Találatok a következő kifejezésre: 33 hét vagyok (102 db)

Mennyi csokit szabad eni a terheseg 33 heteben? Minden nap eszem csokit vagy kekszet nagyon ra szoktam az rosz a babanak? 33 hetben vagyok es 9 kg hiztam edig mostantol meg sokat fofgok?

Legjobb válasz: szerintem ez így nincs megszabva, csak mértékkel, mondjuk, ne minden étkezás helyett... :) én nem szeretem a csokit, meg az édességeket, így az elsõ babával 1,5 kiló gyümit (mandarin, narancs) ettem naponta és az utolsó 2 hónapban 12 kilót híztam, a doki annyit mondott, hogy a gyümölcs is lehet sok... :S

szerintem ez így nincs megszabva, csak mértékkel, mondjuk, ne minden étkezás helyett... :) én nem szeretem a csokit, meg az édességeket, így az elsõ babával 1, 5 kiló gyümit (mandarin, narancs) ettem naponta és az utolsó 2 hónapban 12 kilót híztam, a doki annyit mondott, hogy a gyümölcs is lehet sok... :S
Én is 33 hetes vagyok és nagyon kívánom az édeset. Azért próbálok mértéket tartani. Egy szeletnél többet nem eszem egy nap, de megtudnék enni 3 táblával is :) Eddig 7 kg-ot híztam.Szerintem nincs vele gond, ha mellette változatosan táplálkozol (zöldség, gyümi, húsok stb.).

Mekkora volt a babátok becsült súlya a 33. héten vagy az körül? Ha már megszületett, mennyi lett a végére?

Legjobb válasz: 3 kg körülire saccolták a 33. héten, ezután vissza is rendeltek kontroll uh-ra, akkor visszavett a növekedési ütembõl a fiam, végül 3960 grammal született meg, mikor 37 és fél hetes terhes voltam. És 54 cm-el. Szóval szép nagy baba lett.:)

3 kg körülire saccolták a 33. héten, ezután vissza is rendeltek kontroll uh-ra, akkor visszavett a növekedési ütembõl a fiam, végül 3960 grammal született meg, mikor 37 és fél hetes terhes voltam. És 54 cm-el. Szóval szép nagy baba lett.:)
A 32. héten volt 2080g.
A 32. héten 1820 g volt. 39+4 született, 3300 g-mal.
Nekem 32 hetesen 1800-ra becsülték. Félek is, hogy kicsi lesz :( 34hkm. Kérdezõ neked mennyit mértek?
Akkor konkrétan nem becsülték meg, viszont azt mondta a szonográfus, nem lesz nagy baba, olyan 3 kiló körül fog születni. A nõ lottózhatna, mert a lányom kereken 3000g-al született :)
A kérdező hozzászólása: Nekem 2200g-ra becsülték 33 hetesen. Kíváncsi voltam, hogy az átlaghoz képest ez milyen, bár az orvos azt mondta, hogy teljesen jó! :-) Nagyon kíváncsi leszek a végére!!!
Nekem 33 hetesen 5 naposan 1960gra!Azóta nem mérték, de a doki szerint nõ, mert jó a magzatvíz mennyisége, meg az áramlás is szuper!36hkm
2129g-ra becsülték 33. héten és 41. héten született 3700g-al, 57cm-rel. Könnyû és problémamentes szülést kívánok!
33 hetesen 2380 grammra becsülték a kisfiam. 40 hétre született 4100 grammal és 58 cm-rel.

Doki szerint most a 33. héten vagyok, az uh alapján pedig már a 34. héten. Számít a szülésnél egy hét eltérés? Változik a dátum?

Legjobb válasz: A 12. hétig lehet tökéletesen megállapítani ultrahang alapján a baba korát. Utána már egyedileg fejlõdnek attól függõen, hogy milyen géneket kapott tõletek :-) Én tudtam a fogantatást, a 18. hétig tökéletesen stimmelt, utána pedig már elõfordult az uh alapján + 2 hét is. Idõre született, és nagy baba.

A 12. hétig lehet tökéletesen megállapítani ultrahang alapján a baba korát. Utána már egyedileg fejlõdnek attól függõen, hogy milyen géneket kapott tõletek :-) Én tudtam a fogantatást, a 18. hétig tökéletesen stimmelt, utána pedig már elõfordult az uh alapján + 2 hét is. Idõre született, és nagy baba.
Én 36 héttõl, folyamatosan 36 hetes maradtam uh alapján.... Kiírás elõtt 1 nappal császároztak meg, mert a vizsgáló orvos közölte, hogy a baba hetek óta nem fejlõdik. Sajnos igaza volt, szerencsére a kis súlyon kívül más baja nem lett.
Nekem mindig azt mondták, hogy az utolsó hetekben hízik a baba. Minden vizsgálat alapján kihozott a gép egy szülési idõpontot. Az jött be, amit a 4D-s vizsgálaton jósoltak.
szülésnél: egy hét alatt is nõhet a baba. dátum: igazándiból ha Te nem tudod mikor fogant pontosan az ut. vérzés dátuma alapján számolják az meg nem mindig pont két héttel volt a fogantatás elött.. szóval kapásból tévedésre adhat okot. a 12. hét után már nem nagyon változtatnak a kiirás dátumán legfeljebb a baba érettebb.. nem gond.
én uh alapján a 35. héten már meg kellett volna szülnöm:) Az uh csak a baba méretaibõl számol súlyt és várható születési idõt!De a mensis számít igazán, fõleg ha tudod azt is hogy mikor fogant a baba!Én tudtam és mondtam a dokinak, hogy jól számolt õ és nme a gép! Én 39+4 hétre szültem , de 61 centis kislányt!
Nálam pont fordítva volt. Kisebb volt a baba mint az átlag. 3 kg alatti lett a lányom de idöben szültem, a 38. hét végén. Szerintem a méretek nem nagyon változtatnak az idöponton :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Igazándiból "mindegy" mikor akar kijönni, mert lehet, h császár lesz õ is, mint a fiam (nem tágultam). Csak kíváncsi voltam, hátha azokra a hetekre ne tervezzek hosszabb kiruccanást.... :) Minden jót. Üdv
A kérdező hozzászólása: és hízni se híztam. Ilyenkor, ebben a terhességi idõben is megállhat a baba a fejlõdésben?
Az semmit sem jelent, nekem is vannak ilyen idõszakok, ne aggódj ezen!!
Én a 28. héttõl egyáltalán nem híztam semmit. 32 hetesen 2200 grammra becsülték a babát, 36 hetesen 3300-ra, 39. héten 3870re, és aznap ennyivel is született. A has növekedése sem jelent semmit, ugyanis azt tapasztalhatod, hogy ha egy nap többször is méred, a baba változó fekvése miatt eltérõek lesznek az eredmények. Elképzelhetõ, hogy bentebb húzódik, hátul van, nem nyomja ki magát, jobban tart a hasizmod, stb. Nem kell aggódni.

33. hétben vagyunk, kisfiam medence végű fekvésű. Megfordulhat még szülésig? Egészen a 26. hétig fejvégű volt!

Legjobb válasz: Megfordulhat, de egyre kevesebb az esély rá, ahogy nõ. A fiam 28. hétig fejvégû volt, majd 32 hetesen már medencevégû fekvésben volt látható, és õ úgy is maradt, ezért császárral szültem. Most várjuk a hugit, és õ a kezdetektõl medencevégû. Ma voltam a 32. hetes UH-n, és nem változott a fekvése. Én már beletörõdtem, hogy újfent császárral szülök.

Megfordulhat, de egyre kevesebb az esély rá, ahogy nõ. A fiam 28. hétig fejvégû volt, majd 32 hetesen már medencevégû fekvésben volt látható, és õ úgy is maradt, ezért császárral szültem. Most várjuk a hugit, és õ a kezdetektõl medencevégû. Ma voltam a 32. hetes UH-n, és nem változott a fekvése. Én már beletörõdtem, hogy újfent császárral szülök.
A kérdező hozzászólása: Nekem az elõzõ két gyerkõc simán született és nagyon félek a császározástól. Mire számíthatok utána, vagy mûtét közben? Ezt leírnád még nekem?
Nekem a pocaklakóm a 28. heti uh-n még fejvégû volt, aztán a 34. hetin már medencevégû. Remélem befordul, talán mintha a hét elején most befordult volna. Legalábbis olyan érzésem volt. 38. héten lesz még egy utolsó uh, ha ott befordult, akkor van esély a sima szülésre, ha nem akkor császár, mert az elsõ baba is császárral született. Amúgy most vagyok a 37. hétben.
Megfordulhat! Az én fiam egész végig medencevégû volt. 37. héten fordult meg... :)
Elõzõ bébim 34. héten fordult be. Szóval bármi lehetséges :) Csak fájdalmas lesz, mivel kevés már a helye.
Elsõ vagyok. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim a császárról. Nagyon hamar felépültem. Kaptam beöntést, spinális érzésteleítést, stb. Ami "rossz" volt, hogy csak a 4. napra rá indult be a tejem, de szerencsére kitartott 15 hónapig, amíg újra teherbe nem estem. Mást nemigen tudok írni, ha konkrétan kíváncsi vagy még valamire kérdezz és szívesen válaszolok.

Alul szokott fájni a hasam meg sokat keményedik a hasam mit csináljak? :S Am a 35 hétbe vagyok de az ultrahang szerint 33 hétbe vagyok az baj ha ennyit vissza dobott?

Legjobb válasz: Ugyan így vagyok, csak én 21 hetes, úgyhogy engem is érdekel:( 3*2 Magnéziumot szedek:( Dokihoz pénteken megyek..

Ugyan így vagyok, csak én 21 hetes, úgyhogy engem is érdekel:( 3*2 Magnéziumot szedek:( Dokihoz pénteken megyek..
az ultrahangos becslés nagyon sokszor hatalmasat téved...

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

Mikor kezd el latszani ha lesz striam? Vagy nem mindenkinel jon elo? Mar a 33. hetben vagyunk.

Legjobb válasz: eznagyone gyén függõ. Bõrtípus függõ. van akinek csak az utolsó pár napban/hétben alakul ki és csak 1-2 halvány lesz. Szóval még nem feltétlenül úsztad meg. Van akinek egyáltalán nem is lesz.

eznagyone gyén függõ. Bõrtípus függõ. van akinek csak az utolsó pár napban/hétben alakul ki és csak 1-2 halvány lesz. Szóval még nem feltétlenül úsztad meg. Van akinek egyáltalán nem is lesz.
Nekem egyáltalán nem lettek striáim, úgyhogy a második terhességemnél már nem is testápolóztam magam. 35 év felettiek ritkábban csíkozódnak állítólag- nálam ez igaz volt!
Ez egyáltalán nem kor függõ. Geenetika. Bõrtipus kérdése. Van aki ikrekkel sem, van akinek meg attól lesz már csik hgy hizott 5 kg-ot vagy fogyott. Nem kell hozzá terhesség sem feltétlenül.
Én több kismamától hallottam, hogy az utolsó pár hétben jöttek elõ a csíkok. Egyik kedves csoporttársam, õ most 34-35. hetes, neki a napokban jelent meg egy kicsi a combján. Én a 27. héten járok, nekem eddig semmi. Sógornõmnek az utolsó két terhességénél gyakorlatilag már a poci növekedésével egyszerre jöttek elõ. Másik sógornõmnek két gyerkõce van, egyiknél sem jött elõ. Barátnõmnek a 30. hét után jöttek elõ a mellein és a csípõjén. Ez nagyon változó, elsõsorban genetikai hajlam kérdése, másodsorban bõrápolás. Kenegesd magad az eddigi krémekkel, és remélem, nem fog elõjönni. Sajnos, ha mégis, az ellen nem lehet tenni. :( Kívánom a legeslegjobbakat! :)
Sajnos az utolsó pillanatig kijöhet. Én is úgy olvastam, hogy az "idõsebb" kismamáknál is kevésbé gyakori a stria, mert jobban nyúlik a bõr, ahelyett, hogy repedne. De elsõsorban genetika, másodsorban hízás kérdése, kis százalékban pedig a bõrápolásé. Nekem nem lett, pedig a végén 3 hét alatt +20 kilót híztam (vizesedés eü. problémák miatt), viszont eléggé kinyúlt a hasamon a bõr, hiába vagyok vékony már.
Nekem az utolsó héten lett talán, szóval nagyon a végén mikor leszállt a pocakom. elõtte semmi nem volt utána nagyon csúnya lett. 1éve szültem rengeteget halványodtak de még látszanak.
nekem szüés elõtt 3 nappal jött ki pár a köldököm körül, aztán szülés közben. de nem vészesek, simán bikiniztem szülés után

32. hetet töltöttem be sajnos a férjemmel mostanában sok a vitánk árthat ez a kislányomnak? Mikor hanyadik héttől van a 9. hónap? 33. hét? Vagy ezt nem igy kell számolni? Mikorra kell a babának befordulnia?

Legjobb válasz: én egész terhességem alatt "kaptam az ívet",nagyon sokat idegeskedtem,én is féltem hogy lesz vmi baja a babámnak,nekem koraszülött lett,de ettõl eltekintve a korához képest sokkal jobban fejlõdik ,nagyon is elégedett vagyok,egyáltalán nem problémás,jobb gyerekem nem is lehetne.Azt viszont nem tudom hogy hogy a késõbbi lelki világába milyen nyomokat hagyhatott ez ha hagyott,és az sem biztos hogy az idegeskedések miatt született korábban

én egész terhességem alatt "kaptam az ívet", nagyon sokat idegeskedtem, én is féltem hogy lesz vmi baja a babámnak, nekem koraszülött lett, de ettõl eltekintve a korához képest sokkal jobban fejlõdik , nagyon is elégedett vagyok, egyáltalán nem problémás, jobb gyerekem nem is lehetne.Azt viszont nem tudom hogy hogy a késõbbi lelki világába milyen nyomokat hagyhatott ez ha hagyott, és az sem biztos hogy az idegeskedések miatt született korábban
Szia! A vitatkozás nem tesz jót se neked, se a babának. A 9.hónap a 36.héttõl van a 40.hétig. A baba akár-mikor befordulhat, nincs héthez kötve.Nekem az elsõ baba befordult a 26.héten és úgy is maradt.Keveset mozgolódott a feszült hangulatom miatt.Néha nem is éreztem.Ezért vess véget a vitának, fõleg ha értelmetlen. Sok boldogságot, kevés veszekedést!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!

Állapítottak meg valakinek a 30. hét után "kissé felpuhult, megrövidült nyakcsatornát"? Most a 33 héten vagyok?

Mennyire csökkentettétek az akitivitásotokat? Kihúzhatom a végéig ezzel?

Legjobb válasz: Mit írtak a leletedre? Oda ahol feltüntetik az értékét. 4 jegyû szám. Így is szokták: Cg. : és valami hasonló érték 3000, 2000, 2100. ?

Mit írtak a leletedre? Oda ahol feltüntetik az értékét. 4 jegyû szám. Így is szokták: Cg. : és valami hasonló érték 3000, 2000, 2100. ?
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyet nem látok, csak ez van: "kissé feluhult, megrövidült nyakcsatorna bemenetre ill. magzati koponya. Az uterus nem kontrakilis, fu:px/k. És azt mondta a doki, hogy pihenjek, legyek vízszintbe minél többet, ha nem csinálok semmit és általában kíméljem magam.
Én ebbõl azt veszem ki, hogy koponyafekvésben van a pici, ami ugye azt jelenti, hogy a feje a méhnyak felett helyezkedik el. Nekem is ez van. 32 hetes vagyok és az elõzõ terhességemnél is ez volt, de a dokim azt mondta ez nem jelent semmi gondot, csak nem szabad sokat terhelni. Állni, futni, sokat sétálni, mert a baba súlya és elhelyezkedése miatt rövidül a nyak, mivel már a súly is a gravitáció hatására lefelé nyomódik. 38. héten született a kisfiam. Teljesen normál értékekkel. (3350g, 56 cm) Én egyáltalán nem változtattam semmit. A szex is ugyan úgy ment mint addig. Most sem változtatok. Nem is kérte a dokim.
2 hónappal a szülés elõtt állapította meg ezt a doki nálam. Mondta, hogy legyek sokat vízszintesben, kíméljen magam. 39 hétre született meg a kisfiam.,
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattál. Minket letiltott a szexrõl. Azért pihizgetek, és a férjem több itthoni dolgot megcsinál.
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék tõletek, hogy az eltelt idõben változott a méhnyak állapota? Elkezdett kinyílni a méhszáj?
Szia! Elsõ vagyok. Nekem a 38. héten magzatvízelfolyással kezdõdött a szülés és még akkor is ugyan az az értékem volt, mint 30 hetesen. Egyébként a dokim azt mondta, hogy addig amíg zárt a méhszáj, nem jelent nagy problémát, ez a rövidülés. Ha megnyílik, onnantól kell vigyázni, mert akkor már könnyen bejuthat bármi. (fertõzés) Azt mondta a terhességek 90%-nál a végén már rövidül a méhnyak a terhelés miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!