Találatok a következő kifejezésre: 33 hét vagyok és (42 db)

Mennyi csokit szabad eni a terheseg 33 heteben? Minden nap eszem csokit vagy kekszet nagyon ra szoktam az rosz a babanak? 33 hetben vagyok es 9 kg hiztam edig mostantol meg sokat fofgok?

Legjobb válasz: szerintem ez így nincs megszabva, csak mértékkel, mondjuk, ne minden étkezás helyett... :) én nem szeretem a csokit, meg az édességeket, így az elsõ babával 1,5 kiló gyümit (mandarin, narancs) ettem naponta és az utolsó 2 hónapban 12 kilót híztam, a doki annyit mondott, hogy a gyümölcs is lehet sok... :S

szerintem ez így nincs megszabva, csak mértékkel, mondjuk, ne minden étkezás helyett... :) én nem szeretem a csokit, meg az édességeket, így az elsõ babával 1, 5 kiló gyümit (mandarin, narancs) ettem naponta és az utolsó 2 hónapban 12 kilót híztam, a doki annyit mondott, hogy a gyümölcs is lehet sok... :S
Én is 33 hetes vagyok és nagyon kívánom az édeset. Azért próbálok mértéket tartani. Egy szeletnél többet nem eszem egy nap, de megtudnék enni 3 táblával is :) Eddig 7 kg-ot híztam.Szerintem nincs vele gond, ha mellette változatosan táplálkozol (zöldség, gyümi, húsok stb.).
A kérdező hozzászólása: és hízni se híztam. Ilyenkor, ebben a terhességi idõben is megállhat a baba a fejlõdésben?
Az semmit sem jelent, nekem is vannak ilyen idõszakok, ne aggódj ezen!!
Én a 28. héttõl egyáltalán nem híztam semmit. 32 hetesen 2200 grammra becsülték a babát, 36 hetesen 3300-ra, 39. héten 3870re, és aznap ennyivel is született. A has növekedése sem jelent semmit, ugyanis azt tapasztalhatod, hogy ha egy nap többször is méred, a baba változó fekvése miatt eltérõek lesznek az eredmények. Elképzelhetõ, hogy bentebb húzódik, hátul van, nem nyomja ki magát, jobban tart a hasizmod, stb. Nem kell aggódni.

A 33. héten vagyok és a kenetben amit a doki levett talált gombát meg még valamit (ezt nem tudom pontosan mi volt) a lényeg, hogy azt mondta nincs gond csak ezt kezelni kell. Kinek javasoltak hasonló kúpokat?

Kétféle hüvelykúpot is javasolt Betadin, és (ezt lehet, hogy nem helyesen írom) Dinoperovil, és napi 3x1 Amoxicilint kell szednem. Szeretném olyanok véleményét kérni, akik ismerik ezt a két hüvelykúpot, és akiknek voltak hasonló problémái terhesség alatt!?

Legjobb válasz: betadint használtam, semmit sem ér. Canesten combi megszabadított egy hét alatt a gombától.

betadint használtam, semmit sem ér. Canesten combi megszabadított egy hét alatt a gombától.
Nekem is kenetnél talált egy kis gombát...nem streptococcus....klion kúpot kaptam rá, 6 kezelés volt és panaszmentes vagyok, nekem ez segített. (nekem viszketett is, így tudtam, hogy tuti gombám van, még mielõtt megjött volna a kenet eredménye) nyugi kúppal ki lehet kezelni, szülésre kell vinni a kenet eredményét, így látni fogják, hogy ez volt neked.

Terhessegem 33. heteben vagyok es kijelentette a dokim, hogy nem hajlando vallalni a szulest. Mit tegyek, keressek mas orvost, vagy hagyjam most mar igy es menjek be az ugyeleteshez szulni?

Azon gondolkodom, hogy akkor most meg mindenaron keressek fizetnivalot? Az ugyeletesnek legalabb nem kell annyit fizetni mint a valasztottnak.De azert nem viselkednek maskepp ha megis ismernek, nem csak egy surgossegi esett vagyok? Elso szulesem es egy picit felek, gondolom azert segit az, hogy ott egy ismeros arc vagy nem?Mit csinaljak?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Számtalan esetet hallottam, hogy volt fogadott orvos, mégse viselkedett úgy, nem jött be, elfelejtette, hogy nyaralni megy stb... Én az ügyeletre mentem, abszolút nem bántam meg. Lehet hogy szerencsém is volt, de kifogtam egy irtó kedves szülésznõt, szinte Õ csinált mindent, A doki hozzám sem ért, csak a szülés végén. Nagyon rendes, kedves volt mindenki, nem sürgettek, azt csinálhattam ami jól esik. Nekem nem volt baj, hogy nem ismerõs arc van ott. A férjem ott volt és az volt a lényeg. A többi meg úgyis meg a maga útján. Szép szülést!

Ne aggódj! Számtalan esetet hallottam, hogy volt fogadott orvos, mégse viselkedett úgy, nem jött be, elfelejtette, hogy nyaralni megy stb... Én az ügyeletre mentem, abszolút nem bántam meg. Lehet hogy szerencsém is volt, de kifogtam egy irtó kedves szülésznõt, szinte Õ csinált mindent, A doki hozzám sem ért, csak a szülés végén. Nagyon rendes, kedves volt mindenki, nem sürgettek, azt csinálhattam ami jól esik. Nekem nem volt baj, hogy nem ismerõs arc van ott. A férjem ott volt és az volt a lényeg. A többi meg úgyis meg a maga útján. Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Jaj most latom, hogy januarra jon a baba. Akkor jo! :) ) Orulok neked!!Es most minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Tudtam, hogy a masodik valaszolo vagy! :) Nagyon sajnalom, jaj meg a hideg is kiraz. Nem tudom, hogyan tudnek ilyent kibirni. Tenyleg tiszta szivembol sajnalom!! Es most hogy vagy? Van masodik terhesseg vagy baba?
Szia! Az elõzõt megint a második válaszolóként írtam. Az elõbb ezt nem írtam oda.
Hát akkor nagyon messze vagyunk egymástól, én Kaposváron fogok szülni. Nálunk most megint keverés van a szülésznõ fogadás körül. Állítólag most nem lehet fogadni. Tavaly lehetett. Remélem most is meg fogják változtatni, mivel én januárra várom a picit, s nagyon ragaszkodnék a szülésznõmhöz, aki tavaly októberben nagyon sokat segített nekem, amikor sajnos 36 hetesen meghalt a babám, s meg kellett szülnöm. Nélküle nem tudom hogyan csináltam volna végig.
A kérdező hozzászólása: Debrecenben fogok szulni. Koszi kedves vagy, ezt fogom csinalni!!
Szia! Második válaszoló vagyok. Hol fogsz szülni? Szerintem írj a fórumra egy kérdést, hogy abban a kórházban melyik szülésznõt ajánlják. Nekem a védõnõm ajánlotta, s így hívtam fel. Igazából pontosan nem tudom mennyit kell adni, de szerintem kb. az orvosnak szánt pénz felét. Nagyon jó volt, hogy végig mellettem volt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a kedves valaszokat. Ezen en is gondolkodtam. Es szulesznot hogyan lehet fogadni? Nem tudom milyen szulesznok vannak abban a korhazban.Es neki mennyit "illik" adni? Ugyanannyit mint a dokinak?
Szia! Nem értem miért mondta már ilyen késõn vissza a doki! Sajnos ilyenkor már nem könnyû dokit sem keresni. Talán valaki ismerõsöd dokiját azért megpróbálhatod. Nem tudom milyen az a kórház ahol szülni fogsz, mennyire gyakori, hogy nincs választott orvos. Ettõl is függhet, hogy mennyire foglalkoznak veled. Az biztos, hogy sajnos doki is válogatja, hogy mennyire lelkiismeretes. Van, hogy a fogadott doki is csak épp a szüléshez megy oda, s van, hogy egy ügyeletes pedig sokkal figyelmesebb. Ha nincs komplikáció igazából nem is olyan fontos az orvos. Amit én tanácsolnék, ha lehetséges, inkább egy szülésznõt fogadj! A szülés közben Neki van a legnagyobb szerepe, õ tud Neked igazán szakmailag segíteni! Meg õ elvileg végig Veled van, nem rohangál a többi szülõ nõhöz is. Ha meg problémát lát tud szólni rögtön az orvosnak is. Nekem csak a 3. szülésemkor volt szülésznõm, s hát nagyon jó volt! Addig is boldog babavárást!
Igen, úgy tûnik minden rendben van. De igazából az elõzõnél is rendben volt. Talán annyi, hogy végig nem jól éreztem magam. De én különben is hányós vagyok. Ennél a terhességnél is csak most vagyok már jobban. De az elõzõnél végig rosszul voltam, kicsit abnormálisan. De a babát egészségesnek találták. Különben az is segíthet, ha egy barátnõ, aki már szült veled van, mert talán jobban tud segíteni, mint pl. a párod. Nálam most a szomszédasszonyom volt bent, s õ is iszonyú sokat segített. A férjemet az utolsó 5 óráról már kiküldtük, neki nem volt szabad látni, ahogy megszületett a nagyon várt, (már nem élõ) elsõ picurja.

33. hétben vagyok és az ultrahangon a Doki azt mondta, hogy II kt. a baba fekvése. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! A fekvés az anya és a magzat hossztengelyének egymáshoz való viszonya,a II. állás pedig az,hogy a magzat háta az anya jobb oldala felé néz!Rem. segítettem!

Szia! A fekvés az anya és a magzat hossztengelyének egymáshoz való viszonya, a II. állás pedig az, hogy a magzat háta az anya jobb oldala felé néz!Rem. segítettem!

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

18 éves lány vagyok és az elsö terheségem most a 33 hétben járok és felszettem 17 kg-ot és még nincs cvége a terhességnek. Ez nem gond?

53KG-KÉNT KEZTEM MOST VAGYOK 70 kg és 158cm ez normális átlagos vagy kezdjek el aggodni?

Legjobb válasz: Szia én a 29. héten vagyok és már 14 kg-nál tartok, nálam folyton morgolódnak, hol a védõnõ, hol a doki, próbáltam a sószegény diétát, lemondtam a fehér kenyérrõl, már szinte gyümölcsön élek. Ha levegõt veszek is hízok, sajnos ilyen az alkatom, próbálok ellene tenni, de azért nem sanyargatom magunkat :(

Szia én a 29. héten vagyok és már 14 kg-nál tartok, nálam folyton morgolódnak, hol a védõnõ, hol a doki, próbáltam a sószegény diétát, lemondtam a fehér kenyérrõl, már szinte gyümölcsön élek. Ha levegõt veszek is hízok, sajnos ilyen az alkatom, próbálok ellene tenni, de azért nem sanyargatom magunkat :(
Még belefér, de már többet ne hízzál! ebben a táblázatban megnézheted mennyi az ideális http://fittmamablog.hu/index.php/2010/03/hizas-terhesseg-ala.. Egyébként nem értem miért kellett az elsõt lepontozni?! Miért hiszi sok kismama hogy a terhesség alatt 20-30kiló hízás normális!
Én is csak 160 cm vagyok, 60 kg-mal kezdtem a terhességet, 72-vel mentem szülni, 3 hét mulva 60 kg voltam. Kicsit sok, de van aki ennyit hízik akármit csinál. Szerintem amilyen fiatal vagy, le is fog menni. Doki mit mond amúgy?
Igen, 17 kg nagyon sok! A szülész doki nem morgolódott? Vagy a védõnéni nem tanácsolt valami diéta félét?
Az üzemeltetõ kitörölte a helyesírással kapcsolatos mejegyzésem. Talán mert kamu kérdés?
Kedves 5-ös! Lehet, hogy Téged pontozott le valaki és ahogy kitörlõdött a válaszod (mert olvastam), akkor én megörököltem a lepontozásodat? Vagy lehet, hogy tényleg nem tetszik valakinek, hogy soknak tarom 33. hétnél a 17 kiló hízást? Sebaj! Elsõ voltam

33 hetes vagyok, és a múlt héten nagyjából megvettem mindent a babónak, ezen a héten tervezem hogy kimosom kivasalom, és elteszem őket. Megvan a kiságy meg a szekrény is, el tudom tenni. Nem korai még ez?

most még van energiám ezzel foglalkozni, kés?bb félek már nem lesz. Ti mikor csináltátok? El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem korai, sõt, éppen idõben! Ahogy írtad, nem tudhatod, késõbb mnnyi energiád lesz...Illetve azt sem tudhatod, a babád mikor kívánkozik a kinti világba...Ne feledkezz meg a kórházi csomagról sem, ideje azt is készíteni! Boldog babavárást!

Szerintem egyáltalán nem korai, sõt, éppen idõben! Ahogy írtad, nem tudhatod, késõbb mnnyi energiád lesz...Illetve azt sem tudhatod, a babád mikor kívánkozik a kinti világba...Ne feledkezz meg a kórházi csomagról sem, ideje azt is készíteni! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: én már 2 hónapja nem dogozhatok, mert ápolónõ vagyok és az ugye napi 12 ór fizikai munka...ez az álláspont is jó amit írtál, mert tényleg nem lesz olyan friss a babaruha már...csak nekem sajnos gerincsérvem van, és nem mozgos a fájdalomtól valami könnyen..én azért akarok túllenni ezeken, mert az orvos is mondta hogy ez már csak rosszabb lesz (a hátam) és gyógyszert nem mer ajánlani mer erõs fájdalomcsillapítók:(.
Én a 32. hétben vagyok és két-három hét múlva kezdem el. A babaágyat és társait is a 35. hét környékén fogjuk összerakni, illetve a babakocsit kitakarítani (használtan vettük). Én eddig dolgoztam, illetve az elmúlt három hétben nyaraltam, sem idõm, sem kedvem nem volt hozzá. Én vásárolni sem igazán szeretek, úgyhogy a babacuccok 80%-át a múlt hét egyik délutánján vettük meg. Én épp azért hanyagolom a mosást, vasalást és bepakolást az utolsó hetekre, mert akkor már nem lesz erõm mást csinálni, lehet, hogy a lakást sem fogom elhagyni, én pedig úgy érzem, hogy a babaruhák ki és bepakolása a mosógépbe, valamint a vasalás (amit ülve is tudok csinálni) nem olyan megterhelõ fizikailag, hogy ne bírjam megcsinálni késõbb. Most még kirándulgatunk, sétálgatok a városban, találkozom ismerõsökkel, barátokkal és élvezem azt, hogy még van energiám és idõm erre, nem szeretném ezeket a heteket az itthon végezhetõ babaholmi rendezgetésre pazarolni. Arra az esetre, ha mégis korábban jön a baba, kimosok néhány holmit, a legkisebbeket. A kiságyra meg úgysem lesz egyenlõre szükség, mert ha Isten ments ennyivel korábban jönne, akkor sajnos úgyis a kórházban töltené az elsõ heteket, addig lenne idõnk itthon összekészíteni mindent. Én azt sem tartom jónak, hogy ha hetekig (vagy akár másfél-két hónapig) állnak a babaruhák a szekrényben. Igaz, hogy ott nem porosodnak, de messzirõl sem lesznek már frissek, mire valóban a babára lehet adni, szóval ha most kimosnék és 40 hétre születne a baba, akkor így is úgy is kezdhetném kiöblíteni õket ismét, hogy frissek legyenek. De ki-hogy érzi, én így állok ehhez, nem akarom elkapkodni a dolgot és okosan akarom beosztani az idõmet, mert nem akarok az utolsó 4-5 hétben itthon ülni a tv elõtt és unatkozni azzal a tudattal, hogy menni már nem bírok sehova, csinálni meg már nincs mit, mert mindent összekészítettem...
Szerintem nem korai, a végén már úgyis fáradékonyabb leszel. Meg ha esetleg hamarabb szülsz, akkor már nem kell ezen aggódnod. Az elsõ babámat én 3 héttel hamarabb szültem, és örültem, hogy mindent megcsináltam otthon.
Szerintem, ha már megvan minden nyugodtan nekiláthatsz a dolgoknak.Kb ennyi idõs voltam én is amikor berendeztük a kis birodalmát, 35 hetesen be kellett feküdnöm a kórházba, ugyhogy örültünk, hogy már minden a helyén van.
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki és miért pontozott le...nekem hasznosak voltak a válaszok, arra voltam kíváncsi hogy ki kb mikor rakta össze a holmikat, meg ne korai e, abban igazad van hogy az emberek manapság már nem toleránsak. ettõl most függet lenül én meg voltam elégedve a válaszokkal. köszönöm mindenkinek.
Szia! Nekünk is megvan már minden és én pont ma kezdtem kimosni a kisruhákta!Én is úgy voltam vele, hogy inkább most elkezdek mindent megcsinálni amíg van rá energiám!Így szép kényelmesen végzek mindennel!Szerintem nem korai, mindenki máskor kezdi el! 30 hetes pocis
Kettõvel ezelõtti válaszoló vagyok. Ha úgy érzed, hogy késõbb nem fog menni a betegséged miatt, akkor kezd el. Ez úgysem mások véleményétõl függ, nem attól, hogy ki mit mond neked ezen az oldalon, igazából a kommentedbõl az jön le, hogy már eldöntötted, nem befolyásoltak az itt kapott válaszok. Azt azért hozzátenném, hogy nem értem, miért lettem lepontozva. A kérdés nem olyan jellegû volt, hogy 2*2 mennyi, a kérdésre nem csak egy jó válasz van, hanem sok relatív, ami elsõsorban személyiségtõl és hozzáállástól függ. Van akinek a huszas hetekben jó, van akinek a harmincas elején, van akinek meg a szülés elõtt négy-öt héttel (nem hiszem, hogy csak én tartoznék ebbe a csoportba egyedül). Kicsit borzasztónak tartom, hogy ennyire képtelenek az emberek elfogadni egy sajátjuktól eltérõ, de NEM ROSSZ álláspontot.
Ugyan, pont jó az idõ ezekre a dolgokra! Én is ekkor mostam-vasaltam ki a rucikat. Most a 39. hétben járunk és frissek a ruhák még mindig. Na, meg ilyen hatalmas pocakkal már nem tudnék annyit vasalni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! egyébként a kórház csomagomat tegnap raktam pont össze, sose lehet tudni..:) Boldog babavárást nektek!!

Mi történik most? 33. hétben vagyunk a hüvelyem, a szeméremdombomnál és a derekam is hasogat. úgy belenyílal a fájdalom. Időszakosan. Nem állandóan.

Legjobb válasz: Elkezdtél tágulni.Meg a baba súlya is nyomja,húzza a dolgokat. Hidd el minden a legnagyobb rendben van.Élvezd a várandósság utolsó néhány hetét.

Elkezdtél tágulni.Meg a baba súlya is nyomja, húzza a dolgokat. Hidd el minden a legnagyobb rendben van.Élvezd a várandósság utolsó néhány hetét.
A baba nyomja a belsõdet, és lassan készülsz a szülésre. Nem akarlak elkeseríteni, de még rosszabb is lehet. Én az utolsó hetekben menni is alig bírtam! Sok sikert és kitartás, már a finisben vagytok!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, valami hasonlóra gondoltam én is. az éjjel is sokszor volt meg ma is, de akkor úgy fogom fel, hogy ez természetes érzés. boldog babavárást nektek is

33 hetes vagyok, és non-stop álomkórral küzdök? ! Ez már így is marad erre a pár hétre? Vagy csak átmeneti?

Legjobb válasz: Elõször is! Teljesen normális a dolog, nehogy emiatt valami bajt sejts. Én 2 -2,5 órákat aludtam napközben jóízûen. (plusz pihentetõ éjszakai alvás) Húzott lefelé a fejem, én meg nem tiltakoztam :) Annyi minden dolgod lesz a baba megszületése után, hogy hidd el, ez a pihenõ még jár neked! :)

Elõször is! Teljesen normális a dolog, nehogy emiatt valami bajt sejts. Én 2 -2, 5 órákat aludtam napközben jóízûen. (plusz pihentetõ éjszakai alvás) Húzott lefelé a fejem, én meg nem tiltakoztam :) Annyi minden dolgod lesz a baba megszületése után, hogy hidd el, ez a pihenõ még jár neked! :)
LEhet a tested így reagál a nagy melegre amit tetéz a posaklakó is. Vagy talán a fárasztó szülésre gyûjtöd az energiákat. Én nem tiltakoznék, aludj amennyit csak szeretnél! Használd ki s élvezd! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszaitokat, nem is tudok ellenállni, mert eszméletlen hányinger jön rám, ha nem fekszem le azonnal amikor azt a szervezetem igényli. sose tapasztaltam még hasonlót. mintha hetek óta nem aludnék, pedig éjjel min 9-10 óra alvás, + napközben 1-2, mikor hogy sikerül. nagyon durva :) minden jót kívánok nektek! :)
Kedves Kérdezõ! A tested 150%on teljesít folyamatosan, egy kicsit elfáradhat, nemde?!:) Sok sikert szüléshez és az utánalévõ dolgokhoz!! :) /1. vagyok/
pihenj, amennyit csak tudsz!nekem is visszatért nagyjából ilyen idõs koromra.aztán majd úgysem alszol egy darabig pihentetõen.mit nem adnék egy átaludt éjszakáért!
:) )) Nekem is ugyanígy volt a kisfiamnál. A terhesség legelején voltam álomkóros, illetve ilyen tájt mint Te most. Jelenleg 27 hetes terhes vagyok, az elején detto szindi (napközben a kisfiammal 3 óra) és szerintem nemsokára megint ugyanaz lesz a helyzet. A szerencsém, hoyg szeptembertõl bölcsis, így lesz is lehetõségem aludni - ha itthon lenne, már nem menne, mert már nem alszik annyit... Használj ki minden percet, mert utána pillanatok alatt hulla leszel a sok éjszakai keléstõl. Szép babavárást!
Most 30 hetes vagyok, és kb. egy hete ugyanezt érzem, mint te. Mikor reggel felébredek, már megint majd' el alszok+hányinger. Azért furcsa, mert mióta terhes vagyok, nemhogy fáradt nem voltam soha, hanem még sokkal több energiám volt mindenre, mint azelõtt, és kevesebb alvással is beértem. Mostmeg.. úgy érzem magam, mintha napok óta nem aludtam volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!