Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok, az mit jelent (7 db)

32 hetes kismama vagyok, az mit jelent pontosan, hogy fundus xy/3? Odáig megy, hogy fundus.

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét jelenti, a méh boltozatát. A szám pedig azt, hogy borda alatt hány ujnyira van (azt hiszem) én is itt olvastam, még nem találkoztam ilyen infóval elõtte.-) Mennyi idõs vagy? Mert annyit tudok, hogy kb 20 hetesen van a köldök magasságában.

A fundus a méh tetejét jelenti, a méh boltozatát. A szám pedig azt, hogy borda alatt hány ujnyira van (azt hiszem) én is itt olvastam, még nem találkoztam ilyen infóval elõtte.-) Mennyi idõs vagy? Mert annyit tudok, hogy kb 20 hetesen van a köldök magasságában.

32 hetes vagyok és szivárog a magzatvízem. Pontosabban a 4D ultrahangon azt mondta a nőci, hogy kevesebb a magzatvízem az átlagosnál. Ez mit jelent? Hamarabb megindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Az, hogy kevesebb a vized, még nem jelenti azt, hogy szivrog. Van, akinek kevesebb, van akinek több. Kérdezd meg a dokidat, mi a teendõ ilyenkor, de szerintem a pihenés tuti egy jó megoldás.) ne félj, baj nem lesz.-)

Az, hogy kevesebb a vized, még nem jelenti azt, hogy szivrog. Van, akinek kevesebb, van akinek több. Kérdezd meg a dokidat, mi a teendõ ilyenkor, de szerintem a pihenés tuti egy jó megoldás.) ne félj, baj nem lesz.-)
Szia!Nekem 18 hetesen volt kevesebb a magzatvizem, sok folyadékot kell inni, ha a babával nincs semmi(ilyenkor már kiderült volna a te 32 hetes idõdre értem) akkor sok folyadékkal minden rendben lesz, már nekem is helyre állt, a 20.hétre, átlagos volt.Viszont azóta is a napi 3 litert meg kell innom és természetesen semmi megerõltetõ dolog pihi, meg ilyenek.Remélem a te dokid is ezt mondja majd.Nekem kicsit gáz volt, mert 8 éve volt ilyenem, de akkor a babám veséje nem fejlõdött és 24 hétre el kellett vetetnem a babám, most is nagyon megijedtem, de azt mondták szépen látszik a veséje meg minden de azért két hétig bennem volt a para. TE azért ne aggódj már sokkal nagyobb hétben jársz mint én, ilyenkor már nincs ilyen veszély, sok-sok folyadék! és mminden rendben lesz. Boldog babavárást! 22 hetes kismama

32 hetes kismama vagyok. Ma voltam UH-n, ahol azt mondták, hogy nagy a baba hólyagja.63*45 mm. Mit jelent ez? Mennyi lenne a normális? Az AC 303mm, a BPD 86mm.2 hét múlva kell visszamennem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama

Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama
Az elõzõ vagyok, valószinü azért hivnak vissza, hogy megnézzék, még telitett-e. Nekünk 3* volt ugyanakkora.
igen a feje van lefelé, de minek forduljon meg??, így kell neki maradni a szülésig, hiszen fejjel elõrefelé jön ki :)
Nem valószínû, hogy visszafordul. Nemsoká nem is lesz helye hozzá. :-)
Igen ez azt jelenti hogy fejjel lefele van. így is kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy az a jó ha már lefelé van de akkor már nem fog visszafordulni remélhetõleg ugye?Most már így marad?Nem is akarom hogy visszaforduljon már így maradjon.
Nem fog visszafordulni, annyi helye már nincs. :-)

31 hetes terhes vagyok. Mit jelent, hogy cx:3100, kf/3. Az ultrahangos adataim pedig:BPD:76, HC:286, FEM:59, HUM:54, Cerebellum:32. Ezek az adatok jók?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom hogy a kf/3 az köldök fölött 3 ujjnyira vagyis otta méhed teteje. A többi adatot pedig én a mamanet.hu-n szoktam megnézni. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv: 23 hetes kismama

Szia! Úgy tudom hogy a kf/3 az köldök fölött 3 ujjnyira vagyis otta méhed teteje. A többi adatot pedig én a mamanet.hu-n szoktam megnézni. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv: 23 hetes kismama
3100 3 cm-es a méhszájad és 1 ujjnyira nyitva van (csak azt nem tudom melyik része, talán a külsõ).
Nekem a BPD 30 hetesen és egy naposan 80 volt.De szerintem ahány baba annyi méret:) A többit nem mérték. A cx3100 bõl a 3000 jelenti hogy három ujjnyi vastag a méhszájad, az 100 az nem tudom, hogy mi pedig valaki mondta már nekem. http://ultrahang.lap.hu/ kicsit olvass utána itt hátha megtalálod.
Szia! 3100= méhnyak rendben, az a 3-as 1 újjnyira van a külsõ méhszáj nyitva, az az 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pontos, és gyors választ, és ez, hogy 1 újnyira nyitva a méhszáj, nem probléma?
Sajna nekem is nyitva a külsõ 1ujjnyira.Azt mondta az orvosom, szigorú ágynyugalom!Nem kéne ácsorognom fodrász vagyok, mert kinyílhatok még csak 23hetes vagyok.Pihizzél sokat!Üdv
Pihenj sokat, vigyázz a fertõzésekre, óvszerrel szeretkezzetek, nem lesz baj, csak tényleg vigyázz magadra.Semmiképp se emelj, ne terheld magad.Csak szép lassan mindent.

32 hetes terhes vagyok múlt héten voltam uh-n és az van a papiromon hogy 2-es koponyafekvésü és már felvette a születési pozt, ez mit jelent? Hamarabb fog megszületni?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy hamarabb fogsz megszülni, de várd meg mit mond az orvos. Legközelebb kérdezz rá, de nem aggódjj nem lesz semmi baj.

Elképzelhetõ, hogy hamarabb fogsz megszülni, de várd meg mit mond az orvos. Legközelebb kérdezz rá, de nem aggódjj nem lesz semmi baj.
Szia! bocsi de a 2-es koponyafekvést nem tudom mit jelent. Az, hogy felvette a születési pózt az jó, mert akkor már befordult fejjel lefelé ahogy kell! hali
Az jó, mert baba fejjel lefelé van, és valószínûleg nem is tud már megfordulni.Vagyis egyre kisebb annak az esélye, hogy császár legyen..persze kizárni sosem lehet, de õ bizony a szülõcsatornán át akar kijönni:) Nem hiszem, hogy hamarabb születne.Ha minden egyes fejjel lefelé fordulása koránszülést jelentene, akkor már a 12. heti UH óta azon retteghetnék, hogy mikor fog születni.Csak nyugalom.Hidd el, pont akkor fog születni, amikor neki kell!Csak vigyázz magadra!..magatokra!
Szerintem ez azt jelenti, hogy fejjel lefelé, a medencecsontba beilleszkedve van a koponyája. Az én elsõ babám a 33. héten fordult fejjel lefelé. A 37. hét utolsó napján született meg.

32 hetes kismama vagyok és O rh-, a férjem szintén O rh- de az ellenanyagszűrésen mindig az van a papirra irva hogy: nem identificalt ellenanyag. Mit jelent ez pontosan?

nem tudják meghatározni hogy milyen,vagy most mit jelent ez pontosan!!!ha van ellenanyag azt hogy jelölik?

Legjobb válasz: nem azonosítható ellenanyag,vagyis nincs semmi gond,hisz negativak vagytok mind a ketten.Ha lenne ellenanyag,akkor identifikalt ellenanyag lenne írva, de mivel negatívosak vagytok,nincs gond.

nem azonosítható ellenanyag, vagyis nincs semmi gond, hisz negativak vagytok mind a ketten.Ha lenne ellenanyag, akkor identifikalt ellenanyag lenne írva, de mivel negatívosak vagytok, nincs gond.
Vércsoport-összeférhetetlenség akkor van ha az apa pos., az anya meg negatív, nálatok nincs ilyen gond.
Igen, ez azt jelenti, hogy nincs semmi baj, nem is lehet, hisz mindketten negatívak vagytok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!