Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok, nagyon (67 db)

32 hetes vagyok, nagyon sokszor csuklik a babám, napi 5-6x legalább, több percen keresztül. Ez normális?

Legjobb válasz: nekem is így volt, normális :) mert próbálgatja a "légzés", levegõt venni, de csak magzatvizet nyel és ettõl csuklik. ne fél, nem baj ez, sõõõt, jó, mert jelzi, hogy érett a tüdeje.

nekem is így volt, normális :) mert próbálgatja a "légzés", levegõt venni, de csak magzatvizet nyel és ettõl csuklik. ne fél, nem baj ez, sõõõt, jó, mert jelzi, hogy érett a tüdeje.
Jót jelent a tüdõérlelés miatt! És még azt is, hogy ízlik neki a magzatvíz, mert iszik is belõle. :)
Szia az én babám szinte egész nap csuklott-és most hogy megszületett is folytatja-szerintem normális :-)

32 hetes vagyok. Neha bal oldalt ahol a kislanyom feje van elesen beleszurogat. Van valami folyas szerum is. Szintelen-halvany sargas kicsit ragacsos, szaga nagyon enyhen van. Kicsit savanyu. Normalis ez?

Mindig attol tartok hogy elkezd szivarogni a magzatviz es nem veszem eszre.Lehet hogy a szurkalas csak azt jelzi pihenjek le egy kicsit?Ma takaritottam es most fozok.De ha leulok par percre akkor egybol rugdos.Tapasztalatok?Ti hogy vagytok 32 hetesen?Hasonlo?

Legjobb válasz: Szia! Én szintén 32 hetes vagyok, nekem is alul nyílalgat a pocakom, csak nekem jobb oldalt és szerintem a babának ott a feje mert azt az oldalt szereti:-)Szóval szerintem a beleket nyomja. A folyással én is úgy vagyok mint te sokszor szinte folyik belõlem és ha nem lenne a tisztasági betét, akkor még a nadrág is vízes lenne, de nem magzatvíz, mert nem folyamatosan folyik, nekem is savanykás(az jó mert a magzatvíz lúgos ph) Egyébként sokat le kell ülnöm nekem is mert sokat keményedek ha fent vagyok, így hát a babó folyamatosan mocorog.De legalább tudja az ember hogy vele minden ok. További kitartást neked is már csak max.8 hét van hátra!

Szia! Én szintén 32 hetes vagyok, nekem is alul nyílalgat a pocakom, csak nekem jobb oldalt és szerintem a babának ott a feje mert azt az oldalt szereti:-)Szóval szerintem a beleket nyomja. A folyással én is úgy vagyok mint te sokszor szinte folyik belõlem és ha nem lenne a tisztasági betét, akkor még a nadrág is vízes lenne, de nem magzatvíz, mert nem folyamatosan folyik, nekem is savanykás(az jó mert a magzatvíz lúgos ph) Egyébként sokat le kell ülnöm nekem is mert sokat keményedek ha fent vagyok, így hát a babó folyamatosan mocorog.De legalább tudja az ember hogy vele minden ok. További kitartást neked is már csak max.8 hét van hátra!
Én 33 hetes vagyok. Nekem is keményedik, szurkál, nyilallgat a hasam, néha meg reggelente olyan érzés mintha hasizomlázam lenne. Szerintem is köze van a belekhez. Amikor a bélben levegõ van és a méh nyomja akkor szúr jobban. Szerintem! Remélem bírjuk még 4 hétig!Ti pedig 5 hétig! Boldog babavárást!

Mivel nyugtathatnám magam? 32 hetes vagyok, közeleg a nagy nap és minden nap egyre jobban félek, most már szinte rettegek. Eddig nem volt semmi bajom, de ma már ha lehetne altatást kérnék :-) másra sem tudok gondolni

Legjobb válasz: Szia! Szerintem gondolj arra, hogy hamarosan láthatod a Babádat. Én 30 hetes vagyok, és már nagyon várom a szülést. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kisfiamat. Csak ez jár a fejemben. Az elsõ kisfiamnál is ugyan így éreztem, pedig akkor 20 éves voltam, szinte kis taknyos :) És most, 27 évesen megint itt tartok. Nagyon várom. Persze fáj,fáj, de hát ez ezzel jár :) Könnyû mondani, de ne félj. Ne arra koncentrálj. Kitartás! És nyugi :)

Szia! Szerintem gondolj arra, hogy hamarosan láthatod a Babádat. Én 30 hetes vagyok, és már nagyon várom a szülést. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kisfiamat. Csak ez jár a fejemben. Az elsõ kisfiamnál is ugyan így éreztem, pedig akkor 20 éves voltam, szinte kis taknyos :) És most, 27 évesen megint itt tartok. Nagyon várom. Persze fáj, fáj, de hát ez ezzel jár :) Könnyû mondani, de ne félj. Ne arra koncentrálj. Kitartás! És nyugi :)
ezt mindenképpen olvasd el, segít hidd el: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk amit a cikk leír az mind igaz, és lelkiekben is felkészít, mert nagyjából tudni fogod mire számíthatsz. én nem bírom a fizikai fájdalmat, egy tû látványától is rettegek és már két gyereket szültem, természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül és mindkettõ gyönyörû emlékként maradt meg bennem :) . Gyors szülést kívánok Neked!
Szia Én is nagyon féltem, de az utolsó napokba már csak az járt a fejembe, hogy bárcsak ott lennék már.Mikor jöttek a fájások eszembe se jutott félni csak az járt a fejembe, hogy végre már nincs sok hátra.Bent a szülõszobába már nem azon jár az eszed, hogy félsz stb Fájdalom csillapítás nélkül szültem, de erre az elsõ perctõl rá voltam készülve mert tudtam, hogy nálunk a kórházba sima szülésnél csak varrásnál lesz helyi érzéstelenítés. Túl éltem, már 9 hónap eltelt lassan majd rákészülünk a kistesóra
Én egyáltalán nem gondoltam a szülésre, csak az utána lévõ dolgokra. Szerintem ne agyalj! Jobban jársz! Tereld el mással a figyelmedet. Babaruhák, gyerekszoba dekorálás, stb.
Nálam jobban biztos nem félsz a szüléstõl! :-))) Én olyanokon aggódtam, hogy majd nem lesz erõm kinyomni, meg kitör rajtam a pánikroham, és meg merem-e mondani a dokinak, hogy rosszul vagyok, és ez csak pánikos rosszullét lesz-e, vagy igazi, meg beszorul a baba, meg belehalok a szülésbe....és egyebek. :-) Aztán, mikor odeérkezett az idõ, teljesen kicseréltek!!! Ha más mondja, nem hiszem el! Tökéletes nyugalom áradt szét bennem, fõleg az elsõ szülésnél, sétálgattunk, beszélgettünk, viccelõdtünk a férjemmel a fájások között. Vártam mindig a dokit, szülésznõt, hogy mondja, mit érez, hol tart a baba. Mikor már fel kellett feküdni az ágyra, izgatott voltam, de nem pánikos, hanem olyan várakozással teli izgalom. Eszembe sem jutott, hogy most félnem kellene (pedig egyébként is nagyon szorongó típus vagyok, de szerintem akkor a hormonok tették a dolgukat), csináltam, amit kellett, ahogy kellett, és egyfolytában az járt a fejemben, hogy mindjárt meglátom a kisbabámat!!! :-)) A második szülés annyival volt nehezebb, hogy rögtön 2 perces fájásokkal indult, és hát tényleg fájt, de valahogy akkor sem az járt a fejemben, hogy jaj, csak meg ne haljunk, meg be ne szoruljon, meg rosszul ne legyek, hanem az, hogy már mindjárt itt van, mindjárt láthatom! Ja, meg hogy csak érjen már ide végre a férjem!!!! :-))) Ha harmadikat szülnék, biztos, hogy elõtte ugyanúgy rettegnék, de már tudnám, hogy a vélegyenesben elõjönnek az õsi ösztönök, és csak befelé, a babára és a szülésre koncentrálok, nem hülyeségekre! :-) Boldog babavárást, és szép, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, remélem nálam is csak a szülõszobáig tartanak ezek a félelmek. Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat


Becsípődött a derekam, vagy mi lehet? Alig tudok felkelni, ha ránehezedek egyik lábamra, a farcsontom "leszakad". Nincs nagy hasam még, 32 hetes vagyok. Valaki hasonló fájdalmat hogy kezeli?

Legjobb válasz: Ez a csontok tágulása miatt van, nem hinném, hogy vmi becsípõdött, mert én 20 hetes koromtól így vagyok, ha rálépek a bal lábamra! Sajnos kezelési mód sincs, csak a kitartás! :) 39 hetes kismama

Ez a csontok tágulása miatt van, nem hinném, hogy vmi becsípõdött, mert én 20 hetes koromtól így vagyok, ha rálépek a bal lábamra! Sajnos kezelési mód sincs, csak a kitartás! :) 39 hetes kismama

32 hetes vagyok, és a mai uh-n azt mondták, hogy kb 1800 gramm. Máskor már mondta a doki, hogy nem lesz nagy baba. Normális ez a súly?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi,úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ,de ezen ne idegeld magad,mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km

Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi, úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ, de ezen ne idegeld magad, mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km
Tényleg ne aggódj nekem is az elsõ kisfiamnál a 33 héten 1750g mértek ehez képest 3650-nel született és 50 cm-rel. Még bármi lehet az a lényeg, hogy jól van odabennt. 33 heteske
32 hetesen pont az átlagbabák súlyánál van 1800-al. Nekem 28 hetesen mondták ekkorának, 32 hetes méretekkel rendelkezett. De még õ is "csak" 4 kg körül várható :) Egyébként minden attól függ, hogy milyen képleteket használnak. De nálad mindegy is :)
Én 41 hétig úgyaludtam mint valami mormota, napi 12 órákat:)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó :) Köszönöm szépen! Elsõ válaszoló, nagy mázlista vagy, bár én aludnék úgy mint egy mormota :)
Én tudtam aludni, de kellett hozzá egy jó matrac, ami felvette a testformám, és egy fejet tartó formapárna (IKEA), hogy tartsa a nyakamat oldalt fekve. Normál rugós ágyon agyrém volt :( Szóval sokmindentõl függ, de szerintem 32. hétnél már nem lesz rosszabb, fel a fejjel :)
Szia! Én 35 hetes vagyok és alapvetõen tudok aludni. Jó, mondjuk általában 8* fölkelek pisilni... Ami a kényelmet illeti nálam párszor volt olyan, hogy néhány napig nem nagyon jó volt jó sehogy se és úgy ébredtem, mint egy felmosórongy. Ez olyankor volt, mikor szemmel láthatóan egyik napról a másikra nõtt a pocim. Viszont ezek a "nehéz éjszakák" 2-3 napnál nem tartottak tovább hál' istennek. Kb 2 hete is volt egy ilyen idõszakom, akkor azt hittem, hogy onnantól kezdve már biztos nem fogok tudni aludni a pocim miatt, de szerencsére nincs gond. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Most még a meleg is rájátszik... :) Pedig ha meglesz a baba nem fogunk még ennyit sem aludni. :)
Elsõ vagyok: köszi:) bár most a másodikkal is tudnék aludni, de most meg az 1 éves fiam fújja reggel a riadót:)

Ha 32 hetesen már nagyon mélyen van a picurkám akkor lehet hogy hamarabb is jön, vagy ennek nincs jelentősége ebből a szempontból?

olyan mélyen, hogy a kis fejecskéjét már nem is tudták lemérni...

Legjobb válasz: Olyan mélyen nem lehet, hogy ne tudják lemérni! Akkor már szülnél! Nekem 33. héten szállt le a pocak, baba feje beilleszkedett, már a nyákdugóm is elment, de le tudja a dokim mérni a fejét!!! Az hogy hamarabb jön-e, hát azzal engem is ijesztgettek, hogy max 2 hetet adnak, de az a 2 hét már lejárt, és még egyben vagyunk:) 36 hetes kismama

Olyan mélyen nem lehet, hogy ne tudják lemérni! Akkor már szülnél! Nekem 33. héten szállt le a pocak, baba feje beilleszkedett, már a nyákdugóm is elment, de le tudja a dokim mérni a fejét!!! Az hogy hamarabb jön-e, hát azzal engem is ijesztgettek, hogy max 2 hetet adnak, de az a 2 hét már lejárt, és még egyben vagyunk:) 36 hetes kismama
semmi baj, csak már beágyazódott fejjel a szülõcsatornába.Nekem is a 30-ik hét kürül történt meg.Ne aggódj, ez természetes... Minden jót!
Olyan nincs, hogy nem tudják lemérni!! Le lehet mérni, csak a dokid nem akart vele vacakolni. Ha elmennél másik orvoshoz, tuti le tudná mérni a babád fejét, és bármelyik testrészét...

32 hetes vagyok es szerintem valami gombam van, mert nagyon viszketek. Jovo heten mennek dokihoz, addig mivel kenhetnem?

mit ajanlotok? mert nem a huvelyem viszket, hanam a csiklom, vagy az mindegy ,hogy hol?

Legjobb válasz: Szia!Vegyél borax-glicerint!Az tuti nem árt!Mûanyag fecskendõvel kell óvatosan kb.2ml-t befecskendezni hanyatt fekve!Majd pár perc múlva törölgesd át magad és kész!Napi 2x!De egyébként ennél még jobb lenne a doki minél hamarabb persze!De addig is ez enyhít picit!Jobbulást!Üdv:19 hetes kismama

Szia!Vegyél borax-glicerint!Az tuti nem árt!Mûanyag fecskendõvel kell óvatosan kb.2ml-t befecskendezni hanyatt fekve!Majd pár perc múlva törölgesd át magad és kész!Napi 2x!De egyébként ennél még jobb lenne a doki minél hamarabb persze!De addig is ez enyhít picit!Jobbulást!Üdv:19 hetes kismama
Én terhesen canesten krémet és kúpot használtam gombára, orvosi javaslatra. Sajnos az egész terhesség alatt vagy 5-6 alkalommal voltam gombás :(
én a jo erõs kamillát tudom ajánlani és lehet hogy kényelmesebb minta kúp!nagyon jo!napi 2-3 szor borgasd kb 5 percig és hamar elfog mulni!vagy pedig canestent!

Normális dolog hogy már nagyon szeretnék menni szülni? Még csak 32 hetes vagyok, de annyira nehéz már.! Iszonyú nagy a hasam, , már az eljétől kezdve nagy volt, és feszít is nagyon! A derekam is fáj!

Múlt héten a baba majd 2 kiló volt,nem bánnám azt sem ha akár a héten megszületne,ha nem lenne vele persze gond!!!Azt nem szeretném persze hogy bármi baja legyen,de nem teszek olyat sem amit?l bent tarthatom.Pihennem kellene mert 2100 a méhszályam,és 2fokban érett a lepény,magnéziumot is kell szednem ,de abból is kevesebbet szedek mint kellene.Õ a második babám.De már nagyon nehezen bírom.Nem vagyok nyavajgós,de tényleg szenvedek,menni sehova nem tudok már.Utazni sem tudok..!!!Felel?tlenség amit gondolok,hogy szeretnék már szülni?

Legjobb válasz: Miért nem tudsz egyébként menni sehova? Én mentem terhesen is kisgyerekkel nagy gyerekkel is. A szülésem napján is vezettem még.

Miért nem tudsz egyébként menni sehova? Én mentem terhesen is kisgyerekkel nagy gyerekkel is. A szülésem napján is vezettem még.
Na, puff, ja így már más a képlet, de ezt nem írtad. Akkor se akarj még megszülni 32 hetesen, annak a babának még bent kellene lennie pár hetet legalább.Gondolom annak sem örülnél, ha baja lenne. Nagyon sajnálom, hogy ilyen szemét alak a párod, vagy volt párod.Próbálj ne idegeskedni, valószínû ezért is görcsölsz.Szedd rendesen a magnéziumot.A HOVA gyógynövényes nyugtatóját kipróbálhatod, kismamák is szedhetik nem vény köteles, hátha hatna valamit. Próbálj megnyugodni, egyik gyerekednek sem használ ha ideges vagy.A szemét párodnak meg ki kellene tekerni a nyakát, az ilyen pasikat kiherélném, hogy biztos ne járjon többez6 így vele egyetlen nõ sem. Én is elváltam egyszer, hidd el túl lehet élni, van élet utána is.Igaz nekem akkor 1 gyerekem volt, hát nem könnyû egyedül álló anyának lenni. De hidd el Te is találsz majd egy rendes társat aki szeret megérdemel benneteket, még ha most nem is így látod. A legfontosabb, hogy megnyugodj.A saját és a gyerekeid érdekében.Van segítséged, van hol laknotok? Minden jót neked, és kitartás.
Szia! Én szintén így érzek, az elõttem szólóhoz hasonlóan nekem is rendben van a párommal minden, mégis hetek óta azt szeretném, ha már kinn lenne a baba. Nekem is nagyon nagy a hasam (ikerterhes barátnõmé akkora, mint az enyém), járni alig tudok. Én ettõl függetlenül még 2hétig mindent megteszek, hogy bennt maradjon a babóca, mert az õ érdeke az elsõ. Kibírom, ha nehezen is.:) Az exed meg visszakapja még ezt az élettõl. Vigyázz magadra és a babádra. Pihenj sokat:)
Igen, felelõtlenség. A jó ég áldjon már meg nem te ti akartátok ezt a gyereket? Nehogy azt mond már, hogy annyira rossz terhesnek lenni. Én imádtam, 3 babát hordtam ki.Pedig a harmadikkal végig hánytam, iszonyat fáradékony voltam...stb...problémásabb volt mint a másik kettõ, de eszembe sem jutott volna, hogy jöjjön elõbb mert nekem kényelmesebb lenne már ha kint lenne.Mellette elláttam a 2 gyerekem a családom, senki segítségem nem volt, de még a szülés után sem fõzött meg helyettem senki egy tányér levest sem. Ha 32 hetesen 2 kg körül van, az kb átlagos. Szedd a magnéziumot rendesen ha szükséges, és ne akard, hogy a gyereked koraszülött legyen. Gondolkozz már kicsit józanul, sokan kibírtunk már pár terhességet.
Nyugi, még csak nehezebb lesz ezután! :) Úgyis akkor fogsz szülni, amikor kell...
A kérdező hozzászólása: AZÉRT NEM MEHETEK SEHOVA MERT NEM SZABAD SÉTÁLNOM, LÉPCSÕZNÖM, EMLENEM!!A KOCSIBAN FÁJ A HASAM HA ÜLÖK.A VESÉM MAJD LE SZAKAD.KÜLÖNÖSEBBEN NEM VOLT SEMMI PROBLÉMÁM A TERHESSÉG ALATT, DE ANNYIRA JÓ LENNE MÁR HA A KEZEMBEN LEHETNE...!SZÉGYENLEM IS HOGY IGY GONDOLOM HOGY JÓ LENNE TÚL LENNI RAJTA, ÉS SZERETEK TERHES LENNI, CSAK NEHÉZ MÁR NAGYON.ÉS IGEN MI SZERETTÜK VOLNA, DE AZTÁN AZ APA MEGGONDOLTA MAGÁT ÉS ITTHAGYOTT, UGYHOGY A SOK IDEG NEM HASZNÁL MOST NEKEM, EZÉRT IS SZERETNÉK TÚL LENNI HOGY TUDJAM HOGY MINDEN RENDBEN VAN VELE!!!
Na nesze neked 13:59-es...így már nem olyan egyszerû a képlet, mi?
Szia! Én is hasonlóképpen érzek, pedig nekem minden rendben van a családi helyzetemmel. Szerintem semmi megvetendõ nincs abban, ha már alig várod a végét. Én most a 36. hétben vagyok, és jövõhéttõl én is kevesebb mg-t fogok szedni, egyrészt azért is hogy tutira érezzem, hogy mikor közeleg az idõ. Nekem is hatalmas a hasam, már pár hete azt mondja aki meglát, hogy mindenórás vagyok. Az alvás már nem egyszerû feladat, napközben leszakad a derekam, és már a szeméremcsontom is fáj. Szóval minden együttérzésem a tied, ha még ezeket tetõzi, hogy ilyen helyzetbe kerültél!! Õszintén sajnálom, és kitartást és sok szerencsét kívánok neked!!
A kérdező hozzászólása: kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.A BABA APJA MÁR NEM ÉRDEKEL, CSAK AZ FÁJ HOGY NEM IS VÁLLALJA ÕT.UTOLSÓ VÁLASZOLÓ:HÁNY HETES VAGY? ÉN SAJNOS MA SEM VAGYOK JOBBAN, ÉJJEL SZINTE NEM IS TUDTAM ALUDNI, A KEZEIM IS FÁJTAK, HABÁR ILYEN MÉG NEM VOLT.A HÁTAMSZÉT SZAKAD..!EZ A LEG ROSSZABB! REMÉLEM TI JÓL VAGYTOK KISMAMIK.

32-hetes vagyok és még semmit nem csináltam. Pedig mindenem megvan. De én nagyon babonás vagyok, ciki? Szerintem ezeket a dolgokat szülés után is eltudom intézni, gyerek ruha mosás, stb.

Legjobb válasz: Bocsi, hogy ezt írom, de azonnal állj neki ezeknek,mert nem tudhatod, milyen lesz szülés után a helyzet.Nagyon nehéz a friss sebbel, a picivel hirtelen egyedül lenni,nekem enni nem volt idõm az elsõ napokon-héten.Rengeteget segíthetsz magadon, ha minden készen áll!!Már nincs mitõl tartani, a babona meg hülyeség már.Itt a célegyenes lassan!!A kórházi cuccot ráérsz a 36-37. héten összekészíteni egy táskába, de a többi nagyon jó, ha megvan!Ne értsd félre az üzit, nem negatív a hangvétel, hanem bíztatónak, segítségnek szántam!Minden jót!

Bocsi, hogy ezt írom, de azonnal állj neki ezeknek, mert nem tudhatod, milyen lesz szülés után a helyzet.Nagyon nehéz a friss sebbel, a picivel hirtelen egyedül lenni, nekem enni nem volt idõm az elsõ napokon-héten.Rengeteget segíthetsz magadon, ha minden készen áll!!Már nincs mitõl tartani, a babona meg hülyeség már.Itt a célegyenes lassan!!A kórházi cuccot ráérsz a 36-37. héten összekészíteni egy táskába, de a többi nagyon jó, ha megvan!Ne értsd félre az üzit, nem negatív a hangvétel, hanem bíztatónak, segítségnek szántam!Minden jót!
Szia! Hát furcsa nagyon ...!Mi van ha elõbb szûlsz 2-3 héttel? Nincsenek is kis ruhák meg kiságy semmi? Elég furi.. Hétfõn kezdj neki vásárolni!!!Míg birod!
Megértelek, én is hasonlóan érzek. Bár nekünk még nincs is meg biztosan hova fog születni a baba, akkor lehet nagyobb kedvel készülõdnék. De alapvetõen bennem is van még félsz (pláne hogy itt néha ijesztõ dolgokat olvasni), azt hiszem ez nálam nem is babona. 27 hetes vagyok, még semmit nem vettem, de egy internetes listát már letöltöttem mi minden kellene. Még 2 hétig dolgozom, szerintem a 30. hét után kezdek el vásárolni. Én úgy gondolom ahogy érzed, senkire ne hallgass, de az biztos a szülés utánra max. a babaágy összerakását hagyd a férjedre (amíg benn vagy a kórházban), de a többi apróságot még elõtte szerezd be!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!