Találatok a következő kifejezésre: 32. hetes A pici (15 db)

32 hetes ijedt kismami vagyok. A legutobbi CTG eredmenyeink nem lettek vmi fenyesek, mert elofajasaim voltak, amikre picim nem reagalt vmi jol. Mi lehet a baj?

A pocakom mar nagyon regota sokat es sokszor (szinte folyamatosan) kemenyedik. Erre nyelem a magneziumot, ami rovid ideig enyhiti a tuneteket. A CTG eredmenyeimmel nem nagyon vannak az orvosomek megelegedve, mert szerintuk korai meg a fajas (az elso ilyen rosszabb CTG eredmenyem egy honapja volt). A picimet megvizsgaltak dopplerrel, minden rendben van nala ugy tunik, ugy fejlodik, ahogy kell. Nekem a pocim szokott fajdogalni is a kemenyedes mellett, es egy hetig ugy fajt a szemeremcsontom, hogy alig birtam menni. Szerintetek ezek lehetnek elofajasok, vagy rosszabbat jeleznek ezek a tunetek? Teljesen rendben vannak latszolag az eredmenyeim es zarva is vagyok teljesen. Lehet megis vmi baj? Segitenetek, ha tudtok?

Legjobb válasz: Szia! Én olyan 18 hetes koromtól keményedtem, ami olyan 25 hetesen kicsit jobb lett, de 32 hetesen újra erõsödött. Én is szedtem a magnéziumot, és sokat pihentem. Most a 41. hétben vagyok, és a babám köszöni szépen, jól van. Vannak jóslófájásaim, már 1 ujjnyira nyitva is van a méhszájam, de babóca még mindig el van odabenn. A CTG-rõl pedig annyit, hogy nekem 34 hetesen csináltak elõször. Én reggelente szoktam járni, és sokáig inkább délután és este jelentkeztek a keményedések, szóval a gép csak kis méhtevékenységet tudott mérni. Szóval a lényeg, hogy én is sokat aggódtam, nagyon féltem, hogy majd korábban jön a babám, ehhez képest most túlhordom. Milyen magnéziumot szedsz? Én magnesii-citrátot szedtem, mert a MagneB6 semmit nem segített.

Szia! Én olyan 18 hetes koromtól keményedtem, ami olyan 25 hetesen kicsit jobb lett, de 32 hetesen újra erõsödött. Én is szedtem a magnéziumot, és sokat pihentem. Most a 41. hétben vagyok, és a babám köszöni szépen, jól van. Vannak jóslófájásaim, már 1 ujjnyira nyitva is van a méhszájam, de babóca még mindig el van odabenn. A CTG-rõl pedig annyit, hogy nekem 34 hetesen csináltak elõször. Én reggelente szoktam járni, és sokáig inkább délután és este jelentkeztek a keményedések, szóval a gép csak kis méhtevékenységet tudott mérni. Szóval a lényeg, hogy én is sokat aggódtam, nagyon féltem, hogy majd korábban jön a babám, ehhez képest most túlhordom. Milyen magnéziumot szedsz? Én magnesii-citrátot szedtem, mert a MagneB6 semmit nem segített.
Szia! Én a második babámmal a 29. héten fél ujjnyira nyitva voltam és nekem is keményedett a pocakom. Engem az orvos beutalt a kórházba a 31. héten és a 37.-ig benn tartottak. Voltam visszatartó infúzión 2 napig, és a 36. hétig kaptam visszatartó gyógyszert, ami szerintem sokat segített. A 36. héttõl én is éreztem a nyomást a csontomon, de a babám a 39. héten a kiírt idõ elõtt 4 nappal született meg. Sok sikert a szüléshez és a babádhoz. üdv. Csilla
A kérdező hozzászólása: Nagyon megnyugtat, ha tenyleg csak en dramatizalom tul a szitut. Tudod attol felek, hogy minden egyes ilyen kemenyedesnel esetleg megvaltozik a gyermekem szivfrekvenciaja, es hogy esetleg ez hosszabb tavon nagyon megviseli a kis szervezetet. Elso gyerekem lesz, kisfiu, es rettentoen kiborulnek, ha baja lenne. En Magnezium Verlat szedek, ami eleg light-os magnezium, es e miatt 6 db-ot javasolt szedni a dokim.

32 hetes kismama vagyok tegnapi mért adatok alpján a pici méreteiBPD 86 mm TH 83 mm és a súlya 2300 gr. Nem túl nagy a babám? Továbbá én pánikbeteg vagyok, a pszichológusom szerint császárral kellene szülnöm. Valóban jobb lenne?

Legjobb válasz: Szia! Én lassan 7 hónapja szültem. Az én babaám 32. heti adatai: BPD: 87,7 TH, nekem olyan nincs, AD: 87,8 Becsült súly nincs rajta érdekes, de 35. héten 4D 2700 gramm körül mondták. 4100 grammal született természetes úton. És igen én úgy gondoom indokolt a császár a te esetedben! Persze biztos lesznek , akik lepontoznak, de nekem akkor is ez a véleményem. Hallottam is arról, hogy ilyen esetben indokolt. Annyira nem vagyok tisztában a betegséggel... fulladsz meg ilyemi nem? ha rád tör. Én nem kockáztatnék!!!A szülés eleve egy felfokozott érzelmi állapot, és az ember teli van aggodalommal, és az új szitu, az ismeretlen. Szerintem mindenképp beszélj a dokiddal!

Szia! Én lassan 7 hónapja szültem. Az én babaám 32. heti adatai: BPD: 87, 7 TH, nekem olyan nincs, AD: 87, 8 Becsült súly nincs rajta érdekes, de 35. héten 4D 2700 gramm körül mondták. 4100 grammal született természetes úton. És igen én úgy gondoom indokolt a császár a te esetedben! Persze biztos lesznek , akik lepontoznak, de nekem akkor is ez a véleményem. Hallottam is arról, hogy ilyen esetben indokolt. Annyira nem vagyok tisztában a betegséggel... fulladsz meg ilyemi nem? ha rád tör. Én nem kockáztatnék!!!A szülés eleve egy felfokozott érzelmi állapot, és az ember teli van aggodalommal, és az új szitu, az ismeretlen. Szerintem mindenképp beszélj a dokiddal!
Szép nagy baba, de nem baj! Inkább nagyobb legyen, mint kisebb! Ki tudja, hogy a következõ hetekben mennyit fog gyarapodni, ez változó lehet. De emiatt ne aggódj! A cukrod rendben van? Mert az még befolyásolhatja a baba súlyát. A pánikbetegséghez sajnos/szerencsére nem tudok hozzászólni, de a doki biztosan jobban tudja. Én császárral szültem, és "jobb" volt, mint gondoltam. Minden jót kívánok!
Az enyém 30 hetesen volt 1906 gramm, azt mondták, hogy hatalmas, kb. akkora mint a tiéd. Ha bejön a súlybecslés mindkettõnknél, akkor nem lesz kicsi egyikünknek se. Egyébként én is pánikbeteg vagyok most már lassan 10 éve. 2 kislányom van már, simán szültem mindkettõt, teljesen rendben zajlott minden. Azóta nem szedek gyógyszert, 5 éve mióta az elsõ csajszim megszületett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igen eléggé fulladok és nagyon ver a szívem meg zsibbadok és ehhez hasonló nyalánkságok történnek egy roham alatt!A nõgyógyászom szerint nem feltétlenül indokolt, de ha a pszichodokim szerint minenképpen szügséges, akkor természetesen császármetszést fog csinálni!
Szia, nekem is ilyen méreteket jósoltak, azt mondták négy kiló felett lesz a kislányom. Január 20-án szültem és 3.300gr, 54 cm. A pánikbetegséghez nem tudok hozzászólni, én teljesen természetes úton szültem, de a helyedben inkább epidurált választanék, mint császárt. Egy hasi mûtét megterhelõbb.

32 hetesen picit barnáztam. Felhívtam az orvosom, de azt mondta nyugodjak med, valószínűleg a nyákdugó. Normális ez?

Semmi egyéb panaszom nincs-nem görcsöl,nem fáj-.Persze azért megvagyok ijedve,légyszi írjatok tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Ilyen tapasztalatom nincs, ebben segíteni nem tudok. Próbálj kicsit megnyugodni! Érzed a baba mozgását? Ha igen, és nem görcsölsz, nincs más panaszod, akkor nem lehet nagy baj, fõleg ha az orvos is ezt mondta! Én a helyedben részben kiváncsiságból, részben a saját magam megnyugtatására hétfõn elmennék hozzá! Végülis azért az orvosod... és inkább mondja a szemedbe, hogy feleslegesen jöttél, akkor biztosan meg fogsz nyugodni! A legjobbakat kívánom és ne idegeskedj! 34 hetes kismama

Ilyen tapasztalatom nincs, ebben segíteni nem tudok. Próbálj kicsit megnyugodni! Érzed a baba mozgását? Ha igen, és nem görcsölsz, nincs más panaszod, akkor nem lehet nagy baj, fõleg ha az orvos is ezt mondta! Én a helyedben részben kiváncsiságból, részben a saját magam megnyugtatására hétfõn elmennék hozzá! Végülis azért az orvosod... és inkább mondja a szemedbe, hogy feleslegesen jöttél, akkor biztosan meg fogsz nyugodni! A legjobbakat kívánom és ne idegeskedj! 34 hetes kismama
Szia! Szerintem sincsen semmi komoly gond, bár az orvosod válasza õszintén szólva meglep. Elõször is a 32. héten kicsit még korai lenne a nyákdugó kilökõdés, emiatt - szerintem - be kellett volna hívnia vizsgálatra. Másrészt - tapasztalat - a nyákdugó kilökõdés nem kicsi barnázás, hanem rendesen nagy mennyiségû véres-barnás nyálka ürülés. DE. Mivel nincs más panaszod, ismét: szerintem nincs semmi gond, bár csatlakozom az elõttem szólóhoz, és már csak a magad megnyugtatása végett is keresd fel a dokidat. Fel a fejjel, ne izgulj, üdv.: egy majdnem egy hónapos kifiú anyukája
Mind a két elöttem szólónak igaza van.Ha a nyákdugó kilöködött akkor az elvileg már a szülés egyik elsõ szakasza.A dokid így láthatatlanban megítélte, hogy az az volt.Jó fej.Szerintem is menjél el hozzá és vizsgáljon meg.Mert köztudott a nyákdugó kilöködése kisebb vérzéssel jár és akkor ha ez így van még akár hetekig hordhatod a babát.Majd értesíts róla mi történt ha elmentél hozzá. üdv 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mind hármotoknak a válaszokat.Éjszaka nem volt szerencsére gond, remélem ma sem lesz.Hétfõre már meg is beszéltem a dokival az idõpontot.

Írnátok nekem 32 hetes magzat méreteket? Attól tartok túl pici a babám.

32 hét 4 napos értékeim:

Legjobb válasz: BPD: 8,0 cm; AC: 28 cm; HC: 29,3 cm; FL: 6,2 cm 1700-1800 gramm

BPD: 8, 0 cm; AC: 28 cm; HC: 29, 3 cm; FL: 6, 2 cm 1700-1800 gramm
32 hetes +3 napos méretek BDP:89 mm AC: 296 mm FL: 59 mm becsült súly: 2470 g
Szerintem a te adataid ideálisak!1-es vagyok
Lányomnak ezek voltak az adatai 32 hetesen: Bpd 82 mm Fl 65 mm Becsült súly 1800 gramm Súly szerint nem pici a babád, hanem normális, és az egyéb méretei is benne vannak még a "keretben". Nézd meg itt, itt van az átlag és a +/- eltérés is, és abban benne van a kicsid, tehát nagy gond nem lehet! http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/..
Kisfiam méretei 32 hetesen: BPD 82 HC 305 AC 275 FL 59 TTD 84 Súly: 1900 g
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindegyikõtök válaszát!
BPD:83mm HC:294mm Ac:261mm Fl:64mm Hl:66mm 32 hét

32 - 33 hetesen körülbelül milyen méretei szoktak a piciknek lenni? BPD, OFD, HC stb.

Legjobb válasz: Szia BPD 85mm súly1800g ezt találtam remélem kicsit segitettem 30hetes kism,ama

Szia BPD 85mm súly1800g ezt találtam remélem kicsit segitettem 30hetes kism, ama

32 hetes vagyok, beütöttem a hasamat. Valami baja eshetett a picinek?

Délelött véletlen beütöttem a hasam az ajtóba, a köldököm mellett. Azóta ott fáj mikor mozog a baba. Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Mennyire ütütted be?

Mennyire ütütted be?
ütötted
Szerintem nem lesz gond, én is beütöttem kb. 32-33 hetesen, a köldököm felett be is lilult, neki mentem egy vas ajtónak.Semmi baja nem lett a fiamnak.
A kérdező hozzászólása: Hát elég erösen beütöttem. Ha megnyomom a helyét most is fáj.
A baba megszokottan mozog?Ha továbbra is érzel fájdalmat, akkor menjél el orvoshoz, hogy megnyugodjál, hogy a baba jól van.
30 hetes terhes voltam, mikor egy hülye nõ nekem vágta az ajtót, és a kilinccsel úgy megütött, hogy csillagokat láttam. Kb. 2-3 hétig még érzékeny volt az a pont, de egyébként semmi gond nem lett, a nõdokim annyit mondott, hogy ha göcs, vagy vérzés lenne, akkor menjek be.
A kérdező hozzászólása: Mozog ugyanúgy mint eddig. Mikor kinyomja magát akkor fáj azon a ponton

Ma vette le a nőgyógyászom 32 hetes kenet minát! Picit fájt is, vagyis megéreztem rendesen, mondom bizti azért van, mert össze van varrva a méhszájam! De az előbb véres folyásom volt! Szóljak neki, vagy ez természetes?

Legjobb válasz: Terhesség alatt semmilyen vér nem természetes. És ha nem is mondta külön az orvos, hogy számíts rá, akkor inkább szólj a biztonság kevéért szerintem.

Terhesség alatt semmilyen vér nem természetes. És ha nem is mondta külön az orvos, hogy számíts rá, akkor inkább szólj a biztonság kevéért szerintem.
Nekem méhszájsebem van. Mondta az orvosom, hogy bármikot számíthatok kisebb vérzésre, fõleg vizsgálat és együttlét után. Együtt nem vagyunk, vizsgálatokkor meg vérzek. Hívd fel telefonon és mondd el neki, hogy ma vizsgált meg és kicsit vérzel. Menj-e vissza vagy ez természetes ebben a varrott állapotban.
A kérdező hozzászólása: Köszike Nektek a választ!:) Hál isten, csak ilyedtség volt, és csak egy pisilisnél volt cserkélység, felhívtam, azt mondta, h ne idegskedjek!!Elvileg amúgy is már 34 hetes vok, és azt mondta 2 hét múlva "fellélegezhetünk"!

32 hetes ultrahangon csak úgy megjegyezte a nőgyógyászom, hogy mintha picit befele állna a kisfiam jobb lábfeje. Volt még valakinél így?

Kérdezte is, hogy van-e valakinek ilyen a családban? de nincs... tehát szerintem nem lehet genetikai a dolog. mondta is, hogy valószínűleg csak méhen belüli tartáshiba, ne izguljak, elég nagy baba, 2200 grammra becsülte a súlyát. Azóta nagyon sokat keresgéltem a neten, remélem dongalábú, ami a legsúlyosabb, nem lehet... De félek!!! kérlek írjatok! 33 hkm

Legjobb válasz: 21 vagyok, nekemis befelé állt a rossz magzat tartás miatt. Anyu feszitve tornáztatta minden nap. Tökéletes volt a lábam mire jártam és most is az, sõt 15 évig verseny táncoltam és balettoztam :)

21 vagyok, nekemis befelé állt a rossz magzat tartás miatt. Anyu feszitve tornáztatta minden nap. Tökéletes volt a lábam mire jártam és most is az, sõt 15 évig verseny táncoltam és balettoztam :)
ma már a dongaláb se olyan súlyos, úgy értem, jól lehet javítani, kezelni, együtt élni vele, de nem hiszem, hogy gond lenne, ha az orvos ennyiben hagyta úgymond!
Az én 2. és 3. babámnak is kicsit befelé állt a jobb lábfeje.Méhen belüli rossz tartás.Azt javasolták, hogy pelenkázáskor tornáztassam.Abból állt, hogy bokából köröztetnem kellett, illetve picit balra hátrafelé kellett mozgatni.2-3 hónapos korára tökéletes lett.2 fiú+7 hónapos csajszi anyukája
Ne aggódj! Nálam 31 hetesen azt mondták koraszülött lesz, de legalábbis kissúlyú, ehelyett: 41. hét indítással és 3900 gramm. Sokszor vélnek látni dolgokat és halálra rémítenek amivel több gondot okoznak, mintha valóban kicsit befele állna a lábija.
hol laktok? Mert amikor én voltam terhes akkor a Pólusban vagy aznapra vagy másnapra mindig kaptam idõpontot 4dre.
Nem hiszem, hogy ultrahanggal az ilyesmi pontosan szûrhetõ lenne. Ráadásul mihez képest befele? Szegény baba egy kis helyre be van szuszakolva, hogy álljon a lába szegénynek? :D Szerintem ne stresszeld túl a dolgot, minden rendben lesz. :-) 29hkm
A kérdező hozzászólása: Mindannyiatoknak köszönöm a válaszokat! 4d-s ultrahangon 24 hetesen voltam, akkor még teljesen rendben volt! gondolkodtunk, hogy elmegyünk megint, de csak 2 hét múlva lenne idõpont, 3 hét múlva meg úgyis megyek az orvosomhoz, aki 3d-sen néz. tényleg csak úgy megemlítette, azt mondta az is lehet, hogy csak pillanatnyilag tartotta úgy, aludt a drágám a vizsgálat alatt! de aggaszt, mert ugyebár valamit csak látott... júniusi baba lesz, szegénykémnek ha begipszelik combig, az nagyon rossz lesz, rágondolni sem merek! meghát ugyebár mindenki tökéletes, egészséges kisbabát képzel el magának :( már nagyon várom a következõ ultrahangot! mindenki vigasztal, hogy nem lesz gond, de nagyon bánt a dolog! remélem, hogy tornával, masszázzsal megússzuk, ha lesz is valami gond! de ne legyen!!! :((
úgy tudom, Mo.-on nem végeznek magzati mûtéteket amúgy, de javítsatok ki, ha nem így van.
Én elmennék 4d uh-ra, ahol jobban megnézik, s akkor esetleg ha gond van, lehet gondolkodni mi legyen, ha megszületik minél elõbb kezelve legyen. Minap olvastam valahol, babának az anya hasában a lábára tekeredett a köldökzsinór, és az elszorította, nem nõtt megfelelõen a lábfeje! Még az anya hasában megmûtötték, letekerték tóla a zsinórt, s egesz jól rendbe jött, tud járni a gyerek! Ha akkor nem mûtik meg, járni s tudna!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Utolsó, megnyugtattál, köszi! :) remélem mi is megússzuk ennyivel! még mindig van két hét amíg megyek a dokihoz, aggódom, de most már nem vagyok annyira elkeseredve :(

32 hetes terhes vagyok es a picikem rossz pozban fekszik, letezik olyan kismama torna amellyel talan sikerulne megforditani a babamat?

Legjobb válasz: Szerintem ne akarjátok befolyásolni a babát,nem véletlen h õ úgy fekszik. lehet ha fejjel lefelé lenne rövid lenne neki a köldökzsinór. Tudják ezek a babák mi a jó nekik.

Szerintem ne akarjátok befolyásolni a babát, nem véletlen h õ úgy fekszik. lehet ha fejjel lefelé lenne rövid lenne neki a köldökzsinór. Tudják ezek a babák mi a jó nekik.
Nekem is 32 hetesen vették észre, hogy faros a lányom, és közölték, hogy készüljek fel lelkileg a császárra, mert ha ilyenkor megordul, az már ritkaságszámba megy! Próbálgattam négykézláb állni, de hamar abbahagytam, mert rájöttem, ahogy az elõzõ hozzászóló is írja, hogy nem szabad befolyásolni, ha õ meg akar fordulni, akkor meg is fog, ha nem, akkor csinálhatsz neki bármit! Na, az enyém sem akar megfordulni, úgyhogy jövõhéten lesz az idõzített császárom! Azért Neked több szerencsét és sok sikert! 38 hetes km
Én ezt olvastam el engem is érdekelt a dolog bár nekem fejvégû a babám remélem az is marad :) . Múlthéten már be linkeltem valakinek ezt. http://www.babaszoba.hu/articles/Fejreallito_trukkok?aid=200.. üdv 33 hetes km.

Miért van az hogy 32 hetesen nem mozog sokat a babám? Elötte se volt valami aktiv. éppen hogy egy picit hullámzik a hasam és kész. Ma is csak kétszer éreztem. Aggodnom kellene?

Legjobb válasz: Azt szokták mondani h ilyenkor már kevés a helye és nem mozog annyit. Nekem azért nem mozgott ennyi idõsen sokat mint késõbb kiderült mert medencetartásos volt és bevolt szorulva a feje a bordáimhoz...! 3 hónapos baba anyukája

Azt szokták mondani h ilyenkor már kevés a helye és nem mozog annyit. Nekem azért nem mozgott ennyi idõsen sokat mint késõbb kiderült mert medencetartásos volt és bevolt szorulva a feje a bordáimhoz...! 3 hónapos baba anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!