Találatok a következő kifejezésre: 32 hetesen méhszájam (27 db)

Nyilall a hüvelyembe? Normális, vagy a méhszáj nyílhat esetleg? 32 hetes vagyok. Sokszor keményedek és megjön érzésem is van, magnéziumot szedek elég sokat, Béresből 3-4 db-ot a doki javaslatára.

De nyilallás még nem volt. Elvileg faros a babám, legalábbis 1 hete az volt, és még most is úgy érzem mozogni ahogy eddig, tehát a lába lent. A dokimhoz csak 2 hét múlva megyek. Vagy a baba rugdalhat valami ideget?

Legjobb válasz: Szia! Én 30 hetes vagyok, de nálam már a 28-tól jelentkeztek. Aggódva rohantam a dokihoz,méhszáj zárt. Azt mondta a nyilalás és a görcsölgetés azért lehet mert a gyerek egy idegre ül, illetve begörcsöl a méh ha fordul. Hát nem tudom. Mostanába egyre többet forog. Érdemes lenne egy méhszájat nézni nyugtatásként.

Szia! Én 30 hetes vagyok, de nálam már a 28-tól jelentkeztek. Aggódva rohantam a dokihoz, méhszáj zárt. Azt mondta a nyilalás és a görcsölgetés azért lehet mert a gyerek egy idegre ül, illetve begörcsöl a méh ha fordul. Hát nem tudom. Mostanába egyre többet forog. Érdemes lenne egy méhszájat nézni nyugtatásként.
szervusz! ez az érzés a hüvelyedben lehet az, ahogyan a szalagok nyúlnak és kisugárzik. azonban a keményedéssel és az alhasi görcsökkel egyben... én a helyedben elmennék az orvosomhoz, ha szabin van, akkor oda, ahol rendel! jobb a biztonság! megvizsgálnak és akkor érzik, mi a helyzet a méhszájaddal! most látom, hogy ez tegnapelõtti kérdés! remélem azóta megoldódott! ha nem, akkor legalább hívd fel az orvosod, és kérdezd meg tõle is :) Kellems babavárást! :) http://fru.szimpatikus.hu/amit-a-gatizomrol-tudni-erdemes-kr..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma délutánra beszéltem meg egy idõpontot a dokimmal. Remélem minden rendben. :)
Már biztos túl vagy a doki, megírnád, hogy minden rendben van-e és mit mondott erre? Két napja este nekem is annyira nyilallt a hüvelyem, hogy fájt. Még csak 24 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére minden rendben, a méhszáj zárt volt. Magnézium és pihi. De ha neked is hasonló van, azért Te is szólj a dokidnak! Minden jót, boldog babavárást!
Köszi, hogy válaszoltál, örülök, hogy nálad minden rendben. Egy hét múlva megyek dokihoz, szólni fogok errõl neki. Neked is minden jót! :)

32 hetesen gond lehet, ha a külsõ méhszáj már egy ujjnyira nyitva van?

Legjobb válasz: Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2,5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2, 5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

32 hetesen Cx 2000, de az orvosom azt mondta, hogy a külső méhszáj borsónyira már nyitva van. Nem korai még? Picit aggódom. Ráadásul egész nap fekszem, szedem a magnéziumot, és mégis kezdek nyílni. :- (

Legjobb válasz: Valami akkor nem stimmel, mert a C2000 azt jelenti hogy a méhszáj 2 ujjnyi hosszú ( 2 ), a külsõ méhszáj, belsõ méhszáj, nyakcsatorna zárva van ( 000 ). Ha pedig kezdesz kinyílni akkor nem igaz a C2000.

Valami akkor nem stimmel, mert a C2000 azt jelenti hogy a méhszáj 2 ujjnyi hosszú ( 2 ), a külsõ méhszáj, belsõ méhszáj, nyakcsatorna zárva van ( 000 ). Ha pedig kezdesz kinyílni akkor nem igaz a C2000.
32 hetesen szerintem nem korai, de mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Az orvos szerint az 1-es érték egy ujjbenyi nyílást jelent. Tehát ezért van a papíron 000. A "borsónyi nyílásnak" nincs orvosi jele. A doki szerint ez elõfordulhat már ilyenkor, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Ne izgulj, nekem 32 hetesen 1 ujjnyira nyitva volt a külsõ és a belsõ méhszáj is. Csak jobban figyelj oda a mozdulataidra, és vigyázz, hogy meg ne erõltesd magad, ha elfáradsz pihenj többet egy kicsivel, mint amennyi "jól esik". 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :-)


32 hetes 5 napos kismama vagyok. Múlt héten voltam dokinál, zárt volt a méhszáj, de már két napja úgy érzem hogy keményedik a hasam, meg nehéz, feszes. Az igaz, hogy a baba is állandóan nyom, lehet ettől. Kinyílhat a méhszáj pár nap alatt?

Kérlek benneteket válaszoljatok,mert els? babás vagyok és félek a koraszülést?l nagyon.

Legjobb válasz: Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot,és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h

Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot, és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h
A 3x2 az nagyon durva, de nem sokat segít.Én is azt szedtem, és nem volt jó.Nekem is a magnézium segített. 36hetes km
1. vagyok. Nem durva, sokan szedik már így.Én reggel 1 magne b6, este 1 pharmavit pezsgõtabi
én szépen fokozatosan nyiltam a 32. héttõl fogva-ekkor 1100 volt a méhszájam, és 34 hetesen is.ma meg mikor mentem a dokihoz vizsgálatra akkor meg már teljesen ki voltam nyilva, pedig szinte végig feküdtem, ültem.szoval pihiztem.de ez még nem biztos hogy nálad is igy lesz.meg nekem a doki azt mondta hogy nagyon lenn a feje a 32 hetes uh-n. nyugodj meg mert az idegeskedés még rosszabb. 36+4 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi.A magne b6-ot szedem 3X2-t.

Ha 32 hetes terhes vagyok és az van a papíromra írva, hogy 2100ra már nyitva van a méhszáj az már baj?

Ilyenkor mire kell figyelnem, fürödhetek még kádban?

Legjobb válasz: A kádfürdõ tovább lazíthatja a méhszáj izomzatát, de egyéb hátrányai is vannak, ha nyitott a méhszáj. Langyos vízzel zuhanyozz inkább.

A kádfürdõ tovább lazíthatja a méhszáj izomzatát, de egyéb hátrányai is vannak, ha nyitott a méhszáj. Langyos vízzel zuhanyozz inkább.
2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj. Nem nagy baj, de a kádban fürdést én is hanyagolnám. Mostantól figyelj oda, hogy hol mész ki, milyen wcre mert megnõtt a fertõzésveszély, így pl strandolni sem ajánlatos. Ügyelj a tisztaságra, a gyakori fehérnemû váltásra.
Nekem a 25. héttõl volt ilyen. Próbáltam pihenni, bár sokat nem tudtam a 2 éves gyerekem mellett. 37. hét elején született meg a 2. babánk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat:)

32 hetesen a méhszájam 2100. Emiatt koraszülött lehet a babám?

Félek, nehogy korábban szülessen meg a babám.

Legjobb válasz: Ez azt jelenti 2100: 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt. Csak a kulso van nyitva, ezzel kimelo eletmoddal, sok fekvessek kihuzzatok! Boldog babavarast!

Ez azt jelenti 2100: 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt. Csak a kulso van nyitva, ezzel kimelo eletmoddal, sok fekvessek kihuzzatok! Boldog babavarast!
Nekem pont ennyi volt. Aztán a 37. héten megszületett a kisfiam. Tökéletesek vagytok, de egy kicsit több pihi, magnézium nem árthat!
én 30hetes vagyok 2(2-0-0)az értékem 3dik babát várom
Szia! Nekem az elejétõl kezdve 2000 az értékem. Most 29 hetes vagyok. Nyugi:) !

32 hetes vagyok. Mikor vizsgálják a méhszájat?

Nincs fogadott orvosom,és eddig még nem nézte meg a doki,hogy milyen a méhszáj. És eddig még a lepényr?l is annyi infóm van,hogy jó helyen van. semmi mást nem írtak róla.

Legjobb válasz: A méhszájat általában havonta nézik,legalábbis nálunk igy szokás,lehet hogy jobb volna ha keresnél egy saját orvost nehogy valami baj legyen,nem szabad elhanyagolni a terhesgondozást.

A méhszájat általában havonta nézik, legalábbis nálunk igy szokás, lehet hogy jobb volna ha keresnél egy saját orvost nehogy valami baj legyen, nem szabad elhanyagolni a terhesgondozást.
A kérdező hozzászólása: Én is nagyrészt az anyagi oldala miatt nem akarok dokit fogadni, a másik az, hogy nekem sem tömik a zsebembe szinte minden nap a fizetésem nagy részét... Tudom, hogy ez nem ugyanaz, de azt a pénzt inkább a születendõ fiunkra költöm. Annak több értelmét látom.
Nekem van fogadott dokim, 34 hetes vagyok és meg soha nem nézte meg a méh szájat, mindig megkérdi van e valami problémám, de ennyi.
Sziasztok!Nem mindenki olyan szerencsés, hogy fogadni tud dokit, sajnos ez anyagiaktól függ.De az orvosok arra esküdtek, hogy legjobb szaktudásuk szerint járjanak el!!Egy nagyobb városba havi 12000 Ft egy vizsgálat, és ha baj van akkor egy hónapba többször is menni kell, plusz még a szülésért is fûzetni.Szóval nem mindenki olyan szerencsés!!Mint ahogy én sem.Üdv:Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Eddig szerencsém volt az sztk-s dokikkal (voltam már egy jó párnál) tök normálisak, úgyhogy ezért nem aggodom. Köszönöm a válaszod! :)
35hetes terhes vagyok nekem minden egyes alkalommal van vizsgálat is ha uh ra kell mennem szerintem ez igy jo ez nem belenyulkálás ahogy az elõttem levõ valaki irta nekem legalábbis megnyugtató hogy tudom hogy a méhnyakam meg e van rövidülve illetve nyitva vagyok e már szerintem ez lényeges na de ez az én véleményem nem fontos orvost választanod nekem igaz van de ha nem lenne se aggodnék csak megszülnék valahogy elsõ babámmal is elõször az ügyeletes orvosd vizsgált meg és kedves aranyos volt na mindegy ha nem akarsz ne is fogadj orvost nem hiszem hogy minegyik bunko lenne
A kérdező hozzászólása: Akkor úgy látom ez is kórház és orvos függõ. Tudom , hogy meglepõ de nem akarok dokit fogadni. De köszönöm a válaszokat!
Nekem is volt fogadott orvosom, akivel nagyon elégedett voltam. A méhszájat a 37. hét környékén nézte meg. Akkortól viszont hetente de volt olyan is, hogy heti 2 alkalommal is nézte. Nekem végig panaszmentes volt a terhességem. A méhlepényrõl pedig nekem soha nem mondott semmit, pedig ultrahangot kb. havonta csinált.
Nekem a 6. héttõl van saját orvosom, de sosem vizsgálta még meg a méhszájat. A lepényen eddig mélyen tapad, mindig megkérdezi, hogy hogy vagyok, nincs-e panaszom, de amíg nem muszáj nem matat lent, meg nem is kell. Tudják õk, hogy mikor kell azt nézni. Viszont neked elég sürgetõs lenne egy saját doki, ne bízd a szülést a véletlenre, mert lehet, hogy jó dokit fogsz ki, de lehet, hogy csak egy ügyeletes valamilyen doki lesz, aki teljesen unszimpatikus és nem tehetsz majd semmit. 22 heteske
A kérdező hozzászólása: Szóval nem tömik csak úgy a zsebembe a vevõim a fizetésem nagy részét azért amiért egyébként is megkapom a fizetést. Elõbb-utóbb csak sikerül leírni amit akarok... :)

Jóslófájások mikortól lehetnek? Most 32 hetes vagyok, de mensi szerű görcseim vannak, bár nem erősek. Koraszülött lesz a babám? Méhszájam már fel van puhulva.

Legjobb válasz: Pihenj sokat! Ne aggódj én kb. 32.héttõl 1100-as voltam, voltak enyhe jóslóim, de betöltött 37.hétre szültem. De pihentem sokat az biztos.

Pihenj sokat! Ne aggódj én kb. 32.héttõl 1100-as voltam, voltak enyhe jóslóim, de betöltött 37.hétre szültem. De pihentem sokat az biztos.
Szia!En is 32 hetes kismami vagyok es ugyanugy jelentkeznek a josfajasok.A dokim azt mondta, hogy ez teljesen normalis.Sot a babom mar be is fordult, amire szinten azt mondta, hogy nem gond, ez meg nem jelenti azt, hogy koraszulott lesz.Nekem talan ezen a heten a leg aktivabb, hihetetlen mit osszeboxol, izeg-mozog odabent.:-) Udv.es boldog babavarast!

Ez most akkor hogy is van? 32 hetesen 2100 a méhszáj 36 hetesen meg 3000?

Ez lehetséges én már kezdtem örülni hogy majd hamarabb fogok szülni ez a második baba az els?t túlhordtam 10 nappal nem szeretném megint ezt végig játszani!

Legjobb válasz: Hát én sem ez az érdekes pedig magán dokihoz járok egyébként megsem vizsgált rendesen mert sietett!Hát nem tudom...

A kérdező hozzászólása: Hát én sem ez az érdekes pedig magán dokihoz járok egyébként megsem vizsgált rendesen mert sietett!Hát nem tudom...
Lehet, az elsõt elmérte...
Haha, ilyen nekem is volt. 36 hetesen c2111 volt, 38 hetesen c3100. :)
Kizárt, pont h fordítva kellene lenni. 2. terhességnél meg abszolúte lehetetlen, h 36. héten csak 300-res a méhszájérték, gyakorlatilag ilyen teherbesés elõtt a méh állapota....:S Valamit odafirkantott, nem is tudta mit, lhet máshol jártak a gondolatai...Nálam is volt ilyen, hogy április 25-én voltam dokinál, a köv. "találkozás" dátumár meg beírta április 28-ra...Otthon vettem észre, úgy kellett visszahívnom, h most akkor mikor is kell mennem...?
Ez érdekes! Ilyenrõl még nem hallottam!!!!!
Ezt én nem értem. Otthagytok többezret egy alkalommal a magándokinál és megsem nézitek a papírt hogy mit ír rá? Nekem ha lenne fogadott orvosom és otthon látnék meg valami bõdületes elírást, ráadásul ilyen nemtörõdöm vizsgálat után akkor már mennék is vissza és kicsapnám a hisztit hogy nem ezért fizetek. Pontosan azért ilyenek az orvosok manapság mert hagyjátok magatokat. De ha nemis fizetnétek érte külön akkoris kijárna a rendes ellátás!
5. vagyok. Nekem nem volt fogadott dokim. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!