Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes vagyok, az mit (34 db)

32+6 hetesek vagyunk. Az minek a jele hogy kezdenek fájni a melleim? Vagy ez természetes ilyen korban?

kádban lehet fürdeni 2100-ra vagyok nyitva?korai hogy már ennyire nyitódok?

Legjobb válasz: Készülhet e melled a szoptatásra, ne hiszem, hogy baj, hogy fájnának... Nem baj, hogy nyitva vagy, de én nem fürödnék kádban, csak zuhanyoznék

Készülhet e melled a szoptatásra, ne hiszem, hogy baj, hogy fájnának... Nem baj, hogy nyitva vagy, de én nem fürödnék kádban, csak zuhanyoznék
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ

32 hetes kismama vagyok, az mit jelent pontosan, hogy fundus xy/3? Odáig megy, hogy fundus.

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét jelenti, a méh boltozatát. A szám pedig azt, hogy borda alatt hány ujnyira van (azt hiszem) én is itt olvastam, még nem találkoztam ilyen infóval elõtte.-) Mennyi idõs vagy? Mert annyit tudok, hogy kb 20 hetesen van a köldök magasságában.

A fundus a méh tetejét jelenti, a méh boltozatát. A szám pedig azt, hogy borda alatt hány ujnyira van (azt hiszem) én is itt olvastam, még nem találkoztam ilyen infóval elõtte.-) Mennyi idõs vagy? Mert annyit tudok, hogy kb 20 hetesen van a köldök magasságában.

32 hetes vagyok es mar egy par napja nem mozog olyan inteziven mint ez elott. Minden hol azt olvastam h most kellene a legjobban mozognia. De agodom mert nem mozog sokat, mi a baj, miert? ELORE IS KOSZONOM

Legjobb válasz: Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.

Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.
Az én 29 hetesem is nyugszik most! Szerintem nem lehet baja, ha amúgy érzel kevés mocorgást.
Szia! Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, baj akkor van, ha egyáltalán nem érzed fél napig mozogni. A múltkor nekem is úgy kellett felráznom, hogy egy kicsit megrugdosson. Lehet, hogy a hidegfront miatt nem mozog most annyit. Olyankor nekem sem mozog túl sokat, 1-2x jelez, hogy igen, itt vagyok, és ennyi. Szóval ne aggódj, nincs semmi baj, csak a frontot érzi. :) 32+6 Hkm


32 hetes vagyok és úgy nézem, hogy begombásodott a nagylábujj-köröm mind a kettő, valami hatásos és biztos módszer kellene az eltűntetéséhez! Mit tegyek? Mit tudtok nekem ajánlani?

Legjobb válasz: Szia! A Canesten nagyon jó,már 1x-i kenéssel érezhetõ a hatása!Ha nem válik be,vannak még jó krémek,érdeklõdj a patikában! Jó egészséget!:)

Szia! A Canesten nagyon jó, már 1x-i kenéssel érezhetõ a hatása!Ha nem válik be, vannak még jó krémek, érdeklõdj a patikában! Jó egészséget!:)

Mi volt ez? 32 hetes vagyok és éjszaka arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam, de először csak azt hittem pisilnem kell, mert azért fel szoktam kelni, de utána egyre erősebben nyílalt a hasam (mint mielőtt meg szokott jönni)?

Azután (elnézést, hogy ezt így leírom), de megint ki kellett mennem wc-re és hát ha szépen fogalmazok akkor hasmenésem volt, de nagyon folyékony és nagyon sok. És nagyon fájt, szúrt ott lenn. A derekam majd le szakadt. Azután minimálisan csillapodott a hasfájás, de folyamatosan hányingert éreztem (egyébként ezt tegnap délután is napközben) meg mintha égne a torkom mikor nyelek. Mi lehetett ez?

Legjobb válasz: talán csak felszaporodott a gyomorsavad és az okozta, mert az minden irányba hamar eljut és csinál ilyet, fõleg ha meleged van, de ha nem múlik,menj orvoshoz, mert a szervezet a szülés elõtt is csinál ilyen öntisztulást, de nem gondolnék erre, csak figyeld mi történik a napokban.

talán csak felszaporodott a gyomorsavad és az okozta, mert az minden irányba hamar eljut és csinál ilyet, fõleg ha meleged van, de ha nem múlik, menj orvoshoz, mert a szervezet a szülés elõtt is csinál ilyen öntisztulást, de nem gondolnék erre, csak figyeld mi történik a napokban.
szia! én 39 hetes vagyok és nekem tegnap elõtt fájt a derekam egész nap majd megbolondúltam! Tegnap meg többször is volt hasmenésem nagyon folyékony mint neked is és nekem is többször fájdogál a hasam alja! Mások szerint ez már a szülés elõtti öntisztulás legalább is nálam, de ha nálad ezek a tünetek nem csökkennek akkor kérdezd meg a védõnõdet vagy orvosodat! Sok sikert és kitartást!
hát igen ez nagyon ilyen szülés elötti állapot, mindenképp beszélj a dokiddal, még korai lenne babónak kibújni.( bár már nem lenne vele semmi baj ). további szép heteket, 37hetes kismama

32 hetes vagyok és szivárog a magzatvízem. Pontosabban a 4D ultrahangon azt mondta a nőci, hogy kevesebb a magzatvízem az átlagosnál. Ez mit jelent? Hamarabb megindulhat a szülés?

Legjobb válasz: Az, hogy kevesebb a vized, még nem jelenti azt, hogy szivrog. Van, akinek kevesebb, van akinek több. Kérdezd meg a dokidat, mi a teendõ ilyenkor, de szerintem a pihenés tuti egy jó megoldás.) ne félj, baj nem lesz.-)

Az, hogy kevesebb a vized, még nem jelenti azt, hogy szivrog. Van, akinek kevesebb, van akinek több. Kérdezd meg a dokidat, mi a teendõ ilyenkor, de szerintem a pihenés tuti egy jó megoldás.) ne félj, baj nem lesz.-)
Szia!Nekem 18 hetesen volt kevesebb a magzatvizem, sok folyadékot kell inni, ha a babával nincs semmi(ilyenkor már kiderült volna a te 32 hetes idõdre értem) akkor sok folyadékkal minden rendben lesz, már nekem is helyre állt, a 20.hétre, átlagos volt.Viszont azóta is a napi 3 litert meg kell innom és természetesen semmi megerõltetõ dolog pihi, meg ilyenek.Remélem a te dokid is ezt mondja majd.Nekem kicsit gáz volt, mert 8 éve volt ilyenem, de akkor a babám veséje nem fejlõdött és 24 hétre el kellett vetetnem a babám, most is nagyon megijedtem, de azt mondták szépen látszik a veséje meg minden de azért két hétig bennem volt a para. TE azért ne aggódj már sokkal nagyobb hétben jársz mint én, ilyenkor már nincs ilyen veszély, sok-sok folyadék! és mminden rendben lesz. Boldog babavárást! 22 hetes kismama

32 hetes vagyok a baba méretei rendben vannak, de mégis azt mondta az ultrahangos, hogy többet kellene pihennem, mert kicsi a baba, nem pihenek eleget, akkor most mi van? Nem értem

5 napja babamozin meg azt mondta a szonográfus hogy méretei alapján 34-35 hetesnek felel meg bpd:77mm thorax 86X76 mm femur: 61 mm becsült súly:2296 g ha valaki tud segítsen

Legjobb válasz: Ahány szonográfus, annyi lelet. A csontok nagyságát be lehet határolni, de azt sem 100%-ig. A súlyban nagyon nagyot lehet tévedni. a pihenés nem fog ártani, betarthatod, de nem hinném, h túl pici lenne. Egyébként sem kell minden babának 4 kilóval születnie. Lehet, h a második Uh-os a nagy magzatokhoz szokot és neki tûnik kicsinek.

Ahány szonográfus, annyi lelet. A csontok nagyságát be lehet határolni, de azt sem 100%-ig. A súlyban nagyon nagyot lehet tévedni. a pihenés nem fog ártani, betarthatod, de nem hinném, h túl pici lenne. Egyébként sem kell minden babának 4 kilóval születnie. Lehet, h a második Uh-os a nagy magzatokhoz szokot és neki tûnik kicsinek.
Szerintem nem kicsi. Sajnos én egész pontosan tudom a babám valós, 31+1 hetes méreteit: 1750 gramm és 45 centi. (A súlybecslésrõl annyit, hogy születése reggelén közel fél kilóval többnek becsülték...)
Az én 32 hetes eredményem: 1780 gramm, és 41 centi. Persze biztos csak akkor lesz, ha kijön.
Nekem is azt mondták a szülés elõtt néhány órával, hogy 2600-2800g körüli. Ehhez képest, 3160g-al született kb.6 óra múlva. :O Amúgy én még azt nem értem, hogy hogy jön ehhez a pihenés?? Szerintem semmi köze a pihenésnek a baba méretéhez.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtatok, én sem értem, de így is elég parás vagyok, nem hogy ilyeneket mondanak...na mindegy, szeretnek nagyon paráztatni
szerintem jó a baba súlya.sajnos én is pontosan tudom a babám súlyát. 32+5 hétre lett 1980g és 42cm. ma már lassan 14 hónapos 78cm és kb. 9, 5kg :)
Szia.Szerintem nem kicsi a babád, az én fiaim kb.1800g-ok voltak(nem ikrek)ennyi idõsen és 3kg felett születtek:-)A pihenésnek meg annyi köze van a dolognak, hogy az állandó jövés-menéstõl felhígul a köldökzsinórban a vér ami táplálja a babát, és így kevesebb tápanyag jut be neki, így nem tud hízni rendesen(doki mondta ezt nekem)mert én is állandóan rohangáltam a 3éves fiam után(ami persze nem meglepõ)és kisebb volt a tesó az átlagnál, akkor mondta, hogy szedjek vissza a lendületbõl, pihizzek többet, így a vér besûrûsödik és a baba tényleg többet hízott:-)Tehát pihizz ha tudsz minél többet, de nem pici a babád:-)3300-3400g biztos hogy lesz:-) Üdv
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, úgy betudják paráztatni néha az embert, meg nem beszélnek egyértelmûen, és persze hogy agyalok rajta, amúgy is tiszta parás vagyok ha a terhességrõl van szó...

32 hetes vagyok, és elég gyakran keményedik a pocakom! Nappal kb 10-12 alkalommal, az esti órákban 10 percenként, és tart 1 percig! Mi lehet ez? Hamarabb fog jönni a baba?

Magne B6-ot szedek, de nem sokat segít! Sokszor görcsöl a hasam alja, és a szemérem dombomis elég gyakran feszül!A véd?n?m azt mondta, örüljek ha kihúzom szeptember közepéig! Október 9-re vagyok kiírva, de a baba is elég fejlett a korához képest!

Legjobb válasz: Magnézium citrici 500mg és ezt nyugodtan szedheted akkora adagban amekkora elmulasztja a kontakciot. Sogornõmnek 3000mg-tól múlt el.Ez 3szor 2db ebbõl a kiszerelésbõl.Magnéziummal nem okozol kárt. A magne b6 lótúró ilyenkor(terhesen)

Magnézium citrici 500mg és ezt nyugodtan szedheted akkora adagban amekkora elmulasztja a kontakciot. Sogornõmnek 3000mg-tól múlt el.Ez 3szor 2db ebbõl a kiszerelésbõl.Magnéziummal nem okozol kárt. A magne b6 lótúró ilyenkor(terhesen)
Pont az alattad kérdezõ vagyok. A magneB6 kevés. Én is sokat keményedek, a dokim azt mondta hogy napi 1000mg a max amit vegyek be, az a Béres Magnéziumból 3db vagy a MagneB6 Extra-ból 10 db. Emeld az adagod nyugodtan, a 3X2 nagyon kevés annak aki keményedik sokat! Túladagolni nem lehet, max ha egy nap többet szedsz be másnap kicsit meghajt. :) Pihenj sokat és azért mond a dokinak is de mindenképp emeld a magnéziumot! Minden jót és boldog babavárást! Szintén 32 hetes kismami (okt 6-ra vagyok kiírva)
Elírtam az 1000mg a Béresbõl 4 db (250mg/db)!
Még mindig én :) A szeméremcsontom kb a 25. héttõl fáj. Ez normális, tágul a medencénk. Van hogy fel sem tudok állni és az elsõ pár lépés is fájdalmas, fõleg ha sokat mozogtam elõtte. Azt hiszem most már mindenre válaszoltam amire tudtam :)
Ilyenkor azt szokták javasolni, hogy pihenj le kényelmesen. Ha lehet a lábaidat is póckold fel és igyál meg egymás után 2-3 pohár vizet (esetleg a magnéziummal együtt, amit javasolt a doktor). A pocak keményedni kezdhet, ha kevés a folyadékbevitel, vagy ilyen meleg nyári napon gyorsan kiszikkadtunk, ezért a nõgyógyászok leggyakoribb kérdése az szokott lenni, hogy elég folyadékot iszik a kismam? Küldök nektek egy linket azokkal a jelekkel, amiknek nem örül a kismama 37. hét elõtt, de érdemes tudni a teendõket. Remélem, hogy segít és nagyon szurkolok nektek! http://www.maternet.hu/Tanfolyam/3Készülõdésaszülésreésazany.. http://www.maternet.hu/Tanfolyam/3Készülõdésaszülésreésazany..

32 hetes vagyok. Ma megindult az előtejem. Mit csináljak, hogy ne feszítsen ennyire?

Tudom, hogy nem szabad nyomkodni, de meg?rülök, annyira feszít! Ez rosszab, mint a terhesség eleji érzés.

Legjobb válasz: Az, hogy megindult, nem jelenti, hogy a baba hamarabb fog jönni. Nekem már kb. a 25. héttõl szivárog az elõtejem. Ami nekem segít, ha nagyon feszít, az a langyos, szinte hideg zuhany, de csak a mellemen. Ha már nagyon fáj, akkor szoktam masszírozni, nekem azt mondták, hogy az nem árt, így nem fog begyulladni a tejmirigy. A mellbimbót nem szabad csak nyomkodni, hogy jobban jöjjön, de a mellet lehet masszírozni.

Az, hogy megindult, nem jelenti, hogy a baba hamarabb fog jönni. Nekem már kb. a 25. héttõl szivárog az elõtejem. Ami nekem segít, ha nagyon feszít, az a langyos, szinte hideg zuhany, de csak a mellemen. Ha már nagyon fáj, akkor szoktam masszírozni, nekem azt mondták, hogy az nem árt, így nem fog begyulladni a tejmirigy. A mellbimbót nem szabad csak nyomkodni, hogy jobban jöjjön, de a mellet lehet masszírozni.
A kérdező hozzászólása: rosszab= rosszabb men=nem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

8 hónapja (32 hetes vagyok) mióta terhes folyamatosan be van dugulva az orrom! Mit tehetek ez ellen?

Használok orrsprét, de már nem használ, és nem is nagyon merek. A kamillás g?z?lést probálom 2 napja, de még semmi... Alig kapok leveg?t. ez el?tt nem volt iyen problémám!

Legjobb válasz: Azt is hozzá tenném, hogy a tengervizes orrcseppet is kiprobáltam, de semmit nem használt!

A kérdező hozzászólása: Azt is hozzá tenném, hogy a tengervizes orrcseppet is kiprobáltam, de semmit nem használt!
Nekem a rhinospray plus orrsré bevált, a nõvérek engedték használni. Állati hamar kitisztít. És amit még lehet, bár pillanatig mar, de tartós hatása van, az az FLP-s aloe vera activator, vagy first az orrba cseppentve.(és ezt teljesen természetes alapanyag)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!