Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes nagyon (98 db)

33 hetesen nagyon de tenyleg nagyon felidegesitettek. A pocaklako is nagyon elkezdett mocorogni. Arthat ez a babamnak?

Legjobb válasz: Ártani nem árt, de azért próbálj megnyugodni. Õ is érzi hogy ideges vagy azért mocorog. Nálam is így megy ha már picit zaklatottabb vagyok akkor elkezd mocorogni, akkor figyelek rá és mindjárt lenyugszom egy picit, meg õ is.:) Szóval próbálj megnyugodni és további szép, idegeskedésmentes babavárást kívánok!:) Üdv 32 hetes kismami

Ártani nem árt, de azért próbálj megnyugodni. Õ is érzi hogy ideges vagy azért mocorog. Nálam is így megy ha már picit zaklatottabb vagyok akkor elkezd mocorogni, akkor figyelek rá és mindjárt lenyugszom egy picit, meg õ is.:) Szóval próbálj megnyugodni és további szép, idegeskedésmentes babavárást kívánok!:) Üdv 32 hetes kismami
Szia. Tényleg nem árt neki, csak annyiban, hogy õ is azt érzi, amit Te. Sajnos kivédhetetlen, hogy néha-néha idegeskedjünk, sírjunk is akár, de ez természetes, ettõl a babának semmi baja nem lesz. Aki azt mondja, hogy a terhessége 9 hónapját végig nyugodtan, mosolyogva töltötte, az vagy hazudik, vagy nagyon szerencsés. Azért persze próbálj megnyugodni, nekem ilyenkor egy hosszú séta segíteni szokott. Minden jót! 31 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a hasznos valaszotokat lanyok! Igazan halas vagyok erte hogy valaszoltatok.

33 hetes terhesen kisebb nagyobb mensi-szerû görcseim vannak. Bajt jelent? Pihenni nem tudok, itt a két "nagy " gyerekem, plusz háztartás. Magnerotot vettem be.

Legjobb válasz: nem tudom, hogy 33 hetesen mit jelent, mert én még csak a 21-ben vagyok, de nekem az elejétõl vannak ilyenek, néha annyira erõsen, hogy felkelni sem tudok. 4 magnézumot írt fel a doki/nap, és azt mondták, ha a szívhang rendben van, nem társul hozzá vérzés, továbbá a nõgyógyász megállapítja, hogy a méhszáj nem kezdett el kinyílni, akkor vszínûleg semmi baj nincs, csak nõ a méh. gondolom, a 33. héten pláne tud nõni, hiszen akkor kezdenek el leginkább súlyban is gyarapodni a babák.

nem tudom, hogy 33 hetesen mit jelent, mert én még csak a 21-ben vagyok, de nekem az elejétõl vannak ilyenek, néha annyira erõsen, hogy felkelni sem tudok. 4 magnézumot írt fel a doki/nap, és azt mondták, ha a szívhang rendben van, nem társul hozzá vérzés, továbbá a nõgyógyász megállapítja, hogy a méhszáj nem kezdett el kinyílni, akkor vszínûleg semmi baj nincs, csak nõ a méh. gondolom, a 33. héten pláne tud nõni, hiszen akkor kezdenek el leginkább súlyban is gyarapodni a babák.
Én 1 hete szültem, és szerintem nem baj a 33 héten mensi görcs, készül a szervezet, de csak ennyi. MAgnerot teljesen jó, de majd 36. héttõl nem lehet szedni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos tervezett császár lesz, mert az elsõ kettõ császáros volt:( gondolom akkor végig szedhetem a magnerotot. Néha nagyon megijedek nem akarom, hogy korababa legyen.
Én 30hetes vagyok, nekem is sokszor van meg akar jönni érzés és szurkálás, de ameddig nem erös görcs és nem vérzel addig nincs baj. Van mikor egész nap ez van, de van, hogy egy hétig elö sem jön.A frontok is befolyásolják, ami mostanában szinte minden nap van és bent minden készül a szülésre.én 3x2 Magnerotot szedek és amennyit tudok pihenek, igaz nekünk elsö baba lesz, de attól még itt van a háztartás.
A kérdező hozzászólása: szia 4.! A 30. hét szinte ugyanaz mint a 33.:) kicsit még pingvin szerûbb leszel, de kb ennyi. Ma pl egész nap émelyegtem, szédültem, és ma combomig nyilaló fájdalmat éreztem, néha már alig bírok vezetni úgy érzem. Emelni fogom a magnézium mennyiségét. Nem is merem a várost elhagyni.
4-es vagyok. Én sem megyek ki ha nem muszáj.Annyira fáj a derekam, hogy alig tudok felkelni.A baba kinyomja magát majd szét szakad a hasam és olyan mintha valaki belülröl nyulkálna a hüvelyembe, valami borzalom.Nem is tudom mi lesz velem késöbb. A babának megvettetek már mindent?

35 hetes UH-on a fejet 37 hetesnek mérték, a combcsontot viszont csak 33 hetesnek. Nem túl nagy az eltérés?

Persze a doki azt mondja belefér, de engem aggaszt. NYugtassatok meg! Valakinek hasonló adatokkal született már meg a kisbabája? Kiegyenlít?dik kés?bb ez a különbség?

Legjobb válasz: Nálunk is kb 2 héttel kisebb a combcsont a terhességi korhoz képest, de az orvosom azt mondta, hogy a csontosodás miatt van, és hogy az alsó csontok van akinél lassabban nõnek, de ha minden más jó, akkor ez egyáltalán nem jelent problémát. Szóval Neked sincs okod aggódni. És amúgy is, az UH is sokszor téved 1-2-3 mm-t. Boldog babavárást! 33 hetes kismama

Nálunk is kb 2 héttel kisebb a combcsont a terhességi korhoz képest, de az orvosom azt mondta, hogy a csontosodás miatt van, és hogy az alsó csontok van akinél lassabban nõnek, de ha minden más jó, akkor ez egyáltalán nem jelent problémát. Szóval Neked sincs okod aggódni. És amúgy is, az UH is sokszor téved 1-2-3 mm-t. Boldog babavárást! 33 hetes kismama

33 hetes kismami vagyok. Rossz ha a méhlepény már első fokban érett? S nem túl nagy 2300 g-os baba? Aki 33 hetes, neki mekkora a babója?

Legjobb válasz: Ilyenkor már lehet ennyire érett a lepény. A dokik azt szokták mondani, hogy amíg jól táplálja a babát, teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki a lepény.

Ilyenkor már lehet ennyire érett a lepény. A dokik azt szokták mondani, hogy amíg jól táplálja a babát, teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki a lepény.
Nekem megindult a szülés 35 hetes elmúltam, és mikor befeküdtem a kórházba, akkor 2, 40 volt a babám ultrahang szerint. Tervezett császár volt, mert kevés magzatvíz, és nem fordult be a baba.Visszafogták a szülést gyógyszerekkel, és azt érték el evvel, hogy 2 kg ra lefogyott a babám.Szóval 2 kg os an megszületett a lányom. 36 hetesen szültem.5 nap híján koraszülött lett.
11, .15 ös vagyok, még annyit, hogy lányom már hathónaposan megháromszorozta a súlyát.Most 10 kg felett van, és 15 hónapos.Éjjel nappal zabált:D Behozta a lemaradását.Egyébként azért lett ilyen kis súlyú, mert már nem kapott tápanyagot.Az orvosokban nagyot csalódtam, én is majdnem meghaltam, mert kórházban feküdtem veszélyeztetetten, és a szülõszobára tervezett császárral mégis nyitott méhszájjal kerültem fel az osztályról.A barmok nem vették észre, hogy szülök, pedig elég sokszor elmondtam nekik, de õk csak algoprint osztogattak, és azt mondták csak holnap déelõtt lesz m, eg ababa, ehhez képest éjfélre megszületett.a vészhelyzetben nem láttam ekkora kapkodást amit velem mûveltek.serc perc alatt elaltattak és kikapták a gyereket.Úgy meg voltam ijedve az õ ijedtségükbõl, hogy azt hittem mikor rám rakták az altatógázt, hogy nem kelek fel többet arról a mûtõágyról élve.De szerencsére, mindketten megúsztuk.Nagyon jól vagyunk én is és a lányom is.
A kérdező hozzászólása: Huuuuuu szegény hát nem irigylem amiken átmentél te és a babád, de szerencsére mindketten jól vagytok!!!!!!nagyon jó egészséget kívánok nektek.Még egy kérdés -nem volt fogadott orvosod hogy mindez megtörténhetett veletek???
Dehogynem volt!!! Épp ezért vagyok teljesen kiakadva az orvosoktól, igazából õtõle.Amikor elindult a szülés, akkor felhívtam, mert a kórházban nem akartak velem foglalkozni, holott ömlött belõlem a vér, azt mondták ez tágulási folyamat csak holnap lesz ebbõl baba és fájdalomcsillapító gyógyszerrel tömtek.Férjem már hazament senki nem volt mellettem, a nõgyógyászaton feküdtem mert a szülészeten telve volt a szobák száma nem volt hely, az elsõ éjszakám meg a nõvészobán ülve töltöttem el!Majdletzört a hátam reggelig, férjem nem jöhetett be, kint ült a váróban.Szóval mikor felhívtam az orvosom szombat este hétkor, azt mondta ez nem az õ dolga, az õ privát életét megzavartam , hogy telefonáltam.Milyen ari mi? Õ egy magánorvos magánrendelõje van a Szent István kórházban szülész.Szóval azt mondta ez az ügyelets dolga, hogy megvizsgáljon szülök e, az õ felelõssége nem pedig az az övé.Az orvosom minden alkalommal 10, 000 ezer forintért vizsgált a magánrendelõjében.Szóval nem olcsó orvos.És 80ezer a tarifája szülésnél.Elõtre megmondta.De zsebbe nehogy azt hidd, hogy törvényes!Én csak a felét adtam neki szülés után, de zat sem érdemelte meg!Mert csak akkor ért be, amikor kivették a babámat.Szóval nem õ vágott fel, õ csak összevart, mégis az õ neve szerepel a mûtéti zárójelentésemen.és még azt nme is mesélte, hogy valamit elbac..tak, mert reggel 8 kor újramûtöttek 1.5 liter vér halmozódott a hasamban 60 ra leesett a vérnyomásom, majdnem ottmaradtam, gyorsan ct, és visszatoltak a mûtõbe.Szóval nekem nem a legjobb élmény volt a szülés.16 nap kórház, a babám meg egy másik kórházba szállították, mert koraszülött volt, és ez a szabály, én nem voltam szállítható állapotban.A születése után 12 naposan láthattam elõször félórára ennyit engedélyezett az orvosom.Férjem vitt át a másik kórházba, mire odaértünk olyan gyenge lettem, hogy majdnem összeestem.A tejem is bánta a dolgot, mert ilyen xar állapotban még fejni sem tudtam 40 ml volt mikor hazajöttünk 2 hónapig fele tápszer fele szopi, és elapadt a tejem, pedig a kórházban ömlött a tej, csak nem volt velem a babám aki kiszopizta volna.Na mindegy ezt nem kívánom senkinek maximum a végeredményt agyönyörû egészséges babát!:) ))
32hetesen volt 2200 gramm.... nekem is 1.fokban volt érett ilyenkor a lepény.

Miért nem félek a szüléstől? Fel vagyok készülve, hogy nagyon fog fájni, de nem félek, inkább várom már.33 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Az elözö kérdést én tettem fel a szülési fájdalomról. Én se féltem eddig csak a napokban rengeteg komplikációval járó szülést hallottam.De megpróbálok pozitivan állni hozzá!Úgy mint te! /én pécs környéki vagyok/és te?33 hetes kismama

Az elözö kérdést én tettem fel a szülési fájdalomról. Én se féltem eddig csak a napokban rengeteg komplikációval járó szülést hallottam.De megpróbálok pozitivan állni hozzá!Úgy mint te! /én pécs környéki vagyok/és te?33 hetes kismama
Szia! Szerintem ez nagyon jó dolog, én sem féltem tõle elõre. Nem érdemes elõre stresszelned magad, én úgy voltam vele, hogy majdcsak túl leszünk rajta valahogy és igazam is lett, nagyon könnyû szülésem volt, nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni. Kár lett volna elõre pánikolni. :) Kívánom, hogy neked is így legyen! 2 hónapos babó anyukája
Én is így vagyok vele. Tisztában vagyok azzal, hogy fájni fog, de azzal is, hogy elõbb-utóbb vége lesz a fájdalomnak és a kezembe tarthatom a kisfiamat. (Csak már nagyon türelmetlen vagyok.) 39 hetes mami
Szia! Én sem féltem, és nem is kell, jobban el tudsz így lazulni közben is, és könnyebb is lesz tõle. A másodiknál sem féltem, pedig tudtam mi jön, sõt még jó is volt, hogy elõre tudtam, mikor mi jön. A fájdalomról pedig annyit, hogy igen nagyon fáj, de nem elviselhetetlen, és ha tudod, hogy minden fájás a babát segíti, akkor könnyebb túllépni rajtuk. A babáknak sokkal nehezebb lehet a dolguk, mint nekünk... Szép, emlékezetes szülést! Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
én sem féltem, vártam nagyon. egy nap bementem vizsgálatra 2 héttel hamarabb a kiírt idõpont elõtt és közölte a dokim, hogy szülés! mert a baba belekakilt a magzatvízbe. szülõszoba, megindították a szülést. amikor eljöttek a nagy fájások , na én akkor féltem csak igazán, meg minden fájás tetõpontján. de mindig az járt a fejemben, hogy ki kell bírnom, a babának is nagyon nehéz, õ is félhet és gyorsan kinyomtam hogy megláthassam. meg minden fájással közelebb kerülök hozzá. erre gondolj te is. amikor meg meglett már nem fájt semmi. így leszel te is, ne fél. sok sikert, szép szülést! egy 4 hós kisfiú anyukája
Szülés elõtt egy hetet töltöttem kórházban és hála a frontoknak, körülöttem mindenki megszült, csak én nem.Váltották egymást a szobatársaim, így hihetetlenül boldog voltam, amikor megindították a szülésem.Nem volt idõm izgulni, mert már akkor azt hittem idõ van, amikor bementünk a kórházba.Inkább nyugalom árasztott el, hogy végre nemsokára megszületik a kis manó.Sok sikert és boldogságot a babádhoz!
Én egy pillanatig sem féltem a szüléstõl, sõt , a kezdetektõl nagyon vártam, hogy átélhessem ezt a csodát:-) Félni inkább attól féltem, hogy milyen lesz a picivel, hogy boldogulok vele, mit fogok vele csinálni, hogy lesz napirend...stb. De már 15 hetesek vagyunk, és minden szép és jó:-) Örülj neki, hogy nem félsz, nem is kell, csak pozitívan:-))
A kérdező hozzászólása: Szia :) Én miskolci vagyok. Néha rám is rámjön, fõleg ha hallok nehéz szülésrõl, vagy látok valamit a tévében, és belegondolok, hogy hamarosan rám is sor kerül. De nem rettegek! (egyébként én is nagyon rosszul tûröm a fájdalmat, nem tudom mi lesz, de valahogy nem ezen agyalok)

33 hetesen 2100 a méhszájam. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Szia! Én is 33 hetes vagyok, és gõzöm sincs milyen a méhszájam. Hidd el, így sokkal harmónikusabb a 9 hónap. Ha jóllérzed magad, ne törõdj semmivel! Boldog Karácsonyt!

Szia! Én is 33 hetes vagyok, és gõzöm sincs milyen a méhszájam. Hidd el, így sokkal harmónikusabb a 9 hónap. Ha jóllérzed magad, ne törõdj semmivel! Boldog Karácsonyt!
Szia! Nekem is ezt állapították meg 34 hetesen, egész napos fekvést javasolt és napi 3x1 MagneB6-ot írt fel az orvosom. Most 39 hetes vagyok, tehát nem lett koraszülött a babám, sõt, kijönni sem nagyon akar :-) Nyugi és feküdj sokat, csak enni és vc-re állj fel a 36. hétig.

33. hetes vagyok 2552g-os a babám. Azt mondja a doki, hogy nagy baba lesz és ha eléri a 4kgot nem enegedi a természetes szülést :-/ Akinek ennyi idősen ekkora volt a babája, hányadik héten szült, hány kgval?

Legjobb válasz: Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.

Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Az mondta, gondolni kell a késõbbiekre.Gondolom nagyon szétrepednék vagy foggalmam sincs.Jó lenne nekem is megállna 3900g-nál :)
33 hetesen 2660grammra becsülték. ..Sok a magzatviz is. ..heti 2x néz orvos emiatt. A dokim szerint ha a 36hetig kihuzom az már kész csoda.....
Alkati kérdés. Ismerõsöm simán megszülte a 4800 grammos kisfiát :) Amúgy meg ne is idegeskedj ezen! Az, hogy a doki mit tippel még nem biztos, hogy be is jön. Az sem biztos, hogy 2552 gramm most a babó. Sokszor téved az ultrahang is.
A fiamat becsülték 3000 grammra a 33. héten. Õ valamivel ezután visszavett a fejlõdésbõl, egyébként a 38. héten született 3960 grammal. Szóval ha csak ezt vesszük alapul, akkor neked még ekkora babád sem lesz. De tudod ezek csak becslések. És a valóságtól ez 30 százalékkal lefelé vagy felfelé egyaránt eltérhet.

33 hetes vagyok, nagyon leszállt a hasam, sokat fáj a derekam és napi 5-6-szor keményedem. Szerintetek még kihúzom pár hétig? Még nagyon nem kellene szülnöm. Védőnő szerint nagyon sok fekvés.

Legjobb válasz: Simán ki. De amikor csak teheted, pihenj. Én 37-38 hetes vagyok, most épp leültem 5 percre a házunk két szintjének teljes takarítása közben. De egész terhességem alatt pörögtem, dolgoztam, házimunkáztam, építkeztem, magnéziumot nem szedtem, se mást, mégis kihúztam idáig. És még húzom is :)

Simán ki. De amikor csak teheted, pihenj. Én 37-38 hetes vagyok, most épp leültem 5 percre a házunk két szintjének teljes takarítása közben. De egész terhességem alatt pörögtem, dolgoztam, házimunkáztam, építkeztem, magnéziumot nem szedtem, se mást, mégis kihúztam idáig. És még húzom is :)
Azt doki mondta, hogy leszállt a hasad? Egyébként második babával nekem 3 héttel szülés elõtt ereszkedett le. Tényleg pihenj! A keményedés szerintem nem vészesen sok, én a 20. héttõl keményedtem rendszeresen. 38-ig bírtuk. Nektek is ezt kívánom!
A kérdező hozzászólása: A védõnõm mondta. Meglátott és egybõl mondta. Magnéziumot szedem 3X2-õt.

32-33 hetesek, mennyit mozog ma a babátok? Nekem nagyon pihenget ebben a fülledt időben, alig moccan, pedig tegnap nagyon aktív volt. Ugye nincs baja?

Legjobb válasz: Nincs baja, biztos. Tegnap én is megijedtem, mert az én kis "albérlõm" fõleg ebben a nagy melegben aktív, tegnap meg csak néha jelentkezett be. De este már megnyugtatott, és ma reggel is szinte olyan, mintha bulizna odabent, meg sem áll. Egyik nap aktívabb, másnap meg szinte semmi. De amíg érzed a mocorgást, mégha ritkábban is, addig semmi gond. 32 hetes kismami

Nincs baja, biztos. Tegnap én is megijedtem, mert az én kis "albérlõm" fõleg ebben a nagy melegben aktív, tegnap meg csak néha jelentkezett be. De este már megnyugtatott, és ma reggel is szinte olyan, mintha bulizna odabent, meg sem áll. Egyik nap aktívabb, másnap meg szinte semmi. De amíg érzed a mocorgást, mégha ritkábban is, addig semmi gond. 32 hetes kismami
Szia.Nekem az a furcsa, és akkor kezdek el gyanakodni amikor nem mozog.Az én babucim szét akar szakítani.Non stop bulizik.Nekem ez furcsa.

33 hetes vagyok és most költözünk uj lakásba. Elég sokat takaritok, pakolászok, rendezkedek. Ha nagyon megeröltetem magam megindulhat elöbb a szülés vagy lehet vmi bajunk?

Legjobb válasz: Igen, lehet, úgyhogy csak nagyon finoman!! Mi is nem rég költöztünk, de én akkor csak 24 hetes voltam. De még így is éreztem, hogy oda kell figyelni. Mire kipakol az ember mindent, mindent megmozgat, helyet talál, és járkála városba átiratni a papírokat, hát nem mondom , fárasztó volt. Ajánlom, nagyon lassan, óvatosan, sok pihenéssel. Fél óra-óra meló után legalább ugyanannyit pihenj. Párod a dobozokat vigye a szobába-konyhába-fürdõbe, ne neked kelljen!!! Ne emelj, ne hajolgass sokat és mértékkel.A babád gondolom fontosabb, mint hogy 1-2 nappal elõbb vagy késõbb végzel!!

Igen, lehet, úgyhogy csak nagyon finoman!! Mi is nem rég költöztünk, de én akkor csak 24 hetes voltam. De még így is éreztem, hogy oda kell figyelni. Mire kipakol az ember mindent, mindent megmozgat, helyet talál, és járkála városba átiratni a papírokat, hát nem mondom , fárasztó volt. Ajánlom, nagyon lassan, óvatosan, sok pihenéssel. Fél óra-óra meló után legalább ugyanannyit pihenj. Párod a dobozokat vigye a szobába-konyhába-fürdõbe, ne neked kelljen!!! Ne emelj, ne hajolgass sokat és mértékkel.A babád gondolom fontosabb, mint hogy 1-2 nappal elõbb vagy késõbb végzel!!
csk nyugisa pakolászál és pihenj közbe igy nem lessz semmi gáz ne aggódj én még csak 19 hetes vagyok de már egy ideje ha takaritok 3-4 -szer leülök pihenni met fáradok ne erõltezsd magad inkább 2 órával tartson tovább a takaritás mint megeröltezsd magad a szülést meg nem tudom hogy beinditja-e de szerintem ne kisérletezél jó költözést nektek
Mi éppen lakást újítunk fel, és rengeteg a tennivaló.Szerencsére a férjem rengeteget segít a házimunkában is.Én úgy próbálom meg csinálni, hogy mindig próbálok beiktatni 1-1félórás szünetet, amikor kockulok, olvasok, vagy valami hasonló.Olyankor elnyúlok az ágyon és tényleg nem vagyok hajlandó semmit sem tenni.Sajna a hajolgatás egyre nehezebben megy.Bajotok amúgy nem lehet, de a sok pihenés elengedhetetlen a nyugodt babához.Inkább álljon egy nappal tovább a mosatlan, de ha fáradt vagyok elpihenek.
Szerintem annyit mozogj, dolgozz, amennyit bírsz. Megérzed, ha már nem bírod. Azzal nincs baj, ha jól elfáradsz, legalább jól alszol, de ne erõltesd túl magad.
aZ A LÉNYEG HOGY AMIKOR ÚGY ÉRZED ELFÁRADTÁL, PIHENJ.sEMMI SEM FONTOSABB. TUDOM ZAVARÓ AMÍG NINCS MINDEN A HELYÉN, DE MOND CSAK NEM VÁR MEG? NA UGYE, SZVAL CSAK SZÉP LASSAN , A SZERVEZETED ÚGYIS JELEZ, HA PIHENNI KELL.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!