Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok. Az orvosom (19 db)

32 hetes kismama vagyok, az orvosom penicilint írt. A babámnak ettől nem lehet baja?

és fáj a vesém tegnap voltam a háziorvosnál és azt monta hogy be van gyulladva meg a vizeletem is genyes.Penicilint írt fel de arra meg rá van írva hogy kismamák nem szedhetik ö meg azt monta hogy szedjem nyugodtan4+1 szemet. Házilag nem lehet valamit csinálni. Ababámnak ettöl lehet baja?

Legjobb válasz: A vesével nem szabad játszani,ne félj az orvosod tudja mit ír fel,nekem is kellett antibiotikumot szednem,sõt egy csomó gyszert, kúpot használtam terhesség alatt,és egészséges a kisbabám.Amik gyszerek tiltottak azokat tutira nem adják az orvosok.Jobbulást!

A vesével nem szabad játszani, ne félj az orvosod tudja mit ír fel, nekem is kellett antibiotikumot szednem, sõt egy csomó gyszert, kúpot használtam terhesség alatt, és egészséges a kisbabám.Amik gyszerek tiltottak azokat tutira nem adják az orvosok.Jobbulást!
Szia. Nekem is kellett múlt héten antibiotikumot szedni, mert gennyet találtak a vizeletemben. Nem lesz semmi baja a gyógyszertõl a babádnak. Penicilin származékot lehet szedni. Sokkal jobb ha ki van kezelve, bízz az orvosodban. Gyors gyógyulást! Szintén 32 hetes kismama.

29hetes vagyok de szerintem elvagyok számolva nem? az orvos azt irta az apasági papirra h 32+5 hetes vagyok az uhangon azt mondták nem tudják meg mondani h mennyi vok mert oan nagy a baba. akkor én most elvagyok számolva? Nagy már eléggé a hasam.

ac-270mm fl-57mm hc-290mm ofd-101mm súly-1775g. 29 hetesen. Nektek mennyi volt légyszi irjátok már le! Köszi

Legjobb válasz: szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást

szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást
Nézd meg ez alapján. szerintem el is lehetsz számolva, de az is lehet, hogy csak most hirtelen fejlõdött egy nagyot a baba, és mondjuk most megf lezs 2-3 hélt amikor nem fog olyan intenzíven fejlõdni. Ezt sajna nem lehet megmondani melyik az igaz... pedeig hid el engem is érdekelne :) )) Mi 32 hetesen feleltünk meg 34nek.. és akkor azt mondta a doki, hogy nem lehet hogy egy hónappal korábbra vagyok kiírva? Most vcagyok 34 papíron, de hogy vajon a baba szerint, is akkora vagyok e még mindig, vagy azóta már õ 36 hetesnek felel meg... hát kíváncsi lennék, nagyon. De talán majd mikor elsõnek megyek NST-re akkor tudnak közelebbit mondani. Legalábbis én ebben bízom. Itt alink nézd meg mindkettõ alapján. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator írj kommentet, kíváncsi vagyok.. :) a véleményedre.. :)
Nekem 26 hetesen ekkora volt: BPD 65, 2 HC 242, 6 TAD 66, 3 AC 215, 8 FL 47, 9 Súlya: 892 gramm. A papíromra azt írták, hogy ezek pont 26 hetes terhességnek felelnek meg. A 29.hétre a pocisnaplóm azt írja, hogy 1300 grammos a baba. Azt gondolom tudod, hogy az utolsó mensi 1.napja a kezdés, onnan számolják ki, hány hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: hát nekem meg felel 31 hétre. Köszi Kiváncsi vok h mennyi?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 29 héten 1800 g.

32 hetes kismama vagyok. Az orvosom felírt magneB6-ot mert kemény a hasam! Nagy baj, ha kemény? Méhszájam meg 2100. Ez rossz?

Legjobb válasz: Én is ezt szedtem, amikor kemény volt a pocim és használt! Szerintem ne aggódj feleslegesen, a dokid a legjobbat akarja nektek!

Én is ezt szedtem, amikor kemény volt a pocim és használt! Szerintem ne aggódj feleslegesen, a dokid a legjobbat akarja nektek!
Egy kicsit nyitva van a méhszáj, nem baj, csak ne emelgess, és vigyázz magadra, a magnézium a legjobb , hidd el pihenj sokat ha teheted.Nem lesz semmi baj, csak pihengess.


Ennyire komoly lenne? 32+5 hetes vagyok, szombattól vannak kisebb jósló fájásaim. A védőnő ma azt mondta ha pár napon belül nem múlik, hívjam fel az orvost s valószínű be is kell feküdnöm a kórházba.

Szerinte lehet méhszáj rövidülés vagy akár méhszáj nyílás is.Nem értem, mert itt is olyan sokan írtátok hogy vannak ilyen fájásaitok,de senki nem mondta,hogy ez ilyen komoly.Miért ijesztett meg ennyire?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is kb. a 32.hettol vannak kissebb joslok.De inkabb a hajnali vagy a reggeli orakban jellemzoek es inkabb csak olyan mensis gorcsok.Mondtam a dokimnak es azt mondta,hogy ezek mar joslok de teljesen zart a mehszajam es minden rendben van.Nem tudom teged miert ijesztgetnek ezzel.Vannak vedonok akiktol hulyet kapok!Dokid mit mondott? 36 hetes kismami

Szia!Nekem is kb. a 32.hettol vannak kissebb joslok.De inkabb a hajnali vagy a reggeli orakban jellemzoek es inkabb csak olyan mensis gorcsok.Mondtam a dokimnak es azt mondta, hogy ezek mar joslok de teljesen zart a mehszajam es minden rendben van.Nem tudom teged miert ijesztgetnek ezzel.Vannak vedonok akiktol hulyet kapok!Dokid mit mondott? 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A dokim még nem tud róla, pont egy hete voltam nála s akkor semmi ilyesmi nem volt.De õt ismerve tuti befektet.egyébként teljesen rendes védõnõ, szerintem nem is tudja mennyire megijesztett a koraszüléssel.
Szia megint en!Ha mesz vissza a dokihoz akkor szoljal neki de ha a mehszajad rendben van es zart akkor nem hinnem, hogy befektetne.Ha viszont kezdesz nyilni akkor tenyleg az lenne a jobb, ha befekudnel.
Néha kicsit okoskodnak a védõnõk(még ha oly aranyos is).Én a 32.héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam, és a méhszáj is megrövidült(3-ról 2-re)A 35.héten már majd 2 ujjnyira kinyíltam.Ettõl függetlenül nem kellett semmin változtatnom.A baba végül 37+3 hétre született(3090 gramm és 53 centi volt).Sztem majd a dokid elmondja, h mi a helyzet, addig pedig nyugi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz semmi gond!!!!! További szép baba várást nektek!

32 hetes km vagyok kicsit elkeseredve mert az orvos azt mondta h 1600-1900gr a baba, szerintetek is kicsi meretre plane h kisfiu?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális a baba súlya, az uh úgysem pontos! Amúgy erre a hétre ezt írja: "átlagos súly 1800g" 32. hét MAMA: Ha magas a vérnyomása, dagad a karja, lába és az arca, valamint a feje is fáj, forduljon orvoshoz, ezek a terhességi magasvérnyomás-betegség tünetei lehetnek. MAGZAT: A kisfiúk heréi leszállnak a herezacskóba. Az átlagos súly 1800 gramm, a testhossz 40 centi. A bõr alatti zsírszövet megvastagodik. Amikor a mama nyugodni tér, a magzat vidám fickándozásba és helyezkedésbe kezd. Szerintem ne idegeskedj! Nincs okod rá. Boldog babavárást! 34h kismami

Szerintem teljesen normális a baba súlya, az uh úgysem pontos! Amúgy erre a hétre ezt írja: "átlagos súly 1800g" 32. hét MAMA: Ha magas a vérnyomása, dagad a karja, lába és az arca, valamint a feje is fáj, forduljon orvoshoz, ezek a terhességi magasvérnyomás-betegség tünetei lehetnek. MAGZAT: A kisfiúk heréi leszállnak a herezacskóba. Az átlagos súly 1800 gramm, a testhossz 40 centi. A bõr alatti zsírszövet megvastagodik. Amikor a mama nyugodni tér, a magzat vidám fickándozásba és helyezkedésbe kezd. Szerintem ne idegeskedj! Nincs okod rá. Boldog babavárást! 34h kismami
TÖkéletes a babád :) Terhesség hétrõl-hétre 32. hét - Magzat A 32 hetes baba 1700-1800 gramm, a bõre alatt egyre vastagabb a zsírszövet. A 40 cm-es Pocaklakó a nap 90-95%-ában alszik. Kutatások bizonyítják, hogy már a magzatok is álmodnak. Ekkor a szakemberek már mérhetnek gyors szemmozgásos REM (rapid eye movement) alvásszakaszokat is, ami az álom jele. Ezt alátámasztják az EEG (agyi elektromos aktivitást mérõ) kutatások eredményei is, amelyek az álom és ébrenlét ciklusait igazolták. A kisfiúk heréi már „leszálltak”, a herezacskóban vannak. 32 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás): BPD: 8, 0 cm; AC: 28 cm; HC: 29, 3 cm; FL: 6, 2 cm http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=32
Szia! Sztem ez egy nagyon jó súlyú kis babóca. :) Én 27 hetesen voltam 4D-n akkor a doki 970 grammot mét. Azt mondta, hogy nagyon kicsi a baba, és, hogy lehet elõbb megfog születni. Ahhoz képest 41 hetesen szültem meg a kislányomat 3530 grammal! :) Ne aggódj ez miatt, gyönyörû súlya van a kicsikédnek!
Szia, én is 32 hetes vagyok. Kisfiú lesz szintén, és nekem 1868gr-ot mondott. Ne izgulj, nincs baj!
gondold el az én fiam 1900g született és most 12 évesen 67kg !ne aggódj szerintem pont jó ez a mért!8hét alatt nagyon sokat nõ még a baba!
Szia.Szerintem nem kicsi, az én kisfiam is 1800g volt a 32.héten, a 36.héten 2800g és 39+3hétre született 3150g és 51cm-el.Nem kell, hogy kis elefántbébi legyen(megjegyzem, ezt is elég volt megszülni), ráér idekint megnõlni:D.A kisfiam tegnap volt 1éves, közel 10kg és 76cm, nem egy madárcsontú gyerek:D.Ne idegeskedj, nincs semmi baj, könnyû szülést, és további boldog babavárást kívánok neked. Üdv
A kérdező hozzászólása: Kosznom a valaszokat egy kicsit megnyugodtam kellemes babavarast es konnyu szulest es jo egeszseget mindem kismamanak es picurkanak
Az én kisfiamat is 1800 grammra becsülték a 32. héten, a 36.-on 2800 grammra, végül egy nappal a kiírt idõpont után született 4080 grammal. Ne izgulj, 8 hét alatt rengeteget nõhet még.
36. hetes korig még megfordulhat, nyugodj meg. Minden jót nektek!
Nekem már a 27.héten meg volt fordulva, így akkor még olyan pici volt, hogy nem éreztem belõle semmit. Viszont egy ismerõsöm mesélte, hogy neki a 32.hét körül fordult meg, és szabályosan érezte, ahogy intézte ezt a baba. De én is úgy tudom, hogy a 36.hétig még bármikor megfordulhat. Üdv, 33 heteske
Szia! Én 38+4 hetes terhes vagyok, a babám a kezdetektõl csücsül. Jelenleg kb 3600g, tehát már nagyon minimális alehetõség, hogy megforduljon. És most már inkább ne is. Sokkal fontosabb, hogy egészséges legyen, mint az, hogyan szülöm meg. Persze nálam is tuti a császár.
Nekem az elsõ nem fordult meg, de akár az utolsó pillanatban is megfordulhat, bár arra nem nagy az esély. Én ettõl függetlenül természetes úton megszülhettem. Állítólag, ha az utolsó hetekben fordul meg, az elég kellemetlen, mert már nagy a baba.

31 hetes terhes vagyok első babával.24 hetesen a 4D-n azt mondta az orvos, hogy koponyafekvésű a baba. Most megyek pénteken 32 hetes uh-ra. Mennyi az esély rá, hogy koponyafekvésű maradt a babám azóta is?

Gyakran érzem, hogy erőseket rugdos a mellem alatti részen.Akkor az a lába lehet? Másik kérdésem, hogy ha 36.hétig nem fordul be a a baba akkor császároznak?

Legjobb válasz: Ha erõseket rúg a melled alatt, akkor valószínû koponyafekvésû még mindig. Attól, hogy a 36. hétig nem fordul be, még nem császároznak, az utolsó pillanatban is befordulhat.

Ha erõseket rúg a melled alatt, akkor valószínû koponyafekvésû még mindig. Attól, hogy a 36. hétig nem fordul be, még nem császároznak, az utolsó pillanatban is befordulhat.
Én a 26. héten voltam 4D-n és nekem is koponyavégû volt. Rá is kérdeztem, hogy megfordulhat-e még, de nekem azt mondta a szonográfus, hogy ilyenkor már nem igen fordulnak át, maradnak koponyavégûnek. Ha a melled alatt érzed erõsebben rugdosni, akkor valószínûleg ott vannak a lábai. Ha a 36. hétig nem fordul be, akkor még nem biztos, hogy császár lesz, mert még az utolsó pillanatban is megfordulhat.

32+3 hetes kismami vagyok. Viszont akárhányszor megyek az orvosomhoz, mindig mást számol. Ma például 33+5 a baba méretei alapján, viszont a szülés idejét nem hozza előrébb ennek arányában. Másnak is változnak a "hetei"? Előbb várhatom így a babát?

eredetileg dec 23.-ra vagyok kiírva

Legjobb válasz: Ezen én is gondolkodtam már, szerdán megyek dokihoz, meg is fogom kérdezni. Nekem mindig egy héttel mondják nagyobbra a babámat. Az érdekelne engem is, hogy ilyenkor honnan számít például a baba túlhordása: az eredeti dátumtól, vagy az új dátumtól. Üdv, egy sorstárs 34 vagy 35 hetes :)

Ezen én is gondolkodtam már, szerdán megyek dokihoz, meg is fogom kérdezni. Nekem mindig egy héttel mondják nagyobbra a babámat. Az érdekelne engem is, hogy ilyenkor honnan számít például a baba túlhordása: az eredeti dátumtól, vagy az új dátumtól. Üdv, egy sorstárs 34 vagy 35 hetes :)
Az eredeti dátumot kell nézni, azt, ami a kiskönyvbe bekerült. Én külföldön vagyok, itt ez úgy mûködik, hogy elõször számítanak az utolsó mensi alapján egy terhességi kort és egy várható születési idõt, ez bekerül a terhes jegyzetbe. A 12. héten van egy uh, ami alapján pontosítják a baba korát az akkori mérete és a fejlettsége alapján, mert kb 14. hétig a babák elméletileg még ugyanolyan tempóban fejlõdnek, nincsenek genetikai sajátosságok. Ezért azt tartják, hogy a 12. hét környékén elvégzett uh adja a legpontosabb eredményt a kort nézve, épp emiatt ennek itt dating scan a neve. Amit a gép ekkor kidob az alapján módosítják az adatokat a terhességi jegyzetben, innentõl kezdve mindig ez a születési dátum számít, bármi is történjék. A 20. héten már az én babám is nagyobb volt másfél héttel ahhoz képest a korhoz képest, amit a 12. héten belõttek, de azt mondták, hogy ez már amiatt van, mert nagy baba és lehet, hogy azokban a hetekben jobban is fejlõdött. A növekedésük nem lineáris, lehet, hogy most pár nappal nagyobbnak tûnik, lehet hogy két héttel már két nappal kisebb lesz, mint a kora. De a végén úgyis tudja, hogy mikor kell megszületni, ne aggódjatok! Egyébként többek között épp emiatt a bizonytalanság miatt van az, hogy a megadott szülési dátum csak kiinduló adat, elõtte két héttel és utána két héttel már bármikor jöhet a baba, így azokra a hetekre már ne nagyon tervezzetek programot. Most nem tudom megmondani pontosan, de olvastam, hogy a babák csekély százaléka születik épp a kiírt napon, a döntõ többségük az elõtte lévõ két hétben, viszonylag nagy százalékuk az utánalévõ két hétben, a többi babó pedig a 37. hét elõtt, õk képezik a legkisebb csoportot.

A terhességi cukor miatt diétát kell tartanom. Most vagyok 32 hetes, az orvos 2 kg-ra tippelte a babám súlyát. Nem túl nagy?

Legjobb válasz: Nem nagy:)Nekem a fiam 32 hétre született 1980g és 47 cm volt:)És én nem voltam cukros!

Nem nagy:) Nekem a fiam 32 hétre született 1980g és 47 cm volt:) És én nem voltam cukros!
Én is a terhesség alatt végig cukors voltam, diétát tartottam rendesen, és a 39.héten született meg a fiam 3020grammal:) 7 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat. Mindig azzal riogatnak, hogy az ilyen babák nagyok. Egyébként szerintem nem nagy a hasam.
Szóval azt akartam még kihozni az egészbõl, hogy volt velem egyidõre kiírva egy másik kismama is, és neki meg azt mondták, hogy hatalmas a babája és megszületett 3700 grammal. A lényeg, hogy nem túl nagy a babád, és mégegyszer bocsi, hogyha megrémítettelek volna, megnyugtatás helyett. Amúgy Te, hogy érzed és látod a többi kismamához képest, -aki szintén 32 hetes- nagy a pocakod? Nekem akkora volt a hasam, mint az ikreknél.
Utolsó válaszadó vagyok! Bocsi azt akartam írni, hogy nem túl nagy!!! Erre fordítva írtam az egészet! :S
Csatlakozom! Szerintem se kicsi! Az is lehet, hogy több, hisz ez csak egy becsült súly. Nekem a 38. héten 3200 grammra tippelték a babám és a 40. hétre megszületett 4500grammal. (Tutira nem az utolsó 2 hétben hízta azt az 1300 gramm különbséget.)De ha nem több, mint 2kg akkor is teljesen normális a súlya. A diétától nem lesz kisebb a baba, elveszi õ a szervezetedbõl azt, amire neki szüksége van. Mire itt lesz az idõ normál súllyal megszületik. Fontos, hogy ebben Te is bízzál, és nyugi!
32 hetes uh-on 1960 gramm volt az enyém.Elsõnél cukros voltam, 41-re jött 4 kg, 52 cm.
Szia! Az én babám 2130 gr volt 32 hetesen, a cukrom miatt diétáznom kellett és 3750 gr-al született a 39-dik hét végén.
Szia. Nekem is terhességi cukrom van, 39 hetes vagyok és 4kg felett van saccolva a súlya. A lényeg, hogy a lepény ne legyen érett, meg ne vastagodjon túl hamar. Ezt nézik az Uh-n, ebbõl tudják, hogy nincs diabetesre utaló jel a babán.
Szia! Nekem is terhességi cukrom van és szintúgy diétázok most vagyok 33hetes és nekem a doki a 29.héten azt mondta hogy kb. 1kg80dkg és 2kg között van a drágám. Na õ tuti nagy :) de nektek a 32.héten szerintem jó a 2kg. További boldog baba várást!!!!
Szia, szerintem se nagy, az én babám 2, 5 volt és 3, 4-gyel születtet, most 5, 2 11 hetesen! Szia 11 hetes kislány anyukája
Na, az enyém a nagy! 32 hetes vagyok, cukros. A babát 2448 gr-ra becsülték. Fejkörfogata, pocakja egy 36 hetes babának felel meg. Nem tudom, ki fogja megszülni!

Nagy baj ha nincs szülészorvosom és nőgyógyászom? (32 hetes kismama) Első terhességem, de az igazat megvallva nincs pénzem orvosra. Vagy mégis fogadjak valakit?

Legjobb válasz: Szerintem kórház függõ, érdeklõdj utána, van, ahol teljesen lelkiismeretesen ellátnak tényleg mindenkit, van, ahol viszont nagyon kellemetlen, ha nincs orvosod (nem néznek rád... stb. )

Szerintem kórház függõ, érdeklõdj utána, van, ahol teljesen lelkiismeretesen ellátnak tényleg mindenkit, van, ahol viszont nagyon kellemetlen, ha nincs orvosod (nem néznek rád... stb. )
Ezzel a kérdéssel én is ugyanígy állok, sokat gondolkoztunk rajta, hogy fogadjunk-e dokit, de teljes mértékben osztom az elõttem szólók véleményét. Ajánlottak nekünk egy szülésznõt a klinikán és végül úgy döntöttünk, hogy felfogadjuk, nagyobb bizalommal megyek majd be szülni és az ár is barátságos, ennyit meg tudunk takarítani. (15.000 Ft) Szerintem érdeklõdj utána az ismerõseidnél, baráti körben, hogy tud-e vki ajánlani szülésznõt, de ha az mellett döntesz, hogy nem fogadsz, azzal sincs semmi baj, mert valóban ugyanolyan ellátásban kell részesülnöd, mint aki fogadott. Boldog Babavárást és könnyû szülést kívánok! :) 36 hetes km
Nem kell aggódnod, semmilyen hátrány nem fog érni, ha nem fogadsz dokit. Ha szülésznõt fogadnál, akkor valamennyire "biztonságban" érezhetnéd magadat, mert õ lesz bent veled órákig. És szerintem õk sokkal jobban meg is érdemlik, mint a dokik...
szia, manapság ugye divat az orvos fogadósdi, de nem mindenki teheti meg, vagy nem is akar ezért fizetni. Ott, ahová tartozol (kórház) ugyan úgy el fognak látni. Gondolom akihez jársz a terhesgondozásra, ott dolgozik. Esetleg érdeklõdj, nézd meg a kórházat, ha szülésznõt fogadsz, ált. olcsóbb, mint dokit fogadni. Beszélgess velük, hátha találsz megoldást. DE ha nem, az sem a világ vége!!!!!
09:32 vagyok. Mi azt a pénzt inkább a babócára költjük, minthogy a dokinak adjuk, aki amúgy nem is biztos, hogy a szülésednél ott lesz, mert nyaral... stb.
Nem minden esetben kell orvost fogadni, hidd el a picurkad igy is vilagra fog jonni, lehet nem ugy fognak banni veled de ez sem biztos!
szia, én sem fogadtam dokit, nekem sem volt pénzem, amikor annyi mindent kell a babának venni. az ügyeletes orvos levezeti a szülést. csak 10 e Ft-ot tudtam neki adni, mondtam neki, hog y csak ennyi van, és visszaadta , hogy költsük a babára. másnap jött és megvizsgált, megkérdezte, hogy vagyok, nagyon rendes volt. sztem ne aggódj.
Érdekes, mert én Gyõrben szültem 10 hónapja, és egyszer bekerültem két napja, és elõször tiszta közömbösek voltak, meg lekezelõek, megtudták, hogy nincs fogadott dokim, és kenyérre tudtam õket utána kenni.Ez volt szülésnél is.
Bocsi, nem két napja, hanem két napra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!