Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok. Az (113 db)

32 hetes vagyok! Az nem baj hogy sokszor bekeményedik a hadam? Szedek magne b6-ot!

Sajnos veszélyeztetett terhes vagyok! Sokat fekszem de még igy is sokszor fáj és bekeményedik a hasam! Mit csináljak?

Legjobb válasz: 3x2 magne b6-ig emelheted az adagot-csaka piros dobozos fajtából, de jobb ha veszel béres magnéziumot, mert abból napi 1 elég.. Most még nem jó ha keményedik, de a vége felé abba kell hagyni a megnéziumszedést, hogy érezd az összehúzódást..ennek az idõpontját beszéld meg a dokival.

3x2 magne b6-ig emelheted az adagot-csaka piros dobozos fajtából, de jobb ha veszel béres magnéziumot, mert abból napi 1 elég.. Most még nem jó ha keményedik, de a vége felé abba kell hagyni a megnéziumszedést, hogy érezd az összehúzódást..ennek az idõpontját beszéld meg a dokival.
szia. én is emiatt szenvedek. magne b6 extra ebbõl 3x1 szem és napi egy magnézium pezsgõ tabletta . és szinte egész napos fekvés. gondolom ha veszélyeztetett vagy akkor nincs is más választásod, mint a fekvés:) miért vagy veszélyeztetett ? kitartás már nincs sok hátra!! üdv:20 hetes Kismama:)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert mélyen tapadt le a méhlepényem!

32 hetes vagyok Kedden kell mennem a kórházba magas lett e cukrom, van valami diéta amivel tudnám addig csökkenteni? és milyen az a vércukorprofil vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! Amikor kórházban feküdtem, a szobatársamnak csináltak vércukorprofilt, ami azt jelentette, hogy egy nap többször is vettek tõle vért (azt hiszem 7-szer), meghatározott idõközönként, és természetesen legelõször éhgyomorra. Meg volt határozva, hogy aznap pontosan mit és mennyit ehet, és azt mikor kell elfogyasztania. Azt nem tudom, hogy ezt a vizsgálatot mindenütt ugyanúgy csinálják-e. A diétában nem tudok segíteni, mert szerencsére engem nem érint, de ha itt rákeresel, sok tapasztalatot találhatsz! Minden jót: 32 hetes kismama

Szia! Amikor kórházban feküdtem, a szobatársamnak csináltak vércukorprofilt, ami azt jelentette, hogy egy nap többször is vettek tõle vért (azt hiszem 7-szer), meghatározott idõközönként, és természetesen legelõször éhgyomorra. Meg volt határozva, hogy aznap pontosan mit és mennyit ehet, és azt mikor kell elfogyasztania. Azt nem tudom, hogy ezt a vizsgálatot mindenütt ugyanúgy csinálják-e. A diétában nem tudok segíteni, mert szerencsére engem nem érint, de ha itt rákeresel, sok tapasztalatot találhatsz! Minden jót: 32 hetes kismama
Szia.Én 29hetes vagyok, nekem is rosz lett a cukrom, én már voltam vércukorprofil vizsgálaton.Ez azt jelenti, hogy 1 nap alatt 6szor vesznek vért vénából.Oda kell menni éhgyomorra, akkor vért vesznek, aztán kell vinned a reggelidet, majd reggeli után 1 órával megint vért vesznek.Ugyanezt az ebédnél, és ugyanezt a vacsoránál...Nem kellemes, de ki lehet bírni.Ja de ha jól értem, neked be kell feküdnöd?Akkor meg csak annyi a dolgod, hogy megedd amit adnak, aztán étkezések elõtt, és után 1órával vért vesznek, és ennyi az egész.
köszönöm a válaszokat.6x vagy 7x fognak vért venni? Hû már rosszul is vagyok. Na Megpróbálok utána nézni a neten ennek a diétának, eddig is azt tettem csak sajna nem találtam konkrét diétás táblázatot és azt hittem hogy majd itt tudnak nekem küldeni vagy címet adni ahonnan konkrét cukor diétás receptek vannak. De így is sokat segítettetek nekem! Köszönöm! Mindenkinek jó babavárást!
6*vesznek vért.A 3 fõ étkezés elõtt és után.Nézegesd át a kérdéseket mert nagyon sok, jó étrend le lett már itt írva.Egyébként én 5 hete diétázok, de nem a kapott mintaétrendeket eszem, hanem szinte mindent megeszek amit megkívánok(a fõ tiltott dolgok kivételével, csak éppen belekalkulálom az étrendembe, beleszámolom a szénhidrátját..A cukrom pedig tök jó....
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Már egyszer megköszöntem csak nem vettem észre hogy a párom belépõjével történt és így mint válaszoló ment el a komment. :-) na és nem fogok bekómázni?

EZ MINDENKINÉL ÍGY VAN? 18 hetesen volt ultrahang, azt mondta a doki hogy a következő 32 hetesen van. Az olyan sokára van, most vagyok 22 hetes. Addig az ember szét izgulja magát hogy a baba jól van-e.

Legjobb válasz: Igen,normális! Nekem 17 hetesen volt genetikai ultrahang,a következõ most volt 30-31 hetesen. Mi a 22. héten elmentünk 4d-re:-)) Elvileg 4 ultrahang van egy terhesség alatt.

Igen a 18. het UH után van a 28-32. heti következõ UH. De ne izgulj! De, ha szántok rá egy kis pénzt, akkor addig el lehet menni 4D ultrahangra is.
Igen, normális! Nekem 17 hetesen volt genetikai ultrahang, a következõ most volt 30-31 hetesen. Mi a 22. héten elmentünk 4d-re:-)) Elvileg 4 ultrahang van egy terhesség alatt.
Ha a baba nem lesz jól, az ki fog derülni. Csigavér, és ne idegeskedj, mert azzal viszont biztos, hogy ártasz a babának.
18:38-as vagyok. Szerintem minden kismama szétizgulja magát, köztük én is! Már minden elképzelhetõ szakirodalmat elolvastam a terhességrõl és annak "hibáiról" de muszáj nem odafigyelni erre és pozitivan gondolni!!!! 32 hetes kismama
én voltam 28.-dik heti Uh-n bent a kórházban és a doki küldött rendes vizsgálatra szoval nem azert mert gond lett volna.sztem szolj neki h te szeretnél vagy sztem magadtól is bemehetsz a korházba egy vizsgálatra.boldog babavárást
Szia!Miskolcon a 18 hetes után van 24 hetes uh!
Igen......Miskolc szerencsés e tekintetben. Én még csak most nemrég fogadtam fel a dokim, de engem mindig pont 4 hetenként berendelt egy ultrahangra. Egyszer elcsúsztam, egyszer pedig kórházba kerültem más okból......így rendelkezem még két potya ultrahanggal, na meg ugye a többi. Kb. 9-nél járok most :-) 34. hetes kismami
19:11essel egyetértek, Miskolcon a 18. hetes után van egy a 24. héten is, utána a 32. héten, a megyeiben pedig kérnek még a 36.on is. Utána dokifüggõ, hogy NST alkalmával küld-e UHra, engem mindig küldtek, pedig nem volt fogadott dokim. Mindig csináltak flowmetriát, meg akkor már megmérték a babát is.
én 14 hónapja szültem, akkor még így volt, de én azt hallottam hogy most már 28 hetesen is van.de lehet hogy félre informáltak.fogadott orvosom volt és kikönyörögtem egy potya uh-t.
Én 4-5 hetente járok uh-ra, csak ennyit tudok mondani...
Én havonta egyszer elmentem..magándoki volt és réóta ismertem...saját megnyugtatásomra is jó volt :)
4 hetente amikor tanácsadás van mindíg csinál uh-ot is.pedig sztk-s doki.+a genetikai uh-ok:12 hetesen, 18 hetesen, 32 hetesen, meg még van egy de nem tudom pontosan mikor.


Ha van haja a babámnak, azt lehet látni ultrahangon? Simán vagy a 4D-n? 32 hetesen. Vagy ilyenkor még nincs haj?

Legjobb válasz: Elvileg van haja. az egyik ismerösõmnek mondták a 4D-n hogy van haja. de sajnos nem tudom hány hetes volt.

Elvileg van haja. az egyik ismerösõmnek mondták a 4D-n hogy van haja. de sajnos nem tudom hány hetes volt.
hihetetlen, de a hajacskajat a 2D-s uh-n lehet jobban latni es nem a 4D-n. a szonografus mondta es be is bizonyitotta, igaz mi akkor 28 hetesek voltunk es nagyon aranyos kis hajacskaja volt a kislanyomnak!
Ilyenkor már bõven lehet haja és látszik is mindenféle uh-n.
Nekem a 32.héten mutatta a doki, amikor kérdeztem, h van-e haja?4D-n voltam, és amikor megmutatta, még én a laikus is jól láttam...Igazi kis hajas babám született.
32 hetesen csak ugy "lobogott" a kis haja 2D-en :-))))
Lehet látni a haját. Én a 35. héten kérdeztem meg, hogy van-e már haja és akkor már 2, 5 cm-es volt és jól lehetet látni, de azt már nem tudom milyen uh volt. 3, 5 hós anyuka
Szia! Már 2D is lehet látni. Valószínûleg hajaska lesz a babám. Hát ezt azért gondolom, mert a feje tetején sötétebb volt a kép a 32 hetes uh-n...:) ) Hát, lehet hogy csak árnyék volt, de akinek megmutiztam , azt mondta, az ott nagy valószínûséggel hajacska... 37 hetes kismami
egyébként hajas babám lett tényleg :) ) (2009. 05.07.)
gratulalok a kis hajasbabadhoz! mai 32km

32 hetes vagyok, és néhány napja álomkór van rajtam. Rohamszerűen tör rám az álmosság, de amúgy is sokkal többet alszom, mint eddig. Nem kóros ez? Lehet a vérszegénység miatt?

Legjobb válasz: Szia! Néhány hete én is így vagyok, várom már a vérvétel eredményét, mert csak a vérszegénységre tudok gondolni. Bár olvastam, hogy az elsõ és a harmadik trimeszterre jellemzõ az aluszékonyság, ugyhogy lehet ez a normális. Talán majd még mások is megrerõsítenek ebben, de addig pihenjünk annyit amennyi jólesik! Boldog bababvárást! 36 hetes kismami

Szia! Néhány hete én is így vagyok, várom már a vérvétel eredményét, mert csak a vérszegénységre tudok gondolni. Bár olvastam, hogy az elsõ és a harmadik trimeszterre jellemzõ az aluszékonyság, ugyhogy lehet ez a normális. Talán majd még mások is megrerõsítenek ebben, de addig pihenjünk annyit amennyi jólesik! Boldog bababvárást! 36 hetes kismami
Én is azt hittem, hogy a vérszegénység miatt vagyok ilyen...de a vérszegénység elmúlt a vastabi és a sok zöldség miatt, de mégis nappal is kell aludjak. Ígyhát kihasználok most minden idõt pihire és sétára, felkészülésre...eddig a munka és az élet élése miatt késöbb meg a bébi gondozása miatt úgysem lesz ennyi szabad idõm önmagamra...próbáld ki Te is így esetleg...érezd jól magad!
Próbálj meg napi 2 enyhébb kávét inni, hátha használ.Az még biztosan nem árt!
Szia! Én 14 hetes vagyok, és kb 3 hete délelõtt 10 órától alig bírom nyitva tartani a szemem, olyan fáradt, álmos vagyok. Este jól alszom, és reggel is magamtól ébredek. Azt mondom, pihenj sokat, fentlehetsz eleget, ha meglesz a baba.
Szia!Én a 38.hétben vagyok kb.2hete alszom én is délben a vérképem meg rendben van.Az én orvosom a frontokra fogta.
olvastam valahol mar nem tudom hogy hol.....azt hogy az alszik sokat(meg tobbet a megszokotnal)aki terhes....sokkal faradtabb meg gyengebb leszel mikor terhes vagy

32 hetes vagyok és iszonyúan fájnak az izületeim (csukló, térd derék stb.). Ez normális vagy csak nálam van ez?

Holnap megyek dokihoz megemlítem neki, de jó lenne, ha addig leírnátok a tapasztalataitokat!

Legjobb válasz: Én már 16 hetesen izületi fájdalmaktól szenvedek. Sajnos terhességre jellemzõ tünet lehet. Vigyázz magadra!

Én már 16 hetesen izületi fájdalmaktól szenvedek. Sajnos terhességre jellemzõ tünet lehet. Vigyázz magadra!
Szia.Nekem is szokott fájni a derekem és a csípöm. De nem állandóan csak ha többet állok.szerintem normális de azért kérdezd csak meg az orvosod.31.hetes kismami
Ezt a cikket érdemes lenne elolvasnod!http://www.kismama.hu/babavaras/izuleti_fajdalmak/1870/ Remélem segít!
Teljesen normális. Azért van, mert olyan hormon termelõdik a szervezetben, ami fellazítja az izmokat, hogy meg tudd szülni a babát.

32 hetes vagyok, és a mai uh-n azt mondták, hogy kb 1800 gramm. Máskor már mondta a doki, hogy nem lesz nagy baba. Normális ez a súly?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi,úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ,de ezen ne idegeld magad,mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km

Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi, úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ, de ezen ne idegeld magad, mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km
Tényleg ne aggódj nekem is az elsõ kisfiamnál a 33 héten 1750g mértek ehez képest 3650-nel született és 50 cm-rel. Még bármi lehet az a lényeg, hogy jól van odabennt. 33 heteske
32 hetesen pont az átlagbabák súlyánál van 1800-al. Nekem 28 hetesen mondták ekkorának, 32 hetes méretekkel rendelkezett. De még õ is "csak" 4 kg körül várható :) Egyébként minden attól függ, hogy milyen képleteket használnak. De nálad mindegy is :)

32 hetes vagyok. Ma délután óta annyira fáj a szeméremcsontom és a derekam, hogy csak feküdni bírok. Az ülés is elég fájdalmas. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: szia, nem tudom mitõl van, de nekem esténként szokott belehasítani a szeméremcsontomba, olyankor meg se tudok mozdulni! Szerintem tágulnak a dolgok, a csontok rendezõdnek a szüléshez! Üdv: 29 hetes kismama

szia, nem tudom mitõl van, de nekem esténként szokott belehasítani a szeméremcsontomba, olyankor meg se tudok mozdulni! Szerintem tágulnak a dolgok, a csontok rendezõdnek a szüléshez! Üdv: 29 hetes kismama
Hidd el ez a front is közre játszik.Tegnap egésznap csak feküdni voltam képes.

32 hetes vagyok es mar egy par napja nem mozog olyan inteziven mint ez elott. Minden hol azt olvastam h most kellene a legjobban mozognia. De agodom mert nem mozog sokat, mi a baj, miert? ELORE IS KOSZONOM

Legjobb válasz: Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.

Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.
Az én 29 hetesem is nyugszik most! Szerintem nem lehet baja, ha amúgy érzel kevés mocorgást.
Szia! Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, baj akkor van, ha egyáltalán nem érzed fél napig mozogni. A múltkor nekem is úgy kellett felráznom, hogy egy kicsit megrugdosson. Lehet, hogy a hidegfront miatt nem mozog most annyit. Olyankor nekem sem mozog túl sokat, 1-2x jelez, hogy igen, itt vagyok, és ennyi. Szóval ne aggódj, nincs semmi baj, csak a frontot érzi. :) 32+6 Hkm

29hetes vagyok de szerintem elvagyok számolva nem? az orvos azt irta az apasági papirra h 32+5 hetes vagyok az uhangon azt mondták nem tudják meg mondani h mennyi vok mert oan nagy a baba. akkor én most elvagyok számolva? Nagy már eléggé a hasam.

ac-270mm fl-57mm hc-290mm ofd-101mm súly-1775g. 29 hetesen. Nektek mennyi volt légyszi irjátok már le! Köszi

Legjobb válasz: szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást

szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást
Nézd meg ez alapján. szerintem el is lehetsz számolva, de az is lehet, hogy csak most hirtelen fejlõdött egy nagyot a baba, és mondjuk most megf lezs 2-3 hélt amikor nem fog olyan intenzíven fejlõdni. Ezt sajna nem lehet megmondani melyik az igaz... pedeig hid el engem is érdekelne :) )) Mi 32 hetesen feleltünk meg 34nek.. és akkor azt mondta a doki, hogy nem lehet hogy egy hónappal korábbra vagyok kiírva? Most vcagyok 34 papíron, de hogy vajon a baba szerint, is akkora vagyok e még mindig, vagy azóta már õ 36 hetesnek felel meg... hát kíváncsi lennék, nagyon. De talán majd mikor elsõnek megyek NST-re akkor tudnak közelebbit mondani. Legalábbis én ebben bízom. Itt alink nézd meg mindkettõ alapján. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator írj kommentet, kíváncsi vagyok.. :) a véleményedre.. :)
Nekem 26 hetesen ekkora volt: BPD 65, 2 HC 242, 6 TAD 66, 3 AC 215, 8 FL 47, 9 Súlya: 892 gramm. A papíromra azt írták, hogy ezek pont 26 hetes terhességnek felelnek meg. A 29.hétre a pocisnaplóm azt írja, hogy 1300 grammos a baba. Azt gondolom tudod, hogy az utolsó mensi 1.napja a kezdés, onnan számolják ki, hány hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: hát nekem meg felel 31 hétre. Köszi Kiváncsi vok h mennyi?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 29 héten 1800 g.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!