Találatok a következő kifejezésre: 33 hetes a baba (50 db)

32+3 hetes kismami vagyok. Viszont akárhányszor megyek az orvosomhoz, mindig mást számol. Ma például 33+5 a baba méretei alapján, viszont a szülés idejét nem hozza előrébb ennek arányában. Másnak is változnak a "hetei"? Előbb várhatom így a babát?

eredetileg dec 23.-ra vagyok kiírva

Legjobb válasz: Ezen én is gondolkodtam már, szerdán megyek dokihoz, meg is fogom kérdezni. Nekem mindig egy héttel mondják nagyobbra a babámat. Az érdekelne engem is, hogy ilyenkor honnan számít például a baba túlhordása: az eredeti dátumtól, vagy az új dátumtól. Üdv, egy sorstárs 34 vagy 35 hetes :)

Ezen én is gondolkodtam már, szerdán megyek dokihoz, meg is fogom kérdezni. Nekem mindig egy héttel mondják nagyobbra a babámat. Az érdekelne engem is, hogy ilyenkor honnan számít például a baba túlhordása: az eredeti dátumtól, vagy az új dátumtól. Üdv, egy sorstárs 34 vagy 35 hetes :)
Az eredeti dátumot kell nézni, azt, ami a kiskönyvbe bekerült. Én külföldön vagyok, itt ez úgy mûködik, hogy elõször számítanak az utolsó mensi alapján egy terhességi kort és egy várható születési idõt, ez bekerül a terhes jegyzetbe. A 12. héten van egy uh, ami alapján pontosítják a baba korát az akkori mérete és a fejlettsége alapján, mert kb 14. hétig a babák elméletileg még ugyanolyan tempóban fejlõdnek, nincsenek genetikai sajátosságok. Ezért azt tartják, hogy a 12. hét környékén elvégzett uh adja a legpontosabb eredményt a kort nézve, épp emiatt ennek itt dating scan a neve. Amit a gép ekkor kidob az alapján módosítják az adatokat a terhességi jegyzetben, innentõl kezdve mindig ez a születési dátum számít, bármi is történjék. A 20. héten már az én babám is nagyobb volt másfél héttel ahhoz képest a korhoz képest, amit a 12. héten belõttek, de azt mondták, hogy ez már amiatt van, mert nagy baba és lehet, hogy azokban a hetekben jobban is fejlõdött. A növekedésük nem lineáris, lehet, hogy most pár nappal nagyobbnak tûnik, lehet hogy két héttel már két nappal kisebb lesz, mint a kora. De a végén úgyis tudja, hogy mikor kell megszületni, ne aggódjatok! Egyébként többek között épp emiatt a bizonytalanság miatt van az, hogy a megadott szülési dátum csak kiinduló adat, elõtte két héttel és utána két héttel már bármikor jöhet a baba, így azokra a hetekre már ne nagyon tervezzetek programot. Most nem tudom megmondani pontosan, de olvastam, hogy a babák csekély százaléka születik épp a kiírt napon, a döntõ többségük az elõtte lévõ két hétben, viszonylag nagy százalékuk az utánalévõ két hétben, a többi babó pedig a 37. hét elõtt, õk képezik a legkisebb csoportot.

33 hetesen a babam becsult sulya 1800 gramm. Nem tul keves ez? A baba sulygyarapodasat befolyasolja hogy en mennyit eszem?

Persze nem dietazom,vagy ilyesmi,de nem birok egesz nap zabalni,mint egyes kismamak (ismeroseim),szerintem nem eszem sokkal tobbet,mint terhesseg elott,mert egyszeruen nem birok.Sok gyumolcsot eszek,es sok tejet iszok,napi 3szor eszem,normalis adagokat.

Legjobb válasz: az utolsó hetekben hónapokban még nagyon sok jön rájuk. még adj hozzá 1.5 kilót és már nem is olyan pici :) simán fölszed még annyit

az utolsó hetekben hónapokban még nagyon sok jön rájuk. még adj hozzá 1.5 kilót és már nem is olyan pici :) simán fölszed még annyit
Én sem eszem többet, mint terhesség elõtt, de szerintem a babák elveszik, ami kell nekik, ne aggódj. Nekem 32 hetesen volt 1800 gramm a becsült súlya, szóval nincs nagy különbség. Ja, és amúgy is csak becsült súlyok ezek - más orvos, más ultrahangos gép. Ahogy olvasgattam nagyon-nagyon kevés kismamánál találják el a baba súlyát! Én is kíváncsian várom, mekkora lesz, ha megszületik...majd akkor kiderül. :)
33 hetesen 2015g volt a 4D-s UH-on a súlya! 37+2-re született 2850g-mal! Nincs a súllyal gond! Lehet, hogy még nincs annyi a terhességed mint a kiírt idõ! Ekkor úgyis túlhordod majd! (Ha hagyják) Hidd el idekint nagyon megnõnek!!!:)
Szió! Nekem is 32 hetesen 1790 gramm volt a becsült suly, de a védõnõm közölte ne ijedjek meg ez csak BECSÜLT SULY!!! Ugyhogy Te se ijedj meg. Ezt nem tudják tutira mondani hogy mennyi a sulya. Csak a haskörfogatból tippel a gép. Minden jót, 33 hetes pocis
Nekem is ennyi volt a súlya a 32. héten, és végül 3650 grammal született, nyugi.
a kislányom becsült súlya 32 hetesen 1700 gramm volt.40 hetesen született 3450 grammal.
Nekem 32 hetesen 1400g-ot mértek!!! Na ez kevés!!! Nyugodj meg! Nem lesz semmi gond! Van akinek sokkal több van akinek mint nekem kevesebb. De tényleg becsült súly és nem nagyon lehet rá alapozni!!! Az utolsó hetekben kezdenek el "zsírosodni". Az uh-n szoltak volna ha gond lenne, mert nekem szóltak!!! úgyhogy nyugodj meg!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a megnyugtato valaszokat! :)

Ha 33 hetesen sokszor nehezen kapok levegőt (tudom, hogy a baba felnyomta a tüdőm, gyomrom), lehetséges, hogy a baba kevesebb oxigénhez jut?

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok! Nekem ugyanilyen problémám van és ezt meg is kérdeztem a dokimtól! Azt mondta hogy természetes ilyenkor a nehézkes levegövétel és a babát ne féltsem õ ettöl még ugyanugy megkap mindent! Ha rád tör a légszomj akkor mozogj egy kicsit próbálj meg helyzetet változtatni! Ez kb. még 3-4 hétig lesz igy utána lejjebb megy a baba!/amúgy én Pécs környéki vagyok/ És te? Minden jót nektek!!!

Én is 33 hetes vagyok! Nekem ugyanilyen problémám van és ezt meg is kérdeztem a dokimtól! Azt mondta hogy természetes ilyenkor a nehézkes levegövétel és a babát ne féltsem õ ettöl még ugyanugy megkap mindent! Ha rád tör a légszomj akkor mozogj egy kicsit próbálj meg helyzetet változtatni! Ez kb. még 3-4 hétig lesz igy utána lejjebb megy a baba!/amúgy én Pécs környéki vagyok/ És te? Minden jót nektek!!!
Nekem segiteni szokott ha lehajtom a fejem..olyankor kapok jol levegot..de a baba nem jut attol kevesebb levegohoz, ezt egy doki is megerositi.32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, én elfelejtettem megkérdezni ezt a dokimtól szerdán! Én gyõri vagyok! Jó egészséget nektek!

33 hetes vagyok. A méhszájam 2210. Kismama akinek ennyi idősen ennyi volt, meddig bírta? Mekkora volt a baba ennyi idősen?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Nekem 30 hetesen volt 2100, szigorú fekvés, csak pisilni keltem fel, 33 v 34 hetes UH-n doki a frászt hozta rám hogy 36. hétig nagyon jó lenne ha kibírnám, de elég valószínû hogy jönni fog a kisfiam.Most 39+3 napos vagyok, méhszáj ugyanennyi, semmi jóslófájás, sztem picit túl is fogom hordani:) Úgyhogy ne aggódj, nem feltétlenül jelenti azt h koraszülött lesz a babád.Sajna az akkori méretekre nem emlékszem.

Ne aggódj! Nekem 30 hetesen volt 2100, szigorú fekvés, csak pisilni keltem fel, 33 v 34 hetes UH-n doki a frászt hozta rám hogy 36. hétig nagyon jó lenne ha kibírnám, de elég valószínû hogy jönni fog a kisfiam.Most 39+3 napos vagyok, méhszáj ugyanennyi, semmi jóslófájás, sztem picit túl is fogom hordani:) Úgyhogy ne aggódj, nem feltétlenül jelenti azt h koraszülött lesz a babád.Sajna az akkori méretekre nem emlékszem.
Szia! Én 28 hetes vagyok és a méhszájam 2100 semmi különöset nem xsinálok pihenek, de nem fekszem, mert lehetetlen a gyerek miatt. :-)) Ne félj van aki még túl is hordja. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A pihenést nem mindíg tudom megoldani mert van egy 3, 5 éves kisfiam meg 15 hónapos kislányom.Remélem még egy kicsit kihúzom. Boldog baba várást.

Nyaralás 33 hetesen.33 hetes leszek amikor olaszországba megyünk négy napra. Volt aki ilyen idős terhesen ment nyaralni? Remélem nem lesz gond. Ennyivel előbb csak nem jön a baba.

Legjobb válasz: Én 7 hónaposan voltam Rómában, repülõvel, városnézõ hosszú hétvége, a lábamat lejártam, de szuper jó volt.

Én 7 hónaposan voltam Rómában, repülõvel, városnézõ hosszú hétvége, a lábamat lejártam, de szuper jó volt.
Arra figyelj, hogy legyen nálad orvosi igazolás, ha repülõvel mentek és mindenképpen kössél biztosítást! Jó nyaralást! ;)

33 hetes kismama vagyok elmentem fogfájással a fogaszászatra. A fogászaton kihúzták a fogam kaptam inekciot is. Ugye ettől nem lehet baja a babának?

Legjobb válasz: 33 hetes terhességet ha nem mondod is észrevesznek. Az orvos pontosan tudja, mit adhat ilyenkor és mit nem, ne aggódj.

33 hetes terhességet ha nem mondod is észrevesznek. Az orvos pontosan tudja, mit adhat ilyenkor és mit nem, ne aggódj.
Nincs baj. A lidokain helyileg hat. 28 heten nekem is volt egy foghuzasom. Eddig minden rendben van:) ) 37hkm
7 hónapos terhesen húzták ki a fogamat, kaptam injekciót is, már akkor mondta a fogorvos, hogy ettõl a babának nem lesz semmi baja. Most már 1, 5 éves :-))

33 hetes kismami vagyok. Rossz ha a méhlepény már első fokban érett? S nem túl nagy 2300 g-os baba? Aki 33 hetes, neki mekkora a babója?

Legjobb válasz: Ilyenkor már lehet ennyire érett a lepény. A dokik azt szokták mondani, hogy amíg jól táplálja a babát, teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki a lepény.

Ilyenkor már lehet ennyire érett a lepény. A dokik azt szokták mondani, hogy amíg jól táplálja a babát, teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki a lepény.
Nekem megindult a szülés 35 hetes elmúltam, és mikor befeküdtem a kórházba, akkor 2, 40 volt a babám ultrahang szerint. Tervezett császár volt, mert kevés magzatvíz, és nem fordult be a baba.Visszafogták a szülést gyógyszerekkel, és azt érték el evvel, hogy 2 kg ra lefogyott a babám.Szóval 2 kg os an megszületett a lányom. 36 hetesen szültem.5 nap híján koraszülött lett.
11, .15 ös vagyok, még annyit, hogy lányom már hathónaposan megháromszorozta a súlyát.Most 10 kg felett van, és 15 hónapos.Éjjel nappal zabált:D Behozta a lemaradását.Egyébként azért lett ilyen kis súlyú, mert már nem kapott tápanyagot.Az orvosokban nagyot csalódtam, én is majdnem meghaltam, mert kórházban feküdtem veszélyeztetetten, és a szülõszobára tervezett császárral mégis nyitott méhszájjal kerültem fel az osztályról.A barmok nem vették észre, hogy szülök, pedig elég sokszor elmondtam nekik, de õk csak algoprint osztogattak, és azt mondták csak holnap déelõtt lesz m, eg ababa, ehhez képest éjfélre megszületett.a vészhelyzetben nem láttam ekkora kapkodást amit velem mûveltek.serc perc alatt elaltattak és kikapták a gyereket.Úgy meg voltam ijedve az õ ijedtségükbõl, hogy azt hittem mikor rám rakták az altatógázt, hogy nem kelek fel többet arról a mûtõágyról élve.De szerencsére, mindketten megúsztuk.Nagyon jól vagyunk én is és a lányom is.
A kérdező hozzászólása: Huuuuuu szegény hát nem irigylem amiken átmentél te és a babád, de szerencsére mindketten jól vagytok!!!!!!nagyon jó egészséget kívánok nektek.Még egy kérdés -nem volt fogadott orvosod hogy mindez megtörténhetett veletek???
Dehogynem volt!!! Épp ezért vagyok teljesen kiakadva az orvosoktól, igazából õtõle.Amikor elindult a szülés, akkor felhívtam, mert a kórházban nem akartak velem foglalkozni, holott ömlött belõlem a vér, azt mondták ez tágulási folyamat csak holnap lesz ebbõl baba és fájdalomcsillapító gyógyszerrel tömtek.Férjem már hazament senki nem volt mellettem, a nõgyógyászaton feküdtem mert a szülészeten telve volt a szobák száma nem volt hely, az elsõ éjszakám meg a nõvészobán ülve töltöttem el!Majdletzört a hátam reggelig, férjem nem jöhetett be, kint ült a váróban.Szóval mikor felhívtam az orvosom szombat este hétkor, azt mondta ez nem az õ dolga, az õ privát életét megzavartam , hogy telefonáltam.Milyen ari mi? Õ egy magánorvos magánrendelõje van a Szent István kórházban szülész.Szóval azt mondta ez az ügyelets dolga, hogy megvizsgáljon szülök e, az õ felelõssége nem pedig az az övé.Az orvosom minden alkalommal 10, 000 ezer forintért vizsgált a magánrendelõjében.Szóval nem olcsó orvos.És 80ezer a tarifája szülésnél.Elõtre megmondta.De zsebbe nehogy azt hidd, hogy törvényes!Én csak a felét adtam neki szülés után, de zat sem érdemelte meg!Mert csak akkor ért be, amikor kivették a babámat.Szóval nem õ vágott fel, õ csak összevart, mégis az õ neve szerepel a mûtéti zárójelentésemen.és még azt nme is mesélte, hogy valamit elbac..tak, mert reggel 8 kor újramûtöttek 1.5 liter vér halmozódott a hasamban 60 ra leesett a vérnyomásom, majdnem ottmaradtam, gyorsan ct, és visszatoltak a mûtõbe.Szóval nekem nem a legjobb élmény volt a szülés.16 nap kórház, a babám meg egy másik kórházba szállították, mert koraszülött volt, és ez a szabály, én nem voltam szállítható állapotban.A születése után 12 naposan láthattam elõször félórára ennyit engedélyezett az orvosom.Férjem vitt át a másik kórházba, mire odaértünk olyan gyenge lettem, hogy majdnem összeestem.A tejem is bánta a dolgot, mert ilyen xar állapotban még fejni sem tudtam 40 ml volt mikor hazajöttünk 2 hónapig fele tápszer fele szopi, és elapadt a tejem, pedig a kórházban ömlött a tej, csak nem volt velem a babám aki kiszopizta volna.Na mindegy ezt nem kívánom senkinek maximum a végeredményt agyönyörû egészséges babát!:) ))
32hetesen volt 2200 gramm.... nekem is 1.fokban volt érett ilyenkor a lepény.

33. hetes vagyok 2552g-os a babám. Azt mondja a doki, hogy nagy baba lesz és ha eléri a 4kgot nem enegedi a természetes szülést :-/ Akinek ennyi idősen ekkora volt a babája, hányadik héten szült, hány kgval?

Legjobb válasz: Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.

Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Az mondta, gondolni kell a késõbbiekre.Gondolom nagyon szétrepednék vagy foggalmam sincs.Jó lenne nekem is megállna 3900g-nál :)
33 hetesen 2660grammra becsülték. ..Sok a magzatviz is. ..heti 2x néz orvos emiatt. A dokim szerint ha a 36hetig kihuzom az már kész csoda.....
Alkati kérdés. Ismerõsöm simán megszülte a 4800 grammos kisfiát :) Amúgy meg ne is idegeskedj ezen! Az, hogy a doki mit tippel még nem biztos, hogy be is jön. Az sem biztos, hogy 2552 gramm most a babó. Sokszor téved az ultrahang is.
A fiamat becsülték 3000 grammra a 33. héten. Õ valamivel ezután visszavett a fejlõdésbõl, egyébként a 38. héten született 3960 grammal. Szóval ha csak ezt vesszük alapul, akkor neked még ekkora babád sem lesz. De tudod ezek csak becslések. És a valóságtól ez 30 százalékkal lefelé vagy felfelé egyaránt eltérhet.

33+1 hetesen 2500gramm a baba súlya, nagynak számít?

A n?gyógyász szerint minimum ekkora a súlya, nem sok az? Mekkora lesz a végén? Kicsit megijedtem.

Legjobb válasz: Nekem 31+4 hetesen volt 2.100 gramm. Azt mondta a doki, hogy innentõl kezdve duplázódik a baba súlya kb. ha idõre jön, tehát kb. 4.000-4.200 grammal lehet számolni. Heti kb. 150-200 gramm hízással ha kalkulálsz akkor nagyon maximum még 1.400 gramm körül hízik, tehát ha idõre születik kb. 3.900 grammos lesz. De ez csak egy becsült súly, szerintem teljesen normális súlyú, formás kisbabád lesz:)

Nekem 31+4 hetesen volt 2.100 gramm. Azt mondta a doki, hogy innentõl kezdve duplázódik a baba súlya kb. ha idõre jön, tehát kb. 4.000-4.200 grammal lehet számolni. Heti kb. 150-200 gramm hízással ha kalkulálsz akkor nagyon maximum még 1.400 gramm körül hízik, tehát ha idõre születik kb. 3.900 grammos lesz. De ez csak egy becsült súly, szerintem teljesen normális súlyú, formás kisbabád lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Majd meglátjuk, persze a lényeg, hogy egészségesek legyenek, a méretükkel meg majd mi "megküzdünk". :)
Nekem pont 32 hetesen 1900 g volt, most a 36 hetes uh-on azt mondták, hogy nem lesz kicsi, de súlyt most nem mondtak. Majd meglátjuk! :)
Nekem ilyenkor 2000 gr- ra becsülték a 38. Héten született 3320 grammal. A tiéd biztos több lesz:) , de hát nem baj az! Nem lesz óriás bébi sztem!

33 hetes terhes vagyok. Ha most megszületne a baba, akkor már életben maradna és egészséges lenne?

Legjobb válasz: Szia ne aggódj ilyeneken. Egyébként nekem már a 31. héten azt mondták, hogy 10-bõl 9 tutira megmarad és semmi baja. Elvileg a tüdeje meg az emésztõcsatornája már érett. Miért agyalsz ilyeneken? Üdv 32 hetes

Szia ne aggódj ilyeneken. Egyébként nekem már a 31. héten azt mondták, hogy 10-bõl 9 tutira megmarad és semmi baja. Elvileg a tüdeje meg az emésztõcsatornája már érett. Miért agyalsz ilyeneken? Üdv 32 hetes
szia! Elméletileg már a 24. hét után meg tud születni a baba. azért van ennek kockázata , mert gyakran agyvérzés vagy más bajok léphetnek fel, ráadásul fejletlen a tüdeje...stb.ahogy múlnak a hetek , úgy csökkenek a kockázatok. 33. hétnél már elég kicsi az esélye , hogy baj lehet , max. "koraszülött " lesz, és így látják el. Persze ez megint egy érdekes dolog , nem visszakérdezni akarok , csak nem tudom hogy is van az, , hogy vagy inkább a 7. vagy a 9. hónapban szülessen a baba , de ne a 8.ban?? 35 hetes kismami
Szia! Az én húgom 27hétre született nem volt 1kiló se.teljesen egészséges volt, csak mivel pici volt ezért 3vagy 4hétig inkubátorba rakták.az inkubátor miatt pedig szemüveges lett.most 11éves és a legmagasabb az osztályba de a szemüveget még mindig hordania kell.
A 28.ik hét után egy jó koraszülött osztályon már 90% a túlélési esélye egy babának.Tehát a 33-héten szerinetem már majdnem 100.
Szerintem már nem lenne baja.
Anym 48 éve született 7 hónapra, mert mamám izgaga volt felmászott a létrára és leesett és semmi baja nem volt és nem is lett:DGodolj bele ha majd 50 éve õ túlélte, akkor most? Egyébként én sem értem, h a 8.hónapban miért nem lehet megszületni?
Szia!Én 29 évvel ezelõtt kerek 7 hónapra születtem, 40 cm voltam és 1.65 kg.Semmi hátrányom nem származott belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!