Találatok a következő kifejezésre: 32 hetesen nem (164 db)

32 hetesen nem kevés a babám súlya? 1.4 kg? Kb. mennyi lesz 8 hét múlva, amikor megszületik?

Legjobb válasz: Nekem 27 hetesen volt 900 g,àltalàban a 32. hétre 1700 grammot kell nyomjon .

Nekem 27 hetesen volt 900 g, àltalàban a 32. hétre 1700 grammot kell nyomjon .
Szia. A kisfiam 29. hetesen volt 1550 gramm, 34 hetesen 2630 gramm. De nekem hatalmas babám született, 4500 gramm, 57 cm!
32 hetesen a baba súlya 1, 5-2 kg között van átlagosan. Szerintem nincs miért aggódnod. Az utolsó idõszakban hízik a legtöbbet.
A kérdező hozzászólása: Köszi
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos sokat idegeskedtem, alkoholt nem iszom. 10 kg-ot híztam.
A kérdező hozzászólása: Elevitet szedtem.Vashiányra vasat és magnéziumot kaptam a görcseimre. Az orvosom Professzor közel 25 éve. Õ mindig azt mondja, hogy rendben van minden. A méhszájam zárt, stb.
A kérdező hozzászólása: Most 34 hetes vagyok. 2 hét múlva megyek dokihoz. Én január 26-ra vagyok kiírva, de szerintem csak februárban fogok szülni. Egyszer 4 hétre, utána 5 hétre jött meg a vérzésem. Lehet, hogy elszámolták és most csak a 32-33 hétben járok.
Szia.Nekem 31hetesen volt 1260gr...3130gr-al született.Azt mondják a lányok kisebbek, esetleg neked is lány ?:) Minden jót, 6hetes kislány anyukája
Nekem az elsõ kislányomnál a 32. héten 1700 g-ot mértek, a 40. héten meg 2700-at, végül 41. hétre született 3 és fél kilóval. Most megint babát várok, a 31. héten mértek 1650 g-ot, 39. hétben vagyok, kíváncsi vagyok mekkora lesz, de már nem aggódok, mert tudom, hogy nagyon csalókák ezek az ultrahangos súlybecslések -mint ahogy az az elsõ kislányomnál is látszik. Unokatesómnak fia van, a 38. héten befektették a kórházba, a doki azt mondta, minimum négy kiló lesz a kisfiú, még aznap este megszületett 2950 g-mal. Szóval nincs miért aggódnod, egyébként én örülnék neki, ha nekem inkább kicsi méretû babám születne, a nagyokat csak akkor könnyû megszülni, ha hosszra is nagyon nemcsak súlyra.

Miért van az hogy 32 hetesen nem mozog sokat a babám? Elötte se volt valami aktiv. éppen hogy egy picit hullámzik a hasam és kész. Ma is csak kétszer éreztem. Aggodnom kellene?

Legjobb válasz: Azt szokták mondani h ilyenkor már kevés a helye és nem mozog annyit. Nekem azért nem mozgott ennyi idõsen sokat mint késõbb kiderült mert medencetartásos volt és bevolt szorulva a feje a bordáimhoz...! 3 hónapos baba anyukája

Azt szokták mondani h ilyenkor már kevés a helye és nem mozog annyit. Nekem azért nem mozgott ennyi idõsen sokat mint késõbb kiderült mert medencetartásos volt és bevolt szorulva a feje a bordáimhoz...! 3 hónapos baba anyukája

Keményedésre a magnerot tablettát hány hétig érdemes szedni? Baj lehet belõle ha már 32 hetesen nem szedem?

Legjobb válasz: Én a 37. hétig azért szedném. Bár attól is függ, hogy mennyit görcsölsz, keményedsz.

Én a 37. hétig azért szedném. Bár attól is függ, hogy mennyit görcsölsz, keményedsz.
én is 32 hetes vagyok, most napi 6 szemet szedek belõle a védõnõm javaslatára mert én is sokat keményedtem és görcsöltem is.Szerinte a 36. hétig kell szedni magnéziumot, fõleg ha sok az ilyen probléma.Én akkor fogom elhagyni.
az elhagyasra figyeljetek, hogy fokozatosan csokkentsetek az adagot mert a baba is megszokja ezt a nagy dozisu magneziumot ezert szep lassan kell csokkenteni. 36 hetig ajanlott szedni meg annak is akinek nincsenek panaszai!

32 hetesen az első babám 2500g volt uh szerint, most a második 32 hetesen 1900g nem kevés ez? Túl soknak tartom az eltérést. Mindketten kisfiúk.

Legjobb válasz: 30-32 hetesen szoktak 2 kiló KÖRÜL lenni a babák. Teljesen normális méretû a kisfiad. Lehet, nem lesz 4 kiló, mint az elsõ kisfiad, de 3,5 biztosan lesz, és az is egy szép születési súly. Ne izgulj!

isten ments, hogy bunkóságból írtam. vagyis nem szándékos volt, ha annak sikeredett. csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az elsõ kisfiú jó nagy baba lett, így inkább akkor kellene aggódnia a kérdezõnek, ha a második baba is hasonló méretekkel rendelkezne, mert akkor valószínûleg az is császár lesz... persze lehet, hogy így is, úgy is császár, ezt nem tudhatom.
30-32 hetesen szoktak 2 kiló KÖRÜL lenni a babák. Teljesen normális méretû a kisfiad. Lehet, nem lesz 4 kiló, mint az elsõ kisfiad, de 3, 5 biztosan lesz, és az is egy szép születési súly. Ne izgulj!
Mekkora lett az elsõ baba?Lehet a második inkább hosszabb lesz és más csontozatu, testalkatu.Nekem a lányom 32hetesen jóval kisebb volt sulyra mint a fiam és mégis nagyobb súllyal született:-)
Kisfiam 32.hetesen 2008 gramm, 34 hetesen 2500 gramm, 37 hetesen 2840 gramm, 40+2 napra született 4070 grammal.
szerintem nem kicsi a fiad, nekem a 32. hetes uh-n (pont a betöltött 32. héten) volt 2036 gramm és a doki azt mondta, hogy nagyon nagy baba, most 35 hetes vagyok, és hamarosan mehetek újabb uh-ra, mert ellenõrizni kell, hogy nem túl nagy-e. Ez alapján a te babád tökéletes.
21:08 Fiam 38+6-on 3600 gramm volt, 40+6-on születésekor 4400. vagyis 3 hét alatt 800 gramot hízott, nagyon is számít 1 hét.
vilcsianyuja: bunkó vagy.
Fiam 4400 grammal és 57 centivel született simán 40+6-on, lányom csak 4 kilóval és 56 centivel, szintén simán a kiírt napon. A 29 héten a fiam 1359 gramm volt, lányom a 30. héten 1672. Annyira nem mérvadó.
akkor inkább örülj, hogy nem lesz megint ekkora szép nagy babád. az elsõ biztosan nem az egy hét túlhordás miatt lett 4 kg és 57 cm :)
A kérdező hozzászólása: 41 héten szültem 4050g és 57cm-el császárral
A kérdező hozzászólása: Vilcsianyuja én nem vettem rossz néven a dolgot. Egyébként én sem bánnám ha nem lenne nagyon nagy baba, fõ hogy egészséges legyen A dokim már most mondta ha kb akkorára saccolják majd mint az elõzõt akkor tuti hogy császár lesz én nem fog hagyni vajúdni annyira mint az elsõvel Az elsõnél 16 órát vajúdtam mire a doki úgy döntött hogy ezababanemakarkijönni magától:) így lett császár. De nem tudom melyik a jobb császár vagy sima szülés, csak furcsálltam hogy ekkora a különbség a két gyerkõc között, holott a dokim azt mondta hogy az a tapasztalat hogy a második mindig nagyobb mint az elsõ baba.

Kismamik! 31 hetes kismama vagyok, sok helyen olvastam, hogy 32 hetesen voltatok ultrahangon és hogy kötelező. Én 35 hétre kaptam uh. -ra időpontot. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Pont én is feltettem ezt a kérdést tegnap! Mint minden ez is városonként változik! Nekem csak 32 hetes vérvételrõl beszéltek a doki-védõnõ! De a bizti kedvéért tegnap felhívtam a védõnõt! Azt mondta NINCS csak vérvétel. Nekem 28 hetesen volt kötelezõ Uh! 31 hetes:)

Szia! Pont én is feltettem ezt a kérdést tegnap! Mint minden ez is városonként változik! Nekem csak 32 hetes vérvételrõl beszéltek a doki-védõnõ! De a bizti kedvéért tegnap felhívtam a védõnõt! Azt mondta NINCS csak vérvétel. Nekem 28 hetesen volt kötelezõ Uh! 31 hetes:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) 28 hetesen én is voltam uh-on, de a 32 hetes vérvételrõl sem hallottam eddig. :S:) Rendesen járok dokihoz, védõnõhöz, terhes gondozásra.
Nálunk a 28-32. hét között van UH, tehát, amikor akarod, lényeg, hogy abban az idõ intervallumban legyen. Én a 31. héten voltam, mert 27 hetesen voltunk 4D-n, felesleges lett volna 1 héttel késõbb menni a kötelezõ UH-ra. Ráadásul a kettõ között még a magánrendelésen is volt Uh, szóval szinte 2 hetente mentem..:) üdv: 33 hetes kismama

32 hetes ijedt kismami vagyok. A legutobbi CTG eredmenyeink nem lettek vmi fenyesek, mert elofajasaim voltak, amikre picim nem reagalt vmi jol. Mi lehet a baj?

A pocakom mar nagyon regota sokat es sokszor (szinte folyamatosan) kemenyedik. Erre nyelem a magneziumot, ami rovid ideig enyhiti a tuneteket. A CTG eredmenyeimmel nem nagyon vannak az orvosomek megelegedve, mert szerintuk korai meg a fajas (az elso ilyen rosszabb CTG eredmenyem egy honapja volt). A picimet megvizsgaltak dopplerrel, minden rendben van nala ugy tunik, ugy fejlodik, ahogy kell. Nekem a pocim szokott fajdogalni is a kemenyedes mellett, es egy hetig ugy fajt a szemeremcsontom, hogy alig birtam menni. Szerintetek ezek lehetnek elofajasok, vagy rosszabbat jeleznek ezek a tunetek? Teljesen rendben vannak latszolag az eredmenyeim es zarva is vagyok teljesen. Lehet megis vmi baj? Segitenetek, ha tudtok?

Legjobb válasz: Szia! Én olyan 18 hetes koromtól keményedtem, ami olyan 25 hetesen kicsit jobb lett, de 32 hetesen újra erõsödött. Én is szedtem a magnéziumot, és sokat pihentem. Most a 41. hétben vagyok, és a babám köszöni szépen, jól van. Vannak jóslófájásaim, már 1 ujjnyira nyitva is van a méhszájam, de babóca még mindig el van odabenn. A CTG-rõl pedig annyit, hogy nekem 34 hetesen csináltak elõször. Én reggelente szoktam járni, és sokáig inkább délután és este jelentkeztek a keményedések, szóval a gép csak kis méhtevékenységet tudott mérni. Szóval a lényeg, hogy én is sokat aggódtam, nagyon féltem, hogy majd korábban jön a babám, ehhez képest most túlhordom. Milyen magnéziumot szedsz? Én magnesii-citrátot szedtem, mert a MagneB6 semmit nem segített.

Szia! Én olyan 18 hetes koromtól keményedtem, ami olyan 25 hetesen kicsit jobb lett, de 32 hetesen újra erõsödött. Én is szedtem a magnéziumot, és sokat pihentem. Most a 41. hétben vagyok, és a babám köszöni szépen, jól van. Vannak jóslófájásaim, már 1 ujjnyira nyitva is van a méhszájam, de babóca még mindig el van odabenn. A CTG-rõl pedig annyit, hogy nekem 34 hetesen csináltak elõször. Én reggelente szoktam járni, és sokáig inkább délután és este jelentkeztek a keményedések, szóval a gép csak kis méhtevékenységet tudott mérni. Szóval a lényeg, hogy én is sokat aggódtam, nagyon féltem, hogy majd korábban jön a babám, ehhez képest most túlhordom. Milyen magnéziumot szedsz? Én magnesii-citrátot szedtem, mert a MagneB6 semmit nem segített.
Szia! Én a második babámmal a 29. héten fél ujjnyira nyitva voltam és nekem is keményedett a pocakom. Engem az orvos beutalt a kórházba a 31. héten és a 37.-ig benn tartottak. Voltam visszatartó infúzión 2 napig, és a 36. hétig kaptam visszatartó gyógyszert, ami szerintem sokat segített. A 36. héttõl én is éreztem a nyomást a csontomon, de a babám a 39. héten a kiírt idõ elõtt 4 nappal született meg. Sok sikert a szüléshez és a babádhoz. üdv. Csilla
A kérdező hozzászólása: Nagyon megnyugtat, ha tenyleg csak en dramatizalom tul a szitut. Tudod attol felek, hogy minden egyes ilyen kemenyedesnel esetleg megvaltozik a gyermekem szivfrekvenciaja, es hogy esetleg ez hosszabb tavon nagyon megviseli a kis szervezetet. Elso gyerekem lesz, kisfiu, es rettentoen kiborulnek, ha baja lenne. En Magnezium Verlat szedek, ami eleg light-os magnezium, es e miatt 6 db-ot javasolt szedni a dokim.

Ezek jó méretek? Nem túl kicsi? 32 hetes ultrahang eredmény.

Nektek mekkora volt ennyi id?sen?

Legjobb válasz: Szia! HC:298mm AC:296mm FL:61mm BPD-t nem mértek, nem tudom miért? Nem biztos, hogy 32 hetes voltam, mert a terhesség elején véreztem, és nem tudom mikor volt meg utoljára, így azt sem tudom, hány hetes vagyok :D Szerintem jók az értékeid!

Szia! HC:298mm AC:296mm FL:61mm BPD-t nem mértek, nem tudom miért? Nem biztos, hogy 32 hetes voltam, mert a terhesség elején véreztem, és nem tudom mikor volt meg utoljára, így azt sem tudom, hány hetes vagyok :D Szerintem jók az értékeid!
Szia! Én a múlt héten voltam 32 hetes UH-on. Ezek az eredményeim. BPD: 80 mm AC: 264 mm FL: 63 mm HC: 270 mm BS: 1720 g Szerintem a te méreteid is teljesen jók!És ne feledd ezek csak becsült értékek. 33+3 hkm
szia, pont ma voltam a 32. hetesen BPD:87 mm Thorax: 86x86 mm FL: 66 mm BS: 2300 gr ?! Kicsit sokallom, így 32 hetesen, bárminden értéket, a tiétekhez képest...nem tudom mi lesz itt, reménykedem hogy elmérték, mert kisfiamat anno 2880 gr-al szültem jóval a 40. hét után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem túl kicsi a BPD-m?
Nekem ikreim lesznek, nemrég voltam, de leírom: BPD: 85-76 mm HC: 299-285 mm AC: 268-258 mm FL: 61-64 mm Súly: 1826 g és 1724 g http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/.. Ezek itt a nagy átlagot mutatják.

Nyíregyházán a kötelező 32 hetes UH az nem genetikai uh, mert kértem időpontot és a fsz.7-be kaptam?

29 hetes vagyok ma kértem id?pontot mert a dokim mondta, hogy 32 hetes uhra kérjek majd, kaptam is a fsz. 7-es szobába, akkor ez már csak egy sima ultrahang nem genetikai?

Legjobb válasz: a 18 heteset hívják genetikainak, egyesek szerint a 12-t (is). De 32 hetesen már nem az.

a 18 heteset hívják genetikainak, egyesek szerint a 12-t (is). De 32 hetesen már nem az.
igen, sima ultrahang.nem genetikai. én is túl vagyok már rajta.35hetes kismama

32 hetes terhes vagyok. Én eddig a terhességem alatt rendszeresen ittam a szénsavas ásványvizet mivel a szénsavmenteset nem nagyon birtam inni. Szerintetek árthat e ez a babámnak?

Legjobb válasz: Én is 32 hetes kismama vagyok.Szinte végig szénsavas ásványvizet ittam de én rákérdeztem a védõnõnél,hogy lehet-e ebbõl esetleg gond.Azt mondta most még nyugodtan ihatok szénsavas ásványvizet.Azt hiszem a szoptatás alatt majd nem lehet de ez nem biztos. Ne aggódj ez miatt! Üdv

Én is 32 hetes kismama vagyok.Szinte végig szénsavas ásványvizet ittam de én rákérdeztem a védõnõnél, hogy lehet-e ebbõl esetleg gond.Azt mondta most még nyugodtan ihatok szénsavas ásványvizet.Azt hiszem a szoptatás alatt majd nem lehet de ez nem biztos. Ne aggódj ez miatt! Üdv
Semmi baja nem lesz, én is végig azt ittam, egészséges lánykám született.Ne aggódj emiatt!
De most komolyan, mi baja lehetne a szénsavas ásványvíztõl?

Jövő héten megyek 32 hetes uh-ra. Kinél hogy zajlott? Miket néztek? Meg tudják ilyenkor már saccolni a baba súlyát ás születési súlyát? . Köszönöm előre is. Rémtörténetekre nem vagyok kíváncsi

Legjobb válasz: Még annyi,hogy 23 hét 4 naposan votlunk 4d-n ott volt 635 gramm a kisfiam.Szerintetek most mekkora lehet majd a 32 hetesen?

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy 23 hét 4 naposan votlunk 4d-n ott volt 635 gramm a kisfiam.Szerintetek most mekkora lehet majd a 32 hetesen?
Nekem ugyanúgy zajlott ez az ultrahang is, mint a többi, megmérték a szokásos dolgokat (fejkörfogat stb), méhlepény állapotát, elhelyezkedését. Az én dokim sosem saccolgatott súlyt, mindig csak annyit mondott, hogy nem lesz kicsi baba. Igaza lett, 3900 grammal és 55 cm-el született meg a fiam. Én kétszer voltam 4D-n, elõször 22 hetesen, akkor 500 grammnak becsülték, aztán 30 hetesen, akkor pedig 1500 grammnak.
A súlyát nem megsaccolják az orvosok, hanem a mért adatok (fejkörfogat, combcsont, haskörfogat) alapján kiírja a gép. Ahhoz képest lehet +- 5%-os eltérés, de az belefér.
Egyébként tegyük hozzá, nem is sok értelme van ennek a súlybecslésnek, mert sok esetben akár 1 kg-ot is tévednek ezek a "számítások". 1. vagyok
Ugyanúgy mint a többi. A doki megvizsgálta a méhszáj állapotát, aztán hasi ultrahanggal megnézte a babát, megmérte. A súly a fejkörfogat, haskörfogat és combcsonthosszból kalkulálja a gép, ez mindig az aktuális súly és nem a születéskori súly, azt nem lehet megsaccolni mert ki tudja hogy hányadik hétre fogsz szülni, a 36-tól a 41-ig bármi normálisnak számít. Egyébként is csak sacc ez a mérés, ahogy írták elõttem, simán tévedhet. Nekem pénteken saccolt a gép 37 hetesen 2700 grammot és kedden szültem 3080 grammos babát, hát kizárt hogy ennyit hízott 4 nap alatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!