Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes néha (19 db)

33 hetes kismamák hogy vagytok? Nekem sokat fáj a derekam, néha rá sem birok állni a lábamra vagy 2 percig mert úgy bele hasít.

Legjobb válasz: 32+1 hetes vagyok. Jól vagyok, bár valami "macerám" mindig akad. Néha folyás, néha alhasi "mindjárt megjön" érzések. Újabban légszomjjal is küzdök, egy kis lépcsõzés kifáraszt rendesen. A lábam estére már dagad, de nem vészes. A derekam ritkán fáj.

32+1 hetes vagyok. Jól vagyok, bár valami "macerám" mindig akad. Néha folyás, néha alhasi "mindjárt megjön" érzések. Újabban légszomjjal is küzdök, egy kis lépcsõzés kifáraszt rendesen. A lábam estére már dagad, de nem vészes. A derekam ritkán fáj.

33 hetes vagyok! Néha nyilalást érzek a hüvelyembe mintha a kisfiam nyomná lefelé a fejét! Ez lehetséges? Kicsit aggodok!

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok, én is szoktam ugyanezt érezni, de már hetek óta. Kérdeztem az orvosomat, szerinte a pici nyomja a méhszájat. Gondolom már kezdjük érezni a súlyát, mert azért már 2 kg körül van, és terheli a kijáratot. Sokat kell pihenni, feküdni. Vigyázz magadra!

Én is 33 hetes vagyok, én is szoktam ugyanezt érezni, de már hetek óta. Kérdeztem az orvosomat, szerinte a pici nyomja a méhszájat. Gondolom már kezdjük érezni a súlyát, mert azért már 2 kg körül van, és terheli a kijáratot. Sokat kell pihenni, feküdni. Vigyázz magadra!
igen. Ez majd egyre "jobb" lesz :) majd amikor már annyira nyomja magát, mint pl nekem, h a bordámnak támasztja a popsiját és a fejét nyomja lefelé, ilyenkor fáj a hüvely, a méhszáj és még a csont is... kitartás!! (37hetes)

33 hetes terhes vagyok és folyamatosan kemény a hasam /nem a néha keményedés/ minek a jele ez? /Picit izgulok/ Nehéz vele aludni, mozogni és nehezebbnek tűnik. Napok óta érzem.

Olvastam, hogy lehet a fronttól is, abból van is most elég bőven. Magne B6-ot szedem folyamatosan, most naponta több szemet is beveszek és pihenek is napközben. A baba továbbra is aktív. Ez a feszülés esetleg lehet a növekedése miatt is?

Legjobb válasz: Nem tudom, nekem a 29. héten keményedett sokat, akkor magnézium infúzió lett volna a megoldás, de mire eldöntöttük, hogy bemegyünk, megszûnt. Én ránézetnék, de ha folyamatosan kemény, és emellett nem fáj, akkor nem hiszem, hogy gond. Plusz nekem ugye az a néha-keményedés volt akkor, ilyen folyamatosan kemény érzésem akkor volt, mikor befordult, aztán mikor megszoktam az új fekvését, elmúlt. De én megnézetném a helyedben. 31 hkm

Nem tudom, nekem a 29. héten keményedett sokat, akkor magnézium infúzió lett volna a megoldás, de mire eldöntöttük, hogy bemegyünk, megszûnt. Én ránézetnék, de ha folyamatosan kemény, és emellett nem fáj, akkor nem hiszem, hogy gond. Plusz nekem ugye az a néha-keményedés volt akkor, ilyen folyamatosan kemény érzésem akkor volt, mikor befordult, aztán mikor megszoktam az új fekvését, elmúlt. De én megnézetném a helyedben. 31 hkm
Szia! Ezt a kismamablogból másoltam. Engem megnyugtatott teljesen. (Szintén 33 hetes, ugyanebben a cipõben): "A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztõ lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmû. Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerûen ismétlõdik. A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlõdnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elõ ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is. Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztõ lehet, de tudnod kell, hogy általában külsõ körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Délután úgyis jelenésem van a védõnõnél, remélem Õ is megnyugtat.
Nem akarlak megijeszteni, de nekem 35 hetesen volt ez. A vége egy hét kórház, 33 óra infúzió, tüdõérlelö. De végül 38 hetesen szültem. Azt mondták hogy simán nyithatja a méhszájat, és sanszos a koraszülés. Én a helyedben a dokidat hívnám vagy mennék hozzá. Inkább mint a védõnõhöz! Vigyázz nehogy baj legyen!
A kérdező hozzászólása: A méhszájam zárt vagyis 6 napja voltam a dokinál és minden oké volt. A védõhõhöz pedig eleve mennem kellett. De már jobb is a pocim, de figyelek nagyon, sokat pihenek. Persze ha bármi van újra, rögtön hívom a dokim. Köszi!
Szia! Én is 33 hetes terhes vagyok annyi különbséggel, hogy én a 31. héten bekerültem kórházba mert beindult a szülés a front miatt. Itthonra a dokim aki genetikus a Magne B6-ot nem javasolta, a Béres magne b6-ól pedig ment a hasam. Most Magnézium citrátot szedek 3x1-et amibe egy szemben van 500 mg. Ugye a magnézium izomlazító. Lehet kevesebbet is szedni de a front miatt ha kell még a reggeli és az ebéd között is beveszek egy felet. Én ezt tudom ajánlani mert ez jó és a hasad se megy tõle. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/tabletta_ma.. És persze rengeteg pihenés!!!!!! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de már megvan a kisbabám! :) 39, 5 hetesen született, teljesen egészségesen. Most már több mint 5 hetes. :) A magne B6 a 36. hétig javasolt, aztán a málnalevél teára váltottam...

33 hetes vagyok. A pulzusom néha 100 fölött van, álltalában 90-95. Kardiológusnál voltam ott picit gyorsabban vert. Betaloc zok-ot javasolt. Eddig semmit nem szedtem. Elkezdjem? Kismamának meddig normális a pulzusszám?

Legjobb válasz: Hello. 35 hetes vagyok. Nekem kezdettõl fogva magas a pulzusom. Tegnap 112-es volt. Nekem is mondták a Betalokot, de nem kezdtem el. Szerintem felesleges. Amúgyis minden kismamának magasabb a pulzusszáma, hiszen megnövekedett a vérmennyiségünk és a szívünkre is terhet ró a várandósság. Én a második gyerkõcömet várom és az elsõvel is magas volt a pulzusom, de akkor sem szedtem semmit. Boldog babavárást!

Hello. 35 hetes vagyok. Nekem kezdettõl fogva magas a pulzusom. Tegnap 112-es volt. Nekem is mondták a Betalokot, de nem kezdtem el. Szerintem felesleges. Amúgyis minden kismamának magasabb a pulzusszáma, hiszen megnövekedett a vérmennyiségünk és a szívünkre is terhet ró a várandósság. Én a második gyerkõcömet várom és az elsõvel is magas volt a pulzusom, de akkor sem szedtem semmit. Boldog babavárást!
Nekem alacsony a vérnyomásom, viszont többször is nagyon magas lesz a pulzusom (az eddigi legmagasabb 117 volt). Én az orvosomat és a védõnõt is megkérdeztem errõl és mindketten (egymástól függetlenül) azt mondták, hogy ez terhesség idején teljesen normális és csak akkor kell vele foglalkozni, ha már 130-140 fölött van. Szerintem vagy beszélj egy másik dokival is, vagy kérdezd meg a gyógyszert ajánlót, hogy pontosan miért is kellene szedned! Boldog és gondtalan babavárást! 30 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszoka. Azt már hallottam, hogy 130-140 között már veszélyes, csak azt túl magasnak gondoltam. Nektetk is boldog baba várást és minden jót kívánok. Az ikres kismamának külön gratulálok.
Én szedtem Betaloc-ot emiatt, de én éreztem is a heves szívdobogást, nem éreztem jól magam, azt hittem szívrohamot kapok. Ha nincsenek panaszaid, szerintem ne szedd, inkább kérdezz rá a nõgyógyásznál!

Tegnap óta kicsit másképp mozog a baba, és az én közézetem sem túl jó, vmi gond lehet vagy más is érez ilyet? 33 hetesek vunk. Néha úgy érzem mintha fulladnék, ha köhögök elmúlik. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia!32 hetes vagyok és én is ezzel szenvedek,ellentétben veled sokat mozog a babám és van hogy már nem bírom!Sajna most beteg vagyok és nagyon nyugtalan.

Szia!32 hetes vagyok és én is ezzel szenvedek, ellentétben veled sokat mozog a babám és van hogy már nem bírom!Sajna most beteg vagyok és nagyon nyugtalan.
Én szerintem nincs túl nagy jelentõsége. Nem lehet mindennap ugyanolyan, de ha nyugtalan vagy kérdezd meg a védõnõdet. A fulladás talán amiatt van hogy már igencsak a gyomrodban van a méhed, talán köhögésre meg egy kicsit megkönnyebbülsz. Vagy megfáztál :)
A kérdező hozzászólása: elképzelhetõ. holnap megyek, megemlítem majd neki. addig is köszi a segítséget!
Szia. Mi is 33 hetesek vagyunk! Én ma kifejezetten rosszul érzem magam! Valahogy semmi sem jó, szédelgek is egész nap, a közérzetem is rossz. A babóm is kevesebbet mozog a napokban. Néha szokott olyan lenni, hogy hirtelen nagy levegõt kell vennem, mert úgy érzem, nincs levegõm. De nem hinném, hogy baj lenne! Boldog babavárást, és könnyû szülést!

33 hetes kismama vagyok. Miért szúrkál a hasam alja mostanában? Nem állandóan, csak néha úgy beleszúr, néha pedig menstruációhoz hasonló alhasi fájdalmat érzek, de csak pár másodpercig tart. Mi ez?

Legjobb válasz: a szurkálás lehet a baba mozdulataiból adodóan, a menstruációhoz hasonló alhasi fájdalom pedig joslófájás? már lehet. 31hetes kismama, boldog babavárást

a szurkálás lehet a baba mozdulataiból adodóan, a menstruációhoz hasonló alhasi fájdalom pedig joslófájás? már lehet. 31hetes kismama, boldog babavárást

Szédülés, gyengeség 33 hetesen? Vasat, MgB6-ot szedek. Elég sok keményedésem van, néha ha mozgok közben fájnak is rendesen.

Legjobb válasz: Néhányszor úgy megszédültem, nem sok kellett, hogy elájuljak, szerencsére idõben le tudtam feküdni. A babák nyomtak valamit bennem, azért volt. Én is szedtem vasat, magnéziumot, viszonylag sok keményedésem is volt. De én mondjuk tudtam pihenni, nekem az elsõ terhességem volt. Aztán a szédülések miatt a 30. héten engem befektettek, de az ikrek miatt amúgyis 2 hétre rá be kellett volna feküdnöm. Ott vénásan is adták aztán a vasat. Próbálj meg annyit pihenni, amennyit csak tudsz, és az orvosnak mindenképp említsd meg, ha még nem tetted meg.

Néhányszor úgy megszédültem, nem sok kellett, hogy elájuljak, szerencsére idõben le tudtam feküdni. A babák nyomtak valamit bennem, azért volt. Én is szedtem vasat, magnéziumot, viszonylag sok keményedésem is volt. De én mondjuk tudtam pihenni, nekem az elsõ terhességem volt. Aztán a szédülések miatt a 30. héten engem befektettek, de az ikrek miatt amúgyis 2 hétre rá be kellett volna feküdnöm. Ott vénásan is adták aztán a vasat. Próbálj meg annyit pihenni, amennyit csak tudsz, és az orvosnak mindenképp említsd meg, ha még nem tetted meg.
Van ilyen. Pl. alacsony a vérnyomásod. Vagy fáradt és stresszes vagy, nem kíméled magad. Pl. mert dolgozol, és/vagy nagyobb gyerekeid vannak. Ha egész nap otthon fekszel és úgy tapasztalod ezeket, akkor nem annyira jó. Ha meg nem, akkor próbálj pihenni!
A kérdező hozzászólása: Hát van itthon 2 nagyobb gyerek, és pihenni sincs igazán idõ. Jövõ héten kezdõdik a suli, akkor több idõ lesz pihenni remélem.

Normális ha szúró érzést érzek a hüvelyemben, néha alig tudok lépni? 33 hetes km

Legjobb válasz: Sajnos igen és a terhesség végével ez egyre kellemetlenebb lesz :(

Sajnos igen és a terhesség végével ez egyre kellemetlenebb lesz :(
Nekem is volt ilyen, és most , ár utólag mondhatom, hogy normális dolog. Ahogy nõ a méh, a hogy helyezkedik a baba egyre inkább feszül minden odabent, és idegeket is nyomhat közben. Sokszor én sem tudtam lépni, úgy szúrt, nyilallt. Azt hittem ki is nyíltam, de nem. Tök zárt voltam végig és szerencsére semmi bajom nem származott belõle. Ha nem csak kellemetlen, hanem fáj is, akkor nézesd meg magad dokival!
33 hetes vagyok én is, és pár napja érzem ugyanezt. De nekem még a derekam is fáj mellé... :S:S:S
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát fájni nem fáj, csak kellemetlen érzés!Szerencsére nem olyan sûrûen jelentkezik még :) ) Ez legyen az összes bajom, most már nincs sok hátra, kitartást mindenkinek!!
én is azon nõttem fel... nem hiszem hogy ártana neki, a magam módján én is normális lettem :)
hát ez kétféle reakciót válthat ki a gyerekben: vagy fellázad ellened és csakazértsem szereti majd a rock zenét, vagy õ is azt fog hallgatni:D én tartottam a családi hagyományt és punk/rock vonalon mozogtam világ életemben...de hát nálunk az lett volna az igazi lázadás ha mozartot hallgatok...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :D én is reménykedek benne hogy nem lesz süket a gyerek :D az apja rapper, én meg semmilyen stílusú, de csak zúzós zenét hallgatok... arra is kíváncsi leszek, hogy õ mit fog szeretni :)
Soha nem hallgattam komolyzenét, viszont a kislányom megismeri azokat a számokat, amiket a terhesség utolsó heteiben hallgattam, és nagyon figyel olyankor, pedig abban is bõven akadt rockzene... :)
Én se szeretem a komolyzenét, sokszor megy rockzene, két egészséges gyerekem van :)
A kérdező hozzászólása: UTOLSÓ :DDD elképzeltem a szituációt :DD köszi a válaszokat :)
Szia! Én 8 hónapos terhesen beültem éjszakai elõadásra és megnéztem az Alien-t. A gyerekem szereti a thrillert. :o) És nem lett idegbeteg. :o) A rock-ot is szereti, bár én terhesen még inkább Pink Floyd-ot hallgattam. Ha hangos a babának a zene, akzt jelzi. :o)
Nem hiszem , hogy árt neki, mi is rockzenét hallgatunk, reméljük õ is azt fogja kedvelni, kíváncsi vagyok
Rengeteg kutatás bizonyította már, hogy árt a gyereknek a heves indulatokat kiváltó zene. Viselkedésbeli problémákhoz vezethet.

33 hetes vagyok fájdogál a hasam és van sok fehér néha darabos folyásom, mitől lelet ez normális ilyen terheségi korban?

Legjobb válasz: Ha darabos az nem jó, menj dokihoz, valami fertõzést kaptál, vagy canesten kombi

Ha darabos az nem jó, menj dokihoz, valami fertõzést kaptál, vagy canesten kombi
A kérdező hozzászólása: a darabos is fehér,
ahogy elsõ írta.
recept nélkül kapható a canesten kombi
De miért ajánljátok láthatatlanban gyógyszert? Komolyan nem értelek titeket. A Canesten csak a gomba ellen hatásos, más baktériumok ellen nem. Ha mész legközelebb orvoshoz, akkor kérd meg, hogy vegyen le egy kenetet és meglátjátok, hogy van-e valami gond és az alapján majd javasol valamit a dokid. Ha nagyon zavaró a folyásod, akkor kérj minél hamarabbra idõpontot. A Canestent te tudod, hogy kipróbálod-e, vény nélkül kapható, de mint írtam, csak a gomba ellen jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!