönél és emlitettem nekik és monták h szeggyem a magnebé 6-ot eddig is szettem de most többet veszek be és nem mulik el esténként a fájdalmak. A fájdalmak pedig ojanok h nem tudok mozogni csak egyhejben feküdni nem tudoki fel kelni igy a fürdés sem megoldható felhuzom a lábaimat és 10-15 peren belül el mulik.
En is szedtem a magne B 6-ot. Sogornomnek keményedett a hasa, én nem tudom, hogy az milyen. De szerintem ilyesmi, mint amit leírtál. Es ne aggodj! Nekem a szulés a magzatvíz elfolyásával kezdodott. Mindha vederrel ontotték volna a vizet, ugyhogy ezt nem lehet osszetéveszteni a vizelettartási problémákkal. Ugy is fogod tudni, hogy már a baba ki akar jonni, oszton. En a végén olyan nagy voltam, hogy csak gurultam. A férjem huzott ki az ágybol. Végulis természetes uton megszultem a 4490 grammos lányomat. Pihenj sokat! 1 éves kislány anyukája
Ez jóslófájás, "gyakorol" a méhed a szülésre. Ha lesz benne rendszer és erõsödnek a fájások, az jelzi majd a szülés közeledtét. Ha szivárog a magzatvíz, azt is észre fogod venni, ha elfolyik azt meg fõleg. Azért jó lenne, ha többet pihennél már.

33 hetes kismama vagyok (második terhesség). Tegnap óta megállás nélkül egyfolytában mozog a babám, éjjel-nappal. Mitől lehet? A front? Vagy valami nem tetszik neki?

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok, nekem is az elmúlt napokban mocorgósabb volt a bébikém :) szerintem biztos a front is közrejátszott. Mondjuk nekem szokott kisebb szüneteket tartani (gondolom akkor alszik éppen) de amúgy most kis mocorgós... ha nem idegeskedsz, vagy nem eszel csípõset meg jól érzed magad, szerintem csak a front lehet az állandó mozgás mögött... vagy csak éppen helyezkedik, h neki hogy kényelmes :)

Én is 33 hetes vagyok, nekem is az elmúlt napokban mocorgósabb volt a bébikém :) szerintem biztos a front is közrejátszott. Mondjuk nekem szokott kisebb szüneteket tartani (gondolom akkor alszik éppen) de amúgy most kis mocorgós... ha nem idegeskedsz, vagy nem eszel csípõset meg jól érzed magad, szerintem csak a front lehet az állandó mozgás mögött... vagy csak éppen helyezkedik, h neki hogy kényelmes :)
Én 31 hetes vagyok, és napok óta úgy érzem az oldalamon fog kijönni, nagyon sokat mocorog. Mondta a doki is, mert csütörtökön nézett uhltrahanggal, de minden rendben van, ugyhogy ti se aggódjatok. Biztos, hogy az idõváltozás.
:S Ugyanez!! Mult hét péntek óta már majd megbolondulok! SZinte úgy érzem kijön a köldökömön. 32.hétben vagyok én is. Iszonyat amit produkál ez a bébi!! de legalább nem vagyok egyedül- BOCS!!! :)

Nyaralás 33 hetesen.33 hetes leszek amikor olaszországba megyünk négy napra. Volt aki ilyen idős terhesen ment nyaralni? Remélem nem lesz gond. Ennyivel előbb csak nem jön a baba.

Legjobb válasz: Én 7 hónaposan voltam Rómában, repülõvel, városnézõ hosszú hétvége, a lábamat lejártam, de szuper jó volt.

Én 7 hónaposan voltam Rómában, repülõvel, városnézõ hosszú hétvége, a lábamat lejártam, de szuper jó volt.
Arra figyelj, hogy legyen nálad orvosi igazolás, ha repülõvel mentek és mindenképpen kössél biztosítást! Jó nyaralást! ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!