Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok, es mar (35 db)

32 hetes vagyok es mar egy par napja nem mozog olyan inteziven mint ez elott. Minden hol azt olvastam h most kellene a legjobban mozognia. De agodom mert nem mozog sokat, mi a baj, miert? ELORE IS KOSZONOM

Legjobb válasz: Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.

Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.
Az én 29 hetesem is nyugszik most! Szerintem nem lehet baja, ha amúgy érzel kevés mocorgást.
Szia! Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, baj akkor van, ha egyáltalán nem érzed fél napig mozogni. A múltkor nekem is úgy kellett felráznom, hogy egy kicsit megrugdosson. Lehet, hogy a hidegfront miatt nem mozog most annyit. Olyankor nekem sem mozog túl sokat, 1-2x jelez, hogy igen, itt vagyok, és ennyi. Szóval ne aggódj, nincs semmi baj, csak a frontot érzi. :) 32+6 Hkm

32 hetes vagyok, és már leszállt a hasam, ez lehet gond? Farfekvéses a babám.

Legjobb válasz: Ez fura, a has leszállása a koponya beilleszkedését jelenti, így vajon farfekvésnél is lehet? Persze nem vagyok doki... De nem lehet hogy csak pozíciót váltott, esetleg befordult fejjel lefelé?

Ez fura, a has leszállása a koponya beilleszkedését jelenti, így vajon farfekvésnél is lehet? Persze nem vagyok doki... De nem lehet hogy csak pozíciót váltott, esetleg befordult fejjel lefelé?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem azt éreztem volna.viszont sokkal lejebb van a hasam.Holnap megyek Uhra talán mondanak valamit.

Kismamik, a lepény érettségét nektek mikor kezdték el nézni? 32 hetes vagyok, és még mindig nem tudom ezzel mi a helyzet, pedig már 4D n is voltam kétszer!

Legjobb válasz: Ne idegeskedj ezen. Mi 28 hetesen mentünk el 4D-re, ott mondták, hogy már akkor elkezdett öregedni a méhlepény. Belém is állították az ideget. Azóta sem nézték, sõt a fogadott dokim mondta ne aggódjak, amúgy meg ha nem megyek 4D-re, akkor talán meg sem tudom. Annyit tanácsoltak, egészségesen étkezzek, mértékkel mindenbõl. Tejtermékeket keveset fogyasszak, és a folyadékbevitelnél ne lépjem túl a 2 litert/nap. Szóval nekem nem nézték azóta sem, pedig napok kérdése a szülés. Jó babavárást!

Ne idegeskedj ezen. Mi 28 hetesen mentünk el 4D-re, ott mondták, hogy már akkor elkezdett öregedni a méhlepény. Belém is állították az ideget. Azóta sem nézték, sõt a fogadott dokim mondta ne aggódjak, amúgy meg ha nem megyek 4D-re, akkor talán meg sem tudom. Annyit tanácsoltak, egészségesen étkezzek, mértékkel mindenbõl. Tejtermékeket keveset fogyasszak, és a folyadékbevitelnél ne lépjem túl a 2 litert/nap. Szóval nekem nem nézték azóta sem, pedig napok kérdése a szülés. Jó babavárást!
37. hétig csak a szokásos uh-kon nézték akkor mindig I. fokban érett volt. utánna kórházban voltam és ott hetente nézték uh-n akkor már II. fokban volt érett és úgy is maradt szülésig.


32 hetes vagyok, és a mai uh-n azt mondták, hogy kb 1800 gramm. Máskor már mondta a doki, hogy nem lesz nagy baba. Normális ez a súly?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi,úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ,de ezen ne idegeld magad,mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km

Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi, úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ, de ezen ne idegeld magad, mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km
Tényleg ne aggódj nekem is az elsõ kisfiamnál a 33 héten 1750g mértek ehez képest 3650-nel született és 50 cm-rel. Még bármi lehet az a lényeg, hogy jól van odabennt. 33 heteske
32 hetesen pont az átlagbabák súlyánál van 1800-al. Nekem 28 hetesen mondták ekkorának, 32 hetes méretekkel rendelkezett. De még õ is "csak" 4 kg körül várható :) Egyébként minden attól függ, hogy milyen képleteket használnak. De nálad mindegy is :)

Van köztünk olyan, aki nem tud háton aludni és ha mégis a hátára fekszik, olyan érzés mintha fulladozna? 32 hetes vagyok és egyre jobban ezt érzem. Csak oldalt alszom, máshogy nem megy. nektek van már légszomjatok? Ilyesmi korú kismamikat kérdezek.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetet töltöttem kedden és én is pont ezzel a problémával küzdök! Ha hanyatt kerülök valahogy álmomban, felébredek hogy mindjárt megfulladok! Még tévézni sem tudok, csak ha ülök, vagy oldalt fekszek, mert ha már egy kicsit vízszintesebben helyezkedek el a hátamon egybõl elkezdek fulladozni.Olyankor a pocimat megpróbálom egy kicsit oldalra billenteni, hogy ne nyomja az ereimet, ez általában bejön és akkor jobb. Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával! Kitartás! Üdv!

Szia! Én 31 hetet töltöttem kedden és én is pont ezzel a problémával küzdök! Ha hanyatt kerülök valahogy álmomban, felébredek hogy mindjárt megfulladok! Még tévézni sem tudok, csak ha ülök, vagy oldalt fekszek, mert ha már egy kicsit vízszintesebben helyezkedek el a hátamon egybõl elkezdek fulladozni.Olyankor a pocimat megpróbálom egy kicsit oldalra billenteni, hogy ne nyomja az ereimet, ez általában bejön és akkor jobb. Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával! Kitartás! Üdv!
Szia! Én 31 hetes vagyok :) Háton fekve nem érzem, hogy fulladoznék, de szerintem amiatt nem, mert a baba éjszaka még keresztben fekszik, vagy ha mégsem, akkor nem tolja "annyira" felfele a belsõ szerveimet:) Viszont párszor már volt légszomjam pár hete, órákig tartott, de az napközben, ülve történt:)
Ez természetes, nagyon sok kismama küzd ezzel a problémával az utolsó hetekben. Ezt hivják véna cava szindrómának.
Nekem is ez volt az kb. az utolsó 2 hónapban (mind a2 gyereknél), úgyhogy maradt az oldaltfekvés és a nem alvás. Olyan jó volt szülés után végre háton fekve aludni.
en is szoktam erezni, ha häton fekszem, de neha meg akkor is, ha az oldalamon...mindig nagyokat sohajtozom akkor...aztän valamikor elmulik...35 hetes km

Van ami segít? 32 hetes vagyok, éjszakánként már nagyon rosszul alszom, és ha vízszintesbe kerülök nehezen kapok levegőt. Mit tudok ilyenkor csinálni? Hogy feküdjek? Zsibbadnak a kezeim is.

Édes teher, bármikor bevállalnám, és tudom ezzel jár a terhesség és még rosszabb lesz, csak praktikákra vagyok kíváncsi hogyan könnyíthetném meg az alvást.

Legjobb válasz: Eddig szopipárnával aludtam, de már sehogy sem jó. Egyik oldalon sem.

A kérdező hozzászólása: Eddig szopipárnával aludtam, de már sehogy sem jó. Egyik oldalon sem.
szervusz! esetleg megpróbálhatnál kicsit függõlegesebb/ülõ pozícióban feküdni. a 34. hétig egyre magasabbra kerül a méh, de ezután általában kicsit leereszkedik, így akkor már sokaknak javul a légzési nehézségük. Kitartás! Pihenj kicsit napközben is. ha egyfolytában nem megy, akkor naponta többször :) http://fru.szimpatikus.hu/amit-a-gatizomrol-tudni-erdemes-kr..
Szia! Én is 32 hetes vagyok és én is írhattam volna ugyanezt. Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy a párnám alá még egy plusz párnát tettem, így kicsit ülõ helyzetben alszom. Én is szopipárnával, ráadásul mivel nekem nagyon fájnak a csípõcsontjaim, így alattam két takaró is van. Tiszta vicces az egész, sajnos Apát már kitúrtuk a kis legénnyel, így õ a másik szobában alszik, mert ezen az ágyon nem férünk el ilyen formában. És aztán még ott van az éjszakai pisimenet, legalább 5x. De én már csak nevetek az egészen, egyáltalán nem bánom, ahogy te sem. A zsibbadásról nekem a dokim azt mondta, hogy az lehet a vizesedés vagy a hormonok miatt. Ha több alkalommal elõfordul és huzamosabb ideig tart, szólj róla, egyébként "normális" jelenség. Minden jót nektek!
Szedsz elég magnéziumot? A zsibbadás esetleg ennek hiányára utalhat.
A kérdező hozzászólása: Igen, sokat is mert sokat keményedek. Béres Magnéziumból 3-at is. Általában olyan 500-700mg között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igyekszem naponta többször aludni egy kicsit, hátha segít. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is Sorstárs :D Nem rossz ötlet, már én is gondoltam rá hogy lassan félig ülve kéne aludni. A baj hogy világ életemben hason alvós voltam, eddig félig hason ment a szopipárnával, de már nem jó sehogy. Mától megpróbálom a félig ülõs pózt. Boldog babavárást!
Lassan itt az ideje :)
Nekem a védõnõm azt javasolta hogy a 36hétig legyen meg mert ha az nts-en valami nem stimmelne akkor bármikkor bent foghatnak és ne akkor keljen kapkodni. én is a jövö héten rakom össze :) 34+5hkm szintén esõ baba :)
Én azt csináltam, hogy a saját szekrényemben kipakoltam egy polcot, és oda gyûjtöttem a cuccokat, ruhát, minden egyebet. Nekem az egyáltalán nem tetszett, hogy 2 hónapig álljanak a ruháim egy táskában. De ha bármi történik, mégis ott vannak kéznél, a férjemnek megmutattam, mondtam neki, hogy azt a polcot pakolja ki, ha szükséges. És csináltam egy másik polcot is, ahová azokat tettem, amiket esetleg bekérhetek, így nem kellett neki keresgélni. Jól is tettem, nem lett volna jó, hogy 2, 5 hónapos cuccokat húzok elõ egy táskából. brr. a betöltött 41. héten szültem.
En ma vagyok 32+3 es tegnap raktam.ossze a korhazi pakkot! Ha van kedved allj neki! :)
Kezdd el, úgysem áll össze eyg nap alatt!
Szerintem nem! 1 szemtõl nem lesz semmi baja :)
1 szem?32 hetesen?Ugyan!!!:)
Ne aggódj! 1 szem nem szem :) . Komolyra fordítva a szót, egy 32 hetes, szinte teljesen kifejlett magzatnál nem okoz semmilyen problémát. Ez inkább a korai terhességekre (1. trimeszter) jelelmzõ.
Szerintem semmi! Ne aggódj! Neki is jobb ha elmulasztod a fejfájást, nekem azt mondta a dokim, hogy ha nagyon fáj(alapból migrénes, meg frontérzékeny is vagyok) akkor egy egy szem algopirint nyugodtan vegyek be! Szerencsére eddig nem kellett nagyon! 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Bíztam benne hogy ezeket a válaszokat kapom, de elsõ babás kismama vagyok és jobb félni... Köszönöm a válaszokat

Mivel nyugtathatnám magam? 32 hetes vagyok, közeleg a nagy nap és minden nap egyre jobban félek, most már szinte rettegek. Eddig nem volt semmi bajom, de ma már ha lehetne altatást kérnék :-) másra sem tudok gondolni

Legjobb válasz: Szia! Szerintem gondolj arra, hogy hamarosan láthatod a Babádat. Én 30 hetes vagyok, és már nagyon várom a szülést. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kisfiamat. Csak ez jár a fejemben. Az elsõ kisfiamnál is ugyan így éreztem, pedig akkor 20 éves voltam, szinte kis taknyos :) És most, 27 évesen megint itt tartok. Nagyon várom. Persze fáj,fáj, de hát ez ezzel jár :) Könnyû mondani, de ne félj. Ne arra koncentrálj. Kitartás! És nyugi :)

Szia! Szerintem gondolj arra, hogy hamarosan láthatod a Babádat. Én 30 hetes vagyok, és már nagyon várom a szülést. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kisfiamat. Csak ez jár a fejemben. Az elsõ kisfiamnál is ugyan így éreztem, pedig akkor 20 éves voltam, szinte kis taknyos :) És most, 27 évesen megint itt tartok. Nagyon várom. Persze fáj, fáj, de hát ez ezzel jár :) Könnyû mondani, de ne félj. Ne arra koncentrálj. Kitartás! És nyugi :)
ezt mindenképpen olvasd el, segít hidd el: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk amit a cikk leír az mind igaz, és lelkiekben is felkészít, mert nagyjából tudni fogod mire számíthatsz. én nem bírom a fizikai fájdalmat, egy tû látványától is rettegek és már két gyereket szültem, természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül és mindkettõ gyönyörû emlékként maradt meg bennem :) . Gyors szülést kívánok Neked!
Szia Én is nagyon féltem, de az utolsó napokba már csak az járt a fejembe, hogy bárcsak ott lennék már.Mikor jöttek a fájások eszembe se jutott félni csak az járt a fejembe, hogy végre már nincs sok hátra.Bent a szülõszobába már nem azon jár az eszed, hogy félsz stb Fájdalom csillapítás nélkül szültem, de erre az elsõ perctõl rá voltam készülve mert tudtam, hogy nálunk a kórházba sima szülésnél csak varrásnál lesz helyi érzéstelenítés. Túl éltem, már 9 hónap eltelt lassan majd rákészülünk a kistesóra
Én egyáltalán nem gondoltam a szülésre, csak az utána lévõ dolgokra. Szerintem ne agyalj! Jobban jársz! Tereld el mással a figyelmedet. Babaruhák, gyerekszoba dekorálás, stb.
Nálam jobban biztos nem félsz a szüléstõl! :-))) Én olyanokon aggódtam, hogy majd nem lesz erõm kinyomni, meg kitör rajtam a pánikroham, és meg merem-e mondani a dokinak, hogy rosszul vagyok, és ez csak pánikos rosszullét lesz-e, vagy igazi, meg beszorul a baba, meg belehalok a szülésbe....és egyebek. :-) Aztán, mikor odeérkezett az idõ, teljesen kicseréltek!!! Ha más mondja, nem hiszem el! Tökéletes nyugalom áradt szét bennem, fõleg az elsõ szülésnél, sétálgattunk, beszélgettünk, viccelõdtünk a férjemmel a fájások között. Vártam mindig a dokit, szülésznõt, hogy mondja, mit érez, hol tart a baba. Mikor már fel kellett feküdni az ágyra, izgatott voltam, de nem pánikos, hanem olyan várakozással teli izgalom. Eszembe sem jutott, hogy most félnem kellene (pedig egyébként is nagyon szorongó típus vagyok, de szerintem akkor a hormonok tették a dolgukat), csináltam, amit kellett, ahogy kellett, és egyfolytában az járt a fejemben, hogy mindjárt meglátom a kisbabámat!!! :-)) A második szülés annyival volt nehezebb, hogy rögtön 2 perces fájásokkal indult, és hát tényleg fájt, de valahogy akkor sem az járt a fejemben, hogy jaj, csak meg ne haljunk, meg be ne szoruljon, meg rosszul ne legyek, hanem az, hogy már mindjárt itt van, mindjárt láthatom! Ja, meg hogy csak érjen már ide végre a férjem!!!! :-))) Ha harmadikat szülnék, biztos, hogy elõtte ugyanúgy rettegnék, de már tudnám, hogy a vélegyenesben elõjönnek az õsi ösztönök, és csak befelé, a babára és a szülésre koncentrálok, nem hülyeségekre! :-) Boldog babavárást, és szép, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, remélem nálam is csak a szülõszobáig tartanak ezek a félelmek. Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat

32 hetes kismama vagyok, es mar eleg regen erzem hogy csuklik a babank naponta tobszor is. Ez baj?

ma is mar 2v3 alkalommal ereztem.vagyis szerintem ez csuklas,mert mintha a hasamban dobogna a szivem,olyan egyenletes dobogas szeru.remelem ez nem baj?es minden renben van a babaval.

Legjobb válasz: Tuti nem baj, én naponta többször érzem. Készül a levegõvételre. 30 hetes kismama

Tuti nem baj, én naponta többször érzem. Készül a levegõvételre. 30 hetes kismama
34 hetes vagyok. én is többször érzem, hogy csuklik, állítólag ez jó jel, mert gyakorolja a levegõvételt és kortyolgat a magzatvízbõl.
Így van, egyáltalán nem baj, és õk nem is érzik olyan szõrnyûnek ezt , mint mi azt hinnénk.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: koszonom gyors valaszaitokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!