Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok. A babám mindig (7 db)

32 hetes kismama vagyok. A babám mindig heves rugdosással reagál a porszívó hangjára. Baj lehet vagy had szokja?

Legjobb válasz: Szia! Ma egésznap nem adott jelet a babám magáról, már kezdtem megijedni. Nekiálltam pórszívózni, erre rögtön jelentkezett a drága. A hirtelen hangra megugranak, ezt már több helyen olvastam. Én nem hinném, hogy ettõl baja lesz, egy moziban sokkal nagyobb hanghatás éri, és hát ha megszületik, akkor is fogsz pórszívozni. Lehet, hogy aludt, és felébredt rá, és ez nem tetszett neki. MInden jót!

Szia! Ma egésznap nem adott jelet a babám magáról, már kezdtem megijedni. Nekiálltam pórszívózni, erre rögtön jelentkezett a drága. A hirtelen hangra megugranak, ezt már több helyen olvastam. Én nem hinném, hogy ettõl baja lesz, egy moziban sokkal nagyobb hanghatás éri, és hát ha megszületik, akkor is fogsz pórszívozni. Lehet, hogy aludt, és felébredt rá, és ez nem tetszett neki. MInden jót!
Szia! Semmi probléma nem lesz, ha porszívózol. A babák általában nem "szeretik" a hangos dolgokat, ide tartozik a porszívó is. De muszály lesz neki megszokni! :) Talán pár év múlva már õ használja! 35 hetes kismama
Így igaz! Ha majd megszületik, akkor is kell porszívóznod! Kiv. ha bejárónõd van, és amíg takarít, elmehetsz a törpivel sétálni. De ha így van, lszi add kölcsön nekem is 1-2 napra, mert amíg itt olvasgatok, nem halad a takarítás! ;) :D

32 hetes vagyok, más is kezd ilyenkor parázni? Nekem kizárólag a babám körül forog minden gondolatom

Legjobb válasz: Én is így voltam 32 hetesen minden a babám körül forgott most már minden másodpercem a babóról szól és a szülés körül.Én az egész terhessség alatt paráztam hogy minbden rendben van fõleg az uh-k elõtt,de erájöttem hogy nyugi a babó jelzi hogy baj van.Te is légy nyugost tereld el a gondolataidat,ha bírod mellesleg nekem nem megy. Boldog Baba várást! 35+2 hetes kismami

Én is így voltam 32 hetesen minden a babám körül forgott most már minden másodpercem a babóról szól és a szülés körül.Én az egész terhessség alatt paráztam hogy minbden rendben van fõleg az uh-k elõtt, de erájöttem hogy nyugi a babó jelzi hogy baj van.Te is légy nyugost tereld el a gondolataidat, ha bírod mellesleg nekem nem megy. Boldog Baba várást! 35+2 hetes kismami
Ne parázz, minden rendben lesz, a gondolataid meg csak forogjanak a baba körül, szeresd már most, ez így van rendjén. az én kislányom 7 hós és pont sírni kezd, .... várandósan folyton a neten lógtam, mostanában pedig a picimen:-)) Olvass csak, van itt minden.
A szülés miatt parázol? Amiatt én is, vagy inkább csak úgy izgatottan várom, kíváncsi vagyok és az ismeretlentõl persze félek is, meg a fájdalomtól, de sajna nincs mit tenni, ezen túl kell esnünk. Ügyesek leszünk és ki fogjuk bírni, s cserébe gyönyörû, egészséges gyermeket kapunk a karjainkba. Nekem egyébként 32 hete forog minden gondolatom a gyerekem körül. :) ) Mi más is tudna lekötni engem még? A háztartás, a szórakozás, a munkám, a hobbijaim? Ugyan már! Hol vannak mindezek egy gyermek fogantatásához, fejlõdéséhez és világrajöveteléhez képest!
Én nem féltem. Viszont figyelj oda hogy ne hanyagold el a férjed/párod:-) a baba körüli gondolatokban sem.
Persze azért figyelek a páromra is. elsõ válaszoló

32 hetesek vagyunk, kicsit mashogy mozog a babom a napokban, mint eddig. Kis idore remegest szoktam erezni belul, ami kivul is latszik. Mitol lehet?

Legjobb válasz: nem tudom,mert nemreg kezdodott csak.es csak kis ideig tart az egesz, mire eszre veszem megszunik. a csuklas nalatok meddig tartott?

A kérdező hozzászólása: nem tudom, mert nemreg kezdodott csak.es csak kis ideig tart az egesz, mire eszre veszem megszunik. a csuklas nalatok meddig tartott?
Szerintem ilyenkor bepörögnek és hadonásznak. Nekem legalábbis mindig amúgy is nagyon aktív idõszakban van ilyen remegésszerû érzésem. Csuklásnál ütemes, egyforma idõközû ütéseket érzek, u.olyan mint egy rúgás, csak ütemes.
Nem csuklik a babád és azt érzed látod?? nekem a lányom sokat csuklott a pocakban.Olyankor rendesen remegett a hasan.Látványos volt. :)
Igen szerintem is bepörög olyankor! =) Nekem is szokott, olyankor szerintem pl. harcol a köldökzsinórral meg ilyenek... =) Ezt tudnám elképzelni ehhez az érzéshez.


A 32. hetes ultrahangon a doki aggódó tekintettel közölte, hogy minden eredmény jó, csak a BPD kisebb (77mm). Nektek mennyi volt, illetve mi baja lehet ettől a babának? A doki elküldött genetikai ultrahangra. Aggódjak vagy annyira nem vészes?

Legjobb válasz: Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni,ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani,h minek mi lehet a következménye.

Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni, ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani, h minek mi lehet a következménye.
Az enyémnek a 32. héten 81 volt a BPD, 83 a TAD, és 61 az FL. Nem tudom hogy lehet-e baja a picinek de menj el a genetikaira és ott majd biztosat mondanak. De ne aggódj. Szerintem nem lesz baja.
Szia nekem a BPD 79, 6 tegnap voltam 32. hetes Uh-n. Sõt a baba még kisebb is, mint kellene viszont nagyon rendes az orvosom, mert folyamatosan nyugtat, hogy ne aggódjak semmi baj, csak nem lesz a baba óriás! Az a lényeg, hogy hétrõl hétre fejlõdjön! Én is teljesen be voltam sokkolva, hogy miért van ez és mit rontok el, de ennek nincsen oka! Az orvos azt mondja, hogy mi sem vagyunk 130 kg-os kézilabdás méretûek így a gyerek sem lesz az! Nyugi és pihenj sokat!
Örülj neki!!!Az én babám se nagyfejû, de ez csak az elõnyünkre vált, olyan szépen tudott kibújni, h gátmetszés se kellett, és a feje sem deformálódott.Már 9 hós, és mindenki azt mondja, h nagyon szép formás a feje, és még most sem nagyfejû.2 gyerekes anyuka
Nyugodj meg szerintem sincs semmi baj, az én babámnak is 77mm a bpd-je 32hét 1 naposan.Az orvos annyit mondott lehet egy héttel késõbb szülök, de nem riogattak. Ma vagyok 36 hetes és kislányom lesz. A fiammal mikor terhes voltam jóval nagyobb adatokat mértek és a súlyát is óriásira tippelték, aztán 39. hétre megszületett 3300g, és 53cm-rel. Ne aggódj, boldog babavárást.
Az én dokim is 32 hetesen közölte, hogy kisebb a fejörfogat, mint kellene, ezért mivel õ genetikus uh-s visszahívott 2 hét múlva, akkor is kisebb volt, mint kellett volna. Végül megegyeztünk, hogy biztos kicsit fiatalabb, mint számolta, vagy nem lesz óriásbébi. Kicsi lányom 2 hetet ráhúzott odabent, és ici-pici formás bababuksival megszültett makk egészségesen. Mindenki el volt ájulva, hogy milyen kicsi fejecskéje van, nem is találtam rá sapit:) Szóval nyugi, lehet egy picit el vagy számolva, vagy kis buksis lesz a babád.
Engem is halálra rémítettek, mert kisebb volt a kicsi fejmérete, és a haskörfogat is. A doki külön UH-ot csinált csak a buksijáról. (a hasa 2 héttel volt kisebb az átlagosnál) Mivel a magzatvíz is kevesebb volt, befektetett a kórházba. Mondanom sem kell, h mit éltem át! Sírtam, kétségbe voltam esve, mert elõtte nem volt semmi gond! Végül megszületett az én gyönyörû, egészséges kislányom, aki most már 4 hónapos! Semmi baja nem volt sem a fejének, sem a pocijának. Egyszerûen csak apukára ütött, aki magas, vékony, és az arcformája is az a vékony fajta. Nnna. Ezt most azért írtam le, h ne aggódj feleslegesen (bár tudom, h ettõl nem fogsz nem aggódni)! Ja, és hozzáteszem, h azzal is riogatott mki (bolti eladó, asszisztens a dokinál, doki, rokonok...), h milyen picike a hasam, "jajajj, biztos, h 4, 3, ...stb hét múlva szülsz már?? Jajj, de kicsi lesz ez a gyerek!" A lányom végül majd' 3 kg volt, ami ugyan nem olyan nagy, de nem is kicsi, és 53 cm!!! Az adatokat most sajnos nem tudom fejbõl, a párom meg már alszik, így nem keresgélek. Ha gondolod, megkeresem Neked holnap a leleteimet (az utolsó párat és a kórházi leleteket is), így pontos adatokkal is tudok szolgálni majd.
Nekem a 30+1-en volt 77.
Ne aggódj! Szerintem nincs különösebb. Az nem olyan nagy orbitális eltérés.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy neki kötelessége ilyen eltérésnél genetikai ultrahangra küldeni és hogyõ nem akar találgatásokba bocsájtkozni.Hát ennyi, ezért aggódom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtató válaszaitokat!Mindenkinek boldog babavárást és örömökben gazdag babázást kívánok

32+3 hetes kismami vagyok. Viszont akárhányszor megyek az orvosomhoz, mindig mást számol. Ma például 33+5 a baba méretei alapján, viszont a szülés idejét nem hozza előrébb ennek arányában. Másnak is változnak a "hetei"? Előbb várhatom így a babát?

eredetileg dec 23.-ra vagyok kiírva

Legjobb válasz: Ezen én is gondolkodtam már, szerdán megyek dokihoz, meg is fogom kérdezni. Nekem mindig egy héttel mondják nagyobbra a babámat. Az érdekelne engem is, hogy ilyenkor honnan számít például a baba túlhordása: az eredeti dátumtól, vagy az új dátumtól. Üdv, egy sorstárs 34 vagy 35 hetes :)

Ezen én is gondolkodtam már, szerdán megyek dokihoz, meg is fogom kérdezni. Nekem mindig egy héttel mondják nagyobbra a babámat. Az érdekelne engem is, hogy ilyenkor honnan számít például a baba túlhordása: az eredeti dátumtól, vagy az új dátumtól. Üdv, egy sorstárs 34 vagy 35 hetes :)
Az eredeti dátumot kell nézni, azt, ami a kiskönyvbe bekerült. Én külföldön vagyok, itt ez úgy mûködik, hogy elõször számítanak az utolsó mensi alapján egy terhességi kort és egy várható születési idõt, ez bekerül a terhes jegyzetbe. A 12. héten van egy uh, ami alapján pontosítják a baba korát az akkori mérete és a fejlettsége alapján, mert kb 14. hétig a babák elméletileg még ugyanolyan tempóban fejlõdnek, nincsenek genetikai sajátosságok. Ezért azt tartják, hogy a 12. hét környékén elvégzett uh adja a legpontosabb eredményt a kort nézve, épp emiatt ennek itt dating scan a neve. Amit a gép ekkor kidob az alapján módosítják az adatokat a terhességi jegyzetben, innentõl kezdve mindig ez a születési dátum számít, bármi is történjék. A 20. héten már az én babám is nagyobb volt másfél héttel ahhoz képest a korhoz képest, amit a 12. héten belõttek, de azt mondták, hogy ez már amiatt van, mert nagy baba és lehet, hogy azokban a hetekben jobban is fejlõdött. A növekedésük nem lineáris, lehet, hogy most pár nappal nagyobbnak tûnik, lehet hogy két héttel már két nappal kisebb lesz, mint a kora. De a végén úgyis tudja, hogy mikor kell megszületni, ne aggódjatok! Egyébként többek között épp emiatt a bizonytalanság miatt van az, hogy a megadott szülési dátum csak kiinduló adat, elõtte két héttel és utána két héttel már bármikor jöhet a baba, így azokra a hetekre már ne nagyon tervezzetek programot. Most nem tudom megmondani pontosan, de olvastam, hogy a babák csekély százaléka születik épp a kiírt napon, a döntõ többségük az elõtte lévõ két hétben, viszonylag nagy százalékuk az utánalévõ két hétben, a többi babó pedig a 37. hét elõtt, õk képezik a legkisebb csoportot.

Normális h szex után mindig lelkiismeret furdalásom van? Úgy érzem mindha meggyaláznám a babámat.32 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: nem gyalázod meg, hidd el! ha az orvos engedi, hogy szeretkezzetek, csak nyugodtan! a babára is jó hatással van,érzi, hogy Neked is jó(orgazmusnál termelõdik endorfin, amit boldogsághormonnak hívnak, és mindkettõtöknek hasznos)Szóval, ha testileg kellemes, hajrá!:) ui:nem mellesleg gondolom a Kedvesednek is jó, hogy nem kell "nélkülöznie"

nem gyalázod meg, hidd el! ha az orvos engedi, hogy szeretkezzetek, csak nyugodtan! a babára is jó hatással van, érzi, hogy Neked is jó(orgazmusnál termelõdik endorfin, amit boldogsághormonnak hívnak, és mindkettõtöknek hasznos)Szóval, ha testileg kellemes, hajrá!:) ui:nem mellesleg gondolom a Kedvesednek is jó, hogy nem kell "nélkülöznie"
Szia, Picike nálunk ha nem élvezi, vagy nem szeretne hancúrozni, akkor tökön rúgja az apját.:) ) Kicsit furcsa nekem a házasélet a pocakkal, ott a picike, aki "látja" a szüleit együtt, és valahogy furi, nincs rá szó, milyen érzés. Engem a szülés utáni házasélet jobban aggaszt... Hogy közben menni esetleg etetni manókát stbstbstb Jó pocakosodást:)
nekem is voltak furcsa gondolataim fõleg mikor már jól mozgott és nagy volt a pocakom. nem is tudom nem meggyalázás de furcsa volt. olyan "mintha figyelné"... a végén hanyagoltuk is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!