Találatok a következő kifejezésre: 32. hetes vagyok, a babámon (63 db)

32-hetes vagyok a babám kb-2-kg és nem olyan hosszú azt nem tudom, hogy mennyi de nem nagy. Ugye nem nagy baj? Hasonló cipöben járo kismamák?

A dokin? azt mondta,hogy nem gáz.amuny minden stimmel az adatal.mondtam neki,hogy most az utobbi id?ben sokaz stresszelek és tanulok+járok gyakorlatra ezért néha elszivok párszál cigit.erre ? megnézett és azt mondta,hogy nagyon jó a méhlepény a pici szive és a magzat viz is jó csak szegényke nem nagyon hosszú kb olyan 27-28-hetesnek felel meg.de nem bisztos,hogy a cigi miatt hanem én terhességi cukorbeteg vagyok és ez is közre játszhat ezt a dokin? mondta

Legjobb válasz: Szia.Nem baj hogy 2kiló.én 31hetes vaok és 1447g a babó.Ha a méretek jók meg a vizsgálatok gond nem lehet.A cigihez mit szólt a védõnõ?Mennyit cigizel?

Szia.Nem baj hogy 2kiló.én 31hetes vaok és 1447g a babó.Ha a méretek jók meg a vizsgálatok gond nem lehet.A cigihez mit szólt a védõnõ?Mennyit cigizel?
Nem járok hasonló cipõben, de van még 8 heted, hogy a babád hízzon és teljesen normális ez a babasúly a 32.héten. Viszont a dohányzást elfogadhatatlannak tartom, ha annyira agódsz akkor miért szívod??? Anyám dohányzott a hugommal és 2.5 kg lett a születési súlya, most meg 23 évesen 80Kg. Ja és asztmás, meg állandóan beteg volt ahogy megszületett...

32 hetes vagyok. A mai ultrahangon amnionszalagot fedeztek fel. Mennyire veszélyes ez a babára nézve?

Legjobb válasz: Szia!Nekem a 12.héten fedezték fel,végig izgultam eddig a terhesség alatt.Rossz hír,h lefûzheti a Babó végtagjait.Nem ijesztegetni akarlak,de én is tudni szerettem volna az igazat!Jó hír viszont,h ha eddig nem okozott problémát, erre egyre kisebb az esély!Már nincs helye a Babónak, nem tud úgy belegabalyodni,mint amikor még picike,s rengeteget mozog!Nálunk szerencsére hetek óta háttal van neki, remélem már nem is fog megfordulni!Amúgy voltam emiatt többször UH-on beutalóval és magánúton is!Ha van valamilyen kérdésed, nyugodtan írj mailt,a saját tapasztalataimat megoszthatom Veled, s azt, h milyen dolgokat mondtak az Uh-on és az orvos! Nyugai,minden okés lesz! 34 hetes Kismami

Szia!Nekem a 12.héten fedezték fel, végig izgultam eddig a terhesség alatt.Rossz hír, h lefûzheti a Babó végtagjait.Nem ijesztegetni akarlak, de én is tudni szerettem volna az igazat!Jó hír viszont, h ha eddig nem okozott problémát, erre egyre kisebb az esély!Már nincs helye a Babónak, nem tud úgy belegabalyodni, mint amikor még picike, s rengeteget mozog!Nálunk szerencsére hetek óta háttal van neki, remélem már nem is fog megfordulni!Amúgy voltam emiatt többször UH-on beutalóval és magánúton is!Ha van valamilyen kérdésed, nyugodtan írj mailt, a saját tapasztalataimat megoszthatom Veled, s azt, h milyen dolgokat mondtak az Uh-on és az orvos! Nyugai, minden okés lesz! 34 hetes Kismami


32 hetes vagyok. A tenyésztésem kimutatta a streptococcust. Veszélyes ez a babámra nézve? Kell aggódnom? A dokim mondta, hogy szülésnél infuziót kapok és a baba is. Aggódom érte. Nem lehet baja?

Legjobb válasz: Én is pozitív voltam, szülés alatt kaptam antibiotikumot. A baba crp-je picit emelkedett volt, ezért 9 napig kapott antibiotikumot.

Én is pozitív voltam, szülés alatt kaptam antibiotikumot. A baba crp-je picit emelkedett volt, ezért 9 napig kapott antibiotikumot.
Nekem azt mondta az orvos és a szülésznõk is, hogy az a lényeg, hogy tudjunk róla, mert bajt csak akkor csinál, ha nem tudnak róla és nincs antibiotikum. Szóval nyugi!!! :) A terhesek közel 30 százaléka pozitív.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát!!! megnyugodtam, nem lehet baja a Kislányunknak... most már csak azt nem tudtam kideriteni, hogy hogyan kaphattam ezt meg?
Nálunk azt mondták, hogy nem érdekes (amikor megkérdeztem az eredményt, majdnem nem is mondták meg) annyit mondtak, hogy ha pozitiv, vagy nem készül el idõre akkor kap a bébi egy injekciót születése után. Ne izgulj! Minden jót Neked!
Bocsi, az lemaradt, hogy természetesen semmi baja nem lett. Arraell majd figyelned, hogy ha elmegy a magzatvized, akkor ne húzd az idõt, hanem minél hamarabb menj be a kórházba, hogy megkaphasd az infúziót!
Szia, nekem pont ma mesélte el a vadõnõ hogy mi is történik. A tesztem ugyan negatív lett, de azért megkérdeztem hogy mi is ez. Szóval nekem azt mondta, hogy szülés elõtt 6 órával és közvetlen a szülés megindulásakor adnak egy antibiotikum injekció, és ez írtja a bacikat. Ugyanis amikor a baba áthalad a szülõcsatornán, sajnos a hüvelyváladékkal tele lesz a szája, az orra és bekerül a szervezetébe és okozhat különbözõ megbetegedéseket, de így hogy ezeket megkapod nem fog. Ez abban a kórházban mûködik így ahol én is szülni fogok. Ne aggódj, az orvosok tudják a dolgukat, csak otthon ne felejtsd a leleted! :) 37 hetes kismama
Nekem is pozitiv lett, és a neonatologusok nagyon is foglalkoznak vele. Simán szültem, 14 napig voltunk kórházba, mert addig vénásan antibiot kapott. Ha nálad pozitiv lett valószinû a gyereknek is az lesz ha csinálnak baktériumtenyészetet fülváladékból. Lányoknál nem veszélyes, viszont egész életükbe strepto- hordozók lesznek, fiúkat viszont megbetegitheti, akár agyhártyagyulladást is okozhat!!!
Szia! Nálam is kimutatták, kaptam antibiotikumot és szüléskor egy szurit. Születés után a babámat is megvizsgálták rögtön, és 2 nap múlva is, de nem kapta meg, 3 nap után mentünk is haza. Ha már kiderült nálad is, ne aggódj, nem lehet baj. Könnyû szülést!

32 hetes vagyok, más is kezd ilyenkor parázni? Nekem kizárólag a babám körül forog minden gondolatom

Legjobb válasz: Én is így voltam 32 hetesen minden a babám körül forgott most már minden másodpercem a babóról szól és a szülés körül.Én az egész terhessség alatt paráztam hogy minbden rendben van fõleg az uh-k elõtt,de erájöttem hogy nyugi a babó jelzi hogy baj van.Te is légy nyugost tereld el a gondolataidat,ha bírod mellesleg nekem nem megy. Boldog Baba várást! 35+2 hetes kismami

Én is így voltam 32 hetesen minden a babám körül forgott most már minden másodpercem a babóról szól és a szülés körül.Én az egész terhessség alatt paráztam hogy minbden rendben van fõleg az uh-k elõtt, de erájöttem hogy nyugi a babó jelzi hogy baj van.Te is légy nyugost tereld el a gondolataidat, ha bírod mellesleg nekem nem megy. Boldog Baba várást! 35+2 hetes kismami
Ne parázz, minden rendben lesz, a gondolataid meg csak forogjanak a baba körül, szeresd már most, ez így van rendjén. az én kislányom 7 hós és pont sírni kezd, .... várandósan folyton a neten lógtam, mostanában pedig a picimen:-)) Olvass csak, van itt minden.
A szülés miatt parázol? Amiatt én is, vagy inkább csak úgy izgatottan várom, kíváncsi vagyok és az ismeretlentõl persze félek is, meg a fájdalomtól, de sajna nincs mit tenni, ezen túl kell esnünk. Ügyesek leszünk és ki fogjuk bírni, s cserébe gyönyörû, egészséges gyermeket kapunk a karjainkba. Nekem egyébként 32 hete forog minden gondolatom a gyerekem körül. :) ) Mi más is tudna lekötni engem még? A háztartás, a szórakozás, a munkám, a hobbijaim? Ugyan már! Hol vannak mindezek egy gyermek fogantatásához, fejlõdéséhez és világrajöveteléhez képest!
Én nem féltem. Viszont figyelj oda hogy ne hanyagold el a férjed/párod:-) a baba körüli gondolatokban sem.
Persze azért figyelek a páromra is. elsõ válaszoló

Ma alig mozog a babám. Mitől lehet? 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én is 32 hetes vagyok és ma nekem is alig mocorgott, pedig a hétvégétõl tegnapig szinte meg sem állt. És még most se nagyon aktivizálja magát.:( Lehet majd éjszaka indul be.:) Lehet a frontnak köszönhetõen ma picit lustábbak.

Én is 32 hetes vagyok és ma nekem is alig mocorgott, pedig a hétvégétõl tegnapig szinte meg sem állt. És még most se nagyon aktivizálja magát.:( Lehet majd éjszaka indul be.:) Lehet a frontnak köszönhetõen ma picit lustábbak.
En is 32 hetes vagyok az en babam jol mozog ma is, ha nagyon aggodsz akkor nyomkodd meg a koldokod folott a hasad, ilyenkor az enyem ugy beindul, szetrug.Nem kell erosen csak ugy erzekkel nyomni.De ha alig mozog ok, akkor van baj ha eggyaltalan nem mozog egesz nap.
Azt mondta nekem az orvos, hogy nem kell aggódni, van a babáknak is olyan napjuk, amikor nem olyan aktívak.Ez lehet hidegtõl, fronttól, sokmindentõl.ne aggódj!

32. hetes kismama vagyok, a babámon 4 hete felfedezték, hogy a 3-ik agykamrája tágabb, a legutobbi mért eredménye 0, 96 cm. Mit okozhat ez?

Legjobb válasz: Én 25 hetes vagyok,de az én babám agykamrája 1cm.6 és 10mm között normális.Ne izgulj,még határérték alatt van.Azt mondták nekem is,hogy hamarabb kiderült volna,ha beteg lenne a picim.Vízfejûség lenne,de nyugi,biztos minden rendben van.

Én 25 hetes vagyok, de az én babám agykamrája 1cm.6 és 10mm között normális.Ne izgulj, még határérték alatt van.Azt mondták nekem is, hogy hamarabb kiderült volna, ha beteg lenne a picim.Vízfejûség lenne, de nyugi, biztos minden rendben van.

Jóslófájások mikortól lehetnek? Most 32 hetes vagyok, de mensi szerű görcseim vannak, bár nem erősek. Koraszülött lesz a babám? Méhszájam már fel van puhulva.

Legjobb válasz: Pihenj sokat! Ne aggódj én kb. 32.héttõl 1100-as voltam, voltak enyhe jóslóim, de betöltött 37.hétre szültem. De pihentem sokat az biztos.

Pihenj sokat! Ne aggódj én kb. 32.héttõl 1100-as voltam, voltak enyhe jóslóim, de betöltött 37.hétre szültem. De pihentem sokat az biztos.
Szia!En is 32 hetes kismami vagyok es ugyanugy jelentkeznek a josfajasok.A dokim azt mondta, hogy ez teljesen normalis.Sot a babom mar be is fordult, amire szinten azt mondta, hogy nem gond, ez meg nem jelenti azt, hogy koraszulott lesz.Nekem talan ezen a heten a leg aktivabb, hihetetlen mit osszeboxol, izeg-mozog odabent.:-) Udv.es boldog babavarast!

32 hetes vagyok. Ha most megszületne a babám, életben maradna?

Legjobb válasz: Életben marad, de koraszülöttnek számít kb. 36 hetes koráig, úgyhogy mond a kis Manódnak hogy bírjon ki még egy jó másfél hónapot:) Üdv, 36 hetes kismama

Életben marad, de koraszülöttnek számít kb. 36 hetes koráig, úgyhogy mond a kis Manódnak hogy bírjon ki még egy jó másfél hónapot:) Üdv, 36 hetes kismama
28.héttõl életképes a babád.De a 36.hétig, vagy min.2000-2500gr -ig maradjon csak benn. Boldog babavárást
Szia. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 24-ik héttõl van esély a baba megmentésére. A barátnõm a 31-ik hétre szülte a babáját, 2 hetet voltak kórházban, de már teljesen jól van a kiskrapek, szép és egészséges. Azért persze tényleg jobb, ha bent marad min. a 36-ik hétig.
Ne aggódj ilyenen, ma már az orvostudomány nagy és jóval fiatalabb magzatokat is megmentettek.32 hetes babának meg 100%az esélyei, csak megfelelõ orvosi ellátás kell még.
Szerintem igen.

32 hetes terhes vagyok . És medence fekvésű a babám ez azt jelenti hogy nagy valószínűségél császározni fognak? Az rejthet -e valami veszélyt esetleg rám vagy a babámra?

Legjobb válasz: Ha elsõ baba akkor valószínû a császár, én úgy tudom, de ez orvostól is függ. De a baba még meg is fordulhat! Az én babám is végig faros volt, de a szülésnél már fejvégû volt! Nekem a 3. baba volt, de én nem akartam volna farosan megszülni, nagyon féltem tõle. A doki már felkészített a faros szülésre, õ nem akart megcsászározni. Szerencsére a baba megfordult, de így is császár lett a vége, mert nem tudott kijönni... miután megszületett kiderült, hogy 37 cm a fejkörmérete és emiatt nem tudott kibújni! Hát ha faros maradt volna, még az is lehet, hogy tragédia lett volna belõle...de nagyon sok faros szülést teljesen normálisan vezetnek le és semmi gond nincs belõle! A Te babádnak még bõven van ideje megfordulni! Lehet segíteni is neki: állj négykézlábra, ereszkedj a könyöködre és maradj ebben a pozícióban 15 percig minden nap. Én is ezt csináltam, lehet emiatt fordult meg a baba!

Ha elsõ baba akkor valószínû a császár, én úgy tudom, de ez orvostól is függ. De a baba még meg is fordulhat! Az én babám is végig faros volt, de a szülésnél már fejvégû volt! Nekem a 3. baba volt, de én nem akartam volna farosan megszülni, nagyon féltem tõle. A doki már felkészített a faros szülésre, õ nem akart megcsászározni. Szerencsére a baba megfordult, de így is császár lett a vége, mert nem tudott kijönni... miután megszületett kiderült, hogy 37 cm a fejkörmérete és emiatt nem tudott kibújni! Hát ha faros maradt volna, még az is lehet, hogy tragédia lett volna belõle...de nagyon sok faros szülést teljesen normálisan vezetnek le és semmi gond nincs belõle! A Te babádnak még bõven van ideje megfordulni! Lehet segíteni is neki: állj négykézlábra, ereszkedj a könyöködre és maradj ebben a pozícióban 15 percig minden nap. Én is ezt csináltam, lehet emiatt fordult meg a baba!
Szia!Még megfordulhat simán. :) De ha nem akkor medencevégû fekvésnél mindenképp császár.
Még megfordulhat, de már egyre kevesebb az esélye. Ha így marad, és elsõ baba, akkor biztos császározni fognak, nem nagyon mernek az orvosok kockáztatni.
1, 3 as, ha nem elsõ baba is császár lesz, ha nem fordul be, medence fekvésû a baba, tehát keresztben fekszik.
Mivel nagy hasi mûtét, természetesen vannak kockázatai, de errõl az orvos tájékoztat majd.(Ha esetleg magától nem, akkor kérj felvilágosítást)Nekem két programozott császárom volt(csecsemõ fejnyi mióma miatti méh mûtét az elõzmény)és mindkét eset abszolút pozitív volt, minden tekintetben.De még rengeteg idõtök van :) beszéld meg a babáddal, segítsen neked és forduljon meg!Kívánom a legjobbakat!
4-es! A medencevégû fekvés az farfekvést jelent, tehát nem keresztbe van, hanem a feje felül van. Ha keresztbe fekszik, azt harátfekvésnek nevezik.
36. hétig naponta fordult meg a babám. Amúgy sürgõsségi császárom volt, rutinmûtét, nagyon minimális a kockázat. Gondolj bele, hogy naponta több császárt végeznek a szülészek, és igen-igen ritka a komplikáció. Nekem a felépülés nehéz volt, de amennyire látom, azért ritka, általában hamarabb fel szoktak épülni az anyukák császár után. (A gyerek ellátásában viszont nem gátolt a sebem.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!