Találatok a következő kifejezésre: 33 héten és (72 db)

Most töltöm a 33 hetet és pár napja megint elkezdet görcsölni nagyon a hasam és a derekam is fáj de szerencsére nem állandó elmulik de mitöl lehet? Bajt jelent?

Legjobb válasz: Nem is csoda...ilyen melegben.Én ezek körül a hetek körül kezdtem keményedni.Pihenj minél többet,ezek lehetnek jóslók is.Pihenés sokat segít. Kitartás! 38 h

Nem is csoda...ilyen melegben.Én ezek körül a hetek körül kezdtem keményedni.Pihenj minél többet, ezek lehetnek jóslók is.Pihenés sokat segít. Kitartás! 38 h
Szia Én is most töltöm a 33.-at a héten , nekem is sokat keményedik a hasam és sajog a derekam. A lábam meg mint a Michelin gumi emberkéé. Nekem azt mondta a Dr bácaim hogy ez már normális ebben az iõben. Hányadik babátok hol fogtok szûlni? Nekem a harmadik és a Sz Jánosban (Bp) Üdv 33hetes km

Beléptem a 33. hétbe, és lejjebb ment a hasam! Normális ez, nem túl korai?

Tegnap még a mellem alul indult, ma meg kb 5-6 cm van amíg elkezd rendesen domborodni! Mondjuk sokáig keresztbe feküdt, legutóbb farosan, mert lent van a méhlepényem, ezért normálisan befordulni nem tud a doki szerint, hisz nincs ott hely a fejének. Akkor most csak másképp fekszik, vagy valami nemoké? Lehet, hogy korábban jön? Mondjuk az uh szerint 2 héttel el?bbre van. A 31.héten volt 2300g elvileg...

Legjobb válasz: Lehet hogy elõbb jön, de az is lehet, hogy mégis sikerül odafordulnia, de most már meg is születhetne, nem lenne baj azsem. Ha pedig úgy látjak visszatartható, akkor visszatartják, de mindent segít az orvos, bárhogy is legyen.

Lehet hogy elõbb jön, de az is lehet, hogy mégis sikerül odafordulnia, de most már meg is születhetne, nem lenne baj azsem. Ha pedig úgy látjak visszatartható, akkor visszatartják, de mindent segít az orvos, bárhogy is legyen.

Nagyon kicsi a testvérem babája? Csak 1200g és már a 33. hétben van.

A tesóm 33 hetes terhes és a babája súlya csak 1.20dkg. A véd?n? és az orvos szerint is kicsi de amúgy egészséges. A n?vérem maga is kis súllyal született 1.90dkg-val és 44 cm-el. Szerintetek minden rendben lesz? nagyon aggódunk. Jöv? hét csütörtökön megy ultrahangra és ha nem javult a helyzet akkor be kell feküdnie.

Legjobb válasz: Nekem a 33. héten az 1600 grammos babámra is azt mondták, hogy pici, de 38. héten már 3090 gramm volt. Az meg már azért nem rossz. A következõ hetekben rohamosan fog nõni a baba, ne aggódjon a tesód sokat, mert az csak rosszat tesz.

Nekem a 33. héten az 1600 grammos babámra is azt mondták, hogy pici, de 38. héten már 3090 gramm volt. Az meg már azért nem rossz. A következõ hetekben rohamosan fog nõni a baba, ne aggódjon a tesód sokat, mert az csak rosszat tesz.
Az Én babóm 2 hete, vagyis 31 hetesen volt 2100g most már nem tudom mekkora lehet, de 30 hét után heti 300-500g-ot hiznak!
szia.én hétfõn voltam 29 hetes a mai ultrahangon 1100gr ot mondott a doki.remélem ó is nõdögélni fog még egy kicsit.
Ez az uh-s kilómérés ez egyáltalán nem pontos!! Nem kéne a dokinak ilyeneket mondani, hogy kicsi a baba. Ezek semmit nem jelentenek. Nekem is azt mondták, hogy 3400 g és 5 nap múlva megszületett 4450g. Ha tudták volna mekkora, biztos császároztak volna. Nem kell aggódni, nem tudnak ponos adatot mondani a súlyról. A méretekbõl számolja a számítógép.
Elsõ vagyok, akinek a 33. héten 1600 grammos volt a babája. 2 nappal a kiírt idõpont elõtt 2-án megszültem, a baba 3450 gramm volt :)
Szia! Igaz hogy kicsi! De nem küldték el genetikai vizsgálatra??? De ha azt mondják egészséges akkor bizti minden ok:) ! A tesóméknál is kicsi lett a baba 2, 30 kg és 40+2 re szült!
Az uh-s saccolásnak nem szabad hinni. Nekem azt mondták szülés elõtt 2-3 nappal, hogy nagyon pici a babám, 2, 5 kiló körül van. Na ehhez képest majdnem 4(!!!) kiló lett. A barátnõmnél szintén. 3kiló körül saccolták és 3800g lett a lánya. Egyébként ha a tesód idõre született és nem volt anyukátoknak semmi szervi baja, nem dohányzott stb..., akkor ez simán genetikai is lehet. Ja azt hozzátenném, hogy engem majdnem megcsászároztak, mert hogy nem fejlõdik rendesen a baba. Még jó, hogy nem hagytam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem minden rendben lesz.

Mennyi csokit szabad eni a terheseg 33 heteben? Minden nap eszem csokit vagy kekszet nagyon ra szoktam az rosz a babanak? 33 hetben vagyok es 9 kg hiztam edig mostantol meg sokat fofgok?

Legjobb válasz: szerintem ez így nincs megszabva, csak mértékkel, mondjuk, ne minden étkezás helyett... :) én nem szeretem a csokit, meg az édességeket, így az elsõ babával 1,5 kiló gyümit (mandarin, narancs) ettem naponta és az utolsó 2 hónapban 12 kilót híztam, a doki annyit mondott, hogy a gyümölcs is lehet sok... :S

szerintem ez így nincs megszabva, csak mértékkel, mondjuk, ne minden étkezás helyett... :) én nem szeretem a csokit, meg az édességeket, így az elsõ babával 1, 5 kiló gyümit (mandarin, narancs) ettem naponta és az utolsó 2 hónapban 12 kilót híztam, a doki annyit mondott, hogy a gyümölcs is lehet sok... :S
Én is 33 hetes vagyok és nagyon kívánom az édeset. Azért próbálok mértéket tartani. Egy szeletnél többet nem eszem egy nap, de megtudnék enni 3 táblával is :) Eddig 7 kg-ot híztam.Szerintem nincs vele gond, ha mellette változatosan táplálkozol (zöldség, gyümi, húsok stb.).

Ha a (menstr. Szt-i) 12. és 16. héten (meg a 20. - on is) ezeknek az időknek megfelelő voltak a Baba méretei, de most a 33. hét végén erős 34 hetesnek felel meg, akkor az azt jelenti, hogy nagy lesz és nem azt, hogy idősebb, ugye?

Ha változik esetleg a szülés várható dátuma, az azért lesz mert"megérik" a 39. hétre és nem azért mert mégis egy héttel id?sebb a Baba?

Legjobb válasz: Sztem így van ahogy írod, a 18. hét után már teljesen eltérõ mérékben fejlõdnek a babák. Akkor már számít a genetika is, hogy mekkorák a szülõk, stb. Meg igazából az ultrahangos mérés sem pontos. Nekem a 38. héten 3200g-ra saccolták a babám méretét, azt mondták, még kb 30dkg-ot hízhat, azután 4000 grammal született meg. Tehát jól elmérték.

Sztem így van ahogy írod, a 18. hét után már teljesen eltérõ mérékben fejlõdnek a babák. Akkor már számít a genetika is, hogy mekkorák a szülõk, stb. Meg igazából az ultrahangos mérés sem pontos. Nekem a 38. héten 3200g-ra saccolták a babám méretét, azt mondták, még kb 30dkg-ot hízhat, azután 4000 grammal született meg. Tehát jól elmérték.
Nem idõsebb, ilyenkor már szinte mindenkinek mást mutat az ultrahang. Csak kb. a 13. hétig lehet megállapítani pontosan a baba korát, mert addig egységesen fejlõdnek. Utána már kezd közbeszólni a genetika. Nekem 20. hétig stimmelt a baba kora a mérésekkel (1-3 nap eltérésekkel). Legutóbb pedig majdnem két héttel nagyobbnak mérték. A 12 hetes uh a mérvadó :-)

Akinek a 32-33 héten kissebbnek mérték UH- n a babáját, hány grammot mértek? Végül hanyadik hétre, és hány kilóval született?

Legjobb válasz: Nekem végig kisebbnek mérték egy héttel a kislányomat. Mi 30 hetesen voltunk uh-n, de nem emlékszem, hogy mekkora volt akkor. Végül 40+3 hétre született 3450 grammal. Nem lett korrigálva a szülés várható ideje, de mégis látszott a babán, hogy túl lett hordva, mert nagyon ki volt ázva, száraz volt a bõre. Ha késõbbre írja az orvos a szülés várható idõpontját az uh alapján, akkor 39+3-ra szültem volna, dehát így is túlhordtam. Szóval nem feltétlenül kell hinni az uh-nak.

Nekem végig kisebbnek mérték egy héttel a kislányomat. Mi 30 hetesen voltunk uh-n, de nem emlékszem, hogy mekkora volt akkor. Végül 40+3 hétre született 3450 grammal. Nem lett korrigálva a szülés várható ideje, de mégis látszott a babán, hogy túl lett hordva, mert nagyon ki volt ázva, száraz volt a bõre. Ha késõbbre írja az orvos a szülés várható idõpontját az uh alapján, akkor 39+3-ra szültem volna, dehát így is túlhordtam. Szóval nem feltétlenül kell hinni az uh-nak.
Szia. 32 hetes mérésen a becsült súly 1860 gramm. A dokim szerint 3500 grammra lehet számítani. 33 hkm

A 33. hétben járunk, farfekvéses és nagy a fiam. Azt mondta a dokim, hogy kicsi rá az esély, hogy megfordul. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Nekem a 37. héten fordult meg, amikor már minden reményemet feladtam :-), 40-hétre 4,5 kilós volt, tehát õ sem volt kicsi baba. A doki utólag azt mondta, hogy látott már a 40. héten is megfordulni babát.

Nekem a 37. héten fordult meg, amikor már minden reményemet feladtam :-), 40-hétre 4, 5 kilós volt, tehát õ sem volt kicsi baba. A doki utólag azt mondta, hogy látott már a 40. héten is megfordulni babát.
Szintén zenész :) Mint az elsõ, 4400 grammos csajos, és a 37.hét végén fordult meg irányba :) Mikor már az összes trükköt bevetettem és már itt is kérdeztem ugyanezt pár hete :)
Nem esélytelen, egészen a végéig bármikor megfordulhat!
Õszíntén szólva, nem értem miért mond ilyet a doki, hogy kevés rá az esély... talán a méhlepényed is rossz helyen van?! a babáknak csak 3%-a marad faros, ezek általában vagy azért mert a méhlepény rossz helyen fekszik és akadályozza õket, vagy a méh deformáltsága miatt nincs helyük... ha minden o.k., csak a fiad nagy, akkor az utolsó percekig megfordulhat és meg is fog!!! hinni kell benne és nem az orvosban :)
Az én fiam nem fordult meg, pedig jó helyen volt a lepény, és nem deformált a méhem, és még csak nagy sem volt (2950grammal született). De az utolsó percig azt mondták, hogy megfordulhat, de sajna nem így lett.
A kérdező hozzászólása: és hízni se híztam. Ilyenkor, ebben a terhességi idõben is megállhat a baba a fejlõdésben?
Az semmit sem jelent, nekem is vannak ilyen idõszakok, ne aggódj ezen!!
Én a 28. héttõl egyáltalán nem híztam semmit. 32 hetesen 2200 grammra becsülték a babát, 36 hetesen 3300-ra, 39. héten 3870re, és aznap ennyivel is született. A has növekedése sem jelent semmit, ugyanis azt tapasztalhatod, hogy ha egy nap többször is méred, a baba változó fekvése miatt eltérõek lesznek az eredmények. Elképzelhetõ, hogy bentebb húzódik, hátul van, nem nyomja ki magát, jobban tart a hasizmod, stb. Nem kell aggódni.

Kedves Kismamik és Anyukák megírnátok nekem kisfiatok 31-32-33 heti uh méreteit, és esetleg azt is, hogy végül milyen súllyal születtek, ha már megszülettek?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: nekem csak a 36.heti van meg de ez is eljön nektek egyszer:-) 36 hetesen 3100 grammos volt és 40.hétre született 3700 grammal.

nekem csak a 36.heti van meg de ez is eljön nektek egyszer:-) 36 hetesen 3100 grammos volt és 40.hétre született 3700 grammal.
31. heti uh szerint a súlya 1740gr, végül a 38. héten 2900grammal született. De végig méhlepény mûködési zavarok voltak, és visszafele fejlõdött a babám, de nagy könyörgések árán megcsászároztak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, de szívesen várok még válaszokat:)
Szia! Még nem szültem meg, de 31+5 hetes adataim vannak: BPD:78mm HC:283mm AC:274mm FL:61mm Becsült súly pedig 1791 gramm. Nagyon nagoyn kiváncsi vagyok hogy hány kilóval fog megszületni:) ! Könnyû szülést mindenkinek:) ! Üdv 32 hetes pocis
32+4 hetes uh-om eredményei: BPD: 83mm HC:293mm Th:82mm AC:275mm Fl:63mm Becsült súly: 1652 gr 41.héten született, 4050 grammal, és 54 centivel. Remélem tudtam vmit segíteni. Könnyû szülést.

Milyenek voltak a babáitok méretei a 31-32-33. héten? Pl. BPD, Fro, Thx, Fem, illetve méhlepény Flow és a méhszáj is érdekelne! Szeretném összehasonlítani az enyémmel.31 hkm

Később leírom az én értékeim is :)

Legjobb válasz: Szia! Az én eredményeim a 30. héten (múlt hét)BPD:70mm,AC:256mm,FL:50mm, HC:266mm,OFD:96mm,Súly:1306gr,a méhlepény eléri a méhszájat, méhszájCs2000.Nálam ennyi van a többi rövidítésed nem értem.Üdv

Szia! Az én eredményeim a 30. héten (múlt hét)BPD:70mm, AC:256mm, FL:50mm, HC:266mm, OFD:96mm, Súly:1306gr, a méhlepény eléri a méhszájat, méhszájCs2000.Nálam ennyi van a többi rövidítésed nem értem.Üdv

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!