Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes a gyerek (4 db)

33 hetes terhesen kisebb nagyobb mensi-szerû görcseim vannak. Bajt jelent? Pihenni nem tudok, itt a két "nagy " gyerekem, plusz háztartás. Magnerotot vettem be.

Legjobb válasz: nem tudom, hogy 33 hetesen mit jelent, mert én még csak a 21-ben vagyok, de nekem az elejétõl vannak ilyenek, néha annyira erõsen, hogy felkelni sem tudok. 4 magnézumot írt fel a doki/nap, és azt mondták, ha a szívhang rendben van, nem társul hozzá vérzés, továbbá a nõgyógyász megállapítja, hogy a méhszáj nem kezdett el kinyílni, akkor vszínûleg semmi baj nincs, csak nõ a méh. gondolom, a 33. héten pláne tud nõni, hiszen akkor kezdenek el leginkább súlyban is gyarapodni a babák.

nem tudom, hogy 33 hetesen mit jelent, mert én még csak a 21-ben vagyok, de nekem az elejétõl vannak ilyenek, néha annyira erõsen, hogy felkelni sem tudok. 4 magnézumot írt fel a doki/nap, és azt mondták, ha a szívhang rendben van, nem társul hozzá vérzés, továbbá a nõgyógyász megállapítja, hogy a méhszáj nem kezdett el kinyílni, akkor vszínûleg semmi baj nincs, csak nõ a méh. gondolom, a 33. héten pláne tud nõni, hiszen akkor kezdenek el leginkább súlyban is gyarapodni a babák.
Én 1 hete szültem, és szerintem nem baj a 33 héten mensi görcs, készül a szervezet, de csak ennyi. MAgnerot teljesen jó, de majd 36. héttõl nem lehet szedni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos tervezett császár lesz, mert az elsõ kettõ császáros volt:( gondolom akkor végig szedhetem a magnerotot. Néha nagyon megijedek nem akarom, hogy korababa legyen.
Én 30hetes vagyok, nekem is sokszor van meg akar jönni érzés és szurkálás, de ameddig nem erös görcs és nem vérzel addig nincs baj. Van mikor egész nap ez van, de van, hogy egy hétig elö sem jön.A frontok is befolyásolják, ami mostanában szinte minden nap van és bent minden készül a szülésre.én 3x2 Magnerotot szedek és amennyit tudok pihenek, igaz nekünk elsö baba lesz, de attól még itt van a háztartás.
A kérdező hozzászólása: szia 4.! A 30. hét szinte ugyanaz mint a 33.:) kicsit még pingvin szerûbb leszel, de kb ennyi. Ma pl egész nap émelyegtem, szédültem, és ma combomig nyilaló fájdalmat éreztem, néha már alig bírok vezetni úgy érzem. Emelni fogom a magnézium mennyiségét. Nem is merem a várost elhagyni.
4-es vagyok. Én sem megyek ki ha nem muszáj.Annyira fáj a derekam, hogy alig tudok felkelni.A baba kinyomja magát majd szét szakad a hasam és olyan mintha valaki belülröl nyulkálna a hüvelyembe, valami borzalom.Nem is tudom mi lesz velem késöbb. A babának megvettetek már mindent?

Kérlek olvasd el, és ha tudsz segíts? ! 33 éves vagyok, van 2 gyermekem (2 apától). Egy éve találkoztam valakivel, szép, jó volt, stb, terveztük a gyereket, 8 hetes vagyok, elhagyott. Akkora súly van a lelkemen, hogy az õrület határán vagyok!

Elvetetni nem akarom, de nincs más választásom, nem érdemli meg ez a szemét, de 3 gyerekkel egyedül?

Legjobb válasz: Az szép!Gondoltál volna erre elõbb!1 év nagyon kevés idõ arra,hogy igazán kiismerj valakit.De amint látom,nem tanulsz a hibádból. 2 gyerek,2 apa...

Az szép!Gondoltál volna erre elõbb!1 év nagyon kevés idõ arra, hogy igazán kiismerj valakit.De amint látom, nem tanulsz a hibádból. 2 gyerek, 2 apa...
A kérdező hozzászólása: Kaptam hideget, meleget is, de nagyjából felvázolnám jobban a helyzetet. Nagyobbik gyermekem 11 éves, az õ apukája a családját választotta(apa, testvérek, stb, hagyta, hogy éhezzünk, szó szerint, a fizetését oda tette. Kisebbik gyermekem 5 éves, az õ apukája elgépezte, elitta a pénzt, ha szólni mertem monoklikat, agyba fõbe verést kaptam. Ez a fent írt apuka rossz kapcsolat után ismert meg van egy autista 7 éves gyermeke, visszaköltözött ehhez a kapcsolatához, csupán a gyerek miatt mondván a gyerekének szüksége van rá. Hezitálok nagyon nagyon rég óta, hogy mit tegyek, a nagy fiam nagyon örül neki, a családom kézzel lábbal védekezik, hogy vetessen el. A pénz nem érdekel, mert jól keresek a gyedem jó lesz relatívan, kevesebbet is be tudok osztani, csak normális hozzáállású véleményeket vártam...
Akkor megkérdezem harmadjára is. Milyen segítséget vársz tõlünk????
A kérdező hozzászólása: Csak tanácsot, megértést, vagy normális ésszerû hozzáállást, hozzászólást, mert koránt sem biztos, hogy meghagyom a babát.Ezen hezitálok, hogy maradjon e vagy nem, mert ésszerûen gondolkozva nem szabad megmaradjon, de terveztük, akartuk, hallottam, hogy ver a szíve.
Kb 3 hete ver a szíve. Ha el akartad volna vetetni már megtetted volna. Vagy 12 hetes elött 1 nappal akarod megöletni?
Kérdezõ, nyilván kapsz majd mindenféle válaszokat. De hidd el, ezt mi nem dönthetjük el helyetted. Én is úgy gondolom, hogy az a baba már él, és Te vagy az anyukája, de nem mondhatok semmit a sorsáról. Nem én döntök, pedig minden meg nem született babáért vérzik a szívem.
Ezt tényleg nem dönthetjük el helyetted.És õszintén sajnálom, hogy ilyen "férfiakkal" hozott össze az élet. De ha anyagiak nem akadály akkor szerintem tartsd meg!!Az a pici nem tehet róla, hogy ilyen az apja!
Helyetted nem tudunk dönteni. Megértem, hogy nehéz a helyzeted, de csinálj egy mérleget. Egyik oldal: akartad a babát, gyerkõc is akarja, hallottad a kis szívét..stb. Másik oldal: Fel tudsz-e nevelni egyedül 3 gyereket (párkapcsolatot egyedülálló 3 gyerekes anyukaként szerintem felejtsd el) Lenne-e segítséged? (szülõk, testvér) Mennyire biztos a munkahelyed, ha mondjuk elveszted, van-e lehetõséged másikat találni (végzettséged alapján)? ...stb. Itt most az érzelmi rész áll szemben a gyakorlati kérdésekkel. Te tudod, melyik az erõsebb.
"Gratulálok" a lepontozáshoz...!
Nagyon nehez valaszolni, foleg igy ismeretlenul. En mindenesetben a baba elete mellett voksolnek, ugyanis, ahogy elottem is irtak, mar dobog a pici szive. Fel a fejjel, minden rendbe jon. Nem a rokonok velemenye a fontos, nem az, amit itt idegenek irnak, hanem az, hogy egy uj emberke novekszik most benned. Kitartast kivanok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem ma döntöttem! Októberben Uzsoki kórház, nem fogom megbánni, Isten velem van, a családom meg majd megbékél idõvel, tanítói állásom van, állásom lesz utána biztosan .Rengeteg olyan jelet kaptam, ami a baba megtartására utal. Szerintem kislány lesz:)
Gratulálok, jól döntöttél :)
de jó:) örülök, hogy sikerült döntést hoznod, és hogy a baba mellett döntöttél!Megbánni biztos nem fogod:) És én ismerek olyat, aki 3 gyerekkel maradt magára, késõbb rátalált a szerelem, azóta van közös gyerekük is:)
Gratulalok en is, nagyon jo dontes! Sok boldogsagot nektek!
Ez nagyszerû! Sok-sok boldogságot!
Szia hogy vagytok?
Mindenképp tartsd meg és add örökbe, ha nem tudod egyedül felnevelni úgy, ahogy szeretnéd.
Igazad van, köszi! Nem lettem kevesebb, csak nem értem. Mint ahogy a kérdezõt sem értem, kár, hogy nem válaszol, hogy milyen segítséget vár! Nem értem mi alapján lehet egy ilyen kérdésnél pontozni. Itt nincs hasznos, vagy nem hasznos válasz, mindenki csak leírja a saját véleményét.
Pont ugyanaz, mint ami az én kommentemért járt, mert azt írtam, nem k, vagy ha az, mit sem számít. Ne is törõdj vele! Nem Te lettél kevesebb ettõl, hidd el.
ki tudna neked itt segíteni a saját hülyeségeden? ... három gyerek, három apa ... lehet köpködni a véleményem, de a harmadikat bûn megtartanod
jaj de sajnálom...:( örökbe adás nem gondolkoztál??mármint megszülöd és örökbeadod
Szerencsere meg pont van idod az abortuszra. Epeszu ember ket kulonbozo apatol szarmazo gyerek utan akkor se vallal be egy harmadikat egy 3. ferfitol, ha azt hiszi, az elete szerelme.
Hat tudod mit kedves legelso " En is ha dudom hogy elesek elotte leulok" mindenki nem lehet olyan szerencses az eletbe mint pl te! Orulj annak hogy nem te kell tanacsot kerj es ne parasztkodj. Ne is figyelj ra nem te vagy az egyeduli ha ugy erzed hogy nem tudnad ellatni akkor bizony ne vallald vannak nehez dontesek az eletbe de az ember el kell hogy turje oket!
Ha jól emlékszem, neked már volt 2 vagy 3 abortuszod. Miért nem tudsz védekezni??
Valamit nagyon elszúrsz a párválasztással, ha ennyire nem tartósak a kapcsolataid. Szegény gyerek nem tehet semmirõl! Tedd inkubátorba, ha nem tudod felnevelni!
Milyen segítséget vársz?
Istenem, miért lenne "ordas nagy k"? Miért olyan biztos? És még ha az is lenne, amit kétlek, akkor mit számít ez most? Kár azért a gyerekért!
Azért annak oka van, ha tervezett gyereknél valaki 8 hetesen ott hagyja a kismamát. Érdekes lenne meghallgatni a másik félt is. És ez teljesen független attól, hogy mennyi ideje vannak együtt. A háttért nem ismerhetjük, tény, hogy vannak olyan tìpusú nõk, akik "vonzzák" a nem nekik való pasikat. Ez a gyerek téma igen kényes. 3 gyerek egyedül. Azért oda háttér is kell. És nem lehet elvárni mindezt egy 4. pasitól. Nagyon gondold át mit teszel kérdezõ!
"Azért annak oka van, ha tervezett gyereknél valaki 8 hetesen ott hagyja a kismamát. Érdekes lenne meghallgatni a másik félt is." Nos nalunk anno 12 hetesen dontott ugy apuka, hogy o megis inkabb nem akar gyereket..... Ennyi volt az oka, szinten tervezett terhessegnel....
A gyerek tervezésnél azért nem árt megbeszélni a dolgokat. Hihetetlen, hogy néhány férfi úgy gondolkodik a családalapításról, mintha csoki fagyit kérne vanília helyett...! "Ja, bocs, inkább mégsem ezt akarom". Az ilyen ember csoda, hogy magáról tud gondoskodni. És az a legdurvább, hogy hihetetlen színészi tehetséggel képesek elõadni a "szeretett" nõnek, hogy õk mennyire vágynak a gyerekre. Mert valljuk be, nem lehet mindig a nõ a hülye azért, mert elhiszi a szép szavakat. A férfiak eleinte azt gondolják a gyerek egy cuki baba, aki az is marad, és ha fáraszt, csak kiveszem belõle az elemeket, mint egy játékból. Aztán ha realizálódik bennük, hogy ez mégsem csak ennyibõl áll, akkor lelépnek. Természetesen ez csak annak szól, akinek inge..
Minden esetre tényleg szívesen meghallgatnám egy ilyen ember verzióját is, aki otthagyta a kismamát. Az nem indok, hogy "mégsem akarom". 12-es és 14-es voltam.
Kate Winslet is most szülte meg a 3. gyerekét a 3. apától. Nos, róla is megvan a véleményem, akármilyen nagy színésznõ is. Bár mentségére legyen mondva, hogy valószínû õ sem így tervezte, hogy 3 gyereke hérom különbözõ apától legyen. Azért egy év ismeretség után bevállani egy babát elég merész húzás. No, de ha minden szépnek és jónak tûnt, akkor biztosan örült annak a kérdezõ, hogy végre ilyet talált, akivel minden szép és jó. Aztán bummm. De a bumm-ot elõre nem láthatta, ha minden szép és jó volt. Ha nem tudod felnevelni, akkor a már meglévõ gyerekeidnek is jobb, ha nem teszel ekkora terhet még az õ nyakukba is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 33 éves, több mint egy éve együtt van (volt) a párjával, tervezték is...most nem lényeg a másik két gyerek én a kérdezõ helyébe ezt a kérdésbe bele se írtam volna csak a jelenlegi helyzetet, mert úgy talán kapott volna értelmes választ és ne csak k(u)rváznátok itt. Barátnõmék 3 év után mikor meglett a közös lakás, minden rendezõdött, tervezték a babát, barátnõm abbahagyta a gyógyszert egybõl össze is jött nekik a baba a pasi meg beijedt és kidobta barátnõmet, a gyereket se látogatja. ja és 1 év múlva összejött egy 2 gyerekes anyával a srás. Hozzáteszem nem volt olyan fiatal 35 éves volt a srác gyönyörûen elvoltak és akarta is a babát..ezzel csak annyit akarok hogy ezt sose lehet elõre tudni, soha nem ismerheti ki eléggé az ember a másikat...Kérdezõ ezt csak te tudod, hogy bevállalod-e a harmadik babát. Korban még most jó vagy, te érzed hogy anyagilag megengedheted-e (bár én utálom mikor valaki erre hivatkozva veteti el a gyereket, de mindenkinek a saját döntése...)Két gyerek után azért már tudod a szépségét és a nehézségét egy gyerekvállalásnak. Nem vagyok annyira topon a témában, de úgy tudom 3 gyerek után már nagyobb támogatásokat kaphatsz, de ebbe tényleg nem vagyok otthon. Mennyi idõsek a gyerekeid? Ha esetleg nagyobbacskák már akár velük is beszélhetsz errõl, hogy szeretnének-e egy kistesót, segítenének-e neked. Nálunk a 6 éves kislány is rengeteget tud segíteni. Nem azt kell nézni, hogy hány apától, stb..hanem hogy lesz 3 gyönyörû gyermeked. De ezt tényleg csak te tudhatod, hátha párod is csak megijedt és visszamegy hamarosan hozzátok.
Nem akarok kötekedni, de mi lepontozni való van azon, hogy megkérdeztem, hogy milyen segítséget vár a kérdezõ?
neharagudj de három gyerekkel még egyedul is nagycsaládos lennél néz utána mi jár mijen anyagi jutatás jár s kedvezmények, 2 gyerekhez nem sok kedvezmény jár.

33 hetes vagyok, a gyerek apjával épp most rúgtuk végleg össze a port. nagyon kiborultam. ilyenkor a kislányom odabent is szomorú, ha én az vagyok?

nincs étvágyam sem, mit tegyek????

Legjobb válasz: A babád érzi a hangulatodat, de fizikálisan nem ártasz neki. A baba "elveszi" ami kell neki, attól ne félj , hogy õ kárt szenved. De nem is értem, hogy hogy lehet ilyenkor egy kapcsolatnak vége, hisz ez egy csoda. De gondolom nyomós okotok volt erre. Nehéz, de próbálj megnyugodni, menj társaságba, beszélj a gondolataidról és ne gondolkodj, ne morfondírozz. Gondolj a babádra.

A babád érzi a hangulatodat, de fizikálisan nem ártasz neki. A baba "elveszi" ami kell neki, attól ne félj , hogy õ kárt szenved. De nem is értem, hogy hogy lehet ilyenkor egy kapcsolatnak vége, hisz ez egy csoda. De gondolom nyomós okotok volt erre. Nehéz, de próbálj megnyugodni, menj társaságba, beszélj a gondolataidról és ne gondolkodj, ne morfondírozz. Gondolj a babádra.
Teljesen átérzem a problémádat, én is terhes voltam, amikor olyannyira elmérgesedett a kapcsolatunk, hogy esély sem volt rá, hogy valaha is egy család legyünk. Azóta is külön vagyunk, már fél éves a fiam. Nem is leszünk már együtt, az biztos, nem is akarom. De a kisfiamnak nem lett semmi baja, pedig idegeskedtem eleget. Sõt, lehet, hogy sokan elítélnek, de egyszer még egy cigit is elszívtam, amikor véglegesen összevesztünk, utána le kellett nyugodnom valahogy, és csak ezt a szegényes módszert találtam rá. Szóval a terhességem maga volt a pokol, egy merõ idegesség az egész. De ehhez képest szép, egészséges kisfiam született, mosolygós, kiegyensúlyozott, nem nyûgös, nagyon nyugodt, vidám kisbaba volt már az elejétõl. Ha gondolod, írj privit, amúgy is nagyon szeretnék hasonló helyzetben lévõ kismamákkal, anyukákkal megismerkedni, van több ismerõsöm, akik ebben a cipõben járnak, tartjuk egymásban a lelket, tanácsokat adunk egymásnak, szóval nagyon szívesen segítek neked bármiben, csak írj bátran!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, így a babaszempontból nyugodtabb lettem! :)
Nekem annyiból jobb a helyzetem, hogy kispapa a legelején megmondta hogy nem kér a gyerekbõl. Illúzióim nem voltak, egyedülálló anyuka leszek, persze gyerekkel meg úgyse fogok kelleni már másnak. Nem baj, a kispapának is azt mondtam, hogy jobb apa nélkül, mint rossz apával. A végén azért egy hónapja beszéltünk két órát és önként megvette a babakocsit. Ha elég önálló vagy, nem lesz problémád, mindent meg lehet oldani. Ha csináltok klubot, nekem is írjatok! Olyan egyedül tudom néha érezni én is magam. Amit legfontosabbként tudok tanácsolni: NEHOGY ELHAGYD MAGAD! tessék B vitaminokazt szedni, omega3 és 6 tartalmú dolgokat enni. Egy csomó mindent csak problémának hiszel (esetleg megoldhatatlannak) pedig ha a terhesség elõtti önmagad lennél és használnád a kis fejededet, könnyedén túlteszed magad mindenen. Ha debreceni vagy, viszek Neked finom kajcsit, hogy egyél. Üdv. 32 hetes kismami
Olyan jó látni, hogy tudnak itt kedvesek is lenni a kismamák ha baj van :) Sokszor olyan csúnyán összeszólalkoznak, aztán meg milyen normális tud lenni mindenki :) Lányok, segítsünk egymásnak, én már tapasztaltam, hogy nagyon sokat számít ez egy egyedülálló anyukának az egész napi stressz után. Írj nekem is bátran, ha Pécsi vagy, akkor meg én viszek neked enni, hogy ne hagyd el magad!
A kérdező hozzászólása: jaaaj csajok! annyira hálás vagyok nektek minden szóért, hogy lemondani nem tudom! KÖSZÖNÖM! :) az apukával igyekszem mihamarabb lezárni a dolgainkat (közös ház stb), munkám van, visszavárnak, lakni is tudok hol, úgyhogy azért akkora baj nincs, csak megvisel ez az egész, mert hittem, hogy ez valami nagyon szép lehet :((((. puszi nektek

38 hetes terhes, elsö gyerekkel, 33 évesen, közel van a szülés, szerintetek melyik része a fájdalmasabb?

Szoval a tágulás vagy a tolási szakasz? Hogyha kérnék epidurálist a tágulásra az lehet elég volna és a tolást azt valahogy csak kibirnám. Majd utánna jönn a varrás hát erre is kéne valami. Én kulföldön élek és nagyon félek, azt se tudom mire számitsak.

Legjobb válasz: 2 szer szültem..Ha ugy állsz hozzá hogy tuléled és mit kapsz cserébe nem kell EDA. a tágulás vacakul tud fájni,viszont a kitolás nekem már a megkönnyebbülés volt..És a végén van egy másodperc mikor kicsuszik a baba na az az érzés minden kint megér...hidd el sose fogod elfeljteni..ne félj

2 szer szültem..Ha ugy állsz hozzá hogy tuléled és mit kapsz cserébe nem kell EDA. a tágulás vacakul tud fájni, viszont a kitolás nekem már a megkönnyebbülés volt..És a végén van egy másodperc mikor kicsuszik a baba na az az érzés minden kint megér...hidd el sose fogod elfeljteni..ne félj
szia! szintén 33 éves, 38 hetes, elsõ babás:) Épp tegnap kérdeztem a dokim az epidurálról (hozzáteszem, a doki homeopátiás szakember) és azt mondta, ha nõ lenne, csak epidurállal szülne, ki nem hagyná, sokat segít... szal én nem hõsködöm, ha már van rá lehetõség, és valóban könnyít a dolgokon, miért ne használnám ki?! legalább nem leszek hulla a kitolásnál, és fogok tudni koncentrálni (remélem) Könnyû szülést neked!
a tágulás pokol, a kitolás már nem rossz, a ritmusra figyelj. A varrás még iszonyat, az is nagyon fájt:(( Hajrá, hamar túl leszel rajta! Nekem 4 óra volt mindennel együtt:) ) 23/N
hát elöször is az epidurál drága és nem minden korházba van rá mod és orvos függö is.a másik meg hogy mindenkinek más fájde általában mindenkineka tágulás.maga a vajudás nekem elégg rossz volt mert fájás volt csak tágulás sehol pedig már oxitocin is be volt kötve 42ik héten történt mindez.amugy a kitolás az nekem nem fájt csak nehéz volt, mondjuk nem vagyok egy nagy darab de sokat hiztam és nagy is volt a baba majdnem vákum lett a vége.a varrás nem valami kellemes de ki lehet birni, engem nem érdkelt már annyira csak azon voltam h legyen már vége és aludhassak mert nagyon elfáradtam.szoval kinek mi.lehet te olyan fajta vagymhogy nem lesz olyan borzaszto.most én is 38hetes vagyok második babával de lehet nem szülhetek simán egyéb gondok miatt de félek nagyon a mütéttöl!ha szülésröl lenne szo simán elvolnék.kelllemes szülést kivánok.
sziasztok, nem akarok senkit sem leszurni vagy bántani azzal amit irok, de gondoljátok végig azt hogy a babaának is ugyanugy fáj az ami nektek nehogy azt higyjtek hogy nem.nekme doki mondta.és ha epidurált kapsz te nem szenvedsz de a baba attol igen, én sajnálnám hogy csak ö szenved.és sztem az az igazi ha valaki megszenved azért a babáért, mert az csak akkor fáj utánna már nem is emléxel rá hidd el.d emindenkinek szive joga hogy szül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!