Találatok a következő kifejezésre: 32hetes vagyok, a (33 db)

32hetes vagyok, és 1-2hete nagyon fáj, rossz, ahogy fordulok éjszaka egyik oldalamról a másikra? Ez normális?

Van valakinek hasonló?Húzódik,vagy nemis tudom olyankor a hasam,alig bírok átfordulni,rendesen rá kell készülni...:(Nagyon rossz,és ez már mindennapos szinte,és leginkább éjjel van csak.De van hogy nappal is ha fekszek és fordulnék és elfeledkezek róla,és ordítani tudnék...

Legjobb válasz: Szia, Én is 32 hetes vagyok, és hasonló cipõben járok, bár inkább azt mondanám, hogy kellemetlen fordulni.

Szia, Én is 32 hetes vagyok, és hasonló cipõben járok, bár inkább azt mondanám, hogy kellemetlen fordulni.
A kérdező hozzászólása: igen kellemetlen, de néha nekem már fáj, mert úgy meghúzódik valami gondolom, mikor hirtelen fordulok(nék)szalag vagy fogalmam nincs mi...:S
Nekem még csak nagy pocakom sincs, és még csak 24 hetes vagyok, de már most kellemetlen átfordulni. Lehúz, feszít...nem egyszerû pocakkal az alvás. :)
nekem ez a 3. terhességem és most elõször van nekem is ilyen. szörnyû. és csak éjjel. nem is értem.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam kicsit hogy nem csak nálam van ez:) Nekem elsõ terhesség, úgyhogy nincs viszonyítási alapom, de az tény hogy elég rossz..:S
ha felül fáj a bordád alatt, akkor jelenthet gondot. ha inkább csak húzódás az tudtommal nem... de biztos ami biztos én inkább orvostól kérdeznék.
A kérdező hozzászólása: nem, nem a bordám, hanem az egész hasam olyankor nagyon nehéz...a bordámnál csak ritkán fáj, de akkoris azért mert épp odarúgott.
Nekem a 25. hét óta a szeméremcsontom - medencecsontom fáj kegyetlenül, annyira hogy felnyögök ha fordulok. Sajnos nincs rá megoldás szerintem... Ne aggódj. Nekem azt mondta a doki hogy a csontozat készül fel a szülésre, tágul. Ami egyrészt jó, mert valakitõl azt olvastam hogy ez megrövidíti az aktív vajúdás idõszakát. A szülésznõ erre rácáfolt... Mindenesetre a lényeg hogy ne aggódj! Ez természetes. Nekem is egyre jobban fáj, most vagyok a 36. hétben, most terhességi kiütések jöttek ki rajtam, szóval egyik bajom übereli a másikat, csak az vigasztal hogy lassan vége.

Az normális hogy éjszaka néha begörcsöl a lábam? Most 32hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen ez teljesen normális. Szedjél kálciumot, vagy magne B6ot.

Igen ez teljesen normális. Szedjél kálciumot, vagy magne B6ot.
szia. én naponta 3x2 szem Magne B6-ot szedek és még így is néha összekapja a görcs a lábam. Nekem azt mondták normális, majd elmúlik. 30 hetes kismama
Sajnos valóban természetes. Amit tenni tudsz ha görcsöl: visszafelé (a lábujjaidat a térded felé) feszíted a lábfejed. Ez oldja a görcsöt ki, mindenképpen segít, hogy gyorsan vége legyen. Egyébként az elõttem válaszolók tanácsát is fogadd meg, valóban sokat segit a magnézium! Minden jót, gyönyörû továbi heteket így a végén is :)
Igen, vele jár, nem tudom szedsz-e nagnéziumot, az jó rá, említsd meg a dokidnak.Minden jót!
Ez kalcium hiany! Egyel sok tejtermeket es szedd a magne B6-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! MagneB6-ot azt szedem.

32hetes vagyok, kb. 2-3 napja azt vettem észre, hogy a babóm nagyon lusta lett. Lustaság vagy valami baj lehet?

nem rugdos pedig amiótta érzem a mozgást nem volt ilyen, egyéb mozgást észlelek mint pl ha megfordul vagy a pocakomhoz nyomja magát amikor simizem de nem rugdos.....:(

Legjobb válasz: Lehet,hogy már kevesebb neki a hely és nem ficánkol ugy.Ne aggodj,biztos nincs baj.Lehet,hogy idöváltozás elött vagyunk amit ö már érez.

Lehet, hogy már kevesebb neki a hely és nem ficánkol ugy.Ne aggodj, biztos nincs baj.Lehet, hogy idöváltozás elött vagyunk amit ö már érez.
Nekem mikor ídõjárás változás volt mindig alig mozgot nagyon érzékenyek a frontokra
Én is pont 32 hetes vagyok. Ne aggódj, nekem már vagy két hete csak nyomkodja magát. Nagyok már ezek a babák. :) )) A lényeg, hogy mozog. Nem lehet baj!
szia Én 35 hetes vagyok és nekem is ez a problémám, azt olvastam, hogy harmadik harmadban már nem olyan aktívak.A nap 95 százalékát átalusszák, volt olyan idõszakunk mikor egy szelet csoki után lerúgta a vesémet most pedig könyörögni kell.hogy megmozduljon.Szerintem simán lusták azt azért figyelni kell, hogy legalább naponta tízszer megmozduljon.Remélem segítettem.
Szerintem smmi gond nincs, az én babám is nagyon ellustult a végére. Az tény, hogy egyre kisebb neki a hely :) Azért szerintem nézesd meg, mi újság, az a biztos, azzal nem vesztesz smmit, és legalább te is megnyugszol.De szerintem smmi ok az aggodalomra. Sikeres szülést és jó babázást kívánok:) Üdv: 2 hónapos babu anyukája
Szia. Nincs már neki helye. Az én babám is csak tologatja magát ide-oda, meg csuklik. Néha a frászt hozza rám, és szegényemet többször böködöm, hogy valami gyenge kis mozgást kicsaljak tõle. Ma megyek Nst-re kíváncsi vagyok mit mutat, remélem a lassúság nem jelent bajt. Boldog babavárást! 37 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm aválaszokat


32hetes vagyok. Nem baj, ha nem csuklik a baba a pocakomban?

Az els? napjában 2x-3x csuklott kb. a 28-30.hétt?l. Most még egyszer sem éreztem, hogy csuklana.

Legjobb válasz: Majd csuklik, még van ideje.

Majd csuklik, még van ideje.
Nekem ugy remlik, hogy egyszer sem ereztem, hogy csuklik odabent baba.
kedves utolsó, most megnyugtattál, mert én 36 hetesen még egyszer sem éreztem csuklani a kislányomat.
A kérdező hozzászólása: Akkor biztosan nem baj. Nekem a kislányom nagyon sokat csuklott bent és idekint is rengeteget az elsõ 2 hónapban. Köszönöm!

32hetes vagyok. Tompa fájásom van időnként, olyan mintha tüvel szúrkálna a méhszájnál, mi lehet ez? Tegnap menni se tudtam már annyira fájt.

Legjobb válasz: pihenned kéne. Azért érzed szerintem így, mert a baba súlya nyomja a méhszájat. Sokat közlekedsz és állsz, igaz? Lassíts, feküdj naponta többször, akár óránként is ledõlhetsz egy 20 percre.

pihenned kéne. Azért érzed szerintem így, mert a baba súlya nyomja a méhszájat. Sokat közlekedsz és állsz, igaz? Lassíts, feküdj naponta többször, akár óránként is ledõlhetsz egy 20 percre.
Az utolsó vagyok. Szerintem még a végéig is kihúzhatod, még túl is hordhatod, viszont hamar meglesz a baba mikor beindul. :)
A kérdező hozzászólása: a méhszáj 3110-bár az elejétõl felvan puhulva. szerinted meddig húzzuk ki?
Én most 36 hetes vagyok és kb. 32 hetes korom óta szurkál és fájdalmasan mozog a bébim. Ki is nyílt a külsõ méhszájam. Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: igazad van sokat téblábolok.néha olyan fájdalmas hogy menet közben megállok visitok és szoritom össze ba combjaim
Nekem is van ilyen érzésem néha. 33 hetes vagyok, az elõzõ terhességemnél is volt ilyen. Sztem a babó rugdalja a méhszájat.Elég fájdalmas, szerencsére hamar abbahagyja :-))
A kérdező hozzászólása: már 35hetes vagyok, de a probléma ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. szerintem a sok mozgástol is lehet. jelez a szervezet, hogy lassitsak
1. vagyok. Hát sztem nem, de nem vagyok doki...nem hinném, hogy ilyen létezik(kinyomja a nyákdugó), sztem ne aggódj. 1. terhességemnél szülés elõtt k.2 héttel ment el a nyákdugó. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: és nem tudja kinyomni a nyákdugót? már befordult a mienk. és biztos az õ nyomásától van mert olyankor érzem hogy a teste is mozog.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Akinek kinyilt a méhszáj, 1121 az érték. Most 32hetes vagyok. Ettöl független még van esélyem végig kihordani a babát?

ugy értem,h nem biztos,hogy tovább nyilik a méhszáj?föleg,ha kimélem magam,bár eddig is kiméltem magam.az hogy a baba feje,már lennt van,az tovább nyithatja?

Legjobb válasz: Szia! Még túl is hordhatod a babát:) Ez az 1121 fura.. A középsõ 2 ujjnyi, a többi meg 1??? ilyen nincs. Vagy 1111, vagy 1222. Elõzõ terhességemnél a 20.héttõl nyíltam, riogatott is a doki a koraszüléssel. Na, a 41.héten úgy indította a babát kifelé:) Pedig én abszolút nem pihentem... Most a 8. héttõl 1110 a méhszájam. Az ügyeletes a kórházban azt mondta, bármikor beindulhat a vetélés, készüljek fel rá. Nos, a 38.hétbe léptem tegnap. Nem pihentem, mert a kisfiam mellett nem lehet:) Valószínû most is túlhordom majd:) Nyugi!!! Szedj magnesii citricit a 36.hét végéig, így addig simán kihordod, De lehet hogy mégtovább:) Minden jót!

Szia! Még túl is hordhatod a babát:) Ez az 1121 fura.. A középsõ 2 ujjnyi, a többi meg 1??? ilyen nincs. Vagy 1111, vagy 1222. Elõzõ terhességemnél a 20.héttõl nyíltam, riogatott is a doki a koraszüléssel. Na, a 41.héten úgy indította a babát kifelé:) Pedig én abszolút nem pihentem... Most a 8. héttõl 1110 a méhszájam. Az ügyeletes a kórházban azt mondta, bármikor beindulhat a vetélés, készüljek fel rá. Nos, a 38.hétbe léptem tegnap. Nem pihentem, mert a kisfiam mellett nem lehet:) Valószínû most is túlhordom majd:) Nyugi!!! Szedj magnesii citricit a 36.hét végéig, így addig simán kihordod, De lehet hogy mégtovább:) Minden jót!
Szia! Nekem rendes fájásokkal indult be a szülés a 31.héten! Csak úgy engedtek ki a kórházból, h szigorú fekvés! Nagyon be voltunk [email protected], így még fõzni sem hagytak, takarítani sem!De a 34.héten voltunk uh-n és 3 kg-ra becsülték a kislányom, na én onnantól nyugodtam meg, és megcsináltam a szobáját, mostam vasaltam!38 hetes vagyok! Vigyázz nagyon magatokra, annyit pihenj amennyit csak tudsz, és semmit ne emelj!!!! Drukkolok nektek!Nagyon!!!
Háztartási keksz, tej. Kerüld a savas ételeket, italokat.
Én terhesség nélkül is nagyon sok savval rendelkeztem, de így terhessen valami brutális a mennyiség (éjszaka is legalább 10 szer kelek miatta). Mindent megpróbáltunk az orvosommal, de talán a salvusvízre mondanám, hogy használt valamit. Nagyon rossz az íze, de ha lefekvés elõtt megiszom a 2dl-t, akkor csak 5ször kelek. :)
Én is ezzel küzdök folyamatosan a terheség alatt. Mostanában az jön be, ha érzem, pár kanál natur joghurtot eszem és egy darabig jó. Vagy a rágózást olvatam néha segit. Kitartás 38hetes kismama
maalox suspenzió, nagyon jó rá, terheseknek is szabad folyékony gyorsan hat, én is szedtem.

A babaruhákat ki lehet teregetni a szabadba? Most kezdtem el mosni őket és nem tudom hova teregessek: ki vagy a szobába? 32hetes km.

Legjobb válasz: Kint sokkal hamarabb száradnak, frissebb lesz az illatuk, ezen kívül a napfény fertõtlenítõ hatású is.

Kint sokkal hamarabb száradnak, frissebb lesz az illatuk, ezen kívül a napfény fertõtlenítõ hatású is.
Miért ne teríthetnéd ki???? Sokkal elöbb megszárad, jobb lesz az illata.
igen ez egy nagy butaság, én már végeztem ezzel a feladattal és nagyon jó illatúak lettek kint a szabadba teregettem. pont tegnap vasaltam a végét. üdv 37 heteske
Búra alatt nem fogod tudni a babát se tartani. Az allergia túlérzékenység. Minél jobban próbáunk mindent baktériummentessé, sterillé tennji, annál jobban ki vagyunk téve az allergiának. Nem mondom, hogy nem kell mosni, takarítani, de a túlzás sokkal károsabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm én is így gondoltam csak ijesztgettek a pollenek miatt hogy belemegy, bár úgy is kivasalom õket és a parlagfû szezonnak is vége.Akkor ez butaság igaz?

Milyen állaga van a magzatvíznek, sima fehér színű (átlátszó) olyan mint a víz? És a nyákdugó? Az ilyen véres valami? Mert egy pár napja ilyen darabos, zöldes, erős folyásom van. és már kezdek félni.32hetes vagyok amugy

Legjobb válasz: A magzatvíz átlátszó, a nyákdugó ha távozik akkor sárgás nyúlós valami, vérezhet is, de ez ami neked van,sztem orvost kíván, nézesd meg, nehogy baj legyen.

A magzatvíz átlátszó, a nyákdugó ha távozik akkor sárgás nyúlós valami, vérezhet is, de ez ami neked van, sztem orvost kíván, nézesd meg, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: igen minden rendben van már 1évesek elmúltunk:)
A zöldes folyás nem sok jót jelent.Azonnal orvos.
szia...most keresgéltem itt az oldalon, ráakadtam a kérdésedre, mivel elhasználtam a canesten tabit, de még mintha lenne egy pici zöldes, nyúlós folyásom...na mind1, végül is csak azt akartam kérdezni, hogy minden rendben volt a szülésnél?Jól vagy te is meg a baba is?
A kérdező hozzászólása: jól van értem...azért köszi a válaszokat:)
Nem azért írtam, hogy megijedj.Nem akartalak megijeszteni, ne haragudj.Ne félj, biztos nincs semmi baj.Csak ellenõriztesd magad a dokiddal.De ne félj.:)
A kérdező hozzászólása: Na mostmár tényleg megijedtem....:S.....na mind1 jövõhéten doki!
Nyugi, nem fog beindulni a szülés a vizsgálatoktól.De ha még most kiderül, hogy egészséges vagy, csak felfáztál picit, akkor megnyugodhatsz.Ha meg bajod van, még idõben kikezelhetik.Vigyázz magadra és a kicsire.Már nem csak magadért vagy felelõs.:)
A kérdező hozzászólása: ja hát a kiskönyvembe már van vagy 15 db pecsét...úgyhogy attól nem aggódom!Minden vizsgálaton voltam eddig, csak mondom a méhszájvizsg.nem!!
Egyébként sem értem, hiszen ha nem jársz rendszeresen vizsgálatra, akkor úgytudom elesel az anyasági támogatástól is.Pecséttel igazolja az orvos, hogy legalább négy alkalommal voltál nála vizsgálaton.
A kérdező hozzászólása: majd jövõhéten megyek utrahangra, ja és méhszájvizsgálatra...és akkor majd szólok neki nézzen meg!de én ugy félek ezektõl a vizsgálatoktól és ha beindul a szülés vagy lesz valami baj??
Hát akkor itt az ideje, mert súlyosan megbetegedhet a babád, ha kikezeletlen fertõzésed van.Van egy pár betegség, ami bár tünetmentes, beteggé teheti a babát, akár a szülés alatt is megfertõzõdhet.Kérlek menj el kenetvételre a saját és a baba érdekében.
A kérdező hozzászólása: õszintén megmondom 33 hétben járok és engem még doki egyszer sem vizsgált meg úgy....egyedül csak a hüvelyi ultrahangon voltam 16 hetesen..ennyi
Azt írod, mindig ilyen folyásod volt.Az orvos nem vizsgálta ki, hogy mitõl van, mielõtt terhes lettél?
A kérdező hozzászólása: Akkor ez se a magzatvíz se a nyákdugó???amugy ez már kisebb korom óta ilyen folyásom van....csak mostanába olvasom a kérdéseket hogy igy a magzatviz ugy a nyákdugó és megijedtem:S
A magzatvíz sima átlátszó, vízszerû folyadék.A nyákdugó kocsonyás változó állagú véres kicsit üvegesnek tûnõ dolog.Fel fogod ismerni.De hétfõn mindenképp menj orvoshoz.Utolsó voltam.
Nem akarlak megijeszteni, de azt olvastam egy nagyon jó kismamakönyvben, hogy ha zöldes vagy habos a folyás, fel kell keresni a dokit, mert lehet valami fertõzés lépett fel.Tényleg nem akarlak megijeszteni, de inkább feleslegesen legyen egy utad a dokihoz, minthogy bajod legyen.
szupi, örülök, és köszi hogy írtál:)

32hetes vagyok, ma votam orvosnál. A méhszájam C311 nyitva van. Ez nagy baj? Mit jelent pontosan? Meddig húzhatom ki így? Mire kell figyelnem és mit szabad, mit nem?

Legjobb válasz: Szia! Én decemberben szültem a lányomat a kíirt idõre és már októberben nyitva volt a méhszájam. Annyit mondott a doki hogy vigyázzak magamra de mindent csináhatok ami kényelmes és nem is volt semmi gond. Ugyhogy csak óvatosan,vigyázz magadra de ne félj ez még nem baj.

Szia! Én decemberben szültem a lányomat a kíirt idõre és már októberben nyitva volt a méhszájam. Annyit mondott a doki hogy vigyázzak magamra de mindent csináhatok ami kényelmes és nem is volt semmi gond. Ugyhogy csak óvatosan, vigyázz magadra de ne félj ez még nem baj.
Valószínü 3111, ez mindig 4 jegyü szám, a máhszáj állapotát jelzi. Minél kisebb a szám, annál jobban nyitva vagy. A te állapotod ilyen idõsen teljesen normális, nem kell félned semmitõl. Ha gondolod, pihenj kicsit többet, ne emelj, és a sétával is lassan óvatosan, de nem kell ágyban tölteni a viszalévõ idõt:-) És ezzel még túl is hordhatod, ne félj!!.-)
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Ezzel még simán túl is hordhatod. Hogy megnyugodj a 36. hétig próbálj többet pihenni, de egyáltalán nem biztos, hogy tovább fogsz nyílni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!