Találatok a következő kifejezésre: 32. hét mindig (25 db)

Nekem a 24. hetes UH után 32 hetesen kellett menni legközelebb, utána majd 38 hetesen. Nekem 32 hetesen 2300 grammra becsülték a bébit :)
A kérdező hozzászólása: Még nincs elõtejem se!az nagy baj?
Ha nincs dokid, akkor összesen 4-szer kell megjelenni orvosi vizsgálaton, szerintem ezért nem voltál azóta. 1- 12-13. heti UH 2- 18-19. heti UH 3- 28-31. heti UH 4- 36-37. heti UH Hogy mekkora a babád súlya, azt az UH-n mért adatokból szokták megmondani a dokik. Az egyik oldalon az írták, hogy 30 hetesen 1450g a magzat súlya.
Nem mérvadó, hogy van-e elõtej, vagy nincs. Nem baj, ha nincs.
Ne aggódj ezen. Én 24. hetesen voltam egy UH-n, utána volt egy 4D 26. hetesen, azóta semmi. Most megyek kedden, és pénteken töltöttem a 31. hetet. A dokimnál voltam, rápillantott a gyerekre, de õt csak a szíve érdekelte, a méreteivel nem foglalkozott, sajnálatomra. Már kiváncsi vagyok nagyon, hogy mekkora! Szóval a kötelezõ protokoll szerint 32. hétig kell menni, majd azt hiszem 36. vagy 38. héten. Ha nincs baj, nem kell mindig zargatni a pocaklakókat, fejlõdnek õk, ahogy kell:-)
Utolsó vagyok. NEkem sincs elõtelejem, állítólag nem mérvadó, hogy van-e vagy nincs. Sõt, inkább azt olvastam, hogy akinek nem volt, jobban volt teje a szülés után.

Milyen volt a 32. heti ultrahang és nőgyógyászati vizsgálati eredményetek? Minden rendben? Mekkora a baba? Volt valami gond? Méhszáj?

Legjobb válasz: Nekem a 32. héten már megrövidült mindkétszer a méhnyak. Becsült súlyt nem tudok, nem szokta mondani a doki.

Szia! Én ma voltam 32. hetes vizsgálatokon. BPD 82 HC 305 TTD 84 AC 275 FL 59 Becsült súlya 1900 g, hossza 40 cm Kpf fekvés, lepény jó helyen, magzatvíz átlagos. Méhszáj 2100 (már 27. héten is ennyi volt) Magzati szívritmus 150/min Ezeket az adatokat kaptam, majd 36. héten kell mennem újra méhszáj vizsgálatra + UH-ra és NST-re. Vasat írt fel a doki, egyébként minden rendben. Sok boldogságot, már nem sok van hátra!
Szia! 31+6 naposan voltam UH-on. Minden rendben volt. Becsült súlya 1880g volt, méhszáj teljesen zárt volt. Nálunk kenetet 36 hetesen vettek, annak az eredménye jövõhéten jön meg. 36+3 hkm
8-as vagyok: 37+5 hkm :)
Nekem a 32. héten már megrövidült mindkétszer a méhnyak. Becsült súlyt nem tudok, nem szokta mondani a doki.
Minden rendben volt, 32+1-en mentem, akkor kb. 43 centi körül volt, és 2100 g. Teljesen zárt.
A kérdező hozzászólása: "súlya"
A kérdező hozzászólása: Az én babám becsült sólya most 32 hetesen 2240 gr. Valószínû jó nagy baba lesz?
Pont tegnap voltam 31+5 naposan a baba becsült súlya 1770gr 0 fokban érett a lepény. Engem még egyszer sem vizsgált meg a dokim, szóval nem tudom csak remélem hogy zárt a méhszáj..
A kérdező hozzászólása: További boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Én a héten megyek a 32 hetes ultrahangra és orvoshoz.
Én 33 hetesen voltam dokinál utoljára. Akkor méhszáj teljesen zárt. Vett le hüvelyváladékot, eredményt nem tudok. Babák olyan 2 kiló, meg 1700 g körül voltak, de sztem nagyobbak voltak. Neked? 34 + 4 napos km

32 hét körüli kismamák hogy vagytok? Mivel tengetitek a minden napotok? Hol jártok a készülődésben?

Én már nem dolgozom, babarucik kimosva kivasalva! Kiválasztottam melyik ruhát szeretném ha a férjem majd behozná a kicsinek. 80%-ban megvettünk már mindent, apróságok hiányoznak.....plusz textilpelus, gumilepedő,kifogó, stb. Már lefertőtlenítettem mindent de még majd egyszer át kell törölnöm mindent. A lakás nagyjából rendben van, kicsit most unatkozom, :( Juniusban kell mennem terhesgondozásra, most voltam másfél hete, így az sincs. Kicsit lassan telik a napom:(

Legjobb válasz: Én a 33. hétben vagyok, én sem dolgozok mert trombózis gyanús vagyok/voltam. Mi tegnap rendeztük be a gyerekszobát, de még rucikat meg hasonlókat venni kell. Jövõ héten záróvizsgázok, úgyhogy most tanulok ezerrel. Megyünk jövõ hét végén horvátországba egy picit kikapcsolódni :) úgyhogy én nem unatkozok:) még a kórházi csomagból sincs meg semmim szinte, ruhákat is kell mosni, vasalni, de ezeket júniusra tervezem. Egyébként még szülés elõtt tervbe van egy esküvõ, egy lánybúcsú, meg egy hatalmas szülinapi buli:)

Én a 33. hétben vagyok, én sem dolgozok mert trombózis gyanús vagyok/voltam. Mi tegnap rendeztük be a gyerekszobát, de még rucikat meg hasonlókat venni kell. Jövõ héten záróvizsgázok, úgyhogy most tanulok ezerrel. Megyünk jövõ hét végén horvátországba egy picit kikapcsolódni :) úgyhogy én nem unatkozok:) még a kórházi csomagból sincs meg semmim szinte, ruhákat is kell mosni, vasalni, de ezeket júniusra tervezem. Egyébként még szülés elõtt tervbe van egy esküvõ, egy lánybúcsú, meg egy hatalmas szülinapi buli:)
A kérdező hozzászólása: A te esküvõd? Én is hivatalos vagyok esküvõre és lánybúcsúra :D
Nem-nem, egy nagyon jó barátnõm esküvõje :) Nekünk az esküvõ után a nászúton jött össze a baba :)
Én holnap töltöm a 32. hetet. Táppénzen vagyok a 8. hét óta. Elég egyhangúak a napjaim: Délelõtt fõzök, férjem jön ebédelni, aztán délután pihenek. Nekünk 90%-ban megvan már minden, a babaágy a pelenkázóval már a helyén. A ruhákat múlthéten kezdtem kimosni, egy adagig jutottam, azóta folyton esik az esõ... :)
Mivel én a 2. gyermekemet várom, nem unatkozom, 5 éves kislányom minden idõmet leköti amikor velem van.Majdnem mindent vettünk már, jövõ hónapban kimosom, kivasalom a kis ruhákat.Délelõtt fõzök amíg a kislányom oviban van, délutánonként ha az idõ engedi kimozdulunk játszótérre, mamákhoz, fagyizni, stb, hétvégenként meg mindig van valami közös program, hétvégén gyereknap és következõ hétvégére tervezünk egy kis lazulást egy nyaralóban 3-an, grillezés, bográcsozás, horgászás, stb.A korházi cuccaim is majdnem megvannak.
Én holnap töltöm a 33.hetet, a 26.óta táppénzen vagyok.Nálunk is megvannak a babaholmik 90%ban, minden kimosva+vasalva, kórházi felszeréls táskában:) Nagyjából a fõzés, mosás, takarítás és a délutáni sorozatok töltik ki az egész napomat elég egyhangú, de ki kell élvezni ezt a pár hetet, mert a pici majd biztosan elûzi az unalom szót:)


Ma voltam 32. heti uh-n, még mindig faros a babám, mennyi esély van rá h befordul még?

Legjobb válasz: Még nagyon sok esély van rá, akkor is ha elsõ baba ha meg többedik akkor fõleg. Nekem a 2. és 3. babám 37 és 38 hetesen fordult meg farosból fejvégûbe (pedig nem voltak kicsik 4 kiló körüliek voltak már akkor) úgyhogy 32 hetesen még van idejük szerencsére.

Még nagyon sok esély van rá, akkor is ha elsõ baba ha meg többedik akkor fõleg. Nekem a 2. és 3. babám 37 és 38 hetesen fordult meg farosból fejvégûbe (pedig nem voltak kicsik 4 kiló körüliek voltak már akkor) úgyhogy 32 hetesen még van idejük szerencsére.
Még bõven van ideje, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba lesz, köszi a megnyugtató válaszokat.Jó lenne ha megfordulna, mert természetes úton való szülést terveztünk apával együtt.A szonográfus is azt mondta h a 40.hétig tulajdonképpen van rá esély, csak ahogy telnek a hetek, egyre kevesebb..
1 vagyok igen ennek a témának mi is utána jártunk tüzetesen mikor "rezgett a léc" :) én úgy tudom hogy elsõ babánál úgy 36.hétig van esély hogy magától befordul mert utána egyszerûen túl szûk a hely már hozzá hogy teljes fordulatot vegyen. Többedik terhességnél igazából végig van esély mert már lazább a hasfal, a méh, a szövetek.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne h addig megfordul, mondogatom is neki hátha..:-)Köszi szépen!
A 32. hetin nekem is faros volt, utána még 2 hétig éreztem, hogy forgolódik. Szerintem többször fordult oda-vissza. A 35. hét végétõl folyamatosan fejvégû. Ne aggódj, nagy eséllyel befordul. Még sok helye van. Majd a 36. hét után ráérsz ezen stresszelni. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, remélem nálam is hasonlóképpen lesz!Köszi!

Minden kórházban van kötelező 32. heti UH?

Nálunk a 28. heti volt kötelez?, de a véd?n?m még nem említette a következ?t. Én úgy tudom, a 38. heti a következ?, persze rá fogok kérdezni a tanácsadáson. Létezik-e, hogy van, ahol ez kimarad...

Legjobb válasz: nekem a dokim csak 12.héten és 18 héten csinált uh-t..... másik dokihoz kellett eljárnunk uh-ra,alkalmanként 10.000ft-ért,ha tudni akartuk,h a babóval mi van, a rendes dokim nem csinált uh-t...

nekem a dokim csak 12.héten és 18 héten csinált uh-t..... másik dokihoz kellett eljárnunk uh-ra, alkalmanként 10.000ft-ért, ha tudni akartuk, h a babóval mi van, a rendes dokim nem csinált uh-t...
elõzõ vagyok, mármint a kötelezõ uh-at se csinálta meg a dokim, pedig uh-s doki képzettsége is volt, azt mondta nem érdemes, mert a pcm növekedésébõl is tudja, h fejlõdik-e a babóca...nos nekem azért ennyi nem volt megnyugató, ezért jártunk másik városba másik dokihoz...
Szia.Elvileg 12.dik hét, 18.dik hét, 28-32.dik hétközött, 36.dik hét utána heti váltásba nst, uh... nekem ilyesmi volt és lesz :) Minden jót 33hetes kismama

Mikor kezdtétek el összerakni a kórházba a dolgokat és mit vigyek? Mikor vettetek meg minden dolgot a babának pl. ülés az autóba, stb. A 32. héten még nem korai?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ezen a heten már nyugodtan,fõleg magadnak elkezdhetsz vásárolgatni..inkább legyen keszenlétben,minthogy semmid sincs.En pl rossmanban vettem ilyen gumibugyit(eldobható,egyenméeret,egyszerhasználatos)kb 800ft es nem kell veszõdni a mosással.szerintem a babykocsit míg kórházban vagytok is meglehet venni van idõtok meg csak legfontosabbat vegyétek meg.Üdv

Szia.Szerintem ezen a heten már nyugodtan, fõleg magadnak elkezdhetsz vásárolgatni..inkább legyen keszenlétben, minthogy semmid sincs.En pl rossmanban vettem ilyen gumibugyit(eldobható, egyenméeret, egyszerhasználatos)kb 800ft es nem kell veszõdni a mosással.szerintem a babykocsit míg kórházban vagytok is meglehet venni van idõtok meg csak legfontosabbat vegyétek meg.Üdv
Már nyugodtan készülõdhetsz! Ha jól emlékszem 32-33. hétre megvolt minden. Én a kislányommal a 35. hétre összeraktam a kórházi csomagot. Én több hálóinget vittem, mert hát ki tudja, meg vittem a kicsinek is ruhát és pelust, nálunk 3db-ot adtak naponta. A szoba a 37-38. héten lett kész.
Egyáltalán nem korai, mert bármi közbejöhet (de ne jöjjön). Én még az elõzõ terhességembõl kifolyolag hamarabb elkészítettem, mert mi se voltunk felkészülve rá (sajnos nekünk a 22 héten halva született). Most mindent elkezdtem elkészíteni. Megvéve csak a tisztálkodási szerei nincsenek csak a a babának, meg az autósülés (párom most vesz egy autót, mert eddig egy vartburgunk volt és nem lehet bekötni majd a kicsit). A babaszobát nõvérem élettársa törpökkel kifestette, ahol a kicsi gyerekágya lesz. Meg azért is jó, ha most elkészíted, mert le lesz róla a gond, késõbb meg ha neked is nagy a pocid te is nehezen tudsz majd vásárolni menni. Neked is jó babavárást!!! (29hetes kismama)
7.vagyok. Kórházba: 2 papucs, törülközõ, wc papír, több tekercs, mert én azt raktam az ûlõkére is, evõeszköz, pohár, szalvéta, eldobható bugyi, betét, ha nem adnak, hálóing, késõbb szabadidõ ruha is jó, telefon, töltõ, melltartóbetét, ha hirtelen sok tejed lenne, a szüléshez víz, szõlõcukor
Szia. Nekünk is elsõ baba és 28 hetesen raktam össze a kiságyat, aztán 30 hetesen megvettük a babakocsit. Múlt héten meg a hordozót. Szerintem lassan készülõdhetsz én nem foglalkoztam a babonával, mert ha ne adj Isten bármi is történik ki pakol össze? Ki rendezi el. Én az a fajta vagyok, aki szereti ha minden rendben van. Most 35 hetes vagyok a héten teljesen összepakolom a kórházi táskát, kimosom a kis ruhákat stb. Jah és hogy mit vigyél? Hát ez kórháza válogatja. Én amit viszek: 2 nagy törcsi, 2 kicsi, 2 pár papucs, egy hálóing, tisztálkodó szerek, gyermekágyas betét, köntös, evõeszköz, pohár, szalvéta, WC papír, zsebkendõ. Eddig ennyi nem akarok olyan nagy pakkal menni. Csak a szükségesek. Szóval szerintem nem korai. Boldog baba várást! :)
Barátnõm sajnos a múlt héten 31 hétre megszült, még semmi nem volt összekészítve, nem számított rá senki... Szerencsére a kislány jól van :-) ha idõd engedi összekészíthetsz mindent, de azért a babuci maradjon még a helyén egy darabig !
Én a 31.hétig dolgoztam, a 32.tõl kezdtem vásárolgatni, amikor már otthon voltam. A kórházi dolgokat jó összerakni, mert én a 26.héten bent töltöttem 2 éjszakát görcsölés miatt, a férjem azt sem tudta mit hol talál:) .
A kérdező hozzászólása: Nekem elsö baba lesz.Tudom hogy hülyeség, de nem féltetek babonábol?
Mi a babakocsit már a 18. héten megvettük, a többi is kész volt a 28. hétre, minden (komplett babaszoba, tisztálkodási szerek stb). Azóta csak ruhát, játékot veszünk, ha meglátunk valami szépet. 36 hetes km
Szerintem nem korai, a kórházi csomagot már össze lehet állítani. Én ha jól emlékszem, akkor a babaszobát készre a 35. héten csináltam meg, de a 32. héten már biztos megvolt a babakocsi, az autós ülés, és minden, ami az elején kellhet. Nem hagytam semmit az utolsó pillanatra.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) nagyon rendesek vagytok :)

Kismamik, akik havonta mennek a fogadott dokihoz:30. héten megyek a dokimhoz, mindíg van UH. Így is kötelező elmenni a 32. hét körüli UH-ra a kórházba? Mert az már nem genetikai.

Legjobb válasz: Szia! Kérdezd meg az orvosodat mindenképp. Én megkérdeztem az enyémet, engem elküldött. Viszont a következõ kórházira már nem szeretnék menni....

Szia! Kérdezd meg az orvosodat mindenképp. Én megkérdeztem az enyémet, engem elküldött. Viszont a következõ kórházira már nem szeretnék menni....
Én is havonta járok a magándokihoz, így havonta van uh is. Nekem nem kell uh-kra járni a kórházba, a magánrendelõben csinálja a genetikait is. Szerintem nem kötelezõ így elmenned a kórházba, de azért kérdezd meg a dokit.
Nekem is fogadott dokim van, soha nem voltam a kórházban. Ezért van a fogadott doki, hogy csak hozzá kelljen mennem :-)

Normális-e, ha egész éjjel görcsöl a hasam mint mensikor, és még most is tart? 32. héten vagyok.

Rettenetesen feszül , a bordáim nem bírják, és alul is fáj.

Legjobb válasz: szia!! ha megnyugtat, kérdezz meg egy orvost, persze!! de szerintem ezek már a jóslófájások nálad!! ha nem vérzel, akkor nem hinném, hogy baj lenne. nekem egy hete kezdõdtek és hát nem valami kellemesek, de ilyenkor már természetes, ettõl még túl is horhatod a picit!! 34 hetes pocakos

szia!! ha megnyugtat, kérdezz meg egy orvost, persze!! de szerintem ezek már a jóslófájások nálad!! ha nem vérzel, akkor nem hinném, hogy baj lenne. nekem egy hete kezdõdtek és hát nem valami kellemesek, de ilyenkor már természetes, ettõl még túl is horhatod a picit!! 34 hetes pocakos
Nekem is volt, hogy egész éjjel fájt, de csak enyhén, nem vészesen. Azt tudom, hogy az normális, ha jobban fáj, azt nem tudom. Én is a 32. hétben vagyok. Szedjél magne b6-ot.
Szia! Utolsó vagyok, tegnap voltunk dokinál és mondta, h a magnesi citricivel sikerült megállítanunk a méhszáj nyílását, úgyhogy még mindig 3100. Azt mondta, ha folyamatosan szedem tovább, akkor legalább 3-4 hétig kihúzhatjuk még. Az is vmi... A fájásokra, görcsökre azt mondta jóslófájások, de normális esetben ez jóval szülés elõtt is jelentkezhet. Szóval ne izgulj, de azért mindenképp említsd meg a dokidnak! Boldog babavárást! Üdv!
Én is érzek ilyeneket, de nekem nem rendszeresek! most vagyunk 31 hetesek, és én is 3 napja érzékelem õket. azt mondják ez normális. Kitartás!! De menj azért el dokihoz én is megyek!! inden jót! :D
A kérdező hozzászólása: Ha visszanéznétek a kommenteket: voltam a dokinál, szóltam..Eddig szedtem már magnesii citricii-t 3x2 , verapamil, salbutamol-t, vasat..megvizsgált és benttartott a kórházban, mert 3000-rõl 2000-re változott a méhszájam.. Infúziót kaptam, 5napig voltam bent, most megállt a dolog, de néha fáj..a magnesiit megemelte 3x3-ra.. Köszi a válaszokat.
Nálam is ez van, mi is 32.hetesek vagyunk, de az én kisfiam már a 28.héten elõ akart bújni, úgyhogy nem kockáztatok, inkább ma délután elmegyek orvoshoz. Amúgy mikor elõször volt ilyen még nem is fájt ennyire, de már akkor magnesi citricit írt fel a dokim. Mostmár eléggé fájdogál, azért remélem még kibírja bent legalább pár hétig. Inkább kérdezz rá te is, hogy megnyugodj! Boldog babavárást!

32. hét után mindig van súlybecslés is ultrahang vizsgálatkor?

32. UH óta most megnéztek a 38. héten, hogy befordult-e a babám. Utólag láttam ,hogy a súlyt nem becsülték meg, csak BPD-t és FL-t mértek. Ilyenkor már nem szokták a többi méretet nézni?

Legjobb válasz: Nem nagyon...illetve azt hiszem,ez is olyan kérdés,hogy fizetsz-e érte.Mert volt elõttem egy kismama,akinek mindent megnéztek,nekem meg csak egy BPDt mondott a doki.Igaz õ 36 hetes volt,én meg 30.Majd 2 hét múlva kiderül,hogy mi az igaz.

Nem nagyon...illetve azt hiszem, ez is olyan kérdés, hogy fizetsz-e érte.Mert volt elõttem egy kismama, akinek mindent megnéztek, nekem meg csak egy BPDt mondott a doki.Igaz õ 36 hetes volt, én meg 30.Majd 2 hét múlva kiderül, hogy mi az igaz.
A kérdező hozzászólása: Csak azért érdekelne, hogy mi van ha esetleg túl nagy a baba? Tudom a súlybecslés nem igazán pontos, de azért érdekelt volna, hogy mekkorának becslik. Egy ismerõsöm jó egy héttel elõbb szült - igaz császárral, egyéb gondok miatt, - de így is 4 kilós volt a babája. Ha ráhúzott volna, gondolom még nagyobb lett volna a babó. Szóval ekkora babát megszülni nem lehet könnyû. De legalább lelkileg készülnék rá.:)
A kérdező hozzászólása: A 32. héten 1775 gramm-ra becsülték. Azóta akármekkora is lehet.
Szia! Én utoljára 30 hetesen voltam , legközelebb 38 hetesen vagyis jövöhéten megyek. Fogalmam sincs mekkora lehet a babó! Igy azt sem tudom hogy amiket vettem kisruhákat egyálltalán jók lesznek-e.
Anya azt mondta, hogy szerinte olyan 3000-3200 körül kellemes megszülni egy gyereket, fölötte már nehéz, mert nagy.Amúgy ha a 32 1200, re becsülték, akkor olyan 3200-3300 lesz a vége. Remélem, hamarosan erre is elér a vp-i kh gyakorlata, hogy nem lehet sem orvost, sem szülésznõt fogadni, és így nem lesz kül az ellátási, és a vizsgálati szintekben.

Ma reggel óta a wc papiron, pisilésnél átlátszó nyúlós nyákot veszek észre, hasonló állagú, mint az ovulációkor!32. hétben járok! Vajon mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia, Ez a nyákdugó. Valószínû annak egy darabját látod. Van akinek darabokban távozik, van akinek egyben, van aki nem is látja. Mint ahogy én sem találkoztam vele..:)) Nyugi, ez még nem jelenti hogy hamarabb fogsz szülni a kiírt idõnél.

szia, Ez a nyákdugó. Valószínû annak egy darabját látod. Van akinek darabokban távozik, van akinek egyben, van aki nem is látja. Mint ahogy én sem találkoztam vele..:) ) Nyugi, ez még nem jelenti hogy hamarabb fogsz szülni a kiírt idõnél.
Ha átlátszó és nyúlós az nem a nyákdugó. Az eres (piros, és esetenként kékes). Az utolsó harmadban fokozódik folyás, és nyáktermelõdés, ami lehet áttetszõ, vagy halvány sárgás. Ne aggódj! 34h
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon szépen köszönöm ezt a megnyugtató választ.Már ma kisirtam magam eléggé.Nagyon megijedtem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!